Fašisti in komunisti. Isti … isti …

Pred tednom dni je milanski dnevnik Corriere della Serra v svoji tedenski prilogi objavil članek, ki se nanaša tudi na Slovenijo, na čas med in po drugi svetovni vojni. Ta sloviti italijanski dnevnik piše o Palmiru Togliattiju, dolgoletnemu predsedniku italijanske komunistične partije in velikemu prijatelju ruskih, jugoslovanskih in slovenskih komunistov, ter generalu Mariu Roatti, ki je v času italijanske okupacije na slovenskih tleh počel velike vojne zločine.

Komunist Togliatti pomilostil fašističnega zločinca Roatto
Roatta je bil tesen sodelavec Musollinija, ki je v Gorici 31. julija 1942 za Slovence izjavil: “Pokončati je treba vse moške tega prekletega plemena.” Roatta je odgovoren za mnoge zločine na Slovenskem in tudi za izgon približno 35 tisoč civilistov, od katerih je v italijanskih koncentracijskih taboriščih v letih 1942 in 1943 od lakote in bolezni umrlo kakšnih 3.500 Slovencev, tudi veliko otrok. General Roatta kot vojni zločinec ni bil nikoli obsojen, za kar ima zasluge komunist Palmiro Togliatti, ki je kot povojni pravosodni minister dosegel, da so italijanske vojne zločince pomilostili. Komunist Togliatti je s to odločitvijo šel na roko predvsem fašistu in vojnemu zločincu Roatti. Fašizem in komunizem sta se skozi zgodovino bratila in si podajala roki, toda tega v Sloveniji ne boste slišali, videli ali prebrali. Togliattija, ki je skoraj več življenja prebil v Moskvi kot v Italiji, slovenska partijska zgodovina poveličuje in uvršča v vrhove svetovnega komunističnega gibanja.

K maši, nato pa voliti Kučana
Tudi zaradi tega so tako pomembni drugačni mediji. Vsi ne razumemo italijansko, da bi lahko brali Corriere dela Serra, ali nemško, da bi lahko prebirali Frankfurter Allgemeine Zeitung, zato je nova in drugačna medijska ponudba, ki jo v slovenski medijski prostor prinašata televizija Nova24TV in spletni portal, po katerem zdaj brskate, velikega pomena. Komunikacijsko-marksistične floskule, kako mediji odražajo realnost, so le še za borčevska zborovanja. Mediji konstruirajo realnost in zato tudi takšen strah in odpor proti novim medijem, ki niso na liniji vladajoče elite. Slovenska realnost, ki jo ustvarja dominantni medijski prostor, pa je takšna, da 80 let stara ženica, ki so ji komunisti vzeli vse premoženje in zatirali njeno vero, takoj po nedeljski maši na volitvah obkroži komunista Kučana.

Vsi enaki, no, nekaj tudi drugčnih
Nova24TV, ki je te dni imela prvi rojstni dan, se je rodila v težavah. Če je bilo pomanjkanje izkušenj ali tudi kakšna namerna diverzija na začektu slaba stran tega projekta, pa zdaj dejstvo, da ta medij ustvarjajo ljudje, ki niso kontaminirani niti z obstoječimi mediji in večinoma niti s Fakulteto za družbene vede, pomeni veliko prednost. Vsi odkriti, zahrbtni in prikriti napadi kažejo, da je za mnoge postala zelo moteča. Loteva se tem, ki so anatema za večinsko slovensko politiko in režimske medije, če na tem mestu omenim samo drugačen pogled na migrantsko krizo in nevarnost islamizacije za Slovenijo in celotno Evropo. Mnogi mediji prikrivajo, kaj se na tem področju dogaja, lepšajo stvarnost in ljudi ne obveščajo, kajpak pod pretvezo, da bi s poročanjem lahko vzbujali sovraštvo do migrantov. Medijske potrošnike imajo za nedorasle, informacije cenzurirajo, jih posredujejo le v odmerkih in sami določajo, kaj je za nas primerno in kaj ne.

Mediji se razlikujejo po tem, kaj je tisto, čemur dajejo pomembnost v zgodbi, kaj je okvir zgodbe, kdo je izbrani sogovornik, kakšna je naracija prispevka, kakšna je interpretacija zgodbe, sestava prispevka, kako se določa relevantnost posameznega dogodka, kaj je vključeno in kaj ni vključeno v medijsko poročanje. Tu smo z drugimi mediji na različnih bregovih. Imamo različne medijske pakete in z različnim pristopom dajemo pomen nekemu dogodku. V slovenskem medijskem prostoru nismo vsi enaki, kaj šele, da bi bili vsi enakopravni. Slednje bo pokazala tudi Peršakova delitev denarja v medijskem razpisu.

Brez servilnosti do politke in klepomanske elite
Nova24TV je novičarska televizija, brez resničnostnih šovov, razen če v to kategorijo sodijo prenosi iz parlamenta, z jezikom poročanja, ki je osvobojen latovščine, z retoriko, ki je včasih ostra, vendar v mejah dostojnosti, predvsem pa odpira teme in vprašanja, ki so za mnoge druge medije tabu, če pa se jih že lotevajo, jih prikazujejo na drugačen način. Ta televizija servilnosti do oblasti in kleptomanske gospodarske elite pač ne pozna.

Razen peščici medijev, tu mislim na RTV Slovenija, za katero pod zakonsko prisilo plačujemo RTV-prispevek, ali skupino PRO plus, medijem na Slovenskem ni lahko. Novi24TV je za razliko od mnogih drugih vendarle nekoliko lažje, ker imamo po letu dni vedno več gledalcev in bralcev. Ker rastemo, ne padamo.

