Hrvati sredi Piranskega zaliva s čolnom agresivno izrinili slovenske policiste, naša vlada pa odgovarja – s protestno noto …

Foto: STA. Slika je simbolična.

V javnost je šele danes prišla informacija, da je v Piranskem zalivu prejšnji teden prišlo do incidenta in merjenja mišic med slovenskimi in hrvaškimi policisti. Kot poroča Dnevnik, naj bi slovenski policisti ščitili ribiško ladjo, ki je plula po zalivu, hrvaški pa naj bi jih pregnali. Po trditvah Dnevnika se je incident zgodil 11. maja, sredi Piranskega zaliva, kjer je koprski ribič Elvin Sabadin lovil s svojo ladjo Deklice. Lovil naj nekoliko čez sredinsko črto, ki jo ima Hrvaška za pravo mejo s Slovenijo, čeprav odločitev arbitražnega sodišča še ni znana. Hrvaška policija naj bi slovensko policijo s svojim večjim čolnom agresivno izrinila na polovico, bližje slovenski obali. S tem so očitno dali vedeti, da odločitve arbitražnega sodišča, po katerem naj bi Sloveniji pripadli dve tretjini zaliva, tako ali tako ne nameravajo upoštevati.

V intervjuju za Dnevnik je ribič Elvin Sabadin povedal, da je lovil na območju, kjer je doslej vedno lahko. Prejšnji teden pa mu je nasproti priplula hrvaška policija in ga opozorila, da se nahaja v hrvaških vodah, zato so od njega zahtevali, naj se obrne proti Piranu. Šlo naj bi za dva hrvaška policijska čolna, eden je bil še posebej velik, zato se je moral Sabadin dejansko obrniti.

Toda pozor; na prizorišče dogodka so nato prispeli tudi slovenski policisti, ki so opozorili hrvaške, da se nahajajo v slovenskih ozemeljskih vodah. To ni zaleglo, Hrvati so proti slovenskemu čolnu P-66 izvedli agresiven manever in ga začeli izrivati. Ker so se slovenski policisti pravočasno umaknili, do trka ni prišlo, zato tudi nihče ni bil poškodovan.

Hrvati se že pripravljajo na čas po odločitvi arbitražnega sodišča
Kot še poroča Dnevnik, v zadnjih dneh hrvaški policisti z najmanj dvema policijskima čolnoma nenehno patruljirajo pri sredinski črti v Piranskem zalivu in preganjajo tudi druge slovenske ribiče. To naj bi se začelo dogajati, odkar je v javnost prišla informacija, da bo arbitražno sodišče objavilo svojo odločitev o poteku meje med državam, predvidoma v prihodnjih mesecih. Manever hrvaške policije je očitna »vojna napoved« Sloveniji, da se južni sosedje z odločitvijo ne nameravajo sprijazniti in so pripravljeni slovensko morje zavzeti tudi z agresijo.

Policisti so o dogodku sicer že obvestili zunanje ministrstvo, ki pa meni, da bodo najverjetneje v Zagreb poslali protestno noto. Zadnjo je Slovenija v Zagreb poslala pred mesecem dni zaradi širjenja hrvaškega školjčišča v Piranskem zalivu. Na zunanjem ministrstvu so opozorili še na 10. člen arbitražnega sporazuma, da sta se državi dolžni vzdržati dejanj, ki bi zaostrili spor ali ogrozili delo arbitražnega sodišča.

L. S.

 • tarantela

  Ma, kwa je zdej to? Ko prepovejo nastop simpatizerja ustašev, se mečete ob svet, ko pa vlada deluje pomirjujoče, vam spet ni prav. Ste pa res shizofrenični!!!

  • učko

   Vlada deluje strahopetno in sramotno. V obeh primerih. Tako pri koncertu kot pri incidentu na morju. CEPCI CMIRKOTOVI !!!!!!!!!

  • Levicar nikoli! … in hetero

   A to da kurbasta kriminalka Cipa Raznatovic nastopa po Sloveniji, ti je pa OK?

   • tarantela

    Men oba dol visita, samo Ti ne veš kaj bi. Men se udi, da s takimi komentarji zapravljate ugled SDS. Tudi to mi dol visi, če vam je vseeno zanj.

    • Levicar nikoli! … in hetero

     Levuharji v lastni betici nimate nobenga smisla, kaj sele vasi komentarji!

 • T-Rex

  Vi bi pa še kar Tumpsona! IDIOTI!!!!

  • stajerc5

   Kmetavzar zarukani rdeci, kaj pa ima Thompson z Kockasto vlado!?

   • T-Rex

    Ti si zarukan ke v rit bedak črni

   • T-Rex

    Kako lahko podpiraš ustaša, medtem ko njegova domovina v rit jebe tvojo, retardiranc!!

  • T-Rex

   Tudi ti, totex39, ki si mu dal plus si retardiran

 • Franjo Trojner

  Naj gre zdaj predsednik Pahor, ki je spusto Hrvate v EU in zakrivil arbitražo zadevo urediti. Naj vzame gumenjak in odpluje k hrvaškim policistom z šopkom rož v roki in zadevo uredi! Mater imamo Slovenci v kritičnih trenutkih vedno peh z političnimi voditelji, vedno kaj zajebejo in je nato našo ozemlje vedno manjše. V tem primeru predsednik še na mornarico ne more računati, tisti en čoln, ki ga premoremo je itak vedno na misiji ali remontu pa še obrožitev ima bolj bogo oziroma bolj za hec, kot za res.

