Volitev v Ameriki ni izgubila le Clintonova, ampak tudi mediji

Razumljivo, premalo časa je minilo, da bi se mediji in novinarji lahko pomirili z rezultatom ameriških volitev. Te dni beremo, kako je bil 9. 11. 2016 črn dan za ZDA, takoj  po 11. 9. 2001, torej napadu na dvojčka. Rezultate demokratičnih volitev nekateri mediji primerjajo s terorističnim napadom!? Pa doslej Trump ni še nobenega ubil.

Napadi na Trumpa se bodo spet intenzivno nadaljevali, ko se bodo mediji zbudili iz šoka, ki so ga doživeli, ko so v svojem zaslepljenem navijaštvu brez kančka distance, analize in predvsem brez vsakega sramu sesuvali Trumpa in že mesece pred volitvami za predsednico ZDA inavgurirali Hillary Clinton.

Mediji in Trump, vsepovsod sovraštvo
Tako večina ameriških kot domala vsi slovenski mediji so Trumpu lepili nalepko ruralnega, grobega, neotesanega, burkaškega, primitivnega, grdega in razvajenega bogataša, ki je po svoji nori naravi nevaren za svetovni mir. O Trumpu so pisali kot o fašistu, lažnivcu, sprevržencu, homofobu, nacionalistu, egu, arogantnežu.

Drži, tudi Trump ni bil prijazen do medijev, dvakrat je zagrozil s tožbo  New York Timesu, pa britanskemu tabloidu Daily Mailu, tudi v Slovenijo so pljusknile te grožnje, vendar se je treba vprašati, kdo je prej potegnil pištolo. Velike medijske hiše so za komentatorje v studio vabile plačane ljudi, ki so bili izrazito nastrojeni proti Trumpu.  Toda Trump bo kot predsednik drugačen kot Trump na volitvah in tega si mnogi še danes nočejo priznati.

Večina tujih javnomnenjskih anket je Clintonovo postavljala kot zmagovalko in mediji so se že pred štetjem rezultatov postavili na domnevno  zmagovalno stran in še pred finalom proslavljali. Čakanje na izid je bilo le čakanje na objavljanje že vnaprej pripravljenih prispevkov o Hillary Clinton. Slovenski mediji so ameriške volitve doživljali kot da bi šlo za volitve v državni zbor. Zato je bilo četrtkovo jutro za večino njih tudi tako trdo in tako trpko.

Trump kot kandidat ni enako Trump kot predsednik
Tudi po ameriških volitvah je čas za medijsko in novinarsko samorefleksijo, namreč, kako mediji opravljajo svojo pomembno družbeno vlogo. Trump je s svojo zmago vse po vrsti oklofutal in jim poslal dober nauk, da je mogoče zmagati tudi takrat, ko ti nasproti stoji orkestrirana medijska vojska. Twitter, ta blog za intelektualce, je Trump s svojimi 14,2 milijona sledilcev postavil kot relevantni medij, ob tem pa so mediji in analitiki trdili, kako Trump nagovarja pretežno nižje in neizobražene sloje ljudstva, ki komajda imajo za sendvič, kaj šele, da bi se ukvarjali s participacijo na socialnih omrežjih. Etablirani mediji so poleg Clintonove tako največji poraženec letošnjih ameriških volitev, saj je prišlo do konkubinata med politiki ali politikanti in novinarji ali tako imenovanimi novinarji.

Trump kot afera, kot napaka v ameriški politiki
Trump se je na svojih nastopih in socialnih omrežjih odločil za retoriko, ki je vzbujala pozornost. Moral je vzbujati pozornost z izjavami, da si je priboril pozornost med volivci. Moral je s trdo in tudi nesramno besedo vzbujati reakcije, da je vzpodbudil razpravo. Sicer bi se zaradi medijskega enoumja slišala le opevana Clintonova, s Trumpom pa bi se ukvarjali le kot z afero, kot z napako v ameriški politiki. In rezultati so pokazali, da je Trump delal za zmago, da je tudi z grobimi besedami na račun svetovnih medijev in novinarjev med ljudmi spodbudil razmišljanje, češ kaj pa če ima Trump prav. Ob mnogih njegovih nastopih, ki so velikokrat bili tudi na meji sprejemljivega, je običajnemu Američanu razgibal možgansko skorjo in jih spodbudil k razmisleku.

