Hej, brigade, hitite ali kako je policija še vedno prepredena z ideologijo komunizma

Fotografija je simbolična (foto: STA)

Človek bi si mislil, da bo po 25 letih samostojnosti slovenska policija prevzela vrednote samostojne Slovenije. A očitno se nekateri še vedno držijo “vrednot”, ki jim jih je komunizem v zadnjih letih svojega življenja vcepil v glavo. Eden takih je generalni sekretar Sindikata policistov Slovenije mag. Kristjan Mlekuš, ki se še na svojem profilu na Facebooku solzi za časi, ko so mu dali modro titovko in rdečo rutico.

Preden z vami delimo zapis s Facebooka tega jugonostalgika, bi se bilo dobro vprašati, ali je takšna mentaliteta sploh primerna za policiste. Kako bodo policisti preganjali častilce totalitarizmov (predvsem komunizma) in preganjali stare partijce, če so v srcu prepričani, da je bilo včasih vse bolje in da je Jugoslavija vrednota, na kateri sloni njihova profesionalna etika.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Rutice in titovke in pionirčki
Gospod Mlekuš, ki ima za seboj sicer pestro kariero, je s svojim delom začel šele leta 1993, se pravi v samostojni Sloveniji. Leta 1993 je prišel v kadetnico v Tacnu, kjer se je izučil svojega poklica. Zato še toliko bolj preseneča, da ima take nostalgične izpade. Po eni strani je logično, saj je Jugoslavijo doživel kot otrok. Kot otrok je doživel parade in rutice in pionirčke. Barvite komunistične proslave so mlademu Kristjanu zagotovo pustile lep vtis. Pri njegovih 12 pa je Jugoslavija razpadla. Konec je bilo sanj in rutic in titovk. Mlekuš pa še danes praznuje neslavni Dan republike.

Pa si poglejmo, kaj je generalni sekretar zapisal na svojem profilu na Facebooku: “Še se je spomnim, ko smo jo mogli v OŠ znati! Vse najboljše vsem pionirčkom in pionirkam. Danes mineva točno 31 let, odkar sem dobil modro titovko in rdečo rutico. Spomin na to, kako ponosen sem takrat bil, ne bo nikoli zbledel! Šest plamenic smo prižgali, rojstni datum zapisali, 29. XI. 1943. Nad plamenicami zvezda sije, zvezda naše domovine. Okrog plamenic je klasje valovito, v srcu ljubljeni naš Tito! Smrt fašizmu – Svoboda narodu!”

Po prebranem pa težko verjamemo, da visoki uslužbenec policije in sindikata trosi takšne nebuloze. Kakšni pionirčki v letu 2016? Kakšen ponos na to kriminalno nekdanjo državo? Kar pa je najbolj sporno, pa je, da Mlekuš v svoji objavi časti diktatorja, množičnega morilca in psihopata Josipa Broza Tita, ki ga očitno še vedno nosi v srcu, čeprav je bil ob diktatorjevi smrti star 7 let. Kako bo imel policist, ki odkrito javno sporoča svoje simpatije do kriminalcev, avtoriteto kot borec proti kriminalu? Policist, ki zagovarja milijon pobitih nedolžnih ljudi, je nevaren za demokracijo. Da niti ne omenjamo, da je tako ravnanje v nasprotju s kodeksom policijske etike, kar pomeni, da je Mlekuš zlorabil dobro ime policistov.

Dvojna merila v Sloveniji za zločinske režime
Zanimivo, da je takrat, ko imajo javni uslužbenci, ki bi morali v javnosti dajati vsaj videz nevtralnosti, komunistične izpade, vse v redu. Sodniki s titovkami na glavah niso problem. Policisti, ki častijo diktatorja in morilca, niso problem. Vojaki, ki se klanjajo prejšnjemu režimu, niso problem. Sike Tita, ki še danes visijo v nekaterih javnih zavodih, niso problem.

Zanimivo pa bi bilo videti, če bi nek policist 20. aprila na svojem profilu objavil recimo tole: “Še se spomnim, ko so donele fanfare, ko so vihrale zastave. Na ta dan se je rodil veliki Adolf Hitler, ki ga nosimo v srcu.” Samo pomislite na pogrom, na zgražanje. Ta policist bi bil tedne v časopisju, najbrž pa bi tudi izgubil službo. A ker imamo v Sloveniji očitno dve kategoriji množičnih morilcev, se častilcem Tita kaj takega ne more zgoditi. Levičarji pravijo, da desnica razdvaja narod z zgodovinskimi temami. Ne drži. Razdvaja ga levica, ki ideološki megli preteklosti ne pusti, da bi se razkadila.

Na koncu je potrebno poudariti, da je kakršnokoli čaščenje totalitarizmov neokusno. Ne glede na 45 let indoktrinacije in propagande je danes jasno: Jugoslavija je bila umetna tvorba, ki je nastala na krvi sto tisočev pomorjenih nedolžnih ljudi. Bila je diktatura in na njenem čelu je sedel kriminalec, morilec in psihopat Josip Broz Tito. In čaščenje te ali katerekoli druge tovrstne diktature je najmanj neprimerno ali celo zavržno. A ker je gospod Mlekuš na “pravi” strani “zgodovine”, mu ne bo nič hudega.

Aleksander Rant

 • Steiermark

  Kje pa je sodstvo, da ne ukrepa proti takšnim pveličevalcem zločinskega titoistično komunajzarskega sistema, ter poveličevanjem njihovih zločincev – zločinov! To ni samo sovražni govor, to meji ze na terorizem!
  Sicer pa, pri nas je, žal, še množica takšnih bebcev, ki častijo množičnegaa morilca, pedofila, pederasta, posiljevalca, množičnega morilca in psihopata, tita! To opažam vsakodnevno in nemalokrat sem zaprepadena, ko ugotovim, da imamo takšne ljudi, bebaste in nerazgledane, kar v svoji najbližji okolici, za katero pa nebi niti pomislil, da tao “razmišljajo”, pa me skrbi, da gre za “štokholmski sindrom”, saj večina od teh, so bili prizadeti direktno od komunizma (tako jim je prizadetost ostala tudi v glavi….žal)!

  • Miran Pavličič

   kako bo pa ukrepalo, če pa so sami del tega …

   • if

    Ne razumejo Newtonovega zakona “akcija sočasno vzbuja reakcijo”. Zakaj ne? Ker so produkt propadlega sistema, ki ga slavijo.

  • Franc Novak 1979

   A sodstvo, ki ga vodi Klemenčič in si je za pomočnico izbral tole: http://www.mladina.si/158189/mladinamit-st-963/

 • goldhorn

  Policija je polna pravovernih kadrov. Še posebno njen vrh.

 • antimur

  Samo s forumi in besedičenjem teh antislovencev ne bomo pregnali. Bo potrebno kaj tršega in bolj konkretnega. Vsi domoljubni Slovenci, opravimo že enkrat s to yugo nostalgično drhaljo.

  • janez.pokoncni

   Mi nismo levičarska drhal, ki svojo voljo uveljavlja z nasiljem. Demokracija je teror, vladavina, diktatura, kakorkoli že hoče kdo to imenovati, večine. Težava večine nas, zbranih na tem portalu in ostalih mislečih Slovencev je, da je večina v tej nesrečni državi nora.
   Tole naše besedičenje ni brezveze. Po eni strani vsak od nas vidi, da v tej nesrečni Sloveniji vseeno ni zelo osameljen, da je takšnih, ki še niso ali neskončno pokvarjeni ali čisto zmešani kar veliko in to daje vsem nam neko upanje.
   Naša naloga je v bistvu rahlo podobna nalogi, ki so jo dobili pred skoraj 2000 leti apostoli. Razsvetljevanje zmešanega dela populacije.

   • Hribouc

    Kopiram tvoje sranje : “Demokracija je teror, vladavina, diktatura, kakorkoli že hoče kdo to imenovati, večine. Težava večine nas,”

    A ti že maš diagnozo, al čakaš v vrsti?

  • totex39

   +++++++++++++++ tako kot z migranti, bo očitno potrebno opraviti tudi z komunisti in to z silo.

 • resnicaboli

  V normalni državi že danes ta gospod nebi bil več policaj ker poveličuje totaliralizem.

  • moon

   Ha, ha… a tale podalpska auuuuu..jebina je normalna drzava?
   S cerarjem&co?
   Mi smo rdecuharska podalska Zahojevina. Cisto nic vec.

   Folk je pa srecen, ko za 29.11. zaslisi Od Vardara, pa do Triglava… Tudi on ni normalen.
   Pravzaprav, ce je normalnost povprecje, sem sam nenormalen. In nenormalni ne spadamo v druzbo… torej kaj sledi …..

 • Olga

  Tovariš poveličuje totalitarni sistem, kar je kazensko pregonljivi v EU, SD odi na sodišče in v zapor! Seveda služba, ki jo opravlja, ni zanj!

  • Ivan Friderik Novak

   Volga, linex pomaga

   • Olga

    Tudi vi zagovarjate totalitarno propagando, kar je kaznivo! Linex vzemite pa sami!

