V Sloveniji dobili dom, zdaj ji očitajo nelegalno ureditev?!

Miro Petek

Cerarjeva vlada prehaja v zaključni del in glede na dosedanje izkušnje lahko z veliko mero gotovosti napovedujemo, da se bo čas do njenega konca odvijal na več ravneh: prvič, to obdobje bo prežeto s populizmom in dajanjem različnih darov, da bi se prikupili volivcem. Drugič, še bolj pospešeno in brezobzirno bodo zaposlovali svoje kadre.

Dalje, priča bomo brezsramnemu ropanju, sprejemanjem neumne in škodljive zakonodaje in drugih ukrepov, kar nas bo teplo še dolga leta. In končno, na vseh ravneh bodo orkestrirano pospešili preganjanje Janeza Janše, kar je že nakazalo specializirano državno tožilstvo.

Želja temeljitega nadzora nad državljani
Ker se pozornost javnosti velikokrat izgubi v poplavi populizma in medijskega krmljenja ljudstva z bizarnostmi, je vendarle treba opozoriti, da se zakonodaja sprejema do konca mandata in je dolžna posebna pozornost prav do zadnjega dne.

V parlamentarnem postopku je novela Zakona o kazenskem postopku, ki je nujna že zaradi neustavnosti 149. b člena. Veljavna določba 149. b člena ZKP skorajda brez omejitev posega v ustavno zavarovano pravico do komunikacijske zasebnosti, policija in preiskovalni sodnik sme odrejati ukrepe zoper vsakogar in to že v fazi le razlogov za sum, zadostuje že gola ovadba, ki je lahko tudi izmišljena. Pa ne samo to, grobih posegov v človekove pravice je bilo na tej osnovi kar precej, saj je tudi policija brez odredbe sodnika pridobivala podatke o posameznikovi komunikaciji kar od ponudnikov spletnih storitev, ne le operaterjev.

Policija razlaga, da je brez sodne odredbe posegala v to komunikacijo le takrat, ko se je posameznik zavestno odpovedal svoji pričakovani zasebnosti. Ta člen se je v postopku priprave novele zakona precej spreminjal in vprašanje je, kakšna vsebina bo na koncu sprejeta, glede na maniro te vlade pa lahko pričakujemo, da bo ostala intenca nadzora nad ljudmi povsem enaka, le drugače zapakirana. Tajni predpisi, ki jih še vedno imajo v policiji, in nadzor nad komunikacijami državljanov, pa je tisto, kar to vladajočo koalicijo zelo mika. Žalostno je, da se slovenska javnost na te napade na človekove pravice tako medlo odziva.

Imeli bi še status manjšine
Lahko pa se zgodi, da pravica do pitne vode do konca tega mandata ne bo edina neumnost, ki jo je ta koalicija zapisala celo v ustavo. Bil sem poslanec, ko smo v parlamentu sprejeli Deklaracijo Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji. Bilo je leta 2011 in od 72 prisotnih poslancev nas je za deklaracijo glasovalo 63 poslancev. Slovenija je s tem tudi v parlamentu pokazala svoj odnos do teh pripadnikov in ni razlogov, da bi se na normativni ravni dodajalo še kaj več.

Toda te dni se je pojavil apel poslancem državnega zbora, da s svojim podpisom podprejo in sprožijo postopek za spremembo slovenske ustave, kjer bi dodali 64. a člen (položaj in kulturne pravice narodnih skupnosti, po izvoru iz razpadle SFRJ, v Sloveniji) z novo dikcijo: “Albanci, Bošnjaki, Črnogorci, Hrvati, Makedonci in Srbi, ki živijo v Sloveniji, so manjšinske narodne skupnosti. Njihov položaj in kolektivne kulturne pravice ureja zakon.” Čeprav dalje pišejo, da se s tem ureja njihov položaj le na simbolni ravni, to seveda ni res. In čeprav dalje ti predstavniki pišejo, da ne ciljajo na pravice, ki gredo madžarski in italijanski manjšini, tega enostavno ne gre verjeti. In tudi ni res, kot trdijo predstavniki teh skupnosti, da je v Sloveniji nelegalna ureditev odnosa do manjšinskih narodnih skupnosti, ki so po izvoru iz območja nekdanje skupne države.

