Plenjenju ne konca ne kraja

Miro Petek (Foto: osebni arhiv)

Slovenski roparski eliti ne zmanjka idej, posebej glede razvejanih načinov pridobivanje denarja, kjer jim je za inventivnost treba dati vso priznanje. Če so pred leti kleptomanijo še skušali skrivati, sedaj to delajo na odprti sceni, povsem transparentno, brez vsakega sramu. Udbovskega in privatizacijskega tranzicijskega denarja je že zmanjkalo in male sive celice malih sivih možicev so izumile nove načine ropanja in bogatenja. Pri tem je treba dodati, da kot dobri gospodarji denar tudi ustrezno investirajo: vsaka njihova naložba je tudi vložek v zmago na volitvah, da se lahko postkomunistična elita dalje reproducira.  

Impotentnost kriminalistične policije in Sove
Afera #IranNLBgate, ki je osupnila zaradi zneska milijarde evrov (novi podatki kažejo na to, da je bila oprana milijarda evrov, ne milijarda dolarjev, kar so kazali prvi podatki), je ena od teh inovacij. 20, 30, 40 ali 50 odstotkov visoke provizije od tega kriminalnega posla se je znašlo na zasebnih računih tranzicijske in politične elite v davčnih oazah. Möderndorferjeva preiskovalna komisija, ki zdaj hoče zapleniti vso originalno dokumentacijo Logarjevi komisiji, je seveda bila ustanovljena zgolj za to, da bi ta kriminal prikrila. Njihovi ljudje bodo začeli preiskovati njihove ljudi; ljudem, ki imajo kriminal zapisan v svojih genih, težko zaupaš raziskovanje kriminala; ljudje, ki so v slovenski kriminalno-politični nadaljevanki vseskozi sodelovali pri različnih ropih te države in pri tem dobivali velik kos pogače ali pa tudi samo kakšno drobtinico, se za razkrivanje lastnega kriminala kakopak ne bodo trudili.

Slovenska kriminalistična policija in SOVA sta impotentni, ker ju je takšni naredil politični vrh. Nekaterih primerov pač ne smejo preiskovati. Dogajanja v aferi #IranNLBgate kažejo, da so se morali prav potruditi, da ob informacijah o pranju denarja, ki so jih dobivali od žvižgača, tujih obveščevalnih služb, pa pozneje od KPK in Banke Slovenije, niso naredili prav nič. In tudi zdaj bančna buržoazija v NLB uživa v tapeciranih naslanjačih, za elito prirejajo drage zabave in druženja ob golf igrišču in vožnji s helikopterji nad glavnim mestom; vrh NLB si je julija razdelili velikanske dodatke za uspešnost (uspešnost, ki je posledica celjenja bančne luknje z našim denarjem!); odpuščajo drugorazredne po bančnih enotah širom Slovenije, zaposlujejo prvorazredne iz vladajočih struktur; NLB v svojih podružnicah po Balkanu za direktorje, ki so se očitno spečali z mafijo, plačuje draga varovanja. Policija pa v teh tednih in mesecih od razkritja afere ni opravila niti ene hišne preiskave, pripora kakšnega bančnika ali politika, ki je v času pranja denarja vedel za ta kriminal in ga je dopuščal ali si je debelil svoj bančni račun v kateri od davčnih oaz.

Foto: STA

Legalen, ne pa tudi legitimen rop
Kakšne akcije čiste roke v Sloveniji torej ne moremo pričakovati, posebno zaradi dejstva, ker sta se najbolj moralna vlada in najbolj moralni predsednik vlade odločila, da bodo krajo denarja davkoplačevalcev zdaj spravili kar v sistem, v zakone.  Zakon o drugem tiru je primer sistemske kraje in na referendumu bomo odločali, ali bomo to dopustili ali ne. S sprejetjem zakona – enako velja tudi za Magno – ta vlada iz nas brije norce: zagotovili so si krajo velikih razsežnosti, sicer nelegitimno, ker obča morala takšnega kriminala ne priznava, vendar legalno s sprejetim zakonom.

In zdaj smo spet na začetku te kolumne: zmanjkalo je udbovskega in tranzicijskega privatizacijskega denarja in poleg provizij iz opranega denarja so s preplačanimi državnimi investicijami našli še dodatni vir. Spet bo nekaj sto milijonov poniknilo v žepe politično-tajkunske naveze. Ve se, kdo bo izvajal investicijo Magne in kdo bo delal drugi tir. In ugibamo, koliko od te preplačane vsote za drugi tir se bo vračalo v žepe tistih, ki so omogočili to krajo. In ugibamo, kdo je že in kdo še bo pri tej nasilni umestitvi Magne v ta prostor pod Pohorjem največ zaslužil. Lep bo zaslužek medijev, predvsem njihovih lastnikov, to je Dela in Večera. Gregor Golobič je pred dnevi pred Hanžkovo komisijo jasno povedal, da so bili v primeru TEŠ 6 mediji podkupljeni. Tudi zdaj se nekateri medijski računi že polnijo.