    • hle

     Žalostna je tale naša novodobna demokracija da bi človeku najraje še mladostniške spomine prepovedala dajte se malo zamislit sami nad sabo

     • stajerc5

      Naj se potegne v skrivaske, skopane dedkove jame, tam nekje v hosti in se mece na tla kot muslici, zaradi mene.
      Objavljanje taksnih (samo njegovih- osebnih misli) oslarij v javnih medijih, si pa lahko zatakne za njegovo titovko!!!

     • hle

      Svoboda govora in izražanja je ena od pomembnejših pridobitev naše zahodne civilizacije na družabnem omrežju je pač objavil resnico kaj je doživel takrat tudi sam sem že objavil kaj podobnega na fb bolj nevarne so polresnice in laži katere vas pa če gredo vam v prid sploh ne motijo

 • Franc Novak 1979

  Totalitarni sistem pa takole:

  ŠIRI DALJE, če nočejo mediji o tem poročat

  Zadeva: Poslanci
  Neustavna davčna oprostitev
  Prejšnji teden smo izvedeli, da so poslanci poleg plače, ki naj bi znašala med 3.600,00 in 5.500,00 evrov bruto oziroma med 2.000,00 in 2.900,00 evrov neto, več let prejemali še med 500 in 800 evrov neobdavčenega pavšala. Državni zbor, kot njihov delodajalec in vrhovni zakonodajalec naj ne bi od tega pavšala obračunaval dohodnine in socialnih prispevkov. Ta isti državni zbor pa je pred leti sprejel spremembo zakona, po kateri se javno objavljajo davčni dolžniki ali pa tisti, ki ne oddajajo davčnih obračunov.
  Zastavlja se mi vprašanje, zakaj državni zbor ni na tem seznamu, saj če ni predlagal davčnih obračunov, bi moral biti na seznamu. Ostali davkoplačevalci se v tovrstnih primerih znajdejo na odprtem seznamu in mediji poročajo o njih. Če bi normalni davčni zavezanci prejemali tovrstni pavšala, tudi če bi šlo za 100,00 evrov, bi morali plačati davke in prispevke, pa še kaznovani bi lahko bili. Zakaj dvoličnost?
  Vsi tisti, ki ste pričakovali, da bodo mediji reagirali na to novico, ste se ušteli. Mediji, razen Financ, na takšne novice ne reagirajo. Tudi državljani niso reagirali.
  Očitno je bolj pomembna spontana kletvica poslanke, s katero se ukvarja skoraj vsa Slovenija, ali novica ali je neki poslanec imel napačno diplomo, ali ni opravil kakšnega izpita. O njih bodo poročali dneve in dneve.
  Neplačevanje davkov, če jih ne plačujejo poslanci, pa za njih ni velik greh. In ker mediji odločajo, katere novice bodo posredovali gledalcem oziroma poslušalcem, smo deležni prirejenih informacij.
  Za te medije je večji greh, če nekateri Slovenci ustanovijo off shore podjetje, čeprav preko njih niso nikoli poslovali, kot pa če nek slovenski medij pošlje milijone evrov proti svojemu lastniku, ki je ravno tako off shore podjetje. In, ko sem nekatere medije vprašal zakaj je tako, sem dobil odgovor: »Mediji imamo podpisan medsebojni dogovor o nenapadanju.« Šok! Ali tako delujejo slovenski mediji? Poročajo le o tistih, katere si izberejo.
  Glede na to, da je s spremembo zakona o dohodnini 90 oseb dobilo privilegij, to je 800,00 evrov neobdavčenega dodatka, kar je več kot znaša neto plača policistov, vojakov, pomočnic vzgojiteljic in tisoče zaposlenih,
  menim da gre za neustavno določbo. Ne more le peščici ljudi dobiti davčno oprostitev v znesku 800,00 evrov, preostali pa morajo plačevati davek.
  Medijem je očitno lažje napadati poslanca posameznika, kot pa vse poslance, saj je posameznik ne more braniti, pa še ostali mu pod pretvezo navidezne morale, obrnejo hrbet.
  Tako imam občutek, da so novice, katere nam posredujejo mediji, le njihova igra z naivneži. Ker nam pač ne morejo vgraditi programiranega čipa, nam prodajajo prirejene novice. Mediji odločajo o tem, katera novica je pomembna, kdo je uspešen in kdo neuspešen, moralne zavore pri njihovem poročanju hitro padejo in ko nekdo zaradi nasilnega ali prirejenega medijskega poročanja ali linča, izgubi življenje, utihnejo in najdejo novo tarčo. Očitno je medijem pomembno le, da so oni pomembni.
  Nekateri bi to zadevo komentirali, češ da je to igra stricev iz ozadja. Sam se ne bom ukvarjal s tem, ker ne vem ali ti strici res obstajajo. Toda dejstvo je, da se mediji, razen Financ, niso obregnili v večmilijonsko neplačilo dohodnine in socialnih prispevkov s strani državnega zbora (države) in poslancev.
  Zaradi vsega tega smo tam, kjer moramo biti. Tako je Svetovni gospodarski forum prejšnji teden objavil lestvico najbolj skorumpiranih držav sveta, ki so članice OECD (novico so objavili na http://www.zurnal24.si).
  Slovenija med 141 državami zaseda zelo slabo 11. mesto in to predvsem zaradi politične korupcije in zlorabe javnih sredstev.
  Na drugi lestvici, gre za svetovno lestvico ekonomske svobode za leto 2016, pa Slovenija med 159 državami zaseda 97. mesto. Tik pred nami je Trinidad in Tobago in tik za nami Surinam. Na prvih treh mestih so Hongkong, Singapur in Nova Zelandija.
  Pred nami pa so tudi Romunija, Albanija, Madžarska, Bocvana, Islandija, Filipini, Hrvaška, Mehika, Turčija ter Bosna in Hercegovina.
  Ob privilegiju, ki so si ga pripravili poslanci, me navedeni podatki ne presenečajo.
  Zato me zanima, kdaj bomo postali ali veljali za uspešno in neskorumpirano državo ??????

  Mag. Ivan Simič – davčni svetovalec

  • tarantela

   Zanimivo! Zanimivo bi bilo vedeti tudi, kaj SDS meni glede tega denarja!!!

   • Franc Novak 1979

    Ja, tudi mene zanima, kaj bo, ko bojo zvedeli. Pa NSi in ZL tudi ne smeta biti izvzeta. A je to potem veljalo tudi za DS in uslužbence na teh dveh insrtitucijah?

 • Anonimni_Profesor

  Ljudski miličnik oziroma policaj in učitelj sta morala biti po partijsko vojaka revolucije in partije. To se v miselnosti mnogih nadaljuje.

  Dejansko pa je edino dostojno in naravno, da je profesor ali učitelj samostojno misleči človek in strokovnjak. Podobno, kot dober policist razumnik pogosto zbira sledi iz preteklosti, da bi rekonstruiral kaj se je zgodilo. To velja za različne panoge od naravoslovja do družboslovja. Tako, da oba morata imeti detektivsko žilico!

  Že stari Grki so vedeli, da muze niso prizanesljive s tistimi, ki svojo stroko krojijo po željah politikov in jih ne navdihujejo v njihovem talentu!

 • janez cepec

  učeri je biu dan republike, bivše Juge, v keri so zrasli usi današni demokrati, zato še enkrat čestitamo usem preoblečenim komunajzarjem s prerokom na čelu, ki danes vedrijo po raznoraznih strankah. u spomin tega praznika je ljubljeni vodja organiziru in vodiu spominski pohod u Jajce, da bi obujou spomine, ko je pred mnogimi leti vodil mejčkono četico rdečih ovac, danes pa vodi se manšo čredico rumeno modriuh koštrunov. udeležba je bla zgledna, bojda so se imel fajn, edin u povratku sta se skregala ljubljeni vodja pa pionirček Mahnič, ke je biu preveč pametn, pa ni glih zmeri prkimu preroškim besedam dobrega pastirja (pa zgleda, de je mau preveč popiu, pa je kotrajža dubu). nasvidenje drugo leto, so se strinjal usi udeleženci. če jih bo še za en avtobus

  • tohuvabohu

   Molči, komunajzar. Sami ste Janšo nagnali iz partije, zdaj pa jokate.

   • janez cepec

    ne joku je on, ko je prosu, de bi ga nazaj uzel, pa ga niso, zato pa taka zamera do bivših kolegov, rdečkarjov

    • željudin

     janez stanovnik je bil najprej krščanski demokrat, potem pa komunist…ampak stanovnikovo kameleonstvo ti ne gre v nos, ker je iz tvoje črede…

     • janez cepec

      nism jest član nobene črede, sm bel vouk samotar

     • željudin

      ker zagovarjaš luzerje, si član črede luzerjev

     • janez cepec

      ja ti poj, zgleda, de si bivši komunajzar, k zagovarjaš bivše komunajzarje

     • Franc Šink

      Imaš mogoče celo prav.

     • janez cepec

      ne mogoče, sigurn, ta je tak kt Viktorh, če ni clo on, u bivšmu sistemu komunajzar, UDBOUC čak, mal je cinkaru, mal švercu, bajtico na puf z bazenčkom naredu, otroke mu je poštar devu, zdej se ma pa za silnga demokrata, sam usen ga mau skrbi, de bi tardeči zmagal, bi mogu spet barvo menat

     • stajerc5

      Jezus, pusti ga pri miru! A ne vohas plenice???