Težko bomo našli države na svetu, kjer je na deklarativni, normativni in tudi dejanski ravni tolikšna skrb za manjšine vseh vrst, kot je to v Sloveniji. Ljudje iz ex-Jugoslavije v Sloveniji v nobenem primeru niso diskriminirani, lahko ohranjajo svojo kulturo in identiteto, najdemo jih na vseh položajih v državi, od župana glavnega mesta do parlamenta, ko nekateri niti ne znajo ali nočejo dobro govoriti slovensko, pa vse do visokih pozicij v medijih.

Ideja, da bi dobila ta skupina državljanov Republike Slovenije še ustavni status manjšine, seveda ni nova. Predstavniki teh združenj so dobro razmislili čas, ko bodo ponovno izpostavili to pobudo: v parlamentu ima tranzicijska levica ustavno večino in začelo se je tudi predvolilno trgovanje za te glasove. Najboljša rešitev tega vprašanja so takojšnje, predčasne volitve. Glede na to, da je tranzicijska levica že odprla novi list v bogati knjigi napadov na Janeza Janšo, se te volitve tudi bližajo.

Miro Petek

 • moat

  Se strinjam s 5kom, da so potrebne predčasne volitve, saj je ta vlada dejansko za en .rek!. Toda stvari ne gredo tako hitro in do predčasnih volitev bi lahko prišlo verjetno šele novembra, ko bodo tudi predsedniške! Več o tem v vaši priljubljeni Mladini http://www.mladina.si/179660/bodo-volitve/.

  • RATATA

   Sem ti povedal, da sta mi 1988 zarad Mladine, ki sta jo našla v moji omarici materjebala desetar in poručnik?
   Res (!) ampak tedaj je bila Mladina nekaj drugega kot danes!

   • moat

    Mladino sem tukaj linkal, da vam malo pospešim bitje srca. In se oproščam že v naprej, toda tukaj lahko tudi drugi vidite, da Mladina le ni tako pristranska, kot si mislite in navajate. Obdržala je tudi nekaj svojega ognja iz preteklosti, res.

    • RATATA

     Komu ti daješ strup v čaj?

     • moat

      Nobenemu ne dajem strupa, samo povem, kar mislim. Mladina je še vedno zakon; no ne vedno, velikokrat pa še :).

     • RATATA

      Nežmah

     • moat

      Ne vem kam meriš? Ali to, kar sem rekel povezuješ z Bernardom?

   • traktor

    Takrat smo vsi brali mladino.Zdaj pa se je totalno spridila.Nihče od nas je niti ne pogleda več.Možgane lahko perejo le še mulcem.

   • Ana Job

    Določene številke so že zjutraj razgrebli, ker so bile do 10h zaradi sporne vsebine izločene iz prodaje. Se še spomniš naslova
    ,, Mamula go home,, in podobnih…
    Pogrešamo dobre stare cajtnge…

    • RATATA

     Ti preveč veš.

     • Ana Job

      Enako ;-)

 • Olga

  Edina rešitev so volitve! Vsi na volitve!

  • Borut Stari

   Prepozno Olga. Ponovno so sprožili politično likvidacijo vodje opozicije. Fizična v stilu Iveka Krambergerja tudi ni izključena, v slučaju neuspeha prve.

  • Borut Stari

   Nisem prepričan, da se bo tistih Partiji vernih 60 % volivcev premislilo.

 • črnaovca

  Glasovali za deklaracijo sedaj pa tožijo ker je bil tisto samo prvi korak. Manjšina je so tisti staroselci ki so zaradi take ali drugačno določene meje ostali v drugi državi. Še to nam manjka da bomo čefurje razglasili za manjšino in jim potem če dajli denar.

