Stranka Levica na strani neoliberalcev

Mitja Iršič (Foto: osebni arhiv)

Tovariši in tovarišice, volivci stranke Levica, vesel dan je bil tisti julij leta 2014, ko smo tudi mi dobili svoje predstavništvo v hramu slovenske demokracije. Prej smo se počutili kot tretjerazredni državljani (kar nekaj od nas je že itak bilo izbrisanih, drugim je bil izbrisan status študenta, nekateri niso dobili sredstev za izvedbo ekspresionističnih performansov, ki simbolizirajo trpek boj za enakopravnost vseh narodov, spolov in duševnih nagnjenj). Naš Luka nam je tako kot nekoč Naš Tito vrnil upe, da bomo zopet živeli v pravem socializmu, ne le v navideznemu pod diktatom kapitala.

A pozor, tovariši. Vse skupaj utegne biti neoliberalna prevara. Odkar je stranka Levica privolila v izvenkoalicijsko sodelovanje z vlado Marjana Šarca, sumim, da so se mladi revolucionarni kolegi prodali kapitalu.

Kaj se bo zgodilo v naslednjih nekaj mesecih?
S pomočjo stranke Levica se bo prodala NLB, Slovenija pa bo ostala brez suverenega, neodvisnega bančništva. Zaupni viri so nam povedali, da bo tovariš Mesec bo v državnem zboru zdeklamiral žalostinko o tem, kako je za NLB prepozno, ker ga je imperialistom prodala že Alenka Bratušek. Ona bo protestirala, da ni imela izbire, ker je največjo banko izropal Janez Janša, nato pa bodo s skupnimi močmi potrdili prodajo v parlamentu!  Še desnica se bo vzdržala glasovanja, tako da bo na koncu odločala stranka Levica in nihče drug. Smo zastonj stali na trgu republike z napisi “NLB ne damo”? Smo zato na protirasitična zborovanja nosili velike panoje “Stop privatizaciji”? POZOR! STRANKA LEVICA RAZPRODAJA DRUŽINSKO SREBRNINO!

Stranka Levica bo podpirala tuje multikorporacije, ki bodo hotele priti v Slovenijo, tako, da jih bo preko davčnih olajšav, ki jih bo skuhal peterček v vladi, požegnala še v parlamentu. Le vprašanje časa je, kdaj bo našo deželo preplavila cela invazija družb, kot sta Magma International in Helios. Družb, ki pametne Slovence sili v najbolj zavržne, rudimentarne poklice, ki so po vrhu še okoljevarstveno oporečni. Seveda za minimalno plačo – še dobro, da so se trudi naših NVO-jev obrestovali do te mere, da je minimalna plača že ustrezno približana povprečni. Tujega nočemo, svojega ne damo. Tujih kapitalistov nočemo, svojih ne damo – oziroma svojim dajemo kredite (v NLB). Bomo popustili tujemu kapitalu? Stranka Levica je edini branik socialne države v parlamentu. Po naših internih informacijah se bodo zopet pritoževali, na koncu pa popustili kapitalističnemu imperializmu. STRANKA LEVICA SLOVENSKO SUVERENOST IN SOCIALNO DRŽAVO PODARJA TUJIM MULTIKORPORACIJAM!

Mi, socialisti, smo se izvalili iz skupnega boja proti imperializmu ZDA in Velike Britanije
Stranka Levica bo tiho podpirala vladno obotavljanje pri odstranjevanju žice na meji. Žica je bila absolutistični manever avtokrata Cerarja, ki je popustil skrajno desnim tendencam elementov znotraj slovenske družbe in nas osamil od progresivnega trenda sprejemanja beguncev in multikulturnosti, ki jo nosijo s sabo. Tudi večina nas je bila nekoč beguncev – eni z revnih območij SFRJ v sedemdesetih, drugi iz balkanske vojne vihre v devetdesetih, tretji smo begunci pred podivjanim kapitalizmom, ko ne dobimo zasluženega poklica v kakšnem javnem zavodu, kljub temu, da smo na FDV diplomirali z 10-ko. Vsi ljudje smo begunci pred neoliberalno raboto in noben človek ni ilegalen. Zato je imperativ socialistične internacionale, da so vsi begunci dobrodošli, ne glede na raso, vero, papirje ali policijsko kartoteko. Levica bo v državnem zboru naslovila nekaj vprašanj na svoje kolege v vladi, na koncu pa bo popustila in ne bo pogojevala nadaljevanje izvenkoalicijskega partnerstva z ohranitvijo žice. ZARADI LEVICE SE BODO V ŽICO ŠE NAPREJ ZATIKALI NAŠI BLIŽNJEVZHODNI BRATJE (TER NIČESAR KRIVA DIVJAD).

Foto: STA

Levica je že pred začetkom pogajanj odstopila od svoje najpomembnejše zahteve: referenduma o izstopu iz zveze Nato. Mi, socialisti, smo se izvalili iz skupnega boja proti imperializmu ZDA in Velike Britanije. Zveza Nato je vojaška manifestacija iste imperialistične težnje. Zato je povsem nedopustno, da naši predstavniki v državnih institucijah tako zlahka odnehajo s tako fundamentalno zahtevo. S tem, ko je naša država članica morilskega Nata, se oddaljuje od svoje dedne in ideološke matere Rusije, hkrati pa pomaga širiti smrt, uničenje in ameriški imperializem po svetu. Zakaj bi moral slovenski kontingent na misijo v Latvijo, če so se Latvijci že leta 1939 suvereno in neodvisno odločili, da svoje nacionalne težnje raze brzdajo in se prepustijo varnemu ruskemu zavetju? Ekspanzija imperializma na Baltik, ki končno zopet kaže tendence po reintegraciji v svojo socialistično preteklost, je nemoralna in v nasprotju z mednarodnim pravom. Če bomo Slovenci del takšne zahodne ekspanzije, se s tem odrekamo svoji identiteti – ne da bi nas kdo kaj vprašal! Če Levica pri priči ponovno ne vzpostavi zahtev po referendumu za izstop iz zveze, potem bo postala le še voljni instrument ameriškega vojaškega stroja. LEVICA OMOGOČA SLOVENSKO PARTICIPACIJO V MORILSKI ZVEZI NATO.

