Kako obogateti z migrantsko krizo – enim čez 20.000 evrov za stalno pripravljenost, policistom in vojakom pa en suh obrok na dan

Foto: epa

Na dan spet prihajajo zgodbe o izplačevanju dodatkov. A tokrat ne gre za ministre ali profesorje, pač pa za ljudi, ki naj bi bili v zgled prostovoljcem, ki so pomagali vojski in policiji med migrantsko krizo. No, za Stanislava Lotriča in Srečka Šestana je bila migrantska kriza kar dobičkonosna.

Tako Šestan kot Lotrič sta zaposlena kot vodji enot na Upravi RS za zaščito in reševanje. Od oktobra 2015 do maja 2016 pa sta prejela kar 8.684 oziroma 6.294 evrov za nadurno delo, ki sta ga opravila v času migrantske krize. Dobila pa sta tudi eden 7000, drugi pa 15.000 evrov dodatka za stalno pripravljenost.

Sredstva sta prejemala še po migrantski krizi
Poslanka SDS Anja Bah Žibert je zato na Vlado Republike Slovenije naslovila poslansko vprašanje, v katerem vladajoče sprašuje, kako je to mogoče. Poleg izplačil se ji zdi nesprejemljivo, da sta Šestan in Lotrič sredstva prejemala še dolgo po tem, ko je migrantski val ponehal.

Treba je izpostaviti, meni Bah Žibertova, da je Srečko Šestan zaposlen na Upravi RS za zaščito in reševanje in je hkrati tudi poveljnik Civilne zaščite, ki je prostovoljna funkcija. V času migrantskega vala pa se je Šestan v medijih in na terenu pojavljal in predstavljal izključno kot poveljnik Civilne zaščite. Šestan je ob tem izjavil, da zaradi izplačanih dodatkov nima nobene slabe vesti.

Pri tem je treba poudariti, da si predstavniki MNZ, ki so bili mnogo bolj obremenjeni v času migrantske krize, tovrstnih dodatkov niso nikoli izplačevali. Prav tako ni zanemarljiv podatek, da nekdanji poveljnik Civilne zaščite ni nikoli prejemal dodatkov za pripravljenost, pripadniki Slovenske vojske pa so morali v istem obdobju ob številnih obremenitvah, ki so trajale tudi po 16 in več ur, preživeti ob enem suhem obroku dnevno.


Poslanka SDS Anja Bah Žibert zato Vlado Republike Slovenije sprašuje:
 • Kako je mogoče, da je Srečko Šestan, ki je v času migrantske krize deloval in nastopal v vlogi poveljnika Civilne zaščite, prejemal različne dodatke, saj gre za prostovoljno funkcijo, ki ima tudi zaradi tega v širši javnosti poseben, humanitaren status?
 • Ob navedenih dveh primerih oseb, ki sta prejeli visoka izplačila, me zanima, kdo je še prejemal takšne dodatke in za kolikšne zneske gre?
 • Kako je mogoče, da specifikacija števila nadur, ki jih je navedlo Ministrstvo za obrambo RS, ni bila skladna s podatki iz odredbe, ter kdo je odgovoren za to nepravilnost?
 • Kako je mogoče, da je bilo dodatno delo odrejeno za nazaj, in kdo je odgovoren za takšno delovanje, ki je trajalo celo več mesecev?
 • Kako je mogoče, da kljub neupravičenemu izplačilu dodatkov Srečko Šestan lahko postane svetovalec ministrici za obrambo, medtem ko na drugi strani slovenski vojaki potrebujejo humanitarno pomoč za preživetje?
 • Ali se Vlada RS zaveda, da takšna dvojna merila in nekorektna izplačila še dodatno vplivajo na padec motivacije med slovenskimi vojaki in pri vseh tistih, ki so v času migrantskega vala kot pravi prostovoljci brezplačno pregorevali na terenu?

Kaj bo vlada poslanki SDS Bah Žibertovi odgovorila, bomo lahko videli v prihodnjih dneh. Postavlja pa se vprašanje, kaj sta ta dva gospoda storila, da sta si zaslužila več kot 20.000 evrov v dodatkih, medtem ko so policisti dobili par piškotov in sadje. Vidimo, da se korupcija pri črpanju javnega denarja ne ustavi pri fakultetah in bankah. Pri nas korupcija sega od najvišjih pa do najnižjih in to v vseh panogah in dejavnostih.

A. R.

 • Anton

  Naredimo še dobrodelni koncert za naše komuniste. Ne jih sikirat, da so nepošteni.

 • Duhec

  Za dobro jutro, bobu bob. Živimo v mafijski državi…

 • AlojzZ

  To so “tekovine naše revolucije”! Za to smo se borili, kajne?

  Opppsss! Nerodna je samo sledeča zadevica:
  Janša se poslavlja, zaposluje in svojim uslužbencem dviguje plače
  http://www.finance.si/225250/Jansa-se-poslavlja-zaposluje-in-svojim-usluzbencem-dviguje-place?metered=yes&sid=479721849
  Še dobro, da je članek plačljiv in da ga zato ni moč svobodno brati!

  • sprehajalec

   Jansa je nastavljal svoje 4 leta, “nasi” pa ostalih 21 let. Se ti to zdi pravicno in posteno?

   • AlojzZ

    Ne! Tudi Janša jih mora 21 let!

    AMPAK! Samo trenutek! Bomo Slovenci to prenesli?

    • sprehajalec

     Jansa sedaj ve kaj mora zagrabiti. Know how. Tudi Fatice se je morala najprej nauciti vleci metlo, da stara Fata dobro pometa. Nov obraz pa je vsakic znova na zacetni tocki ucenja pa njegova ekipa. V ozadju se pa stricki hahljajo in trpajo v zepe.