  • stajerc5

   Psssst, dobro da kockasti ne vedo za naso podmornisko floto…

   • Franjo Trojner

    Lahko pa Štajerci par RANC z lovci v Piran mornarici na pomoč pošljemo, in tudi zmunicijo ne bo problema, jo imajo lovci v vseh kalibrih na pretek.

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Enonogi komunajzar je za to, da je dobil nazaj nekaj deset tisoc domobrancev in ustasev, senkal Furlanijo-Julijsko krajino, Trst in Korosko skupaj s Celovcem, Beljakom in Borovljami, pa te levuharske pizde ne bi senkale par hehtarov zemlje in tri banje morja za se nekaj let oblasti?!?!? Ne bit naiven!

   • Franjo Trojner

    Zakaj naiven??????????

    • Levicar nikoli! … in hetero

     Saj ti ne oporekam. Za stanje kakrsnega si opisal, so krivi izkljucno komunajzarski levicni voluharji, ki ze od osamosvojitve rusijo temelje slovenske drzave! Z malo razmisleka dobijo besede metercvanciga “danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan” resnicno morbiden prizvok… Cas je, da zavedni Slovenci popucamo (dobesedno) to rdeco svojat, pozapremo velike ribe kriminala, postavimo LGBTQ na svoje obrobno mesto, pocistimo cefurje in postavimo na vodilna mesta zavedne Slovence, katere zene naprej patriotizem in ne pohlep!

   • tarantela

    Dej no mal pomisli, če se okupatorju nihče ne bi uprl, potem bi bila italijanska meja preko pol sedanje Slovenije, ne bi izgubili samo Trsta, Gorice, ampak tudi Ljubljano, sploh južni del, drugi del Slovenije bi pa pripadal velikemu Reichu. Korošci so se pa s plebiscitom odločili za Avstrijo. Dej no mal preberi kakšen zgodovinski priročnik, če se Ti že knjige ne ljubi brat! Glede Piranskega zaliva se je pa Janša dogovarjal s Sanaderjem, ravno te dni so Ropa “šraufali”, ker je izdal te podatke.

    • Levicar nikoli! … in hetero

     Ce ti mislis, da so partizani kakorkoli pripomogli k cemurkoli, razen k tisocim mrtvim Slovencem, potem imas mozgane velike kot grah. Pa se to zato, ker so oteceni! Poserjem se na partizane, na njihovo svobodo, na komunajzarje in na njihov pofukan NOB. Prekleta banda pokvarjena!!!

 • videx

  SDSu očitno ni važno kaj je prav in kaj narobe, cilj jim je le da delajo ravno nasprotno od vlade

  • sprehajalec

   Levičarske vlade se bodejo s Hrvati že 27 let. Populisti so delali kariere na južni meji.

   Vse v slogu Aškerčeve balade Mejnik.

  • domovina mili dom

   To je naravno, da opozicija dela ravno nasprotno od vlade. Prejšnja je celo organizirala metanje kock v parlament.

  • Aron

   SDS je po zadnjem dogajanju satelit hrvaške vlade.

 • princeska

  Cmerar se pa joka, kaj mu je, hlačke ima polulane …

 • Vstrajnik

  To ni vlada, to so pogrebci slovenskih državljanov in Slovenije. Volivci, ki ste nasedli murgelskem nategu, še naprej nasedajte in ne jamrajte, kot ne jamra tudi vaš izbranec.

 • Aron

  Hrvaška politika bo s polno podporo slovenske opozicije dobila še večjo moč, tako da taki incidenti še pogostejši.

  • stajerc5

   Pozabil si povedati, da si videl Janso na kockastem colnu…

   • Aron

    Če bi mu to politično koristilo, zakaj pa ne?

  • sprehajalec

   Hrvaška politika ima že skozi vso moč, ker nastopa iz pozicije sile. Ker so levičarji tako izropali Slovenijo, da ima vojska komaj za plače, za metke pa nima. Pa še če se pošlje vojska na meje, bodo Združena Levica pa Amnesty, pa Mirovni inštitut protestirali zaradi kršenja pristojnosti vojske.

   Na Nato se pa ni za zanesti, saj ga levičarji globoko sovražijo. Najprej ga pljuvaš, v Estonijo nočeš in na ruske meje, tukaj bi ga pa fehtal za pomoč

   Tako, da lahko vse skupaj samo gledamo. Politika otroškega vrtca….

 • Franc Šink

  Nisem toliko presenečen da SV nima municije,a da jo tudi policija nima.Babe ministrice uredite to, dokler ne bo prepozno.

  • Franjo Trojner

   Nea se sekiraj na koncu bojo meje itak branili lovci in oni majo municije v vseh kalibrih na pretek.

  • Vstrajnik

   Franc – narodmora to narediti na pločniku pred vlado. !!!!!!!!!!!!!!

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Prav neverjetno je, kako je mogoce, da imamo za obrambno in notranjo ministrico dve pocepaci, za zunanjega ministra imamo retarda, za ministra za gospodarstvo nekoga, ki ne zna nobenega tujega jezika, za predsednika parlamenta enga scurka, za premierja en zdriz, za predsednika pa majmuna, ki mu stoji samo takrat, ko se gleda v speglu. A je kaj cudnega, da je tako, kot je?!?

  • if

   +++++++++++++++++++++++++

 • domovina mili dom

  Pet minut po dogodku povečat šengensko kontrolo.Samo tako bodo razumeli ti hrčki. Pa kar je najbolj pomembno levaki, ne hodite na hrvaško morje. Tako boste najbolj dokazali, da ste domoljubi.

