Poglejte, kako je Luka Dončić utišal Srbe, ki bi si ga radi vzeli kar za svojega: “Ponosen sem, da sem Slovenec!”

Foto: Facebook. Ponosen sem, da sem Slovenec, je na svojem profilu zapisal 18-letni košarkarski talent Luka Dončič.

Srbska košarkarska reprezentanca se je uvrstila v veliki finale Evropskega prvenstva v košarki v Turčiji, kjer bo danes nasprotnik Slovenije v bitki za zlato. Srbi, ki so v polfinalu s 87 : 79 po težki bitki premagali Rusijo, so sicer aktualni svetovni in olimpijski podprvaki, borili pa se bodo za prvi naslov evropskega prvaka v samostojni državi. Na veliki sceni so sicer nekdanji “južni bratje” precej bolj izkušeni, saj so navajeni igrati velika finala, a je vprašanje, kakšne možnosti ima njihova oslabljena ekipa proti navdihnjeni Sloveniji, ki igra svojo najboljšo košarko v zgodovini in dobesedno leti na krilih super zvezdniškega kapetana NBA-jevca Gorana Dragića ter 18-letne senzacije in super talenta Luke Dončića. Ni nenavadno, da nam nasprotniki zavidajo dva tako dobra igralca v eni ekipi, a popolnoma druga zgodba je, če si ju želi nasprotnik kar prisvojiti, kar očitno v teh dneh počnejo Srbi.

Vsaj takšen občutek človek dobi, ko prebira tamkajšnje medije. Očitno je srbski nacionalizem znova v porastu, saj je na forumih tamkajšnjih spletnih strani moč prebrati veliko komentarjev o tem, da naj bi se njihova Srbija v finalu srečala sama s seboj … Torej s Srbijo. Zakaj? Ker naj bi bila slovenska košarkarska reprezentanca sestavljena iz veliko Srbov in naj bi nasploh uspehi slovenske izbrane vrste na tem prvenstvu temeljili na uspehih srbskih igralcev. Srbi so si namreč Gorana Dragića in Luko Dončića preprosto prisvojili. Očitno pa bo to tudi njihov izgovor oz. alibi, če danes v Carigradu proti Slovencem “po naključju” izgubijo.

Ko je Slovenija v polfinalu z 20 koši razlike premagala Španijo, najpomembnejša tema v Srbiji ni bila navdihujoča predstava slovenske izbrane vrste, temveč dejstvo, da se je njen kapetan Goran Dragić po koncu tekme na parketu prekrižal s tremi prsti, po pravoslavno. “Goran Dragić je pokazal, od kod izvira,” so denimo zapisali pri Kurirju in nahujskali svojo vojsko spletnih komentatorjev, da so iz vseh po vrsti bruhali takšni in drugačni “nacionalizmi”. “Čestitke srbsko–ameriško–slovenski ekipi z imenom Slovenija za zmago nad Španijo. A takšne ekipe nimajo kaj početi na tekmovanjih reprezentanc,” je zapisal eden izmed komentatorjev. Drugi je šel še korak dlje: “Sloveniji nikoli ne bi uspelo, če ne bi imeli v svojem kadru košarkarjev, ki imajo srbsko kri!”

Foto: Facebook. Slovenska košarkarska reprezentanca na tem prvenstvu leti na krilih dvojca Goran Dragić – Luka Dončić.

Slovenija je bila z Juretom Zdovcem na klopi že leta 2009 na pragu finala, a so jo pokopale poškodbe in kratka klop
Seveda nihče ne oporeka, da na klopi slovenske košarkarske reprezentance sedi srbski trener Igor Kokoškov, a Slovenija je tudi že v preteklosti prišla zelo blizu uvrstitvi v finale evropskega prvenstva s Slovencem Juretom Zdovcem na klopi. Leta 2009 je zdesetkana Slovenija v polfinalu po podaljšku padla prav proti Srbiji. A vendarle imajo največje zasluge za uspeh košarkarji na parketu, med katerimi sta še posebno pomembna oba nosilca igre Goran Dragić in Luka Dončić.

Nadvse zanimivo je, kako si Srbi za svoja lastijo ta dva – kot da mama, ki ju je rodila, sploh ni pomembna. Mama bratov Dragić je namreč Slovenka, Goran in Zoran sta se rodila v Sloveniji, košarke sta se naučila igrati v Sloveniji. Bo že držalo, da je Goran Dragić izbral pravoslavno vero, se poročil v pravoslavni cerkvi, a zaradi tega ni prav nič bolj Srb, kot je Slovenec. Ravno obratno. Je ponosni Slovenec in kapetan slovenske košarkarske reprezentance.

