Mit o križarskih vojnah ali kdo je v resnici začel konflikt med muslimani in kristjani

Foto: Wikimedia Commons

Danes živimo v svetu politične korektnosti, zaradi katere pa ne živimo v svetu resnice. Politična korektnost je vedno usmerjena proti nekomu, kar pa se spreminja od države do države. Politično korektno stališče, ki je popolnoma skregano z zgodovino in zdravo pametjo, je, da so križarske vojne prve sprožile konflikt med muslimani in kristjani. Da so od verske blaznosti opiti vitezi prišli v arabski svet in malo da ne poklali vse prebivalce. Zgodovinska resnica pa je vse prej kot taka.

Preden začnem s svojim pisanjem, bi rad opozoril vse, ki jih bo ta članek pognal s stola, da moj namen ni kritika islama kot religije ali opravičevanje zločinov, ki so jih izvajali kristjani na svojih prav tako krvavih pohodih. Namenjen je le navajanju zamolčanih ali namensko izpuščenih zgodovinskih dejstev. Sploh v sedanjem času, ko se soočamo z migrantsko krizo, je prav, da se spomnimo, kako se je zgodba o krščansko-muslimanskem konfliktu pravzaprav začela.

Začetki in širitev islama
Leta 624 je Mohamed vodil napad za plen in denar na karavano iz Meke, v katerem je bilo ubitih 70 prebivalcev Meke. Med letoma 630 in 632 (čas Mohamedove smrti) so muslimani skozi 12 krvavih invazij zavojevali večino arabskega polotoka in južnega Izraela. Teh dvanajst invazij so bile v večini “svete vojne”.

Po Mohamedovi smrti leta 632 je novi muslimanski kalif Abu Bakr izstrelil islam v skoraj 1500 let trajajočo imperialistično, kolonialistično in krvavo nadvlado drugih narodov skozi invazijo in vojno. Marsikomu se bodo zdeli ti pridevniki sovražni govor, a sem jih uporabil namenoma in jih nameravam tudi podrobno razložiti. Kdor jih zanika, je žrtev politično korektnega izražanja, nima pojma o zgodovini ali pa laže, da brani islam.

“Borite se s tistimi, ki ne verjamejo v Alaha in v poslednji dan […] dokler ne plačajo Jizye s prostovoljno podreditvijo in tako, da se počutijo podrejene.” – Surat At-Tawbah 9:29

Imperialistično
Muslimanske vojne imperialističnega osvajanja so se bile več kot 1500 let, proti stotinam narodov, čez milijone kvadratnih kilometrov ozemlja. Želja po širitvi islama in želja po ozemlju se je raztezala od južne Francije do Filipinov, od Avstrije do Nigerije, od srednje Azije pa do Nove Gvineje. To je definicija imperializma, ki ima za cilj “dominirati ekonomske in politične zadeve šibkejših držav.”

Kolonialistično
Cilj muslimanov je bil, da imajo centralno oblast. Najprej v Damasku, nato v Bagdadu, Kairu, Istanbulu in drugih imperialističnih centrih. Lokalni guvernerji, sodniki in drugi vladarji oddaljenih kolonij so bili nastavljeni s strani centralnih oblasti. Islamsko pravo ali Šarija je bilo postavljeno kot vrhovno pravo, ne glede na želje lokalnega prebivalstva.

Arabščina je bila postavljena kot jezik vladarjev, jeziki podrejenih ljudstev pa so pogosto izginili. Obstajali sta dve vrsti prebivalstva. Podrejena ljudstva so plačevala davek “jizya”, ki ga kolonialnim osvajalcem ni bilo treba plačevati. Čeprav se je pravo različno uporabljalo na različnih delih sveta, je tukaj nekaj primerov zakonov, ki so jih morali upoštevati zavojevani kristjani in judje.

 • Kristjani in judje niso smeli nositi orožja – muslimani so ga lahko;
 • Kristjani in judje niso smeli jahati konjev – muslimani so jih lahko;
 • Kristjani in judje so morali dobiti dovoljenje za gradnjo – muslimanom tega ni bilo treba;
 • Kristjani in judje so morali plačevati nekatere davke, ki jih muslimanom ni bilo treba;
 • Kristjani in judje so se morali prikloniti svojim muslimanskim vladarjem, ko so plačevali davke;
 • Kristjani in judje so morali živeti po šeriatskem pravu in ne po svojem verskem ali sekularnem pravu

V vseh primerih so ti zakoni dovoljevali manj svobode zavojevanim ljudstvom kot zavojevalcem. Celo ne-arabski muslimani so bili šteti kot drugorazredni državljani. Na vrhu je ostal arabski muslimanski sloj. To je definicija kolonializma – “skupina ljudi, ki se naseli na teritoriju, oddaljenem od matične države, in ima pravosodno in absolutno oblast nad originalnimi prebivalci dežele.”

Krvavo
Ker je bila geografsko najbližja, je bila Palestina prva zahodna ne-arabska država, ki so jo napadli arabski muslimani. Palestina je bila v tistem obdobju pod nadvlado pravoslavnega Vzhodnega rimskega cesarstva. Vlada Bizantincev je bila despotska in v svojem imperialističnem, kolonialističnem in krvavem vladanju so podjarmili veliko judov in monofizitskih kristjanov. Zaradi šibkosti Bizantincev in hitrega konca spopadov na področju Palestine in Egipta se muslimansko osvajanje teh dveh »držav« velikokrat politično korektno označuje kot mirno in nekrvavo. To pa je čista zgodovinska laž.