     • AlojzZ

      AMPAK! Samo trenutek! Bomo Slovenci to prenesli?

     • sprehajalec

      Napisi kaj bi slovenci morali?

   • stajerc5

    Prav imas! In kaj je sploh naredil s tem narobe? Ce ga nebi na pokvarjen nacin “spravili”, bi se uspesno vladanje nadaljevalo. Tako smo pa zgrmeli v prepad, kjer “nasim” izgleda se vedno ni uspelo doseci dna!!

  • traktor

   Saj to je povsem pravilno. Normalno je, da vsak zaposli svoje na vodilna mesta. Saj drugače sploh ni možno delati. Narobe pa je to, da onih prejšnjih, takrat, ko nastavi svoje, ne nažene.

 • domovina mili dom

  Tipično komunistično, delavcu nič, nadzorniku mnogo. Zato se levaki bojijo kapitalizma.

 • centurion

  Policisti so bili od nekdaj volilni bazen za komuniste.
  Tudi za nove obraze Mira Cerarja, ki jim je v času stavke dejal,
  da so lenuhi, čeprav so mu izdatno pomagali pri zmagi na volitvah.
  Na naslednjih volitvah imajo tudi oni popravni izpit.
  Naj takrat dokažejo in pokažejo,
  da vici oziroma resnice o “policajih” ne veljajo več….

 • Olga

  Goljufe in tatove in vse, ki so vpleteni v umazane rabote, je treba nagnati in kaznovati!

  • totex39

   To je resnica, samo se sprašujem, kdo jih bo kaznoval, če so pa vsi goljufi med sabo tako povezani, da jim enostavno nič ne moremo in lopovščina se enostavno kar nadaljuje.

 • indijanka

  Super. Kar privijajte jih..naj se malo tresejo in nehajo prisvajat denar. Včasih se sprašujem, če jim je sploh jasno, da ni njihov. Da predstavlja vrednost, ki jo je ustvaril nekdo drug.

  • Rožle

   Sirija je že naša…
   bo treba počasi s trebuhom za kruhom tja…

   • Franc Novak 1979

    ZAkaj bi hodil tja, če pa se lahko organiziramo kto “zmerna opozicija”. NSi in SDS sta ekstremno desni stranki,ZL in SD sta ekstremno levi stranki, SMC je “nastavljena stranka” ostali so samo “uhljebi” s Korlom na čelu. “Zmerna opozicija” je pa že v Siriji pokazala, da se demokracija lahko “bombastično” uvede v vsako diktaturo.

  • samsara

   Slednjega oni (JS) nikoli niso in najbrž nikoli ne bodo razumeli.

 • Feriss.H

  Pred časom so medicinskim sestram nabijali do onemoglosti pomotoma izplačan drobižek, potem policajem, in da oboji morajo vrniti “neupravičeno” pridobljeno “bogastvo”. OK, zdaj pa naj ta dva mrhovinarja vrneta “podoben drobiž”, in zadeva rešena.

  Na naslednjih volitvah pa poleg SVOJIM usmerjenih Jugo-“Slovenaca”, naj “TRADICIONALNO” Levo-zamaknjeni Slovenci še naprej pridkano podarjajo glaseke “svojim” Jugo-Slovencem in Jugo-“Slovencima”

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

  • pokvarjeniSvet

   Ja dokler nebo v sloveniji nihče nič naredil proti njim, si bodo ti banditi samo peli niko nam ne može ništa.

   V Sloveniji je polno izdajalcev jugofilskih in amerofilskih. Kdo/kateri se bodo spravili to čistit, blagor jim.

   • Adolf Hitler

    KAZARO FUKARJE SI POZABIL

 • Nata

  Ja no ? Pa kaj potem ?
  Saj je vse po zakonih .

  Nekaj zamolčiš , nekaj povdariš , pa malo se zlašeš , pa kakšnega pokličeš na pomoč.
  Pa je !!

 • Rožle

  Če Jugoviću in levaku preveč pustiš,…..te hitro poje…
  nekako tako je z migranti..!

 • cosmosjasnovidec

  Za odgovor vlade Žibertovi pa ja ni noben problem.
  Vlada ima vedno za taka in ostala kriminalna dejanja odgovore pripravljene že v naprej pa,če komu odgovarjajo ali ne pomembno je da njim.
  Vlada to vlada ono vlado je potrebno zrušiti in nagnati direkt v zapore na preiskave o njihovem kriminalnem delu ter komunajzarjem levim pobrati vse kar so pokradli in za kar nimajo dokazila,da so pridobili na pošten način.
  Še bolje bi jih pa bilo postaviti pred zid brez sojenja ter jih postrelati tako kot so oni delali po povojnem času,ko so pobijali slovensko ljudstvo.

 • Viktorh

  “No, za Stanislava Lotriča in Srečka Šestana je bila migrantska kriza kar dobičkonosna.”

  Čestitam, tovariša.

 • antimur

  Ko vidim te muslimanske smrkave pizdune, me zgrabi, da bi vsakemu od teh mulcev krepko naložil po njihovih smrdljivih mavlih. Namesto, da bi branili svojo domovino, se nasilno vsiljujejo po Evropi in nam žrejo kruh, ki so nam ga s trudom in pridnostjo zagotovili naši predniki. Politika, tako EU, sploh pa kučanistična, je potrebna še kakšne dodatne terapije, razen tiste po gobcih.

 • Adolf Hitler

  TUKAJ VIDM DA BO TREBA RES POSTAVIT VELIKA IN ŠIROKA MINSKA POLJA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!