Miro Petek

 • AlojzZ

  “Slovenska realnost, ki jo ustvarja dominantni medijski prostor, pa je takšna, da 80 let stara ženica, ki so ji komunisti vzeli vse premoženje in zatirali njeno vero, takoj po nedeljski maši na volitvah obkroži komunista Kučana.”

  Ja in zakaj bi ne bi obkrožila gospoda Kučana, ki je bil zadnji legalni voditelj komunistov na Slovenskem? Saj sta ji vendar škof in papež rekla, da je čisto v redu gospod. Pravzaprav, da je v tistem trenutku najboljši!

  Milan Kučan je nosilec številnih najvišjih odlikovanj in priznanj. Med drugim je nosilec odlikovanja »Viteza reda Papeža Pija«, s katerim ga je odlikoval papež Janez Pavel II. http://www2.gov.si/up-rs/2002-2007/bp-mk.nsf/ostalo/biografija

  Oppppsss! Pozabil datum odlikovanja: 1993. leta. Pa tudi na odlikovanje reda “Pro Merito Melitensi” malteškega viteškega reda, 1995. leta.

  • primsek

   Slovenska realnost, ki jo ustvarja desničarski medijski prostor pa je takšna, da 80 letna ženica, ki so ji privatizatorji odvzeli tovarno in zbili na minimum pokojnino, takoj po nedeljski maši na volitvah obkroži ljudi, ki so špekulantsko prodali tovarno, v kateri je delal sin, izbrisali snaho, ki ni bila rojena v Sloveniji, in hočejo v vojsko rekrutirati vnuka, ker si ponovno obetajo zaslužke od nabave orožja

   • AlojzZ

    Da, pomebno je, da se spravimo na 80-letne ženice in ne na ljudi, ki imajo že zaradi svojega položaja družbeno moč. Oa leo pozdrav in vse dobro, gospod Primšek!

    • primsek

     Da sem se spravil nad 80letne ženice kaj bolj kot vi? Ki vidite, podobno kot udbonarkomafijec Slivnik -sifon samo eno moč, tisto, ki onemogoča polno razvitje vaše. Tudi vam “oa lep pozdrav”, gospod alojzz

 • Franc Šink

  Problem nas Slovencev je, da se ne ponašamo kot Slovenci!

 • FORT WORTH

  Dober clanek.
  Tudi sam sem se vedno spraseval o tisti 80 let stari zenici…
  Kako je mogoce , da kristjani-katoliki volijo komuniste ,ko pa je partija zagresila tako strasne zlocine prav proti kristjanom , to je avtohtonim Slovencem se ne tako dolgo nazaj , da bi vse tiste grozote lahko ze pozabili ?
  In kar je najhujse nas partija , se danes deli na nase in njihove.
  Naivnezi pa tega sploh ne opazijo , kaj sele da bi jim kliknilo !

 • učko

  Glede na zločinske rezultate so komunisti vsaj 1000x hujši zločinci od fašistov! Zato je tale članek žaljenje fašistov !!!!!!!!

 • učko

  Ta rdeči fašisti nam še vedno vladajo !!!!!

  • primsek

   Rdeči ali levi fašizem je pojem, ki so ga uporabljali boljševiki za socialdemokrate, torej revizioniste. Iznoriški si ga je izmislil na podlagi svoje slabe obramboslovne teorije takrat, ko je padala njegova vlada in je organiziral proteste za, kjer je bilo 5k ljudi, sam pa se ni pojavil, ker je bilo zraven na TR3 20 k nasprotnikov. Potem je jecljal po videu in takrat se mu jpriiznorilo to o levem fašizmu, v zmedi je pozabil, da so fašisti večinoma klerofašisti po španskem vzoru, levičarji so pa rdeči. Res pa je ta napaka dovolj pomenljiva za njegovo osebnostno diagnozo in bo imela pomembno mesto v zgodovinjenju njegove vloge

   • tohuvabohu

    Saj imaš pravico biti neumen, za neinformiranost pa v informacijski dobi nimaš izgovora. Vtipkaj v Gogolja gesla, recimo left wing fascism ali red fascism, pa se ti bo posvetilo. Vedno se ta pojem nanaša na levi ekstremizem. Janša si ga ni prav nič izmislil. Preden se ga je poslužil v javnosti, sem ga celo jaz večkrat uporabil na različnih portalih.

    • primsek

     Zdaj vsaj vemo, kdo je bil tisti obramboslivni teoretsko podhranjeni škrat, ki je podtaknil iznoriškemu eno večjih bedarij, veliko kot leteči sloni. Čestitke, zgodovinski ignorant in eden tistih bebcev, ki mešajo po vzoru Petka isti krek, da se rima “v njih je večno obramboslovno FSPN kraljestvo”. kot se učko rima ne z isti, ampak z bučko. In še; portalov za neonacije s poklicno šolo pa res ne berem

     • tohuvabohu

      Saj ne veš, kaj gobezdaš, siromak. Vprašaj svojega botra, kaj ti je naročil govoriti, potem pa se zberi in napiši kaj konkretnega, da se bo dalo odgovarjati. Na te tvoje pavšalne diskvalifikacije pa nimam ne časa ne volje odgovarjati, pa itak je brez pomena, dal sem ti nasvet, kako se lahko na hitro informiraš o pomenu omenjenega izraza, saj imaš vse na dosegu roke. Bumbar pač ostane bumbar.