   • janez cepec

    on je sicer zato šu u partijo, vsaj tako prau, de bo jo od znotrej sfuku. pol pa svizec zavije, pa take stvari. humorist

  • željudin

   kdor pri osemnajstih ni komunist, nima srca, kdor je po štiridesetem letu še vedno komunist, nima možganov.

   ti nikoli nisi imel ne enega ne drugega, zato si po slovenceljsko nevoščljiv tistim, ki imajo…

   • janez cepec

    a rdeče knižce si mislu, al kuga? nć jim nism fouš, k jo nimam pa nkol jo nism meu

    • željudin

     nisi imel ne srca ne možganov…zato sovražiš tiste, ki imajo…

     • janez cepec

      ti pa s biu sigurn pr korit, ane?

 • Nata

  Kdo pa so starši omenjenega policista ? Verjetno ima to dobro mnenje o ” tovarišu Titeku ” od doma !!
  Morda so bili ta pravi ?

 • zokispoki

  Za posrat ! To bi bilo potrebno sfukat. Čisto sfukat, to bando komunajzarsko !

  • janez cepec

   kdo bo pa poj SDS vodu, če boš komunajzarje sfuko?

   • zokispoki

    Boš pa ti prevzel, cepec !

    • janez cepec

     težka bo, nimam partijskega pedigreja

     • zokispoki

      Imaš pa veliko zraka v glavi.

     • janez cepec

      glih en tok k ti, k maš sam laks u gvau, de ti ušesa gor drži

     • zokispoki

      Če boš moral pasti travo, boš še vedno pljuval po Janezu, debilček !

     • cefizelj gnom

      Oh, kako buren čustveni odziv. Kakor da bi razumski – spodletel :)

     • zokispoki

      To ni čustven izliv, to je dejstvo. Komunajzarska gamad je sprevržena in pokvarjena.

 • Martin Herman

  Začnimo z imenom in priimkom objavljati imena policistov, ki na družbenem omrežju objavljajo slike klavca Tita in ostale parole propadlega komunističnega režima.
  (Po parih klikih na facebooku):
  – Primož Gril
  – Sandi Vrbanič
  – Sandi Sheikha

  • Primož Gril
   • Martin Herman

    Tovariš Gril, pozdravljeni. Če ste nam že izkazali to čast in nas obiskali na portalu (upam, da ne v službenem času), nam zaupajte še svojo plat zgodbe.
    Povejte nam, kako naj državljani zaupamo Policiji, ko pa imate vi kot policist oblečeno majico Jurman (ime gostilne kriminalca – tihotapca ljudi, Bojana Jurmana), na glavi pa rdečo zvezdo? Se vaša prisega “Slovesno prisegam,
    da bom pri izvajanju nalog policije vestno, odgovorno, humano in zakonito
    izpolnjeval svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne
    svoboščine” nanaša samo na del prebivalstva?

    • Primož Gril

     Ne ljubi se mi razpravljat z vami, ker vas tako ali tako ne bo zadovoljil noben moj odgovor. Imate fikcijo-vedno svoj prav, jaz vam ga privoščim…….Uživajte v tem!!!!! Vse dobro, aja pa še nekaj, Jurman ima dobro in dost poceni hrano, pol ure je včasih treba čakat, pa verjamite mi, da med njimi nismo samo jugonostalgiki………POMIRITE SE, DA NE ZADANE KAP……

     • Martin Herman

      Njihovo povprečno hrano bi še prebavil, vseeno pa svojega težko prisluženega denarja ne bom pustil pri kriminalcu Jurmanu, pa čeprav me k temu nagovarja policist. Tudi natakarji neradi izdajajo račune, med rednimi gosti pa ne primanjkuje znanih akterjev ljubljanske črne kronike.
      Brez skrbi tovariš Gril, Slovenci smo še preveč mirni in pasivni, v nasprotnem primeru do takšnih člankov sploh ne bi prihajalo.

 • von Rhein

  Temu policaju,ki bi bil rad miličnik jaz ne zamerim.Stvar okusa.Sam rad poslušam pesem Lale Andersen ,Lili Marlen.Zelo lepa melodija in bogat tekst.

  • stajerc5

   Vor der Kaserne
   Vor dem großen Tor
   Stand eine Laterne
   Und steht sie noch davor
   So woll’n wir uns da wieder seh’n
   Bei der Laterne wollen wir steh’n
   Wie einst Lili Marlene.
   Wie einst Lili Marlene.

   Unsere beide Schatten
   Sah’n wie einer aus
   Daß wir so lieb uns hatten
   Das sah man gleich daraus
   Und alle Leute soll’n es seh’n
   Wenn wir bei der Laterne steh’n
   Wie einst Lili Marlene.
   Wie einst Lili Marlene.

   Deine Schritte kennt sie,
   Deinen schönen Gang
   Alle Abend brennt sie,
   Doch mich vergaß sie lang
   Und sollte mir ein Leids gescheh’n
   Wer wird bei der Laterne stehen
   Mit dir Lili Marlene?
   Mit dir Lili Marlene?

   Aus dem stillen Raume,
   Aus der Erde Grund
   Hebt mich wie im Traume
   Dein verliebter Mund
   Wenn sich die späten Nebel drehn
   Werd’ ich bei der Laterne steh’n
   Mit dir Lili Marlene.
   Mit dir Lili Marlene.

   Pa lep dan ti zelim!

   • von Rhein

    Bravo.Poživitev.Tudi Marlen Dietrich je lepo zapela.

  • janez.pokoncni

   Narobe.
   Ti verjetno nisi uradni organ države, še manj predstavnik represivnega organa in kot tak neprimerljiv s policaji. Policaji, vojska in sodstvo morajo biti politično povsem neodvisni.
   Vem, da smo kot družba preveč zbojeni ampak, če logično premislmo, bi VSI javni uslužbenci od trenutka vstopa med javne uslužbence morali zamrzniti volilno pravico. Danes imamo situacijo, da so si javni uslužbenci izglasovali svojo vlado in smo trenutno vsi talci javnega sektorja.

  • tohuvabohu

   Tudi policajem ni vedno lahko. Ko so v osemdesetih letih mrzlično ustanavljali komisije za pregon zlorab položaja, je nasankal edino en policaj, ki je s službenim pendrekom iztepaval preproge.

  • cefizelj gnom

   To je pravi način odziva na takšne stvari. Bravo.

 • althar

  Partija je s svojimi ljudmi obvladovala vse relevantne družbene podsisteme v ranjki brozovi rdeči mrtvašnici. Po “osamosvojitvi” je morala le poskrbeti, da nova oblast ne izvede lustracije in “obnavljanje elit” v družbenih podsistemih po njenem okusu se je lahko mirno nadaljevalo. Resda jim zanesljivih kadrov počasi začenja primanjkovati (mlekuši iz prispevka so bili še pripadniki prve, s strani pravovernih staršev obilno ideološko napumpane generacije, kasneje pa se je dotok primernih kandidatov začel zmanjševati), a za zdaj še brez težav obvladuje večino relevantnih položajev v politiki, pravosodju, javni upravi, šolstvu, gospodarstvu in medijih.

  Medtem zaradi splošne nesposobnosti partijskih lutk na položajih, odrivanja 70% narodovega intelektualnega in podjetniškega potenciala in nenehnega ropanja države s strani udbomafijskih maziljencev država počasi a zanesljivo propada. Na srečo še hitreje kot država propada od nje v celoti odvisen parazitski partijski/udbomafijski parazit, ker pomeni, da bo mogoče v primernem trenutku (ki ni več daleč) odstraniti še zanje njegove ostanke in rešiti državo pred popolnm zlomom.

  Upam, da bo takrat protikomunistična politika (in tudi javnost) bolje pripravljena, kot je bila leta 1991, ko je zamudila priložnost, da iz narodovega tkiva odstrani rdeči tumor, ki je bil takrat relativno najbolj šibak in ranljiv. Naslednje priložnosti, vsaj v tej državi, verjetno ne bo več.

 • svatne

  Dokler bodo tako ene kot druge vodili trdni komunistični pestvanci – toliko slabše, če so spreobrnjeni – se nam slabo piše.

  • if

   Vsi dobro delujoči sistemi, tehnični in biološki, delujejo po načelu “napako odpravi/popravi, izboljšaj naslednji rezultat”.
   Po tej zakonitosti mora delovati vsak, če hoče postati normalen.

   svatne, spodtikate se ob načelu, ki velja tudi za vas.

   • stajerc5

    Pozabi, svatnetu ne bo nikoli svitnilo!

    • if

     Torej, se bo spodtikal “do nikoli”. Naj se, dokler mu diktaira okrvavljeni nos namesto zdravega razmišljanja.

   • svatne

    Tisto o mačkih in repu poznamo, kajne? Zato o “duhovitosti” ne bi… Glede dejstev pa: Krščanstvo je prevladalo nad pogani preprosto zato, ker so medse rade volje sprejeli vsakogar, tudi spreobrnjence. NIKOLI !!! pa niso spreobrnjencu dali v roke ključev od skupne blagajne!