Razlogi za zaskrbljenost obstajajo. Anemično slovensko ljudstvo, ki so mu državni in paradržavni mediji oprali možgane, bi k večji državljanski angažiranosti očitno lahko spodbudili samo še v primeru, če bi televizije ukinile kak resničnostni šov ali špansko nadaljevanko. Takrat bi se nemara zganili in protestirali. Ljudje se žal ne zavedajo, da če nas bodo ropali s takšnim tempom, bo kmalu zmanjkalo tudi za čips in pir pri oddaji Kmetija.

Miro Petek

 • Anton

  Če pa radi vidmo da nam kradejo. Lahko saj jamramo…

 • janez zorman

  Tudi “poštena” Alenka, iz Valilnice magisterskih kadrov brglezove FDV ima veliko masla na glavi za tako početje bančnikov; saj jim je poklonila nekaj miljardic, ki so jih že nekajkrat sfučkali.

  • Zgornji

   JA, IN VEDNO – VEČNO JIH BODO ZAPRAVLJALI-ZAGONILI , KER DRUGEGA NEZNAJO KER NITI NOČEJO, KER SO SE PREVEČ POKVARILI , TAKO DA VRNITVE NI REŠITVE NI , … !!! ! !!!

   • Nata

    O, je rešitev je !

 • dež

  “Ljudje se žal ne zavedajo, da če nas bodo ropali s takšnim tempom, bo kmalu zmanjkalo tudi za čips in pir pri oddaji Kmetija.”
  Slovenceljni so vztrajni, bo šlo tudi ob kruhu in vodi, če bo potrebno, trave pa nikoli ne bo zmanjkalo. In ni samo kmetija, je tudi Gorski zdravnik pa Žlahtna štorija, pa …… ni da ni.

  Pravzaprav zelo žalostna kolumna, ker je vse kar v njej piše res, Slovenci pa iz dneva v dan bolj butasti. Tako kot se rešitev težav z ekstremnim islamom skriva v odgovoru na vprašanje “Kako spraviti muslimanke na plažo v bikiniju?”, se rešitev na vprašanje “Kako narediti normalno Slovenijo?” skriva v odgovoru, na kašen način hitro in učinkovito očistiti policijo in pravosodje udbopartijskih struktur.

  • Nata

   Pozabil si še turško nadaljevanko na Planet Tv !!!!!
   Saj veš. Ta je za naše ” turke “, oni zdravnik pa za neumne ” naše “.

 • Novakec1

  Kritje izgub v zdravstvi je legalizacija kraje davkoplačevalskega denarja , gre v privat žepe.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!!

   • Mojca pokraculja

    Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn?????????????????????
    “NIKOME NIŠTA !”

 • moat

  Dragi g. 5ek. Kolikor je znano in o tem sam seveda molči, je DZ že odredil preiskavo suma pranja denarja. Torej se nekaj v tej zvezi dogaja. Vsaj to, da se hoče nekaj premakniti z neke točke, razkriti ali pa celo zakriti. Zakaj zakriti? Na splošno naj bi pri nas za parlamentarne komisije veljajo, da več kot odkrivajo, zakrivajo. To je pa (trenutno) voda na mlin opoziciji in to toliko bolj, ker je parlamentarno preiskavo odredila in ustanovila SMC in ne SDS, ki bi jo v normalnih pogojih kot opozicija morala. Torej g. 5ek bi moral biti pravzaprav začuden, po drugi strani pa celo vesel, da so udbaši začeli s preiskavo zoper svoje nečednosti. Pa ni, oz. vsaj na zunaj tega niti malo ne kaže. Iz tega sledi, da bi skoraj že lahko potrdili tezo, da preiskovalne komisije niso ustanovljene zato, da bi prišle neumnostim in nepravilnostim do dna, temveč prav zato, da jih še bolj zameglijo. Le kaj bo 5tk pisal potem, ko bo na oblasti SDS? Očitno bo ostal brez peresa in brez dela. Preiskovalne komisije, ki jih bo ustanovila SDS za preiskovanje svojih neumnostih (torej SDS proti SDS), pa bodo ohranjale svojo poslanstvo zamegljevanja.

  • janez zorman

   Očitno je delovnemu in poštenemu Dr. Logarju uspelo nekaj, kar gre v nos pokvarjencem na oblasti.

   • moat

    Logar je dejaven v preiskovalni komisiji, drži, saj je njen predsednik. Ni pa edini, glede na to, da jo je ustanovila SMC. Verjetno jo je ustanovila z namenom, ka-li? Bomo videli koliko uspešna bo na koncu svojega dela komisija. Do zdaj komisije niso bile ne vem kako uspešne. Ne govori se kar tako v tri dni, da če hočeš kaj “zatučkat” ali (ne)preiskat, ustanovi komisijo :).

