Socializem z mafijskim obrazom

Foto: sta

Človek kot bitje nagonsko išče svojo duhovno-telesno celoto. To celovitost mu zagotavlja usklajen svetovni nazor, ki ni le predstava o svetu in človekovem mestu v njem, marveč tudi pogled na celotno resničnost in na naloge, ki mu jih nalaga ta resničnost. Če so človekova dejanja v nasprotju z njegovim razumevanjem sveta, postane človek nemiren, razklan, nesrečen. Če takega ravnanja noče spremeniti, potem se za pomiritev notranjega konflikta včasih zateče k spremembi oziroma prikrojitvi svojega  nazora. V upanju, da bo s tem svoja ravnanja opravičil in jim dal globlji smisel.

Ne dolgo nazaj je slovenski narod trpel pod čudnim človeškim ravnanjem, ki je bilo odraz čudnega svetovnega nazora. Ne vem, kaj je bilo prej, ali ravnanje ali nazor. A ta čudni nazor, ki naj bi še vedno opravičeval nekdanje množične zločine, postaja iz leta v leto vse bolj čuden in smešen. Celo otroci se nič več ne igrajo partizanov in Nemcev, le še nekateri stari zastavonoše rdeče zvezde se še vedno igrajo partizane in domobrance.

Celotni “avantgardi” se izmikajo tla pod nogami in grozi jim, da jih bo zgodovina dokončno povozila. Na čem naj temeljijo svojo “avantgardnost”? Na revoluciji in njenih zločinih? “Tekovine revolucije” so tudi njim bolj v sramoto kot v ponos. Na komunistični Jugi in njenem bankrotu? Jugoslavije ni več – za Slovenijo gre! Na nasprotovanju slovenski osamosvojitvi? To bi pa najraje pozabili in se razglasili za osamosvojitelje Slovenije.

Socializem z mafijskim obrazom, ki želi biti avantgarda
Pred leti so najprej hoteli kar OF razglasiti za rojstvo slovenske državnosti, a je bilo to le malo prehudo, saj se je že leta 1945 slovenska partizanska vojska kar sama razpustila in oblast predala Titu. Zadnja leta pa so načrtovali in letos izvedli praznovanje 50-letnice, ko je bila po ukazu Tita v okviru jugoslovanske vojske tudi pri nas ustanovljena teritorialna obramba. Očitno so upali, da bo s takimi praznovanji in močno medijsko podporo jugoslovanska TO ali kar JLA oziroma komunistična partija postala v očeh javnosti izvor slovenske vojske in temelj samostojne demokratične države Slovenije. S tem bi morda nekako pomirili svojo vest glede nekdanjega nasprotovanja slovenski osamosvojitvi in se poleg veličastnih spomenikov Kardelja in Kidriča zavihteli na piedestal nekakšne državniške avtoritete.

Veliko časa, dela in denarja so vložili v ta projekt. Mogočna vrsta zastavonoš z rdečo zvezdo naj bi jasno dokazovala, kje je izvor in kdo je zaslužen za samostojno Slovenijo. Sam predsednik države in vrhovni poveljnik slovenske vojske naj bi blagoslovil ta shod in tako rekoč uzakonil jugo-komunistični izvor slovenske vojske. Naj se ve, da je partijsko vodstvo že pred petdesetimi leti načrtovalo samostojno Slovenijo (čeprav to ni bila nikoli njihova “intimna opcija”)!

Velike so želje po kontinuiteti
A predsednik države jih je prizemljil. Najprej je prepovedal simbole tiste vojske, ki nas je napadla. Na sami proslavi pa je jasno povedal, kdaj je bila ustanovljena slovenska vojska, ki nima nobene prave kontinuitete z nekdanjimi oboroženimi silami drugih držav, čeprav so morali v njih služili tudi Slovenci. Tudi ta dolgoletni projekt “legalizacije” jugo-komunistične kontinuitete je torej padel v vodo. Svetovnonazorski temelj prejšnjega režima in ravnanja partijskega vodstva izgubljajo še zadnjo oporo. Breme preteklosti jim očitno postaja vse težje. In ne bodo se ga osvobodili, dokler ne sprejmejo resnice, priznanja in vsega, kar je v takih primerih dolžen storiti pogumen in pošten človek.

