7 sekretarjev SKOJ-a

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Priznam, želela sem pisati o novih starih in novih novih sekretarjih. Tistih v uradu predsednika vlade in onih na različnih ministrstvih. Zdelo se mi je, da bo zabavno. Vendar, ko sem pogledala nekaj imen, me je zajela globoka žalost. Že dosedanje seje parlamenta so pokazale, da bomo priča že videnim zgodbam. Opozicijski poslanci se bodo pripravljali na argumentirane razprave, pri tem seveda vemo, da so opozicija samo SDS, s pridržkom NSi in enako SNS. Zmaga Jelinčiča je vsaj zabavno poslušati, intelekta mu ne manjka, poguma pa tudi ne. Tudi v NSi se najdejo taki, pri katerih ne pritisneš nemudoma na gumb daljinca. Vedno pripravljeni so poslanci SDS, tokrat žal ne bo Vinka Gorenaka, pa vendar sem prepričana, da bom njihove razprave poslušala. Vsaj kolikor mi bo dopuščal čas.

Preostali parlamentarci se delijo na dve kategoriji, na tiste, ki so varno tiho, razen kadar še hrabro podpirajo Marjana Cerarja, in one, ki jih zjutraj navijejo, da oddrdrajo tisto, kar imajo zabeleženo z vsemi vmesnimi okraski, saj so prepričani, da so njihovi ekspozeji tak presežek, da ga morajo biti deležni vsi državljani.

Slabi ministri, katastrofalen predsednik vlade
O ministrih vemo vse. Predvsem o tistih, ki so se, kot v včasih tako popularnih igrah, ki so zabavale mladino, še predno je nastopila doba interneta in droge, borili za nezasedene stole. Vsakič je bil stol manj in tisti, ki si ga ni uspel zagotoviti, je izpadel. Tako približno je bila videti primopredaja poslov med ministri. Priča smo tudi vrnitvi odpisanih in ponovni aktivaciji Fakina, tokrat na ministrstvo za zdravje, kar mu je prekinilo, ali pa tudi ne, poslovno priložnost, katere se je verjetno nadejal s svojim novoustanovljenim podjetjem. Potem je še nekaj neznank, ki so znane v toliko, da kakšnih presežkov ne moremo pričakovati. Ne gre pozabiti na, brez dvoma, največjega primitivca med ministri, čigar imena ne želim niti zapisati, in pa seveda takoj za njim samega PV, ki je s svojimi slaboumnimi šalami zabaval ljudi na vaških veselicah. Pravijo, da tudi v privatnem življenju človek ni niti toliko zabaven kot na veselicah, samo da tam plehke šale zamenja z grobo in agresivno govorico. Tako ljudski glas. Sama sem videla samo nekaj videoposnetkov, saj veste, tiste o tem, da se babe ne znebiš nikoli več ipd. V velikem slogu je vkorakala v vlado Alenka Bratušek, ki je zase, potem ko ni bila izvoljena niti v parlament, iztržila več, kot je verjetno sanjala v najboljših časih svoje kariere. Zanima me pravzaprav edino, ali bo Erjavec tudi tokrat očaral upokojence s sklecami in dokazal, da je še vedno kerlc? Prav tako me zanima, kako bo Katičeva vodila ministrstvo za pravosodje. Niti ministrica niti sekretarja niso dobitek na tomboli. Res pa, da so nekateri veseli. Saj poznate tisto, nekateri te razveselijo s svojim prihodom, drugi z odhodom.

Fotografija osebe Jernej Å tromajer.

O sekretarju Štromajerju bi pisala. Pa ne bom. Res ne. Želim pozabiti, da je. Pa o tistem, ki je že enkrat pokazal svojo razsipnost in ga sedaj vračajo. Ne veste, koga imam v mislih? Ja, več takih je. Tramte, Dragonja … Ne, ne bom pisala o Damirju Črnčecu. Ker ga ne poznam. O njem naj pišejo drugi. Pa tudi o drugih ne bom. Bodo pisali slej ko prej drugi mediji. Ne bo potrebno dolgo čakati. Na misel mi prihaja šala o Slovencih v peklu, ki ne potrebujejo hudiča, ker drug drugega v vroče olje tiščijo kar sami. Skratka, slab parlament, slabi ministri, katastrofalen predsednik vlade, državni sekretarji, o katerih napuhu in neumnostih beremo že veliko, o nelojalnosti slutimo, o poštenosti dvomimo, ne morejo biti zagotovilo za dobro prihodnost.