  • Stajerka

   vedno levaki kritizirajo preiskovalne komisije…..sedaj so za 1 zadevo ustanovili 2 komisiji……ZAKAJ se sprenevedaš???

   • moat

    Nisi prebrala, da sem napisal, da je preiskovalno komisijo ustanovila SMC, po neki logiki pa bi jo morala SDS. Saj je slednja opozicija in ta dokazuje nepravilnosti v NLB v času leve vlade. Ni mi jasno zakaj naj bi se sprenevedal? Tega ne razumem, res. Lahko pojasniš?

    • rrrrr

     Koliko črk slovenske abecede porabiš na 100 km svojih neumnosti? Preklopi raje na elektriko!

     • moat

      Hvala za lepe želje, res.

  • Mojca pokraculja

   Daj ne smesi se no. Parlamentarna komisija bo preiskovala milijardno pranje denarjs!!! Ce ti se ni jasno, je tvoje argumentiranje prozorno, ker vedno iz povsem korektnih navrdb 5ka delas abotnosti. Tako sam izpades aboten, pristranski, nekorekten in kazes kako si bolestno nastrojen zoper vse kar samo “disi” po SDS in 5 ku. Najbrz sta si v zlahti!

   • moat

    Draga Mojca to je pač satira, kar je bilo napisano. Nisi ugotovila? Nič ne de, pa drugič. Je pa tudi nekaj resnice v tem. Npr. to, da je bila dejansko ustanovljena preiskovalna komisija s strani SMC in ne SDS.
    Ne gre se, da mi ne diši SDS, kar pa ne velja za 5ka. In ne, nismo v žlahti, daleč od tega. Zakaj torej 5ek? Zato ker je politik in pisun (včasih pa je bil raziskovani novinar), piše pa samo kot strankarsko trobilo z namenom, da prikaže kakšne neumnosti počno v levici, pri tem pa desnica ni nič boljša, res.

    • samotoje

     A to je satira? Ni čudno, da je ta zvrst pri nas pod podnom.

     • moat

      Huh, to je pa bil celo kompliment, četudi ali prav zato, ko primerjaš moje pisanje s podnom tovrstne zvrsti pri nas. Veš, sam se zavedam, da sem daleč od tiste satire, ki jo pišejo naši književniki. Sem daleč od tega, da bi bil satirik in dober pisun.

 • rubec

  Jöni Mödörndörförju niti milijarda ne pomaga. Po oceni strokovnjakov ki pišejo za Plastic Surgery Monitor je tak nos kot ga ima on nemogoče popraviti. Uspešen doprinös moderni kirurgiji na tem področju jaz kot laik, vidim samo v primeru, da nekdo z vso silo užge po njemu. Predlagam železno ponvo.

  • karpelec

   Ni edini, kisi zaslužijo tako porcijo, zato moramo imeti na zalogi kar dosti takih ponev in ljudi, ki bi postopek pravilno izpeljali.

  • rrrrr

   V originalu Monitorja piše pötty, kahla, kar ni železna ponev. Prevod drugič avoriziraj pri Jöniju Mödörndörförju , ko se vrne z bolniške.
   Dr. Kenda s strokovno ekipo snažilk na UKC mu pötty že cel teden vlečejo iz kapudistrije… Pa ne gre, ker se na štirkot špeglih vse zakajla…

  • traktor

   Obstaja pa še ena že večkrat omenjena rešitev.Da Joni kučanu zabije do konca ta svoj nos v rit.Potem bosta imela oba nos v riti.In bo tako vseeno.

  • samotoje

   Mater, železno ponev se reče. Ajde, sklanjajva: ponev-ponve-ponvi-ponev-ponvi-ponvijo. Naj bo litoželezna.

   • rubec

    Meni je bolj všeč ponva. Pri nas doma smo vedno tako rekli.

    • samotoje

     A, to je pa druga stvar, čisto spremeni situacijo.V redu, naj ti bo ponvo.

     • rubec

      Hvala ti. Naslednjič ko bo v ponvi testo za palačinke ti eno zavijemo. In to ne tisto ta prvo.

     • samotoje

      Že čakam z vilico v roki in s prtičkom okrog vratu.

