Vizija 2050 – harmonična muslimanska in marksistična družba

Mitja Iršič (Foto: osebni arhiv)

Slovenci smo leta 2050 srečni ljudje. Odkar smo pred desetimi leti postali brezrazredna, multietnična družba, ni več razloga za zavist in jezo, niti prostora za ksenofobijo. Ko pogledamo skozi okno, vidimo soseda in smo pomirjeni, da tudi on zasluži enako kot mi. Ne glede na to, ali dela kot direktor v Agrokombinatu Dejan Židan k.z. ali le kot običajen linijski delavec v SOZD Franc Leskošek Luka, proizvodnja enocilindrskih motorjev na notranje izgorevanje (bivši Tomos), bo domov vsakič prinesel enako plačo – 500.000.000.000 konvertibilnih damjanov (preračunano v mednarodno valuto – 3 evre) na uro.

Čeprav nas globalne lestvice blaginje uvrščajo čisto pri dnu, vemo, da so te ponarejene s strani sovražnih zunanjih sil, ki bi rade rušile kolektivistično enotnost med Slovenci in multikulturnimi narodi, ki živijo z nami. Res je, da ljudje živijo 10 let manj kot leta 2010. Res je tudi, da kavo in prašek švercamo iz Evropske Unije in da zaslužimo manj od sosednjih držav. A kakovost življenja se ne meri z metriko kapitalističnih kazalcev. Kot monarhija Butan smo tudi mi začeli voditi indeks bruto državne sreče (BDS) na prebivalca. Po statistiki, ki jo vodi SURS, ima Slovenija leta 2050 najvišji indeks BDS per capita na svetu. Urad vlade za enakost, kolektivizacijo in solidarnost je mnenja, da so takšni rezultati neposreden rezultat vladnega naprezanja za postopno izenačitev socialne podpore, podjetniškega ostanka, minimalne, povprečne in najvišje dovoljene plače.

Družbena in okoljska odgovornost sta nam zelo pomembni. Naravo spoštujemo in z naravnimi viri upravljamo premišljeno. Zato smo pred desetletjem zaprli vse tovarne, ki niso v ljudski oblasti, in se posvetili pretežno eko pridelavi NašeDobreHrane™. Kakovost zraka se je vidno popravila, iz države smo končno izrinili tudi nizozemske, italijanske, španske in portugalske GSO-pridelovalce hrane. V Sloveniji jemo slovensko hrano, pridelano v agrokombinatih, in jo nato samooskrbno prodamo v edinem trgovcu v državi – Mercator-Tuš-Merkur kooperativi, ki preko 1.200 trgovin in supermarketov po vsej državi oskrbuje državljane. Res je ponudba manjša kot včasih, ko so pri nas prodajali tuji profitno orientirani ponudniki, a kot so ugotovili domači sociologi, pretirana izbira med potrošniki povzroča nelagodje, strah, paniko in splošno nesrečo. Medtem ko se avstrijski in francoski potrošniki potijo okrog izbire, ali kupiti polnozrnat, koruzni, ržen, ajdov ali čebulni kruh, so našemu potrošniku takšne tegobe prihranjene. Izbira med črnim in belim. Jabolki in hruškami. Mlečno in jedilno čokolado. Nobenega beljenja glave s preveliko izbiro. Tudi zato je naš BDS-indeks tako visok.

Delitev več ni, smo ideološko enotni
Slovenija je ravno prav velika za razcvet inovacij in predstavlja edinstven razvojni model v svetu. Z učenjem za in skozi vse življenje razvijamo znanje in veščine ter krepimo odpornost za soočanje z izzivi. Ker smo iz previdnosti in nezaupanja do globalnih trgov pretežno neizvozno naravnana samooskrbna družba, lahko ljudje zunaj naših mej le z zavidanjem gledajo, kakšne inovativne mojstrovine prihajajo izpod rok slovenskih strokovnjakov. Lesena WC metlica. Krožniki iz recikliranega papirja. Mopedi. Bicikli z eno-prestavno tehnologijo. Izvrstni pasji piškoti, ki jih lahko v času pomanjkanja pohrustajo tudi ljudje. Še pred 20 leti smo za kapitalistične države izdelovali avtomobilske dele, ki so jih so potem kapitalisti vgrajevali v končne izdelke in jih s profitom prodajali. Nič več. Zakaj bi bil slovenski delavec izkoriščan za mezdo, da lahko bogatijo kapitalisti, če pa lahko domači človek dela zase in za svojo družino. Tako ga ne more nihče izkoriščati. Razvojni model Slovenije temelji na kolektivističnih industrijskih grozdih, ki izkoriščajo vse možnosti milijonskega notranjega trga.