Naredite 2. tir spet slovenski
Koalicija bo prihodnje leto v skladu z napovedmi znižala denarno socialno pomoč s 385 na 330 evrov. Že zdaj se izgovarjajo, da ni sredstev za pokritje dodatne proračunske predpostavke, ter da je Cerarjeva vlada z višanjem podpore delila 50 milijonov evrov vredne predvolilne bombončke brez kritja. Socialisti vemo, da so to navadna natolcevanja. Gospodarstvu še nikoli ni šlo tako dobro – nobena težava ne bi bilo zvišati davka na dobiček pravnih oseb na 50 odstotkov in jim dodati še 10-odstotni davek na socialno pravičnost, kar bi skupaj v prihodkovno stran proračuna prineslo skoraj milijardo evrov, kar bi potem lahko porabili za to, da bi denarna pomoč ostala na istih ravneh, preostanek pa bi se porabil za financiranje nevladnih organizacij. Levica kot stranka na strani revežev bi to morala razumeti, a očitno jih je premagala sla po moči in kapitalu ali pa so se odločili, da ugajajo le svojim petičnim volivcem v Piranu in centru Ljubljane. ZARADI LEVICE BOMO NA MESEC PREJEMALI 50 EVROV MANJ!

Še letos se bodo začela gradbena dela v zvezi z infrastrukturnim projektom drugi tir. Koalicijske stranke so od Levice dobile zagotovila, da ta ne bo ovirala projekta, tudi če Madžari ostanejo ključni investitorji. Kako!? Orbaniste smo premagali doma, zdaj pa si jih bo prejšnji premier, ki bi tudi v tej vladi rad nadziral projekt, skozi stranska vrata pripeljal pred vrata naše suverenosti, da se napajajo na infrastrukturnih projektih, ki smo jih povsem sposobni zgraditi sami? Kaj pa je tistih dodatnih 200 milijonov evrov. To so le številke. Na prihodkovni strani proračuna smo bili socialisti zmeraj dinamični ljudje. Če bi trajno za le 10 odstotkov zvišali trošarine in zvišali DDV na 27 odstotkov, ne bi več potrebovali Madžarov. Socialisti pozivamo: Naredite nam drugi tir spet slovenski! STRANKA LEVICA BO DRUGI TIR PODARILA VIKTORJU ORBANU!

Dragi tovariši! To so črne napovedi, za katere smo dobili zelo konkretne namige s strani naših ljudi znotraj slovenske izpostave socialistične internacionale. Nekdo bi rad ukradel našo revolucijo! Bodimo pozorni na takšne deviacije, ki uničujejo proletariat od znotraj in krhajo njegovo povezanost. Smo se zato borili? Kaj se je zgodilo z revolucionarno vnemo? Želeli smo vzeti bogatunom, ki imajo preveč, ter tako bolj pravično porazdeliti premoženje. Želeli smo renacionalizirati NKBM, ki je bil prodan pod ceno in nelegalno, nazaj odkupiti Mercator in z državnim odkupom dolga rešiti delavsko ljudstvo, zaposleno v Tušu (nato pa oba trgovca združiti v kmetijsko zadrugo Prežihov Voranc). Želeli smo demokratični socializem, zdaj pa nam poskušajo vsiliti neoliberalizem. Ne pustimo se zmesti. Vsakič, ko bo Levica rekla DA mednarodnim banksterskim neoliberalcem, zbranim v socialistični vladi RS, gremo na ceste in začnimo rušimo to koalicijo. Naj tudi banksterji vedo, da je prihodnost rdeča!

Tovariški pozdrav vam želijo,

Bratovščina srpa in kladiva, Gibanje Visarijonovič Džugašvili in Iniciativa kapitalizem ubija

Smrt fašizmu, svoboda človeštvu (ne narodu, narodi so konstrukt evro-kolonialnega imperializma in fašističnega nacionalizma)!

Mitja Iršič

 • xtc

  Hja dobro zapisano,žal za levake ekonomska logika ne deluje po levo butalskem sistemu-Hvala bogu.

 • večni srb

  Bravo, iskrene čestitke, ne zgodi se ravno pogosto, da neldo v naših medijih omeni obstoj državljanov tretjega razreda, ker to bi potem pomenilo, da živimo tako kot nas je nekoč razslojil že Hitler. To se pa že sliši napačno, če je Hitler, je zagotovo drek. In je res.
  Še dobro, da je Janša izpraznil nacionalno banko, sicer bi šlo vse v tuje roke. Za kaj smo jo sploh rabili, trikrat precenjenih kreditov za avtoceste ne bi nikoli obrnili nazaj, koliko so stali krediti političnim direltorjem, ki so si prilastili deleže denacionaliziranega kapitala, pa itak bolje, da nikoli ne izvemo.

  Levici je usojeno umreti dvakrat, samo zato obstajajo ti nostalgični klubi, da jih lahko še enkrat razpustijo in še zadnjič pohodijo komunizem, ki ga itak nikoli ni bilo.
  Kdo se je dejansko okoristil z denacionalizacijo, odvisno kam so bili nastavljeni zgleda oziroma drugače povedano, ne bi jim dali v upravljanje nekaj kar ni njihovo. Nič hudega, če levičarji niso vedeli, da so veleposestniki in kapitalisti, so si pač prišli gor šele, ko so jih povabili na sestanke. Ostalo je šlo pa nazaj med imperialistično in okupatorsko gospodo, ki se jim je pri nas 50 let plemenitil kapital.

  Največje razočaranje bo verjetno spoznanje, da potovanje v času nazaj pomeni za slovence izgubo državne suverenosti, pred kraljevino levičarjev, Slovenija pač ni obstajala. Iz tega stališča, lahko podalpski cigani in dunajski hlapci edino profitiramo. Pravo levico bomo torej dobili šele pod tujci in v njihovem kapitalizmu.