 • Stajerka

  ne vem no……kako imajo v Sloveniji določeni ljudje obraz, da odkrivajo lopovščine in nedojemljive poteze nadvse pošteni in delavnih koritnikov……kako si sploh upamo imet v Slolandiji opozicijo, ki opravlja svoje delo in novinarstvo, ki pač piha v nasprotno smer od večine “novinarjev”??
  ponovno ima nekdo, zaradi vas in vam podobnim medijem, nočne more, strah pred javnostjo in še čem……in ravno to je tisto, kar je pričelo na plan naplavljat vso gnojnico na sončni strani Alp……

  Demokracija, Nova24TV in Škandal24: Janševi “stali in obstali” z Orbanom
  Vložki Orbanovih prijateljev in tajkunov v slovenske medije nikakor niso nedolžni, kar lahko vidimo pri vzhodni sosedi, kjer je obstala le še peščica vladi neljubih medijev
  http://www.vecer.com/demokracija-nova24tv-in-skandal24-jansevi-stali-in-obstali-z-orbanom-6305092

  je pa toliko bolj ironično, da o priljubljenosti razpravlja medij, ki komaj diha nad vodo :))))

  • Zgornji

   Hmmm kaj zdaj to pomeni ? :-/ A je potem Viktor proti nam , ali kako ? :-/

  • Nata

   Kako nedoumljive ?? Hudir. . . . če gnojnice ni, jo tudi naplaviti ne more ?

 • karpelec

  Želim si, da bi bil v odmerku infuzije, ki jo potrebuje slovenski narod dovolj energije, da bi enkrat za vselej spregledal že tako prozorne prijeme.

 • Franc Bizjak

  Slovenija je pač gangsterska država vse od okupacije l. 1945. Vse povedano je resnično seveda pa nič novega. Človek se lahko le vpraša: Ali smo Slovenci debili že posvoji naravi ali je to posledica 70 let laži in pranja možgan.

  • Zgornji

   Ja, žal Smo debili že kar lepo število let , celo Stoletij , Čeprav pa na Začetku pa NISMO BILI TAKI DEBILI !!! ! !!! No, zdaj smo pa še celo Hujši !!! ! !!! Žaaal .

  • von Rhein

   Je posledica laži in pranja možgan.Pa tudi priseljevanja .

  • Nata

   posledica 70 let laži in pranja možgan.! ! ! ! ! !

 • Božo

  Bla bla dokler ne obsodite temnega princa Janšo za njegove malverzacije z denarjem ne morete govoriti proti nobenemu drugemu.

  • janez zorman

   Verjetno si mislil na 16Mio. €, podarjenih famili Janković – Elekti – ob zadnjem odpisu terjatev.

   • rubec

    On ni nič mislil ker nikoli ni mislil. Domet njegovih misli je samo ta kdo in kdaj mu ga bo pobožo.

  • von Rhein

   Katere,kakšne malverzacije? In kdaj na kakšen način? Če ne odgovoriš boš dokazal,da si navaden ponavljalec izmišljenih zadev,ki služijo kot orodje ali orožje za uničevanje političnih nasprotnikov.Kje je gnezdo in skladišče tega, je splošno znano.

   • Božo

    Kupovanje stanovan in avtomobilov z gotovino. In ko te v preiskavi vprašajo kje si dobil gotovino glede na to da ni bilo nobenega dviga denarja iz tvojega računa rečeš da se ne spomniš. Ko Pakistanski predsednik ni znal pojasniti od kje mu denar je moral sam odstopiti. Take so norme še v enem Pakistanu pri nas pa nič.

    • FRANC3

     Ne zavajaj.
     Sam izvedenec za cenitev nepremičnin je priznal, da JJ pri zemljišču v Trenti ni zaslužil nič.
     Avto, ki g je kupil, je kupil legalno in plačal davek. Edina napaka, ki jo je naredil, da to ni prijavil komisiji.
     Tudi Gregor Golobič ni prijavil 11% delež v ULTRI (ki je vsaj 10 x več vreden kot Janšev avto), pa se ni nič zgodilo. Še več. Zagovarjal ga je celo tedanji predsednik Danilo Tuerk, da je ”samo pozabil prijaviti, drugače pa je vse OK”.
     Če si levi, lahko narediš vse, če si desni, še misliti ne smeš s svojo glavo!

    • von Rhein

     Kar zadeva JJ in njegove finančne zadeve pojasnjujejo :Šurc,Zgaga,Kurba,Praprotnik,Klemenčič & comp.

    • traktor

     Dober zastopim, da vi majmuni kupujete avte z bananami. Ostali to pač počno z zasluženim denarjem.

  • Nata

   Daj napiši – ker tako rad pišeš – kot ti je svetoval janez zorman – kako se pride do tega, da ti odpišejo milijonski dolg ??
   Enega od mojih sinov to strašno zanima. . . . . .

 • Zgornji

  TOVRSTNO “PRIDOBIVANJE DENARJA” NI NIČ DRUGEGA KOT NAVADNA KRAJA , PARAZITIZEM, ZAJEDALSTVO OBUBOŽANEGA NARODA !!! ! !!!
  IN VEČNO NAM BODO KRADLI, KER SO SE ŽE TOOOLK POKVARILI , TAKO , DA EDINA REŠITEV JE LE ŠE SILA … Žal ne vidim druge Rešitve . Amennn.