Podjarmljenje Palestine se je začelo 20. avgusta 636 z bitko pri Yarmouku, v kateri naj bi sodelovalo okoli 70.000 vojakov (težko, da ni bilo krvavo). S pomočjo lokalnega judovskega prebivalstva, ki je Arabce pozdravilo kot osvoboditelje, so muslimani hitro zavzeli celotno Palestino. Zataknilo se je le pri Jeruzalemu, ki ga niso mogli zavzeti. Mesto je po petih mesecih krvavega obleganja le padlo, zgodovinski viri pa poročajo o tem, da so bili muslimani za razliko od križarjev v tem primeru izredno civilizirani in prebivalcev niso pobili. Tu pa se je začel islamski imperializem. Premagani kristjani in judje so morali plačevati davke zmagovitim Arabcem.

Po Jeruzalemu je sledil preostali svet
Muslimansko zavzemanje severne Afrike je teklo relativno lahko, dokler se niso domorodci, predvsem Berberi, ki so živeli zahodno od Egipta, uprli. Ljudstva severne Afrike so se borila tako močno, da se je islamska ekspanzija skoraj ustavila. Med Tripolijem in Kartagino se je islamski bojni stroj ustavil za skoraj četrt stoletja.

A to muslimanov ni ustavilo. Svoje zavojevalske vojne so nadaljevali preko celotne severne Afrike. Zavzeli so celotno današnjo Španijo in Portugalsko in prodrli v Francijo, kjer pa je bil krvavi bojni stroj dokončno ustavljen v krvavi bitki pri Poitiersu.

Glede na geografsko ekspanzijo lahko trdim, da so muslimani v svojem 450 let trajajočem terorju pobili do trikrat več ljudi kot kristjani muslimanov v vseh križarskih vojnah skupaj. To seveda kristjanov ne opravičuje grozot, ki so jih povzročali, a je relevantno, da dokažemo, da današnja teza o krščanskih barbarih in učenih Arabcih ne drži.

Križarske vojne
Moje osebno mnenje o križarskih vojnah je, da so bile skrajni odziv na agresijo islama. Vsak bralec pa ima pravico, da se ne strinja z mano. Zagotovo pa je treba obsoditi tudi grozote, ki so sledile krščanski vojski. V mestu Antiohija naj bi prišlo do takega masovnega pokola med prebivalci, da je kri tekla v potokih. Enaki podatki obstajajo za krščansko zavzetje Jeruzalema. Takrat naj bi vojaki stali do kolen v krvi. Pobita je bila večina muslimanov in judov v svetem mestu vseh treh religij.

Kot sem povedal že na začetku, ne pišem z namenom opravičevanja zločinov kristjanov, ampak kot odgovor na moderno politično korektno mnenje o učenih Arabcih in o tem, kako so kristjani prvi napadli miroljubne muslimane.

Dejstvo, ki ostaja, je, da so muslimani že 450 let pred prvo križarsko vojno izvajali teror in krvavo osvajali vse od Francije do Egipta, od Palestine do Anatolije, da muslimanske vzhodne ekspanzije sploh ne omenjam. Krvava sled islamskih svetih vojn se vleče od Gibraltarja pa vse do Filipinov.

Morda je ta prispevek zgodovinski, a ne smemo pozabiti, da se vzorci, zastavljeni z začetnikom Mohamedom ponavljajo do danes. Ker bo pregled islamskih osvajanj na Balkanu, na vzhodu in v modernem času sledil v naslednjih tednih, naj za konec omenim samo citat aktualnega turškega predsednika Erdogana, ki kaže na dejstvo, da je islamski imperializem še kako živ: “Mošeje so naše čelade, minareti naše sulice in verniki naši vojaki.”

Aleksander Rant​

 • tarantela

  Hvala za poučen prispevek! Moje mnenje je, da znajo muslimani poleg vojskovanja uporabiti tudi vso svojo politično zvitost pri osvajanju ozemelj, čeprav tega nekateri politiki niti ne opazijo. Zelo lep primer je, kako Erdogan lepo počasi, kot kitajska kapalka, načenja evropsko nepopustljivost pri sprejemanju Turčije v EU. Ne samo, da se bo skozi stranska vrata vključil v to skupnost, obenem še krepko finančno molze evropsko banko. In naši “brihtni” politiki, s frau Merkel na čelu, tega ne spregledajo.

  • dr Janez Sveti

   No ja. Gre za vzajemno izkoriščanje, oziroma trgovanje.
   Dr Janez Sveti trgovec

   • tarantela

    Samo ob tem, ko naši vrli voditelji mislijo, da kupujejo diamante, bodo kupili brušeno steklo na katerem se bodo še porezali.

    • Ruggedplant

     Oprosti, kaj se je pa tebi zgodilo, da naenkrat pišeš razumske komentarje? Brez zamere, resno vprašam.

  • pokvarjeniSvet

   merkelca dobro ve kaj počne to kar je za izdajalko pričakovano, ona zavestno izdaja Nemčijo in Evropo, tukaj ni izgovorov nevednosti, ampak zavestno dejanje.

 • Rožle

  Pride musliman ves sestradan v Slovenijo to opazi prijazen možakar in mu ponudi svinjski golaž on pa…:
  “Opa, tole mi pa vera ne dovoljuje”
  Možakar mu takoj nazaj zažuga..:
  “Aha…še prišel nisi dobro pa imaš že Slovenko za dekle”

 • Nata

  + + + + + + + + + + + + + Ja…….zgodovina……zgodovina !
  Upam , da boste tole pisanje res nadaljevali .