Poraženci politične olimpijade
Ameriške volitve in volitve nasploh so politična olimpijada. Na olimpijskih igrah že dolgo ni več pomembno le sodelovati, vsi si želijo zmagati. Toda brez nedovoljenih sredstev, doping kontrola je zelo ostra in restriktivna. Kršitelje za stalno ali za več let umaknejo s športnih igrišč. Politična olimpijada pa je še bolj kruta, pravila igre so sicer določena, vendar se velikokrat kršijo, več je umazane igre, pri kateri sodelujejo tudi mediji in novinarji. Resna doping kontrola bi tudi mnogim novinarjem trajno prepovedala vstop na medijsko igrišče.

Miro Petek

 • janez zorman

  Sinoči smo na RTV1 lahko opazili vso bedo slovenskega novinarstva, ki se še kar naprej trudi zmanjšati pomen ameriške demokracije. Nekateri komunisteki bi radi vplivali celo na ameriški volilni elektorski sistem in jim vpeljali večinski sistem – tistega, ki v Sloveniji zavračajo – taisti modeli !

  • berendy

   PRAV ZARADI TE BEDE RTV ŽE DOLGO NE GLEDAM VEČ. ŠE DOBRO, DA IMAMO TOLIKO BOLJŠIH KANALOV. RTV PA JE POSTALA KANALIZACIJA ZA GOŠARSKE PODGANE.

 • VERZIFIKATOR

  Donald Melanšek

  SOLZE SVETEGA HILARIJA

  Svetništvo vendarle si je prislužil,
  čeravno ni bil kakšen čudodelec,
  ni mu lasten bil kreposti vrelec,
  svetih se občestvu je pridružil.

  Prebival bil je na otoku Klintu,
  Hilarij sveti so ime mu dali,
  in tisti, ki so dobro ga poznali,
  so rekli: »Je kot Pavel pri Korintu.«

  Hilarij sveti, mož z otoka Klinta,
  vernih duš imel je vso podporo,
  igral, da vse počne le za pokoro,
  kar bila je zgolj prevara, finta.

  Na Klintu vso podporo je užival,
  ko mnenje javno so o njem krojili,
  Hilarija svetnika naredili,
  v nebesa se s komolci je prerival.

  Da čudežno vse grehe je izbrisal,
  ki pošta jih je svojčas zagrešila,
  to kajpak zamolčala so občila,
  nihče o tem besede ni zapisal.

  Brez muke priti hotel do nebes,
  ker to bilo v familiji je dedno,
  prepričan bil v poslanstvo svoje vedno,
  jemal svetniškost lastno je zares.

  Če verne duše so ga naredile
  mirno za svetnika z roko levo,
  tudi če bi šlo za skrajno šlevo,
  sanje naj bi se mu izpolnile.

  Raj na zemlji bi se mu ustvaril,
  kjer razlike ni nikjer nobene,
  vsi enaki, ni možá ne žene,
  v raju tem Hilarij bi krmaril.

  Pa se je drugače zasukálo,
  čudež ni se zgódil tiste vrste,
  so preveč mu gledali pod prste,
  bil Hilarij čudežen premalo.

  Ko je videl, vse po zlu da gre,
  v desno stran da se nebo zamika,
  čudežna se, glej, prikaže slika:
  svet´ Hilarij točil je solzé.

  Te so sólze čudež samcat, eden,
  ki ga storil je Hilarij sveti,
  dal za dneva pol se je zapreti,
  bil od čudeža povsem je zmeden.

  In ko končno spet je spregovoril,
  nagovoril svoje duše verne,
  so bile obupane, nemirne,
  ker tako je čuden čudež storil.

  Za svetništvo je zadostovalo,
  saj še en se čudež je pridružil,
  z njim Hilarij je oltar zaslužil:
  mnogo je Slovencev z njim jokalo.

  Solze na debelo so točili
  tam pred sliko svete Melaníje
  in preklinjali čez homatije,
  v luknje mišje se nato poskrili.

  Torej, brž en očenaš zmolímo,
  saj ko zopet čudežev bo treba,
  ko bo huda stiska in potreba,
  se Hilariju samo priporočímo.