    • janez cepec

     no ja kar se sprejema u krščanarje tiče, če ni glih na mirn način šlo, so se pa šli mal inkvizicijo, pa križarske vojne, pa misjone, pa take stvari, na manj lep način, ane?

     • svatne

      kdo bi znal cepcu odgovoriti… Je pa tako, da je govor o SPREJEMANJU med kristjane (pa tudi: kdo so “krščanarji”?), ne pa o širjenju (rimskega) krščanstva. Kdaj so kristjani (skrivali so se v katakombah ali pa plesali poslednje plese z levi v zabavo “kasnejših spreobrnjencev”) medse sprejemali pogane, se ve.

     • janez cepec

      ja nč niste krivi

    • cefizelj gnom

     Haha, ja krizarske vojne, inkvizicija in paljenje “čarovnic” so bajke iz nekega paralelnega sveta, najbrz :) Krscanstvo je zmagalo zato, ker je oblast to dovolila. Že rimljani so ugotovili, da se narod po okriljem iste ideologije lazje nadzira, kot pa razpršenega.

 • holzer

  Ni problem,če nekdo ali ta policaj slavi in obužuje totalitarne simbole doma v privatnem življenju.
  Precej drugače in zame osebno in pa sploh za tega policaja,predstavnika države,oblasti je da to počne v javnosti.
  Enostavno temu policaju bi blo treba dat knjižico in pa fajn velko denarno kazen za opomin vsem ostalim.

  • stajerc5

   No ja, zraven knjizice bi mu dal se kaksen odpustek, zvecer- v mraku…

 • željudin

  kot je rekel narodni heroj v zaporu milovan đilas…je pionirska organizacija v bistvu TITOJUGEND….in če nek policaj joka za TITOJUGENDOM, pa toliko bolje…vsaj vemo da vici o neumnih policajih še kako držijo…

 • radames

  Prometna policija je na strani zezanja ljudi za namene polnjenja državnega proračuna. Nič drugega jih ne briga, kot nedolžni prekrški ljudi. Malomarno delo “cestarjev” zaradi katerega nastajajo nevarne situacije in prometne nesreče, jih ne briga. O tem nočejo nič slišati.
  V tem pogledu so povsem enaki z miličniki v bivši Jugi. Nekoč se mi je na Trojanah v prodajalni krofov zgodilo, da sem slišal miličnika, ki se je s kolegom pogovarjal s prodajalko in potem rekel kolegu, da se morata odpeljati proti Blagovici “zajebavat ljudi”.

 • totex39

  Res je, da smo pred 25. leti mislili, da se bomo rešili komunističnega sistema, ampak očitno je bila to le pobožna želja, kajti večina je še vedno “živi”za komunistični zločnski režim. Enostavno povedano še danes ne pustijo, da bi se čaščenje ideološke preteklosti pozabilo, kar velja tudi za policijo.

  • cefizelj gnom

   Tako je, častiti bi morali ideološko sedanjost! :)

 • janez.pokoncni

  To več kot drži. Stavim obe ledvici, da je vsaj 80% policajev volilcev SDja ali katerega od derivatov LDSa, SDSovci pa smo zanje skrajna desnica.

  • Miran Pavličič

   heh, prav tako vojske, če jo še sploh lahko imenujemo vojska ob 1500 vojakih in več kot 5500 častnikih…

  • Krtača17

   Kdaj torej predaš ledvice?

   • Steiermark

    ko bodo tebi in tvojim levaškim tovarišem poskusili izmeriti IQ in ga nebodo mogli, ker je globoko pod ničlo! In prav takšni ste pripadniki debilnih in kretenskih levakov, z najvišjo izobrazbo, ki ste jo dosegli v kumrovcu….

  • cefizelj gnom

   Manj izobraženi so statistično bolj verjetno desni. Tako da lahko ledvica predaš v najbližji kliniki.

   • janez.pokoncni

    To je še ena od pravljic, ki jo prodajate kaviar socialisti.
    Pravilo, ki ga je prvi obelodanil Churchill velja po celem svetu, še posebej drugi del :“If a man is not a socialist by the time he is 20, he has no heart. If he is not a conservative by the time he is 40, he has no brain.”

    Za Slovenijo velja tistemu delu po 40tem dodati še : nima možganov ali pa je demagoška baraba!

    Je pa tole tvoje sporočilo na katerega odgovarjam zadnje, ker te več ne bom videl. Poln kufer imam vas kretenskih levakov na tem forumu, zato vas brez milosti dajem med ignorirane. Zdaj lahko bevskaš kolikor hočeš, zame si v virtualnem svetu to, kar si verjetno tudi v realnem – en navaden prdec.

 • if

  Dopolnjujem končnico Melkuš-evega twita.
  Smrt komunizmu, fašizmu in nacizmu!
  Vrstni red navajanja je zgodovnisko utemeljen, ali, fašisti in nacisti so učenci komunizma. (Od 7:40 naprej: https://www.youtube.com/watch?v=9XHu9CX0y9A )

  Naslov magister pred priimkom in imenom ni jamstvo inteligence in modrosti!

 • soc

  Kaj ta človek še dela v državnih organih? In to tistih najnevarnejših v šibki demokraciji? Fuj!

 • stajerc5

  In potem nas se nekdo vprasa, zakaj ne gremo na ulice? Vodne topove kupujejo, seveda pod taksnimi “zavednimi jugozlovenci”, vojski prodajajo orozje- novega ne kupujejo…
  Madonca, ali je mogoce, da jih je ze res strah!?

 • moat

  Če enega (lahko pa tudi več) matra jugonostalgija še ni rečeno, da je to Policija. Policija je velik sistem, organizacija, v kateri je zaposlenih skupaj nad 8.000 ljudi, medtem ko je uniformiranih policistov okoli 5.500; vir: http://www.policija.si/index.php/o-policiji?tmpl=component&print=1&page=&lang=. Sicer je v članku poudarjeno na “nekateri”, ki naj bi se še vedno držali vrednot komunizma, toda naslov zavaja tako kot vedno in kaže s prstom na celotno Policijo. Drugo pa je nakladanje, kako bodo, če bodo preganjali (tiste, ki naj bi jih častili)… . Mah, dajte no. Tisti o katerih pišete, starejši, so vsi osvobajali Slovenijo, medtem ko dvomim, da jo je tudi pisec članka. Ne da se mi googlati, da bi preverjal za takšne bedarije, kdo in zakaj jih piše, res.

 • Krtača17

  Žal ali pa v veselje mi je tistle grb zgoraj vedno bolj všeč, ne pa to ustaško sranje ki ga imamo v zastavi zdaj. Včasih se je vsaj vedelo koliko in kdo krade in da bo na koncu tudi za rajo še kaj ostalo. Danes ne veš več koliko in kje ter kdo krade. Za rajo je pa že zdavnaj zmanjkalo. In zakaj bi zagovarjal tako “moderno” državo? Potem sem raje jugonostalgik tudi sam. Ko bo pa ta država zacvetela, pa meni verjemite da bo jugonostalgija hitro zbledela. In zdaj skupaj naredimo da bo zacvetela, preden začnemo malat rdeče zvezde in of na vsak vogal da mal kradljive in lažnive domobrančke zdražimo.

 • Antonius

  Ta miličar je pa do konca zavožen primer.
  Njemu se do smrti ne bo prižgalo, da so njegovi komunistični prefarbanci v politikantske liberalce, ki jih še danes malikuje, z=bali njemu ljubo bivšo yugo. Danes prav zaradi njihovih kleptomanskih navad, celo vroče poletje slabo opremljen, okoli hodi v službenih čevljih s poliuretanskimi podplatih. On si pa zares zasluži, da ga poletno žge v podplate.

  • janez cepec

   komunističnih prefarbancov je kr neki u SDS z ljubljenim vodjem na čelu.

   • Antonius

    Tak, ki sam sebe poimenuje cepec, je “zagvišn” preneumen, da bi se sploh znal prefarbati.
    Vas so nafarbali prefarbanci, na portal hodite pa samo dokazovati, da ste zares nafarbani cepec.

    • domovina mili dom

     To so plačani OF – AFŽ zgagarji hostarjev.

 • domovina mili dom

  Zakaj mislite, da so komunisti umorili ali zaprli veliko učiteljev na sploh inteligenco? Kupili so si mir in čas za indoktrinacijo.

  Suspendirati bi morali vse Javne uslužbence, ki bi po letu 91 v vzgojo in obnašanje vnašali totalitarne ideje in simbole.

  • hle

   Daj si raje oglej stanje danes vse več inteligence se obrača stran od desnice ravno zaradi trolov kakršen si ti

   • janez cepec

    ne ne, ni res, mamo enga taprauga desničarja, čeprou se bil učas komunajzar, sam ne okol govort, dobrega pastirja, k ma sicer mejhno, pa zavedno čredo ovčk in koštrunov, k mu verno sledijo – u pogubo- res pa je
    de kesne silne intelegence ni u njih

   • domovina mili dom

    Posebno inteligentni ravnatelj v ljubljanski OŠ včeraj praznoval praznik komunistične bivše juge . No to je stanje sedaj za te. A?