 • dr Janez Sveti

  Aleksander Rant​, zakaj bi bil kdo na tebe jezen. Zapisal si samo tisto, kar je zgodovinsko dejstvo in če se kdo ne strinja ima lepo priložnost, da oporeka zapisnemu.
  Vse vere tega sveta,, seveda rade skrivajo svoj osnovni namen. To je širitev in zavzemanje teritorijev. Islam tega ne skriva. Islam ne skriva, da je namen, zavzet, pobit in zasužnjit vse, ki niso oziroma ne želijo biti kakor oni. Islam je vera sovraštva in morije! Islam je zlo.
  Dr Janez Sveti vesoljc

 • Shalalabayzer

  Zgledno opisano…dodatni detajli, če koga zanima

  Bill Warner, PhD: Jihad vs Crusades (5 min)
  https://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo

  Why We Are Afraid, A 1400 Year Secret, by Dr Bill Warner (45 min)
  https://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

 • ney

  Zanimiv članek upam, da se res nadaljuje….
  Tule pa nekaj kar pravijo indijanci- native american people:
  So your religions have murdered,raped,tortured….

  https://pbs.twimg.com/media/Ci4-InRUUAI-2Br.jpg:large

  • tarantela

   Kruta resnica!

 • Viktorh

  Celo življenje se učimo in na koncu umremo neumni….

  • sevenx

   Drzi. Vec kot ves, bolj vidis da v bistvu nimas pojma…

 • tarantela

  Ampak, če dobro premislim, ste s tem prispevkom uničili vso srednjeveško romantiko. Ooooh ja…

 • MesecnikPajac

  Bravo, vse kar je napisano je resnica

 • razerznak

  SEJ KRIŽARCI spet prihajajo, nč bat pa to

 • Ruggedplant

  Bobu bob. Še takih člankov – križarji spadajo v podobno kategorijo najbolj nekritično, nestrokovno in zlonamerno napadanih skupin kot recimo pri nas vaški stražarji ali domobranci. A ti napadi povedo veliko več o izobrazbi in zdravemu razumu napdalcev, kot pa napadene skupine. Prav je, da se o zgodovinskih dejstvih osvešča ljudi, da bodo potvorjevalci zgodovinarji-šarlatani s svojimi agendami razkrinkani predno zastupijo še nadaljnje generacije. Križarji so (kljub nekaterim stranpotem, ki pa so povsem človeške, saj niso bili bogovi) še zadnji pravi ponos Evrope, z njihovim koncem pa se je žal končala tudi pokončnost Evrope, danes pa se jih sramujejo oziroma se zanje opravičujejo celo nekateri kristjani. Žalostno.

  • pokvarjeniSvet

   Meni je bilo pokvarjeno zakaj so dopustili propad Bizanca.

   • Ruggedplant

    V tvojih komentarjih od povsod seva bodisi iskanje krivde v drugih ali ZAHTEVE po tem, da nekdo rešuje rit nekoga drugega, kot da je to nekaj samo po sebi umevnega. Vzhodno in zahodno rimsko cesarstvo sta bili ločeni enoti in s tem mora seveda Vzhod prevzeti tudi vso odgovornost nad svojo samovoljo, ne pa da potem joka, ko ga napadejo muslimani. Križarji so dali ogromno življenj in bogastva za svoja posredovanja na Bližnjem vzhodu, vendar reševati kraljestvo 2500 do 3000 km oddaljeno od glavnih evropskih mest, je enostavno nemogoče na dolgi rok. Turki so Bizanc zavzeli leta 145, torej dolgo po zadnjem križarskem pohodu – pričakuješ, da se bodo zahodno in srednjeevropejci pol tisočletja (od leta 1000 do 1500) borili za cesarstvo, ki ne želi poenotenja pod isto krono in papeštvom? Zakaj že? Misliš, da sta se takrat v Evropi cedila med in mleko, da bi si kar tako lahko prvioščili tovrstne akcije? Ravno nasprotno – Evropa je takrat bila v veliki tudi gospodarski krizi, saj je kuga pokosila velik del prebivalstva. Če pa ne ločiš razlike v pomembnosti križarjem med Izraelom, zibko krščanstva in pravzaprav vseh 3 glavnih monoteističnih religij na svetu in Carigradom, potem je najina nadaljnja razprava žal brez smisla.

    • pokvarjeniSvet

     A za reševanje Izraela pa ni bilo škoda časa, denarja in energije ? če praviš da je pravoslavstvo tako različno od nas kaj za hudiča so šele pol judaizem ?

     Njim so moji predniki vedno morali reševati posrane hinavske riti….da sedaj nam škodo delajo.
     Imaš prav nikomur niso moji predniki bili dolžni reševati riti…samo zakaj so pol bili nategnjeni in so reševali neki brezvzeni Jeruzalem, sploh Britanci v 1. Svetovni vojni so rinili iz Egipta v deželo Levant, kdo je spet stal za tem poveljem ? po 2. Svetovni vojni so to ozemlje predali Izraelu…zakaj že ? Saj so Palestinci tam živeli mnogo stoletij pred njimi preden je sploh stara zaveza bila napisana. boli nas džoko za tisto zemljo tam doli, naj se sami zmenijo brez nas in da ne igramo več diplomatov za nekoga od kogar nikoli nismo imeli in nikoli ne bomo imeli koristi (dokazano), ampak samo škodo.