Velike so želje po kontinuiteti. Hudo ideološko vojno bijejo, da bi tudi po zlomu Jugoslavije in zgodovinskem rojstvu slovenske države ostali “avantgarda” in trajno ohranili nadzor nad državnimi finančnimi tokovi, medijskim prostorom in vplivnim kadrovanjem. Tudi če bodo hoteli ostati na odru zgodovine, bodo morali spremeniti svoj nazorski okvir, saj je stari že davno razpadel. Da bi posodobili oziroma spremenili svoja ravnanja, pa očitno niso sposobni.

Bitka za kontinuiteto še ni končana in se pravzaprav šele zaostruje. Gre za kontinuiteto v podobi globoke države in slovenske različice socializma z “mafijskim” obrazom. Z revolucionarno prevaro in zločinom si je “avantgarda” na ramena naložili težko zgodovinsko breme. “Joj! Kam bi dél?” je v Aškerčevi pesmi Mejnik zastokal prevarant in dobil odgovor: “I, kjer si vzel!”

France Cukjati

 • soc

  Veliko let je že, gospod Cukjati, ko sva sedela skupaj z gospodom Zajcem v eni komisij za pripravo zdravstvene zakonodaje nove, večstrankarske SRS… Hitro so nas zamenjali z novo, manj revolucionarno.

  Tudi danes se očitno v vsem strinjava. Morda sem jaz zgolj za odtenek bolj ciničen, saj ne verjamem, da kaj takega kot socializem brez mafije (ne le njenega obraza) sploh lahko obstaja. V vsakem socializmu in podobnih interpretacijah Karla Marxa je obvezen nadrazred. Tako kot v Platonovi državi modreci. Le da ta nadrazred (Orwellovi prasci) ni demokratično in vedno znova izbran in osvežen, temveč se dinastično samoperpetuira. Natanko tako kot na Siciliji. La famiglia. In tako kot tam se ključna etična elementa, l’onore e il rispetto, nanašata zgolj na člane “družine”.

  • Ivan Friderik Novak

   Nadrazred predstavlja Vatikan z zločinsko kurijo (ta ima dejansko večjo moč od papeža).

 • Ivan Friderik Novak

  Že takrat, ko je ta fanatični klerikalec postal drugi človek v državi, mi je postalo slabo (opomba: zelo redko mi postane slabo).

  • SIMON ROZIC

   ..saj, če si preživel titoizem, komunizem in kvazi “socializem”, z vsemi rdečimi
   krvoločnimi fanatizmi, se ti je želodec spremenil v “ledrasto” vrečo ! Takrat smo
   kozlali mi!

 • Grog

  Sds z komunisticnim obrazom v vsem svojem sijaju ;p

 • črnaovca

  Mafija, že mogoče a toliko podjetij kot je propadlo zaradi slabega upravljanja in kraje sedaj v demokraciji jih ni nikoli v socializmu prej se jih je več na novo ustanovilo. Starčki naj gredo v zaslužen pokoj in obujajo spomine kje drugj, pustimo državo mladim neobrmenjenim s preteklimi travmami

  • if

   V socilaizmu je propadlo skupno podjteje imenovano SFRJ.

   • črnaovca

    Tipične primer kraje in nesposobnosti

  • Ppiikkaa

   Podjetja niso propadla zaradi demokracije, pač pa zaradi mafijskega lastninjenja. Državna podjetja so lastninili tisti, ki jim je udbomafija to dovolila oz. priporočila, da so se osebno okoristili.

 • Warrior princess

  Odličen članek, hvala! Dodala bi še, da človekovo duhovno celoto v veliki meri tvori tudi druga polovica (partner), ki drži ravnovesje, npr. antikomunist in komunist se mentalno ne bosta nikdar uskladila.

  • Simon Novak

   Ha ha ha

   • kraljica vesolja

    Sam res, ej. Kva tle folk prbija.

  • kraljica vesolja

   Rabiš dva nasprotna pola, da se privlačta, zakon narave. A JBG. Pa ti nekam velik daješ pluskje tistim, k mene pluvajo. Zato vem, da nis gladka.

   • Warrior princess

    Ne razburjaj se tolk.

 • Simon Novak

  Franček, in kaj si povedal oz. hotel povedati s to kolumno?

  • slosin

   zakaj bereš stvari, ki jih ne razumeš…?