Foto: Kurir. Tako srbski mediji hujskajo vojsko srbskih spletnih komentatorjev, da iz njih na dan bruhajo nacionalizmi.

Luka Dončić je največji evropski košarkarski talent 21. stoletja
Še bolj zanimivo pa je, kako so Srbi prišli do ugotovitve, da si lahko za svojega vzamejo tudi 18-letnega člana Real Madrida Luko Dončića, ki velja za največji evropski košarkarski talent v 21. stoletju. Lukov oče Saša Dončić je namreč rojen v Sloveniji in ima mamo Slovenko.

Prav tako ima mamo Slovenko njegov sin Luka, ki je prav tako rojen v Sloveniji in se je košarke naučil igrati v Sloveniji, preden je svojo igro izpilil v Madridu, kamor je odšel že pri 13. letih. Kako ponosen Slovenec je, je Luka pokazal po zmagi nad Španijo, ko je na svojem uradnem Facebook profilu objavil fotografijo, na kateri poljublja slovensko zastavo. Zapisal je tudi: “Ponosen sem, da sem Slovenec!” A ko je treba preštevati krvničke in nekoga razglasiti za Srba, so naši nedeljski nasprotniki v finalu pač pravi velemojstri.

Nacionalizem je naše nekdanje južne brate v preteklosti že večkrat pokopal. Morda jih bo danes znova, ko bo na sporedu veliki finale EuroBasketa.

T. F.

 • joza joza13

  Ja, saj o teh zadevah sem tudi sam razmišljal…, predvsem pred tekmo Rus:Srb. Vprašanje je bilo, katero reprezentanco bi raje videl v finalu?
  Kakorkoli, vsak otrok deduje lastnosti po obeh starših. V teh dveh primerih sta očitno oba dedovala po Slovenski strani predvsem pamet.
  V povprečju imajo košarkaši precej višji IQ od žogobrcarjev.
  Dejstva pač.
  Navijam za naše, ker so naši, ker igrajo hitro, domiselno in lepo košarko.
  Ker so plod Slovenske košarke, ki smo jo tako ali drugače financirali v Sloveniji.
  Zmagali bomo za vsaj +15 pik.
  Če slučajno pušnemo, bo pa to za točko ali dve in zaradi sodnikov, provokacij ali pa čustev, ki so povezana s tremi prsti…
  Morebitnih poškodb pa raje nisem omenjal.

  • šmentanamuha

   Tako je, zmagali bomo vsaj za +15 pik. Dajmo naši fantje, cela Slovenija diha z vami!

 • Rožle

  ╔══╗

  ╚╗╔╝

  ╔╝(¯`v´¯)

  ╚══`.¸.SLOVENIJA za zlato !!!

 • Rožle

  SLOVENIJA DO TOKIJA … !!!

 • Stajerka

  kar se tiče vloge matere in ženske v Srbiji……kak že gre tista: ćovjek i žena…….to pove vse, res je to zgodovinska besedna zveza, ampak uporaba v srbski družbi je povsem sprejemljiva in vsakdanja…….hej, Zokija vam šenkamo, ne, plačamo vam da ga vzamete nazaj v gnezdo…..če ste sprejeli Jankovića jr., zakaj še ne bi ta starega……res, Srb je, pa lahko bo sedel v I, vrsti in vas učil košarke…….
  drugače pa……DAJMO SLOVENCI……ZDROBITE JIM PONOS IN JIH RAZBIJTE KOT ŠPANCE – KOŠARKARSKO SEVEDA…….

 • Marko

  Danes zmagajo srbi, upam da slovenski.

  • luckyss

   Glej, Goran jasno pokaže kateri cerkvi pripada in prav je tako, če je veren…Hkrati pa tudi jasno pove, da je Slovenec, ki ima po očetu korenine v Srbiji…Podobno je z Luko, katerega oče je že bil rojen v Sloveniji s tem, da on ni obremenjen z religijo….Tudi ostali so večinoma rojeni in odrasli v Sloveniji…
   Edino ti imaš verjetno slovenske korenine vse do neandertalca ki je nategnil tvojo sapiens sapiens pra, pra, pra……….babico…

   • Ana Job

    Fajn si povedal!

 • Olga

  Olja na srbski nacionalizem dodajajo še tisti Srbi v Sloveniji, ki želijo status nacionalne manjšine in kažejo, da Slovenije, ki jim je dala dom, ne cenijo! Še manj pa jo cenijo počepuški Slovenski politiki, ki jim držijo štango!

  • slaipowi

   Take mentalne pokveke kot si ti pa ni daleč naokoli. Ne moreš brez svojih butastih parol. Škoda besed za tvoje psihično stanje.