 • babaježaba

  Mitja, ti nas hecaš … sicer pa – smeh je pol zdravja. Edino, kar si danes še lahko privoščiš zastonj.
  čečmolagat.press

 • Soave

  + + + + + + + sijajne zgodovinske resnice lunatikove stranke.
  O, se spominjamo njihovih nesramnih razprav. Pa njihovega občudovanja rdeče zvezde, predvsem pa tega, kako so prišli v Parlament
  ” poslance na minimalce “. . . . . . .al kako že ?
  https://zdruzeninateg.wordpress.com/

  • anzek

   +++++, Je pa Kordiš pred časom vseeno povedal eno pametno in sicer, da je šlo pri osamosvojitvi za kontrarevolucijo. Samo kaj, ko so se stvari obrnile in je samo vprašanje časa, kdaj se bo nova revolucija, s strani vseh levih strank, ponovno začela. Prevzem oblasti levih fanatikov je, tako za sedaj zgleda, neizbežen.

   Ampak, dokler še ni vlada sestavljena, je še vse mogoče, upanje umre zadnje.

   • Soave

    Veste, da ste res neverjetni. Upate do zadnjega ? Sveta nebesa. Le od kje vam tako zaupanje ? Saj se je vse, kar sem slutila glede politike, uresničilo.

    Sem večni dvomljivec . Še takrat, ko se bom s prstom dotaknila človeka. . . . . . bom dvomila.

    • anzek

     Enostavno ne morem verjeti, da so poslanci Serpetinška, Cmerarja, Korla, tako zabiti, da ne vidijo kaj pomeni, da bodo poslanci levice imeli državne sekretarje. Pa to bodo kot v časa komunizma politkomisarji!!
     Sicer pa, v kolikor zavlada levica, jih zagotovo ne bo odvrnilo od stotin novih idej, česa vsega bi se še lahko lotili s proračunskim denarjem: “država bo…”, “vlada bo…”, “ministrstvo bo…”. Sami novi Kidriči, Mački in Luke (FLL), samo da tokrat niso prišli iz hoste, ampak iz pisarn in kabinetov.

     • Soave

      Drži !! To vemo in vidimo mi, Narod !!

      Njim pa je važno samo to prikrijejo vse svinjarije in še naprej kradejo.
      Politkomisarji – sekretarji !! No, to pa je sijajna primerjava.

      Perpetuum mobile !!

     • Lustrator

      Tvoj komentar zveni, kot da je pa to zdaj nek precedens v naši politiki. Kaj Serpentinšek, Cmerar, Korl, Židan in Bratuškova pa morda NISO aparatčiki šefa partije?

     • anzek

      Seveda so! To je sedaj novejša različica SZDL-ja.
      Mesečniki se razlikujejo samo po tem, da odkrito simpatizirajo z Venezuelo, Venezuelo, ki je imela lansko leto inflacijo 2.000.000 %. Zakockali so vse kar se je zakockati dalo.
      Mesečnike pojmujem kot pomladek Židanove stranke, Korlovi so pa njihov seniorski klub. Ostalo so instant stranke.

      http://vfokusu.com/post/409695/politicno-svingerski-klub-marjana-sarca

     • Lustrator

      Dejansko je razlika le v tem, da eni to počno odkrito, drugi pa prikrito. Glede na to, da bodo zdaj vsi pri istem koritu, ki bo po zaslugi obvladovanega krivosodja, policije in mainstream medijev seveda zakrito, lahko pričakujemo še toliko bolj besno plenjenje davkoplačevalskega premoženja in komolčkanje okoli njega, ko bo krme pričelo zmanjkovati. Nadaljevanje požrtije lahko ustavi edino tujina s prenehanjem kreditiranja socialistične Grčije 2.0, na kar pa ne gre 100% računati, ker imajo tudi tam vse preradi mastne obresti, ki jim jih bodo nadaljnje generacije Slovencev plačevale – dokler se seveda ne izselijo v tujino.

      Hvala za članek, dobro spisano!

    • Mojca pokraculja

     Tega pa ne verjamem. Vidim bolj, da si realist. Do zadnjega ne vemo kaj se bo zgodilo? Seveda, predvidevamo pa lahko. Ves ta spil je podoben šahu, velemojster kriminalec pa ves cas igra simultanko.

     • dob

      Mi mislimo da igramo šah, medtem ko oni igrajo rusko ruleto z našo glavo.

     • macon

      Ja, leva oblastna banda je skrajno primitivna in nasilna. Zdaj se niti pretvarjajo ne več.

     • dob

      Se jim ni treba.

  • Lustrator

   Odličen prispevek. A kljub vsemu temu insajderskemu poznavanju delovanja socialističnih režimov in podsistemov zase intervjuvanec pravi, da je socialist. Hkrati občudujem fanatično pripadnost neki ideji kljub vsemu kar je zaradi nje pretrpel, po drugi strani pa se mi smili, ker je učbeniški primer ideološke poškodovanosti kakršne je zmožen EDINO socializem.

   • Soave

    Bo kar držalo. ” Vzgajan ” v socializmu še ni prerasel pleničk.

 • VERRZIFIKATOR

  SLAVOSPEV MOJI LJUBI LEVICI

  Ljuba si mi, moja ti levica,
  ljuba bolj kot drugo vse na svetu,
  kot v vesolju, ne le na planetu,
  moja si resnica in pravica.

  Ljubim te kot lastnega otroka,
  mi brez tebe bi bilo umreti,
  nate morem se samo opreti,
  ljuba moja, zlata leva roka.

  Da levak sem, rekel bom ponosno,
  s tabo vse doslej sem le ustvaril,
  drugo roko čisto zanemaril,
  z levo pišem, vse počnem zanosno.

  To resnico naj izve zdaj vsak.
  tudi tole ti si napisala,
  te vrstice na papir vse dala,
  nate sem ponosen kot levak.

  Kdor slučajno mi levičar reče,
  nanj se v hipu silno jezen znesem,
  kvečjemu levičnik še prenesem.
  drugo ni pravilno in ne teče.

