Novinarski ekipi Nove24TV na ribiški barki, ki je plula proti arbitražni meji v Piranskem zalivu, za petami kar štirje policijski čolni!

Štirje policijski čolni so spremljali ribiško barko Silvana Radina, na kateri je bila tudi naša novinarska ekipa. Povsem do arbitražne meje nismo prišli. (foto: Nova24TV),

Vlada Mira Cerarja je šest mesecev po razsodbi arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško napovedala implementacijo sodbe, čeprav se uradni Zagreb o tem niti približno ne želi pogovarjati. Savudrijskim ribičem so hrvaške oblasti celo svetovale, naj še naprej lovijo do sredinske črte v Piranskem zalivu in jim obljubile zaščito. Poznavalci so napovedovali serijo incidentov, saj so že minuli petek hrvaški ribiči v spremstvu hrvaških policistov zapluli v slovensko morje, a so po opozorilu slovenskih organov pregona slovenske vode zapustili. Zadnji v vrsti incidentov, ki bi jih lahko zakuhali naši južni sosedje, se lahko zgodi že v prihodnjih dveh dneh, saj je hrvaški vojni veteran Petar Janjić Tromblon napovedal, da bodo vojni veterani s stotimi ribiškimi ladjami v Piranskem zalivu branili hrvaško ozemlje pred vdorom slovenske policije, če premier Andrej Plenković ne bo ukrepal.

Naj spomnimo. Nekateri slovenski in hrvaški mediji so že pred dnevi poročali, da hrvaška policija svoje ribiče v Piranskem zalivu varuje, slovenska policija pa jih opozarja in zapisuje njihove podatke ter grozi s kaznimi. Prav zato smo želeli tudi sami preveriti, kako je to videti v praksi. Odločili smo se, da dan preživimo na ribiški barki, zato smo se že v zgodnjih jutranjih urah odpravili v koprsko pristanišče. Cilj naše plovbe? Ujeti karseda veliko rib v slovenskih vodah, torej pluti vse do nove arbitražne meje, kot jo je 29. junija lani določilo mednarodno arbitražno sodišče.

Na morje smo se podali z enim izmed najbolj znanih slovenskih ribičev, Silvanom Radinom, ki pa z ulovom ni mogel biti pretirano zadovoljen. Poleg vetrovnega vremena in posledično valovitega morja ga je pri njegovem delu namreč znova oviralo tudi precej policijskih čolnov. Ko smo se namreč približali arbitražni meji, se je proti nam s polno hitrostjo najprej zapodil velik hrvaški policijski čoln, a so ga prestregli slovenski policisti in se dogovorili, da nas pustijo pri miru. Od daleč sta nas sicer opazovala še hrvaški in slovenski policijski čoln, a se noben ni povsem približal. Bržkone zato, ker so hitro opazili, da je na krovu tudi novinarska ekipa.

Bili smo v Piranskem zalivu, kjer smo preverjali, ali Slovenija že izvaja implementacijo sodbe arbitražnega sodišča. (Foto: Nova24TV)

Pred arbitražo slovenski ribiči lovili precej južneje
Za našega sogovornika, ribiča Silvana Radina, se je življenje od začetka arbitraže zelo spremenilo. “Pred arbitražo sem ribe lovil precej južneje od arbitražne meje, to sem počel vsa leta, odkar ribarim,” nam je potožil Radin, ki se sicer z ribolovom ukvarja že več kot 30 let, pred mesecem dni pa se je uradno upokojil, a še vedno preživlja svoje dneve na ribiški barki, saj je njegovo življenje povezano predvsem z morjem.

Radin nam je tudi pojasnil, zakaj stalno spremstvo policijskih čolnov zanj pomeni slabši ulov. “Ves čas se moram ukvarjati s tem, da ne zadanem kakšnega policijskega čolna. V preteklosti so prihajali povsem blizu moje barke, bal sem se, da mi ne bodo pretrgali kakšne mreže v morju, saj bi mi lahko barko nenadoma sunkovito obrnilo za 180 stopinj. Lahko bi prišlo do velike nesreče,” navaja.

Silvano Radin se z ribištvom ukvarja že več kot 30 let. (foto: Nova24TV)

Komična bližnja srečanja s hrvaškimi policisti
Kakšna pa je najslabša izkušnja, ki jo ima s hrvaškimi policisti? “Kakšne pretirano slave sicer ne, imam bolj komične izkušnje. Večkrat so želeli z menoj komunicirati kar z barke, pa se jih zaradi hrupa motorja moje barke tako ali tako ni nič slišalo. Drugič so se delali, da me snemajo s kamero, čeprav se je lepo videlo, da je objektiv kamere pokrit,” Radin priznava, da ga policisti na morju pogosto tudi zabavajo.

Kot nam je še povedal, je bila arbitraža za slovenske ribiče sicer izjemno slaba odločitev, za kar pa je kriva že vlada Boruta Pahorja. Z bilateralnimi pogovori bi lahko dosegli bistveno več, a se Cerarjevi raje šopirijo in skušajo vsiliti svojo voljo sosedom. Brez uspeha, kot smo videli sami. “Gre za šopirjenje z obeh strani. Kot da bi gledali peskovnik za odrasle,” policiste na morju opisuje Radin. Po njegovih besedah bi morali politiki iz ene in druge strani spoštovati zgodovinske pravice, ki so jih imeli eni in drugi ribiči, ker so na tem področju lovili ribe. “In mislim, da si tega morja ne more lastiti niti Ljubljana niti Zagreb, temveč ribiči, ki so na tem območju lovili od vekomaj!”

Z morja smo se po opravljenem delu na kopno vrnili še pravi čas, tik pred dežjem. Videli smo dovolj; v Piranskem zalivu se še vedno ne ve, kdo plača, pili pa bi vsi. Brez dialoga, kot že nekaj dni opozarjata nekdanji zunanji minister v času prve Janševe vlade Dimitrij Rupel in evropski poslanec Milan Zver, rešitve ne bo mogoče doseči. Vse ostalo je zgolj poceni in škodljivo nabiranje političnih točk.

Luka Svetina

 • MEFISTO

  Ko sem včeraj gledal našo elito dplomacije in poslušal Karla Krjavlja, zunanjega mnistra, se ne čudim več, da nas vsi vodijo scat.

  • rabbit

   Njih bi peljal scat še petletni otrok.

 • mona lisa

  Saj je očitno da naše vlade nihče ne jemlje resno. Samo šopirjenje in nakladanje jih je.

 • RATATA

  Mi lahko kdo pove prosim spoštovani komentatorji,
  kdaj je kdo in na kakšen način,
  po principih in pravilih internacionalnega prava ukinil Deželo Primorsko.
  Prosim, res bi rad vedel.

  • MEFISTO

   Naš TITO.

   • RATATA

    Ah ne no! To zavajalsko govorijo komunisti in njihova deca.
    Sem ja postavil pogoj !
    rekel sem : —– “po principih in pravilih internacionalnega prava ukinil Deželo Primorsko”
    Pravila so jasna!
    Ne bodi površen Mefisto!!

  • Soave

   Prav nihče . . . ..

   • RATATA

    Ga ni “majka rodila” na vsem svetu taga junaka korenjaka matr sem jezen. Jezen sem tudi nase, da sem se šel pred leti sploh poglabljat v ta resnična dejstva!!!

    • Soave

     Verjamem !!Tudi tisti, ki so se, se, pa se še bodo poglabljali in pisali, so jezni !
     Ampak, kot vidiš, tudi sokomentatorje na tem portalu bolj malo zanimajo ta zgodovinska dejstva.
     Marsikaj si že pripel, pa ni bilo takih odzivov, kot bi jih človek pričakoval.
     Res ne vem, ali bomo samo krvave nože in nage babe in dede gledali ??

     • RATATA

      Vse kar se je že zgodilo je dejstvo. Lepo ali grdo. Je zgodovina, ki jo je treba poznati.
      Dejstvo spremeni drugo dejstvo na enakem temelju – na enaki osnovi.
      Pri nepremičninah je vsem jasno, da si morajo kupoprodajne ali darilne, zastavne …. pogodbe slediti verodostojno.
      Država s svojim ozemljem in državljani je pa nekaj drugega kot parcela in to se ne more kar po domače šenkavat ampak po internacionalnem pravu, vprašat pa je treba tudi ljudi, ne pa delat tako zahrbtno in dogovorno kot je navada v diktaturah (1945-1991).
      In tako se dogaja tudi po osamosvojitvi in vse do danes.
      To je neresno in sramotno!
      Mi nismo prava država, ker imamo na oblastnih pozicijah neprave osebke!

     • Soave

      + + + + + + + Ja, človek bi vsaj pri tako življensko važnih pogodbah pričakoval red !!
      Saj ga v zemljiški knjigi ni. Tam je še vedno vse po domače. Potem se pa tožarijo .

     • RATATA

      Saj narod se mora tožarit, če se ne bi, bi ne bilo sodnih zaostankov.
      No, za meddržavne spore imamo pa raznorazna mednarodna sodišča … in če smo že s to izkušnjo arbitriranja, ki smo jo zakuhali “sami”,
      saj “naši” niso predložili le verodostojnih listin, ki jih imamo (hrvatska pa niti ene same samcate!!!), bi bil prav vesel, ko bi se našel kdo in bi nas popeljal pred PRAVO SODIŠČE, kjer bi pa res morali biti na mizi le verodostojni dokumenti, ki jih hranijo velesile (RUS, ANG, FRA, Dunaj, UN…) in arhiv v bg.
      Trdim, da bi se mdr. spremenila celo občina Buje, saj je kršila Statut Svobodnega Tržaškega Ozemlja s tem, ko se je v tistem času preoblikovala in razbohotila.
      Tri zagnane podiplomske študente mednarodnega prava rabimo in s podporo verodostojnih zgodovinarjev in poznavalcev dejstev v treh mesecih zberejo vse potrebno za postavit na mizo!