  • Borut Stari

   Samo še pol milijona nas je.In nehajte s temi brati, ker to niso.

   • Olga

    Kdo govori obratih? V Sloveniji na smemo talati statusa narodnih manjšin nikomur!

    • Borut Stari

     O zelo veliko se omenja od komunistov vsiljena južna bratovščina.Imbecilni slogan bratstvo in jedinstvo. Umsko pohabljeni možgani ga še vedno uporabljajo. V resnici to pomeni, vse kar je vaše je tudi naše. Kar pa je naše je samo naše.

   • freedomfighter

    Ce mislis da nas je samo se pol miljona potem je tako ali tako konec…jaz poleg moje druzine ne poznam nobene druge ki nebi imela nekoga v druzini ki ima nemske italijanske madzarske ali balkanske korenine tako da po tvoji logiki sem edini ljubljancan ki je slovenec

    • Borut Stari

     Nihče nima le eno korenino in mešanci so najboljša in najbolj zdrava vrsta.Pol milijona nas je tistih, ki imamo slovensko domoljulje. Katerim je Slovenija domovina. Tako to in nič drugače.Pred pol ure se je končal shod prebivalcev, ki vedo kdo je njihova domovina. Ko sem gledal to poenoteno ljudstvo na Kongresnem trgu sem se vrnil v dneve javne podpore za suvereno in samostojno Slovenijo.

 • Goran Hvala

  Pa sej se oboji napihujete z nacionalizmom….kaksne stalno pisete cez vse neslovence(pa ceprav so skoraj vsi rojeni slovenci)…vsi so cefutarji za vas…sem pa skor 100% da nobeden od sportnikov ni fanatik sds…verjetno tud nove noveden ne bere…ce bi sli domov ze v osmini bi bli pac sam se eni jugovici za vas…pa da naj grejo raje domov itd…zdej pa vsi hudi slovenci…sam kar vam pase kar pa z realnostjo nima nobene veze…itak bedarije na temo nacinalizmov itd premlevajo sam politiki in njihovi fanatiki…ostalih to ne zanima…in tistga ki to ne zanima je za vas komunist…

  • test

   narobe, mi bi tudi govorili, da so uspesni srbi s dlovenskim priimkom in ziveci v srbiji slovenci, samo problem je, ker noben slovenc ne zeli dol zivet :)))

  • steiermark

   gorane, tebi še vedno ni jasno, da če se nekdo rodi kjerkoli po svetu, še zato ni nacije v kateri se je rodil! Če se kitajc rodi v Sloveniji, nikoli nebo mogel biti Slovenec, slovenski državljan ja, narodnosti kitajske, pravtako tudi kulture! Iso velja za vas, srbe ali kogarkoli drugega, ki se rodite v Sloveniji in nikoli naše kulture ne prevzamete in ostanete vse življenje, tudi rodove, srbi teer zasmehujete deželo in kulturo ljudi, ki vas preživljamo oz. vam nudimo gostoljubnost v naši deželi! Nebom ponavljala štosa o prašičku, ki se skoti v kravji štali ter si domišlja, da je postal teliček…..

   • luckyss

    Rojen v Sloveniji, šolan v Sloveniji, počuti se seveda Slovenca, mati Slovenka, itd..
    Kaj bi še rad ?!
    P.S. mati je vedno 100 % prava…pri očetih pa je “ziher” šele s testom…
    Kdo ve koliko “zavednih” vas je “podtaknjencev” He, he …

    • pater jošt

     ivan janša janshari. sin grosupeljske radodajke in potujočega brusilca škarij. ima kosovarski gen in naravni občutek za dober burek. pa žleht je kot svinja.

     • šmentanamuha

      Kakršen koli že, je v njem več Slovenca kot v tebi in je več naredil za našo domovino, kot boš ti kdaj koli.

     • pater jošt

      lopovski diletant ivan janša je skoraj uničil našo državo. najprej je silil v totalno vojno za osamosvojitev. dobro, da ga je kučan ohladil in smo se osamosvojili z minimalnimi žrtvami (manj žrtev kot je mrtvih na leto na slovenskih cestah). vendar tudi to ni pomagalo, da se ne bi svinje teritorialne zapletle v streljanje jla nabornikov, ki so se predali in odložili orožje. hujskaške svinje so v ljubljani sestrelile slovenskega pilota, ki je vozil hrano v blokirano vojašnico. prisebni poveljniki so v ljubljani preprečili izbruh nasilja, ki so ga želeli sprožiti janša, krkovič in podobni. seveda na varnem v kleti cankarjevega doma.