   • Simon Novak

    Potem ti ne bi smel brati ničesar nikoli več v življenju

    • slosin

     a mi ne boš predpisal tablet…?

     • Simon Novak

      So ti že zmanjkale? Potem pa kar nazaj k tvojemu veterinarju, ti jih bo z veseljem predpisal, samo res pazi na doziranje, zahojenec

 • kraljica vesolja

  A je Cukjati sploh Slovenc, nekak dvomim.

  • branči

   večji k’ ti! slovencem ni treba poudarjati, da je oče slovenec, kot ti počneš! za nas je to normalno!

   • Simon Novak

    Brankec, vikend je blizu, samo z mirnega

   • kraljica vesolja

    Ja, moram, če me mate pa za neko Srbkinjo, kar nisem. Mam te krvi po dedku, mal, sam že to je preveč. Vre mi kri, ta mešanca v men. Ti tega ne boš nikol razumel, Brane.

    • SIMON ROZIC

     Slovenščina pa taka! A te ni nič sram?

     • kraljica vesolja

      Mene ne, jst pišem, kokr govorim. Sam me pa mot, da tlele kao ful zavedni avtohtoni Slovenci osnov jezika ne poznajo. SEj zato jih bom pa popravljala.

  • mginko

   Ja vidim, da si še vedno na psihiatriji. Vas rdeče zelo zdeluje – demenca, psiha, nespečnost (bluzenja) po forumih …… , Hudo, nobeno bluzenje te ne reši, kot tudi tvojega sotovariša Simona Novaka.

   • kraljica vesolja

    Jst sem rdeča sam, k mam menstro. DRgač sem jst bl diktatorka po karakterju. Hočem, da je vse po moje, če ne sem dosadna. Hahaha. Zakva misliš, da sem kraljica vesolja.

  • tarantela

   On je bivši duhovnik, je opustil “poslanstvo” in se poročil z bivšo nuno, je že to zadosti, a ne…

  • Šobar Davorin

   Morbit je pa prav zato tak.

 • Franc Šink

  Slovenija pozna “Halal” in običajne socialiste.

 • if

  Kominternovci so razglasili, da je OF nastala 27. aprila 1941, zato sedaj komintenovski know-how vsakega 27. aprila praznuje Dan upora proti okupatorju.
  Lažejo dvakrat hkrati. Ustanovili so PIF, bili so na strani nacostov, okupatorjev!

  Dokaz, da so bili kominternovci na strani nacistov so javno demonstrrali štiri dni pozneje, 1. maja 1941. V osrčju Kominterne, na Rdečem trgu v Moskvi so gostili naciste.
  https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  S to lažjo še naprej lažejo zgodovini in slovenskemu narodu, vključno s predsednikom države Pahorjem in RTV SLO ( https://www.youtube.com/watch?v=OTd9D2DYm-s ), ki naklepno laže mladini.

  • RATATA

   Kakšno veselje je bilo v Trbovljah za prvega maja 41. Vse z nageljni okrancano in skupaj z “našimi” nemci na ulici, mi je pravla stara mama.
   Mnogim ni bilo nič jasno. Pride okupator in zasede deželo, eni se pa veselijo.

 • Hribouc

  Socializem po meri Kučanovga Milana z udbaškio banditskim obrazom?
  Fuck off, Milanče! Jebi se, nori človek!

  • Simon Novak

   Ti se sam s sabo kregaš, zahojenec?

  • kraljica vesolja

   Ej, če enmu rečeš “jebi se”, so to lepe želje drgač. Jst vedno, če men kdo to reče, “rečem hvala za lepe želje”. Pa je smeha.

 • tarantela

  Zares ste nesrečni, g. Cukjati! Otroci se pa danes sploh ne igrajo več zunaj, je nevarno zaradi prometa, zato jih še v šolo vozijo, igrajo se pa z računalniki in mobiji, vsak froc ga že ima. Ja, revščina, nimajo za kruh, mobije pa imajo.

  • macon

   Za revščino se zahvali socialistični mafiji, ki toliko pokrade, da ni za slehernike.

   Zaničuješ in levi zaničujete govorjenje o povojnih pobojih, torej nimaš pravice pisati o pobojih RKC, ker so bili mnogo pred povojnimi poboji in v predmodernem času.