     • primsek

      Komunist in Titov mladinec pa komunist in Titov mladinec, psihotik pa psihotik, vsaj tu se strinjava

     • tohuvabohu

      S teboj se ni težko strinjati, hehehe, ko znaš vse tako lepo utemeljiti. LOL. Čigava picajzla si, se ti pa tudi ni treba izjasnjevati, ker se vidi iz letala.

     • radames

      Dober janšist si. Odličen!

   • učko

    Ej, jaz nisem nikoli rekel “levi fašizem”, ker je to neumnost. Levičarji se borijo za delavstvo, ne za privilegirano samozvano elito oziroma samozvano avantgardo. Slednji so edino levakarji, z dvema levima rokama !!!! JaJotove izjave o levem fašizmu so pa, kot ti praviš, zares neumnosti. In ker se imaš za poznavalca omenjene tematike, ti bom rekel tole: komunisti so naredili “brez razredno družbo” tako, da so diskriminirali vse, sebe pa privilegirali v avantgardo oziroma “privilegirani razred”. In to so “doktorji marksistično komunističnih budalaštin” celo znanstveno utemeljevali 50 let! Mogoče si tut ti med njimi ?!!? Ni važno, če si brez izobrazbe, len, butast, važno, da si partijec, kaj praviš !??!

   • radames

    Aaaa, ti si pa janšist!

 • Fogglof Tunnek

  Zakaj ne smemo komentirati tega članka…”Ne samo Stalin, tudi Mussolini in Hitler sta izhajala iz marksizma” ???… A morda zaradi tega:

  http://www.mladina.si/arhiv/200404/

  • primsek

   mogoče zato, ker nista, Duče je izhajal iz prepotentnega vitalizma a la D’Anunnzio, Hitler iz narobe razumeljenega Nietzscheja. Kar se mene tiče, lahko vsak komentira, kdo iz kje izhaja, iz katere sfinkteraške luknje, vendar to potem govori več o njem kot o objektu

   • Fogglof Tunnek

    Janez Janša: “Na nek način so maske padle. Pred sabo imamo praktično enak politični profil Liberalne demokracije kot leta 91, to je nek ultra levičarski profil, ksenofobičen do slovenstva, nestrpen do osamosvojitve …”

  • Nata

   še parkrat preberi, ti bo morda kaj ” zasvetilo ” !!

 • centurion

  Ne bo veljalo ravno isti….isti… isti…
  Me se gnezdo izvora in kdo je bil in ostal prvi. In neuničljiv.

  Komunizem, uradno od leta 1917 RUSIJA preživel in aktiven do danes.
  Fašizem, uradno od leta 1922 do razkroja 1943.
  NacionalSOCIALIZEM, uradno od leta 1933 do propada 1945.

  Fašizem (MSI Movimento SOCIALE Italiano) in nacionalSOCIALIZEM sta
  le slaba ponaredka komunizma in sledilca Marksovih blodenj in idej.
  Holokavst, ki ga levičarji pripisujejo predvsem Hitlerju je na polno deloval v
  v Leninovi in pozneje Stalinovi Rusiji.
  Holodomor v Ukrajini med leti 1932 in 8 milijonov mrtvih od lakote
  so biseri komunizma.
  Hitler in Mussolini sta bila slaba vajenca pri tov. Josifa Visarionoviča Stalina.
  Nikoli ne bodo ISTI.
  Komunisti so kuga in poden človeštva.
  Komunisti so pomorili 100 milijonov ljudi lastnega naroda!

  • slosin

   Ja, največja beda komunistov je glih to, da so najraje pobijali lasten narod….

 • primsek

  Miro Petek, nekoč dober novinar in danes naslabši urednik, je seveda po tej logiki isti krek

 • Fogglof Tunnek

  Miro, malo si se zajeb***, haa?… A si mislo napisati…Fašisti, komunisti in janšisti. Isti … isti …

  • tarantela

   Dodaj še: kapitalisti.

   • FORT WORTH

    Aja , zate so kapitalisti dobri samo kadar ti zagotovijo mesecno placo !
    Si ti ze kdaj slisala za dolznosti in sele potem pravice ?
    Poizkusaj kdaj kaj iznajti , izdelati in prodati pa potem tudi od tega ziveti.
    Ne pa samo cakati , da ti banano posljejo.

    • tarantela

     Poglej, kakšno izčrpavanje se dogaja v velikih industrijah, poglej v Novo mesto!

     • FORT WORTH

      Izcrpavanje ? Kdo pa izcrpava ?
      V Novem Mestu so vse velike tovarne se drzavne.
      Pred vojno so imele lastnika.
      Pa jim je partija podrzavila kar so ustvarili. Pa ja ne mislis,da Slovenija obstaja od leta 1945 ?!
      Tajkuni so pa vsi iz foruma21 a tega ne vidis ali noces videti ?

   • domovina mili dom

    Če ne bomo podpirali bogatašev, ne bo nikogar več, ki bi pomagal revežem.

    • tarantela

     Nismo imeli bogatašev, pa smo vsi imeli delo in kruh.

     • slosin

      …pa vsi smo bili enaki, eni manj drugi bolj…
      A to je potem laž, da je šlo 1 mio in več jugoslovanov s trebuhom za kruhom v tujino? Pa tisti kruh pri nas je bil bolj iz otrobov , kot iz pšenice…No, veliko jih je takrat res imelo službo, dela pa ne…potem je šlo pa vse cugrund….