Vitalna generacija se leta 2050 ne ukvarja več z delitvami iz preteklosti. Ko se vse stranke na levi konsolidirajo v stranko demokratičnega socializma, politika zmore dovolj poguma, da v osnovno šolo uvede patriotsko vzgojo, ki mlade uči o partizanskih junaštvih, samoupravnem socializmu in dokončnem obračunu z imperializmom. Delitev že več kot 20 let ni več. Po letu 2030 začenjamo živeti ideološko enotni, povezani, s skupno vizijo prihodnosti in skupnim razumevanjem preteklosti. Kot v obdobju 1945-1991.

Muslimanske ideje se harmonično zlivajo z marksističnimi
Smo vključujoča in dinamična družba. Večinska arabska diaspora Slovencem dovoli, da soobstajajo kot polnopravna manjšina, seveda ob upoštevanju zapovedi šeriatskega prava – najpravičnejšega pravosodnega sistema v stvarstvu, ki je nadomestil prejšnje pozitivno pravo. Prakticiranje krščanske vere je dovoljeno. Krščanski sakralni objekti se ne rušijo, razen v Novem Riadu (bivši Ljubljani), ki predstavlja sveto mesto evropskih sunitskih muslimanov. Določeni aspekti sekularnega življenja so še naprej dovoljeni – ob prejšnji odobritvi al-Itihad al-ʻAlami li-ʻUlamaʼ al-Muslimin (mednarodne unije muslimanskih učenjakov). Odkar vlada šeriatsko pravo, ni več tatvin, korupcije ali posilstev. Slovenija je že leta edina država na evropskem kontinentu, v kateri ni bil prijavljen niti en poskus posilstva. Muslimanski smisel za kolektiv in skrb za revne se harmonično zliva z marksističnimi nauki demokratičnega socializma in tvori prvo pravo svetovno socialistično utopijo, brez povzpetnikov, pohlepnežev, imperialističnih podtaknjencev, nevernikov in kapitalistov.

Foto: STA

V tujini delujoči Slovenci v živahnih stikih s Slovenijo krepijo našo globalno mrežo. Glas, ugled in prepoznavnost naše države so veliko večji od njene velikosti. Sanje o globalnem socialističnem kalifatu naši ljudje miroljubno prenašajo v svet. Rojaki na ulicah tujih mest delijo letake z Alahovimi sporočili (mir naj bo z njim), mimoidoče poučujejo o tem, kako jih kapitalisti izkoriščajo, in za devize prodajajo prej omenjene človeku prijazne pasje piškote, da se jim ne bi bilo treba zaposliti v kapitalističnih manufakturnih delavnicah. Zunanja politika je vezana predvsem na Moskvo, Doho, Riad in Islamabad. Ob vsakoletnem muslimanskem kongresu ima Slovenija mesto stalnega opazovalca. Z državami Rusko-baltske federacije ima sklenjeno posebno pogodbo, ki ji zagotavlja mednarodno zaščito ter skupni trg (ki je edina izjema od drugače stroge samooskrbne doktrine).

Slovenski jezik nam veliko pomeni, naša edinstvena kultura je navdihujoča. Slovenščina je poleg standardne knjižne arabščine, ruščine in paštunščine četrti jezik, ki se ga mladi učijo že v prvem razredu madrase. Drugih jezikov se ne učimo, ker smo mnenja, da bi to rušilo bratstvo in enotnost med slovensko multikulturno, brezrazredno družbo in bi kvarno vplivalo na BDS per capita.

Delo osvobaja
Največje bogastvo Slovenije pa smo ljudje. Samo milijon nas še živi, od tega 150 tisoč Slovencev, narodi bližnjevzhodnih in afriških korenin predstavljajo pol milijona, državljani bivših republik SFRJ še četrt milijona. Naša posebnost je rastoča populacija Američanov, večinoma članov gibanja Antifa, ki pridejo k nam proučevat edini primer sodobne družbe, kjer socialistična utopija uspeva – ti ne gredo nikoli domov, ker sumimo, da so vohuni, in jih zato raje naženemo delat po agrokombinatih za 500.000.000.000 konvertibilnih damjanov na uro (da, Slovenija se zaveda pomena proletariata in zato plačuje tudi vohune na prisilnem delu). Hvaležni so nam, ko zase in za družbo pridelajo domači, genetsko nemodificiran krompir. V Sloveniji velja načelo: Delo osvobaja.