   • tarantela

    Od RKC so se vsi poznejši morilci naučili mučiti in ljudi obračati po svojih merilih.

    • macon

     Tisočletja pred RKC so se šli podobne oblastne igre. Kaj pa Azijci in ostali, koliko je pa v srednjem veku RKC vplivala nanje? Islam je osvajal in množično moril vsaj tisočletje, o tem pa ne veste nič, tesla.

     • tarantela

      Vere, ki naj bi slonela na nekakšni dobroti in siromaštvu, ne bi smeli s silo vcepljati drugim!!! Sploh pa, ker ni nič dokazano, vse sloni zgolj na domišljiji in najbolj žalostno je, da je ravno cerkev z obljubo “odpuščanja grehov” pridobila ogromno bogastvo. To sploh ni v skladu z načeli krščanstva.

     • macon

      Eno je “revolucionarna” faza, ko se nekdo bori za neke cilje, drugo je ko je na oblast. Naravoslovno dokazovanje s ponovljivimi poskusi ni najbolj primerno za metafizični nivo kot so vere. Eno so načela, drugo pa organiziran sistem kot je Vatikan.

      Drugače ne hodim v cerkev in se ne zavzemam zanje, ker mi je njihova organizacija precej bedna tudi iz vidikov, ki jih omenjaš.

   • Simon Novak

    Kakšno revščino, zahojenec?

    • macon

     Recimo tvojo umsko revščino, đebilćina.

     • Simon Novak

      Bejži, no, zahojenec

   • oto

    Za čim večjo revščino se neprikrito zavzema RKC, ki želi prepovedati kontracepcijo in splav (pedofilije pač ne), torej čim več otrok naj da bog, da jih bo kler potem, ko ne bojo imeli za kruh, futral s pravljičnimi floskulami, aneda?

    • večni srb

     Kakšno pedofilijo?

 • Olga2345

  Komunisti so zločinci! Tudi vsi tisti, ki podpirajo zločinsko komunistično NOB revolucijo in se vclanjajo k norcem, so posredno zločinci!

  • kraljica vesolja

   V najnižjem delu pekla, devetem, ste pa izdajalci, Danteja preber. Sam tok. In ti si tok neumna, da mešaš NOB s komunajzarji.

   • slosin

    v katerem krogu pekla so pa množični morilci-komunisti..?

    • kraljica vesolja

     Višji od izdajalcev. Bi te pa vprašala, a tile, k jih ti podpiraš, pa niso bli množični morilci. Ne pametuj mi tlele, no.

     • slosin

      kateri so to, ki jih jaz podpiram…tisti, ki jih jaz podpiram, niso množični morilci….pa še to mi povej, kje ti lahko pametujem…

    • pupa

     Na dnu pekla in se cvrejo na najbolj pokoči žerjavici.

   • antimur

    Kaj se mečeš ven z Dantejem, ki ne bi takšno kučanistično kuzlo kot si ti, niti povohal. Vsi vemo, da je prave borce proti okupatorju pobila in pregnala in si prisvojila NOV, komunistična zločinska revolucionarna banda.

    • kraljica vesolja

     Ne men tega govort, moj pradedek je dobil kramp u glavo. IN mogoče sem kuzla, sam sam od svoja.

   • branči

    še vedno je večji slovenec, kot ti kraljica anusne odprtine!

  • Ivan Friderik Novak

   Ja, komunisti so klali.
   Domobranci pa so bili ovčke, ki so tu in tam izročale zajete angloameriške pilote Nemcem!!!

   • pupa

    Naštej morišča in grobošča obeh strani in pošteno povej kam se prevesi “vaga”

 • Olga2345

  Kučan je navaden udbomafijec in zločinec, ki bi moral do smrti sedeti za rešetkami, tudi zaradi zadnjega pozivanja h kršenju zakonov, ustave in demokracije!

 • tarantela

  Stephen Hawking’s posthumous book ‘Brief Answers to The Big Questions’ says ‘there’s no God’

  • antimur

   Hawking’s je pri vsej svoji pameti verjetno verjel tudi v pepertum mobile, če je verjel v začetek vesolja z nastankom velikega poka. Kdo pa je ustvaril veliki pok, verjetno ne Kučan, kot pri Patrii, čeprav kvazi komuniste, oziroma kučaniste lahko futraš s tako ceneno razlago. Za vsak začetek je nekdo odgovoren, tudi za veliki pok.