  • totex39

   Žal tega se Slovenci ne bodo mogli nikoli odrečti, da se ne bi šli tja na morje nastavljat.

   • domovina mili dom

    Lansko leto je bilo 1,5 mio slovenskih nočitev. Nosimo jim denar, s katerim nas jebejo nazaj v glavo.

    • totex39

     Točno tako, obnašajo se kot eni hlapci in jim hodijo tja “lizati riti”.

 • Darth Vader

  ta zaliv, realno gledano je od Istrijanov in ne Hrvatov…….ker Istra nikoli in nikdar v zgodovini ni bila Hrvaška……tko da je postopanje zagrebško usmerjenih v bistvu razumljivo……ljudje tam dol se razumejo med seboj…..razen pač tiste pete kolone, ki jo je že v času jugoslavije naselil tja Tito, pod hrvaško pa se staroselce pospešeno marginalizira v istri…..z socialnim inženiringom v obliki notranjih migracij slavoncev, prej še srbov…..in zdaj pravzaprav vsakogar, ki bi želel tam dol živet :)

  • Istra je bila slovenska in to v celoti, preden so Hrvati okupirali ozemlje in naseli svoje jugoviče.

 • dvanajstzvezdic

  Toliko o “prijateljih” . Sicer pa eno letanosilko, tri bojne ladje in 5 rušilcev sredi Piranskega zaliva pa jim potopimo vse kar pluje po vodi.

 • sprehajalec

  Levičarska vlada še Trumpa ne more poklicati na pomoč, ko so Edi Žitnik&Hanzi TV Co. tako udrihali po njemu. Slovenija je pa med prvih deset na svetu proti antiamerikanizmu.

  Dobro so nas levičarji zapeljali…..

 • antimur

  To kar vi imenujete vlada, nima niti vonja po kakšni vladi. Vlada v kateri so kradljivci otrok, kršitelji Ustave RS, kruhoborci vseh vrst, ljubitelji okupatorske yuge in njenih emblenov, ljubitelji musličev, pedrov in lezbijk, pa resnično ne more biti naša vlada, kvečjemu vlada barabam iz murgelskega okrožja.Podrepnik Cerar in omejeni Erjavec bosta verjetno tudi muslimanom pošiljala diplomatske note, ko bodo nas okupirali.
  P.S.: V kolikor ne bo celotni piranski zaliv slovenski, je potrebno barabe kot je Erjavec, soditi kot izdajalce domovine. Tožilstvo in policijo sprašujem, kako kaj stojijo zadeve okrog Sekolca in Drenikove. Pa tudi okrog mafijskega Jankovića niso naredili nič, zero koma josef. Barabe kučanistične!!!!

 • centurion

  Slovenska milica bo odločno odgovorila in se ne bo
  pustila zmesti 5000-6000 HR policistom, če ti pridejo
  pomikat mejne kamne na SLO-HR mejo.

  Problem je bil Thompsona in koncert obvladat.
  Skoraj izredne razmere.
  Politika rešila s prepovedjo miličarje pred blamažo.
  Srečnega in varnega se počutim ob taki milici….

 • Fogglof Tunnek

  Pustimo ustaško-thomsonove Hrvate, Piranski zalif je že naš!!!… gGejte ka sn danes fšoli obravnaval z deco v 9.r… Analiza prdca prinešena v notni zapis. Je sicer zelo smešno ampak intonančno v B duru.

  https://www.youtube.com/watch?v=QUe74zHgtgM

 • Fogglof Tunnek

  Ka zaj banda desničarska????… Fčeraj ste zagovarjali ustaše in Thompsona, gnes pa vam toti isti Hrvati hočejo vzeti Piranski zalif???… Paraziti SDS-ovi…odločite se že enkrat ka hočete… ne pa da nonstop drkate vlado v glavo!!!… Zakaj ste tako pokvarjeni ?

  • opazovalec

   Kva je ti dohtercek, mas spet prevec casa na katedri? Sram vas blo v rit in glavo, kako slab znastveni novo. Sicer pa ni cudno, pri takih telebanih tako ne mores pricakovati nic.

   • Janez

    A je F.Tunnek ?
    Res na katedri?
    Ja kje pa? FDV, FF itd. Se mi je kar zdelo, da je en zblojen postkom “učo”. L.r. Janez KOMENDA

 • Rožle

  MILIČNIKE je treba Itaq zrinit iz prestola …

  • Fogglof Tunnek

   Se pravi Gorenaka…

   • Rožle

    Čas gre naprej ….levakom je treba pa še mal antifriza nalit …

   • Janez

    Fogl!
    Marija Javeršek – ni bila mama ? Od nem znanega ex zločoa J. Broza.L.r. JANEZ KOMENDA
    P.S.
    GROFICA – ANNA AMBROS – GA JE RODILA. NA DUNAJU.

 • Rožle

  Hrvati točno vejo, da ni noben problem naše levake scat pelat …
  in da so usrani do vratu od strahu …

 • Osti jarej

  ..ja,aj e katera vlada kdaj ravnala drugače??…če bi,bi se hrvatarji danes ne obnašali tako kot,da je vse do triglava njihovo

 • garfi

  LEVIČARJI IN JUGOKOMUNAJZARJI SO NAM ZAPRAVILI ŽE OGROMNO OZEMLJA
  bebo židan-sd je že kapituliral tudi pri teranu
  zahvala gre butcem, ki jim že 25 let dajejo milijone VOLIvnih glasov

 • luckyss

  Ja, kje so tisti dobri stari časi, ko so se o “incidentih” na morju dogovarjali na najvišjem nivoju ;))

  • vzet tajkunom

   Ja točno tako.samo hrvati ga imajo zaprtega-

 • Rožle

  Če bi volili SDS…bi zdele bilo že ..POKA POKA !!!