     Zakaj se nas Evropejce vmešavajo v ta spor Izrael- Palestina ? kaj imamo mi pri tem ? kaj se nas to tiče, če pa imamo svojo domovino Evropo. Na konci sedaj Francosko, Nemško in nevem katero vojsko vse pošiljajo na BV da unčijo Sirijo da se bo Izrael širil, medtem ko v zameno svojo kontinent zanemarjamo….seveda zate je to vse eno noro naključje…brez veze s takim debatirat ki ni sposoben ali noče videti širše slike.

     • Ruggedplant

      Sem ti že napisal “Če pa ne ločiš razlike v pomembnosti križarjem (Evropejcem) med Izraelom, zibko
      krščanstva in pravzaprav vseh 3 glavnih monoteističnih religij na svetu
      in Carigradom, potem je najina nadaljnja razprava žal brez smisla.”

      To kar pišeš o Palestincih, je pa še bolj noro od predhodno napisanega. Oprosti ampak kje si se ti šolal? Na delavnsko-punkerski univerzi? Še enkrat: ti je že kdo poleg mene povedal, da imaš z antifa, anarhisti, antiglobalisti, torej ZL sumljivo veliko skupnega kar se tiče svetovnih nazorov in misinterpretacije zgovdovine?

 • TomTom

  Edina napaka pri križarjih je ta, da niso pobili več muslimanov in končali to nazadnjaško, agresivno “civilizacijo” s katero imamo zdaj toliko problemov.

 • Mihilus

  Vse kar nam strežejo v medijih, izobraževalnem sistemu, zabavnih vsebinah etc je propagandni material namenjen socialnemu inžiniringu, ki se izvaja v razvitem svetu. Na srečo si lahko vsak zainteresiran za resnico vse lahko poišče na internetu. Pa pod te laži ne spada samo “Islam religija miru” ampak tudi enakost, antirasizem, feminizem in še marsikaj. Vseskupaj pa naprej potiskajo liberalci. Vse bolj jasno mi je kaj je v Wiemarski republiki vodilo k vzponu in uspehu nacizma.

  • baubau

   a nikarte pozabiti,da je tudi in še posebej internet namenjen prav socialnemu inženiringu…

  • sevenx

   Preden je prisel Hitler na oblast leta 33 je bilo v Nemciji 7 milijonov komunistov. Skupaj so delali.

  • pokvarjeniSvet

   Seveda je jasno zakaj je prišlo do vzpona Nacizma, prvo moraš vedno videti in razumeti vzroke in kdo stoji za njimi, pol lahko veš zakaj so takšne posledice kot so.

 • macon

  Članek ponuja premalo konkretnih podatkov. Križarske vojne so direktni odziv na zmago Seldžukov nad Bizantinci pri Manzikertu(1071) po kateri so se Turki naselili v Mali Aziji, bastionu krščanstva. Bizantinci so potem katoliški zahod redno prosili za pomoč, papež pa je pravilno ocenil, da zahodnih vitezov ne more motivirati z maloazijskimi planjavami, temveč z zibelko krščanstva Jeruzalemom in Jezusovim grobom.

  Hitra širitev islama je posledica izčrpanja Perzijcev in Bizantincev v Bizantinsko-Sasanidski vojni 602-628 in serij zmag vojaškega genija Khalida ibn al Walida, ki je eden največjih generalov zgodovine (na istem nivoju so še Subutai, Julij Cezar, Aleksander Veliki, Bai Qi, Napoleon in še največ par) . Brez obojega islam ne bi prišel daleč, ampak je imel srečo kot jo je imelo v zgodovini le malo verskih gibanj.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine%E2%80%93Sasanian_War_of_602%E2%80%93628
  https://en.wikipedia.org/wiki/Khalid_ibn_al-Walid
  https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Manzikert

 • baubau

  Nikoli ne zadostuje,če poznamo samo zgodovino zmagovalcev-ta je v veliki meri skupek mitov pa čeprav podprtih z mnogimi fragmenti dokumentov in celo z arheloškimi ostanki…absolutno nujno je,da intenzivno iščemo tudi še preostale sledi in pričevanja vseh zgodovinskih poražencev-gre za zelo zahtevno iskanje,ker so te seveda večinoma uničili…pa še tako lahko izluščimo le drobce resnice.Zato je vedno dobro,da poznavalci vsaj opozarjajo nanje ,saj le to preprečuje enumnost in kopico neupravičenih obsodb in predsodkov.

 • rubec

  God’s Battalions: The Case for the Crusades

  Priporočam gornjo knjigo v branje. Avtor Rodney Stark.

 • Sredinec4U

  Hebeš politično korektnost, če je resnica pač drugačna.

 • Caetano

  Res pohvala za ta prispevek. V vojaskem smislu niso bile krizarske vojne nic drugega, kot zapoznela protiofenziva proti islamu, ki se je stalno nasilno siril. Poleg Bizanca je v 11. stoletju ogrozal tudi Spanijo, kjer so se takrat uveljavile neke bolj puritanske in bojevite islamisticne struje.
  Krizarjem sicer ni uspelo na BV, so pa muslimane takrat pregnali iz Spanije z izjemo Granade.

  Ne gre se za kako idealizacijo krizarskih vojn in tudi clanek tega ne pocne, seveda so se dogajali tudi poboji, ne samo nad muslimani, ampak tudi nad Judi in nekatoliskimi kristjani. Krizarji so prinasali s sabo svojo razlicico despotskega cerkveno-drzavnega rezima in seveda ne demokracije, niti ne prosvetljene monarhije.
  Vendar spomnimo se kako se navadno prikazuje krizarske vojne, kot neizvani barbarski napad na muslimane. To pa je cista laz!