  • tramal

   Neverjetno da tudi iz tvojih ust pride kaj pametnega.

 • dež

  Morda se na mizi poslancev pojavi tudi predlog šefa Gorenja Bobinca izpred nekaj dni, po ponovni uvedbi srbohrvaščine v šole. Nikoli ne reči nikoli.
  V zvezi s tajnimi predpisi v policiji in nadzorom nad komunikacijami državljanov pa bi dodal, da je jasno, da so neustavni, zato se z njimi ne bi preveč obremenjeval. Je pa OK, da se opozori na njih zlorabo in tisti nezakoniti interni pravilniki policije bi lahko že enkrat v neokrnjeni obliki zagledali luč sveta.

  • RATATA

   “Srbohrvatskog” se učijo vsi ob gledanju “naših” filmov in gledaliških predstav ter poslušanju radijskih postaj, saj forsirajo ne le njihovo glasbo, pač pa tudi poveličujejo južnjake. Naglasak so že prevzeli tudi čisto slovenski otroci.
   Znanje tega jezika ne more škoditi, problem pa je, če se ljudje navzamejo te miselnosti in način čefurskega obnašanja. To je pa res gnusno.

   • Nataša Valant

    + + + + + + + + + in to že v nižjih razredih osnovne šole !!!

 • Morala

  Vse skupaj te že jezi, ker bodo ljudje iz ex-Jugoslavije v Sloveniji izpodrinili staroselce in imeli moč in oblast! Pa še ilegalni novi migranti in smo tam! Naj pride še apel, da se zaščiti staroselce!!

 • karpelec

  Pa ravno pod etično vlado se hočejo spreminjati največji nesmisli. In etični vladar gleda ob tem naprej s ponosom.

 • južnificirana_si

  torej lahko pričakujemo, da bodo čez 20 let isto zahtevali afganistanci v Slo

  • Borut Stari

   Ne bo potrebno imajo že sedaj vse pravice. Tudi tistih, ki jih mi nimamo, Gibanje po državi in prestopanje meje brez dokumentov npr.

 • Vlado77

  Stvari gredo v smer pokopa te države in naroda. Osnovni atribut je jezik . S takimi rešitvami plujemo v izumrtje naroda Slovencev . Ne bo dolgo , ko bo več uradnih jezikov in ko bomo Slovenci manjšina v lastni državi. Žel tudi zaradi manj rojstev kot pri ostalih balkanskih narodih. Pučnikovo izjavo po osamosvojitvi bomo spremenili v ; Slovenije ni več gre za Jugoslovenijo “

 • Nataša Valant

  Spominjam se nekaterih izjav članov SMC. In to bodo uresničili. Tako, kot pri vseh zadevah, začenši z US.
  Zakaj in kako ? Ja, čisto enostavno ! Ker smo Slovenci-nke eno figo vredni.
  Še na volišču si ne upamo povedati svoje mnenje. Da bi se udeležili kakšnega protesta ?
  Ja, pa ja de !!

 • althar

  Dobro, kaj pa državljanske pravice Nemcev, Avstrijcev, Francozov, Turkov, Hunov, Vizigotov, Avarov, Langobardov idr., ki so tudi občasno prebivali tukaj? A tem pa nobenih pravic?

 • Slovenec 33

  Morda bi bilo dobro urediti manjšinske pravice Slovencev.
  Nikjer na svetu okupatorji ne morejo dobiti manšinskih rpravic, razen v okupirani državi, kjer okupatorji in izdajaci svojega naroda zatirajo in ropajo ves slovenski živelj.

 • Silka

  Dokler imamo na oblasti in v ključnih institucijaj v večine bando poro Jugoslovansko ni pričakovati, da bo kaj dobrega za Slovence. Upam in verjamem, da bomo na naslednjih volitvah končno stopili skupaj in ne bomo v večini volili rdečekjunov. Saj je skrajni čas za narodobo bit, da Slovenci pridemo k pameti.