     • Soave

      Hja. . . Tri zagnane ! Kdo pa misliš, da jim bo dovolil ? Prmejdun, saj je verjetno veliko zbranega in na razpolago. Tudi kar nekaj zelo dobrih zgodovinarjev imamo.
      Pa , kje za vraga se zatakne ?
      Sodišča ? Izgleda!!

     • Tone

      Koga, razen vas pa zgodovina sploh zanima? Takoj, ko je Demosova vlada priznala, da postane bivša republiška meja sedaj državna, je bilo vsega konec. Sedaj se lahko borimo samo še za centimeter ozemlja tu, centimeter tam. Po mednarodnem pravu pripada Hrvaški pol zaliva. Zato pa smo šli v arbitražo, ker to sodišče lahko uporabi tudi načelo pravičnost in upošteva zgodovino. In zato ga Hrvati ne priznavajo.
      Samo prazno slamo mlatite.

     • Soave

      Hvala enako !

     • Soave

      V eni sapi napišete. . . . koga pa zgodovina sploh zanima in da sodišče upošteva zgodovino.
      Če je to mlatenje prazne slame, potem pa res ne vem, kje je kakšna rešitev. Takrat je bilo veliko zadev nerazrešenih.
      Kje pa ste bili vi takrat s temi silnimi nasveti.? Ste pozabili, kako je bilo ?

     • Tone

      Dragi Soave, tile forumi so zato, da bralci izmenjujejo mnenja, ne da iščejo rešitve. Ali je že kdaj bil kak družbeni ali politični problem rešen na internetnem forumu? Sicer pa, ali niste opazili, da tukaj večinoma niti mnenj ne izmenjujejo, ampak se zmerjajo in tekmujejo, kdo je večji bedak.
      Ni važno, kje sem bil takrat, ker nisem politik. Res pa je, da tistih, ki so se metali v kanal, da bi dobili več volivcev, nisem volil.

     • Soave

      Ja, drži. Tu smo zato, da izmenjamo mnenja, pripnemo kakšno dobro razmišljanje iz drugih forumov. Sem opazila, da jih mnogi ne berejo. Ampak to je verjetno slabost vsakega portala, ki dovoljuje različna mnenja in s tem tudi neprimerno pisanje.Zakaj bi se izpostavljali, ko je – izgleda – najlažje pljuvati.
      Zadnjega stavka pa nisem razumela.

     • Tone

      V zadnjem stavku se referiran na znan dogodek med eno od predvolilnih kampanj (mislim, da je takrat zmagal JJ). Takrat so nabirali volivce z mejo na Dragonji in okoli Jorasove hiše, tako kot jo bodo sedaj z mejo na morju. Takrat je predsednik SLS med borbo za mejo, namenoma zdrsnil v kanal, da se je potem govorilo in pisalo samo še o tem.

     • Soave

      No, to sem pa pozabila.
      Seveda je tam nabiral točke. Kot še marsikateri politik. O namernem zdrsu nisem prepričana, je pa vse možno. Takrat in danes.
      Da pa smatraš, da je potegovanje za pravično mejo samo politično nabiranje točk. . . . . . . malo žalostno no ! Politiki bi morali enotno povedati Hrvatom ! Speljite se ! O meji se bomo pogovarjali takrat, ko boste želeli vstopiti v denarno unijo in Schengen.

 • luckyss

  “Z bilateralnimi pogovori bi se lahko doseglo bistveno več”…..
  Kdor napiše kaj takšnega je idiot ali provokator…..
  Saj se bilateralno pogovarjamo že skoraj 30 let in nas Hrvati vseskozi vodijo za nos…..in to bi očitno radi počeli še naslednja desetletja…
  Torej kdor to zagovarja je izdajalec ali pa Hrvat…
  Imamo veljavno mednarodno podprto arbitražno odločitev in na tem je treba graditi..

  • centurion

   Ja bebo.
   Smo pa multilateralno po pahorjansko izgubili stik z mednarodnimi
   vodami in posledično status pomorske države.

   • luckyss

    Po mednarodnem pomorskem pravu pač ne gre drugače….
    Imamo pa po tem pravu zagotovljen stik z odprtimi vodami, kar je v praksi enako..le nafte tam ne moremo iskati..

    • RATATA

     Tu pa nimaš prav in se bosta morala s psom po vseh osmih še malo sprehajati po dveh hektarjih tvojega zemljišča.

 • RATATA

  Ko je naš genij France Presheren ob novini leta 1844 napisal … “ne vrag, le sosed bo mejak” ….. je zagotovo mislil prekleto resno.
  Bili so, so in bodo vragi namesto sosedov.
  Hrvati s svojo genocidno nacifašistično naturo (tako uči zgodovina!!!) bi nas najraje izbrisali (delete),
  prav tako kot fašistični italjani (tako uči zgodovina), napoti do Jadrana pa smo tudi nacističnim nemcem (tako uči zgodovina). Madžari vemo kako se se izkazali (pomisli kako uči zgodovina).
  Dejansko brišejo nas iz minute v minuto komunisti na čelu s kiićanom in njegovimi brezsramnimi amoralnimi nastavljenci, veleizdajalci, ki skrbijo le za to, da sledi odgovornosti zabrišejo in zamegljujejo vse dokler ne pride na položaj njihov nastavljeni naslednik.
  Krivi smo pa popolnoma sami, saj odločanje predajamo potomcem komunističnim revolucionarjem, da ohranjajo oblast in nadaljujejo s unčevanjem Slovenskih dežel in Slovenskega naroda.

  • luckyss

   Tudi desnica ni nič storila v dobrobit slovenskega ozemlja, razen tega da vse več naših gozdov postaja vatikanskih…

   • Povej, kaj si ti storil ? Samo šinfat znaš, vse po vrsti, samo “naših” ne – drekač.

    • luckyss

     Sam lahko storim le nekaj…ne bom voli trenutnih levih ali desnih, ki jim je skupen cilj le lastna rit..

   • RATATA

    Ko bo “desnica” v Sloeniji postala desnica in bo na oblasti ji bom odkrito povedal kar jim pripada.
    Malo diplomacije pa le premorem!
    Vatikan ima rad hrvate, ker so genocidni nacifašti in ni moja intimna opcija. Tudi moj Bog v meni Vatikana ne mara in ga skupaj šimfava, korajžno in na glas.

  • Steiermark

   Če bi Slovenijo sestavljale samo slovenske dežele, potem še tako velika ne bi bila, kot je……..seveda pa za njeno zmanjševanje , predvsem v hrvaškem sosedstvu, skrbijo že od nekdaj, od maistra dalje, ki je vstrajno lezel srbom in ostalim v r……t in tudi sam poskrbel, za doniranje kranjskega ozemlja, pod katero je spadala tudi istra….

 • RATATA

  Prtegnjenci!!! Zahvalimo se hrvatom, da ne priznavajo odločbe arbitražnega tribunala(!) in končno podajmo zahteve po principih in pravili internacionalnega prava.
  Odločba o določitvi poteka meje je pravno nična, saj niso bile upoštevane niti določbe sporazuma o arbitraži.

 • indijanka

  Se tej zgodbi bolj smejijo ribe ali italijanski ribiči? Vlada bi nas rada prepričala v čudeže. Zelo, zelo težko si predstavljam, da je zunanjemu ministru in predsedniku naknadno zrasla hrbtenica. Oba sta mehkužca. Upam, da bo vsaj en hrvaški ribič poskusil prečkati mejo in bo moral takoj po prečkanju, skozi Slovenijo peš, ker mu bodo na meji zaplenili najmanj avto..

 • centurion

  Jaz objavljam, da bom dne 3.maja 2018 odprl kopalno sezono in
  nameravam plavati ob zračni blazini do arbitražne meje.
  Ali me bo spremljalo vsaj pet policijskih čolnov in po možnosti
  naša nosilka, kaj je že , Triglav, no ja reševalka prepečencev
  v operaciji Mare nostrum migrantonosilkaTriglav in s tem omogoči
  varno kopanje v kadi, ki je po komunističnih operacijah ostala od
  slovenskega morja?
  Samprašam.

  • Res je žalostno. Nismo imeli samo enega Kardelja, takih “kardelčkov” je med levimi kolikor hočeš.
   Tito nas je učil “tujega nočemo, svojega ne damo” – tile, ki nam vladajo že četrt stoletja
   pa niti ne vedo, kje in kaj je naše. Imajo pa seveda vsi visokošolske diplome in doktorate – mah, naj jih “luckyss” vse poš*ije – sami plagiatorji !!!

  • samsara

   Te moram dobronamerno opozoriti, da po zakonu imamo plavalci pravico plavati v morju v pasu 150 m od obale. To velja povsod, kjer to in izrecno prepovedano.
   Če pri tem uporabljaš zračno blazino najbž ne spremeni nič ;-)

   • RATATA

    Kaj pa če “zračno” blazino nafilaš z metanom naprimer, a to kaj spremeni(?) …. mislim po pomorskem pravu hahaha

   • centurion

    Kaj dosti več tudi ni od obale, hrvaške….
    Pa tudi od slovenske, na žalost ne….

 • MEFISTO

  Samo sprašujem!

  So vojaškim specialcem, ki služijo na Trdinovem vrhu, po novem pri Svet Geri, že izplačali dodatek, ki jim pripada na misijah v tujini?

  • Daj, daj, MEFISTO – še osnovne plače jim ne dajo, kot se spodobi. Treba šparat za
   gospo Godino iz SDH in še vse njene pripadke.

 • MEFISTO

  Levičarji na plano, čeprav ste osamljeni, odkar je Bog vse pametne ljudi postavil na desno.