  • luckyss

   ..in jok in stok, ter bežanje na sever…

   • Rožle

    Itaq ..ti že veš …po levaško

 • tarantela

  Kmalu bojo dopusti in bomo množično rinili na hrvaško obalo. In bo vse v redu.

  • luckyss

   In skoraj v vsako hrano in pijačo ti bodo skrivaj pljunili…;)

   • Poštenje velja

    Pravilno

  • Levicar nikoli! … in hetero

   In?? Kaj pol?!?

  • Olga

   Pojdite na Dedinje!

 • garfi

  levičarji in jugokomunajzarji so hujši kot nacisti, fašisti, kuga in vojne skupaj
  največje zlo za Slovence in Slovenijo
  Janša: DAJTE SD V UPRAVLJANJE SAHARO IN ZMANJKALO BO PESKA
  to velja za vse levuharje in fajonko in bulčevo in
  samo bedaki in butalci press

 • garfi

  levi fašist tunek nam neprestano fsiljujeje Thomsona in si ga moramo ogledati
  to je njegova demokracija in spet bi polnil jame

 • garfi

  JANŠEVA 8. vlada Republike Slovenije je bila vlada Republike Slovenije, ki je svoj mandat začela 3. decembra 2004 in končala 21. novembra 2008.

  čet, 14.09.2006
  Specialci na območju Hotize
  Vsaj sto policistov posebne enote se je razporedilo na spornem ozemlju ob Muri, zaprlo in prekopalo sporno cesto, ki jo gradijo Hrvati, in zavarovalo zaselek Mirišče. Že dopoldne so hrvaški policisti vozili čez Muro na zaslišanje slovenske novinarje.
  V prostorih vlade se je nocoj začel sestanek koordinacije predsednikov parlamentarnih strank in poslancev narodnih skupnosti, ki ga je po današnjih zapletih pri Hotizi —sklical premier Janez Janša—. V izjavah pred srečanjem je večina izrazila upanje, da bodo na sestanku uspeli doseči enotno stališče glede načina reševanja odprtih vprašanj v odnosih s Hrvaško.

 • Janez

  Tunnek !
  IN PROVOKATORJI !

  KONEC LAŽI O EX KPJ – J. B R O Z U !

  Realna mama od nam znanega zločkota J. BROZA – NI BILA – Slovenka – Marija Javeršek !
  Ampak !
  Grofica Anna AMBROS z Dunaja. Oče nezakonskega J.BROZA- JOSHUE MEYE AMROSA !
  Pa?
  Je bil dunajski Žid in tovarnar Samuel MEYER.
  Glejte!
  NOVI BGD !
  DOKUMENTAREC Nikole Kosanovića “TITOV TAJNI IDENTITET” – na Googlu. L. R. Janez KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR POZOR… garfi in moja malenkost sma se odločila, da grema na koncert Thompsona na hrvačko ko bo prva prililka… garfi bo pel ustaške in domobranske pesmi, jas pa partizanske!!!.. Še gre kdo zraven?…SDS-ofci?… Samo fprašam !!!… Šmarnica je na meni…ostali pa prinesite hrano !!!

  • Darth Vader

   Popović a si to ti? :)

  • Olga

   Kaj je komunistični špicelj? Plavi se že trese! Tudi vam bo trda predla!

  • Fögglof Tünnek

   Nena idi. Ka te na koli fbrnejo ka maloga püjčeka. Tüdi v Haloze ne hodi. Tu češ dobit isto.

 • Fogglof Tunnek

  A smo volifci res tako neumni in z velikansko amnezijo. Že na kilometer daleč se vidi, da nekaj zelo smrdi pri teh “incidentih” in da gre za slovensko-hrvačko politično folkloro pred fsakimi volitvami. To je jasno še slepemu in gluhemu, kajti incidenti se čudežno končajo po volitvah. Janša se je že ujel v prisluhe, SDS in HDZ pa očitno vodita skupno dogovorno politiko, zanetiš incidente… napsihiraš javno mnenje, potrkaš na nacionalna čustva in se predstavljaš v vlogi rešitelja. Ta pa vemo najbolj ustreza prav Janši. A bomo znova nasedli Janši, SDS in HDZ ?? Smo res tako trapasti… SDS-ove ofce si že manejo roke !!!

  • Bogdan Šalamun

   Si pameten, kot kamen, paradajzar!

   • tohuvabohu

    Kot lesen tič.

  • Janez

   Fogl ! TUNNEK !
   Skoči na Google – ni HR !
   Iz BGD je: Nikola Kosanović ” TITOV TAJNI IDENTITET” !

   Konec laži o J. BROZU , Mariji Javeršek, Franju Brozu itd.
   Mama nam znanega

   ex KPJ, ZKJ J. BROZA !
   JE BILA GROFICA – ANNA AMBROS. Z Dunaja. Oče Samuel MEYER. L.R.Janez KOMENDA

  • slosin

   Smo res tako trapasti… SDS-ove ofce si že manejo roke !!!