     • šmentanamuha

      Poznam to zgodbo, se poslušala tudi Potočnjakovo in njeno predstavitev knjige o Merljaku, ampak zdaj sem prisluhnila tudi drugi strani. Stvari niso tako preproste in črnobele, kot nam jih leva politika ves čas prikazuje, mi pa ko zdresirani cucki lajamo na ukaz. Jaz sem temu naredila konec takrat, ko sem zagledala na MMCju fotko s seje RTV, na kateri je z ogromnimi črkami pisalo SMRT JANŠI. To sem že večkrat povedala in še bom. To je bila v mojem zavedanju in dojemanju stvari prelomnica. Razumem tudi tvojo pozicijo in vem, da si zaveden, tako kot nas je (bila) večina. Zato te v dobro vseh nas samo prosim, da omiliš besednjak, ker stvari niso takšne, kot se zdijo.

   • Goran Hvala

    Jst sm pa mislu da ce se kitajc rodi v slo da je potem nlp…rajs pr srbih ostan…to bolj obvladas…jaz se pa kej novega naucim..pa sva oba srecna…

    • Steiermark

     Živi še naprej v zablodi in bodi srečen……. zakaj bi pa napenjal možgane, ko jih pa nimaš!

     • Goran Hvala

      Ja sej jih imas ti namest mene…vsi pa tud ne mormo bit taki struckoti kot si ti…pol se nebi mogu ven metat…

     • Goran Hvala

      Sej pravim da imam tebe da razmisljas namesto mene….jaz sem zabit..nimam 30let faksa za sabo…pa sm srecen…lahko si tud ti srecen da si tolk pametnejsi od mene in vecine….

 • janez.pokoncni

  Dobršen del slovenskih državljanov slavi naslov evropskega prvaka že od petka naprej. Zanje ni pomembno kdo danes zmaga.

  • indijanka

   Preostali pa držimo pesti, da se naši poigrajo s Srbi.

   • steiermark

    ……držimo pesti, da se naši srbi poigrajo s srbi……..

  • dob

   Če zmaga Slovenija, je zmagala Jugoslavija.
   Srbi namreč nimajo komunizma.

   • šmentanamuha

    V obeh primerih so zmagali Sloveni.

   • Borut Stari

    Sodeč po replikah tvojega posta izgleda mnogi niso razumeli.

    • dob

     Šport je ena od tistih stvari, ki niso “same po sebi”. V smislu: jest mam pač rad košarko!
     Zaradi energije, ki jo sprožajo športna tekmovanja, se politiki “pripnejo” nanjo in jo izkoriščajo v svoje namene. V jugoslovanskih časih je to za nas bilo smučanje. Imponiralo nam je, da smo za SFRJ mi tukaj vodilni v okviru države. Tako smo si poiskali prostor!

     Po domače rečemo, politika manipulira z odvisnostjo ljudi od športa. To sicer velja za vse množične oblike histerije.

     Množična histerija je bila tudi osamosvajanje Slovenije, da se razumemo! Enako kot so oblike množične histerije tudi jugoslovenarstvo, revolucionarna zavest, kučanov komunizem, LGBT norija, feminizem…. vse te množične oblike gibanj služijo kot motor politiki, ki se nanje enostavno pripne, zato ker so oblike združevanja, ki nimajo nič skupnega s pametjo in razumom, temveč z odvisnostjo od zmage.
     Od njih je politika odvisna, saj sama ničesar ne proizvaja. zahteva samo odvisnost od ene oblike množične histerije, zato da z njo upravlja. Brez razuma, lepo prosim! Samo z odvisnostjo od tega gibanja in od njene histerizacije energije, ki predstavlja silo, ki drvi proti zmagi.

     Zato je energija, ki se spleta in nabira okrog športa, tako privlačna. Politika je odvisna od te energije, da jo izrablja v svoje namene. Kocjančič se je vedno vrtel okrog športa, pa Dolanc takisto! Partijci so že vedeli kaj delajo tam.

     Ko zmagujemo, zmagujeta kučan in Janković! Onadva imata največ od zmag pri športu. Potem razni Zemljariči, kučani, Jankovići in drugi iz foruma, ki je deljiv s tri in sedem, pometejo vse lopovščine pod športne dosežke nacije in nepopisno navdušenje , ki zmagam sledi, vse pokrije, prekrije, odrine u zaborav! Ljudje jim odpustijo vse lopovščine, da le zmagamo. Povsod izgubimo, na parketu pa zmagamo. Enkrat. Drugje izgubimo vsakokrat in “nikom ništa”. Če le enkrat samkrat zmagamo v športu.

     Drugič, na nekem prvenstvu. bo spet priložnost, vmes nam ga bodo pa politiki tipa kučan in Janković neštetokrat v rit vtaknili. Da ne rečem, da nam bodo zabili koš!