  Luckyss sam ne bo zmogel obraniti posvinjano čast in slabo ime aktualne popolnoma nesposobne levičarske vlade.

  • luckyss

   Ni treba nič braniti….prvič v zgodovini samostojne Slovenije imamo črno na belem mednarodno razsodbo, ki določa meje…in slej kot prej jo bodo sprejeli tudi Hrvati..
   Ne pa neke svinjarije okrog dogovarjanja incidentov zaradi pridobivanja političnih točk..

   • joza joza13

    Ali ti kdaj kihneš?

    • Soave

     Hi. . . .hi. . . . . .dobra !

   • rabbit

    In kaj boš z njo, rit obrisal?

   • Soave

    Tebi pa tudi prav vsaka ” svinjarija ” prav pride, no ?

 • MEFISTO

  Hrvati še naprej ostajajo naši prijatelji.

  Še naprej vztrajno odklanjajo našo zemljo na kopnem in nesrečne Slovence, ki bi radi ostali v Sloveniji, pa jih je leva koalicijska vlada podarila Hrvatom.

  • luckyss

   Vlada se le strinja z arbitražo, ker smo se temu zavezali, mar se naj blamirajo kot Hrvati, ki ne spoštujejo nobenega pravnega akta ker je “nad njimi le Bog” ?!

 • antimur

  Vsa resnica je v tem, da bi že zdavnaj imeli rešeno tako morsko kot kopensko mejo, če ne bi Kučan s svojo drhaljo, predvsem pa njihov lakaj, butasti Erjavec toliko skakal okrog Rusov in njegovega “Lavlova”, kot da bi bil povsem brez pameti. Do Američanov se pa te budale obnašajo skorajda sovražno, pa tudi do Nata se ta levaška drhal obnaša kot da bi bili z njimi v vojni, ne pa zavezniki. Zato moramo čimprej poslati Kučana in njegovo bando, z njihovimi kriminalci, sodstvom in tožilstvom, lažnivimi mediji, z vsemi novimi obrazi, kot je Serpentinšek, z izdajalci kot sta Peterle in Novačka in podobno svojatjo na smetišče. Dobro bi bilo to narediti še pred volitvami, kajti ta banda lahko v pol leta popolnoma uniči Slovenijo.

  • Mihec

   Rešeno bi bilo tudi če bi obrambni minister ob osamosvojitvi poslal vojsko na prave meje.
   Pa je hrvatom dovolil da so mejni prehod naredili pri Jošku Jorasu. Verjetno jim je popustil, da je lahko kasneje prodajal orožje.

   • viRus

    Kdo ga je prodajal ? Ti si bil glavni prodajalec.

   • Steiermark

    trotl zagamani…..

  • samsara

   kučan je preprečil izvedbo predloga Janeza Janše, da po porazu jugovojske, naša vojska zasede rt Savudrija.
   Rupsi pa se je pozneje podelal v hlače, pred neko občinsko uradnico iz Buj, ki je privihrala na gradbišče , takrat še naše bodoče carinarnice in opletala po zraku z nekimi papirji. Rep med nogi in domov.
   Pozneje so Hrvati na istih temeljih zgradili svojo carinarnico v Sečovljah.

   • RATATA

    ….carinarnico……., ki jo lahko v petih dneh odstranijo – izjava nikice valentića z žigom hrvatske nacifašistične kvazi nezavisne države. Naj jim pustimo in se jim usmilimo, saj so v vojni in da bodo imeli vsaj nekaj prihodkov od turizma …… Res so hrabri hrvati, saj se ničesar ne sramujejo!

    • Steiermark

     Naj se raje sramujejo “naši” bebci, ki so dovolili oz. izvolili to jugokomunajzarsko drhal, ponovno na oblast in nam tako že nič kolikič zapravljajo slovensko ozemlje……

 • Franc Šink

  Še se bomo zabavali. Saj imamo vrhunske klovne in harlekine v samem vrhu politike.

  • etrusk

   In vrhunsko vojaško ladjo ki bo Hrvate poslala do Dubrovnika.

   • Janko Gedlička

    Če bi jo vrhovni poveljnik poslal v piranski zaliv, bi Hrvati s svojimi ladjami zmogli demonstrirati premoč. Tako pa imamo izgovor, da je Triglav zapslen z migranti.

   • Borut Stari

    Bedak. Najamimo kar letalonosilko Nimiz? Problem. Ne more manevrirati v 2 deci vode. Nič pametnejši nisi od osebkov slovenske vladne ekipe.

 • Stajerka

  Cerar in Erjavec sta bedaka svetovnega kova…….a nista oba celo “pravnika”…….naj si prebereta arbitražno sodbo in mednarodna pravila arbitraže, potem pa zapreta kljune za vse večne čase…….to kar počno ni druga kot provokacija na provokacijo…….narod vas ima dovolj – slovenski in hrvaški – politikov na obeh straneh meje…….da pa naš cvetober slavi izgubljeno vojno/arbitražo, je pa tako ali tako absurd brez primere…..

  • RATATA

   Večina pravnikov pri nas je res pohabljenih totalno!
   Res je, kar praviš, prikazati skušajo tako, da bi narod navijal za uveljavitev te, pravno nične odločbe o določitvi poteka meje med državama.
   Kozlarija!!
   Spomni se, kako so že takoj, še za časa dogovarjanja o besedilu sporazuma o arbitraži začeli zavajati, da gre za “”””določanje meje v Piranskem zalivu”””(!!) GNUSNE ZAVAJALSKE SVINJE SO!!!!!!

   • Sadako

    Če bi hoteli uspeh bi dali profesionalca Čeferina in ne udbovca Sekolca. Takrat bi imeli cel zaliv, tako imamo pa samo štalo.

    • RATATA

     Veš, čedalje manj si upam trditi kdo ni udbovec.

    • RATATA

     Bistvo je priložen memorandum, ki ni vseboval popolnoma nič od tistih dokumentov, ki bi bili za določitev poteka meddržavne meje verodostojni (vseboval je na kupe gnile solate o upravni meji med socialističnima republikama).
     Tako je v bistvu lahko tribunal odločal le o upravni meji med SRS in SRH.
     Katerikoli pravnik z znanji s področja principov in pravil internacionalnega prava bi priložil le tiste dokumente, ki so verodostojni in izkazujejo pripadnost ozemlja po pravu.
     Določilo v sporazumu o arbitraži, da se poleg mednarodnega prava uporabi tudi načelo pravičnosti in dobrososedskih odnosov, je v sporazum vpisano zato, da bi hrvatski ostalo tisto, kar si je pridobila z izvrševanjem njene nasilne, genocidne nacifašistične politike s podporo fašistične italije in vatikana celo po pomladi leta 1945 (naseljevanje hrvatov in tistih, ki so hrvati postali kasneje, pomori Italjanov in ogromnega števila Slovencev – Štrigova, Istra, Kvarner, Gorski Kotor…., -nasilništvom in ustrahovanjem komunističnih oblastnikov) in nato po poletju leta 1991 in za časa njihovega t.i.”domovinskog rata”, kar ni drugega, kot genocidno iztrebljanje “nehrvatskega” življa na teritoriju upravne enote socialistična republika hrvatska (kaj je bilo potrebni pregnati z njihovih stoletnih domov pravoslavne srbske civiliste / 200 jezer v iztrebljanju za časa “oluje” 05.08.1995?!?).
     Gnusno je bilo tudi dejanje, ki ga je neuka, saboterska in izdajalska sodrga pri nas izvedla s priznanjem “države RH” preden se je ta sploh razglasila, da je država (v čudnih okoliščinah v vojnem času so “kao” razglasili prekidanje veza sa eSeFeRJot u “podrumu INE” dne 08.10.1991, do tedaj pa je bila le sestavni del preostanka sfrj, ki je s svojo jna pod vodstvom hrvatov s.mesića, a.markovića napadla osamosvojno Republiko Slovenijo!!!.

 • Sadako

  Antifa ima v Italijanski luki zasidranih več ladij. Koliko vem je največja takšna, da ima v riti malo ladjico in mama sama lahko povozi kakšen čoln. Antifa v Italiji čaka, da pridejo Hrvati.

  • Sadako

   In naši so nalašč zgubili, ker drugače bi dali Čeferina in ne Sekolca pa bi imeli Jorasa in cel PIRANSKI ZALIV.

 • totex39

  To izzivanje in šopirjenje Hrvatov je res nedopustno, ko pa vemo, da ni primerljivo z morjem, ki ga imajo v celoti.

 • Rožle

  Že znane besede … :
  ” ne priznajem ovaj sud ” …

 • totex39

  Saj Hrvati nimajo apetite po tem koščku morja, ampak tudi druge dela ozemlja bi si radi prisvojili, očitno imajo še namen, da bi se njihove lovke širile v notranjost.

 • Hribouc

  Istra ni nikoli bila njihova.
  Reka do Bakra tudi ne.
  Krk, Cres in Lošinji sio bili Dežela Kranjska še sredi 19.stoletja !
  Ima 1250 otokov.
  Imajo tisoče kilometrov obale!
  Imajo 5 milijonov zalivov in zalivčkov….
  VSE TO ZDAJ MAJO-Kobilice požrtne!
  ———————————-
  Ampak, kurbe tatinske Hrvaške požirajo še Piranski zaliv, ki je zgodovinsko Piranska občina z listinami, itd
  NEMA TATA DO HRVATA, KURBE TATINSKE!
  In naši rdeči nesposobni komunajzarji in rdeči Udbaši v kompletu z njimi – krasen duet !
  GOLAZEN NIČVREDNA!

  • Soave

   + + + + + Kobilice požrtne !!