     • domovina mili dom

      Vsi so imeli vse, pa nobeden nič in raja še zdaj tega ne more pozabiti. Razen privilegiranih funkcionarjev, ki so dnevno uvažali drage zahodne žgane pijače, in luksuzne privilegije. Imeli privilegirano zdravljenje zase in za svojce v bolnici Petra Deržaja.
      Raja pa je bila zaposlena in je delala, po večini pa samo na šiht hodila. Država pa se je zadolževala do onemoglosti, da je to rajo navidezno držala v nekem virtualnem blagostanju. Inflacija pa v milijarde. Tako je, če se gremo pravljico, ki ti jo vsilijo, da živiš v sanjskem svetu pogube. Ko pa pride streznitev in pristaneš na lastnih odločitvah, se pa ne znajdeš, ker so vedno drugi odločali kaj smeš in kaj ne. To pa boli.

     • Nata

      Nismo imeli bogatašev ? Uh……….a res ne ? Kaj smo pa sploh vedeli o naši ” smetani ” tam zgoraj ?
      Imeli so svoje zastonjske trgovine, zastonjske počitnice, vselili so se v dobro vzdrževane, lepo opremljene hiše, pokradli so nekaterim prav vse ! Tovarne, podjetja, trgovine.
      Ja mamma mia……kaj to ni bogastvo ??

  • FORT WORTH

   Pa zakaj ti ne odplavas k tvojemu ljubljenemu avtobusarju Maduru v Venezuelo ali pa k Ciprasu v Grcijo , ce ti je toliko do tehle jajc no ?!

  • slosin

   …a janšisti so tisti, ki so zboleli na živcih od sovraštva do JJ in jim baje tudi eksorcisti ne morejo pomagat..? Ne vem, samo vprašam…

  • Janez

   Od vseh komentatorjev na tem portalu si ti Tumpek najbolj brezobrazen.Osiraš poštene ljudi,vsiljuješ svoje nebuloze,skratka preberi,kaj o tebi pišejo še drugi.

 • antimur

  Naši kučanisti s Kučanom in njegovo drhaljo pa niso isti, ti pokvarjeni norci so dosti hujši.

 • domovina mili dom

  Le tako naprej. Bodite previdni, da sem vam ne infiltrirajo komunisti, kot na Planet TV. Bodite verodostojni, da tudi levi bralci spoznajo plenilsko komunistično nagnjene do lastnega naroda in države, tudi za ceno življenj in spletkarskega uničevanja posameznikov.

 • Opazovalec

  @Tudi zaradi tega so tako pomembni drugačni mediji. Vsi ne razumemo italijansko, da bi lahko brali Corriere dela Serra, ali nemško, da bi lahko prebirali Frankfurter Allgemeine Zeitung,
  zato je nova in drugačna medijska ponudba, ki jo v slovenski medijski
  prostor prinašata televizija Nova24TV in spletni portal, po katerem zdaj
  brskate, velikega pomena.
  ____________________

  Ko bi tale Nova24TV bila vsaj približek resnega medija. V FAZ ne boste našli takšnih bedarij, kot na tem portalu, ki se v zadnjem času izključno ukvarja s propadom Švedske in člankov z naslovi “Grozovit…”, “Srhljiv….”. Se pa v FAZ najdejo resni članki ki govore o politično ekonomskih temah, teh pa na tem kvaziportalu NI. Saj jih ne more biti, če stremi za senzacionalizmom, novinarke so pa dobitnice nagrad za pornografsko literarturo Zlati Stojan (MS), ali pa so članice kluba Češplja……

  • Roman

   Si pa res pravi opazovalec!

   • Peter

    Seveda opazi samo tisto, kar mu ustreza, no…
    Sicer pa, če mi dokaže, da tako ostro opazuje in potem serje tudi po levih medijih, mu pol odpustim.

    • Opazovalec

     Peter, sranje po medijih je odvisno od zadovoljstva pri opravilu. Kaj bi sral v levih medijih, če smo podobnega mišljenja, tale portal v službi alter-resnice je pa pravo sralno zadovoljstvo. Sicer pa nisem napisal čisto nič drugega kot laično ugotovitev, da je razlika med FAZ in Novo reda svetlobnega leta. Če pa najdeš v Novi kakšen prispevek ki se ukvarja z gospodarstvom in politiko na resen, strokoven in nehujskaški način (se pravi na nivoju FAZ, razen onih “naročenih” s strani VV in prosim brez stricev, tet, nečakov, UDBE….) mi pa podaj link, da se podučim. Se pa bojim da bom čakal zaman

     • Peter

      Seveda boš čakal zaman.
      Pojdi raje na leve medije in uživaj v podobnem mišljenju in pusti tistim, ki v podobnem mnenju uživajo kje drugje, tako isto zadovoljstvo, no.
      In če te alter resnica tako moti, ukini jo, tako kot sem jaz “osrednje” medije in ne hodim tja niti srat, ker me ne zanimajo.

     • Opazovalec

      Madona si demokrat, kar izgnal bi me. Pariraj z dejstvi, če pa jih nimaš je pa tvoj problem, boš pač sral v javnem prostoru. Kakor sem pa že rekel, intelektualcu ni navdih kritična debata z istomislečimi, je bolje dregat v osir enakomislečih demokratov

     • Peter

      Nihče te ne izganja, samo prijazen nasvet si dobil.
      O proračunih pa nič, seveda, nepomembna tema za intelektualca…no.