 • dob

  Vse za kar kučanov režim poskrbi je da ne bi kdo v Sloveniji zaslužil denarja z delom.

  • Mojca pokraculja

   Sploh ni kaj dodati. In na žalost, tudi odgovoriti ne na tvoja retorična vprašanja.
   Mislim, da je jasno, kdo bo na vse to odgovoril. Le kmalu naj se to zgodi !

   • traktor

    Lahko dodaš,da je vse napisano res in,da je Slovenija sramota za celo Evropo.

    • Mojca pokraculja

     Ma briga Evropo za nas, ej ! Mene je sram, da živim v taki greznici. Da so v Sloveniji ljudje, ki bi v 21. stoletju še kar pobijali in morili. Zavoljo tega, ker se imajo za “zmagovalce! Le nad kom ? Zaradi ideologije, čaščenja partizanstva, komunizma, socializma, jugoslovenarstva.

     • traktor

      Tud mene, tud mene je sram.Pa poln Ku..mam vsega tega, kar si naštela. Dost je blo. Jebe se mi za komunizem, socializem jugoslavijo, pa tita. Tud od zdajšnjih partizanov nimam nič. Zgubo, prazno glavo, pa uničeno bodočnost za še dve generacije naprej.Dosti smo se jih naposlušali, vsak dan vidimo kam nas peljejo. Kar je preveč, je preveč.

     • Mojca pokraculja

      Preveč je, resnično, več kot preveč. Tako zadušeni, ponižani, razžaljeni, ničvredni a vendar izkoriščani, totalno apatični in brez vsakršnje volje, dobesedno ubiti, v svoji zgodovini nismo bili nikoli. In ti norci še kar postavljajo spomenike in slavijo.

     • traktor

      Jebal bi jim mater, pa se že brez tega preveč množijo.Neumnost in zabitost v Sloveniji ne pozna meja. Kako je lepo biti glup.

  • rrrrr

   Če bi(bo) Nova24TV kdaj ta tvoj članek objavila kot temo dneva , ti ne bo treba prav nič zardevati.

   • dob

    Moram priznati, da zardevam ob tej tvoji pohvali. :))
    Sem sicer zadovoljen s tem, da smem komentirati kot vsi drugi na tem portalu, kaj več si niti ne želim, če povem po pravici.

 • Nata

  + + + + + + + + Je pa sodaj komentator dež – dobro napisal.
  Res je tole žalostna kolumna. Na deževni petek !!

 • von Rhein
 • FORT WORTH

  Yugo politika deluje po yugo navadah.
  Kucanistom se jebe za drzavo in zakone.

  • Vojteh Dovč

   VSEM SE J NOBENA STRANKA NOBEN DRŽAVNI APARAT NE DELA ZA LJUDI OK!!

   • FORT WORTH

    Tvoja stranka in kucan so eno drzavo ze bankrotirali. In na isti poti je tudi Slovenija z vaso komunisticno lopovsko politiko. Ok ?!

    • Vojteh Dovč

     samo za informacijo yugo so zajebali ameri.mi budale pa nasedli

     • tarantela

      Se strinjam! naredili so razdor med narodi Yuge, ker jim je šel v nos sistem, ki ni bil niti kapitalističen, niti real komunističen, ampak nekaj čisto drugega. In bi uspel, če nad ne bi sprli, ker so se ustrašili, da bi nam uspelo!!!. Smo bili butlji. Na Balkanu je bil mir, sedaj je pa samo razdeljevanje in klanje!!!

     • ampak ne zaradi razpada Jugoslavije. Klanje je po vsem svetu.
      ŠE NISI OPAZILA ?

     • beno

      Levi spodbujajo muslije, da bi klali te, ki ne tulijo v njihov rog

     • tarantela

      Moje mišljenje je, da klanja pri nas na Balkanu ne bi bilo, če bi ostali složni.
      Drugo pa je, da tudi migranti v bivšo državo ne bi mogli niti vstopiti, sedaj smo pa sprti in nam Hrvati ponoči šibajo migrante preko meje; še sami jim pokažejo, kje naj jo prečkajo. Prepir v nobeni familiji ni dober, dela razdor in posledice so tu. Tudi v zakonu je treba včasih kakšno požreti in vztrajati.
      Čudi me pa, da smo tako sovražni vsi narodi bivše države eden do drugega, v ZDA je konglomerat narodov in ni tega. Prišli so z vseh krajev sveta, se prilagodili drug drugemu in peljejo državo naprej. Le mi smo zadrti, da se nas Bog usmili. hudič si pa kremplje brusi.