 • Rožle

  “Mi smo braća …samo kad nam zatreba ” :)… bre

 • Vrba

  Živé naj vsi naródi,
  ki hrepené dočakat dan,
  da, koder sonce hodi,
  prepir iz svéta bo pregnan,
  da rojak
  prost bo vsak,
  ne vrag, le sosed bo mejak!

 • janez.pokoncni

  Vsi navijamo za naše fante s tem, da imajo eni več “naših”.
  Zadeva ni tako zelo težko predstavljiva in ni z njo nič narobe. Predstavljaj si, da bi se pred 30timi leti preselila na Irsko danes pa bi bilo finale med Irsko in Slovenijo. Kot normalna persona bi se menda v 30tih letih prilagodila Ircem, jih vzela, glede na to, da bi sprejeli tebe in tvoje, za svoje, Slovenija bi ti, kot domovina prednikov, prav tako ostala v srcu do smrti. Torej, v nobenem primeru danes ne bi mogla zares izgubiti, ker bi se spopadli 2x tvoji.
  Glede na to, da se midva nisva preselila na Irsko bova danes z vsem srcem navijala za edine najine – igralce, ki igrajo za najino Slovenijo!

  • luckyss

   Tu ne gre za to, da se je nekdo za določen čas nekam preselil, ampak za to, da se je tam rodil in odraščal…v domovini svoje matere..

   • steiermark

    ….in “sprejel” kulturo dežele, ki ga gosti?

    • luckyss

     Če sem rojen v Sloveniji me nihče ne “gosti”..;)

     • steiermark

      V tvojo betico pač ne gre dejstvo, da če se samo “rodiš” v Sloveniji, še zato nisi Slovenec….. isto kot “multikultiji trikrat zapečeni, četudi se rodijo na Švedskem, v Nemčiji, Franciji in ne nazadnje tudi pri nas, zato še jim vedno ostane pripadnost narodnosti svoje matere in očeta, ki odvračata, praviloma, pripadnost – kulturno – deželi, ki jih gosti! Ko boš pa sposoben dokazati pripadnost Sloveniji in slovenski kulturi, brez pluvanja po Slovencih oz. avtohtonih v Sloveniji, potem te bom pa lahko spoštovala, kot vsakogar drugega, ki to stori, še vedno pa neboš Slovenec!

     • luckyss

      Pol genov od matere in pol od očeta, rojen in vse življenje preživi v deželi svoje matere…
      Kaj misliš kaj po logiki prevlada ?! ;))

     • steiermark

      O “genih” bo odločila kulturra, ki jo boš prevzel! Za “pol srbe” pa je itak vsesplošno znano, da oni , četudi imajo 1 sam njihov gen, so srbi, tudi in predvsem po kulturi!

     • Borut Stari

      Kultura priseljencev nasprotuje kulturi Slovencev.Obe ne zmoreta živeti v sožitju.

  • Ana Job

   Cel svet ima športnike in športni klubi so v tujini podprti z velikim denarjem, ne tako, kot pri nas in ravno tako imajo tuji klubi po večini uvožene vse igralce. Razlika je le ta, da so enako dobri igralci, kot jih imamo mi drugje veliko bolje plačani. Lahko smo veseli, da sploh igrajo za Slovenijo! Za mene so to slovenski športniki, ker se borijo za Slovenijo in tudi za promocijo Slovenije! Briga mene, kako se pišejo! Sem nacionalistka, ampak v športu tega ne prenašam.

   Športniki so še edino, kar nas osrečuje za razliko od novinarskih tračev, ki podpihujejo nestrpnost in popolnoma gnilih politikov, ki niso sposobni preskakovati ovir!

   Zdrav duh v zdravem telesu!

   • janez.pokoncni

    Zgoraj sem oddal post Kučkutu, v katerem sem omenil tudi tebe. Meni se zdi, da imata vidva res problem. Poglej ostale poste. Razen vaju dveh (morda je kakšen padel v zadnjih minutah in sem ga zgrešil) se nihče s tem ne obremenjuje.
    V enem trenutku je kazalo, da bo Tina Maze tekmovala za drugo državo. Tina bi bila vedno Slovenka, čeprav bi v tem primeru bila državljanka (tudi) druge države in ne bi tekmovala za državo Slovenijo. Država Slovenija bi v tem primeru utrpela veliko športno škodo, ampak osebno bi še vedno navijal zanjo skoraj kot za svojo.

    • Ana Job

     PROBLEM IMATE SAMO TISTI, KI SE NE ZNATE ŠPORTNO OBNAŠATI. V športu nacionalizma ni! ŠE ZADNJIČ TI POVEM: VSI, KI IGRAJO ZA SLOVENIJO SO ZAME NAŠI! IN NEHAJ KLAFTRATI NEBULOZE!