 • Borut Stari

  Odkar je oblast v Sloveniji uspela ponovno prevzeti kaviar tovarišija se počasi in vztrajno uspostavlja t.i. “mehka” diktatura. Vse v stili škotskih pastirjev, ki so najraje onegavili ovce na robu prepada, da so bolj vztrajno tiščale nazaj. Manjšinski zakon bomo kmalu rabili Slovenci, saj smo že praktično manjšina, v Sloveniji. Namesto dikcije 64. člena da so manjšina “Albanci, Bošnjaki, Črnogorci, Hrvati, Makedonci in Srbi bo spremenjena tako, da bomo manjšinska narodna skupnost v Sloveniji ostali le še Slovenci.Bomo domoljubi tistim, ki to niso preprečili to namero?

  • Feriss.H

   “ki so najraje onegavili ovce na robu prepada, da so bolj vztrajno tiščale nazaj”

   LOL + ROFL

   Zato so tudi peder-pedofili tako glasni, “tiščanje nazaj” je njihov patent … ne ponavljam zastonj da gre za Homo-Levuharijo … manjkalo je samo tole rinjenje v prepad … zdaj pa namesto rinjenja nazaj, treba se je samo izmakniti in im prepustiti prepad.

   • Borut Stari

    Aha se strinjam. Sprostiti pot v prepad. Pa naj rinejo.Uporaba aikido veščine. Ko izkoriščaš moč nasprotnika za svoj napad in zmago.

    • Feriss.H

     Ob še vedno močni prevladi Homo-Levice, Desne opcije bi se morale zateči k Umetnosti Političnega Aikida, ker kot pravi Aikido to je najbolj inteligentna taktika bojevanja z številčnejšim nasprotnikom ki je vešč najbolj umazanih prijemov. Prepad kot vsak prepad je po navadi dovolj globok za vso to Homo-Levičarsko degeneraturo, in ob padanju se bodo lahko oprijemali le eden drugega. Tak scenarij je samo še za uglasbiti in voila – naenkrat Lakše se diše, tudi brez legendarnih Bronhijev.

     • Borut Stari

      Moj odgovor je, 5*.

     • Feriss.H

      Povsem enako tebi in iskreno se zahvaljujem za tisto rinjenje ovc k prepadu – ta je antološka – in brez zamere, tole bi prenesel na moje Anglo-forume ob prvi priliki

     • Borut Stari

      Izmislil si nisem ne morem se pa spomniti, kje sem to zasledil. Dogajanje je nekje iz fevdalne kraljevine Škotske v Highlandu preden se je l. 1707 združila s kraljevino Anglijo. Oprosti, to je že nekdo uporabil v samem začetku tega portala. Vsaj kakšno leto in pol dve nazaj. Vem, daje takrat imela Nova moderatorko. Škoda, da je več ni. Zelo sva se sprla zaradi besede čefur. No, ko sem ji pojasnil, da je čefur stanje duha neke ločnine sva špetir končala in lahko sem ostal na portalu.Če boš kaj o tem zvrtal me obvesti.

  • Resnica boli

   ….da so manjšina “Albanci, Bošnjaki, Črnogorci, Hrvati, Makedonci in Srbi……

   Od kdaj so pa Albanci iz nekdanje Jugoslavije? Pa zakaj imajo Hrvati in Srbi DVOJNO manjšino, še kot Bošnjaki. Bošnjaki niso narodnost, tako se samo imenujejo muslimani, ki so si dali to ime, kot mekaj z geografskim poreklom. In verska skupnost ne more biti manjšina !!!

   • dob

    Resnica boli – zelo dobro si postavil vprašanja!

    “Naša demokracija brani in čuva norost, ker se boji, da bi sicer izumrla. Norost je samoobrambno stanje.
    Njihova deluje po enakih pravilih, kot naša. Vzorci obeh norosti so enaki, ker smo vsi enako nori.
    Kar je zanimivo! Pamet nima skupnega imenovalca, norost ga pa ima.