 • Caetano

  Dodajam se to, da je islam ob osvajanjih vedno na veliko zasuznjeval prebivalstvo, moske za prisilno delo, zenske pa zlasti za spolne suznje. Sredozemsko morje pa so Arabci napolnili za vec, kot 1000 let z jihadisticnim piratstvom, ki je unicilo do tedaj cvetoco trgovino.

 • Olga

  Zato omejimo priseljevanje! Kdor se je pripravljen integrirati, lahko ostane, ostali naj grejo!

  • Steiermark

   Vsi naj gredo, tudi tisti ki so se pripravljeni “integrirati” (misija nemogoče), ker imamo lep primer “integracije” balkanskih divjakov, ki potem, ko so z komunističnim nasiljem okupirali Slovenijo, sedaj hočejo “integrirati” še nas, avtohtone, v Sloveniji, kolikor jih niso uspeli zradirati z zemlje…..

  • Ogard Novkar

   Naravne selitve so vedno bile in so celo dobrodošle, če so priseljenci pripravljeni se se integrirat. Če ne pa: “Vija, vaja, ven!”.

 • črnaovca

  Ja tudi na Turke ne smemo pozabiti ki so nekajkrat razdejali našo deželo

 • Steiermark

  No, kar se križarjev tiče, niso dobro in dokončno opravili svojega dela – naloge! Potem nas danes nebi ogrožala – ponovno, ta islamska bestija, tako z vzhoda, juga itd. in mi se nebi rabili, v svoji Evropi, tresti za lastna življenja in življenja naših otrok, vnukov….. ki jih te horde, ki vse bolj pritiskajo na Evropo in v E, posiljujejo in koljejo!

  • Ruggedplant

   Varovanje lastne kulture, vere, zemlje, ljudi, vrednot ni enkratno dejanje, ampak neprestan prosces – če mejiš na tako prijazno religijo miru kot je islam, pa še toliko bolj. A humanizem, sekularizacija, ter iz njega izpeljani liberalizem, so zgoraj napisano brezpogojno črtali iz sistema vrednot in Evropi in zahodu odprli pandorino skrinjico dekadence in relativizma mentalitete “živi in pusti živeti”, kar bo na koncu tudi nagrobni napis naše civilizacije. Vsaj tako kaže.

   • pokvarjeniSvet

    če ti vladajo sionisti pač lahko pričakuješ propad…kar se nažalost tudi sedaj dogaja. Če bo jim do konca uspelo, še pa ne vemo.

    • Ruggedplant

     Nehaj že s temi sionisti v vsakem komentarju, ker postaja že res moteče. Predstavljam si, da je za takim bolezenskim stanjem in frustracijo zaradi premožnih judovskih poslovnežev in obrtnikov trpel tudi Hitler predno je naredil kar je naredil. Povej mi kje v SZ, Jugi in današnji dekadentni Evropi imaš tako močan sionistični lobi, da se dogaja kar se dogaja? V celotni Evropi živi nekaj desettisoč judov, v Sloveniji morda nekaj deset, nimajo prav nobene omembe vredne stranke ali gibanja, ti pa sanjaš o nekakšni sionistični vladi. Dobro jutro realnost?

     • pokvarjeniSvet

      ni poanta da v judih navadnih ljudeh, problem je v tej globalistični -sionistični združbi, ti ne razumeš res ničesar.

      Ti ljudje te familije so prišle leta 1913 do svojega financerskega stroja FED.
      Karl Marx je bil eden izmed njih, pred Hitlerjem je bila cela Evropa polna teh ljudi ki so širili komunizem po Evropi predvsem Srednji in Zahodni, zato tudi razlog zakaj jih je Hitler sovražil.
      Kdo ti je kriv če bereš prirejeno zgodovino, kdo ti je kriv če takrat nisi bil da bi to vse videl na lastne oči .Govoriš samo to kar te je njihova frakcija naučila – komunistična. Komunistični šolski sistem te je naučil v Jugoslaviji in v vzhodnem bloku, medtem ko v Zahodni del Evrope so pa prevzeli druga njihova frakcija liberalci Sem zadnjič napisal spisek ideologij, ki so si jih izmislil s točno določenimi nameni in so tudi financirani od kod misliš da je prišlo do vzpona liberalizma pa ti si res tako naiven da so liberalci bili sposobni tako visoko prilezt po naključju…to je vse njihov denar iz izadja ki omogoča tem čudnim škodljivim ideologijam da pridejo na politični vrh odločanja in delajo na tem za kar so bili tudi financirani in ustvarjeni s tem razlogom.

  • avtohtoni neandartalec

   Saj brez njih imamo tudi polne črne kronike.

 • avtohtoni neandartalec

  Arabci so ljudstvo, njihova vera je Alah, izvira iz poganstva, sodoben islam pa temelji na Kabali, isto kot je hebrejstvo oziroma krčanstvo, katolištvo, pravoslavne in vse ostale različice.

  Muslimani niso narod ampak verska sekta, ni res, da so vsi Arabci muslimani, večina je danes ateistov, saj niso bedaki.
  Arabska kultura se je pa res zataknila v mračnem srednjem veku, verjetno zaradi pomanjkanja življenjskih virov in klime, ki omogoča razvoj zahodnemu svetu. Brez tehnologije in upravljanja z energijo, bi nas Arabci prehiteli.
  Tehnična civilizacija omogoča strpno demokracijo, Arabci niso povezani, nimajo ustrezne infrastrukture in ekonomije, zato so razvili drugačno družbo.