Komunizem je uničil možgane
Med tem časom pa sistem razpada, zdravstvo je v stanju klinične smrti, šolstvo je pod vsemi standardi, pravosodje izgublja vso kredibilnost, gospodarstvu grozijo z nacionalizacijami, privatne lastnike nepremičnin bodo obdavčili, čez mejo vdirajo nevarni tujci in veste, kaj bo hec, da bodo tudi ob letu osorej rekli, da Janez Janša ni hotel sestaviti vlade in je on kriv za vse. Potem bodo sneli iz nekega skladišča človeka, ali pa restavrirali Katarino Kresal, in ga ponovno prodali kot “saj ta pa ni bil tako slab, kot so ti sedaj”. Kot rečeno že večkrat, komunizem je uničil možgane, več generacij je potrebno, da se okvara odpravi. Ne vem pa, ali bomo imeli sploh čas za to. Nič zabavno ni, pa bi moralo biti. Saj imamo vendar komika na oblasti in ves svet se smeji. Samo mi ne.

Tole je bilo napisano v petek zvečer. Danes je nov dan. Danes sem prebrala, da je predsednik vlade ukinil kar nekaj členov Ustave RS. Mogoče se torej ne bomo več brali. Kdo bi vedel?

Lucija Šikovec Ušaj

 • Franjo Trojner

  Predsednik vlade je res prava katastrofa in katastrofa so njegove ministrce in ministri!
  Toti bodo naša nočna mora. Celotna vlada je produkt negativne selekcije! Sem zmotno mislil, da smo s Cerarjem in njegovo vlado dosegli dno, pa sem fejst mimo tresno, tota Šarčeva je še slabša.
  Kako je mogoče, da popolni kreteni pridejo na oblast?

  • Lojz

   Zato ker na desnici ne lustrirate nesposobnega Jajota.

   • Amerikanc

    Preberi rezultate zadnje ankete (režimske). SDS – u , kot vidim podpora samo rase.

    • Hun

     od kdaj za sektase rezim govori resnico?

     • Amerikanc

      Vse si povedal o trenutnem režimu.

  • Fosa Stefan

   ZNANO
   JANKOVIČ poudarai, če si proti JANŠI, si v sloveniji povsem varen
   ne glede kako slabo delaš, koliko ukradeš, in koliko farmacevtk nategneš,…
   ZOKI-SPOKI ti si car, saj si bo zapomnil vse ki so z Janšo, kakor njegov svetnik muslič: zapomnili si bomo vse,ki so proti nam?????
   POLICIJA, TOŽILSTVO, SODSTVO, vas ni nič sram, da jemljete denar SLOVENCEV, svojega dela pa ne opravljate

 • vsemojebabe

  Vse je lepše, ker te ljubim,
  vse drugače je kot prej.
  Vlada slabša je od prejšnje,
  vse je kakor težek sen.

  Svet je lepši, ker te ljubim,
  sam postal sem večji fan.
  Vsem bi rad dal košček sreče,
  Slovenija vse si, kar imam.

  Vse je lepše, ker te ljubim,
  vse drugače bo kot prej.
  Ure s to vlado se bodo vlekle,
  vse je kakor grenak sen.

  • Soave

   + + + + + + iskala sem samo glasbo, da bi si vsak lahko malo zapel. . . .. pa nič našla.

   • stajerc5

    ….Oto Pestner!

 • totex39

  “Komunizem je uničil možgane”, lahko se sprašujemo komu, a tistim, ki imajo privilegije pod tem režimom ali pa so bedaki kot oblast, ki se še vedno drži in opeva sprevrženi komunizem, kar dokazujejo na vsakem koraku.

 • Common Sense

  Mogoče se nekateri spomnite, da so se včasih otroci igrali igro “Mama, koliko je ura?”. “Mama” je gledala stran, medtem ko so se ji drugi otroci korakoma približevali. No, sedaj se nam od zadaj približuje Štromajer. Me kar zmrazi;)

  • traktor

   Tale Štromajer je en navaden fukjen psihopat. Res ne vem kere budale ga stalno vlečejo na TV. Model še za v ZOO ni.

   • Steiermark

    mogoče pa je prav in edino za v zoo, skupaj z zokijem in ostalimi pošastmi…..

 • Dragan Krstič

  O madonca kerga vidm. Zfgleda da se je že vrnil iz nigerijske vasice s trdmo. Spet bo tečen in nas bo zmerjal z izdajalci, fašisti, domobranci in idioti.

 • Miro Jereb

  Katičeva bo dober pravosodni minister…ker v pravosodju ne rabijo vojaških škornjev.

  • stajerc5

   Skornjev ne rabijo, ampak, sedaj jim bo zmanjkalo blaga za sutane, no ja, razen ce ji ne bo sivilja kje kaj “organizirala” po sestorni ceni ali pa preprosto ukradla!!!