    Tu se zdaj zbirajo norosti sveta vse na en kup. Država pravi, da so vse enakovredne, in jim vsem zagotavlja pravico do obstoja. Treba jih je zaščititi, da so vse enake, takšno je njeno izhodišče.

    Zaradi vladavine Demokracije (ki je le še ne demon), se tukaj tudi najlaže ohranijo. Tu se jim to splača, vsiljevati in ohranjati svoje norosti! Ohranjajo jih na tuj račun, ker predstavljajo strošek nekomu drugemu, ne same sebi. Same se finančno namreč ne morejo vzdrževati. Od doma so šle drugam, ker se tam same niso znale vzdrževati.”

    Vzeto iz spisa ONI SEM, MI PA NA MARS, ki je tukaj:
    https://obstajajoljudje.blogspot.si/2017/03/oni-sem-mi-pa-na-mars.html

    • Resnica boli

     Zanimivo branje je na tem blogu. In takrat, ko se dotakne zgodovine.

     “Po moje bomo drugače začeli gledati na koloniziranje tujih dežel in prisilno pokristjanjevanje v zgodovini naše civilizacije. Saj ne vem, kako bi to načel…. pride trenutek, ko je treba začeti razmišljati kot človeštvo”

     Spet en tak, ki prenaša kolektivno krivdo na vse ljudi, tudi tiste, ki nismo nič krivi. A sem jaz kaj kriv za kolonizacijo, prislno pokristjanjevanje, medvojne zločine nacistov in fašistov in njihovih sodelavcev, holokust, povojne poboje, ameriška bombandiranja civlistov, rusko revolucijo, socializem in osamosvajanje. Kdor je grešil, naj sam odgovarja, ne pa da nas zasuva s KRIVDO za vse na svetu. Tudi Slovenci (Veneti) smo bili prisilno pokristjanjeni, pa kolonialne sile so nas v določenem obdobju ropale na področju naravnih bogastev, in glej, časopisi so polni zapisov o lačnih slovenskih otrocih. Pisec bloga pa bi kar unificiral človeštvo. To, da imajo v Afriki tako rodnost, da je 40% prebivalstva mlajša od 14 let, zato, ker neokolonializem to ustvarja z pošiljanjem presežkov hrane, z zdravniki brez meja in brezplačnimi zdravili, kar je povzročilo totalen kaos v afriških državah, neokolonialisti pa samo čakajo, da jih bojo porsili “za pomoč” in nov kolonilani cikel. Svet ni enak. VSAK mora zase in za svoje potomce poskrbeti sam, le tako se lahko gremo globalizem.

     • dob

      Krivdo opisuješ kot nekaj, kar si nekdo izbere ali pa ne izbere. S Krivdo je prežeta civilizacija, zato pa gre u kurac!
      Če se tebe ne tiče in nimaš nič z njo, seveda če je to res (!), pomeni, da se tebe Krivda nikjer ne dotika in potem bo vse to šlo gladko mimo tebe. Srečno!

      Jaz seveda tega ne verjamem.
      Kdor nima Krivde, je nima zato, ker je Odgovoren. Ti mi pa ne zgledaš kot nekdo, ki se obnašaš odgovorno. Ti si bolj pri tistih, ki pravijo: to ni moja stvar, kaj mam pa jaz s tem!

      Ne vem če si opazil, ampak po novem zdaj “stvari” ki se te čisto nič me tičejo, ne čakajo tam, kjer se te ne bodo dotikale še naprej, kot jhe to bilo do sedaj. Sploh ne! Vse tisto, kar se te ne tiče, pride k tebi naravnost domov, in pol se te tiče! Pa kako se te tiče!
      TVvoje rezoniranje je tipično za neodgovorne (beri krive) ljudi, kajti na tem svetu (morda ti živiš nekje v nekem paralelnem vesolju) velja samo eno pravilo: ali si kriv, ali si pa odgovoren!
      Tretjega ni. Bolj si odgovoren, manj si kriv. Bolj si kriv, manj si odgovoren. Samo Odgovornost poje Krivdo! Nič drugega. Mižanje Krivde ne odpravi.