     • RATATA

      “Klaftrati” bodo tisti, ki klaftrajo težko razumeli ;-)

     • janez.pokoncni

      Ti nisi “dihtik”.
      Veš kaj je tema članka? Napad srbskih medijev na naše reprezentate češ, za Slovenijo igrajo Srbi in ne Slovenci.

     • Ana Job

      Igrajo za Slovenijo in so naši in ne njihovi!

     • janez.pokoncni

      Preberi si članek in se umiri.

     • janez.pokoncni

      Ljubica zlata – to moramo povedati Srbom – tudi tistim, ki živijo v Sloveniji in Slovenijo ter Slovence prezirajo.

      Pravkar sem bil na enournem “izletu” in sem razmišljal o nečem drugem. Odpiram novo fronto, ki pa se tokrat res povsem “naslanja” na “nacionalizem v športu”.

      Ampak najprej – tole kar bom spodaj napisal nima nobene veze s trenutno košarkarsko reprezentanco (!!!), da ja ne bo kakšnega nesporazuma.

      Pripadnost naciji oziroma državi ima še kako zvezo s športom. Namreč. Če bi to bilo tako, kot ti praviš, potem lahko mi za “evropsko fuzbalsko ekipo” (kvalifikacije in prvenstvo) najamemo Južnoameričane. Si predstavljaš – Slovenca Messija in Neymarja.
      Zelo podobna zgodba se je dejansko tudi v resnici zgodila – rokometna reprezentaca Katarja!
      Kaj si mislim o tem? Povsem brezveze in skregano z logiko. Eno je predstavljati klub. Tam ne državljanstvo ne nacija nima neke veze, čeprav so celo tukaj v večini športov omejitve, drugo je predstavljati državo.
      Slovenska košarkarska reprezentanca ima enega “gosta”, kar je menda skladno s pravili in to je Randolph. Parker recimo, je bil podoben Francoz, kot je Randolph Slovenec. :)
      Sem vesel da igra za Slovenijo? Seveda!!

    • steiermark

     Janez, ampak Tina, pravgotovo nebo pluvala po deželi in avtohtonih tiste dežele, ki jo bo “zastopala”!

     • janez.pokoncni

      No .. jaz sem se držal teme članka – napad Srbov na člane reprezetance potem pa pride takšna sprdavščina ven. :)

    • Ana Job

     Danes pišeš oslarije, zato ti jih tudi ne up votajo. Zberi se.

 • Kučko pod pručko

  Slovenija je ponosna na svoja fanta

  Spoštujem kogarkoli, ki dela dobro Sloveniji, naši skupni domovini. Pri tem ni pomembno, ali je čistokrvni Slovenec, ali pa ima na koncu priimka mehani ć. V končni fazi sta tudi Italijana Andrea Massi in Andrea Gianni s srcem delala dobro naši domovini in smo ju prav zaradi njunega odnosa vzljubili.

  Seveda po svoje razumem tudi Srbe, ki bi si fenomena slovenske košarke radi pridobili za svoja. Toda eno so želje in kričeča hotenja srbskih nacionalistov, povsem nekaj drugega pa realnost. Kot je že napisano zgoraj, teče po Goranovih žilah pol slovenske in pol srbske krvi. Še bolj v prid slovenskemu sinu Luki pa je njegova krvna slika, ki pravi, da je v njem le ena četrtina Srba. Sploh pa oba fanta niti z videzom ne kažeta, da pripadata največji republiki bivše Juge. Kje vidijo trikrat zapečeni Lukov obraz? In ali so kje videli, da sta se Zoran in Luka odevala v srbske simbole, sta pa ob vsaki priložnosti ponosno zavita v zastavo svojih mater, Slovenk?!

  In če smo že pri krvi, naj Srbi raje pišejo, da bo v primeru nocojšnje zmage v Carigradu postala evropski prvak Turčija. Pogledajo naj se v ogledalo in priznajo, da so vsi dvakrat zapečeni večji del potomci Turkov!!!