 • moat

  Volitve v Ameriki primerjati z olimpijado je neumnost. Jasno je, da si vsaj tisti, ki imajo možnost, želijo v igrah zmagati, zakaj bi sicer šli na olimpijado. Vsi tisti, ki te možnosti nimajo pa sodelujejo in čakajo na boljšo formo ali čase. Volitve v Ameriki pa so dejansko šov brez primere in v njem je hotel zmagati (in tudi je zmagal) Trump. Čemu torej opravičevati Trumpovo retoriko s tem, da je to pač moral storiti, da je pridobil pozornost? Itak je to jasno. Ni pa jasno to, da 5ek niti z enim stavkom ne pove, da se je veliko vidnih republikancev zaradi te retorike Trumpu odreklo in so celo dejali, da bodo volili Clintonovo.
  Sicer pa, a niste tudi vi, tako to pravite za slovenske medije, ameriške volitve doživljali kot da bi šlo za volitve v državni zbor? Tudi komentarji so šli v tej smeri. Eni so celo veliko bolj bistri kot 5kov članek, saj so govorili o tem, da je zdaj celi svet zazrt v Trumpa in da bodo njegova dobra in slaba dela, vplivala na prihodnje volitve v EU, s tem pa jasno tudi v Sloveniji. In to bi lahko bila tudi priložnost za SDS. Se pa strinjam s tem, da so volitve izgubili tako mainstream mediji kot Clintonova. Pa saj tudi sicer o tem vsi tako govorijo.

  • Margu501

   Trump ni zmagal samo za predsednika, ampak je republikancem prinesel tudi večino v senat in kongres. Lahko bodo postavili na vsa mesta svoje ljudi, sem prepričana, da so mu tudi republikanci hvaležni in so posamezni zdrsi že pozabljeni. Važno bo samo, da sestavi dobro vodilno ekipo.

   • Marija

    Moja mati živela v Ameriki in je vedno rekla vedno je najslabše kadar so na vladi demokrati.Upajmo,da bo boljše za celi svet

    • Capi

     Imam žlahtnika, vojaški pilot v NATO in je istega mnenja…..

   • moat

    S tem se seveda strinjam. To so dejstva.

  • quetal

   Kaj si pa ti zelel povedat oz. kaj teb ni jasno?

   • moat

    Če tega ne veš, potem tebi ni jasno, itak!

    • quetal

     Ja, zato sem te vprasal :)))

     • moat

      In jaz sem ti odgovoril :).

  • Igor Kavalar

   Določeni republikanci recimo Bush in njegova žena sta podprla republikansko stranko za predsednika pa nista glasovala. Nekateri republikanci se pač niso strinjal z retoriko Trumpa.

   Ampak glej j*** retoriko in politično korektnost.
   V državi imajo/mo probleme, ki zahtevajo hitre in korenite spremembe, dosti je bilo mečkanja in nakladanja v 3 krasne.

   Kakšna stališča sta imela kandidata so bila predstavljena v kampanjah zadnje leto, ljudje so pa na volitvah izbral tisto kar želijo od kandidata da naredi.

   Zakaj bo izvolitev Trumpa vplivala na EU, in mogoče tudi Slovenijo.
   Ker je to pač svetovna velesila in ni mala nepomembna država. Če bi v Rusiji izvolil npr. namesto Putina, Žirinovskega za predsednika bi se tudi stanje malce spremenilo.

   EU je bila z svojo politiko odločitev bližje Obami, Clintonovi in svetovni eliti. Zato jih danes skrbi izguba oblasti, ker se njihova zgrešena agenda ruši.

   Za Slovenijo in politične spremembe pa nisem optimist, ker je znano dejstvo da so ljudje 20 let za časom razvitih držav z spominom zlate ribice in to se vidi na vseh področjih.

   • moat

    Se strinjam, kar si povedal, res. Samo nekaj še o elitah. Tudi republikanci imajo svoje elite. Vprašanje je ali se bo Trump tem elitam tudi uklonil? Če se ne bo, vsaka čast Trumpu. No, potem mora samo še dejansko voditi politiko, ki naj bi (bo) bo Ameriko znova napravila veliko in močno. Sem kaj izpustil? No, morda bolj demokratično tudi.