      Kar ti govoriš, je tipičen govor tistega, ki s sabo prenaša Krivdo, ne da bi to vedel in se tega zavedal. Možgani so nekje drugje, toda telo je del resničnosti in zato bere tisto, kar je, kar obstaja, in ne nečesa, kar si nekdo izmisli.
      Tisti, ki “niso za nič krivi” valijo Krivdo na nekoga drugega, po navadi poiščejo nekoga, ki se ne more braniti.

     • Resnica boli

      Zdaj si pa zapletel stvar tako, kot da delaš na Mirovnem inštitutu. Krivda se lahko dokaže na sodišču, ne pa kar preko bloga. Naj tisti narodi, ki mislijo, da so jih drugi narodi oškodovali, tožijo le te na sodišču in prinesejo dokaze, da bo sodišče lahko razsodilo o krivdi. A mi lahko razložiš, kaj imam jaz z povojnimi poboji v Sloveniji? Niti se jih nisem mogel udeležiti, niti jih ne podpiram, ampak ker nimam nikogar, ki bi bil ubit v povojnih pobojih, ne morem proti morilcem vložiti niti tožbe. In to, da ti meni podtikaš krivdo, se mi zdi prav neokusno, isto, kot takrat, ko sem v šolo prinesel pirhe, pa so vsi rekli, da sem klerikalec, pa sploh ne hodim v cerkev. Nimam pa niti drv, niti zelja, niti krompirja, si bom pa nabavil, če misliš, da je treba

     • dob

      Kot želiš.

 • RATATA

  Da jih sram ni. A na tiste iz Gane so pa pozabil?

 • tasilo

  Eh, Miro Petek, nikar se ne usajaj čez to, da čifurji ne znajo ali nočjo po slovensko, dokler tudi sam uporabljaš čifurizme in drugo nižjo raven slovenščine! Tale stavek pa zmaga:

  (X) Predstavniki teh združenj so dobro razmislili čas, ko bodo ponovno izpostavili to pobudo.
  (>) Predstavniki teh združenj so dobro premislili, kdaj bodo spet začeli s to pobudo.

  A-li mo-ram raz-lo-ži-ti??

  LP. Hanibal Lector

  • radames

   Dragi moj tasilo. Saj niti ni treba, da se človek do vratu zagrebe v slovnico. Dovolj je veliko branja kvalitetnega leposlovja pa ti lepa slovenščina kar sama sili pod prste na tipkovnici. Zlasti pišoči novinarji bi se tega morali zavedati.

  • stajerc5

   Dobro, da si nasel. Tako sem ze navajen na cefurscino, da se v tej gnojnici slovenscine sploh ne znajdem vec. Hvala…

   • tasilo

    Jaz imam že antičifurizemski refleks. Na čifurizme se odziva kar moja hrbtenjača.
    LP.

 • lauraas

  Nič ne pomaga jokanje, tožarjenje, mirni protesti, vztrajništvo,… samo granitna kocka v glavo lahko nekaj spremeni!!!

 • Feriss.H

  To da so se spet in prav zdaj spravili na Janšo bi moralo odzvanjati tudi v najbolj sproščenih glavah, da ne rečem zagamanih, predvsem v glavah iskreno zagamanih Anti-Janševcev.

  Anti-Janševci me spominjajo na Anti-Trumpovce ko brezumno vreščijo – Trump is Racist – ko jih vprašajo zakaj je Rasist – za trenutek obmolknejo, “globoko” se zamislijo, potem pa izstrelijo – Zato Ker Je – in se obrnejo ter kot zadnja pezdeta izginejo nekam v okrilje svoje drhali.

  Zdaj trobiti o Lustraciji je labodji spev, a hebat ga, to je bila usodna napaka Pomladnikov ki se vleče v današnje dni, medtem se pa pomladek Ne-Lustriranh koti nemoteno in imamo to kar imamo. Levuharija in njihovi Homo-zavezniki pa ne spijo na lovorikah, za vsak slučaj, ker ziher je ziher, računajo na uvoženo imigracijo, Balkansko, Muslimansko, Afriško … očitno ne zaupajo povsem niti svoji avtohtoni zagamani bazi.

