Oranžna stopnja ogroženosti in nevarnost poplav: Obilno deževje bo povzročilo močno naraščanje rek

(Foto: STA)

Agencija RS za okolje (Arso) je danes ob napovedanem deževju opozorila, da bodo močneje naraščale reke na jugu in jugovzhodu države ter v osrednji Sloveniji. Popoldne in v noči na ponedeljek pa bodo močneje narasle še reke na zahodu in severozahodu Slovenije. Ob tem lahko pride do razlivanj posameznih rek na območjih pogostih poplav.

Kot še opozarjajo na Arsu, se bo naraščanje rek nadaljevalo tudi v ponedeljek, vmes pa bodo krajša umirjanja naraščanja posameznih vodotokov. Po napovedih meteorologov bo od danes do torka zjutraj v zahodni polovici Slovenije pogosto deževalo. Krajevno lahko pade od 100 do 200 litrov dežja na kvadratni meter.

Za danes in v ponedeljek je zato razglašena oranžna stopnja ogroženosti za severozahodno, jugozahodno in osrednjo Slovenijo. S tem pristojni prebivalce opozarjajo na dodatno previdnost in spremljanje razmer.

J. F., STA

 • tonite falco

  Upajmo, da ne bo kaj hujšega.
  Kakšne poplave, plazovi in podobno.

 • Zgornji

  Menda je Italijane že zalilo … a boste kaj poročali ?? A boste še naprej pasli Lenobo na Gospodov Dan ?

 • Osti jarej

  …kar sprijaznite se…agenda 2030 teče po planu…..depopulacija….a ni čudno,da vse “naravne ujme” zadanejo samo siromašne in manj premožne,ki nimajo debelih bančnih računov v davčnih oazah in protipožarno,protipoplavno,protipotresno zgrajenih vilurin,dvorcev in nebotičnikov……šli bodo v fema logorje in nikoli več prišli ven…

 • garfi

  kje je to famozno globalno segrevanje
  že sedaj sem vključil ogrevanje

  • Osti jarej

   …laž in nategancija

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!