     • učko

      Ja, vsak medij ima svoj namen, veš! In tale portal točno zadovoljuje nekemu kriteriju, ki ga ti še nisi “skopčal”! Namen tega portala ni neki blazno kvalitetni članki, ampak SESUVANJE REŽIMSKIH MEDIJEV!!! Ob pomoči bralcev, seveda! Bistvo režimskih medijev pa je strokovno poneumljanje, zavajanje in manipulacija! Tako se gremo mi to, vidiš !!!!

 • slosin

  V. Zupan v eni od svojih knjig opisuje fašiste in komuniste takole:
  med vojno zborujejo na eni strani hoste fašisti in vpijejo ‘živeli’ fašisti’…..
  Na drugi strani hoste mitingirajo komunisti in se derejo ‘živeli komunisti’….

  Iz hoste pa samo odmeva ..isti..isti…isti..

 • moat

  “Vsi enaki, no, nekaj tudi drug(a)čnih”, tako o tem 5ek, ki jasno, vse dobro o NOVI24TV. Sicer spet “malce tam in malce drugod” članek 5ka, toda bolj ali manj je jasna njegova rdeča nit, ki meri na medijski prostor, v katerem je superiorna in tako različna od drugih – NOVA24TV, ki je (samo ona) v službi resnice. Pa saj ne da ne bi verjel! Verjamem, vprašanje je le, čigave oziroma resnice za koga? In če hočemo izluščiti to njeno podlago za resnico moramo pač pogledati v njeno lastništvo strukturo https://www.finance.si/8842362 in koga še vse vabi NOVA24TV vanjo https://www.dnevnik.si/tag/Boris%20Toma%C5%A1i%C4%8D. Kapital je pač kapital, ne glede na to od kod prihaja, sam da je. In 5etek še vedno ni odgovoril na vprašanje, pa naj me kdo popravi, ali je lobiral pri Silviu Berlusconiju. Tako da, jaz ne bi kar tako lahkotno nabijal o NOVI24TV – v služni resnice (in kapitala).

  • Peter

   Hm, pa ti vedno takole čakaš tudi na kolumno kakšnega ježa v delu, npr?

   • moat

    Lej, berem tudi NOVO24TV in le tako lahko vsaj približno izveš kdo, zakaj in čemu je to in ono napisal.

  • Nata

   No, zakaj pa takole drobnjakarstvo ?
   Za nekatere od nas je v službi resnice. V marsičem ! Pogledi in mnenja pa so lahko različna.
   Kapital moat ?? Prav gotovo. Od zraka ni še noben preživel .

   • dr.skovcan

    In da preživiš malce prikrojiš to “resnico” ter ima ta “resnica” več mediskega naboja ter tako…denarja…

    • Nata

     lepo si dal v narekovaje. Ja, takih ” resnic ” je pa na pretek.
     Mislim pa, da Nova ne prikraja zadev v taki meri, da ne bi bile zelo blizu resnici, pa tudi v veliki meri so resnica.

   • moat

    Nata, kapital usmerja resnico ;).

    • Nata

     Resnica je samo ena. Vendar je večinoma ne poznamo.
     To je kučanova pogruntacija………..več resnic !!
     Mnenj je pa………..
     Kapital na Novi verjetno usmerja teme člankov.Je kaj narobe s tem ? Ni.
     Saj nas – nekatere zanimajo teme, ki jih ona druga stran ne prenesejo, ker vedo, da so preklemano blizu resnice.

     • moat

      Tisti, ki ima denar Nata lahko lansira kakršnokoli resnico ali fake news. Tudi urednik je plačan, ne dela zastonj. Pa ne govorim samo za NOVA24TV, velja za vse medije. Lastniki narekujejo uredniško politiko, to je dejstvo. Se pa strinjam, da bi morala biti resnica ena, tista izvorna, vendar je tudi ta stvar interpretacije. Vsak si lahko nekaj kar je zaznano razlaga malce drugače, toda rdeča nit ostane, drži. Medtem, ko je fake news popolnoma izmišljen in lansiran z namenom, da postane resnica.

 • althar

  Drži, da vsi trije kolektivistični sistemi, torej komnizem, nacizem in fašizem izhajajo iz enake marksisitične dogme, ampak v izvedbi se pa vendarle delno razlikujejo. Komunizem in nacizem sta totalitarna, medtem ko je fašizem avtokratski sistem.

 • centurion

  Tej tezi lenuha Marksa, ki se je napajal s kapitalom
  založnika Engelsa so sledili vsi SOCIALISTI

  Januarja 1848 v Marxovi reviji Neue Rheinische Zeitung. Engels je pisal kaj pomeni razredni boj v marksističnem pomenu. Ko bo prišlo, do socialistične revolucije, bodo primitivne družbe v Evropi zaostajale za dve stopnji, ne bodo niti še na kapitalistični stopnji. V mislih je imel Bretonce, Baske, škotske višavce, Srbe.

  Imenuje jih “odpadke narodov”, Völkerabfalle. Treba jih je uničiti v zgodovinskem boju, zaostajajo za dve razvojni stopnji in ne bodo mogli postati revolucionarji.

  Govoril je o vulgarnosti in umazanosti Slovanov. Meni, da Poljska ni upravičena do obstoja

  (“Razredi in rase, ki so prešibki, da bi obvladali nove življenske razmere se morajo ukloniti. Umreti morajo v revolucionarnem holokavstu” (Karl Marx, People´s paper, 16. 4. 1853(6)? “Journal of the History of Ideas, Vol 42. No. 1. 1981.))(”

  The classes and the races, too weak to master the new conditions of life, must give way. … They must perish in the revolutionary holocaust”)

 • Borut Stari

  Ko bo glavni in odgovorni urednik kakšnega medija, ki je servilen do slovenske politike in roparske elite napisal podoben uvodnik, kot to v petkih naredi glavni in odgovorni urednik Nove24TV Miro Petek, bom verjel, da je v Sloveniji prenehala vladati kontinuiteta in je končno nastopila demokracija.