  Mohamed je bil najprej vojaški vodja, njegova usoda se skoraj ne razlikuje od prerokbe o prihodu judovskega odrešenika, ki bo združil plemena v eno kraljestvo in tako končal vojne, vsa arabska plemena poznajo iste legende, ki so jih dobili iz Indije in Kitajske.

  Evropa pred par tisoč leti skoraj ni bila poseljena, ker je klima izredno zahtevna, zato se je civilizacija razvila v Mediteranu, medtem ko so sever podeljevala plemena iz Sibirije, ki niso bili niti približno tako dobro organizirani kot na jugu etruščanski, grški in končno rimljanski Arabci.
  Šlo je torej za politiko, za imperializem, ne pa za ideologijo kot tako, od nekdaj se verske sekte ne marajo, vendar so vsaj povezani, verske vodje so jih vedno združile med invazijami.

  Križarski pohodi so pa druga Zgodba, povezana z močnimi mediteranskimi družinami in vzponom papeža na prestol cesarja, ki je pravzaprav izdal določene narode in odprl vrata muslimanskim vojskam, da je utrdil oblast nad mestnimi državicami, ki jih je nato združil v konfraofenzive, plemstvo se mu je uspelo, kralji so prevzeli oblast in se zapletli v svoje vojne, na koncu so dovolili Turkom, da so za 500 let okupirali Balkan, da je imel sodobni rimski imperij mir pred njimi in so lahko razvili katolištvo, kot edino pravo vero, na kateri danes temelji zahodne etika, fuzijo krščanstva ter poganskega verovanja v moč mesa. Katoliška vera se tako loči od vseh ostalih v zgodovini, za razliko od muslimanov, pri nas moralo vodi načelo humanizma oziroma vrednote univerzalnih človekovih pravic, ki same po sebi združujejo vsa človeška plemena oziroma narode. Povedano drugače, vsi ljudje potrebujejo ene iste stvari, nekatere pa tudi vsem enako škodijo, islam take diplomacije preprosto ne jemlje dovolj resno.

 • Aton

  Tako je.
  Vendar je tudi krščanska vera šla z ognjem in mečem spreobračat “divjake”.
  V Ameriko, Afriko, Avstralijo…

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  Sultan Erdogan čaka na vizume za Turške prebivalce

 • althar

  Hmm…. Mohamed je ropal karavane, preden je postal prerok, Džugašvili pa vlake, preden je postal Stalin. Mogoče pa se komunisti in islamisti zato tako dobro zastopijo med sabo…

  • berendy

   Dobro povedano. Oboji pa so skrajno sovražni do kristjanov.

 • Unikatna

  Francija pred državljansko vojno
  Šef FRA notr. obv. službe opozarja: v FRA je 500 ISIS islamskih teroristov, ki bodo uporabili eksploziv in avtobombe za napade po državi!
  Dve tretjini Splošne direkcije za notranjo varnost, notranje varnostne službe se ukvarja z islamskim ekstremizmom.

  http://newobserveronline.com/french-intelligence-500-isis-fighters-france/

  • avtohtoni neandartalec

   Francozi so približno 70% po poreklu Arabci.

   • sevenx

    Res je… Vsi crnolasi v EU imajo arabske gene.

   • Caetano

    Če pogledaš Francoze rojene pred letom 1965, ko je Pompidou, kot prvi v Evropi začel s filo-islamofašistično politiko je delež arabskih genov pri Francozih 2%.

    Ne mislim sicer, da bi bila genetika posebej pomembna, ker so bolj pomembne civilizacijske razlike, tako za družbeni napredek, kot etično. Npr. Japonci in Kitajci so v povprečju nekoliko pametnejši od belcev. Kljub temu se znanstvena revolucija ni zgodila pri njih. Nekaj časa so sicer dosegali dobre rezultate, vendar je bila ideologija preveč okostenela in tradiconalna in s tem neodprta za inovacije. Ko so te ovire izginile Japonci spet pospešeno napredujejo, Kitajce pa še vedno drži nazaj komunizem.

  • valentin

   Tako vse izgleda.

 • sevenx

  Gre za skrito zgodovino oziroma kako so osvojili svet. Slovenci (to ime smo dobili ok. 1810) oziroma Veneti, Vindiji…, smo bili napadeni iz juga(Turki) in iz severa(Nemci) sinhrono in smo staroselci Evrope. Vsi dogodki ki jih castimo (franc. revolicija, protenstantizem…) so del dolgotrajne invazije na Evropo. Ostal nam je se samo otok z imenom Slovenija. Umetno in nasilno so naredili dve religije in pod silo smo sprejeli krscanstvo kot manjse zlo…

  • avtohtoni neandartalec

   Veneti je star izraz, ki je pomenil podalpske cigane, tako so klicali pokristjanjena slovanska plemena.

   • Steiermark

    neandertalec, v katero cigansko pleme pa spadaš ti ? Verjetno kar srbsko, ki si želi postati “podalpski cigan” in to nikoli neboste!

 • Slovenija moja dežela

  Mošeje so naše čelade, minareti naše sulice in verniki naši vojaki.”
  pomagajo jim pa pohlepni,brezpameti,na denar in ugodje udarjeni bedaki

 • Caetano

  Poleg ”barbarskega napada” križarjev na muslimane in ”civiliziranosti” islama, je velik mit glede muslimanov tudi ta, da so ohranili in celo nadgradili dela grških filozofov in znanosti. Grki so dobro poznali koncept vzroka in učinka, ki je predpogoj za znanstveno delo. Ohranil se je ta koncept tako v krščanstvu, kot v judovstvu. Omenjata ga npr. Tomaž Akvinski, ki je bil ”krščanski aristoteljanec” in Mojzes Maimonides. Oba tudi opozarjata, da islam tega koncepta ne upošteva. No, danes na ta opozorila pozabljamo oz. jih celo bolj ali manj prikrivajo. Koncept vzroka in učinka je v povezavi z vero v stvarnika, ki je določil naravne zakone, ki se lahko raziščejo z razumom in ob pojavu ter utemeljitvi metodičnega dvoma v času razsvetljenstva omogočil znanstveno revolucijo na zahodu in tehnološke inovacije.

