Metanje davkoplačevalskega denarja stran: Maketa 2. tira stala vrtoglavih 100.000 evrov

Odkritje makete drugega tira. (Foto: STA)

V sredo so v Kopru razkrili novo maketo 2. tira. Samo po sebi to ne bi bilo nič posebnega, če ne bi že sama cena makete potrjevala vse tisto, kar so ves čas poudarjali nasprotniki predlaganega zakona o 2. tiru. Samo maketa naj bi po neuradnih informacijah davkoplačevalce stala vrtoglavih sto tisoč evrov.

Projekt Drugi tir od Divače do Kopra je po prepričanju ministrstva za infrastrukturo eden od največjih takšnih projektov v samostojni Sloveniji. Iz tega razloga so po pisanju spletnega portala Regional Obala želeli projekt javnosti čim bolj približati “ter z maketo predstaviti njegove značilnosti in umestitev v prostor”.

Ta umestitev makete v prostor naj bi po neuradnih informacijah, ki jih je pridobila RTV Slovenija, stala vrtoglavih sto tisoč evrov.

Komentatorji na spletu nad ceno niso bili navdušeni. Tako je eden od komentatorjev na spletnem portalu MMC zapisal: “Da bo malce bolj realno izpadlo vse skupaj, za skromnih 20.000 €, praktično zastonj, prodam komplet električne lokomotive s tremi vagoni – Mehanotehnika HO, Izola 1974.”

Nič bolj niso bili prizanesljivi komentatorji na Twitterju:

Težave na obzorju
A vsem ne gre na smeh. Slovenija je namreč od EU preko tako imenovanega blending razpisa dobila 109 milijonov evrov, ki bi jih v primeru, da Madžarska od projekta odstopi, morala vrniti. “Evropski komisiji smo predlagali, da v delu, ki govori, da finančni vložek zagotovita Slovenija in Madžarska, piše Slovenija in druga evropska država,” je po poročanju Večera pojasnil državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu in vodja projekta Drugi tir Jure Leben.

Ivan Šokić

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!