  • Fogglof Tunnek

   Miro Petek se je zmoto. Mislo je napisati: Fašisti, komunisti in janšisti. Isti … isti …

   • učko

    Ti fukel mali, foglov lulek pasji … pato …

   • Borut Stari

    Beri Mladino, Delo,Dnevnik,24ur in podoben sekret, pa če imaš malo inteligence in poštenja boš uvidel, da se Petek ni nič “zmoto”.Pozabo je navesti tranvestite, dvospolnike kot si ti.

    • dr.skovcan

     …in tiste ki punčke pri verouku prijazno “božajo”

     • Borut Stari

      Tebe so izgleda tudi božali. Na partijskih sestankih predvsem.

     • dr.skovcan

      Imam izkušinje iz verouka, kot sem napisal. Od takrat sem malce omejen in kot nak nevaren za take kot si ti…:-))))… buuu…

     • Borut Stari

      Ti si le ubogi intelektualni revež.

     • dr.skovcan

      Whatever you say…in nisem obremenjen z preteklostjo kot si ti. To si štejem za plus…taki kot si ti pa so pomilovanja vredni oz.kar prezira….

   • Nata

    Imaš še kaj drugega za povedati ? Ne ? Se mi je zdelo………

   • dr.skovcan

    …+Katolicisti…isti…isti..

   • Janez

    Bom poprosil,da te odstranijo s portalaTUMEK

  • Nata

   + + + + + + + + + +

 • učko

  Samo zvana elita in avantgarda “delavskega” (v bistvu lopovskega razreda) nam še vedno vlada. Oni se imajo za komuniste, socialdemokrate in oh in sploh velike demokrate. Izumili so družbeni red “ČLOVEŠTVOREJO”, dobiš od režima kolikor rabiš, daš od sebe kolikor moreš. Američani so za najbolj butast komunajzarsko poneumljen folk narisali celo zelo nazorno risanko “Orwellova živalska farma”. Ker pa so komunajzarji zelo trdobučni, je pač niso razumeli !!!

  • Ana Job

   Da je pa ta kradljiva, tolpa rdeča na oblast prišla, je pa pobila skoraj vso slovensko inteligenco in meščansko elito. Ko pride drhal na oblast, se začnejo zelo slabi časi.

 • učko

  Hitlerjev “nacional socializem” je bil vsekakor veliko-veliko boljša opcija od marxistočno-komunističnih zločinskih budalaštin !!! Vsakemu državljanu je hotel dati možnosti dostojnega življenja in še avtomobil “hrošča”, da ne bo peš hodil. To pa je že veliko veliko več od komunističnega pojmovanja “minimalec za preživetje”!!!

  • dr.skovcan

   Tako je …Hitler pa je imel posebej rad narode Slovanskih korenin…no pa morda Židovskih…(sarc…m)

   • radames

    Tudi Marx. Zapisal je, da so Slovani manjvredni narodi in da bodo morali izginti.

    • dr.skovcan

     Zapisal, morda, Nemci, Avstrijci, Angleži, Francozi in še nekateri drugi nas Slovane obravnavajo ravno tako kot dejstvo, ki so ga odkrili,nedavno Slovaki, da nam pošiljajo njihove firme izdelke slabše kvalitete kot v njihovih državah….če hočeš ali ne – isto je z politiko, za njih smo(ste) samo smetnjaki…

   • Nada

    Ko so rasne komisije pregledovale prebivalstvo na Štajerskem in Gorenjskem, niso med Slovenci ugotavljale prav nič drugačne rase kot med Nemci in Avstrijci: nordijska in falska, s harmonično primesjo dinarske, brez primesi, ki bi jih delale preveč tuje, temne, tujekrvne. Tako, da rasno sploh nismo bili ogroženi, res pa, da bi morali vsi začeti govoriti nemško kot edini uradno priznan jezik.

 • učko

  Iz komunističnih budalaštin tudi izhaja današnja politika zločinskega režima, ki nam vlada in nam v gospodarstvu kaznuje solidne plače s kazenskimi davki. Ker pa večina delodajalcev nerada plačuje kazni, so pač plače tej politiki ustrezno nizke.

 • učko

  “Naš” vladajoči režim ima najrajši firme, ki slabo ravnajo z delavci. Tako imajo tudi njihovi birokrati kao kaj za delat. Zadnjič se je Počivalšek zgražal, da ob tej veliki brezposelnosti Revoz ne dobi dovolj delavcev. Revoz ponuja za delo na tekočem traku, 920 € bruto + malico, prevoz je fabriški avtobus, do tam pa se pricjazaj kakor znaš. Hoče pa Revoz imeti “superiorno” delovno silo, mlajšo od 35 let, za atletskimi sposobnosti, kombinacija “šprinterjev+maratoncev”! Ker večina delavcev tega ne zdrži ali pa jih celo odpustijo, ker so itak vsi preko agencij, pač nimajo dovolj delovne sile.