     • učko

      Lahko bi bla ti takrat složna z Miloševićem, naci-balkanskim-fašističnim-komunističnim zločincem, ki je Srbom v glavo vtepu, da so oni “uber alles folk”, ki bo gospodoval, drugi bojo pa delal za njih. Škoda, dost si stara, da bi se lahko spomnila tistih časov in dost pri pameti, da bi se jih lahko spomnila in pravilno ovrednotila.

     • baubau

      Vaši komentarji tule so res rasen primer kombinacije naivnosti in nepoznavanja zgodovine.

     • samotoje

      Saj res, še vedno bi lahko lepo složno v opankah plesali kolo in peli tisto ponarodelo: Druže Tito, ljubićice bela…. ali kako že gre.

     • FORT WORTH

      (:-DDD aja zdaj so ze Americani krivi.
      Samo za info : tvoja verzija je srbska verzija. Ti in tebi podobne budale ste jim pa nasedli.
      Ce bi ti revez poznal zgodovino yugovine, nebi take kozle streljal.

     • Franjo Trojner

      Zakaj te UDBOVSKI ARHIVI OSTAJAJO V BEOGRADU??? Naša leva oblast in vsi tisti strici in tete iz ozadja, ki jo podpirajo si ja ne želijo tega arhiva v Sloveniji iz preprostega razloga, ker bi jih po objavi vseh arhivskih listin moralo iti pol v arest, nekaj združenj bi bilo takoj ukinjenih, prepovedsnih in tudi penzije bi znatni množici državljanov čez noč umanjkale. Vsa nesnaga tako ostaja zaenkrat varno skrita v Beogradu.

     • sprehajalec

      Butl Vojc, zjebali so jo, ker niso filali s krediti ali kaj?

     • samotoje

      Ti si nasedla rdeča zvezda- trajno.

 • Ranko Burhami

  Hvala Bogu,da imamo SDS,Janso in Novo tv!

  • rrrrr

   Burko, sine, provociraj sebi enake!

 • Vojteh Dovč

  sej bote spet v na vrsti —en x že

 • Franjo Trojner

  V toti mafijski državi so se še akademiki prodali za pest cekinov/dodatke za pripravljenost, kaj od take države lahko še sploh pričakujemo? Alarmanten problem v naši družbi je že skoraj nasilno utrjevanje levega enoumja. Danes se javnosti vsak dan trobi zlagana leva propaganda, vsi drugačni pogledi se v kali zatrejo ali ostro, sovražno napadejo, kar pomeni konec prularizma, zdrave debate, torej svobode govora in na koncu zelo verjetno tudi konec demokracije. Še posebej me žalosti, da se SAZU/SLOVENSKA AKEDEMIJA ZNANOSTI, med vsem ostalim tudi največja moralna avtoriteta v državi odločno in z jasno izraženimi stališči ne vključuje v javno debato takrat, ko je to zdravo za razvoj države, družbe in takrat, ko je to nujno potrebno, da ohranimo nek civilizacijski nivo z zahodno napredno civilizacijo..Ne bi želel verjeti, da je tudi med akademiki sla po denarju čisto prevladala nad načeli. Mnogi v naši državi so načela in s tem ves svoj ugled prodali za denar in to je glavni razlog za nedelujočo pravno državo in s tem posledično klavrno propadlo tranzicijo. Da je problem z moralno avtoriteto pri nas v Sloveniji problem, se vidi tudi po tem, da je tudi za aktualnega predsednika vlade preveliko breme, zato se mu je sam odrekel, kar je škandal prve vrste. Na vso etiko, moralo, zakonodajo in interne predpise so se požvižgali tudi vsi tisti vrhunsko izobraženi bančniki, ki so se v spregi z prav tako izobraženimi gospodarstveniki, direktorji podjetij in politiki povzročili gromozansko bančno luknjo. Do pičice enako je z TEŠ 6 ponovno je akademska sfera in politiki zavozila projekt, da je pri tem nekaterim močno dnar letel v žepe danes tudi ni več skrivnost. Vsi ti škandali v zdravstvu nam govore, da imajo nekateri zdravniki problem tako z Hipokratovo, kot Ženevsko prisego, kot z etiko, moralo in tudi veljavno zakonodajo in internimi predpisi pri naročanju materiala, tudi nekateri zdravniki so načela prodali za denar. Berem o krivosodju, o pijanih sodnicah, pol zopet nekih drugih, ki paradirajo na zasebnih zabavah z totalitarnimi simboli itd. Ma vsi sami izobraženci??????? Kot absolutni vrhunec nemorale so se nam dogodili celo bulmastifi! Berem, da med nekaterimi kulturniki hara kokain, alkohol , orgije vseh vrst, skratka sladostršništvo. Dekadenca se je zažrla med izobraženo elito. Družba, ki ima problem z moralo in etiko nima prihodnosti vse poti vodijo v propad. Pri nas je pohep po materialnem izobraženo elito privedel do nepredstavljivega bogatstva in s tem neomejene moči, vso to preobilje je povzročilo razkroj vseh njihovih vrednot, posledice njihovega ravnanja se kažejo v nepravni državi in propadli tranziciji, kar pomeni, da je tako dražava, kot družba začela drseti v propad. Tudi umetniki so se prilagodili nastalim razmeram hrepeneli po novih vrednotah, včasih so hrepeneli po lepem in čistem, a danes vse bolj izražajo odpor do razuma, sami predstavljao človekovo razdvojenost in v svoja dela vedno bolj vključujejo motive bolestnega, celo opolzkega. Naša družba ima problem, SMRDI PRI GLAVI! Prav zaradi tega spoznanja mora kritična javnost, torej vsi pošteni ljudje prenehati gledati vstran in molčati, kot začetek je potrebno masovno oditi na volišča in izvoliti na pomebne položaje v državi poštene ljudi. Zato si sam želim, da bi na naslednjih predsedniških volitvah in nato parlamentarnih na površje prišli ljudje kateri nam bodo lahko v prav
  vsem za vzor in bodo vso svoje znanje in izkušnje usmerili v dobrobit države in državljanov in ne samo za svoj žep, kar počnejo vsi ti levi salonski politiki danes v spregi z nekaterimi podkupjivimi akademiki.