   Ne, mi ne, samo ti in tebi podobni rdeči kozjeljubci…

   • radames

    Foglof tumpek tumpek!
    Prava identitea janeza cepca je rakrita. Nič več ga ni tule. Zaradi tvoje tečnosti boš razkrit tudi ti.

    • slosin

     ??????????????
     Daj, probaj še enkrat prebrat..!

  • Olga

   Pravilno: volimo SDS z Janezom Janšo, ker so garant za razvoj Slovenije! Bravo SDS!

  • Fögglof Tünnek

   Čüj, ani volifci ste bolj bütasti nego drugi. Večjih butljev, kot rdečih jih ne boš näša. Po konci druge hajke, ftistem cajti, ka je Titej z bando prileza iz goše, pun picajzlov, je Kardelj šenka Istro cigajnöm. Zato sedaj rabimo našöga Janeza, da nas spasi tvojih hlapcef. Pa še önega ne dobämo fsega nazaj, nego tri sardele.. Kapiš!

 • janez cepec

  glede na to, de nas Dudeki spet jebejo u Savudrijski Uvali, predlagam, de se aktivairajo veliki vodja, samozvani brigadni general. ki to ni, Krko in njegov mladoletni sin, aja, ta j’ zdej že pounoletn, no ja, ppj pa kešn drug.. Skratka, aktivirat junake, jih navadet plavat, al pa orokavčkat, pa u zaliv poslat, de nardijo red, enkat za uselej. če pa še to nau pomagau, se nej pa ljubljeni vodja zmen z CRO vodstvom, tokrat za to, de dajo mir, sej se j’ že učaseh menu, zato de so pizdarije deval, hrvatarji, mislem

  • Janez

   KONEC LAŽI O J. BROZU !
   Skoči!
   Na Google
   In poglej – ni HR STVAR .
   IZ BGD JE Nikola Kosanović “TITOV TAJNI IDENTITET” Zanimivo, zelo !L.R.Janez KOMENDA

   • janez cepec

    ti, a je Tito res znou klavir špilat?

    • luckyss

     Seveda je “klavir špilal”…je bil zaprt ;)

 • janez cepec

  JANEZA aus Komenda, bi blo treba poslat u zaliv, k ga bojo Dudeki vidl, de bojo posral od smeha, pa spizdl na svoje

 • piko8

  Levaki so hujš, kot fašisti in nacisti!

 • janez cepec

  ta beli pa domobrančki jih pa šišate

  • Poštenje velja

   Za dom spremni

 • Olga

  Slovenski komunisti vedno iščejo zunanjega sovražnika, pa ga imajo! Tudi zadnji dogodek s Tompsonom lepo osvetljuje to zločinsko ideologijo!

  • janez cepec

   ne, ne, Slovenija nima in ne išče zunanjega sovražnika, SLO ima Janeza Janšo in to j’ dost velka jeba, ker ne deva druzga kot drek meša, pa folk razdvaja

  • primsek

   Najbolj zavedna slovenska komunista sta tako Gorenaček Piškotek in IZnoriški obrezanec : tožila sta klošarja, ki ju je iz javne knjižnice žalil po netu. To so udbaške iznoriške metode, ki sta se jih naučila na orožnih vajah pod vodstvom JLA, s katero sta v svojih partijskih časih izdatno sodelovala

   • slosin

    Ampak tega, da si se šolal v Kumrovcu, tega pa ne moreš prikriti…

   • Olga

    Veste kaj? V demokratičnem svetu, kjer sodstvo funkcionira, bi bili ljudje ki lažejo in pljuvajo Janši in SDS, brez gat!

   • samotoje

    S tabo je pa res hudo. Glavo pod pipo. Hladna voda pomaga.

 • centurion

  Doslej Thompsona nisem niti tolk zaznaval. Da nekaj
  mlati baje neko ustaštvo in sovraštvo. Takole samo kar so mediji pisali.
  Po prepovedi in koloobocijah v Mariboru pa ga kar rad poslušam.
  Nič o ustaših, nič sovraštva.
  Domoljubje.
  Hvala miličniki in grde Jasne in ptiči Brglezi za reklamo
  za tega rest fejst Thompsona….

 • videx

  če ne bi vse naše 4 sosedske države v drugi svetovni vojni bile na strani osi sil bi se pri naši slavni opoziciji bolj potrudili za naše meje, tako pa so jim te države nekako simpatične in si ne upajo. grem pa stavit da bi skakali v zrak če bi si npr. srbi privoščili kej tazga kar hrvati stalno izvajajo na naših mejah. Ta članek je napisan samo za to da blati trenutno vlado ne pa ker bi se sekirali za mejo

  • radames

   Trenutna vlada se blati SAMA in to odkar je na oblasti.
   Se ti ne zdi, da so sami zminirali arbitražni postopek? Mi bomo za izid arbitraže zvedeli naslednje desetletje (PRED VOLITVAMI SIGURNO NE!!!!) Hrvati že DANES vedo!

 • Rožle

  Nekateri lahko z lahkoto prepovejo miroljuben privat koncert…drugi pa lahko pač MILIĆNIKE zrinejo s poti …

 • MižekFiga

  Kriv za agresivno obnašanje Hrvatov je Pekinezar (tovariš ddr. Milan Kučan), ki slovenskim vojakom ni dovolil zavzeti zapuščeno “Radarsko postajo JLA”, tako kot je na Gorjancih in stoji na rtu savudrijskega polotoka. Zaustavili so se na Dragonji. Meja po sredini savudrijskega polotoka bi povsem prinesla nam piranski zaliv in bi omogočala povsem prost izstop na odprto morje.
  Zaznamek: Savudrija je praktično last Slovencev in spada v cono B razdelitve ozemlja med Italijo in Slovenijo (bivšo Yugo). Razdelitev Med Slovenijo in Croatio bo vedno vprašljiva zaradi neodločne in pohabljene vladavine komunistov v Sloveniji.

