Janez Janša po podpisu za referendum povedal, zakaj je sporni vladni zakon o drugem tiru treba nujno zavrniti

Število zbranih podpisov, ki se zbirajo v podporo referendumu proti spornemu vladnemu zakonu o drugem tiru, narašča. To je namreč referendum, mogoče eden zadnjih, na katerem še imamo priložnost dejati NE sistemskim krajam slovenskega davkoplačevalca. Danes so svoj podpis oddali tudi predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša in poslanca SDS Eva Irgl ter Bojan Podkrajšek. Preberite, kakšno sporočilo so po podpisu poslali javnosti.  

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je, potem ko je prispeval svoj podpis za referendum, poslal pomembno sporočilo, in sicer, zakaj je sporni vladni zakon o drugem tiru treba nujno zavrniti. Dejal je, da je razlogov veliko, glavni pa je cena. Slovenija namreč nima zlatih rudnikov in naftnih vrelcev, da bi si lahko privoščila več kot milijardo evrov za 27 km proge, je poudaril Janša. “Vse primerjave s projekti, delanimi v drugih državah, kažejo, da gre tukaj za poskus naslednje velike kraje po TEŠ-u 6 in da bi zaradi tega, če bi ta zakon obveljal in če bi se dejansko ta enojni tir za dvojno ceno gradil, bile ne samo naše, ampak tudi plače in pokojnine prihodnjih generacij bistveno manjše, davki bi bili višji in pa stroški večji. Tako da vsak, ki bo oddal podpis za ta referendum, in vsak, ki bo kasneje na referendumu, ko bo zbranih dovolj podpisov, glasoval proti temu zakonu, bo glasoval za svoj lastni položaj, za svojo blaginjo, blaginjo svojih otrok, za večji standard in tudi za to, da bo Slovenija postala država, v kateri se bo denar davkoplačevalcev trošil racionalno.”

Janez Janša, predsednik SDS (foto: Nova24TV)

Bojan Podkrajšek, ki je poleg Janeza Janše oddal podpis v podporo referendumu proti zakonu o drugem tiru, je dejal, da je pobudo za referendum podpisal, ker je proti temu zakonu. Prav tako je mnenja, da je zakon preveč raztegljiv in z nejasnimi finančnimi posledicami. “Podpisal sem zato, da bi namesto tega denarja, ki bi ga nekateri želeli spraviti v zasebne žepe, dali raje v šole, vrtce, v ceste, v stanovanja, predvsem pa za razvoj Republike Slovenije. Še enkrat ponavljam, da nisem proti drugemu tiru, da se bom kot poslanec vedno zavzemal, da bomo gradili drugi tir, ampak ne na tak način, predvsem pa ne na tak elastičen način, z zakonom, ki je za Slovenijo unikum.”

Bojan Podkrajšek, poslanec SDS (foto: Nova24TV).

Pri podpisu se jima je pridružila tudi poslanka SDS Eva Irgl, ki je kratko in jedrnato povedala, zakaj je pomembno, da ljudje pridejo oddati svoj glas.Pomembno je predvsem zaradi naše skupne in boljše prihodnosti. Želim, da se državljanke in državljani odzovejo našemu povabilu in oddajo svoj podpis.”

Eva Irgl, poslanka SDS (foto: Nova24TV).

Glavni pobudnik civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič pa je znova pozval ljudi, da oddajo svoj podpis, kajti v primeru, da ne pridejo, je kot da delujejo proti. Znova je tudi poudaril, da so proti zlatemu tiru za normalni dvojni tir, čeprav jih nekateri mediji predstavljajo, kot da so proti drugemu tiru. “Mi smo za dvojni tir, za normalno ceno. Podpisi, ki se zbirajo, so vedno bolj številčni in želimo ta tempo naraščanja stopnjevati do končnega cilja, to je preko 40 tisoč podpisov. Jeseni gremo pa na referendum, vendar upamo, da s predsedniškimi volitvami. In to bo pravi čas, da se tudi o tej zadevi začne vsebinska razprava, kajti takšnih razprav zdaj ni bilo. Vabim tudi levičarje, da pridejo zraven in postavijo stojnico, pa naj obesijo tudi rdečo zvezdo, samo da zberejo podpise. Ni dovolj biti v parlamentu proti, ampak je potrebno biti aktivno za drugačne rešitve.”

Vili Kovačič, glavni pobudnik civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo (foto: Nova24TV).