Slovenija 2050 je Slovenija vizionarjev izpred desetletij, ki so se prvi zavedali, da kapitalizem ubija. Vsi mi hvaležno stojimo na njihovih ramenih.

Če parafraziram misleca Miho Kordiša – težava Slovenije ni preveč socializma, ampak preveč kapitalizma. A ker sem to vizijo napisal 32 let preden bomo vstopili v kolektivistične sanje, se moram kljub temu sprijazniti z dejstvom, da Slovenci še zmeraj živimo v razčlovečenem kapitalizmu in da smo vpeti v okove evropske monetarne unije, zato se moram tudi sam nekako obnašati v skladu s tem dejstvom. Zato prosim službo vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, da mi denar za pisanje Vizije (500.000 evrov, z besedo: petsto tisoč evrov) nakaže na tekoči račun, s sklicem “VIZIJA 2050 SF/SN”.

Mitja Iršič

 • samotoje

  Dobra kolumna, a se ne morem smejati.

 • Aton

  Še majhna tajna. Marksisti bodo prva žrtev islamske države.

 • Jan Kovalski

  Na fotografiji muslimanski vesoljski center z izstreliščem raket, pripravljen na prihod visoko inteligentnih
  muslimanskih inženirjev, znanstvenikov in astronavtov.

 • večni srb

  Mogoče Iršič še vedno misli, da se danes lahko kaj zmeniš, da nekdo bedi nad slehernim posameznikom in ugiba kaj se nam mota po glavi, da bi nam lahko bolj učinkovito pomagal reševati vsakdanje probleme in tegobe. Ni treba nič na urade, samo na sedež stranke se oglasiš in poveš kaj te muči, oni pa zavrtijo telefone in vprašajo kam naj pošljejo rešene vloge. Kaj je pa s tako utopijo narobe, zakaj se pa to čez trideset let ne bo dalo več?

  Slovenije do leta 2050 preprosto ne bo več, na naših tleh bo pognal zahodni balkan, s sedežem v Zagrebu.
  Migrantov bo pri nas le še peščica, tistih deset Ahmadov, ki so predebeli za romanje v đermani in nekaj slovencev, ki se bo skrivalo po grmovju, ostalo bodo vse sosedje.
  Kaj se zgodi s povrečnim muslimanom pri nas, najbolje se je oglasiti v obližnjo slaščičarno ter vprašati kako in kaj. Verjetno obstaja dober razlog zakaj na stenah nimajo več Tita in pred lokalom ne parkirajo kamelo. Svojih zemljakov itak ne marajo, za njih so to arabski čefurji in retardirani verski fanatiki.

 • francelj3

  Bravo. Tokrat brez slovničnih napak, manjkajočih vejic itn. Z vsebino se pa itak vedno strinjam.

 • Anton

  Kaj bo z farrmo Ihan in z prekmurskimi rejci pujsov?

  • čekutov

   Slabo kaže, slabo…. osemenjevalca svinj nimajo več….. ;)

  • Franc Šink

   Svinje bodo prepovedane.

 • Hun

  Irsic oblecn si k klosar k sm poguglal po netu..in ti si sposobn..ti ce bi mel kvalitetn um bi pisal kolumne na Uglednem tujem portalu ne pa sral na amaterski nori24…

  • Soave

   Veš, obleka še ne naredi človeka – kajti vsi nimajo denarja za Armannija.
   Ampak, Hun. . . . . . . pisanje pa kar precej razkrije značaj človeka.

   • Hun

    Seveda naredi cloveka obleka draga moja jansistka pripadnica nacional-white rase
    pa ne sam obleka tud ura na rok kaze po cenovnem rangu tvoj statusni rang..
    Nevem kaj se sploh zgovarjam z nizjim slojem od sebe…gres na blok listo…dobrota cloveka me vec ne zanima…ste me naucil desnicarji…najbl pa Zobc in se mu neizmerno zahvaljujem

    • Soave

     Na block ? Prav.

    • Mojca pokraculja

     Nižji sloj !? In ti to gospe, ki je intelektualka, umetnica in se vedno spodobno obnaša.
     Sloj, sloj ..ja si sloj gnoja, s takimi kot si ti, ki se skrivaš za zaprtim profilom, je treba kot z navadnim ksindlom. Zato pa tako zaudarjaš.Ti Zobcu ne sežeš niti do mezinca. Kakšne si včeraj kvasil OMG ! Poberi se tukaj ni prostora za tvoj sloj. Beda od človeka.