   • oto

    Ja, pa Zemlja je tudi ravna, ane?

    • antimur

     Za tebe že, verjetno verjameš tudi v proračun, ki se sam polni, zato lahko kučanisti brezskrbno jemljete iz njega za podporo vsemu, kar je proti slovenstvu, predvsem za pritepence iz vseh koncev, pedre, lezbijke, brezspolnike, kriminalce in zločince, varuhe vsega, kar je degenerirano, babja civilna združenja, privilegije rdečezvezdaških vsancev in še in še. Zato pa je potrebno odganjati vse uspešne, marljive podjetnike, ker njihov denarni tok ni speljan mimo kučanističnih požeruhov tako kot NLB, Telekom in večina državnih firm in bank.

 • piko8

  Mafijski obraz murglske PODGANE milana kučana bledi in sivi!!
  Kobo ta patak stegniv svoje kratke noge bo PRAZNOVALA vsa Slovenija!!

  • Simon Novak

   Kako pa veš, da bo praznovala VSA Slovenija, zahojeni Pikec?

   • piko8

    Rdeči BEDAK novak!!

    • Republic Commando

     On je definicija debila :)))

    • Simon Novak

     Zakaj pa, pikec, samo na vprašanje odgovori, zahojenec

   • antimur

    Vsa zavedna Slovenija in domoljubni Slovenci, vsekakor niste med te všteti izdajalci, antislovenci in kučanistična drhal pritepena iz vseh vetrov.

    • Simon Novak

     Saj zato pa sem ga vprašal, kako ve, da bo praznovala VSA Slovenija, zahojenec, on je tako napisal v njegovem komentarju

  • Den456

   Lucifer pa bo prišel na Zemljo prosit za politični azil. Obljubil bo tudi, da se bo spreobrnil, saj s takim hudičem kot je murglpalček noče bivati skupaj v peklu.

 • Šobar Davorin

  Gospod je menda medicinec. Pa jezuit al neki takega je tut že bil. De ministrovanja ne omenjamo. Zakaj se ne ukvarja s tem, za kar se je mende šolal?

 • slosin

  kaj častilci tekovina…Cukjati vas je spet dobro cuknu….

 • večni srb

  Hja, ni vse novo tudi dobro in domače.
  Točno tako, današnja vojska nima veze ne s preteklostjo in ne z osamosvojitvijo, to so navadni plačanci, ki delajo za svoje Pahorje in strice v senci, edine bitke, v katerih so zmagali, pa so bile deložacije slovencev in veteranov TO, ki smo izborili Slovenijo.
  Slovenska vojska je sodelovala tudi pri democidu ter drugih kršitvah človekovih pravic, bilo bi zelo žalostno, če bi tak kup dreka predstavljal temelj slovenske državnosti.

 • Ana Job

  Če ne bi bili mafijska država, ne bi bil južnak župan glavnega mesta in vlekel vse nitke, pa tudi država mu ne bi odpisovala dolgov!

  • Warrior princess

   Pa tudi Milan Kučan show ne bi trajal toliko časa.

  • večni srb

   Saj zato izgubljamo državnost, ker so povsod nastavljeni sami potomci hrvatov, ki so naši sosedje in okupatorji. Ljubljana je zadnje zatočišče slovenstva na tem svetu.

 • Black_hawk

  Kako kaže v lj a bodo spremembe?

 • Common Sense

  Vse lepo in prav. Z marsičem se strinjam. Ampak g. Cukjati bi lahko Novi zrihtal kakšno boljšo svojo fotografijo. Tale mu ne dela dobre usluge. Marketingar pa ni. Konec koncev, ni zastonj ljudski rek “obleka naredi človeka”. Skremžena faca pa tudi ne, bi jaz dodal.

  • Ivan Friderik Novak

   V živo še slabše zgleda.
   Kaj pa lahko od tega fanatičnega katolibana pričakuješ?

   • slosin

    a ti tud ne bereš, samo gledaš…

   • Den456

    Predvsem poštenje, ki ga levosučni slovenski rdeči kameri ne poznate.

 • Warrior princess

  Vlada z nami igra Igre brez meja, ker nimamo praga bolečine in meje tolerance.