    • janez cepec

     ja zakuga ga pa ne bi. sej ga je vaš ljubljeni vodja, bivši komunajzar tud praznovou. ponovu je izlet u Jajce, tko kt pred leti, kje bil na tej romarski poti vodža puta. so what?

     • tohuvabohu

      Zanimivo. Ravno tisti, ki dnevno premetavate kamenje na Sabotinu in redno obiskujete hišo cvetja, imate poln gobec Titovih Jajc.

 • centurion

  3.14ZDA jim materina, in ta goveda se čudijo,
  da jih ljudje ne spoštujejo in prezirajo?
  Podn komunistični, yugofili in yugonostalgiki, ki bodo
  pes čuvaj levice, ko bo treba pretepati SLOVENCE, DOMOLJUBE.
  Skrajni čas je za prevetritev LJUDSKE MILICE in njeno transformacijo
  v PROFESIONALNO POLICIJO.
  In ustanovitev nacionalne garde.

 • cefizelj gnom

  Trenutni režim, tako z vašim odrešiteljem JJ kot tudi z drugimi na vrhu, ni nič manj zločinski kot takratni. Mater je smešna ta vaša obsedenost z vsem slabim.

 • wowoo

  Mater ste obremenjeni z vsem… Za vas je pozitiven lik le J.J. pol pa daleč nič več, morda še kaka cerkvena miš, no pol se pa že konča! Sirotleki!!!

  • Steiermark

   ali je tebe, revše, kdo pooblastil, da kozlaš po tem portalu, svoje bolane?

   • wowoo

    Steiermark pejt se raj zdravit, ker je iz tvojih komentarjev (brez repa in glave) razvidno, da si hudo psihično bolan oz. prizadet! Res za kozlat!

 • južnificirana_si

  zanj je dobro, da ni več jugoslavije. ne verjamem, da bi lahko bil policaj v jugoslaviji s takšnim “lepim” trebuščkom

 • centurion

  Oho, sindikat zaukazal članstvu, da se pojavi na okopih.
  Možganski trust leftardov zliva pamet(gnoj) po portalu v povečanem številu…

  • domovina mili dom

   Rdečim kuzla v rit skače, pa jih je njihov ljubljeni rdeči vodja v boj poslal.

 • Anthon

  Takile primerki nimajo kaj iskati v policijskih vrstah!

 • Franc Šink

  Dokler ne bodo “pooblaščeni” izumrli, komunizma ne bo konec.

  • Olga

   Dokler ne bodo kaznovani, se bo zločinski komunizem nadaljeval!

   • Franc Šink

    Res je.Samo kako se jih znebiti?

    • janez cepec

     pred zid, tko bi delal, če bi Bog ne dej vojsko zmagal

 • domovina mili dom

  Hej brigade so tudi v rdeči kupleraj hiši odstavile odgovorno urednico Tarče. Ko začno padati komunistična udbomafijska imena, kočarjeva vojska neusmiljeno čisti. Falijo še samo imena iz preiskovalnih komisij, pa bo kočar sesul vlado.

 • Anton

  Kristan Mlekus, kako si lahko ponosen na nekaj, kar ne razumeš in kot mlad fantič sem 100% da nisi razumel politike rdečih rutic

 • Vrhovni sodnik

  Zakaj jih stavkajočih ne pošljejo k Titu po večje plače.

 • željudin

  hecno je to, da je tito s pionirčki kopiral hitlerjeve fore s hitlerjugendom…ampak ta paralela nikogar ne moti…edini, ki je to izrekel na glas je pa končal v zaporu, čeprav je imel titulo narodnega heroja….res krasna država, ta jugovina…

  • domovina mili dom

   Bravo. Morda bi pa pomagal plakat primerjav dveh likov v uniformah hitlerjugend in pionirčka.
   V ozadju pa oba pa se prelijeta oba tirana. Sem dobil kar umetniški navdih.

  • FRANC3

   Saj je imel Tito svetovalca iz Hitlerjugend komanjonov tov. Staneta Dolanca. Ta je bil poleg Edvarda Kardelja največji Titov ritoliznik.

  • Steiermark

   Za razliko od Tita, Hitler ni bil pedofil, kot ta balkansko komunistična pederastično morilska pošast

 • Caetano

  Sprejem med pionirje je dejansko pomenil že priseganje zvestobe ”socialističi domovini in vodji partije Titu”. In to je bilo obvezno, kot del šolskega učnega načrta. Otroci oz. pionirji so bili potem pri 13 avtomatično sprejeti v ZSMS, kar so razumeli nekako, kot da je pionir odrasel. ZSMS je v programu že še bolj jasno priznavala vodilno vlogo KP. Potem so moški obvezno morali priseči v vojski, da bodo branili ustavni red, kar je pomenilo tudi diktaturo partije.

  Vse te ceremonije so imele namen, da se človek že od malih nog nauči sprejemati vodilno vlogo KP ali pa da po možnosti postane čisti komunist.

  • Anonimni_Profesor

   Čista resnica je kar si napisal Caetano. Zato pa je profesor še ko je bil mulc izigral tovarišico razredničarko, da ga v ZSMS niso nikoli vpisali. Je bil pameten mulc in je videl pri 13 za kaj se gre sošolci pa bolj ne ali pa sploh ne.

   Takole sem naredil. V ZSMS so sprejemali na nekem izletu, sem se naredil bolan, da tja nisem šel, potem mi je rekla tovarišica razredničarka, kot sem predvideval, da moram v pisarno ZSMS po člansko izkaznico in sem rekel seveda, seveda, šel pa nikoli!

   • janez cepec

    ma ti pa si biu frajar, lažeš ket pes teče. pr 13 letih si vedu kam pes taco moli. ma ne me basat. po moje s biu prvi, k’ je izkaznco dubu, pa u partijo s tud sam tišu, čim si biu dost star. zdej boš pa tle nekega disidenta pr 13 letih špilu. kermu drugmu klobasej take pravlice, bunksl

    • FRANC3

     Lahko napišeš to še po slovensko?

     • janez cepec

      VI, Anonimni profesor ste bili res gospod, ne govorite resnice. Pri 13. letih niste mogli vedeti, kaj je resnica. Ne govorite mi tega. Po mojem ste bili prvi, ki je prejel izkaznico, pa v ZK ste tudi vstopili, takoj, ko ste postali polnoletni. Ne igrajte danes disidenta pri 13.letih. Take pravljice lahko pripovedujete nekom drugem.
      no, a je to uredu, ejga? zadovoln, al ne?

     • tohuvabohu

      Da je pri trinajstih vedel, za kaj gre, je res težko verjeti. Zlasti če upoštevamo, da stari cepec še zdaj ne ve. Nafutrali so te z nekaj pripovedkami o Janši, in to še danes lajnaš cele dneve, tako kot Janezek v šoli o deževnikih, tudi če je snov o kurah.

     • Anonimni_Profesor

      Tudi takrat pri 13 sem imel visok IQ in sem jih zares izigral. V JLA pa tudi nisem bil vpoklican, ker je za las prej nastopilo leto 1990.

     • janez cepec

      takeh idijotu še u JLA niso jemal. pr 13 ti še vedu nis, kva je IQ, bumbar naum, še dons ti ni jasn, de si en zahojenc

     • tohuvabohu

      Po teoriji (ki je za moj okus dvomljiva) ima človek enak IQ celo življenje (razen če zboli za demenco ipd.). V ta namen je IQ definiran kot količnik, ki ima v imenovalcu pričakovano oceno inteligence glede na starost.
      Za razumevanje določenih stvari ni dovolj inteligenca. Potrebno je tudi poznavanje razmer, izkušnje in celo izobrazba.
      Pa da ne bo nesporazuma, nič grdega nisem hotel povedati na tvoj račun.

     • Anonimni_Profesor

      IQ se v odraslosti ne spreminja, se pa pri najstnikih.

     • tohuvabohu

      Po teoriji ne. Temu naj bi služil imenovalec, ki uravnoteži vpliv starosti. Tudi v mladih letih!
      Sicer je pa to res brez pomena, ta teorija je na tako trhlih nogah, da kar boli.

     • janez cepec

      ja teb je zgleda šlo u minus, ko si biu najstnik, bumbar zarukan

     • Anonimni_Profesor

      S tem primerkom se ti ni treba ukvarjati, je že nekaj časa blokiran.

     • Steiermark

      čefurski cepci niti po 50 ali več letih bivanja v Sloveniji, ne znajo slovensko…..

    • Pjevač tuge

     Ne nasedajte temu cepecu, piše pod večimi niki na sto in en portal. To je pjevač tuge, ki nima doma wcja in serje v omaro v predsobi. Resno !

 • Brutus

  Mentalni pohabljenci. Njim ni pomoči. Kdor noče, ne zna ali ne more videti, pač ne bo videl…..”