  • opazovalec

   Hribouski pozznavalec Kranjske,
   poglej tile povezavi http://www2.sistory.si/publikacije/razstave/Kranjska_v_prvem_letu_velike_vojne/ch01.html, https://sl.wikipedia.org/wiki/Avstrijsko_cesarstvo#/media/File:KaisertumOsterreich.png in se kaj nauči preden širiš neresnice. Avstrija pred padcem Napoleona ni posedovala Istre (Beneška republika) razen kakšnega obrobja, nato je bila del Ilirskih provinc. Po Napoleonu je sodila Istra v Ilirsko kraljestvo v okviru Avstrije, kakor tudi Kranjska. Po 1848 in ukinitvi Ilirskega kraljestva pa je Istra sodila v takoimenovano Avstrijsko primorje (Grafschaft Kuestenland) in ne pod Kranjsko, https://sl.wikipedia.org/wiki/Primorska.

   • RATATA

    Pomiri se opazovalec, saj ni nič hudega povedal, razen morda zate. Slikic in risbic je še malo morje, izluščiti je pa potrebno le tisto, čemur se reče dejstvo in samo tako stvari stojijo.
    Tisto kar je bilo prej (ko hrvatske države ni bilo nikjer, sploh pa ne hrvatskega prava, hrvata se je pa počutilo zelo malo ljudi…) se nadaljuje z razpadom AO monarhije in karlovim manifestom ….
    ter “ujedinjenjem” držav (zemalja po srbsko iz sestave AO), ki so se dne 01.12.1918 združile s Kraljevino Srbijo. No in med temi državami (zemljama) ni bilo nikakrške države hrvatske in Slavonije, saj sta bili (NIČ – le parceli) sestavni del nedeljive – celovite Kraljevine Ogrske(!), zato ju je lahko Kraljevina Srbija, kot zmagovalka na strani antantnih sil le okupirala! Zato je tudi 91-95 morala biti vojna (to je povedal f.tudjman!!!!). Po kolobocijah, ki smo jih Slovenci v od nekdaj naših deželah / Državah (Koroška, Krajnska, Štajerska, Primorska …. Prekmurje z Medmurjem…) živeči doživeli v kraljevini shs in kraljevini jugoslaviji in vmesnega časa, ko smo bili del reicha in del italije in (!!!!) del genocidne marionetne nacifašistične tvorbe ndh ter po “kvazi svobodi” 1945 v sfrj,
    da bi nazadnje izstopili iz te nesrečne zveze z nam nič kaj podobnimi južnjaškimi narodi, narodnostmi in plemeni 25.06.1991 so naši štori, ali pa izdajalci osamosvojili le tisto upravno tvorbo sz dela sfrj, ki se ji je reklo socialistična republika Slovenija.
    Ampak:
    še nekaj je pomembno v tej fazi….!!!! Kako to, da so vsi utihnili, da so “naši” miličarji nadzirali ves Piranski zaliv do točke T5, kjer se začne odprto morje(?) A to tebi ni nič čudno, da nihče več tega ne reče?
    Morje v tem delu o katerem je govor tu ni bilo nikdar slovensko …. hrvatsko pa še manj, ker hrvatske prej ni bilo, to morje okrog Istre z otoki je bilo vedno morje Dežele primorske, ga je pa upravljala v imenu sfrj srs in srh ampak ostaja to morje sestavni del Dežele Primorske, saj je ni nihče ukinil, celo fašistična italija in po njeni kapitulaciji septembra 1943 niti nacistična nemčija!!! Zakaj le??
    Ti le opazuj, ker si primitivec, kar se opazi po tem, ko nekaj izjaviš.

    • opazovalec

     Samo na kratko, Hrvaška je postala kralevina davnega leta 925, od leta 1102 je del bila del personalne unije z Ogrsko. leta 1527 pa je hrvaški “parlament” okronal Ferdinanda I Habsvuršeka za hrvaškega kralja. V nasprotju s Slovenijo, beseda Slovenci je bil namreč prvič zapisana šele leta 1500, P. Trubar, Katekizem, je Hrvaška na žalost stara država, oziroma pojem, Slovenija je pa na žalost novodobna tvorba, ime se je uradno uporabljalo šele po letu 1945, prej smo pač bili nekašna Dravska banovina, Hrvaška pa savska banovina in na kocu banovina Hrvatska. takšna je pač zgodovina, in ne se je sramovat in ne je potvarjat.

     • RATATA

      Sicer me za to dejstvo, da si ti totalni bebec me prav boli qrac, se pa jezim nase, da ti odgovarjam.
      Res si butast, neveden in katastrofalno primitiven idiot na vseh področjih kjerkoli se oglasiš zato raje opazuj, a ne zastopiš tega? Opazuj budala fukjena pohabljena!

     • RATATA

      A tako je hrvatska starodavna država, kot je bil čistokrven hrat Rugjer Bošković, ki so ga morali odstraniti iz bankovca, saj je njegova mat bla italjanka, fotr pa srbijanc.
      Budala si! nasedla lažnjivi ponarejeni zgodovini, ki nima enega verodostojnega dokaza.
      O banovinah, ki so jih na državnosti slovenskih dežel v shs prišlepani pritepenci hrvati izsilili od kralja bodi raje tiho, ker ti notranjeupravna ureditev ni nič kaj jasna.
      Popolnoma tiho si lahko o poimenovanjih predvsem vis a vis Slovenije in Slovencev, saj so v Porfirogenetovih virih omenjeni (pisano ad pribl 840) pritepeni srbi in hrvati, ki so se naselili na ozemlje slovenov, ravno tako v 15. stoletju, ko so hrvati pribežali pred turki, kjer so jim bila na našem ozemlju (Kraljestvu Slovenjeh!) dodeljene parcele in graščine, kamor so se v okolici Zagreba, Karlovca, Križevcev naselili med kmete Slovene, ki so jim postali podložni.
      Preberi raje Kroniko Antola Vramca, napisano leta da ti razloži
      dokument, ki je kao prepis tiste personalne unije je dognano ponarejen (pacta ….1102. )
      Ne znaš se pa vprašati, zakaj je morala biti vojna na hrvatskem, v slavoniji in bosni, pa ti povem, da zato, ker so se 01.12.1918 s kraljevino Srbijo združile le in samo slovenske Dežele s statusom države (Zemlje), hrvatska in slavonija, ki sta bili pa sestavni del celovite Kraljevine Ogrske pa tega statusa nista imeli in zato jih je Kr. Srb. morala okupirati (kot zmagovalka na strani Antantnih sil).
      Ugotoviti je pa treba tudi to, da so leta 1941 genocidni nacifašistični hrvati pisali nove učbeniku o svojem poreklu, saj nekaj časa so bili slovani, potem niso več hoteli biti slovani in so se prišteli nekakšnim irancem, potem so bili pa nekakšni smešni goti, učbenike iz prejšnjega leta so celo odkupovali nazaj, da bi lahko zakrili laži in izmišljije (ali pa resnico)!!! To je zapisano tudi v časopisju tistega časa in ostaja znano in jasno.
      Karkoli zineš ali blekneš je BLJAK ne zdrži kritične presoje in te izkaže za hudo indoktriniranega v pisunjenje nemške, beogradske in hrvatske zgodovinopisna ponarejevalske šole samotituliranih znanstvenikov in doktorjev, kamor so za privilegije pristopili tudi “naši”, ki celo dandanes pisunijo nedokazane trditve in dokazane laži (božo repe, peter damjanović štih, dušan nećak in kompleten mlajši naraščaj, ki so mu bili mentorji tile s komunizmom preluftani tepci).
      Opazuj raje tepec in drži primitivno gofljo zaprto, ker se se naučil nekaj kar ni res in boš moral to pozabiti in spoznati resnico!

     • opazovalec

      Bom kar prenehal, komentiram samo komentarje ljudi, nekih pasjih izvržkov pa ne (sam uporabljaš za nekatere posameznice izraz psica, recimo malo niže….., tako da lahko povsem enako obravnamvam tudi tebe)

     • RATATA

      Kuzlica!

   • Schemva Miro

    In od kdaj je Istra Hrvaška,in od kdaj so tam Hrvati?

    • opazovalec

     Že zelo dolgo, tam nekje od časov Cirila in Metoda. Kaj si v šoli sedel na ušesih. poglej si recimo tale link o Glagoljaštvu, http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?ID=22159, ko se boša pa vozil po Istri in Kvarnerju si pa oglej kakšen Glagoljaši zapis. sam sem jih videl precej.

     • RATATA

      Matr si kreten!

  • Takole pa Hrvati:

   Wikicitati „Republika Slovenija se zauzima za očuvanje cjelovitosti Piranskog zaljeva pod njezinim suverenitetom i jurisdikcijom i za izlaz na otvoreno more na temelju dopuštenih kriterija međunarodnog prava te uvažavanja specifične situacije Republike Slovenije. ”
   (sporni tekst)

   Wikicitati: „Bitno je reći da se mi cijelo vrijeme strogo držimo načela međunarodnog prava, tako da, zapravo, nije čudno da se naše i britanske karte Savudrijske vale potpuno poklapaju.”
   (prof. dr. Vesna Barić-Punda.)

   VIR: https://hr.wikipedia.org/wiki/Savudrijska_vala

  • Schemva Miro

   Nemoj,da imaš hrvata za brata,dva hrvata četiri tata,boj se kuge i hrvata.

  • Steiermark

   “kurbe tatinske

   “kurbe tatinske” so bili od prva smrdljive jugoslavije dalje, od Maistra pa do tita – ko se te k. tatinske poklanjale slovensko ozemlje, jamrajoč zraven, češ, da smo itak vsi v jugoslaviji in da ni pomembno , čigavo je kaj! In te, današnje k. tatinske, s pritlikavcem in boratom na čelu, so pa poklonile še zadnji košček slovenskega morja in ozemlja

 • Rožle

  Levake pa Hrvate je treba skos sam tepst k vola … drgač nč ne pomaga ..