  • Ana Job

   “Za hlapce rojen, za hlapce vzgojen?”

  • večni srb

   Nič ni nevzdržno, sicer se ne bi dalo zdržati.

   • Warrior princess

    Prav imaš, za nekatere so to zlati časi, saj lahko kradejo brez meja.

    • večni srb

     Ne kradejo, to je vse njihovo. Čigavo pa, a je bilo tebi kaj ukradeno slučajno?

     • Warrior princess

      Bilo je ukradeno tudi meni in še mnogim drugim tukaj. Tistim, ki nimajo nič itak nimajo kaj ukrasti. Lepo popoldne še naprej, ne da se mi diskutirati s sprenevedajočimi osebami. Lp

     • večni srb

      Ne gre ta sprenevedanje ampak tako deluje pravo.
      Dve stvari.

      1. Vse je nekogaršnja last.
      2. Nihče ni prijavil nobene take tatvine.
      Kadar govorimo o ropanju države, na koncu vedno pridemo do posameznih državljanov, vsakdo mora začeti svoje postopke, pa bi na koncu dobili tudi državne lopove. Če rečeš obratno, pa seveda ne gre, v nedogled se bodo sprenevedali, da so si vse pošteno zaslužili in lagali eden za drugega, država je pač zgnila, sama od sebe, jo je muca popapala.
      Tisti, ki nimajo nič, nimajo nič zato, ker ne morejo ničesar sami varovati, če jim pa fašisti prvič ne pustijo zaslužiti, drugič takoj poberejo, poskusi še sama tako živeti, pa boš videla, da ni mogoče. Pri teh ločimo državljane na drugorazredne barabe in tretjerazredne žrtve fašističnega režima, ki jim je skorumpirana oblast nabila NEUTEMELJENE, izmišljene dolgove ali so celo svoj dolg obrnili v terjatev do krivično kriminaliziranih žrtev, ampak ti tega seveda ne moreš vedeti. Veš pa, da je država kup fašističnega gnoja, o tem ni dvoma, ne razumeš kako to deluje.

     • Warrior princess

      Kako deluje pravo? Ne deluje! Zelo dobro namreč razumem delovanje slovenskega pravosodnega sistema v kooperaciji z udbokartelom. Slučajno spadam med tiste, katere so sodbn ogoljufali in pokradli člani udbomafije skupaj z udbovskim sodnikom
      Sodeloval je tudi kriminalist, ki ga je Nova omenjala dneva nazaj in sicer stvari je zatučkal in zavlačeval s preiskavo, nazadnje pa je izločil vse zapisnike preiskave, da preprosto ni bilo dokazov, da je zadevo s kolegom kriminalistom I. N. preiskoval, na zaslišanju pa se dogodkov NE SPOMINJA!

      Na lastni koži smo občutili globoko državo!

 • Soave

  + + + + + +
  edino s temle se pa ne strinjam ” Z revolucionarno prevaro in zločinom si je “avantgarda” na ramena naložili težko zgodovinsko breme.”
  Avntgarda ga je naložila na naša ramena. Saj bomo to breme drago plačali in še težje nosili !! Mi in zanamci !

 • Slovenc

  Vse skupaj vlece na janeza. Je prikriti socialist pa se umazane posle fura kot nek mafijc..

  • slosin

   ma dej no kekec, levosučneži vse svinjarije, ki jih zakuhate, vlečete na Janeza…

   • Jože

    vOLK DLAKO MENJA ……
    jANEZ JE NEKAJ PODOBNEGA
    LP

 • Franjo Trojner

  Slovenija je demokratična država vpeta v EU in zvezo NATO po zaslugi tranzicijske levice samo še na papirju, kar nazorno dokazuje propadla tranzicija, razkrajajoča pravna država in seveda rusofilni levi politiki! Putin je poklical in potrčko Šarec se je hitro in ponižno odzval, kot potrčko Rjavec mnogokrat prej! V EU naše rusofilne politike in politiko po strani gledajo, kar je razlog, da Slovenija v EU nima prijateljev, kar HRVATI/Plenkovič z pridom izkorišča, tudi z nepriznavanjem arbitraže, razsodbe o meji na kopnem in morju itd.
  Nikoli v vsej svoji zgodovini moj SLOVENSKI ROD ni bil naklonjen RUSOM, naše srce, simpatije so vedno bile za ZDA in celotno zahodno napredno civilizacijo, le politična levica nas vztrajno potiska na vzhod, k Rusom, oligarhu Putinu v kremplje, kar se mora nehat in to TAKOJ!