  Al Ghazali vplivni islamski teolog v nasprotju s tem trdi, da vse zavisi od Alahove volje. Npr. če se volna približa ognju se vžge direktno po intervenciji Alaha in ne zaradi ognja samega po sebi.

  Bistveno večji je bil prispevek Kitajcev k znanosti, kot pa muslimanov, če smo že pri tem, zlasti v različici Konfucijeve filozofije.

  • macon

   Točno.

   Obstaja tudi mit, da so se klasična antična dela ohranila zaradi islamskih knjižnic, čeprav so se ohranila zaradi Konstantinopla in grškega cesarstva, preko katerega in preko italijanskih trgovcev je šlo znanje v Italijo in dalo iskro za renesanso. Takrat so tudi Otomani osvojili Konstantinopel in zadnje ostanke Bizantinskega cesarstva in veliko izobraženih Grkov je pobegnilo na grške otoke pod Benetkami in Genovo in v Italijo.

   • rubec

    Čudna rasa. Čeprav so se s križarji spopadali stoletja niso nikdar osvojili zapadne tehnike bojevanja. Nikdar niso uporabljali lokostrela ali ščite za pešadijo. In še danes nimajo nič svojega imajo le to kar pokradejo.

    • macon

     Kompozitni nomadski lok je bil kar dobro orožje islamskih vojsk, samostrela pa niso uporabljali. Imeli so okrogle ščite, niso se pa šli polnih viteških oklepov poznega srednjega veka. Zaradi vročine jim ni odgovarjalo, verjetno pa je bil problem tudi organizacija produkcije in obdelave železa. Islamske težke konjenice so imele na sebi precej železa, recimo konji so imeli našite ploščice na blagu in bil iz njim prekriti od glav skoraj do tal.

     Islamske vojske niso bile šala, posamezniki so bili zelo pogumni, ponavadi je bil problem logistika in slabi poveljniki. Otomani so imeli vrh v 16. stoletju skupaj s Španci in takrat je šlo Evropi za nohte.

    • tanja

     Pac zvesto sledijo mohamedovemu zgledu: ropal je karavane in pobijal vse, kar mu je prislo pod mec, ter si prisvajal tuje imetje in tuje zene. Od 7.stoletja se njihov modus operandi ni kaj dosti spremenil, le da se zdaj za “misije” zmenijo po internetu….

 • sunday

  Končno in zelo pohvalno, da ta tema zagleda luč, ki jo levatorji vedno bolj ugašajo. Dosedanja “resnica” je v resnici bila samo zabloda zblojenih levih sovražnikov krščanstva in vedno več ljudi se tega zaveda, predvsem v zadnjem času, ko nam te horde vdirajo v naša življenja in domovino kaj nas čaka, če se ne učimo iz zgodovine je in bo zgovorno napisano v prihodnjih člankih – hvala za začetek, nova24.si!!!

 • cploger

  Razbiti čelade in polomiti sulice njihovim vojakom.

 • valentin

  Francija pred državljansko vojno !

  Šef FRA notr. obv. službe opozarja: v FRA je 500 ISIS islamskih teroristov, ki
  bodo uporabili eksploziv in avtobombe za napade po državi! Dve tretjini Splošne direkcije za notranjo varnost, notranje varnostne službe se ukvarja z islamskim ekstremizmom. V primeru novih islamskih terorističnih napadov v Franciji lahko pride do desničarskih povračilnih ukrepov. Vse skupaj lahko vodi v državljansko vojno, še opozarja direktor Patrick Calvar!

  Varnostne službe se ukvarjajo s problemom, ki ga ne bi bilo, če politiki ne bi popolnoma zatajili. Francija je žrtev zgrešene migracijske in integracijske politike… Multikulti je samo še ena propadla slaba utopistična ideja…

  V Sloveniji ne smemo ponavljati napak zahodnih držav, zato 0 nezakonitih migrantov je edina prava varnostna politika! In nobene tolerance do poskusov arabizacije, islamizacije in šeriatizacije naše družbe!

  • sunday

   žal že prihajajo in to po tiho, na črno bi rekli, ker prihajajo predvsem ponoči, skrivati jih mora celo policija – obrežje napr. – ne smejo povedati, da ponovno vdirajo v naše dežele zato vse poteka bolj tajno – jih je pa srbija že polna, tako, da menim in se bojim, da bo v kratkem prišlo do še večjega pognojenja naših dežel, kot do sedaj!!!

   • valentin

    Tudi policija je zakodirala ukv oddajnike tako, da ni več mogoče slišati
    operativcev na terenu kaj se dogaja.