 • Ana Premuž

  Poleti pa bo pol Slovencev na hrvaskem morju ,mi pa imamo tak zaklad DOMA , Z MOZEM SVA BILA LANI POLETI NA IZVIRU KAMNISKE BISTRCE NA JOK MI JE SLO OD TE LEPOTE MOJE DOMOVINE .

  • totex39

   Ko pa te ljudi vprašaš, zakaj gredo na njihovo morje pa ti odgovorijo, da turistične agencije nudijo poceni aranžmaje, morje je čisto, da jih politika ne zanima pa ne vem še kake bedastoče se še spomnijo, da ti odgovorijo. Poleg politikov so tudi slovenski volivci tisti, ki bi nas z lahkoto prodali . Žal je taka naša realnost.

 • xtc

  Saj ni važno koliko je rib ste pa ujeli vsaj nekaj hrvaških policajev to pa je tudi nikaj.

 • Franjo Trojner

  Prava sramota in katastrofa, kreativni
  urednik Mladine Robert Botteri je dne 4. 1. 2018 pozno večer po 22 uri iz studija v Ljubljani za HRTV 1 v hrvaškem jeziku komentiral zaplete v Piranskem zalivu in kritiziral Slovensko politiko in politike. Vsi hrvaški komentatorji v studiu HRT 1 so mu z rokami, nogami in še z uhami ploskali.

  Razumem, da hrvaška oblast laže svojim ljudem in jih hujska proti Sloveniji, da pa se je kreativni urednik Mladine tako zelo spozabil in zagovarjal hrvaške intetese namesto SLOVENSKIH je pa pravi škandal.
  Če je to oddajo slučajno gledal kdo izmed vodstva novinarskega združenja, ceha bo v prihodnjih dneh v medijih in medijskem cehu prava štala.
  Toliko sovražnega govora do Slovenije in laži , kot so si ga privoščili vsi trije hrvaški komentatorji v teh parih minutah ni bilo izrečenih v vseh teh 26 letih skupaj, odkar se poizkuša določiti meja med Slovenijo in Hrvaško. Hrvaški politiki dobesedno lažejo in hujskajo svoj narod, še posebej ribiče proti Sloveniji in Slovenskemu narodu. Hrvati razsodbe arbitraže nikoli ne bodo sprejeli, nikoli in nikdar ne bodo pristali nad manj, kot že imajo in si želijo, zato zna biti jutri in v prihodnjih dneh v naših vodah zelo vroče.

  Nikoli več nočem od naših politikov slišati, da nam je hrvaška država prijateljska država, ker to enostavno ni res! Nikoli več od vlade, Cerarja nočem slišati; da so nam hrvati prijateljski narod, ker to enostavno ni res! Nikoli več nočem od vlade Cerarja slišati, da so hrvatje dobri sosedje, ker to enostavno ni res!
  Sam nikoli več ne dopustujem pri hrvatih, upam, da se bo tako odločila večina domoljubnih Slovencev, v kar se bomo lahko prepričali že kr 1 maja.Dovolj mi je teh prepotentnih hrvatov, ki nas Slovence in našo državo non stop ponižujejo in zasnehujejo. Betonski zid jim je potrebno na meji postaviti pol pa se naj preko Madžarske in Avstrije v Italijo vozijo.

 • škoda da ni fotografij teh Štirih policijskih čolnov

  • luckyss

   Fotoaparat ne more videti dvojno, ker ga ne poganja alkohol…

   • Vsekakor jim verjamem, rad bi videl te štiri čolne, da vidim kaj vozijo hrvati in njihove zmedene obraze ko ne vedo kaj bi
    ; )

 • Soave

  Nova ?? Lepo prosim, da ne bo prevelikega nakladanja komentatorjev o policijskih čolnih, dodajte še kakšno fotografijo.

  Hvala !!

 • samsara

  Nič več se ne omenja školjčišča v lasti Hrvata(ov), ki je po izreku sodbe v celoti na slovenski strani.
  Sem morda kaj prezrl? Je še tam? Če je, zakaj se ne omenja?

  • marker

   Se ne sme…

   • samsara

    Glavno je to, kot pravi Šerif Šefic, da v celoti nadziramo in kontroliramo celotno slovensko morje. Nadvse pomembno je med rugim, da kontroliramo in nadziramo kako hrvaški ribiči v spremstvu hrvaške policije ribarijo in odnašajo ribe iz Slovenskega morja. Pa tudi to, da nadziramo in kontroliramo stanje školjčišča v lasti Hrvata(ov). Kontrola in nadzor sta najbolj pomembna! Tako zelo, da sta že sama sebi namen.

  • RATATA

   Ker je minirano (školjčišče), to pa se dela v tajnosti.

 • samsara

  “Drugič so se delali, da me snemajo s kamero, čeprav se je lepo videlo, da je objektiv kamere pokrit,”

  Treba je priznati, da je snemanje s kamero kar precej kompleksno in zapleteno opravilo, začenši že z samo odstranitvijo poklopca na objektivu. Domnevam, da je za takšno operacijo usposobljenih le nekaj višje rangiranih hrvaških policistov in da ravno takrat nobeden ni bil dosegljiv.

 • Franjo Trojner

  Ali bo Borut Pahor še tretjič izdal SLOVENSKI NAROD IN DRŽAVO?
  Pahorju še danes ni jasno, da so se hrvati, Kosorjeva samo malce poigrali z njim in že ob podpisu dogovora o arbitraži držali fige v žepu. Hrvati so dosegli svoj cilj in prišli v EU mi Slovenci/Pahor smo pa izpadli pravi osli, saj so vsi problemi z južno mejo ostali na isti stopnji, kot bili pred vstopom hrvaške v EU. Hrvati arbitraže ne priznavajo!! Pahor pa še danes naivno pričakuje signal iz Zagreba, da bodo hrvati razsodbo arbitraže spoštovali, sprejeli. In s takšnimi napačnimi stališči, mišlenjem gre Pahor na vrh EU in na sestanek zveze NATO, le kaj drugega, kot pinovno izdajo SLOVENSKEGA NACIONALNEGA INTERESA lahko od Pahorja zniva pričakujemo?

 • Caetano

  Bravo Nova24 da ste se podali v samo srce konflikta na slovenskem morju!

 • hle

  Hrvatom se lahko smeji zaradi dejstva da je naša politika ob tem vprašanju globoko razklana JJ bi razsodbo takoj zminiral pa ne za to ker bi bil sam sposoben doseči kaj več ampak z ciljem domačega političnega predrkavanja vlada pa mora sedaj pritisniti na Bruselj kajti Hrvati namenoma kršijo pristopne pogoje za članstvo v EU odvzem glasovalnih pravic bi morala biti prva zahteva

 • Takole pa razmišljajo in “razumejo” Hrvati:

  Wikicitati „Republika Slovenija se zauzima za očuvanje cjelovitosti Piranskog zaljeva pod njezinim suverenitetom i jurisdikcijom i za izlaz na otvoreno more na temelju dopuštenih kriterija međunarodnog prava te uvažavanja specifične situacije Republike Slovenije. ”
  (sporni tekst)

  Wikicitati: „Bitno je reći da se mi cijelo vrijeme strogo držimo načela međunarodnog prava, tako da, zapravo, nije čudno da se naše i britanske karte Savudrijske vale potpuno poklapaju.”
  (prof. dr. Vesna Barić-Punda.)

  VIR: https://hr.wikipedia.org/wiki/Savudrijska_vala

  • ahnenpass

   Hrvaška wikipedija je še bolj zanič kot slovenska, ker tam napišejo več oslarij. Pri nas nihče več ne komplicira, ker se takoj najdejo idioti, ki vse označijo za neresnično in neprimerno, čeprav ustreza znanstvenim dejstvom, popravki pa ne. To pomeni, da te Wikipedije ne razumejo koncepta javne enciklopedije, ki MORA temeljiti na znanstveno potrjenih oziroma resničnih dejstvih, sicer se avtorja opozori in vsebina pobriše. Briše se pa res čedalje več, če se ne sme pisati laži, potem je bolje, da ni ničesar zgleda. Hrvati še niso tako napredovali, njihova totalitarna hunta je preveč močna in obvladuje celotno javno sfero, na Hrvaškem ni nobene razlike med resnico in kompletno izmišljotino.

   Dejstvo je, da nobena hrvaška država ni nikoli mejila na Italijo in tudi cel Piranski zaliv nikoli ni bil njihov, z njim je upravljala edino Zagrebška garnizija JNA, enako kot s celo Istro in našimi zaselki ob meji, ker smo Slovenci pač spadali pod njihov okraj in nismo imeli svojega vojaškega centra.
   To je dejstvo, ki ga nihče ne more zanikati, zato bi bilo od hrvaške wikipedije zahtevati, da mora pobrisati neresnično vsebino ter ustrezno popraviti informacije.

   • RATATA

    To je notranjeupravna organiziranost neke celovite države, ki se nikakor ne more upoštevati pri odločanju o meddržavnih mejah po principih in pravilih internacionalnega prava.
    Z drugimi besedami, po ukinitvi tega stanja (zaradi naše zapustitve združbe in to predvsem zato, ker smo sklenili zvezo enaki z enakim in v to zvezo nekaj internacionalno pravnega prinesli) velja prejšnje stanje, ki ga lahko spremeni le pravno veljavno dejstvo na podlagi odločevalskega temelja, ki ga lahko ti principi in pravila kot veljavnega upoštevajo.

 • Osti jarej

  ….ZDA se ne bodo postavile na nobeno stran v sporu o meji med Hrvaško in Slovenijo, je včeraj v Zagrebu izjavil namestnik pomočnika ameriškega državnega sekretarja za Evropo in Azijo Hoyt Brian Yee, ki je pristojen za srednjo in jugovzhodno Evropo.