  • janez.pokoncni

   Huh. Za Ano si ti drugi, ki ima v bistvu probleme z nacionalizmom. Zakaj to temo sploh načenjate? Nisem videl nobenega posta, ki bi zmanjševal vrednost kogarkoli, ki igra za reprezentanco države Slovenije, za katero pa ne igrajo zgolj Slovenci ampak državljani Slovenije.
   Odlični Anthony Randolph je imel s Slovenijo do pred parimi meseci sila malo. Kot sin dveh ameriških vojakov se je rodil v Nemčiji, otroštvo preživel v Ameriki, se leta 2014 kot profi košarkar premaknil v Rusijo in leta 2016 v Španijo. Slovenija ga je prosila, da bi igral zanjo (v reprezentanco ZDA se ne bi nikoli prebil), ponudbo je sprejeli in sedaj igra za našo državo. Je Slovenec? Ne. Je fantastičen igralec države Slovenije. Je! In kje je problem? Jaz ga ne vidim…

   • Kučko pod pručko

    Tega pa ne razumem, Janez. Kje vidiš, da imam probleme s tem? In ne očitaj meni, da začenjam to temo. Članek je plod avtorja Nove, jaz pa sem samo napisal svoje mnenje.

    Ker te cenim kot razgledanega in inteligentnega človeka, se čudim, da si brcnil tako mimo. Preberi še enkrat moj zapis, pa boš razumel, kaj sem hotel povedati. Ponosen sem na oba fanta in na vse, ki delajo dobro Sloveniji. To je poanta vsega in jo poudarjam še enkrat, da bo lažje razumeti!!!

    • janez.pokoncni

     Še 1x!
     Kdor igra za reprezentanco katerekoli države, je član reprezentance katerekoli države – amen! Sam ne vidim nobenenega razloga za delitev na naše/vaše ali prave/neprave.

     Si res prebral članek? Članek se dotika tistih kretenov, ki vidijo v NAŠIH NJIHOVE in ti, vsaj kolikor jaz razumem članek, nikakor ne prihajajo s strani Slovenije.
     NAŠ problem (mah, jaz ga sicer res ne vidim) je kvečemu v tem, da za NAŠE košarkarje DRUGI trdijo, da niso naši. Kapiš?
     Povsem brezpotrebno se mi zdi tvoje poudarjanje, da jih mi priznavamo za naše. “Valjda” so naši in ko bodo danes zmagali, bo Slovenija (in ne Srbija) prvak Evrope!

     • Ana Job

      Članek je poden, ravno tako tisti na kolumni od Mojce. Popolna greznica!

     • janez.pokoncni

      Ker si se trudila pokakti na vsak moj post – Mislim, da si danes res “zmatrana” – umsko bilo bi pa super, da prebereš vsaj vsak peti stavek članka, ki ga komentiraš!

    • Ana Job

     Seveda je brcnil popolnoma mimo.

   • Ana Job

    Problem z nacionalizmom imaš izključno ti in očitno sploh ne znaš brati. Še enkrat preberi moj tekst in ne govori oslarij in ne mešaj enih Ircev. Malo se zberi! Ali si včeraj pil?

    • janez.pokoncni

     Malo bomo probali umiriti strasti, potem pa se blokirajmo in bo mir.

     Še 1x od začetka. Rdeča nit članka, ki ga ti označuješ za podn, je tale stavek : “Ni nenavadno, da nam nasprotniki zavidajo dva tako dobra igralca v eni ekipi, a popolnoma druga zgodba je, če si ju želi nasprotnik kar prisvojiti, kar očitno v teh dneh počnejo Srbi.”

     Lahko povem kaj mene moti in kaj bi jaz rad.
     Skratka srbski mediji menda na veliko natolcujejo … ne bo ponavljal, saj je ravno to tema opisana v članku!
     Torej ne gre za NAŠ odnos do igralcev, ki igrajo za SLO reprezentanco, ampak za odnos Srbov do naših reprezentatov, češ danes bo finale med Srbijo 1 in Srbijo 2.

     Praviš, ni prostora za nacionalizem v športu. Tega itak ne razumem niti pod razno in sploh ne vem zakaj o tem klobasaš. Evropsko prvestvo ni prvenstvo NACIJ ampak držav. Če bi bilo prvenstvo NACIJ, bi za nas prav tako igrala Dragić in Dončič, ne bi bilo pa Randolpha.

     Zdaj pa se ti zamisli kaj bi sploh rada z nacionalnostjo in športom.

     • Jovo Jamnica

      LOL…
      Vzemimo, da poteka svetovno prvenstvo v košarki. V finalu se pomerita
      ZDA in Nigerija. Selektor Nigerije za nameček prihaja iz ZDA. Zmaga
      Nigerija in v ZDA se tolažijo s tem, da ima itak polovica “drim tima”,
      plus selektor… korenine v Nigeriji….

     • Ana Job

      Dobro, Janez, bom zbrisala če sem kaj narobe napisala, veš da smo navijači danes borbeno razpoloženi. Pa srečno!

   • indijanka

    Lepo so to povedal.