  • večni srb

   Isto sranje kot pred 2.sv, spet so ustaši žrtve, ki so jim obljubili državo v zameno, če jim pomagajo uničiti Slovenijo, in to tako, da za asimilacijo in sistematično izčrpavanje obtožujejo kar svoje žrtve. Mi njim to delamo, oni so nam samo prisiljeni vzeti vse kar hočejo, ker hrvat je pošten, mi smo pa srbske barabe, ki jih prav zaradi hrvaške naveze nihče ne mara. A bi kdo imel rad jude, ki se ljubijo naciste in se najraje pajdašijo z njimi?

   Kar se EU tiče, dokler je naš edini poslovni in diplomatski partner Nemčija, nas verjetno še ne bodo metali ven, ker kupujemo pa skoraj vse samo od hrvatov, tudi ne bomo napredovali, verjetno z našim denarjem ne mislijo delat za nas, mi pa tudi ne bomo dobili denarja od nemcev, če ne bomo kupovali od hrvatov.

  • Novakec1

   Slolandija ni demokratična država ostalo pa bla bla bla….

 • Robi

  Da koncamo takoj…. Z kom je cerkev simpatizirala med drugo svetovno vojno, ko se je klalo nedolzne ljudi?

  • slosin

   …a misliš to, ko so komunisti klali nedolžne ljudi…bod bolj natančen….
   Je pa res, da so klali tudi, ko se je vojna že končala…

 • janez cepec

  Cukjati tle neki bluzu o nekem svetovnem nazorju. očitno si ga je on tud prikrojiv, po svoje sevede, on še vedno ostaja u nekem paralelnem svetu, belogardističnem in kolaborantskem, ki je tipičen za slovenske desnakarje, u svetovnem merilu so ga pa že zdavnej obsodil in je passe. tud pr nas je sledila kazn, za izdajstvo, očitno pa jih to ni streznil, sej spamet’vat jih tko ne more, če so debili

  • Roman

   marsikaj nočeš vedeti!

  • Den456

   Kazen za komunistično izdajstvo leta 91 pa bo še sledila.

 • Rotar Jakob

  kurćanizem vzdržuje udbomafijske komunistične morilce slovencev z nakradenim kapitalom ki potaplja kz slovenistan v sprijeni putinizem!

 • Bandit123

  Slovenci se ločimo na verne in neverne in tako je tudi v politiki, na desne in leve. Levičarje zmerjajo s komunisti, ki jih že 30 let ni več. Desničarji ne govorijo o svojih prednikih, katerih potomci so ampak samo nabijajo o komunističnih zločinih.

  • Peter

   Levičarji torej govorite o svojih prednikih, katerih potomci ste?
   Ali govorite o svojih prednikih katerih potomci niste?
   V izogib nesporazumom pa mi razloži, o čem govorite levičarji, no.

   • Bandit123

    Mi sploh ne govorimo o prednikih. mi se ne pustimo zavajati . Je pa levica od sredine do konca levice.

    • Peter

     Kdo pa ste to, vi, no?

    • Peter

     Ja, je pa desnica od sredine do konca desnice, potemtakem, no?

  • ZatonMesecnikov

   Bandidos, na žalost je partija evolutirala s pomočjo Porednih mladincev ZSMS z filozofijo permanentne revolucije in revolucionarnim nabojem che Guevare v LDS in stranke derivate, ki jih je bilo dosedaj blizu 30. Danes pa so to LMŠ, Stranka moralnega, SAB, Desus, poleg SD, direktnih naslednikov ZKS.

   Vse to so otroci Porednih mladincev ZSMS, ki so sredi 80tih nategnili slovence z navidezno demokratizacijo v tako imenovani zlagani slovenski pomladi. Ki je pahnila Slovenijo še bolj v levo, kot je bila pa pod samo Partijo…

 • Djuro Sumar

  O “tekovini revolucije” danes v Sloveniji govori samo še desnica, levičarji smo v teh letih po osamosvojitvi postali demokrati in gledamo v prihodnost.