  Leva moja, ljuba ti levica,
  žalil te ne bo vsak kdorsibodi,
  tudi če v besedni bo zablodi,
  mu povem, kaj prava je resnica.

  Da ponosen sem na levo svojo,
  ni z nikomer se še rokovala,
  v tem pogledu čista je ostala,
  jo imam za najbolj ljubo, mojo.

  Izpod nje izvira to pisánje,
  ki ga hitro moč je prepoznati,
  komur dano je, bo znal razbrati
  meni lastno, svojsko občevanje.

  Raje sem priskuten, skrajno tečen
  in ničvreden ves moj slog pisanja,
  kakor da dobil bi vsa priznanja,
  tistim z leve da postal bi všečen.

  • Soave

   + + + + + + + Krasno !

  • babaježaba

   + + + + + + + + + + + + + + + rega rega – kvak kvak

  • bednick

   Ej, preveč kitic.
   Dost bi bla dvovrstičnica.

 • Olga2345

  Čestitke gospod Mitja Iršič!

  • jajo absolutni luzer

   bogu hvala, obrnil se je kot rokavica, pravi noriški in orbanovski pisun! še včeraj govoril o ultra levici in dajal za primer peterček, danes so mu za dnevne potrebe te že neoliberalni. torej sredinski. desnica ostanejo samo neonaciji pod vodstvom Lucije Ušaj in Brščiča, če je treba. temu se reče fleksibilno mišljenje, obrne se finančni tok in se obrne tudi misel

 • Darth Vader

  eden od ključnih momentov socializma je ta, da v ljudeh ubije željo po dobičku, ker je želja po dobičku glavna motivacijska sila posameznika, ki se je odločil nastopati na trgu z izdelkom ali storitvijo…….socialisti bi pa sam malce delili…..in lep primer je bil UTD…..še na finskem in kanadi so ugotovili, da če plačaš ljudem, da so doma, ostanejo doma…na kavču :)

  • To je pa še kako res. Velikokrat mi kdo “potarna”, ja prej (v SFRJ) je blo bolš”. Pa mu hitro dokažem, da tisto, kar je bilo EDINO boljš, je bilo tisto malo svobode, ki se ji je reklo “fušanje”. Edini način, da je podjeten človek zadostil svojemu primarnemu instinktu, to je ustvarjanju dobička ki je bil samo njegov in ga ni bilo (pod prisilo) potrebno deliti z drugimi.
   Fušanje, delo na črno, ‘siva ekonomija’, so tisto, kar je takrat ljudi osvobajalo.

   • Anton

    Točno samo to! Fušanje… nekateri so take hiše nafušal popoldne, da jih zdaj ne morejo vzdrževati. So pa delal kot črna žvina. Hiše so prazne otrok pa ni.
    Zdaj pa pravjo da se ne splača delat.

    • Darth Vader

     kdo prav da se ne splača delat? itak da se splača delat, samo ne v Sloveniji :)

     • Anton

      Bivši šef mi je reku #delaš zato da imaš delo#

     • Djuro Sumar

      Kaj ste vi trije fušarji pametni!!!. Vidim, da so v socializmu sezidali preveč hiš, pa še prevelike. Da bi se človek kar fental, kako so ga biksali tile komunisti.

     • Darth Vader

      jawohl her komissar :D ti si pristojen za to, da boš govoril, kako velike hiše imamo lahko :D LOOOOOOOL comedy gold …… kje so se vas karikature od osebnosti spomnil? v epruvetkah?

     • Darth Vader

      zakaj pa je potem 92% migrantov, ki so prišli v evropo iz afrike po petih letih še vedno na sociali, če je tako lepo delati zaradi dela :)

     • Anton

      Meni je bila ljubezen do dela privzgojena, njim pa ne in se niti ne trudijo.

     • Darth Vader

      who fucking cares about you dumbo? :D tvojo ljubezen do dela lahko namažeš na kruh in čez 30min jo boš polulal skozi rit :D jest o migrantih…on o sebi :D preklet low-life egocentriček :D

    • S ‘fušanjem’ nisem mislil le na popoldansko-vikendaško (sam)gradnjo hiš, ampak predvsem na razna obrtniška in druga dela, ki smo jih opravljali mimo nadzora/kontrole državnega aparata. Skratka, zaobjel sem celotno ‘sivo ekonomijo’, ki je pridnemu in podjetnemu človeku omogočila imeti/biti veliko več kot pa je to dopuščala socialistična uravnilovka. Tovrstni ljudje smo kmalu po uvedbi prosto-tržne ekonomije (Mikulić, Marković) še v sfrj začeli ustanavljati svoja podjetja.
     Danes pa je začeti na svoje misija nemogoče.

     Še to: (samo)gradnja hiš, vikendov,… je bilo tudi eno redkih področji, ki jih je takratna socialistična oblast dopuščala, zato je danes Slovenija prekomerno pozidana s prevelikimi bajturinami.
     V nekem normalnem sistemu, bi se marikateri samograditelj rajši vrgel v podjetništvo, stanovanjski problem pa bi mu zagotavljala majhna a za eno družino primernejša hišica. Zato trdim, da so prevelike bajturine še en dokaz zblojenosti takratnega sistema, ker je le tu malce odprl okno do svobode ustvarjanja.

   • Darth Vader

    kje pa piše, da se danes ne da zgradit hiše? najbrž bi blo lažje, če bi 73 centov od vsakega eur država spremenila v 20centov od vsakega eur…..samo potem ljudje nebi bili dovzetni za socializem, ki so ga po vzoru nemčije in francije poizkušali zgraditi nad državnim kapitalizmom….pa se je vse sfižilo, slabe rešitve pa so ostale zapisane v obliki zakonodaje, regulacije….morš vedt, da recimo tesla, kot so šarec, cerar, bratuškova, sploh ne znajo opisati delovanja in mehanizmov prostega trga :) kaj šele,da bi se zavedali, da so trgi temelj tržnega kapitalizma :)

    • Kot sem v drugem komentarju dodatno pojasnil s fušanjem nisem imel ravno v mislih le (samo)gradnjo hiš in vikendov.
     Hotel sem povedati to, da je takratna oblast zamižala na obe očesi (zaradi neznanja kako to omejiti ali zaradi česa drugega), če je človek zaslužil kaj v popoldanskem “fušu”. In to je bilo tisto, kar je naredilo takratni sistem tako zelo ‘fajn’. Popoldanska ‘siva ekonomija’ je pa ideal prostega trga. Nikjer države, da ti komandira kaj smeš in kaj ne. Nič davkov in ostalih bedarij.