 • Borut Stari

  Miro, plenjenje obvladujejo že od začetka 2. svetovne vojne. Danes to počnejo brez uporabe orožja.

 • garfi

  NA VOLITVE IN PODPRETI Slovenske Domoljubne Stranke
  DRUGAČE NAS BODO leviĆarji UNIČILI

  • Domoljub, TA PRAV !

   A da nas boste lahko naprej uničevali “domoljubi” ? hmmm, hvala, ampak ne hvala.

   • garfi

    kako in koga ?
    komunajzarje, leviĆarje, lažnivce, kriminalce stran od korit
    in v zapore ter norišnice

    • Domoljub, TA PRAV !

     Slo rkc nam je ukradla več kot miljardo, a njih bi tudi poslali v zapor ?

 • tarantela

  Ma, jest ne vem, kako vzdržite!?
  Tukaj šklemfate, odkar je Nova, to je pa tud vse. A se ne bi zmigal in kej konkretnga nardil?

  • In kaj je to ?

   • tarantela

    Ne vem, kaj želite. Če že kaj želite, potem ukrepajte. Če bi radi spremembe. Ali pa samo kritizirate, da vam mine cajt. Ne vem, vaša želja, vaše delo in posledično vaš uspeh.

    • sprehajalec

     Kaj ti bi rada, da se začne narodnoosvobodilni boj po gmajnah ali kaj?

    • To, kar očitaš meni, počneš ti. Kaj si do danes že storila v dobrobit Slovenije ?
     Samo jezik tule vrtiš in šinfaš desne – levih ne upaš, ker so tvoji.

  • samotoje

   Ne raje beremo, kaj ti šklemfaš in se zraven nasmihamo.