  • avtohtoni neandartalec

   Zanimivost, teroristi so teroristi, napadajo s tehničnimi sredstvi, ki jih še doma nimajo, v Ameriki in Evropi dobijo vojaško klaso sredstev za uničevanje ži e sile ter radikalno prestrukturiranje okolja, organizirani so pa bolje od največje in najdražje vojske na svetu, če je verjeti uradnim poročilom in medijem, ki nam kažejo računalniške risanke in kamere, namesto neposrednih dokazov. Najlepši primer je Bush, najprej je celemu svetu lagal, da imajo Američani sredstva za masovno uničenje, kar so komisije Združenih narodov postavile na laž, nato je svaril javnost, naj nikakor ne tolerirajo nezaslišane teorije zarot, ki jih je on sam produciral. Hujših kritik in razkrinkanja ni bil deležen edino zato, ker je cel svet vedel, da tisti režimi res niso vodili nikamor, tudi če so očitno lagali, so se naposled lotili prave stvari, le da na napačen in skrajno egoističen način. Za kompletne bebce imajo pol planeta, z razlogom, spet jim nihče v resnici ne zameri, ker je res, Ameriška javnost je pregovorno zarukana ter fašistična, Evropska pa nacistična, zakaj nas potem ne bi imeli za bedake, če smo pa v povprečju še slabši.
   Multi kulti ni izbira, v globalnem svetu je golo dejstvo, če si kdo želi korenitih sprememb, smo to Evropejci prvi, čeprav obstaja neka relativna blaginja, je ta zgolj navidezna, državni fašisti živijo bolje in bistveno dlje kot kdajkoli v zgodovini, izključno zaradi ogromnih razlik v etiki oziroma morali posameznih narodov, če bi obstajali neki ini univerzalni standardi in vrednote, bi jih oni najprej uničili. Svet druži civilna družba, iz stališča državljana in potrošnika, razlik med narodi skoraj ni, odkar so se velike skupnosti izročila v policijske države, prebivalce druži boj za svoboščine posameznika in človekove pravice, ne glede na vero, državo ali zgodovino, državni teror je danes problem številka ena po celem planetu, takšnega enoumja še ni bilo nikoli, nobenih razlik ni med narodi v tem pogledu.

   Zato tudi državljanske vojne niso mogoče, ker alternativna sila ne obstaja, močne korporacije financirajo politiko, vojsko, policijo ter pravosodje, v tem vrstnem redu, vsakdo bi na koncu rad postal del volčjega plemena, ne črede zarukanih in izrojenih ovc.

 • Okra tatoo

  Površen članek skoraj brez datumov. Če bi avtor članka prepisal samo povzetek ene od več desetih knjig o islamizmu z interneta, bi bil boljši. Če je avtor slućajno diplomant zgodovine, še toliko slabše. Nič pa o samem namenu islama, kot religije za prevlado nad krščanstvom in kako nameravajo in so nameravali to doseči. Vedno so udarili ob kakšnem za Evropo ali ostali svet prelomnem dogodku in koristili oslabelost. Ob enako močnem nasprotniku pa vedno bežijo in se šlepajo na krščansko etiko. (Glej balkanske vojne, tudi in predvsem zadnjo).

 • Rožle

  Mah ja…sem šel še enkrat preverit….

  • zoro

   indijajce???:)

 • Borut Stari

  Ker sem neumen ne štekam, kaj je smisel tega članka napisanega kar tako “zbrda zdola”.

  • Nata

   Pa menda ne misliš , če priznaš da si neumen , pa lahko napišeš tako traparijo ?
   To pisanje se bo nadaljevalo in je prav zanimivo .
   Tisti ” zbrda zdola ” pa vidiš samo ti in okra tatoo !!

   • Borut Stari

    Seveda sem neumen če berem take puhle prispevke. Brez navedb virov in datumov dogodkov je to neverodostojno pisanje. Pogrešam avtorjevo osebno mnenje o islamu in njegovi invazivnosti tedaj in sedaj. Splošno je to slab članek Sicer kolikokrat še moram navesti, da imam lahko svoje mnenje o določeni temi in pisanjih. Toliko o okri tatoo.

    • Nata

     Ker se bo pisanje nadaljevalo , bo verjetno tudi ta plat islama in osebno mnenje prišlo na vrsto !
     Pa se opravičujem . Nisem imela namena biti nesramna !

 • flegma

  Se vedno je clanek pod mocnim vplivom politicne korektnosti.

 • xtc

  Zgodovinske resnice so vedno neprijetne;seveda pa dokazano vse nakazuje ;da se pravi konflikt šele obeta:

 • if

  Križarskih vojn ne moreš razumeti, če ne veš kaj je bilo pred njimi!
  https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/58-25-Credo-1

  • Ogard Novkar

   Pred tem pa so iz Rima ustanovili islam.
   vir: jezuit dr, Alberto Romero Rivera: Vatikanske ubice

   • sevenx

    Ja iz Rima. Ampak Rim je bil Konstantinopel oz. Carigrad.
    Sledi da so Islam ustanovili Ottomani.

    After the fall of Constantinople in 1453 AD, Mehmed II declared himself Kayser-i Rum.

 • Ne smemo pozabiti, da je del džihada tudi laž. Muslimani lažejo z namenom premagati nasprotnika. Ni težko ugotoviti, kakšna mentaliteta je teh ljudi, če si jih samo malo pobliže ogledamo.

  Ja premeteni vedno skušajo zmanjšati svojo krivdo s kričanjem: “on je veliko hujši”. Sicer so križarji delali grde stvari, ampak je treba razumeti okoliščine… Ja komunisti so se na vse načine trudili demonizirati krščastvo in tako so si poiskali križarje kot primer, ki naj bi demoniziral krščanstvo. Pa tudi ne pozabimo na umazanije (grozodejstva), ki so jih komunisti počeli. Prav iz komunistične propagande je prišla slika da so križarji grdi umazani in zli.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!