 • soc

  Draga Lučka, ne delaj še ti krivice Marjanu Cerarju, poštenemu vrhunskemu ex-direktorju Belinke in nekoč tudi predsedniškemu kandidatu. Je veliko predober človek, da bi si zaslužil aktualno humoristično parabolo Šarec + Cmerar…

  • tohuvabohu

   Lučka ni mislila nič grdega. Aludirala je na zdrs enega poslanca koalicije, ki je Šarplaninška v parlamentu preimenoval v Marjana Cerarja.

 • Jaka Sraka

  Bravo Lucija.

 • Bandit123

  Lučka, komunizem je najbolj uničil možgane tvojemu šefu Janezu. tvoji so pa kot rečemo “ušli v cvet”, kar pa ni ravno primerno za eno pravnico, prej za kakšno vedeževalko.

  • Jaka Sraka

   Rdečica je dokaj pogosta nalezljiva vročinska bolezen prašičev, pojavlja pa se tudi pri kokoših, puranih in pri skrajnih levičarjih…
   Uspešno se zdravi z zakolom. prasca.

  • dob

   Čist si jo zjebu z argumenti.

  • Olga2345

   Mislite Milanu Kučanu, ki niti ne ve, kje vstopiti v avto? Demenca….?

 • Vera

  Vlado tvori ” šestorček ” , toda tudi v predsednikovi sobani sedi ” šestorček ” : Predsednik Serpentinšek in pet ( 5 ) podpredsednikov . Žal pa vsi skupaj niso vredni pol normalnega politika !

  • Gavnar

   Vlado tvori 6-orček samo zato, ker Kučan Jajotu ni dovolil prevzeti mandata.
   Jajo pa kot dobro vzgojena komunistične duša, dobro ve,
   da se volje Velikega, bogaboječe ne izziva.

   • contra

    Ti si res revno bitje!

    • Steiermark

     govnar ima pač govno v glavi!

 • Olga2345

  Bravo Lucija!

 • Gavnar

  Komunizem je uničil možgane ?
  A zato so v vodstvu SDS same bivše komunjare !

  Luci, daj raje napiši, kako je tvoj ljubljeni vodja
  kot politkomisar brigade Avnoj77 ponosno pešačil do Bosne.
  Pa katero so zapeli ob prihodu v Jajce ?
  To bo Katolibane vsekakor zanimalo.

  • šmentanamuha

   Če so bivši, je to zelo v redu, problem so sveže komunjare, boljševiki Mesečeve levice, na katere se je ta možganski virus prenesel in nič ne kaže, da bodo pacienti kmalu ozdraveli.

   • Gavnar

    Bivši so pravi,
    Luna Mesec je le populist.

  • contra

   Si pa res en revež, da trosiš nebuloze o nekom, ki je imel 18 let in kot vsi drugo v teh letih zindoktrinirano glavo, res bedno je tvoje podstrešje!

   • Gavnar

    Ko je pisal pritožbo na pritožbo, ker so ga vrgli iz njemu tako ljubljene
    Komunistične partije, fant ni imel 18 let.

  • Soave

   Katere katolibane ? Pa kar z veliko začetnico si pisal ?
   Saj znamo brati. . . . . . že neštetokrat so tvoji somišljeniki to napisali na tem portalu.
   Da bivše komunjare in njihovi potomci vodijo državo, te pa ne moti ?

 • tarantela

  Draga Lucija! Sovražnega govora si ne moreš privoščiti, saj zaradi njega imaš že težave z Odvetniško zbornico. Ker so te malo zabremzali, si pa nekaj izmišljuješ, kot je lep primer zadnji odstavek tvojega pisanja zgoraj v prispevku.

  • Soave

   Pa se nič ne čudiš, da nekatere ” zabremzajo ” , eni pa z resničnimi nebulozami lahko veselo nadaljujejo ??

  • stajerc5

   Tudi ti nisi odporen proti nilskemu komarju! Hitro pojdi na kontrolo…

 • Lea Pralines

  sploh nisi duhovita v pisanju,predvsem pa razmišljaš letom primerno,si pač že za v pokoj uboga revica…saj bo šlo tudi pol ….ha ha ha ,da se ti pa niti sanja ne o politiki,pa je bistro jasno tudi bebcu!!!

  • tohuvabohu

   Vam rdečim bebcem je vedno vse jasno.

 • Jožef

  Sv. Janez iz Patmosa (ne iz Grosupelj) je v razodetjih pisal o apokalipsi, pa o sedmih pečatih in drugo.
  Prvi pečat ja že zlomljen. Menda smo ga (so ga) zlomili v Sloveniji in iz papirusove rile je izskočil sam Antikrist iz mesta pod Kamniškimi alpami.
  Joj ljudje, začelo se je. Dnevi sivine so pred nami in ne bomo se rešili nesreče in žalosti.

 • Marija

  Veste kaj je pa dobro v tej tragični igri?Da se večina gluhih in slepih ne zaveda kaj bodo doživeli. In naj uživajo naprej.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!