 • avtohtoni neandartalec

  Vse države in zveze so umetni komstrukti, zakaj bi bila Jugoslavija izjema?
  Komunizem nas je odrešil hlapčevanja, naravni položaj Slovencev je bil suženj, nikomur se me toži po fevdalizmu, čeprav smo bili v očeh Evropskih tujcev pridni in ubogljivi. Smisel naroda je, da smo lahko včasih tudi nespametni in samosvoji, kot vsi narodi, lahko tudi Slovenci kršimo pravila. Politika obstaja zato, ker ne živimo v idealnem svetu, ne da se pojasniti nobene politične situacije, če ne upoštevamo alternative.
  Primerjati Tita s Hitlerjem je zarukano, ne samo neokusno. Je morda Tito moril ljudi zato, ker niso bili potomci prebivalcev Atlantide, ker se niso rodili pravim staršem?

  Tragedija Jugoslavije je neuspešna socialistična revolucija, ki se še bolj duši in zatira s sodobno fašistično kontrarevolucijo, ne glede kak so lagali lažni komunisti. Tito po politični usmeritvi dejansko ni bil nič manj nacional socialist kot Hitler, pravzaprav je bil vse kar Hitler ni bil, pri nas se je zatirala bolj okultna mistika, ne pa nacistične blodnje same po sebi, v temeljih si nismo bili tako različni od Nemcev. Tito je bil mehki fašist, njegove vojaške milice so imele meomejena pooblastila, sredstva pa so se vlagala v močno policijsko državo in težko vojaško industrijo, pa vendar je med njim in pravim norcem velika razlika.
  Koga je sploh pobijal Tito, med vojno in po zmagi nima smisla govoriti, boril se je proti okupatorjem in to je v bistvu edino pomembno, bil je sredstvo, ki je pobijalo fašiste, zato so ga mnogi videli kot darilo naravnost od Boga. Ne da se tega zanikati in relativizirati, svet ga bo vedno videl kot zmagovalca, naš realistični nacional socializem pa kot uspešen prehod iz fevdalizma. Ampak koga je pobijal, po vojni je država pobila relativno malo Jugoslovanskih državljanov, niti nismo imeli do vrha natrpanih zaporov kot danes, izživljali so se nad iskrenimi in utopičnimi uporniki, ki so si želeli alternativ, niso si pa znali predstavljati kako bi transformirali deželo v nekaj boljšega, partiji potem ni ostalo drugo kot, da jih tlači in zasmejuje. Ni bilo pa tistega pravega bratomornega sovraštva, odnosi med državljani so bili preprosto brutalni in skrajno otročji, podobjo kot se danes delamo norca iz še bistveno bolj fanatične in zagožene severne Koreje.

  Najbolj pa je pomembno kako se je pri nas končalo obdobje komunističnega nacional socializma, Jugoslavija je ocenila, da nas po koncu hladne vojne ne bi več pustili pri miru, zato so obudili stare nacistične demone in zgradili fašistične satelite, ki vzdržujejo slovansko sceno živo, po celi mekdanji Jugoslaviji se javni uslužbenci obnašajo podobno, povsod sta tudi ista korupcija in šovinizem, mi smo danes še vedno ali še bolj v nacional socializmu. In to prav zato, ker opozicija ne loči Hitlerja od Tita, zgleda je za nas bolj pomembno, da nas tujina vidi kot potomce rezervmega Stalima kot neko normalno zmešano in popoljoma nepomembno postsocialistično džamajerijo, kar v resnici smo.

  Kdo je Tito, polažite mi kje na svetu ga sploh kdo omenja, še v Evropi ne spada med pomembne diktatorje, v svetu ni skoraj nihče slišal za njega.

  • cosmosjasnovidec

   Katerega hlapčevanja nas je odrešil komunizem?
   Ravno za časa komunajzarske diktature je Slovenija bila vsem republikam hlapec saj se je iz nje pobiral ves denar in šel za lenuharsko balkansko svojat v vseh pet ostalih republik.
   Slovenija ne bi sedaj bila v krizi kateri se nahaja,če bi po osamosvojitvi obračunali z vsemi komunajzerji in nagnali vso balkansko čefutarsko zalego iz nje.
   Tako pa tale komunajzerska zalega še vedno sabotira Slovenijo na vse možne načine saj jo hoče na vsak način uničiti.
   Dokler se ne bo za predsednika države našel nekomunist ter na vseh ostalih pomembnih mestih v parlamentu in tako naprej Slovenija ne more biti drugačna kot je,ker ji vlada komunajzarski gnoj kateri je ostal v njej.
   Poglej si samo kot prvega za primer izdajalca Slovenije tovariša paglavca komunajzerskega Kučana pa je dovolj povedano in ni več potrebna nobena debata.

   • Steiermark

    cosmosjasnovidec, resnice, ki si jo zapisal, pač čefurski neandertalci ne razumejo in je nemorejo sprejeti, ker se še vedno počutijo da so upravičeni do privilegiransoti, na naš račun, vse kar je pa drugačnega od njihovega čefursko neandertalskega mnenja, je pa po njihovo, fašistično nacističnega, (ker ne vedo ali nočejo vedeti, da je bilo pod nacizmom, na Štajerskem in tudi drugje, po Sloveniji, kjer je bil nacizem, manj zločinskega zatiranja avtohtonega naroda, kot pod zločincem titom in njegovo balkansko leno in morilsko roparsko sodrgo, ki je bila pogubna , za Slovence, posebaj po “osvoboditvi” , ki so nam jo prinesli Američani in Angleži, potem, ko so Nemci sami odšli in nas prepustili v zločinske kremplje komunistične titoistične zločinsko morilske drhali, ki je “zaslužna” za smrt, vsaj 200.000 poštenih Slovencev,več tisoč otrok itd., ki so jo trosili čefurski titovi balkanci, po 45 letu ter nam nagnali strah v kosti, ki pri marsikomu še danes obstaja…..) in potomci teh banditov nam ponovno vladajo danes ter nas zasužnjujejo in nas spreminjajo v brezpravne oz. 2. razredne ljudi!

  • Steiermark

   Hej neandertalće, kaj pomeni, da je bil tvoj pedofilčič tito “mehki fašist” – da je imel “mehkega” ali da je klal z “mehkim nožem”?

  • Pjevač tuge

   In koliko okupatorskih vojakov so slovenski partizani pobili do aprila 1945 ? Manj kot jih gre v moj kevder ! Daj ne nabijajte o neki borbi na Slovenskem, tukaj je šlo za bratomorno vojno ki so jo začeli tisti z rdečo zvezdo. Namreč šlo je za same avanturiste in lopove, ki za časa kraljevine Jugoslavije niso upali prdnit in so izkoristili aprilsko vojno da so se začeli kurčit in povzročati zlo lastnemu narodu !

 • baubau

  …in očitno se zaradi te deformacije pionirček Rene vse do danes ni mogel naučiti pravilnega zapisa-oz.niti ne prepisa -rimskih številk.

 • xtc

  O temle komunističnem psihopatu nima smisla:
  Je pa težava v tem ;da tak človek deluje v službi;ki naj bi poosebljala;pravno državo in pravičnost:
  Ali po domače;tega psihopata bi morali takoj vreči iz te službe;kajti človek ;ki je v službi reda;miru in pravne države pač ne more mahati z zločinskimi simboli in zločinskim sistemom:
  Ali bolj po domače zamislite si ;da policaj v Nemčiji napiše kako je bilo za časa Tretjega Reicha;ko so marširali Hitlrjungend in ko so kurili Jude in pobijali manjvredne rase n delali vojno?
  Me prav zanima kako dolgo bi bil še policaj in to na svobodi zelo verjetno pa hitro v arestu ali psihiatriji:
  Skratka človek je pokazal vso deformitranost sistema neke države;kjer lahko psihopati z skrajnimi stališči in vrednotami mirno delujejo v okviru pravnih in drugih služb_vse to dokazuje na popoln kolaps moralnih in osnovnih človeških vrednot neke družbe:

 • cosmosjasnovidec

  Čudno,da še tega ni omenil kako ponosen je bil,ko mu je pedofilska zahojena nesnaga diktatorski tito zarinil njegov kur.. v tazadnjico.

  • janez cepec

   očitno s’ ga ti tud fasu ke u tazadno, sam ne od Titeja, pa si mu fouš

   • xtc

    A si držal svečo?

    • rubec

     Ne, kurca.

   • Pjevač tuge

    Golavšek tebe je guzilo pol Švice, zdaj ga pa Prašku vlečeš na 24 kur !

   • cosmosjasnovidec

    Potem bi moral biti istospolno usmerjen kot ste vsi vi kokodakarske komunajzarske zalege,da vas ni sram toplovodarji levaški.
    Kaj sploh hodiš bluzit sem na nova24 saj je tvoj ciganski portal leva čefutarska kokodakarska 24 kurja stran povsem drugje.
    Torej tam kjer ste skupaj iztirjeni psihopatski kučanovi ritolizniki.
    Tam vam dovolijo,da lahko bluzite cigani,šiptarji,levaki,komunajzerji,čefutarska drhal skratka sam odpad.
    A bom moral prilepiti seznam pod katerimi nicki se vse skrivaš tukaj teslo kokodakarsko zavrto.Tale nick pa imaš edini pravilen,ker cepec tudi si pa kozji porivalec v tazadnjice.
    Sram te naj bo guzič.