     BTW: nekje sem zaseldil, da je bilo med 1991 in 2006 zgrajenih več stanovanjskih enot kot pa v obdobju 1945-1991. Toliko v vednost da se zapre gobec vsakemu, ki trdi da se je v socializmu na veliko gradilo, sedaj pa nič.

     • Darth Vader

      drgač je ta fušanje potekal malce drugače…..tisti, ki so delal po fabrkah so v fabrkah kradl material in ga uporabljal doma…..tisti, ki so delal po kakšnih gradbenih podjetjih, so stroje in material kradli v firmah in nato delali doma…..velika večina ljudi je fušala zato, ker so si hotl nardit streho nad glavo, ker jih je socializem in komunizem pustil lačne in bose po vojni….tko da to so bile bolj fuš gradnje iz nuje, kot pa kaj drugega……materiala na policah v trgovanih ni bilo, tudi če si imel denar (jugoslovanski boni za revščino – dinarji)

  • Djuro Sumar

   Ne po dobičku, temveč po izkoriščanju.

   • Darth Vader

    đuro pa de s ti bio kad su djelili mozag? socializem ALWAYS ends in disaster ker socializem je kraja…..in ko je v sloveniji govora o sistemski kraji……govorimo o socializmu https://ambasador21.wordpress.com/2018/04/12/socializem-se-vedno-zakljuci-s-katastrofo/ ….. govora o demokratičnem socializmu pa ne more biti, ker sta si to dve nasprotujoči si besedi…..socializem nikoli ni demokratičen, ker prisiliš nekoga, da se odpove svojim viškom, katere nato ti – socialist, razdeliš med svoje prijatelje…..e ibro ibro đuro glup si ko toča :D

    • Djuro Sumar

     Pojma nimaš. Nista dve nasprotujoči besedi.

     • Darth Vader

      e ibro ipak si glup kot toća https://www.youtube.com/watch?v=ulZGiA8t5sM

     • Djuro Sumar

      Nimam te namena prepričevati, ker si že prepričan. Imaš vso pravico, tako kot Brščič.

     • Darth Vader

      prepričuj z dejstvi ne s tem, kar ti misliš :) dejstva pa niso na strani socializma ibro

     • Djuro Sumar

      Ni moj namen kogar koli prepričevati. Mislim le to, da se demokracija in socializem kot ideja ne izključujeta. Demokracija ni drugega kot volitve, ki omogočajo, da se vladajoči menjavajo na oblasti. Socializem pa je ideja, ki omogoča vsem dostojno življenje. Torej v Ustavo napišemo socialistična načela, katerih se vladajoči držijo in imamo na vsake štiri leta volitve. Naj te ne moti socializem, katerega smo preživeli, tega ni več, vse je potrebno postaviti na nove temelje.

     • Darth Vader

      lepo da si priznal…..ne nam večprodajati svojih mnenj, ker nimajo veze z realnostjo….oziroma ne nam prodajati tega, kar vi mislite oziroma ste mnenja, da je, kot realnost, ker ste zabluzil na levici tako da boste imel resne eksistenčne težave izven politike….

 • Djuro Sumar

  Iršič in vsa kompletna slovenska desnica ne zna drugega kot jokati in stokati in se smiliti sami sebi, ker jo volivci ne podprejo, oziroma so tako butasti, da ne vidijo kako jih levičarji peljejo v propad.
  Razumem človeka, da je njegova politična opredelitev desničarska, ne razumem pa, zakaj hudiča oni ne morejo razumeti tega, da sem levičar.

  • dr Janez Sveti

   Poskusi nam razložit zakaj si levičar. Ne napisat, da si v državni službi in da se boriš za delavske pravice, ker teh neumnosti pač ne kupim. Vem, da nisi podjetnik, obrtnik ali kmet. Kaj si torej?

   DR Janez SVeti zajedljivec

   • Mojca pokraculja

    Pogooglaj ga, jurij musar, Radeče.

    • bednick

     Rdeče Radeče.

     • RATATA

      Rudeče
      Radeče
      Rdeče
      da kar glava peče.

     • Djuro Sumar

      Mene ne, tebe pač.

     • RATATA

      Te ne, pač me.

     • Djuro Sumar

      To je pa res. Na oblasti smo neprekinjeno od leta 1945. In tudi za naprej kaže zelo dobro, saj je Matjaž Han zmagal na volitvah.

     • bednick

      Ni problema, pozdravi Hana.

     • Djuro Sumar

      Naj mu rečem, da ga pozdravlja bednik? Dvomim, da te pozna.

     • bednick

      Reci mu, da sta bla njegov ata in moj ata skupaj pri zadnji hajk.

     • Djuro Sumar

      Njegov ata zanesljivo ni bil prisoten pri nobeni hajki, za tvojega pa ne vem.

     • bednick

      :) Ok. Dobr se imej še naprej.

    • Spartan

     Dobro si ga razkrinkala! ;)

     • Djuro Sumar

      Mojca bi lahko odprla detektivsko agencijo. Baje jim gre dobro.

     • Mojca pokraculja

      Sam se je, imel je avatar jurij musar, nakar je spremenil v đuro sumar- premetanka besed.

    • rabbit

     To je njegov sin.

     • Djuro Sumar

      Morda pa je nečak, kaj se ve. Ali pa sploh ni žlahta.

     • Mojca pokraculja

      Ana Job se je pogovarjala z njim kot Jurij. Najbrž imata enaki imeni.