  • Den456

   Sploh vaš mesečni Lukec in njegova združba. Njihova svetla prihodnost je po venezuelskem modelu. Saj, če ne bo toaletnega papirja, nas bodo pa musliči naučili prati rit.

   • Djuro Sumar

    Jebeš Venezuelo, mi smo v EU, nimamo nafte in premajhni smo, da bi nas jemali resno. A rit si pa še kar s cajtungam brišeš?

  • slosin

   hihihi….dobra šala je vedno dobrodošla…

   • Djuro Sumar

    Zame šala, zate resnica.

  • Peter

   Hehe, Djuro, no…

   • Djuro Sumar

    Kar je res, je res.

    • Peter

     Ja, he he je res, no.

  • ZatonMesecnikov

   Volk dlako menja, nravi pa nikoli, pravi Ljudska Đurice. zato od klavcev, ki so se preoblekli v ovce, ne moreš pričakovati, da bodo kot ovce.

   tekovine revolucije so pa na vsakem koraku, Ilova gora, Dražgoše, Osankarica, dnevi majskih norosti. Z geslom: Ovo nam je naša borba dala. Druga Tita za maršala…

   • Stane

    Druga tita za marsala,kista bakaric,tito s kardeljem slovensko zemljo krala.

  • učko

   Mah kurac ste vi kakvi demokrati, prihodnost pa vam tud čim prej prvošč’m. Marš na britof, čim prej !

   • Djuro Sumar

    Nikdar ne veš kdo bo prvi na vrsti.

  • stane

   Kaksno prihodnost pa? Crno? Crno se nam vsem pise. Poglej samo kaj se dogaja v EU pod vladami,ki obozujejo “multikulti”!
   Tem zblojenim vladam se jebe za svoj narod. Jih crnuhi invazivni pobijejo na dan 100 ali 1000 jim je vseeno. Na Svedskem se krscanski zvonovi ne oglasajo vec,v Nemciji preganjajo mamico,ki je povedala,da je zdivjani crnuh napadel njeno 12 letno hcer. Je to normalno? Namesto,dz ji nudijo zascito,jo izganjajo iz drzave. Namesto,da zrtev zascitijo, jo pregsnjajo oz.izganjajo. Namesto,da napadalca ujamejo in ga po EU civilizacijskih normah kaznujejo,ga scitijo. Je yo normalno? Zelis,da se zacne v SLO masovno preganjati ljudi,ki se ne strinjajo z vlogo suznja v lastni drzavi?

   • Djuro Sumar

    Je to normalno, da je v treh letih v Jemnu od lakote umrlo 85.ooo otrok, nekaj milijonov pa jih smrt še čaka. Pa tam ni niti enega levičarja.

 • Peter

  Res je, Djuro, na vseh proslavah NOB vidim zadnje čase same desničarje, no.

 • Peter

  @disqus_7aTdNbaVtA:disqus Desničarje zmerjajo z domobranci, ki jih že več kot 70 let ni več.
  Ampak tega nisi opazil, razumem, no.

  • Bandit123

   Kako razlagaš pojav, da nekdo lahko v glavi prestopi od zagrizenega komunista do zagrizenega desničarja.

   • Peter

    Zakaj bi ga pa razlagal?
    To ni moj problem, če je tvoj, si ga razloži sam, no.

   • stane

    Ce bi bil zagrizen levicar,bi med levimi banditi zlocinskimi tudi ostal.

 • Den456

  Pogoj, da postaneš levuhar, je medušesna invalidnost torej, da med ušesi ni čisto vse, kot mora biti. Drugi izraz za levuharje je tudi možganski maloposestniki.

  • Peter

   No, vmes je vedno elastika.
   Tista, ki ušesa drži, da ne padejo stran, no.

  • učko

   Neb se strinjal s tabo! Levuharji so dobro organizirani, pa vladajo. Dočim desnuharji majo svojga pastirja, komunistično belogardističnega domobranca, k’ misl da je pameten k’ televizor, pa je navaden luzer in vsi okol njega tud !!!!

 • lokec

  Hvala bogu, vsaj predsednik Pahor spada med normalne.

  • janez cepec

   če to misleš, poj ti nis normaln

  • stane

   Nkol ni bil normalen,nkol ne bo. Tko kot kot ti.

 • Roman Benedik

  Kje ste dobili ta popeštan ksiht?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!