 • Hribouc

  Drek, Merda. Scheizwe, Govno miličarsko-jebite se, drekači brez soli v beticah, levaki spahnjeni, brezdelneži in jebači s tujimi po koprivah , dudle nesposobne, čuvaji banditov.

  • Borut Stari

   Daj umiri se. Saj te bo pobralo.

  • Hribouc

   Sem povedou, kar s’m mou !
   In to kozlu iz članka in njemu podobnim. Konkretno.
   Kar naj se oglasi-On , naj se oglasi, zasvojenec.
   Absolutno se moje šizenje ne tiče kogarkoli drugega.
   Da sva si na jasnem, sem sin partizana in “vodnička klasa” generacija iz Bileće in ne me jebat, pros’m z nekimi “pomiri se” in podobno.Pa spat se sprau.

 • garfi

  revček in grozljiv opomin opranih možganov
  podobno nekateri jokcajo za kubanskim zločincem castrom
  novo uničevanje učencev leta 2016
  v Reporterju piše, da učitelji oblačijo učence v modrčke
  navijajo za islamizacijo in ob ameriških volitvah za killary

 • plamen100

  Mislim da ne more biti nek zagrizen yugonostalgik ,saj pojma nima, tako kot jaz ne, kako se je takrat zivelo razen, da se fajn slisi ko foter pravi, da je za obrok kredita placal toliko kot za skatlo cigaret. Ampak grozljivo je nekaj drugega in sicer to, da so njega vse te zmote naucili v samostojni Sloveniji v izobrazevalnih ustanovah, torej partija preko svojih potomcev se vedno vlada. In po moje je sedaj se slabse kot 70,80 leta, ker neglede na zatiranje drugacnega mislenja pa takrat niso velicali kot to danes pocne neoliberalizem, unicenja druzine, velicanje homicev, zanikanje spolov in ostale liberalisticne gnusnobe. Sicer pa je JJ dalj casa bil zaprt v samostojni Slovenji kot pa v drzavi proti kateri se je boril, ker ce bi ga takrat obsodili bi mu vsaj materialne dokaze podtaknili v samostojni sloveniji pa je ksr nekdo odlocil da ga naj brez dokazov skozi vse stopnje sodisc obsodijo, kar je se slabse kod da ti nekdo kaj podtakne.

 • Pjevač tuge

  Tole je pa za kozlat. Kako je lahko nekdo tako retardiran da piše takšne na Facebook ?

  • sodnikisozločinci

   A tale nima psa, da bi mu svetoval kaj je prav?

 • AboutTown

  Bravo!

 • AboutTown

  Kaj pa je tako slabega se spomniti otroštva in tega, kaj si delal kot otrok? Anybody?

  • Pjevač tuge

   Zelo lepi spomini. Totalitarističen sistem, zapiranje in pobijanje drugače mislečih, pufanje na zahodu, kupovanje skret papirja ob sobotah v Avstriji….viva la comunisma

  • BananaNjam

   Tudi jaz imam na tisto obdobje lepe spomine.

   • novaknovak

    ker si bil mlad..sedaj si pa zagrenjen in star. gotovo pa imajo ljudje najlepše spomine tam po letu 45, a ne…super mladost

    • BananaNjam

     Ne, v najboljših letih sem! Pa fotr in to…

     • Borut Stari

      Bejž no! Čestitam.Kot fotr lahko svojim in sebi privoščiš vsaj banane.

   • Borut Stari

    Banan ni bilo.

 • avtohtoni neandartalec

  Revščina je bila zadnja stvar, ki nas je skrbela v Jugoslaviji.
  Seveda mam je vsega primanjkovalo, ampak glede na koga, glede na povprečke vzhoda zagotovo ne. Ne se hecat, mi smo bili za Madžare, Romune ali Čehe prava gospoda, skoraj kot Avstrijci, če smo imeli pa trikrat višje plače. Nismo se mogli primerjati edino z razvitim zahodom, ampak kaj pa je bilo tam takega, da bi bilo vredno životariti kot smo propadli danes, turistične znamenitosti in kultura so bili poceni, bivanje in ekskluziva so bili dragi, pa gorivo in gostilne, razni luksuzi in tehnika, na zahodu smo videli napredek, ne pa tudi boljše življenje. Tujci so zgledali prestrašeni, balkanci smo bili samozavestni in glasni, ker smo imeli občutek neke kolektivne pripadnosti. Seveda so bili zmatrani, če so delali po cele dneve, mi smo bili ob dveh doma, ob 12.tih so zatulile sirene in je bil mir do ponedeljka zjutraj. V športu smo bili boljši, pri nas so vsi hodili na plavanje in smučanje, v tujini smo lahko občudovali razkošne spektakle, mi smo kazali voljo na Titovih štafetah, umetnikov pa itak ni nihče jemal resno, razen če so znali zadeti v dušo. Pri nas so imeli otroci delavske knjižice in odprtih par računov, nihče ni hodil peš, vsi smo imeli neke neuničljive Tomosove prdece, ki smo jih popravljali za drobiž, kaj točno ke bilo v tujini bolje? Hrana, zdravstvo? Pozabi, mi smo jedli in pili kot grofi, o taki kvaliteti je lahko zahod samo sanjal. Zdravstvo je bilo po vojaško, ampak smo imeli zastonj terapije v toplicah in na morju, v gorskih klinikah, vse so zaflikali, tudi če so prinesli koga na urgenco v kosih. Zastonj. Našexm šole so bile izjemno zahtevne, s srednjo šolo smo bili za zahod profesorji, manjkalo nam je prakse, ker ni bilo novih tehnologij, ampak naša bela tehnika je bila neuničljiva, te stvari delujejo brezhibno še danes, tuje igrače so se kvarile v nekaj letih. Faksi so bili kupleraj, se je ja vsak samo žuriralo, težko je bilo biti trezen vsaj na izpitih. Škoda, da študija ni nihče jemal resno, itak si lahko dobil šiht samo v državnih podjetjih in upravi, v tujini so naši študentje zaslužili tudi desetkrat več, ampak kdo pri zdravi pameti hi se takrat selil ven, če je bil pa pri nas tak žur in smo imeli polno prijateljev. Kriminala nismo poznali, samo pizdarije in duševne bolezni, najhujša grožnja so bili miličniki, ki so neprestano kontrolirali za alkohol, čeprav so bile kazni simbolične. Ljudje so mirili eden drugega, kazen ni bila pomembna, treba je bilo rešiti probleme in živeti naprej, sodišča so se ukvarjala z resnimi zadevami, drobnarije se je reševalo v vaški skupnosti, brez represije. Vojska je bila močna in vseprisotna, ampak obvezno služenje je trajalo samo eno leto, potem smo imeli še kake vaje teritorialne obrambe, ostalo nas ni zanimalo, nonebe vojne ni bilo.

  Jugoslavija je bila totalitarna in revna, to je vse res, ampak kako, glede na kaj, to je bistveno razumeti. Kaj imamo pa danes, ko nihče na nič več ne vpliva in nam samo še lažejo, to je komunizem, ne pa Jugoslavija. Samo zdi se vam, da je bilo tako hudo, velika večina ima dobre spomine, zgledali smo res kot cigani, ampak občutek svobode je bil nenadomestljiv, lahko si potoval tisoč kilometrov brez papirjev in denarja, pa nisi bil lačen in ogrožen, še veseli so bili čudakov, ki so se oglasili za dan ali dva in romali naprej, enkrat v gore, potem na morje, obiskat nove gostilne in razne prireditve, nič se ne hecam, eni so pol življenja blodili po Jugoslaviji, danes gredo samo še v trgovime in po nujnih opravkih, ni čudno, da se nam zdi ta čudna demokracija veliko hujši totalitarizem.

  Peičakovali smo, da bomo ojranili vse donro in nadgradili s sodobnim, ne pa da moramo preostanek življenja trpeti suženjstvo in tiranijo ter neprestano stradati in varčevati, pred 30 leti smo bili srednji sloj, danes smo fašisti in cigani, to je resnica, če bi imeli ljudje izbor, sem popolnoma prepričan, da bi se nas vsaj 80% takoj vrnilo v isto Jugoslavijo, ampak poti nazaj zdaj seveda ni več. Ni kriva sentimentalnost in naivnost, nelaj drugega se dogaja z nami, pa kaj je sploh važno kako se reče sistemu, če trpimo zaradi istih barab kot prej, ne obnašamo se zastonj kot bi bili vsi hipnotizirani.

  • Borut Stari

   Imaš pa cajt za nakladanje. Napisal bom le stavek dva, ki povesta več kot tvoja polna A4 stran. Stavek bo v obliki vprašanja. Zakaj je bila prvo migracijska in zatem nakupovalna cesta zasedena le v eno smer? Proti zahodu seveda.

   • janez cepec

    ni bla zasedena sam u eno smer, sej smo se mogl nazaj vračat, tud za nazaj je bla gužva

    • Borut Stari

     Bila je ogromna razlika. V eno smer so se prevažale kupljene marke za nakupe tistega česar socializem ni premogel.Nazaj pa blago za zapolnitev domačega pomanjkanja in, kajpak veliko strahu pred carinskim napadom. Ti razumeš zakaj je bilo v gnilem kapitalizmu vsega? V naprednem socializmu pa žalost.
     PS: Te enosmerne smeri ne boš zastopil, ker dogme puščajo hude posledice.