 • stajerc5

  OPOZORILO ZA VOLILCE IZ TUJINE:
  .
  Ker se nihce pri NOVA24 ne spomni, da bi pomagal do uspeha pri referendumu, vam (predvsem zaposlenim in-ali zivecim)v tujini prispevam zelo vazno obvestilo, ker je danes zadnji dan moznost zacetka postopka glasovanja na referendumu!!! ZADNJI DAN; SAMO DO 24-te URE!!!!!
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………..
  O gradnji drugega tira bomo Slovenci odločali na referendumu. V pomoč smo pripravili nekaj osnovnih tehničnih vprašanj o poteku glasovanja.
  1. Kdaj je referendum?
  Referendum bo v nedeljo, 24. septembra, od 7. do 19. ure.
  2. O čem boste odločali na referendumu?
  Na referendumu boste odločili o potrditvi (ZA) oziroma zavrnitvi (PROTI) zakona, ki ureja pogoje in način izvedbe investicije v izgradnjo drugega tira železniške povezave na odseku Divača–Koper, upravljanje in gospodarjenjem z drugim tirom kot javno železniško infrastrukturo, družbo za razvoj projekta drugega tira, pribitek na cestnino na nekaterih odsekih cestninskih cest in takso na pretovor v koprskem tovornem pristanišču.
  Zakon je na referendumu zavrnjen, če proti njemu glasuje večina volivcev (PROTI), ki so veljavno glasovali, pod pogojem, da proti zakonu glasuje najmanj petina vseh volivcev. Prevedeno v poljudni jezik – PROTI mora obkrožiti več kot 340 tisoč volivcev.
  3. Kako glasujete?
  Če boste na referendumsko nedeljo doma, glasujete na volišču, kjer ste vpisani v volilni imenik. Potrebujete osebni dokument.
  4. Kako glasujete predčasno?
  Predčasno lahko glasujete le na tisti okrajni volilni komisiji, na območju katere ste vpisani v volilni imenik, vendar ne prej kot pet dni pred dnevom glasovanja in ne pozneje kot dva dni pred dnevom glasovanja. To pomeni, da lahko v referendumskem tednu glasujete v torek, sredo in četrtek od 7. do 19. ure.
  5. Kako glasujete v drugem okraju (denimo Mariborčani v Ljubljani)?
  Če želite glasovati zunaj svojega okraja, morate državni volilni komisiji sporočiti do 20. septembra, da želite glasovati na voliščih OMNIA. Pazite, ni vsako volišče OMNIA, seznam je dostopen tukaj.
  Za glasovanje zunaj svojega okraja je treba izpolniti ta obrazec. Podpisan obrazec je treba do 20. septembra poslati
  po e-pošti (skenirano zaradi podpisa) na e-naslov [email protected],
  po faksu na številko: +386 1 43 31 269,
  po pošti na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, SI-1000 Ljubljana, Slovenija.
  6. Kako glasujete zdomci, začasno v tujini?
  Zdomci, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji, lahko glasujejo po pošti ali na diplomatsko-konzularnem predstavništvu. Vendar pa je treba o tem do 8. septembra do 24. ure obvestiti državno volilno komisijo (DVK). Pozor, do te ure mora biti obrazec že pri DVK! K sreči lahko obrazec pošljete po elektronski pošti, vendar ga morate natisniti, podpisati in skenirati.
  Obrazec je na voljo na povezavi.
  Podpisan obrazec pošljete lahko po:
  e-pošti: [email protected]
  faksu: +386 143 31 269
  pošti na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, SI-1000 Ljubljana, Slovenija.
  Če želite glasovati na diplomatsko-konzularnem predstavništvu, prej preverite, ali na predstavništvu v vaši bližini sploh poteka glasovanje. Seznam je dostopen tukaj. Po tem, ko boste sporočili, da to želite, ne boste prejeli več nobenih obvestil, ampak boste vpisani na seznam. Na referendumsko nedeljo greste na predstavništvo (referendum na teh poteka od 9. pa le do 17. ure) in glasujete.
  Če ste izbrali glasovanje po pošti, boste po pošti tudi dobili glasovnico, ki jo izpolnete in v priloženi kuverti pošljete nazaj. Naslov bo napisan na kuverti. Glasovnico je treba poslati nazaj najpozneje en dan pred dnevom glasovanja.
  7. Kako glasujejo izseljenci, torej volilni upravičenci brez stalnega prebivališča v Sloveniji?
  Za izseljence velja enak postopek kot za zdomce (prejšnji odgovor), le obrazec o nameri je drugačen. Dostopen je na povezavi.
  8. Kako glasujete po pošti v Sloveniji?
  Če živite v Sloveniji, ne morete po pošti glasovati le zato, ker vam je tako najbolj udobno. Da glasujete po pošti, morate biti:
  v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo,
  invalidi.
  Postopek je enak kot za glasovanje po pošti iz tujine (6. in 7. odgovor), le da je rok za oddajo namer 13. september do 24. ure. Obrazca in podrobnejša navodila so dostopna tukaj.
  9. Ali lahko glasujete po internetu?
  Ne, to ni Estonija …

 • baubau

  Takoj po volitvah in previsoki večini jugo in socializem-nostalgikov v parlamentu je bilo jasno,kako bo.Zvoniti po toči je prepozno.

 • učko

  Dokler bo folk na volitvah podpiral režimske politične stranke, se bo to nadaljevalo. Neo-pro-komunistično-fašistično-balkanistična mafija krade in zločinira na polno. Demokratična Slovenija pač ni njihova “intimna opcija” kot bi rekel Kučan !

 • Olga

  Vsi na volitve! Naženimo levake! Naredimo končno lustracijo in postavimo vse kriminalce, tudi tiste iz sodstva, ki to omogočajo, pred roko pravice in za rešetke! Nakradeno naj z obrestmi vrnejo! Tudi iz Švice in drugih oaz!

 • domovina mili dom

  Dokler ima leva mafija v rokah medije, sodstvo, policijo, se nimajo kaj bati. Tako bodo pumpali še naprej butnglave slovenske ovce.

 • Božobožo

  Vsi na volitve in proti sekti SDS. Postavimo temnega viteza Janšo na mesto kamor sodi.

  • traktor

   In postavimo našega sončka kučana na mesto kamor sodi, ne? Na mesto grobarja Slovenije. Boš zadovoljen? Ne boš. Ker ti ne bo uspelo, posranec.

 • lauraas

  Da te velike kraje niso samo paravan, da nekje drugje na skrivaj ukradejo manjše miljone.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!