 • samotoje

  Kaj hočemo, najbolje bo, da gredo slovenski ribiči lovit preko sredine Piranskega zaliva s kišto piva, klobasami in take. Potem pa s Hrvati udarijo eno fešto. Medtem bo Erjavec sestavil protestno noto.

 • radames

  Torej! Arbitraža je odločila, da je pol Piranskega zaliva v hrvaških rokah. V Sloveniji bomo za odločitev arbitražnega sodišča uradno izvedeli naslednje desetletje. Prikrivali bodo še čez čas volitev.

  • Miha

   Meja bi morali biti na relaciji Jelšane – Matulji pred Reko, cca 10 km od trenutne slovenske meje.

 • učko

  Naše režimske seronje so pač seronje !!! Hvratom so itak že vse šenkal, arbitražo zjebal Hrvatom na ljubo !!! Pa kreteni kej čmo !!!

 • FORT WORTH

  Zgleda,da so se sedanje oblasti dogovorile za incidente na morju v Piranskem zalivu.
  Obe morata utrditi oblast,ker sta tudi obe sedanji vladi tik pred kolapsom…
  Ali je samo naklucje ???

 • Goran Hvala

  Sej se je ze jj dogovarjal s hrvati za incidente…lahko recem da verjamem da je res..je rop povedal kako in kaj…sicer me briga za ropa…sam ce mu zarad tega sodijo za izdajanje drzavnih skrivnosti potem ocitno ni laz…ane…

 • vsemojebabe

  Je arbitražni sporazum že končan?
  Koliko milijončkov smo vrgli stran?
  Edini, ki se je boril za mejo je Joško Joras.
  Pahorja za predsednika Hrvaške.

  • Olga

   Janša je poslal vojsko na Trdinov vrh!

   • herman

    da je Hrvatom ubranila Sveto Gero.

 • črnaovca

  Včasih sta bila za režijo incidentov odgovorna Janez in Ivo. Naša vlada pa tako kot vedno, mlačno kot da ji je vseeno za mejo in kar je še huje podpira Hrvate pri njihovem jamranju glede mejnih kontrol. Kakšni zarukanci in ob enem se čudijo zakaj kontrola na Avstrijski meji.

 • traktor

  Zmetat gospodo ven iz naše carine. Prihaja sezona, zrihtat kontrolo, da bojo kolone do Graza pa Celovca.

 • kokobily

  dokler meja ne bo dokončno določena, veljajo (na morju) osnovna pravila pomorskega mednarodnega prava. Sredinska črta ! – dokler se ne določi drugače, dogovrom, arbitražo..kakorkoli..

  Hec je, da je Konvencijo Združenih narodov o pomorskem mednarodnem pravu Slovenija podpisala (1995) -Z ZADRŽKOM… Prevedeno v vsakadnjik, “ja, veste mi smo pomorska ,veste, država in zato tole pač malo podpisujemo, samo, če se nam ne bo kaj dopadlo, bomo rekli, da tole za nas ne velja..”
  Čistega vina otroci, čistega vina, da se nam malo razbistri, kaj naša diplomacija (ha,ha,ha, doni po svetu) počne. Mi vidimo samo posledice, ob tem, da nam v zaprtem medijskem prostoru lahko servirajo diplomatske puhlice, kot “prisluškovalna” afera…. Pomislimo, kako bi rohneli, če bi tisto svinjarijo ENEGA OD SODNIKOV ARBITRAŽNEGA SODIŠČA- slovenskega sodnika- naredil kdo od Hrvatov…
  Piranski zaliv nam je zapravil Peterle, ko je hrvaški strani predlagal, da bi slovenska policija vršila nadzor v celotnem piranskem zalivu do končne rešitve. Od TEGA trenutka so Hrvatje spremenili retoriko in od dotedaj korektnega imenovanja stanja “nedoločena meja na morju” začela uporabljati “meja v Piranskem zalivu”, potem pa poHDZjili Piranskega v Savudrijsko valo…
  Če nekoga vprašaš, ali ti nekaj dovoli (pobrati jabke, parkirati na zelenici, patrolirati po zalivu) mu z tem dodeliš pravico soodločanja….Peterle se je pa hvalil, češ, glej, so nam dovolili, da MI patroliramo po škafu, pa ko bo nekaj časa tako, bomo rekli, da je itak juridikcija v Zalivu -naša.. Kaj so pa naredili Hrvatje ? Davorina Rudolfa poslali za ambasadorja v – Italijo !! Je kdo slišo kakšen diplo-alarm na naši strani ??? Potem se pa čudimo, da nas povsod preveslajo, na slanem in neslanem, suhem, ali mokrem..
  In seveda -ONI so krivi, ker so sprejeli ponujeno…Bruhička …

  • Nata

   + + + + + + ++ +

 • sunday

  hrvati so samo pokazali kaj si mislijo o naši policiji in državi – žal imajo prav – ja pa še za tomsona nam vračajo – kaj pa mi, mislim cmeravi levi fašisti, oni tako samo nas znajo tlačiti in martretirati!!!