     • rabbit

      Meni je razlagal, da ima sina, ki je podjetnik ampak veš kaj imam jaz njega na sumu da je to ati od Matjaža Hana radeški tajkunčki , ki imajo love še pa še Janše se pa boji, da jim bo to vzame pa v atrest z njimi.

    • Djuro Sumar

     Draga moja Mojca v Radečah je najmanj deset oseb, ki se pišejo Musar, kar pa še ne pomeni, da se tako pišem jaz. Morda, morda ne.

   • karpelec

    …sumar, pa upam, da razumeš, kaj beseda pomeni.

    • dr Janez Sveti

     Gozdar? Torej državna služba.
     DR Janez SVeti

     • karpelec

      Ne,ne,ne. Vidim, da ne obvladaš dialektov. Kosmato je in dela če hoče.

     • dr Janez Sveti

      Šumar-šuma-gozd-gozdar

      Dr Janez SVeti

   • traktor

    On je navaden penzenist,ki je svojo penzijo,za razliko od nas,ki si jo bomo morali krvavo zaslužiti,enostavno dočakal.Levičar je pa zato,ker se boji,da se bodo enkrat mladi uprli in zahtevali da,če je vojna,naj bo vojna za vse. Zato voli levico,ki dopušča,da uživajo takšni,kot on pri 87% osnove,sredstva pa kradejo nam,ki imamo zsradi tega abnormalno visoke davke,za en kurac plače s katerimi se ne da živeti delali bomo 10 let več in imeli penzijo,ki bo omogočala življenje v kartonski škatli pod mostom

    • Djuro Sumar

     Baje kapitalizem omogoča vsakemu dostojno življenje, če boš živel v kartonski škatli pod mostom si si pač sam kriv.

     • traktor

      Ne bom, si lahko brez skrbi. Znam poskrbeti za svoje in zase. Nisem, kot ti, ko si bil 2 Petka privatnik in videl, da je to pretežko zate. Me pa močno skrbi za tiste, ki so samo zaposleni in, ki tega ne znajo.

   • Djuro Sumar

    Sem napisal že kar nekajkrat. Sem upokojenec (penzijo sem zaslužil v tovarni Radeče papir), sem proti privatnemu šolstvu in zdravstvu, sem proti razprodaji našega premoženja, ne verjamem da obstaja Bog in da je šla Marija v nebesa.

    • dr Janez Sveti

     Torej si generacija, ki je lepo hodila 8 ur v službo, dobila stanovanje za nekaj € in visoko pokojnino že v mladosti.
     Ni čudno, da se bojiš sprememb. Verjetno tudi ne razumeš kaj je privatno zdravstvo in šolstvo, ker so te dobro oprali s sovraštvom do demokratičnega zahoda, kjer so vedno delavci živeli veliko bolje kakor v Sloveniji. Ne pisi, da si levičar. Si samo oportunist.

     DR Janez SVeti genij

     • Djuro Sumar

      Ti pa nisi genij, temveč navaden bedak. Res pa je, da je to tvoja osebna stvar in lahko misliš kar želiš, kar pa je seveda tudi moja pravica. Prepričan si, da je prav edino tisto, kar misliš ti, ampak ni tako. Nihče me ni opral in dobro razumem vse, kar se v svetu in pri nas dogaja.

     • dr Janez Sveti

      Sem mačku stopil na rep.
      DR Janez Sveti genij

     • Djuro Sumar

      Ti si maček, ki neprestano cvili.

     • dr Janez Sveti

      Jaz cvilim? Očitno si svoje popolnoma neumne zapiske, zamenjall z mojimi genialnimi komentarji.

      DR Janez SVeti genij

     • Djuro Sumar

      Med genijem in norcem ni razlike.Ti si norec.

     • dr Janez Sveti

      Saj si sam napisal, da ne ločiš. Nisem niti pričakoval kaj inteligentnega od tebe, ki kakaš po dvorišču.
      DR Janez Sveti genij

  • Mojca pokraculja

   Ateist levičar.

  • tohuvabohu

   Neumnost je dovolj dobra razlaga za take leve osebke, kot si ti. Da te zlorabljajo lopovi za svoje interese, ti seveda nikoli ne bo vžgalo.

   • Djuro Sumar

    Tebe so farji zlorabljali že takrat, ko si bil še fantek. Potem si se pa navadil.

    • tohuvabohu

     A ja, zato nič ne opazim, hehehe. Tako kot ti, ubožec.

 • dr Janez Sveti

  ODLIČNO..hahahahaha
  DR Janez SVeti

 • bednick

  Ne vem zakaj bi se norčevali iz Levice, saj oni niso problem.

  PROBLEM SO TISTI, KI SO LEVICO VOLILI

  in jim omogočili dober reden zaslužek- za opletanje z gobcem!

 • Anton

  Ja tole se plede po glavah ekstremnih levičarjev.

  • jajo absolutni luzer

   ni čudno, da je IRšič največja referenca za balkan in širše v tujini, citiran na vseh univerzah, na vseh tujih medijih. zdaj se je janšistično črtomirovsko preobrnil : prej so bili vsi radikalna levica, tudi peterček, zdaj so vsi neoliberali. bebci orbanovski, ne zdržijo pri blatenju niti dva meseca na isti liniji, zdaj užaljeno, ker Jajota nihče razen cmeravega Tonina ne kliče, žalijo vsenaokrog

   • tohuvabohu

    Ja kaj, ali niste ponosni na svoje levičarstvo? Heroji pa taki.

   • Anton

    Si se našel v Iršiču?

 • RATATA

  Ti mladi,
  naše največje bogastvo,
  naj prevzamejo odgovornost za vodenje države, osamosvojene socialistične Republike Slovenije.
  Čeprav so revolucionarni družboslovci, humanitarci, dobri bralci, sralci in gobezdalci, jim moramo dati priložnost, ker so točno ti ravno tisti nove debe inženirji, ne pa stari ratari in pastirji.
  To je naravno pravo.