     • Soave

      Uh. . . . . hvala.

      Ampak, kaj pa je to ksindel ?

     • Mojca pokraculja

      Ničvrednež, pravzaprav pofel. Tak , ki se ima za nekaj pa ni nič.
      Dosedaj tip še ni povedal niti ene pametne, samo nabija in sebe poveličuje. Nobeden mu ni raven, še sodnik Zobec ne. Ne zna povedat nič, ampak ves čas opreza za drugimi, da lahko zmerja , žali itd.
      Bodi dobro !

     • Soave

      Hvala. Enako !!

     • Hun

      Plagiatorstvo je kraja intelektualne lastnine…s komentarjem, ko te je Jovo razkrinkal, si pokazala svoje postenje…nc ni narobe, ce si umsko povprecna, opravlas naloge in sluzis vsoto denarja primerno tvojim sposobnostim, kar umske definitivno nimas na izvirnem nivoju…s sminko in licili tvoj artikl prej al slej pokaze pravi obraz…

      Beda od cloveka ja dobro si oznacla sebe in vecino na tem portalu, ko zalite Slovence, ki niso vasi…Tanjo Gobec ste popluval na najnizji mozn nacin…za vas je pijanka kot vse rezimske novinarke…proklete pizde pokvarjene..naslajate se nad stisko ljudi, delate se pa dobre po srcu in tulte da ste kristjani

     • Mojca pokraculja

      Ksindl !

     • Hun

      Mojca plagiatorka!

     • Mojca pokraculja

      Plagiatorka, plagiatorka… tralala, plagiatorka. kokrat še da bos lahko spal?

     • Hun

      treba te ke jebat do onemoglosti

     • Mojca pokraculja

      teka teka teka, bebo teka teka in se kobali…do onemoglosti

     • Hun

      jst sm v neverjetno vitalnem obdobju svojega zivlenja..loh ti dokazem

  • soc

   Moderator! Bebček je spet ušel iz celice, ga lahko odpeljete nazaj? Še greznico mi bo zasmradil.

   • Hun

    Kva pa je bebcek, a nis prestudiral clanka o Zobcevih besedah…al ga nis razumel, ker je mal studiozno pretezak za tvoj briljantn um, ki kr strli od povprecja velke vecine..

  • večni srb

   Saj ti tudi pišeš na Novi, mimogerede, le da nas nihče ne plača, ne more vsakdo nositi Vershace, kot naš predsednik države, ki zgleda zdeva vse za cote in potem ne more preživeti.

 • soc

  Odličen tekst!

  Da ni pretiran pove tale cvetka. MMC portal (Javne hiše!) je včeraj proti večeru objavil, da Levica še ni podpisala parafirane pogodbe z vlado, krivo pa da je imenovanje Črnčeca. Citiram avtorja,G.C.:

  “… ki je v javnosti znan po svojih nestrpnih in šovinističnih izjavah do manjšin in prebežnikov ter pripadnikov drugih narodnosti in ras.”

  Ne “naj bi bil” ali “za katerega menijo v Levici”… Skratka MMC postaja res že uradno glasilo Levice. Na naš račun. Morda je leto 2050 preveč optimistična napoved, utegnemo biti tam že prej.

 • Soave

  + + + + + + + Oooooooo, gospod Iršič, dobro ste piknili in sijajno zadeli v tarče !
  Tole ironično pisanje se zelo dobro bere. Pa še poučno je,

  Le naslov me malo moti. Kaj pa je harmonija ? Čudovito skladanje v muziki in v življenju. Čudovito prepletanje mnenj in ravnanj. Tudi razhajanja v mnenjih spadajo zraven.Disonance so sol našega življenja. . . . .

  Tole, kar se pri nas dogaja pa je polifonija !! Vsak po svoji poti hodil je . . . . . . . ampak ?? Ampak polifonija – se na koncu vedno razreši v lep mol, ali dur !
  Tako, kot pri naših tičkih. . . . . . . se pričkajo zaradi lepše linije, na koncu pa lepo zaključijo. Skupaj ! Prav vseeno je ali v molu, ali duru !!

 • Bandit123

  Iršić, Šokić, po zgledu svojega idola pišeta pravljice o Norem kraljestvu.

 • Franc Šink

  Še pomnite tovariši.