  • ahnenpass

   Saj se v Jugoslavijo tudi niso mešali, dokler ga ni poslovna tajnica potegnila Clintonu, potem je američanom naenkrat vstal in so spremenili politiko.

 • cploger

  Še enkrat, za ljudi so bistveno bolj pomembni zaselki, ki so bili po arbitraži dodeljeni Hrvaški, kot ta luža slane vode, kjer niti rib ni več kaj prida.

  • ahnenpass

   Sploh ni res, za Slovence je pomembno vse kar nam hoče nasilno okupirat ustaški okupator, voda, morje, zrak in eter, v katerem se odbijajo sovražni elektromagnetni valovi.

 • Osti jarej

  …nam hrvatarji grozijo z vojno?….NATO se požvižga na to…bo moral uleteti putin?…,ker,če pride do”sukoba” nanje lahko samo pljuvamo s slovenske obalčice….keh,keh

  • RATATA

   zakaj zlorabljaš starodavni pozdrav mojih prednikov??? gnusoba komunajzrska lažnjiva!!!!!

   • viRus

    To ima že v krvi.

   • Osti jarej

    ….gravža cerkvena belogardistična

    • RATATA

     gravža izrečt je pedrsko veš peder nagraužn!

     • Osti jarej

      …bojda jih je v vaši stranki kar nekaj…..in to menda zelo vidnih članov….povej mi,kako je ženska lahko peder……še saška ni bila…čeprav je ,pravijo,nekatere z dildom v rit nabijala…al pa oni njo

     • RATATA

      Ja v tem primeru, če si pa baba, ti pa tega res ne morem zamerit tako, kot če bi bla komunajzrsk dec.
      Oprosti baba komunajzrska smrdljiva zavajalska lažnjiva …..
      na tu imaš še vejice, ki manjkajo med naštevanjem tvojih ostudnih lastnosti ,,,,,,,,,,

      Res mi greš na qurac ko uporabljaš to zavajalsko ime, ki so ga tvoji ignorirali dolga desetletja diktature komunističnih revolucionarnih zločinskih požigalcev in morilcev!
      Fuj prasica nagravžna znotraj gnila in pokvarjena!!! Sam pober se mi gnus vseh nagraužnih gnusov!! MRŠ!!!!

     • Osti jarej

      ….pazi no,da te predčasno fršlok ne rukne…..tabela smet

     • ahnenpass

      Seveda je lahko, peder je stanje duha.

     • Osti jarej

      …to je pa res…..tukaj je kar nekaj tapravih pedrov

    • Viktorh

     govedo zahojeno

     • Osti jarej

      dej,get a life……bunkelj desnosučni

   • Rožle

    BRAVO !!!

    • RATATA

     O hvala Rožle, tega odziva sem pa res vesel!!!

    • Osti jarej

     ..kaj se pa ti oglašaš,žaba napihnjena?…ki se ene ornk babe bojiš

  • ahnenpass

   Bravo, pa si zadela bistvo.
   Točno tako, kaj nam pa morejo, tiste hrvaške policijske čolne je treba porinit ven iz našega zaliva in Hrvaški državi napisat položnico za vsako nezakonito prehajanje meje. Če bodo poslali pa oborožene enote, potem naj si s tem terorističnim drekom maže roke Nato, mi hočemo samo imeti mir na svojem.

   • Osti jarej

    …he he he……jih bo kohl s položnicami bombahdihal?

    • ahnenpass

     Niti ne, Erjavec bo raje napisal položnice nam, da nas bo lahko potem deložiral in s tisto revščino dokupil municijo za našo nato soldatesko, ki mora vaditi na poligonih.

 • Osti jarej
  • ahnenpass

   A ti spremljaš ustaško sovražno vojaško propagando?
   kaj pa spet lažejo, povej nam na kratko, ne moreš spremljati njihovih medijev, če niso opremljeni s strokovnimi komentarji, to je isto kot če bi brali Main kampf brez kritičnih očal.

 • Rotar Jakob

  kurćan je že v lutkovnem gledališču prodal piran levim hrvatom!

 • Radolf Mitler

  Skrajni čas je da začnemo delati svojo atomsko bombo, da se bodo nas sosedje vsaj malo bali. Pa še mine bi položil ob sredinski črti v piranskem zalivu. Vsi, ki pa letujejo v hrvaški pa naj letos to odpovedo, pa bomo videli kako bodo tenko piskali.

  Heil IV. reich!

  • ahnenpass

   Točno tako, najprej moramo dokončati osamosvojitev in pregnati hrvaške okupatorje ven iz naše nuklearke,m nato pa še iz kasarn, ki jih še vedno zaseda hrvaški del nekdanje JNA.

 • MEFISTO

  Eden in edini je moral aktivirati vse svoje nicke, pa še ni mogel ubraniti Cerarja in njegove vlade pred upravičeno kritiko.

  Težko je biti levičar, če imaš tako nesposobno lastno vlado.

  • ahnenpass

   Nehajte brisat komentarje, ki pravno niso sporni, če ne gre za potencialne žaljivke ali izdajo kakšnih hudih skrivnosti, se briše samo zaradi čudne uredniške politike.
   Pljuvate v lastno skledo, tako ne boste nikoli razumeli kako razmišljamo Slovenci, od katerih ste prvorazredni mediji zgleda popolnoma odtujeni.

 • ahnenpass

  Od kod sploh lezejo hrvaški patrulni čolni, v Piranski zaliv bi lahko vpluli edino iz Savidrije, nikakor iz obalnega dela, ki je del Piranskega zaliva.
  Poglejmo si mejo z Italijani, ki poteka po podobnem bregu kot meja s Hrvati, le da i oni ne lastijo zemlje ob zalivu ampak meja poteka stran od obale. Zato v Koperskem zalivu nismo bili nikoli v neposrednem stiku z italijanskimi uradniki, če bi hoteli zapluti v naše vode, bi morali najprej obvoziti Debeli rtič.

 • RATATA

  Največji top smo za časa, ko smo bili sestavni del AO imeli na rtu Savudrija, kjer je strateška nadzorna točka za frciganje proti Gradežu in zapira celotni Tržaški zaliv.

  RATATA,
  nišanđija beztrzajnog topa l.r.

  • ahnenpass

   Saj je meja še vedno natančno tam kjer je vedno bila med kraljevino SHS, nobena država je ni nikoli spreminjala, samo mi tega še ne vemo, ker smo poslali za arbitre dva kompletna idiota, da ne rečem debila in izdajalca.

   • RATATA

    No … debila, idiota …. poslali smo dva izbranca, ki sta morala izvršiti nalogo. Opravila sta jo zgledno, le pri dialogu, ki je bil prisluškovan (menda ga je snemala celo psica drenikova sama(?)) sta tako slabo zaigrala, da vsak bebec (celo jaz) zazna namero, saj dve čisto navadni polnoletni osebi o tej zadevi ne bi tako primitivno pogovarjali.
    Meje pa so, vedno so obstajale in še obstajajo in nihče jih ni ukinil ali spremenil! Označene so celo v naravi in zapisane v listinah, pogodbah, mirovnih sporazumih … in te listine so shranjene na parih koncih (USA, RUS, GB, FRA, UN … arhiv BG … ). To, da meja je in obstaja dokazuje tudi dikcija v sporazumu o arbitraži, ki pravi, da je dolžan arbitražni tribunal določiti potek meje in ne mejo samo, kot tako!!!! Je pa prevod samega naslova napačen in ga popolnoma narobe uporabljajo “naši” novinarji in “naši” samotitulirani “strokovnjaki” mednarodnega prav …!!! 8 let mi gre že ta zadeva na kozlanje!

    • ahnenpass

     Prav imaš, to nista samo debila in idiota ampak tudi ustaška saboterja. Kdo je šef teh teroristov, se pa tudi ve.

     • RATATA

      Matkurba, a veš, da sem ti moral dat en plus jebemomatr!!! hahaha

     • ahnenpass

      Seveda, Slovenca sva, se bova kregala med sabo naprej potem, ko bomo rešili te skupne probleme.

     • Soave

      + + + + + + + + No, prava Slovenca !!

      Jaz pa obema !! Dobro sta razpravljala. Upam, da je še kdo prebiral tole !!!

     • Soave

      + + + + + + + + Jaz pa obema !! Dobro sta razpravljala. Upam, da je še kdo prebiral tole !!!

     • RATATA

      Oooo , predbrala si ….. imam olajševalno okoliščino!!!! Besede sem izrekel “v afektu!”, presenečen nad seboj, da sem takoj pomislil mu dati plus

     • Soave

      Jaz pa sem mu.
      Ti si res en bučman ” v afektu ” !!
      Dobro je bilo !!

 • RATATA

  Še nekaj moram napljuvat tlegor.
  No samo eno vprašanje:
  Kdaj se je jna umaknila iz Istre??

  • ahnenpass

   Hm… nikoli?

   • RATATA

    Tihe celice so zagotovo še vedno prisotne, tako kot pri nas, le da v Istri zdaj delujejo proti osamosvojeni socialistični Republiki Sloveniji in ZA osamosvojeno nenezavisno ustaško republiko hrvatske. Uradne enote so se pa po mojem prepričanju umaknili najkasneje takrat, kot so se iz preostanka Slovenije (v noči iz 25. na 26. oktober 1991), saj v Istri niso imeli kaj iskat, ker se ve, da je Istra z otoki sestavni del dežele Primorske!

    • ahnenpass

     Nedvomno.
     Dajmo za začetek razmisliti kaj je Kučan res mislil s tistim, ko je sredi noči klical Tudžmana in mu povedal, da so pri nas napadeni hrvati. Mogoče mu je pa grozil, češ če ne boste nehali pošiljati vojsko nad Slovence, se bomo združili s Srbi in vam vrnili milo za žajfo. Ne razumem, zakaj se to ni zgodilo.