  • Ana Job

   Banda kapitalistična absolutno preveč izkorišča delavce. Tipičen primer je Mercator, primer v Kisovcu. Delavci morajo biti vsak dan ob 5h na delovnem mestu in morajo delat 2 ure zastonj, ne plačano. Da pa še ni dovolj, se je njihova ločena poslovodkinja domislila, da bi bilo fajn delat tudi ponoči. In tako ti reveži ponoči filajo police, kar bi se lahko naredilo z normalno organizacijo čez dan.To so sodobni sužnji.

 • Aron

  ‘Ta televizija servilnosti do oblasti in kleptomanske gospodarske elite pač ne pozna.’

  bulšit. v istem momentu, ko bi ustanovitelj Nove zmagal na volitvah bi postali lakaji oblasti :)

  • učko

   Oni bi to, oni bi ono !!! To so vse predikcije, ki nimajo osnove. Kdor je brez morale in zadovoljuje samo svoji požrešnosti, je že zdavnaj zlizan z vladajočim režimom in nima svojega lastnega mnenja. Kdor pa se režimu upira, pa je iz drugega testa, se ti ne zdi ?!!!?

  • Opazovalec

   Že videno 2x…..

  • slosin

   …če bi, če bi…so že krivi, a ne!

   • centurion

    Ker njegovi “so”. In to većkrat. Pravzaprav vedno.
    Tut pse hebali.
    VSI njihovi oz oni..

   • Aron

    Ne obtožujem nikogar, ampak nehajmo se slepit, da gre za medij v službi resnice :)

  • macon

   Blagor tistim, ki misli, da ima nosilec izvršne oblasti takoj, ko je izvoljen, v rokah vso oblast. Kaj pa sodstvo, mediji, sindikati, državno gospodarstvo, banke, akademska sfera? Sami vplivni podsistemi družbe in vseskozi v rokah levice.

  • Nata

   No, če bo na oblasti desnica, bodo ostali v ” isti smeri “……….Spremenili bodo kurs – vsaj malo – sedanji podporniki oblastnikov.

 • ales

  Sklanjanje, gospod Petek oz. lektor(ica): o dolgoletnem, velikem – brez “u”!

 • rrrrr

  Spoštovani g. Petek
  Tudi sam sem ponosen na prvi rojstni dan našega skupnega projekta Nove24TV in se skupaj z njeno ustvarjalno ekipo veselim njenih uspehov. Vstop tega skromnega neodvisnega medija med dolgočasne, dobro hranjene in doslej skoraj nedotaknjene režimske medijske prostitute lahko primerjamo z ledelomilcem, ki pred sabo melje sedemdesetletnih plasti medijskega ledu in si utira novo , bolj pošteno in resnicoljubno pot.

  pot medijske kulturesedemdesetletne plasti ledu našega novega medija med na iskreno veselimdelim veselje ob Vesel sem, da

 • baubau

  Petek,ne žalite na vzorcu enega primera vseh 80-letnih babic. Te in starejše spadajo -za razliko od vseh mlajših razvajenih otrok komunističnih verižniških povzpetnikov-v sam vrh današnje Slovenske inteligence. S svojo zdravo pametjo so modrejše od večine današnjih kvazi doktorjev in magistrov.Od kod pa končno mislite,da dobivajo glasove stranke Slovenske pomladi?

 • Nata

  Jaz tudi – nikoli – ampak res nikoli ne bi verjela, da bodo verni ljudje ( celo kler ) kdajkoli volili tega možica !!! Ki pa je sedaj ” ta glavni “…….capo di famiglia !!
  Pa Togliatti ?? Gliha skup štriha. Vsi takile so se mojstrili v Moskvi ! Za crknit !
  Lahko bi takim baram tudi post humno kaj ” pobrali “!!!

  In, kar se tiče Nove……….mene resnično veseli, da se je ta projekt obdržal in, da raste..Ogromno so se naučili !!

  Pa vendar bi včasih lahko napisali več. Ali prilepili kakšne zanimive članke. Bomo že sami ” prevedli !.

  Omenjate Anatemo !! Mene pa skrbi, da se je anatema zelo razlezla na prav vsa področja..Ljudje, ki bi lahko veliko povedali, ali naredili, se v strahu umikajo.
  Zakaj le ? Ker gre zopet za osebno preživetje !!! Po 25 letih ???

 • Olga

  Nova mi je dala upanje, da se bo počasi Slovenski narod zbudil, ko bo ugotovil, kaj mu je povzročil zločinski komunizem! Po svojih zločinih so si komunizem, fašizem, nacizem in islamizem popolnoma enaki! Srhljive slike Srebrenice, Sirije in drugih mest zločinov so enake tistim s 600 slovenskih grobišč širom Slovenije! Zato se njihovi zlocinski protagonisti tako razumejo in ščitijo drug drugega!

  • dr.skovcan

   Kaj pa 2000 letni katolicizem? Je bilo v tem času-v imenu JK storjenih kaj zločinov? Ve kdo?…menda se o tem ne sme pisati…

   • radames

    V dveh mesecih leta 1945 na tleh Slovenije pobiti krepko preko 100.000 ljudi je svojevrsten rekord, ki ga kristjani v 2000 letih niso nikoli dosegli. Leta 1943, po kapitulaciji Italije, so partizani izvedli generalko za povojna pobijanja. Septembra in oktobra meseca tega leta so pobili okoli 700 ujetnikov s Turjaka in Grčaric. Tudi domobranci imajo na vesti zločine, nikoli pa niso tako množično pobijali.