 • Aron

  Tovaris Irsic pise, kot da ima Levica totalitarno oblast, ne pa da je samo manjsa stranka v parlamentu. Boli, zelo ga boli.

  • macon

   Levica in levice imajo totalitarno oblast v Sloveniji. Tudi tebe bo bolelo, če nisi privilegiran upokojenec ali en od tisočev režimcev na državnih štipendijah in subvencijah.

   • jajo absolutni luzer

    najbolj totalitaren ustroj ima stranka, v katero so se potuhnili bivši najbolj trdi komunjare in jo ukradlli pučniku. to je SDS, kjer za vsako odstopanje odletiš, pa še blatijo te potem na orbanovskih portalih in podobnih medijskih zidovih zasramovanja. zaradi boljševiške logike se je potem celo Jajo zajebal in rekel nekaj o levem fašizmu, ker je v strahu, da se ne bo prebil niti do varnega bunkerja pod Cankarjevim domom, kjer bojuje svoje psihotične voje, spregovoril o levem fašizmu. to je seveda boljševiško poimenovanje za socialdemokrate oziroma revizioniste, pozabil je, da je to zdaj on oziroma da glumi, da je socialdemokrat, ni ne socialen ne demokratične, boljševik ostane boljševik
    lažje Jajota iz partije kot partijo iz Jajota

    • macon

     Kaj se torej usajaš, če je Jajo največji boljševik? Pa to so tvoji, vi ponosno kričite, da so jih še premalo in vam je všeč, če vaši kradejo kot zmešani. Več pokradejo, bolj so sposobni! Jajo se po vaše torej dela, da je nekaj drugega kot je v resnici- trdi boljševik. Enako se kučan dela, da je demokrat in Zorangutan, da je menedžer, čeprav je moneyžder, torej kaj vas moti mimikrija v Jajotovem primeru? Potrebna je vendar, da bo internacionala premagala sovražne imperialiste in da bo zmagal demokratični socializem!

     Za konec še tovariški pozdrav: Za dom- s Titom naprej!

     • Darth Vader

      ne bo šlo s socializmom v sloveniji več :)

    • Lustrator

     Dajte se že komiji odločiti ali so vam komiji všeč ali ne? Če v svoji kratki pameti dejansko verjameš, da je Janša še vedno komunist, zakaj za vraga ga ne voliš in častiš v svojih komentarjih, če ne verjameš, komu potem lažeš? Za razliko od rdečih ribic enodnevnic, demokrati nismo pozabili kdo je imel konec 80ih jajca in pokazati sredinec najbrž najmočnejši in najokrutnejši svetovni mafiji – komunistični partiji. Če te to moti, potem tudi jasno povej – in spotoma vrni državljanstvo na najbližji upravni enoti, ker v Sloveniji ni prostora za Jugoslovane, to smo vam jasno povedali na referendumu leta 90. Jasno?

    • tohuvabohu

     Rdečkarji se ponavljate kot papige. Pred petimi leti ste Janšo zmerjali s konvertitom, firerjem in podobno. Potem ste spremenili taktiko in zdaj ga zmerjate s komunistom. Občudujem vaš ponos, hehehe. Kakšna bo vaša naslednja strategija, hijene komunajzarske neostalinistične?

     • Darth Vader

      sej nimajo nobenega drugega dokaza, kot svoje pravljičarstvo….in 5 povezav na spletne članke……kje je dokaz za vse to o čemer govorijo o janši? :) ja ni ga, igrajo samo igro, veliko lapanja v prazno in streljanja besed katerih pomena še sami niso točno razdelal :) ampak ekonomska realnost jih lovi :) na vsakem koraku :) ker slovenija ni tako gospodarsko močna, da bi gradila socializem nad kapitalističnim sistemom, kot temeljem izvora prerazdeljevanega :) aka nekej se jim je zalomilo :) al je to NLB al je to državn puf in nedostopnost do novega pufa, al je to sam dejstvo da počasi implodirajo…..nekej se je zgodilo, drugače bi bili že severna koreja, pa smo pravzaprav dalečod tega :D

  • Lustrator

   Kakšna levica neki? Je zate levica vse kar čez srp in kladivo, Che Guevaro, Tita, Stalina, Lenina, Castra, Chaveza in rdečo zvezdo za vtis demokratičnosti nalepi napis “Levica”, ki ga sname čim se kamere ugasnejo? T.i. Levica oziroma neoboljševiki so le še zadnji kamenček v mozaiku totalne oblasti komunistične paradržave, ki je trdno v sedlu nepretrgano že 70 let.

   Ne glej embalaže, ampak na vsebino, toliko površen pa spet nisi, ali pač?

   • macon

    Ni površen, pokvarjen je in zabit kot štenga kot vsi levičarji.

    • tohuvabohu

     Ideološko deformiran bi se reklo bolj učeno.

  • tohuvabohu

   Cepec zmedeni. Izraz “totalitarna oblast” se NE nanaša na politično moč oziroma vlogo, ampak na NAČIN vladanja in na odnos do ostalih političnih sil.

 • Rafaeluss

  Za bruhanje in to naj bi bili, lahko samo rečem ITOIDI.! !!

 • Rafaeluss

  Kdo je ZAPRISEŽEN levičar in poenostavim: Človek ki misli da denar raste na DREVJU, kot BANANE.!!!

  • Darth Vader

   morš vedt, da so evropske kapitalistične države eksperimentirale z izgradnjo socializma na podstat državnega kapitalizma……hitro so ugotovili, da je to samomor :)

 • Lustrator

  FANTASTIČNO! Še dodatna genialnost kolumne pa je v tem, ker jo bodo rdeči fanatiki (tistih nekaj promilov, ki jih je tudi dejansko pismenih -10ka na FDV-ju) prebrali od začetka do konca v ritmičnem prikimavanju, a hkrati vedoč, da NEKAJ vendar mora biti narobe glede na to, da je avtor ultra-turbo-neo-liberalni fašistokapitalist Mitja Iršič.

  Bravo.