 • herman

  Hrvati samo dosledno uresničujejo dogovor Janša-Sanader o organiziranju pomorskih incidentov. Cmerotova vlada pa tega dogovora očitno ne spoštuje.

 • Miha

  Slovesnki policisti bodo morali enkrat pokazati mišice,
  če ne bodo Hrvati vedno bolj agresivni in nasilni, ker se jim očitno vedno obrestuje, splača.

  • sunday

   kaj bodo naši pokazali? balone in radarje pa še to samo za nas, kaj pa si upajo do Hrvatov, nič čisto nič, še v rit jim bodo lezli po ukazu z “vrha”!!!

  • novaknovak

   s kom pa? s čebelico majo al čolničkom, ki je več na kopnem k v vodi…

 • PikaPolonica

  Tako kot oni nam nagajajo, jim moramo tudi mi. No zdaj je prilika…turizem.

  • novaknovak

   hahaha, in kam bo šla večina slovencev na morje? v Ankaran al fijeso mogoče?

   • Vera

    Zakaj pa ne ? Prvo vsi dopustniki spoznajte lepote Slovenije , potem pojdite v svet .

 • Nada

  Rudolf Maister, ki ga je takratna murgelska narodna vlada v Ljubljani prav tako hotela onemogočiti in mu prepovedala kakršne koli akcije v zvezi s severno mejo 1918-19, jih ni poslušal, temveč je ravnal po svoji vesti in odločnosti in je takrat v enem od svojih verzoklepov zapisal: “Mladi, da ste pripravljeni, naše pravice ne dajte nikoli iz zenice! Vranec naj zoblje osedlan, da se ko strela do mej zaprašite in prevalite mejnike lažnike.”
  Po zgodovinskih izkustvih vsaj od 1918 Slovenci ne bi smeli nikoli več dovoliti sedeža vlade in politike v murglje Ljubljani, temveč bi morali že takrat zasnovati vladanje iz nevtralnega centra med Mariborem in Ljubljano, se pravi v Celju.

  • sunday

   meister se je narobe postavil – za severno mejo – moral bi braniti južno mejo, ta južna meja je za nas pogubna in ne severna!!!

 • cosmosjasnovidec

  Na žalost je vse tole kar je napisano preverjena in popolna resnica katero je potrdilo nekaj ribičev.
  Hrvatje so se namreč spravili nad njih in jih nadlegujejo na vsakem koraku kjer jih do sedaj niso tako,da je vprašanje kaj se dejansko dogaja.
  Da ne mislijo spoštovati izida arbitraže je povsem jasno za še večja nadlegovanja ribičev ter Slovencev na morju je pa najbolj verjeten razlog zastojev na mejah z Slovenijo in hrvaško in ne odpoved koncerta Tompsona v Mariboru,ker se to dogaja že dalj časa.
  Vse skupaj je pa seveda pomešano z politiko tako,da se sedaj strinjam z odpovedmi koncertov balkancev pri nas v Sloveniji,ker konec koncev tako ali tako iz nje odnašajo denar v svoje države.
  Tako da naj kar v svojih ostanejo in tam prirejajo koncerte sicer pa na njih hodijo tako ali tako samo čefutarji.

 • dule5

  verjetno se je za incident pred kongresom dogovoril Janša

  • Rožle

   Verjetno tvoja draga spet “nadure” nabija …

 • Vojteh Dovč

  janšo bo treba vprašat kako in kaj

  • novaknovak

   saj ti je rop povedal, njega vprašej. sam pol kasnej je rekel, da je mogoče bil zaveden. volitve so pa itak šle že mimo. ovce pa spet nasedle prorežimskim medijem in sodstvu…

 • dež

  V tistem tonskem posnetku/prisluhu se Sanader in Janša ne dogovarjata za incidente v PZ, to si je Rop izmislil. Zato se njegov odvetnik tudi ne strinja s poslušanjem teh prisluhov na sodišču.
  To dejstvo je znano že nekaj let, zato ne vem zakaj nekateri komentatorji (o novinarjih Dnevnika ne bi) o tem spet nabijate po medijih.

 • Iza Demos

  So ga naši politiki optimalno polomil v začetku vladanja. Zdaj pa mamo, ko nimamo.

 • Morala

  Še teran je izgubljen…Slovenija gre v tožbo!

  • kokobily

   Smo jih mi imeli ??? Aha, sedaj pa to ni “naša južna meja”, anpak je samo hrvaška, ker “ni urejena”..
   Nasploh, katera od držav iz nekdanje YU jih ima ??

 • Rožle

  Levaki pustil bi mirno koncert pa do tega neljubega dogodka absolutno ne bi prišlo …

 • Fireblade

  naša udba je za povračilni ukrep prepovedala Thompsona !!! e to, pa smo jih sa Ceco

  • Rožle

   Mogoče je pa pol šou Thompson na Ceco ..?

   • novaknovak

    nak, je šla na bled, da jo prca slovenac,.. vsaj tako je bilo par let nazaj.. je pa dobra baba, z velikmi joški.. in če je šel nanjo, kdo bi mu zameril? saj je normalen moški,.. je straight..za razliko od kakih levakov..mnogih..

  • novaknovak

   nak, prej so udbaši prepovedal nastop Thompsona, uje pa so prepovedal prečenje slo policije… majke mi kera maškarada. polet pa vsi na ustaško morje…

 • Vrhovni sodnik

  Za kwa pa nismo po njih užgal če so bili v našem morju, imate moje dovoljenje fantje, prosto po Prešernu.