    Skrajno podlo pa je od tebe, da skušaš opravičevati komunistične zločine z nekimi drugimi zločini. Takega pobijanja slovenska tla niso doživela nikoli v svoji zgodovini.
    Nobena vera, noben družbeni red ni nikoli v slovenski zgodovini prinesel takega gorja, toliko smrti kot ravno komunizem. Komunizem je kultura smrti!!!
    Podlo od tebe je tudi to, ker se ne zavedaš, da je mnogo sorodnikov pobitih še vedno živih.
    Med vojno so komunisti demostrirali, kaj bodo počeli po vojni, v mirnem času. POBIJALI!!! Izginotja ljudi še daleč v povojni čas. Zlasti duhovnikov, redovnikov in redovniških sester. Nepredstavljivo perfidno, sofisticirano mučenje ljudi na Golem otoku, na Grgurju. Kaj tako podlega si lahko izmisli samo komunist. In potem udba, ki je pobijala po Evropi, po vsem svetu. Tudi otroke!
    Ne morem si kaj, da ne bi še enkrat napisal: PODLEŽ!

    • dr.skovcan

     Podlež si ti, ki obsojaš samo eno stran…IZVIRNi greh niso naredili partizani ampak fašisti in nacisti z katerimi so sodelovali tisti, ki so jih po vojni pobijali komunisti in sokrivi Angleži, ki so jih iz Avstrije pošiljali nazaj v Jugo, čeprav so vedeli kaj se bo z njimi zgodilo: domobrance, ustaše, četnike itd..in ZLOČIN je ZLOČIN ….sploh ni pomembno kdo ga stori…za to mu more biti sojeno-četudi zdaj tedanjim likvidatirjem sodelavcev okupatorja.
     Jaz sem stranski,opazovalec in vem, da partizani, ki so se borili proti okupatorju in njihovim sodelavcem niso za to nič krivi. Tam rešite z komunisti in druge pustite pri miru…

     • Nata

      O takem in drugačnem sodelovanju je bilo pa tu že veliko napisanega.
      Bi jim pa lahko bilo SOJENO, ali ne ? Pa jim ni bilo. Na skrivaj so jih pobili in zmetali v brezna.
      Kdaj človek prikriva svoja dejanja ?

    • Nata

     + + + + + + + + +

   • Nata

    ti kar piši. Saj ti nihče ne brani.

 • radames

  Kar se tiče italijanskega okupatorja v Ljubljanski pokrajini pa tole:
  “Šef OVRE, tajne fašistične policije, Onis, in poveljnik karabinjerjev v zasedeni Sloveniji, D’Amato, sta sodelovanje s slovenskimi vrhovnimi komunisti počela tajno, na lastno pest, brez sodelovanja italijanske vojske.[9] To je pomenilo veleizdajo, zato ju je italijansko vojaško sodišče obsodilo na smrt. O njuni sodbi se je javno pisalo v Ljubljani. Kopije teh obsodb so arhivirane v Rimu, italijanska vojske dokumentov za zdaj ne da iz rok!”

  • slosin

   Med drugim sta partizanom prodajala vojaški materijal…pa Emilija Krebs (žena Kraigherja) je z enim od teh dveh kolaborirala v vodoravnem položaju…..

   • radames

    In naprej. Alenka Kraigher, zdravnica, bila zaposlena na Zavodu za varovanje zdravja (blond, precejkrat dajala izjave na TV), je njena hčerka. Njen brat je bil pa nekaj časa moj sodelavec. Njun fotr, Vito Kraigher.

 • yetibanned

  Petek bi moro dans pisat o zakolesju Eme. Zakaj je zmago Omar Naber??? To bi se moralo obravnavat v državnem zboru. Interpelacija kulturnega ministra!!!! Saj Omar ziher ni kaj drugega, ko pa fašist al pa komunist. Petek.. je tak al ni tak???

 • xtc

  Treba je vedeti ;da sta fašizem in nacional socuializem le dve podzvrsti socializma (komunizma);čeprav ju razglašajo za desno opcijo to ikoli nista bila;ko pogledate ideje;prijeme;ikonografije;ideološke maše in spektakle ;pozerstvo itd hitro ugotovite ;da gre za isto degenerirano druščino le v niansnih razlikah

 • Državljan K.

  Mislim, da je jubilej tudi prilika za kritiko, ne samo za upravičeno navdušenje. Pojav Nove24TV je sam na sebi pozitiven, vendar brez upoštevanja kritike ni napredka. Pri tem so vsi ISTI.

  Pridružujem se kritiki gospoda rrrrrrrr,, ki je izpostavil odsotnost NOVE24TV na sodni obravnavi proti dr. Milku Noviču. Zakaj in čemu tak odnos, ko bi NOVA24 morala biti prva v službi resnice !

  Kot medij imate pravico do snemanja SODNE OBRAVNAVE, ne samo slikanja na začetku. Računam, da boste do naslednje obravnave 5.4.2017 to pravico kot medijska hiša izposlovali in realizirali.

  Sicer pa hvala rrrrrrr za link na mojo objavo, ki je reakcija na SRAMOTNI KOMENTAR v Delu !

  Vili Kovačič, državljan K.

  • radames

   Gospod Vili! Zahvala in čestitke za vaš angažma pri zadevi Novič. Branje vaših pisanj je sončni žarek v našo sivino in – grozo.

  • Nata

   + + + + + + + + + + Jaz se pa bojim, da je tu zadaj ena težka roka, ki ” pove ” …………to ja, tole pa ne ?

 • janez55

  Nova24TV je pomembna popestritev medijske scene. Samo nehajte pisat po nareku SDS, sicer boste tudi vi prej ali slej postali …isti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!