     Še posebej me zanima zakaj ni veljalo načelo recipročnosti, če je bila pri nas napadena Hrvaška, je bila na Hrvaškem napadena Slovenija, ki so jo napadli Srbi, ampak na Hrvaškem, ne Slovence in tudi ne v Sloveniji. Kako je to mogoče, če na hrvaškem ni bilo nobenih Slovencev?

     • RATATA

      Sveta “trojica” Miloševič, kiićan in tudjman, lahko jim rečemo tudi “trije kralji”, vsak s svojimi podložniki. Je pa še ena “smetnja” vmes in to je alija izetbegović, podprt z muđahedini, kar je celo posneto in v javnosti, tudi govori in pisarije o sveti vojni bošnjakov o đihadu!!! Tu in zato pa sta imela Slobo in franjo problem, saj so paravojske na obeh straneh vsake tolko igrale zavezništva enkrat z enimi in drugič z drugimi!! (To mi povedo fantje, ki jih srečujem in so bili udeleženi in mnogokrat jim je za to nerodno in jim ni nič jasno!!!!) Torej srbi in hrvati bi se in so celo se dogovorili o delitvi, če ne bi blo busancev, ki so od obojih in od nikogar.

     • ahnenpass

      Partija je nastavila nacionalne tragične junake po vseh republikah, da so začeli separatistične reforme.
      Zato so stvari komplicirane, ker narod je nasedel sovražni vojaški propagandi, v resnici so hoteli pa samo prečistiti posamezne republike in preseliti preživele kjer se je pač kdo počutil doma. Samo za to je šlo, zaradi osamosvojitve so morali najprej pobrisati celo jugoslovansko nacijo, vsak jugoslovan se je moral odločiti kaj bo, kateremu novemu narodu po poslej pripadal. Ker bi tak proces lahko trajal večno, so pač nastale razne paravojaške milice, ki so deložirale cele vasi in delale etnično ustrezna območja,kot se je sproti dogovarjal celoten nekdanji partijski vrh.
      Slovenija je še vedno uganka, najprej smo mislili, da je bil naš tragični junak Drnovšek, ampak se je pokazalo, da se niso pobili med sabo za njegovo nasledstvo, to verjetno še čaka sledilce Kučana ali Janše, ne ve se še kdo bo bolj tragično končal kariero.

     • RATATA

      kiićan je ja penzionist že dolga leta hehe
      no malo se še s Katalonijo ukvarja, tko za hobi.

     • ahnenpass

      Vse kar reče je pomembno, za vse nekdanje predsednike to velja, ampak ko gre za odločanje, glavne poteze že skoraj 30 let prepušča svojemu neposrednemu nasledniku Pahorju, ki si ga je tudi sam izbral.

     • RATATA

      Dejstvo je tudi neka izhodiščna realnost, ki se je dogajala že decembra 90 itd., to so npr. Plitvice in druge srbski deli hrvatske. Srbski živelj se je resnično čutil ogroženega, saj so imeli še dobro v spominu ndh in so vedeli, kaj lahko pričakujejo če se ponovno razglasi.
      Nas sigurno niso napadli Srbi! nikakor ne!, čeprav so črnogorci skandirali “hočemo oružje” ampak to so naredili mediji. Srbi niso po ozemljih naših dežel (prav vseh) niso imeli nobenih teženj, saj njihovi pri nas niso bili ogroženi medtem, kot so bili na hrvatskem pa res smrtno ogroženi!
      Bistvo problema so hrvati, ki so le čakali na priliko, da bo s.mesič predsednik predsedstva ob predsedniku vlade a.markoviću, za povrh pa še mustać , vsi hrvati!
      Napadla nas je vojska poimenovana jna, ki je predstavljala preostanek sfrj, pa še to ob strastni želji hrvatske, da je vojna, saj drugače nikakor ne bi mogli etnično očistiti ozemlja srh, zagotovo so imeli pa tudi zagotovila usa. Hrvatska se je zelo dobro znašla in v bistvu “uturila” povljnike srbskega porekla, da bi bil na koncu prikazan kot agresor srbski narod, pa je miloševič kiićanu lepo rekel “idi, čao i sretan put…”.

     • ahnenpass

      Verjamem, če je pa Tudžman hotel restavrirati ustaštvo in se je povezoval z vsemi nekdanjimi fašističnimi zavezniki. NDH je bila Italijanska marionetna džamaherija, s katero je upravljal Vatikan, zato jim niso vrnili nič zemlje, ker je itak cela Hrvaška katoliška, oni so dejansko Vatikanska nacija.
      To pa ne pojasni fenomena vseh srbov, ki so in še danes živijo na hrvaškem, zgleda jim gre tam bolje kot bi jim šlo v Beogradu. Tudi srbi imajo svoje domobrance.
      Še tole, za Nato in EU je bolje, če cel severni Jadran obvladujeta samo dve državi, isto je razmišljal Tito, ki je pričakoval napad zahodnih imperialistov iz strani Italije in je skoraj celo mornarico povezal s Hrvaško.

     • RATATA

      V beogradu so tistih 200 taužent pregnanih srbov nastanili in še vedno živijo v barakah. Srbske vasi dalmatinske zagore so prazne in se nočejo vrniti, ker jih je mdr. tudi strah, počutili se pa tudi ne bi dobro, ker je medsebojno sovraštvo popolnoma obnovljeno, ni pa titove trde diktatorske roke in ni več delanja jugoslovanskega naroda pod prisilo bratstva i edinstva “naših” naroda i narodnosti in …. ni prepovedi grupiranja na “nacionalnoj bazi” temveč je na hrvatskem nenapisana prepoved sobivanja z nekom, ki noče postati hrvat. Hude traume so to.

     • ahnenpass

      Srbov ni strah, dobro se zavedajo zakaj so se predali po napadu Američanov, pod vojaško okupacijo so in morajo ubogat.
      Za hrvate je pa tudi jasno, da se še 100 let ne bodo dovolj namnožili, da bi prekrili celotno ozemlje kjer so nekoč živeli potomci srbov, enostavno jih ni dovolj, pa tudi sicer napore usmerjajo proti Sloveniji, kjer so oplodili neprimerno več Slovenk in je tudi pri nas lažje živeti.

 • ahnenpass

  Kakšna policija je to, da nima nobenega spoštovanja do sosednje države, hrvaški policisti se načelno obnašajo v redu, razen v istri, kjer delajo isto kot nekoč njihovi hajduki.
  Verjeto so to posledice Tudžmanove imperialistične politike, ko je potegnil ustaške prostovoljce iz bojič pri Vukovarju in jih naselil v Istro, verjetno je mislil, da je vojna krajina za njih itak izgubljena in je raje porinil prit Sloveniji, kjer se je s koncem vojne na Hrvaškem, pravi problem šele začel. Hrvaško policijo v Istri bi morali takoj ovaditi Svetu EU in Nato, s temi tipi nekaj ni v redu, sploh pa jih po moje ni mogoče jemati resno, ker ne verjamem, da bi jim hrvaška vlada poslala pomoč in okrepitve. Še sami ne vedo kako bi se znebili ustašev, to je vlada v senci, ki se je boji cel hrvaški vrh, če so pa v glavnem brezčutni morilci in verski fanatiki. Hrvaška ni Slovenija, tam se sodi precej objektivno, če ni dokazov, jih pač ni, ne morejo namesto pravega storilca zapreti neke reveže in se delati, da je problem sam od sebe izginil.

 • Osti jarej

  Jugoslavija med letoma 1945 in 1954 ni dobila Istre kot hrvaškega ozemlja, ker Istra hrvaška nikoli ni bila, ampak kot slovensko ozemlje, ki ga Slovenija po prvi svetovni vojni ni dobila oziroma ji je bilo odvzeto. Istra je bila vrnjena Jugoslaviji zato, ker so jo Slovenci vsa stoletja naseljevali, torej velja narodnostno načelo. Hrvaški Istre nikoli ni nihče jemal, ker je nikoli ni imela, jo je pa, po kapitulaciji Italije s ”Hitlerjevo privolitvijo” začela intenzivneje naseljevati, da bi si v kratkem času pred koncem vojne ustvarila večinsko narodnostno strukturo, in jo pozneje zlorabljala pri zemljiških zahtevah.

  http://www.zamolcanaistra.eu/2-17.asp

  • ahnenpass

   V bistvu, so po 2.sv vzeli italijanom Istro in jo pripojili Sloveniji, ki je zato izgubila Trst, kjer je itak živelo več preživelih Italijanov. V Istri, so pa od nekdaj živeli Slovenci, nikoli Hrvati, ker je ozemlje zasedla Avstrija, ki je bila v vojni z Italijo, ta pa je kontrolirala celo Dalmacijo.
   Tako je menda bolj jasno tudi kako in zakaj je nastala prva Hrvaška država, s hrvaškim katolibanskim tamponom so hoteli presekati vez Slovencev S Srbijo in tako za vedno okupirati slovansko zemljo na severu, torej Slovenijo.
   Zaradi eksodusov prebivalstva, ko sta se Italija in Avstrija morali umakniti, Istra skoraj ni bila poseljena. Tudžman je rušil Slovenske vikende in naredil prostor za ustaške prostovoljce, ki so namesto Vukovarja, raje brez boja zasedli našo Istro in postali tam doma. Posledično skoraj nihče v Istri nimamo urejene Zemljiške knjige.

   • Osti jarej

    …no,saj je tudi zgoraj napisano dvomljivo…..kdor napiše ,da je bil titov ata hrvat,že nima kaj dosti pojma

    • ahnenpass

     Josip?
     Lepo hrvaško ime.

     • Osti jarej

      ..to ime se uporablja,ker je pod tem imenom znan

     • ahnenpass

      Jaz sem pa misli, da so ga starši tako poimenovali, ker je bil njihov otrok.