  • Capi

   “Ni pa jasno to, da 5ek niti z enim stavkom ne pove, da se je veliko vidnih republikancev zaradi te retorike Trumpu odreklo in so celo dejali, da bodo volili Clintonovo.”

   Obratno je pa res bilo! Za republikance so samo govorili oziroma pisali režimski mediji, v resnici pa je v nasprotnem taboru ogromno demokratov volilo Trumpa namesto Clintonke.

 • VERZIFIKATOR

  Ah, seveda, mediji. Tale je bil njihov tipičen predstavnik.

  Dimitrij Marešalov / Dimitry Marshal

  MITO BREZŠOL SPET POROČA

  Glej ga, zopet se je aktiviral,
  zdaj pa kar brez skrivnega imena,
  ni prikrival svojega namena,
  bi sam sebi rad še aplavdiral.

  Ta Brezšol z imenom tajnim Mito,
  ometuljčkal se je za parado,
  in pred kamero se za nagrado
  populariziral je odkrito.

  V barvah je Kremenčkove družine,
  Clintstones pravi se originalno,
  lizal oblastnikom se oralno,
  bil vesel je kamere bližine.

  Demokrat in abolicionist,
  severnjak in hkrati imigrant,
  poštenjak, v resnici prevarant,
  v vlogah teh nastopa kot lingvist.

  Clintstones zanj so prava odrešitev,
  da izvleče spet se iz pozabe,
  spomni da na prednost uporabe
  virov tajnih, svojih zadolžitev.

  Ta Brezšol, oralni demokrat,
  ves metuljčkast in tako napreden,
  kazal šefom ves se je zavéden,
  kot da Véliki ga opazuje brat.

  Končno Mito zopet jim poroča,
  kar so šefi slišati želeli,
  da pa bi ljudje mu kaj verjeli,
  ta je bosa in predvsem prevroča.

  V risanki Kremenčkovi mogoče,
  tam kjer Fred se z Barnyjem zabava,
  kjer le igra je, ne zgodba prava,
  sicer pa verjeti se mu noče.

  Vsak lahko sinoči je presodil,
  kakšen Mito je poročevalec,
  le ubog podkupljen izvajalec,
  ki metuljček nov si je sposodil.

  Šel na galo Mito bi zabavo,
  pa so Clintstonsi jo preklicáli,
  in Brezšola tjakaj so poslali,
  kjer McDonalds svojo ima predstavo.

  S hamburgerja mastno bo omako
  mogel se Brezšol tam popacati
  in povedano tako med brati,
  res ne spada Mito v družbo vsako.

  Za McDonalds žal je podpovprečen,
  neprimeren kot poročevalec,
  slep in gluh opazil bo gledalec,
  da Brezšol je čisto ponesrečen.

  Dana spet bila mu je priložnost,
  da poročal bi verodostojno,
  pa le škodil si je, najmanj trojno,
  sicer pa, mar sploh imel je možnost?

  Kdor bil vse življenje je lingvist,
  kdor poročal je po naročilu,
  tudi zdaj sledil je navodilu,
  bil le v Muppet showu je statist.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + ojej g. Verzifikator , tale s Clintstonesi je pa superca !

   • berendy

    ZADETEK V POLNO. TO JE TREBA DELITI NAPREJ.

 • indijanka

  Se je v ZDA zgodila revolucija? Ni..samo volitve so bile. Zato Trumpa zagotovo niso volili samo revni in neizobraženi ampak za njim stoji kapital. Le ta bo postopno prevzel oblast. Logično, da najbolj javkajo medijske hiše, kar lepo prikazuje, da so tudi v ZDA, samo podaljšana roka oblasti. Le prisvojijo si jih drugače. Kot lastnino in ne kot javne hiše. Prostitucija je pa tam itak del vsakdana.

  • Marija

   Seveda sedaj se na to izgovarjajo proti lezbijškemu zakonu so tudi povedali,da smo volili samo tabutasti. Mi si pač ne damo spremeniti spola. Upam res samo upam,da je Trump tisto kakor ga jat vidim.Potem nam bo končno enkrat lepše in da zgine komunizem

 • Viktorh

  To, enako, bi se moralo zgoditi v moji domovini.