  • Rožle

   Hrvati točno vejo, da nam lulčki vladajo …

   • Vrhovni sodnik

    ITAQ, brez jajc

 • novaknovak

  jebi ga, naša oblast ne dovoli Thompsonu nastopa, hrvati ne dovolijo prestopa čez polovico…Thompson se smije, kahl pa protestno noto v zg, s katero bodo kamin zakuril…

  • francelj3

   Čudno, sem vedno mislil, da je Novak slovenski priimek, zdaj vidim, da je balkanski.

   • kokobily

    Tudi Francelj ni slovenski. Novak je najbolj pogost v SLO, porem pride pa HORVAT.
    V CRO jeseveda najbolj pogost Horvat, potem na Novak.
    Kakorkoli si želeli, ali neželeli, smo si (tudi genetski) bolj podobni kot si mislimo, to si mislimo, da ni tako, je pa že politika…
    Srbi, z katerimi se del SLO rad brati, imalo pa 49% genskega materiala enakega turšemu….Bratje Srbi ???

   • novaknovak

    in kaj ima to veze? kaj bi po tvojem moral zapisat? sem sam dejstva povedal, objektivno, taka kot pač so. te moti, da nisem pristranski, pa da hvalim našo oblast? če te kaj moti se obrni nanjo… protestno noto?!

    • francelj3

     Kaj bi po mojem mnenju moral napisati? Da se Thompson smeje, ne pa “smije”.
     P.S. Katera oblast je tista, ki jo imenuješ “naša oblast”, prosim?

     • novaknovak

      kolk oblasti pa je? ok, naša vlada..dovolj jasno? razen mal presledka.. lds, lds, sd, zaab, smc.. še kaj nejasnega?

  • Volkhv

   naj se samo smije, če se smije lijepo.

 • Svinsk zrezk

  Mah senkam se un konc morja hrvatom da bo mir ze enkrat .sej je tko vse usran dol od morostarske navlake

 • lauraas

  Naši strahopetci v Lj. so pa hoteli to zamolčati. Luleki cvikasti.

 • lauraas

  Naši raje pomagajo pri frontex-taxiju in črne vozijo sem, namesto da bi čuvali svoje.

 • novaknovak

  pa če so se še Thompsona ustrašl, kaka prpa je šele morala bit ko so zagledal uje v brodiču…

 • Volkhv

  Potrebno bo Thompsona, ki bo igral za večjo strpnost med narodoma…

 • xtc

  Če ste tepci mislili po Kahlinih in Kučanovih potezah ter potezah levakov;da bo zaliv naš ste bebci_že zdavnaj so ga zapravili z rusofilijo;komunizmom in yugo izdajalstvom:

 • Kerfatik

  Treba bo postopati agresivneje!!!!

 • Aja mi se po nasvetih LDS izdajalcev naroda in podobnih razorožujemo, medtem ko Hrvati dobivajo nekam veliko orožja od Amerike in drugih, Nam se verjetno ni treba oborožiti, da nas bodo lažje žrli in požrli. Z agresivnim sosedom biti prijatelj pač ne gre.

 • svatne

  Tisti, ki so v času agresije JLA na osamosvojeno državo Slovenijo omogočili Zagrebu (Tudjmanu), da je s težkim orožjem in vojsko zasedel Istro in Reko (prehod preko Gorskega Kotara je zaprl general Čad), naj o tej tragediji Primorske raje molčijo. Ta kolaboracija je bila toliko bolj nagravžna ker je bila jugoslovanska republika Hrvatska tako kot preostale republike in pokrajini SFRJ ipso facto (kot integralni del SFRJ) agresor na Republiko Slovenijo.

 • lokec

  Slovenija do Reke!

 • Miro Jereb

  predlagam uvedbo izgradnje nove ceste oz. popravilo stare preko meja v istri in prosimo turiste za razumevanje ker bodo morali v istro skozi Zagreb al pa skozi Budimpešto….Z gradnjo bomo pohiteli do konca sezone…leta 2050. Srečno Kekec.

 • Miro Jereb

  Drugače pa večjih pezdetov v vladi še ni bilo kot so danes…neverjetno kako nesposobni so……Luka pa na Mesec…for ever.-…Pijan mister Klominchich v parlamentu…kako bizarno…tisk pa kar tiho. Lud jebe zbunjenog.

 • Joža Gabroža

  cerar je brez jajc kak ga gleda ta blonda iz šentjurja poraz od poraza sram vas naj booo

 • Jožef

  Hrvati stavijo na to, kdo je močnejši in katerih je več. Tak primer smo doživeli ob slovenski osamosvojitvi, ko nas je napadla JLA. Če velja, da se nismo ustrašili JLA in smo blokirali vojašnice in podobno, se sedaj ne smemo ustrašiti hrvaških policistov v Piranskem zalivu. Vse, kar je čez eno trtjino zaliva je potrebno opoziriti, če ne gre, pa tako kot s tanki JNA leta 90. Samo prosim, ne sprašujte zunanjega ministra za nasvet, kajti dobili boste nasvet, ki ??????.

 • antimur

  Naj gre Cerar, vlada, koalicija, Pahor, Fank in vodstvo policije v tri PM. Ko nam bo dvignilo plafon, bodo radi šli čez to namišljeno mejno črto, da jih bodo Hrvati zaščitili. Ko bo prišlo tako daleč, povratka nazaj ne bo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!