  • skrajna resnica

   Ker režima še ni konec je možna tudi lustracija. Če je potrebno tudi kastracija.

 • samotoje

  Ko bodo Srbi ( “nebeški” narod), Hrvati, Šiptarji, itd. dobili status manjšin in vse zraven v Nemčiji, Avstriji, Franciji, itd. sem takoj za. Do takrat pa so – v večini primerov- priseljenci. Samo to in nič več.

 • sprehajalec

  Avstrija ravno uvaja kazni na dvojno državljanstvo. Po Balkanu in svetu se pa nosijo po štirje pasoši.

  • stajerc5

   No, no, ne biti tako skromen…

 • nevtrino

  Ste že pozabili, da je bila Slovenija že v Jugi največje imigracijsko žarišče celo na evropskem nivoju ? Žal je ta Slovenija že tako prežeta s primitivno arogantno agresivno jugo-sceno, da bo težko Slovencem, ki imajo že iz Juge poteptano narodno zavest, dopovedati, da se mora nasprotovati vsakim poskusom dokončnega poteptanja Slovenije.

 • Aron

  Tukaj se pa popolnoma strinjam s Petkom- položaj pripadnikov narodov bivše SFRJ je že sedaj primerno urejen, in ni potrebe po spreminjanju ustave.

  • stajerc5

   Pomeni, khmmm, da se ti sploh ni bilo potrebno integrirati, jelda zemljo…?

 • Olga

  Tujci, ki prihajajo in mnogi, ki so že leta v Sloveniji nikoli ne bodo skrbeli za dobrobit Slovenije!
  Poglejmosamo varuhinjo človekovih pravic! Zavzema se za varovanje tujcev pred interesi Slovenije in Slovencev!
  Poglejte Spomenko, me prav zanima, zakaj ne gre ustavljati nacionalistov, ki so delali zločine po Jugovini in sedaj vladajo v Srbiji?!
  Janković je postavil zmazek in hišo duhov Stožice, briga ga pa za kulturno dediščino Slovenca Plečnika in Plečnikov stadion!
  Srb v Ljubljani gradi mošejo s Katarskim denarjem in se ne ozira na to, da Katarci niso sprejeli NOBENEGA begunca, kaj šele NEZAKONITEGA migranta?!! Koliko časa bi tako lahko sral v Srbiji?????
  Sedaj pa tovariša 10%, ki deluje PROTI interesom države, ki mu daje kruh, rinejo tovariši komunisti v politiko?!!!!

 • radames

  Če bi v Sloveniji živelo 10.000 Francozov, po zdravi pameti vsakogar, ne morejo biti “manjšinska narodna skupnost”.
  Pred 2. vojno smo imeli nemško manjšino, ki so jo po vojni enostavno pobili ali izgnali. Temu je služilo zlasti koncentracijsko taborišče Šterntal (Strnišče)

 • tramal

  Manjšina so lahko le še nemci ki so tu živeli že pred šesto leti.Te pa so komunisti pobili ostale pa pokradli in izgnali.

 • Janez

  Strinjam !
  Se z večino spodaj zapisanega. Težja tema.
  anjšine oz. novi doseljenci morjo biti številčno – omejeni.
  Le več generacij istega rodu stalno naseljenih v Sloveniji !
  Ima lahko kake – dodatne – ugodnosti, glede njih položaja v Slovenij. L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S.
  Z OBRAVNAVO TE PROBLEMATIKE NI ZA HITETI. LJUDJE, PRIŠLEKI – SE VRAČAJO DOMOV.
  SLOVENIJA JE PREHODNA DEŽELA.

 • dob

  Ne vidim razloga, da bi jugoslovenarji v Sloveniji zahtevali manjšino, saj so v večini.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!