  Ja, ja, le ljudstvo mora biti bolj samozavestno in zahtevno do oblasti. Vedeti bi moralo kaj hočemo in volitve so pravi trenutek za spremembe.
  Le kdaj bomo postali dovolj samozavestni in korajžni, da bomo rekli: dost’ vas ‘mamo.

  P. S.: jaz bom danes užival na Poljčah na Zboru članov združenja VSO in kasneje na slovesnosti ob 26. obletnici odločitve o slovenski samostojnosti. Pridite, nas bo več!

  • Marija

   Upam,da enkrat tudi opranoglavci spregledajo in se na volitvah zgodi isto kot sedaj v Ameriki.

  • Vera

   Želim vam, da uživate v dobri slovenski družbi ! :)

  • Nata

   + + + + + + + + + še zame bodi tam !! Sem član VSO , vendar se ne morem udeležiti marsikaterega dogodka – ma , brez kom…..
   Ker ne vozim , moj mož pa se ne udeležuje takih proslav – čeprav je ” ta prav ” – sem kar prikrajšana .
   Pa tudi – danes nisem nič kaj primerna družba . Srednji sin ima 44 let in se ob takih prilikah vedno spominjam tistega dne .In ne vem zakaj , postanem otožna in mi pomaga le glasba. Hvala Bogu , da za klavirjem še lahko sedim !
   Lepo se imej .

 • Marija

  Sedaj se mu pa že lepijo in ližejo in računajo koliko koristi bi imeli. Prepričana sem bila da bo Trump zmagal.Kar na bruhanje mi gre ko vidiš kaj so določeni politiki in novinarji. Dobro so jih dobili po betici,samo premalo.Zaradi njihove nemorale bomo zopet vsi oškodovani. Nagnat bi bilo treba to RTV-jevsko lažnivo novinarstvo. Mi pa nič.

  • Nata

   Mi pa nič !!
   Žal .

  • berendy

   Meni je bilo sprva čisto vseeno kdo bo novi ameriški predsednik čeprav se mi je zdelo, da je Clintonova že pokazala vse svoje nesposobnosti. Ko pa sem slišal kako silovito jo podpirajo naši ekstremni levičarji in kako se zaganjajo v Trumpa mi je bilo pa takoj jasno, da pri Clintonovi nekaj zelo, zelo smrdi. Še sreča, da so to spoznali tudi Američani. Kaj bi dal, da bi se iz tega kaj naučili tudi Slovenčki.

 • totex39

  Levičarski ameriški mediji se še sedaj niso sprijaznili, da so tudi oni izgubili volitve, kar velja tudi za naše nesposobne arogantne režimske medije, ki morajo vse povsod pristaviti svoj lonček.

  • nevtrino

   Ta trobila neprestano mimogrede izpostavljajo nekakšne proteste proti Donaldu in število glasov, drugega jim ne preostane … Pa seveda vsako novico v zvezi s tem zavijajo v svoj usmrajen “levosredinski” papir…

 • rubec

  V Goriških Brdih vre pa ne vino ampak pri vinarjih. Odkar se je na nacionalni televiziji pojavil gospod Nataša Briški je prodaja njihovih vin iz sto sodov tedensko drastično padla. V novembru so prodali eno samo flašo Briškega Merlota.

  • monica

   Je mogoče to krščen Briški merlot ?

  • Vera

   :) :) :)

  • Feriss.H

   Spet si mi dal nekaj dela s to Natašo Briški, namreč zelo poredko gledam Slo-CNNe ker mi povzročajo zgago, in zaradi pomanjkljive razgledanosti sem moral malce pogooglati kdo je ta, in – šok … in bemti bogca, sfižil si mi zdaj užitek pitja Briškega Merlota in mi naložil še dodatno delo. Namreč, grem zamenjat gajbico Briškega za nekaj kar ne bo asociiralo na to feminarsko-lezbo. Rubec, rubec, a si glih moral…bi vsaj malo počakal da likvidiram zalogo.

   • rubec

    Recept je tak. Precediti merlot in ga spiti. Sulfit ki je ostal na cedilu poslati gospodu Nataši. Pa nikar ne hodi v sevnico paketa pošiljat ker je kolona za darila pri njihovi pošti menda vse do krškega.