 • Lustrator

  Iz mesečnikov in njihovih prismojenih diktaturonostalgičnih volivcev se je res lahko in užitek norčevati. Se je pa potrebno zavedati tudi dejstva, da je pravzaprav razlika med njimi in ostalimi rdečimi strankami našega parlamenta le v tem, da mesečniki nosijo nekoliko manj make-upa – da se stranka
  ki ima v logotipu zločinski simbol ne imenuje Internacionala, ampak
  “levica” in da svoji komunistični politiki vsaj pred kamerami ne reče
  komunizem, pač pa “demokratični socializem”. To pa je tudi vse.

  Mladoboljševiki sami po sebi (kot poslanska skupina) ne predstavljajo Sloveniji nikakršne grožnje, saj niso drugega kot tropslabo omikanih izobraženih japijevskih nastopačev z močnim finančnim zaledjem – nevarni so zato, ker že tako popačeno neuravnoteženo slovensko politično sliko še dodatno deformirajo – ob njihovi radikalni norosti, so torej vsi dosedanji izrastki komunistične partije (SD, Desus, SMC, LMŠ, ZAB + vsi propadli projekti LDS, SMS, Zares, SLS,…) naenkrat VIDETI nekako bolj,normalni, sredinski. In v tem je glavna past – družbeno neozaveščen državljan katerega glavni vir informacij predstavljajo režimski mainstream mediji, tako Slovenijo dojema kot NORMALNO, DEMOKRATIČNO in PLURALNO družbo, češ, saj imamo (skrajno) levico, sredino in skrajno desnico – medtem ko je razmerje sil v parlamentu še vedno (že 27 let) identično: 2/3 komijev, 1/3 demokratov.

  • macon

   Levica spominja na ZSMS bebčke, ki so 1968. v Jugoslaviji protestirali za bolj “pravi” socializem. Če bi hoteli demokracijo, bi jih takrat policaji hitro stolkli in zaprli, tako pa so se starim partijcem orosile okice in so v njih videli sebe v mladih letih, ko se njihove riti še niso prilagodile kalupom usnjenih foteljev v katere so se zalezli.

   Danes lažejo, da je šlo za demokratične težnje, čeprav so smrkavi ortoboljševiki noreli po teoriji Marxa in Lenina. Enako bodo delali mit iz ortokonzervativne bande Levica, ki je samo za v zapore in norišnice.

   • Lustrator

    Natanko tako. Pred kratkim sem se ravno krohotal, ko so na nacionalni pjongjang televiziji predvajali nek večerni pogovor (predvidevam da ravno ob obletnici tiste “spontane vstaje” leta 68) v katerem je sodeloval Štrajn (naš vrli “intelektualni” “liberalec”) in še dva prorežimska “vstajnika” (vsakiršne podobnosti z “vseslovensko” vstajo 2012-2013 so zgolj naključne).
    Izvoli, če imaš živce: https://4d.rtvslo.si/arhiv/akcent/174543445

 • macon

  Levi bebčki so tako predvidljivi, da se je najlaže iz njih norčevati kar z njihovim izrazoslovjem, ki je v svoji histerični debilnosti smešno in ustvarjeno za parodijo. Žal nam bo ta parodija vladala in še več jemala.

 • Get Smart

  Kaj je, kdo je, kaj pomeni “Levica”?
  POVEJTE. Vsakokrat, stokrat, tisočkrat … saj ljudje NE VEDO in tudi z eno samo objavo ne
  bodo izvedeli, seveda razen nekaterih posameznikov.
  .
  LEVICA je IME enega izmed oddelkov kaviar ŽIDOKOMINTERNISTIČNE MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  (tudi drugod po svetu kaviar židoKOMINTERNA uporablja isto skripto nje).
  .
  To ime “Levica” je PRIPISANO eni ŽE OBSTOJEČI zadevi = stranki MURGL KOMUNISTIČKE
  JUGOSLAVIJE, ki je nosila ime “Združena levica”.

  Kako je nastala ta ZDRUŽENA struktura?
  =
  “Zdrženo levico” MURGL KOMI JUGA ustanovi z ZDRUŽITVIJO nje,
  z združitvijo treh “novih–obrazov” MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE:
  = IDS + TRS + DSD = “Združena Levica”.
  .
  IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM =
  IDS je ustanovil FORUM 21 (Milan Kućan, leta 2013 v hotelu UNION):

  “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
  tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
  uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
  komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
  formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
  in sicer tovariš MILAN KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
  predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
  INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM”

  Za predsednico “novega–obraza” IDS so nastopili LUČKO Mesec.
  .
  TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Tarasa Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje.
  .
  DSD = lumpenproleteri Violete Tomić nje = pa je odcepek od DeSUS-a,

  DSD je ustanovil VODJA poslanske skupine DeSUS,
  DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD-ja = SOCIALNI DEMOKRATI = Socialni demokrati pa
  so “star–obraz” oz. le preimenovanje
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
   2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
   ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
   DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
   * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
   ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
   SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
   3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
   4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
   5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
   6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
   https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
   7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

   Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka, ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
   ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

    LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
    Jugoslavije). SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
    se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
    socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
    Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v t. i. “Združeno levico” itd.
    lahko še vedno opazujete:
    LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
    Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
    vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Mojca pokraculja

  Nisi se zmotila kot izgleda. Jaz pa pravim, da ga bodo srali dve leti, pol pa ….?

  • Soave

   Pišuka, Mojca, dej mir !! V dveh letih bodo našo državo dokončno zapravili. In kaj potem??
   Zopet na začetek ?

   • Mojca pokraculja

    Mussomeli je povedal zelo dobro, umirali bomo na obroke.

    • Soave

     + + + + + + +

     O, se tudi ti velikokrat spomniš na tega sijajnega gospoda ??

     • Mojca pokraculja

      Itak, tako jasno in “dobronamerno” nam nihče ni povedal resnice v obraz. Ampak saj veš, “amerika je enemy no1”. Otročje in tragikomično.

 • O’Brien

  Levica = Protiimperialistična fronta.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!