     • Župevec Zoran

      Citiram bivšega hrvaškega domobrana, kmeta, preživelega s “Križnog puta”, ko je v enem stavku povedal vse glede primerjave starih in novih časov: “Za vreme Tita sam kupovao zemlju, a sad je prodajem”.
      Kar pa se tiče dogajanja ob koncu vojne pa je rekel: “A šta je Tito mogao, bili smo mu neprijatelj”.

     • Borut Stari

      Citirano nima nobene povezave s zdravo pametjo in pravo resnico,

     • Župevec Zoran

      Kaj je resnica, ve le tisti, ki je bil zraven (in on je bil, jaz pa ne), tako da meni ostanejo le njegova pričevanja (lagal se običajno ni, je pa videl stvari s svojega zornega kota). Zdrava pamet pa je v nasprotju s krščanskim naukom, saj veli uničenje sovražnika.

   • avtohtoni neandartalec

    Odgovor ni preprost, najprej moramo razumeti kaj je bila tujina pred vojno, ki so jo sprožili tudi proti nam. Mi hodimo v tujino kot tiristi, oni nas obiskujejo kot ekonomski predatorji, ni jih veliko, škodo delajo pa ogromno, medtem ko jim mi samo plačo pri njih doma pustimo, nam oni odnašajo polne vlakovske kompozicije in trgovske ladje.

    • Borut Stari

     Odgovor je preprost, vendar ga ti ne zmoreš podati. Pišeš, da najprej moramo razumeti dogme ki jih in so/ste jih postavljali komunisti. In v smislu neke dogme bi rad prepričal nekatere, ki so doživeli in preživeli realnost.

  • novaknovak

   ma ne nakladaj. revščina nam je bila zadnja stvar? itak, saj smo bili vsi revni. gostilne polne? ja, predvsem avstrijcev in Italijanov, teb pa še povohal niso, ker nis imel deviz, pa si le kakega graničarja zvrnil, al pa žolno…i le kolk zahodnjakov se je preselilo v ta jugo raj? nobeden. in kolk jugosov je odpeketalo v tisti smrdljivi kapitalizem na zahod? nekaj milijonov…to ti najbrž nič ne pove..

   • avtohtoni neandartalec

    A je danes kaj drugače? Včasih smo več potovali, pa je bil promet neprimerno slabše razvit. Hladna vojna je bila, Jugoslovani smo bili izjema v socialističnem bloku, ostali komunistični narodi so morali nežati čez mejo, mi smo hodili čez carine brez slabe vesti. Normalno je potovati, nam se zato mi bilo treba seliti in pozabiti preteklost za sabo. Vsi bi lahko šli živeti v tujino, zakaj niso? Ker nismo bili cigani, pri nas si imel doma mir, v tujini so bili vedno tujci, do smrti jih niso vzeli za svoje.

    Ko je šlo v Jugoslaviji najslabše, se je k nam preselilo največ ljudi. Kdo so te osebe, kaj delajo pri nas, od čega živijo, pravijo, da so Slovenci, isto kot mi, le da njih ni bilo nikjer, ko je bilo treba odstraniti ruševine zavezniških bombardiranj in zgraditi celo domovino nazaj. Ko se dela, odreka in trpi, se tujci ne priseljujejo radi.
    Najlepše bi bilo živeti v Jugoslaviji in potovati po razvitem zahodu, veliko zaslužiti in za tisto čim manj delati.

 • Shalalabayzer

  Ljudje zbudite se…kompartijci in njihovi simpatizerji prav ta trenutek kupujejo titove koledarje za leto 2017.

  • Borut Stari

   Sem že zbujen in pravkar pijem v bližnjem bufetu kavo z bivšim sedaj upokojenim špicljem UDB-e. Po četrtih borovničkah mi bo ponosno razlagal kaj in kako je delal v mladosti. Njegove zgodbe vem že na pamet. Žal je zelo razočaran in zagrenjen.Spremeni ga le nekaj štamprlov.

 • Borut Stari

  Tako kot je nastala, s krvavo revolucijo in dogmo pred 73 leti je tudi v krvi in nedolžnih žrtvah končala.

 • BananaNjam

  Vse lepo in prav. Živimo v demokraciji in imamo uzakonjeno pravico do svobode govora, tudi mišljenja. Tudi jaz sem bil v tistih časih pionirček, danes pa desničar. A na tisto preteklost, ki sem jo preživel v stari Jugi, imam lepe spomine. Kot je namignil že avtohtoni neandertalec, zjebal nas je tehnološki napredek na zahodu in seveda slabo upravljanje z državo. In moj sklep ob temle članku, ki je brez veze?
  Najslabši ste tisti ljudje, ki se sramujete svoje lastne preteklosti. Ste brez korenin, iz katerih poganjate. Ste hlapci!

  • Iva

   “Zjebal” nas je monopol Partije, enoumje in popolna indoktrinacija. Ko v 80-ih ni bilo več kreditov (tujega denarja) se je totalitarni sistem, ki je temeljil na “opevanem bratstvu in enotnosti”, začel razkrajati. Ko je padel Berlinski zid, je bilo komunističnih in JLA “sanj” konec!

   • BananaNjam

    Saj sem napisal..slabo upravljanje z državo. Pa je kaka razlika z sedanjostjo v naši ljubljeni Sloveniji napram preteklosti v Jugoslaviji? Še vedno se z državo slabo upravlja. Pa ne se zgovarjat na partijo, da je za to kriva. JJ je bil 2X na vrhu, rezultati pa isto klavrni. Žal!

    • janez cepec

     žau maš spet prou!

    • Iva

     Kaj manipuliraš! V obdobju 2004-08 smo napredovali v vseh makroekonomskih kazalcih glede na EU povprečje, danes pa nas prehitevajo nekdanje članice vzhodnega bloka! Ob vstopu v evro (poceni denar) so državne banke (post Niko Kavčič) in privatni banki kreditirale F21 tajkune z milijonskimi nezavarovanimi krediti, Banka Slovenije pa je mižala (Kranjc), Mencinger &Co. pa so medijsko razlagali, kako so banke stabilne.
     Logar se je moral boriti, da je sploh sploh prišel do ustrezne bančne dokumentacije (preprečevala sta Daša Cener in Klemenčič, ki jo je branil) oziroma vložitve ovadbe. Organi pregona (Janša je Fišerju izročil kreditne mape bank že julija 2013) pa nič! Le zakaj so Janšo zaprli? V SLO imamo totalitarizem rdeče oligarhije!
     Prava demokracija se začne šele z vladavino prava!

    • Hribouc

     Slovenijo so ukradli in jo upravljajo kot Slovenistan tvoji Udbokučanisti s Kučanom na čelu. Je tako? JE
     Slabo upravljajo tvoji Udbokučanisti, to vemo vsi.

     JJ je vladal 4leta. Je vladal dosegljivim zadevam-to je treba vedeti. Je tako? JE.
     JJ je vmes vodil EU.Od EU je dobil je oceno 10. Je tako? JE.
     JJ je v 4letih po vseh kazalcih in rezultatih dvignil Slovenijo.Finančni rezultat po njegovim ministrom Bajukom pa je bil prvič v zgodovini Republike Slovenije pozitiven in je izkazoval celo višek, dobiček, če tako rečemo. Je tako? JE.

     Tiste pol leta, ko je, kakor, vodil državo, lahko rečemo, da se je komaj privadil kje ima pisarno in tiho bodi.
     ŽRI BANANE IN PAZI, DA DOL NE PADEŠ.
     Maš opran mozeg, si bedak ali plačani natepač ali vse troje?

     • Rok Božič

      Da te ne bo razneslo :-) pa tvojega jj tudi :-)

  • xtc

   Mislim ;da si se zelo lepo opisal_rdeča kuga opere možgane kot centrifuga:
   Normalni ljudje se sramujemo zlkoćinske;teroristično podporne in diktatorske SFRJ_cepci in psihoti pa jo obožujejo:

   • janez cepec

    evo, ti si use povedano takoj zdreku

   • soc

    Še eno utelešenje istega degena. Ker bebček/provokator iz očitnega razloga skriva profil, ne moreš videti ostalega bljuvanja, ki ga nesebično razmetava po forumu.

    Opcija “ignore” je zlata vredna, toplo priporočam v takih primerih.

   • hle

    Sramujejo se tisti ki so v tistem času mahali z rdečimi knjižicami in bili v rdečih nebesih ko vidim tvojo bolečino na to temo me najbolj spominja na ozdravljenega alkoholika

  • janez cepec

   vsaka ti čast, vendr eden, k je pošten povedu, ne pa de se spreneveda. oglejte si, rumenoplave ovčke, ta komentar, povejte ga dobremu pastirju, pa se zamislte nad sabo. če bi bli usi tacga mišlenja kot BananaNjam, ne bi blo nubenga krega, pa fajn bi se mel. še enkrat čestitam

  • Hribouc

   Iz usranih korenin, praviš, ki črpajo energijo iz dreka pod drevesom?
   Prav.
   Serjem pod tako sušico.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!