  • rrrrr

   Gospod Nataša Briški je res en ejst gospod. Sva bla zanč u čakalnc na Bled pr uroloh, je djau, da je zej kr ured, sam mal ga prostata matra………………

 • monica

  Tako je !
  “Volitev v Ameriki ni izgubila le Clintonova, ampak tudi mediji.”
  In tako naj bo tudi v bodoče !

  • berendy

   PREDVSEM PA SO IZGUBILI IN SE TOTALNO OSMEŠILI NAŠI MEDIJI. KO JE BILO ŽE VSEM NA SVETU JASNO KDO BO NOVI PREDSEDNIK ZDA IN JE CLINTONOVA SVOJE PRIVRŽENCE ŽE POSLALA DOMOV, SO NAŠI ” NEZAVISNI ” NOVINARJI ŠE KAR TRDILI, DA GRE ZA MINIMALNO RAZLIKO. HA, HA, HA !!!

 • Nata

  + + + + + + + + + + + + + + + + + + ++ + Ah , dragi g. Petek ? Saj pri nas se nikoli ne vprašajo , kdo je prvi potegnil pištolo.!!
  Pa tudi resnica je velikokrat trda in nesramna !!

 • if

  Povolilni protesti dela mladine v ZDA dokazujejo, da ti ne razumejo demokracije, ker v potrošniško pomehkuženem stanju uporabljajo le svoj razdiralni ego kot, tako mislijo, kot demokratično orodje za generiranje družbe po njihovem okusu.
  Take ljudi lahko v demokratično misleče prevzgoji le huda osebna kriza, ki vanje lahko vstopa tudi preko vseh tipov družbenih pretresov, tudi v obliki izvolitve Trumpa, ki je očitno hud pretres za demokratične ZDA in za praktično nedemokratično Slovenijio!
  Slovenska aktualna oblast in njeni režimski mediji so dobili “Trump lekcijo”, katere sporočilo je “ste uzurpatorska ovira v demokratično prihodnost”.

  • dež

   Vsem tem protestnikom, od prvega do zadnjega, bi jaz odvzel volilno pravico. Ker, kot pravilno ugotavljaš, ne razumejo demokracije, v bistvu so nevedni retardi. S takšnimi se pa najlažje manipulira. Ne morem razumeti, kako lahko protestiraš zaradi zmage nasprotnika, ko je le-ta dosežena na legalen in legitimen način, nesporno v skladu z vsemi pravili.

   • berendy

    Levičarji vedno in povsod nastopajo proti lastnemu narodu.

    • rrrrr

     Izjava dneva!

  • berendy

   Kdo ve, morda so pa naši ekstremni levičarji poslali v boj na ameriške ulice tudi svoje jurišne bataljone, ki jih vodijo Lukec, Violetka, Hanžek, pa še kakšen Šetinček in Bergantek. Ne bi me presenetilo.

 • sončnica

  ..no,ja….v ameriki so se samo 3(trije) mediji direktno opredelili za zmago trampa…..prinas pa niti 1(en) ne….

  • tarantela

   A ta portal ni medij?

 • Feriss.H

  Še mi ni uspelo razvozlati a se “progresivni” novinarji rodijo z levičarskim defektom, podobno kot se Homosi na primer zvalijo na ta svet s Homo-defektom, ali pa pridobijo svoj defekt kot Homosi “pridobijo” AIDS. Vem da se toplovodarji natepavajo medsebojno, s kom se potem natepavajo “progresivni” levinarji, če se slučajno že ne rodijo taki. Še v YU je novinarstvo v precejšnji meri bilo bolj kredibilno kot so danes tile bedni FDVjevski izprdki.

  Vsa čast Petku da vztraja, na vzlic tistemu dogodku iz 2001. In glih z omembo 2001 mi se je posvetilo s kom se onegavijo levinarji. Zdaj ostaja odprto samo še vprašanje kako jih nadgradnja obdeluje – od spredaj, od zadaj ali direkt v bučo, in še to, ali im ob tem tudi prihaja. Po žarečem poročanju bi se dalo sklepati da kar prihaja…

 • Johan

  In tudi Komunisti in Socialisti !
  V Ameriki je ogromno veliko lenuhov,> ŽIVIJO SE OD VOJNEGA PLENA < študenti so ista pesem kot v Sloveniji. Večno študirajo, država jih hrani od njih pa ni efekta !