 • rubec

  Da državo ti smrkovci še hitreje ne peljejo v članku opisano leto 2050, jim preprečuje samo dejstvo, da smo ukunili politično odgovornost kot obliko kazni za uničevanje slovenske države in kot kazen uvedli utopitev ali obešanje. Jaz bi sicer raje videl, da bi bilo oboje istočasno.

 • rubec

  Ne morem si predstavljat, kako naj bi leta 2050 zgledala sliva od tovarišice tomimekanoč. Že sedaj zgleda kot ozemlje po bitki na Somi. Tko pravjo.

 • BARBARA RAKUN

  Odlično, Mitja!

 • rubec

  Tiste ki so dovolili muslimanom vdor na naše ozemlje smo bojda izgnali iz naše države in njihovo premoženje zaplenili. To se mi zdi pravilno. Ne zdi se mi pa prav, da ne vemo kje je denar od tega premoženja, ker jaz dosedaj nisem dobil nakazano niti centa. A sem jaz bosanc al kaj?

 • Cmerko

  TOOP !

 • abc

  Iršiću ga pa urnk dogaja.

 • dob

  Ti morilci so že zdaj usklajeni, njim ni treba iskati harmonije. Dokler imajo skupnega nasprotnika, seveda, ki se ne upira. Ker je predpisano, da se jim nihče ne sme upirati. Ker pol je pa to že sovražni govor!

  • večni srb

   Nepoboljšljiv si.
   Razen, če je slučajno kaj narobe z nami, verjetno ne ždimo kar tako za računalniki in se menimo bedarije, ker je pri nas tako lepo in zabavno.
   Vseeno je lažje, če se spremeniš samo ti, nam verjetno itak nihče več na tem svetu ne more pomagati, zakaj bi se potem matrali in sramovali kakšna goveda zarukana smo bili.

 • Boris_j

  Če bo se bo svet še naprej bebavo drobil na nacionalne partikularnosti zaradi nekih bebavih fantazem, bomo leta 2050 živeli v taki klimatski katastrofi, v takem peklu, da boste o “muslimansko marksistični” družbi še sanjali. Boga molili. Zaradi mene Alaha, ali pa Budo. Ali pa kar oba skupaj s Kristusom vred.

  Svet se drobi na nacionalizme v najbolj neprimernem času v zgodovini. Nekateri se pa bojijo “pomuslimanjenja Evrope” in se s tega vidika sprašujejo kaj bo čez desetletja. Blagor ubogim na duhu?

  • večni srb

   Še huje je kot si lahko misliš.
   Zakaj sploh verjamemo v Boga, če ne najprej zaradi kolektivno nezavedne personifikacije tega, lar nas dela različne od ostalih živali in pa seveda zato, ker nekdo pa v tem vesolju vendar mora biti dober, sicer verjetno vse obstaja brez veze.
   Tako sta v Evropi nastali dve vodilni filozofski misli, stara nemška šola je trdila, da je zlo samo delček veliko širšega in usodnega božjega načrta, ki obstaja za naše dobro, čeprav se tega redko kdo zaveda, medtem ko so se francoski razsvetljenci posmehovali zarukncem, da mora biti na tem svetu, po njihovem, potem tudi vse najbolje urejeno. Ti si OK, jaz sem OK, vse je OK, čeprav še otroci vedo, da ni vse OK, ampak tako se pač pretvarjamo, da življenje samo po sebi ni nevzdržno. Šele, ko nam življenje pokaže svoj pravi obraz, naenkrat začutimo v sebi željo, da bi se lahko skrili v svojo hišico ter skrbeli za svoj vrt, po možnosti zdravi in srečni, da ni še slabše.
   Ampak to pa tudi ne gre, ker smo del življenja in ne zdržimo dolgo v patetični letargiji vsakdanje rutine, hočeš nočeš, smo del vsega dobrega in zla na tem svetu.

   Ampak vrnimo se k Bogu, zakaj bi kdo ustvaril celo vesolje samo zato, da bi v njem zavestni in razumni ljudje čim bolj trpeli? Bog je vendar ljubezen, ki obstaja predvsem zato, da lahko obstaja svet in ga lahko ljubimo nazaj, ker je, ker smo. Hočem povedati, da se je moderna filozofija v Evropi dokončno razšla z religijo, če hočemo živeti bolje, moramo ustvariti svoj lastni, umetni človeški svet ter si odrediti naravo, v njenih kvantnih fizikalnih in kemičnih temeljih. Enako, kot bi namesto nas storil tudi Bog, če se nas ne bi naveličal in šel počet kaj drugega verjetno. Zato se trudimo biti čim bolj omnipotentni in omniscentni, pri čemer namizdatno pomagajo novi materiali, elektronika in druga orodja, mogoče ni dovolj za vse, ampak če si uspe le enemu podaljšati življenje, recimo za sto let, potem lahko nekoč vsakemu. Če se sploh da. Zaenkrat pa še vedno živimo v svetu, ki se zanaša na obstoj iluzivne višje zavesti, ki bdi nad kozmično uro oziroma vsak dan znova upamo, da bo tudi jutri kot je bilo že včeraj in je danes. Vedno je lahko še slabše.