To je tudi referendum zoper Mira Cerarja
Vili Kovačič je še prepričan, da predsednik vlade predstavlja vso škodljivo zakonodajo in predstavnike sodne oblasti, ki so v zadnjih 26 letih naredili to, da se barab nikoli ne zapre, medtem ko nedolžni ljudje brez pravice “gnijejo” v zaporih. “To je referendum zoper pravno kasto, ki je z zakonodajo poskrbela, da je narod izgubil vso skupno družbeno lastnino, lastniki Slovenije pa so Hrvati, Srbi, Nemci in poštni nabiralniki slovenskih tajkunov. To je referendum levice, tistih ljudi, ki slabo živijo in še vedno verjamejo v poštenost svojih politikov, ki jim z rdečo zvezdo mahajo v obraz.” Prav tako je Kovačič mnenja, da je to referendum tistih, ki verjamejo v socialno in pravno državo. “To je referendum desnice, referendum drugorazrednih, ki v Sloveniji slabo živimo zaradi kraj, ki jih politika izvaja zadnjih 26 let. To je referendum slovenskega davkoplačevalca. Če bomo zdaj apatični in jim dovolili, da speljejo to krajo, nam ni več pomoči. To je upor zoper navidezno demokracijo, ki za fasado politične korektnosti in slepomišenja medijev neovirano skriva zlorabe največjega formata v sodstvu, bančništvu in slovenskem gospodarstvu. To je referendum upora zoper velikega manipulatorja, malega diktatorja Mira Cerarja, ki po navodilih  botrov  skuša onemogočiti ljudsko odločanje.”

Janez Janša, Eva Irgl in Bojan Podkrajšek (foto: printscreen/Twitter SDS).

Zato pojdite na upravne enote in dokažite državnim medijem, da je ta oblast pokvarjena, da zapravlja vaš denar, da povečuje davke in da imate tega dovolj. Pobudnik Civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo pa je še mnenja, da je treba novinarjem, ki si upajo objavljati sporočila o referendumu, zaploskati in spoštovati njihov pogum. “Zapomnite se, kdo ne objavlja resnice o skorumpiranem projektu drugega tira in kdo ga poveličuje.”

I. K.

 • PikaPolonica

  Jst sem včeraj oddala podpis…ne boste kradli! Ne ne boste kradli in otrokom iz ust jemali! Dol s to vlado.

 • karpelec

  Upam, da smo Slovenci dovolj zreli in dozoreli, da se ne bomo pustili večno molsti.

 • tramal

  Sem že podpisal z vso družino in žlahto.

  • stajerc5

   Enako!

 • tomven

  V Keniji so Kitajčki zgradili 472 km proge za manj kot 3 mlrd eur, pri nas bi 27 km stalo 1,5 mlrd….ne štekam.

  • if

   Štekate! V enačbi je znanka “nacionalni interes z rdečim ozadjem”.

  • šmentanamuha

   Ti ne štekaš, rdeči pa,na polno štekajo, zakaj morajo ta projekt podpisati še v času Cerarjeve vlade.Edini, ki res nč ne šteka, je Miro. Ubogi cmero, je hudič, ko moraš vračat dolgove za nazaj.

 • piko8

  Tudi jast sem oddav glas proti DVOJNI CENI ZA ENOJNI TIR! USTAIMO KUÇANOVO NOROST !!!!

 • tasilo

  (X) Janša … povedal zakaj JE sporni vladni zakon o drugem tiru POTREBNO nujno zavrniti

  Mama vam JE POTREBNA, kmetavzarji

  Hanibal Lector

  • tohuvabohu

   Se bojim, da si tudi ti potreben, hehehe.

   • šmentanamuha

    To je zagotovo, to smo vsi, a ti nisi?

  • Jovo Jamnica

   Ma Jože Potrebuješ uskoške gene???

 • if

  http://stres.a.gape.org/VTA/Drugi_tir/ dokazno gradivo za podporo referendumu!
  https://www.youtube.com/watch?v=ZX6TqGRPuLY dokazno predavanje za podporo referendumu!
  Sva že oddala podporo referendumu. Sledijo še podpore ostalih bližnjih.

 • Vrhovni sodnik

  Mal jih je treba dregent, pa to :
  Vrhovni sodnik • en dan nazaj
  Zdaj pa še apel na SDS in NOVA TV, premalo podpore dajete podpisom za referendum, če ne bodo zbrani podpisi, je bila vaša podpora s figo v žepu, potem vas mi ne bomo podprli na volitvah.
  6 • Edit• Reply•Share ›

  • šmentanamuha

   Ja, pridni so, vse preberejo.

 • KAPIBARA

  V sredo oddal 2 x ZA

 • KAPIBARA

  Zbiranje podpisov za magno, pa predvajajo celo po – na A kanalu :-(
  Koja dvoličnost pezdetov !!
  Goržna sindikatu vojakov SLO vojske , zaradi spodbude za zbiranje..??
  Kje je odstop Ćefurske ministrice za obrambo ??

 • seba goričan

  končno nekaj pametnega iz njegovih ust

 • xtc

  Pasti mora Magna;Drugi tir;Cerarjeva vladakot tudi zapreti je trebaKemis;kako obupno klavrno je stanje na levici je dokaz to ;da sedaj v prve vrste porivajo propadle tretjerazredne komedijante in jih prodajajo kot nove obraze:Zadeve morajo pasti zato;da se enkrat končno prične delati kot je treba in z kar najmanj škode za narod

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!