 • ahnenpass

  Če je Slovenija prešibka, čeprav je hrvatov samo enkrat več kot nas in imajo štirikrat nižji proračun, pa pokličimo na pomoč Nato oziroma prosimo EU za intervencijo. Kdo nas pa varuje, če ne Italijansko vojaško letalstvo, mi svojih zračnih sil sploh nimamo, spustimo jih v Istro in naj naredijo red.

  • KIKI

   Ah, poprosimo Putina, da nam pošlje floto z letalonosilko in jedrskimi
   podmornicami ….naredili bomo malo “gužve”v Jadranu… pa kaj potem,
   samo, da se nas bodo Hrvati vsaj malo ustrašili!…

  • piko8

   Jaz sem za plebiscit za ponono združitev z R. Avstrijo! Slovenija je bila začasa avstroogrske monarhije najbol razvita!
   Ko smo se pa spajdašili s srbskimi čobani gre pa gospodarstvo samo navzdol!

   • KIKI

    10 točk na dobro podlago!

   • Ales I CEPIC

    NAPAKA – Slovenija je imela zase velik trg, Balkan in večino neuvrščenih držav, zato je bila najbolj razvita pred osamosvojitvijo.

 • Osti jarej

  ..vsi pedri tega portala,združite se……

  pol se pa yebite

  • Imaš pa maniro – to pa. Le kdaj te je uspela mama tako “lepo vzgojiti” ?

   • KIKI

    Kakšna mama? On je Kučanov posvojenec !

 • Tako EU, kot Nato, kot ZDA skrivoma delajo proti nam. Tako kot so bila sprožena krizna žarišča drugje po svetu bi radi tudi tukaj. Skupni imenovalec norčevanja iz Slovenije in škodovanja Sloveniji je združba ijuminathov. Torej njihova orodja so tako ta vojaška zveza kot eu komisija. Sem že povedal kdo je edini možni naš zaveznik.

 • Hribouc

  Pezde iz Murgel ne zine nobene.
  On ve kdaj lahko in kdaj mora gobezdati.
  Njegov lik mora biti deviški, vzvišen in neomadeževan z drobnarijami.

  • Mojca pokraculja

   Nima cajta, mora v lažgoše .

 • KIKI

  Mama Mia, v meni je ravno toliko matematika, da sem na brzino izračunal
  koliko po novem stane kg slovensko.hrvaških ribic iz Piranskega zaliva….
  a/ -2 ribiška čolna nalovita 50 kg mešanih rib ….čas ribarjenja 2x 5 ur po 3,5 EUR /h
  b/- 2 policijska čolna RH (gliserja ) s polnima posadkama 2x 5 oseb 5 ur/ osebo / btto 9,70 EUR/h
  c/1-patrulni slovenski čoln s polno posadko 4 oseb po 5 ur/ btto 14,20 eur
  d/ barka z 8 novinarji in 2 člana posadke x (10 oseb)x 5ur x btto13,oo eur
  e/Poraba pogonskega goriva za plovila (motorne) cca 100l / uro plovbe x 5ur x 6 plovil

  Izračun suma sumarum:
  a/ ribiči 35 eur
  b/ policija RH 485 eur
  c/ patrulja RS 284 eur
  d/ novinarska barka 650 eur
  materialni stroški: 3000 eur

  SKUPAJ : EUR 4.454, –

  Izračun cene 50 kg mešanih slovensko- hrvaških ribic = 4.454 eur / 50 kg= 89, 08 eur/ kg
  = EUR 90,00 (brez DDV)

  Dober ulov vam iz želi tovariš Sekolec iz Monaca!

  • dr Janez Sveti

   Kliči Ginesove rekorde!¨

   DR Janez SVeti svinjožder

  • indijanka

   Matematika in stroškovno računovodstvo ti gresta dobro. Poraja se mi le vprašanje ulova. Se ribe povečanega hrupa prav nič ne bojijo?

 • Franjo Trojner

  Fantastičen dan zagotovo ni ko koga kap tresne, enako velja za dan, ko državi temelje strese .
  Tu imate zdaj svoj fantastičen dan Kučan, Türk, Pahor, stranka SD in vsi tisti, ki ste forsirali in podpirali arbitražo!
  Hrvate smo pred njihovim vstopom v EU držali za jajca, zdaj pa, kot vse kaže oni za jajca v Piranskem zalivu držijo nas.
  – Za alarmatno stanje danes se je takoj potrebno zahvaliti preveč brbljivemu zunanjemu ministru Rjavcu in obema veleTELEfonistoma, arbitru Sekolcu in agentki Drenikovi, da so združno zafurali še arbitražo.
  – Za alarmantno stanje danes se je potrebno zahvaliti tudi SOVI, ki ni bila sposobna zaznati, da nam hrvati prisluškujejo.
  – Za alarmatno stanje danes se je potrebno zahvaliti tudi nesposobni in nespodobni levi Cerarjevi koaliciji, vladi, ker ni ukrepala, ko so prisluhi prišli na dan in ovadila Sekolca in Drenikovo, ministra Rjavca pa takoj razrešila funkcije zunanjega ministra.
  – Za alarmatno stanje danes se je še posebej potrebno zahvaliti predsedniku države Pahorju, predsedniku vlade Cerarju in parlamenta Brglezu, ker niso takoj, ko je bilo jasno, da Slovenija nima prostega dostopa na odprto morje razveljavili razsodbo arbitraže. Pa bi jo morali, ker je ta zahteva bila določena v arbitraži in potrjena v parlamentu.
  – Za alarmatno stanje danes se je potrebno zahvalit tudi vladnim strankam SMC, SD, Desus, ki so še implementacijo razsodbe arbitraže čisto zafurale in z svojo diletansko politko povzročile histerijo na obeh straneh meje.
  – Za alarmatno stanje danes se je potrebno zahvalit tudi še posebej neodločnemu in naivnemu predsedniku vlade Cerarju, s katerim se, kot neodraslim šolarčkom poigravajo hrvaški politiki, diplomati in sam predsednik hrvaške vlade Plenkovič.
  – Za alarmatno stanje danes se je potrebno zahvaliti tudi naši diplomaciji in še posebej zunanjemu ministru Rjavcu in predsedniku vlade Cerarju, kot predsedniku države Pahorju ki v EU in na hrvaško pošiljajo vsak zase izključujoča se mnenja, signale.
  – Za alarmatno stanje danes se je potrebno zahvaliti tudi vsem inštitucijam EU pod katerim botrstvom je bil podpisan dvostranski sporazum o arbitraži in še posebej zapitemu komisarju Junckerju, ki se danes dela francoza in ne uporabi vseh pravnih in političnih sredstev, da hrvate prisili, da upoštevajo vladavino prava in sprejmejo, implementirajo razsodbo arbitraže.
  Na koncu gre graja tudi vsem komunistom/levičarjem, ki že od leta 1945 dalje sklepate svoje gnile kompromise na račun SLOVENSKEGA OZEMLJA IN MORJA, ki je izključno po vaši krivdi vse manjše in kot vse kaže bo znova po vaši zaslugi še manjše.

  • RATATA

   Ja Trojnerjev…
   “naši” primitivci izdajalski (tudi naduta smrklja plavooka vasiljkarca), kljub temu, da je bilo totalno izhodišče, da smo ves čas imeli pod upravo celotni zaliv do točke T5 prikazujejo odločbo arbitražnega tribunala o določitvi poteka meje kot nekašen uspeh.
   Seveda je jasno, da je odločba pravno nična (to ugotavlljaš tudi ti), saj niti določila sporazuma o arbitraži niso bila upoštevana.
   Dodatna katastrofa pa je, da zdaj Slovenci, skupaj z izdajalsko vladno koalicijo navijajo za uveljavitev te pravno nične in za ves pravno strokovni svet sramotne odločbe!
   Kdor nadzira medije lahko dobro pase, je pastir!!

 • france prešeren

  SDS in nova24 pa nam vi povejte no kako se lahko pogovarjaš s sosedi ki so gluhi in slepi in kot bi bili retardirani

 • kolesar

  Hrvaški politiki niso le slabomisleči, bili so zgodovinsko dokazano, vedno pohlepni po tujem ozemlju. Poglejmo zemljevide in ugotovimo, da Hrvaška je nastajala iz nič. Na vse mogoče sprevržene načine je kos za kosom ozemlje prisvajala in to nadaljuje še danes. Spomnimo se samo OLUJE , oborožen pohod na jug, nerasčiščene meje vse okoli sebe.. Bojim se današnjega stanja, ko razjarjeni vojaški junaki grozijo, da bodo v par urah zasedli celo Slovenijo, izjave voditeljev, da itak smo podalski hrvati. Ker podcenjujejo vsa pravna dejstva in kažejo svoje mišice v “”Savudrijski vali””, smo lahko zaskrbljeni za njihov naslednji korak, če bodo prevladali polkovniki.Čuvajmo se takih sosedov.

 • Ales I CEPIC

  SLOVENCI kot narod bomo morali kmalu pristopiti k sprejemanju sklepov in soglasja za postavljanje meja svoje države na podlagi znanega Kozlerjevega zemljevida. DIALOG za tako odločitev bi morali začeti najprej pri sebi, potem pa nadaljevati DIALOG z vsemi naenkrat, z Italijani, Avstrijci, Madžari in seveda s Hrvati – NAENKRAT, SOČASNO. Naše države sosede se morajo zavedati, da se MI SLOVENCI ne bomo pustili skrčiti na neko malo ozemlje, ki nam ne bo omogočalo dostojnega preživetja kot narodu.Če tega ne bomo storili TAKOJ, bomo postali tujci (manjšina) hlapci v lastni domovini, SLOVENIJI. Prebivalci, ki živijo na ozemljih čez našo mejo z Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško, bi se zagotovo z referendumi odločili in priključili k Sloveniji. Aleš I CEPIČ

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!