   Zato socializem, ki je hkrati tudi naša največja poguba, komplicirana civilizacija in soodvisnosti nam omogočajo številne prednost in posešujejo celo evolucijo vrste, vendar se vzporedno veča tudi nevarnost, da cela človeška vrsta prav zato izumre. Nismo dovolj pametni, nekaj lahko gre hudo narobe, zato bo narobe tudi šlo in čez noč se lahko globalni planet znajde v globalnem kaosu kazaklizmičnih globalnih razsežnosti, da ne rečem raje pravega eksudusa celotnega človeštva.
   Enkrat se bo treba dokončno sprijazniti, da vesolje ni nobena ura, ravno nasprotno in nad nami ni nobene višje zavesti, kdor hoče negovati svoj vrt, bo moral cel planet nositi s seboj. Živimo namreč na začetku dobe teranavtov, verjetno ne obstaja več niti eno človeško bitje, ki je sposobno preživeti golo v divjini, torej smo tehnično gledano že izumrla vrsta, največje možnosti za preživetje bodo imeli posamezniki, ki bodo opremljeni kot astronavti, ki so se pravkar izkrcali na tujem svetu.

  • šmentanamuha

   Ah, pa ti malo prehitevaš. Iršič je pisal o letu 2060, Ti pa ga v tem trenutku že živiš. Torej po tvoje naj najprej počakamo 30 let, da se planet malo ohladi, potem pa bomo spet lahko “interpretirali” … omfg, kere modele je naštancal socializem!!!

 • maxbernie

  Boris_j se pridružujem vašemj razmšljanju. Bi samo dodal, da je tale Orbanov portal z vso pisunsko smetano in bebavimi komentatorji naš edini up, da zmagamo v borbi za podnebne spremembe. S svojimi IQ-ji blizu ledišča nekaj dobrega prispevajo z k zmanjševanju segrevanja Zemlje.

  • šmentanamuha

   Tvoj IQ je že prispeval k ohladitvi. Pravkar smo s 30 padli na 15°C. Ti si naš pravi up v borbi za podnebne spremembe, juhej! Bojim se, da nas bo množičen porast števila levičarjev z IQ-jem tvojega ranga pripeljal nazaj v ledeno dobo:(( Tko da ne preveč razmišljat, prosim, to ti svetuje tudi tvoj kolega Boris_j… počaki vsaj do leta 2050.

 • Marcos Kače

  Saj ta portal je kot čvekavon, kake fore tu slišiš. Če je kdo, ki ne vidi tega zapisa, kot žaljitev njegove zdrave pameti, potem sem izgubil še nekaj zaupanja v slovenski šolski sistem.

  • šmentanamuha

   In kaj te tako žali?

   • Marcos Kače

    Super, čestitke tvoji evolucijski superiornosti. Naj te vprašam še tole, povej mi, kako bi ti sprejel zgodbico v smislu: smo v letu 2051, Alex Jones je zavladal svetu kot absolutni monarh. Inkvizicija je prevzela vloge sodstva, tudi skrbi za čistost krvi in hierarhijo narodov. Slovenci smo uvrščeni nekje na sredo. Zato nam ni treba v koncentracijska taboršča. Takoj ko zjutraj slovenci vstanejo, morajo najprej moliti 2 uri in se potem 1 uro za pokoro bičati. Vendar so veseli, saj bodo njihovi grehi odpuščeni. Potem pa takoj na delo: uveden je režim dela, kot je bil tisti pred pridobitvijo delavskih pravic, saj je ta najbolj učinkovit. Dela se 7 dni na teden z 10 urnim delavnikom. Tudi malice ni, saj je izračunano, da ta zmanjša kapitalski dobiček lastnikov za 10%.

 • šmentanamuha

  Bravo, odlično, Mitja Iršič! Levi “intelektualci”, ki komentirajo tukaj, imajo sicer nekaj težav z razumevanjem vsebine, ampak nič hudega, nas je vseeno dovolj, ki smo razumeli…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!