  • Capi

   ZDA bolj slabo skrbi za študente, če nimaš svojega denarja, si študija sploh ne moreš privoščiti.

 • Olga

  Z lastnimi rokami in intelektom je ustvaril svoje premoženje! Je odkrit, jasen, pokončen človek, ki reče bobu bob! Premagal je vse in se prebil na mesto 45. ameriškega predsednika! Vem, da bo odličen predsednik! Razkril pa je vso bedo koruptivnega novinarstva in sprege kapitala s politiko! Pokazal je, da se da kljub nemogočim pogojem zmagati! Čestitke Trump!!

  • dob

   Predstavljajmo si, da gredo lastniki Pony Expressa financirati Lindbergha, ko se je nameraval preleteti Atlantik!
   Ni računice! Njim ni do tega, da se kaj spremeni. Njim je do tega, da vse ostane po starem in da je Pony Express najhitrejša dostava. Indijanci, roparji, slabo vreme, pride-ne pride…
   Mi imamo gospodarstvo še vedno na nivoju Pony Expressa! Kdor pride – pride. Če mu ta rdeči ne preprečijo, jasno, in če ga narodni heroj Đesi Đems in njegovi banditi po poti ne okradejo.

 • avtohtoni neandartalec

  Zanimivo je kako je Trump krotil svoj libido potem, ko je izločil republikansko konkurenco, včasih je zgledo že kot, da bo vstal in koga pretepel, ko so ga stisnili v kot, je igral neškodljivega idiota, medtem ko se je proti Clintonovi obnašal kot pravi vaški gemtleman. Obvlada ženske, tudi bolj zrele in izkušene, meni se je zdelo, da je bil do nje domač, tak je on vsak dan, ne bi rekel, da je šlo za neko komplicirano volilno retoriko. Obrnil jo je, po domače povedano, medtem ko se je republikanski propagandni stroj ukvarjal s podrobnostmi. Ni omenjal več Mehiških posiljevalcev, ki mu bodo sezidali zid, ni se kregal s papežem, ignoriral je Putina, v ospredju pa so se pojavili spolni delikti in hinavščina, kar je volilce asociralo na Billa, ne toliko na njegovo ženo Hillary. Kar je Hillary očitala Trumpu, so volilci očitali nekdanjemu Ameriškemu predsedniku, kar je Trump očital njej, pa tudi. Trump je torej premagal Billa Clintona, ne Hillary, ima pač večjega od njenega moža.

  • Nata

   Ja, tudi tako lahko gledaš !

 • tarantela

  Očitno so novinarji ameriških medijev hodili v kumrovško šolo. Hudič je to, še po 70 letih!

  • dob

   Mene bolj od tega, da kumrovška šola velja v ZDA, skrbi to, da so kumrovške čisto vse volitve pri nas, s kumrovškimi rezultati volitev. In še to me skrbi, da kumrovski pionirčki ne dovolijo sprememb kumrovškega volilnega sistema v večinskega.

   • rrrrr

    …pa tut cca 80% volilcev je bl kumrnih…

    • rubec

     As ti z bohina mar?

 • tarantela

  Če bi bile volitve v ZDA neposredne, tako, kot so volili ljudje, potem bi Trump te volitve za malenkost izgubil.

  • if

   V Soveniji je tak dokaz v obliki učinka Ljubljane, ki voli antislovenstvo, antipreširnovstvo, ki voli proti vsebinam poudarjaneim vsakega 8. februarja obsorej.

   Zato nazadujemo v odnsou na sosednjo Avstrijo, višjegrajce …

  • Aton

   Da, in mi bi imeli Miloševića.

 • MEFISTO

  Rdečkarje in druge zadrte levičarje in njihove stranke skrbi zmaga Trumpa v ZDA.

  Kaj pa , če se zgodba ponovi tudi pri nas, in bi ljudje volili drugače, kot jim svetujejo režimski mediji in nakladači.

 • Aton

  Medijska srenja izgublja denar in oblast. Zato se vse bolj prostituirajo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!