  • Viktorh

   “Pogledajo naj se v ogledalo in priznajo, da so vsi trikrat zapečeni večji del potomci Turkov. Veliko več turške krvi je v Srbih kot srbske v obeh slovenskih košarkarskih virtuozih!!!”

   Uf, za to pa imaš v dobrem liter najboljšega.
   Čestitam!
   Bob leta!

 • tzt

  Ker je debata o Slovencih mi gre skrajno na ku..c opankarski odnos reporterke (Sanja Modrić) KanalizacijeA katera v čefurščini in ne Slovenščini intreviuva osebe iz drugih republik propadlega Brozovega imperija!

 • Steve

  ja upam, da bo kmalu emigriral nazaj v srbijo.

  • Rožle

   Kdo to …a Zokan ?

 • indijanka

  :) tut če je črn

  • RATATA

   Črni so za pozimi super.

 • Ana Job

  Če imamo že gnile in smrdljive politike, imamo vsaj športnike vrhunske! Na število prebivalcev, smo država z največ uspešnimi vrhunskimi športniki. Vsaj na nekaj smo lahko ponosni.

  Ultralevice se bo potrebno pa lotiti s podobnim, “homeopatskim” zdravilom. Manjka nam nacionalizma oziroma SLOVENSTVA, ampak NE V ŠPORTU! To delajo slabiči!

  • Rožle

   Itaq… Cmero o avionskih kartah za navijače sploh slišat ni hotu …

   • Ana Job

    Ta cigan ne ve, kaj je šport.

    • Celjanka

     Saj je tja odletela ministrica Maja , sta videla kaj je naredila njena podpora v polfinalu .

     • Franc Šink

      Morala bi zares odleteti za vedno.

    • Franc Šink

     Ve ve prinaša denar.

 • Celjanka

  Obstajamo ljudje , ki imamo na drevesnem deblu že dolgo samo slovenske prednike , obstajajo ljudje , ki izhajajo iz mešanih družin , ljubezen ne sprašuje po narodnosti . Kaj je s tem narobe ? Dovolj je , da takšna oseba , če se ima za Slovenca , ne deluje protidržavno , da pokaže pripadnost državi , če se zaveda , da ima tu svojo družino , čeprav ima del korenin tudi nekje drugje , v nekdanjih republikah Jugoslavije , v Avstriji , Nemčiji …

 • Rožle

  Še večji minus bo v SMC-ju …od kar je njihov vrhovni komandant označil naše košarkaše za drugorazredne ..!!!
  Sam se pa nastavlja kameram kot veliki ljubitelj tega športa ..
  Skratka .. HINKO, KI MU NI PARA !!!

  • tzt

   Janša mu je na Twitterju rekel “Butl” :-)

   https://twitter.com/JJansaSDS

   • sumljivislon

    ..sklanjaj – Butl – ! smo bral ja .. ;)

   • šmentanamuha

    Mislim, da je Janšev odziv povsem pravilen, kratek in jedrnat pove vse, kar je potrebno. Cerar je en navadn butl, kakršnega še nismo imeli. Na žalost vedo to tudi Hrvati, Merkulja in Juncker.

 • lauraas

  Tile slovenski srbi in srb. trener bodo v finalu potegnili za Srbijo, tako da smo lahko že sigurni, da bo Srbija prvak.

  • šmentanamuha

   Že spet eno tipično luzersko razmišljanje.

  • luckyss

   Ne sodi po sebi in pod vplivom svojih kolaborantskih genov…

   • sprehajalec

    Kolaborantski geni so v levičarjih, ki so leta 1945 navdušeno pozdravili okupatorsko Jugoslovansko armado, ki je okupirala Slovenijo za 45 let. Ko jo je odplavilo, je pustila kup usedlin v Sloveniji. Ena od njih je tudi lukias…

    • šmentanamuha

     Sprehajalec, takšen prepir je brezvezen, ker nikamor ne pridemo. Raje se veselimo uspeha naših slovenskih fantov, ki jih je končno zajel duh zmagovalcev.

     • sprehajalec

      Klin se s klinom zbija.

   • bubamara

    Kolaboranti leta 91 so bili ?

 • kresnik

  Tisto na koncu ste odlično napisali. Nacionalizem je Srbe ničkolikokrat pokopal in jih bo očitno še velikokrat.

  • šmentanamuha

   Neumno res, čeprav so v bistvu tudi oni Sloveni.

   • Jovo Jamnica

    Ne drži. Ko so Srbi prvikrat naleteli na Slovene, so se jim Sloveni predstavli kot Sloveni in edino Srbi še dandanes ne ločijo med Sloveni in slovani. Srbi edini danes slovanom pravijo sloveni. Ostali pa slaveni, slavjani, slovani…

    • šmentanamuha

     Ne vem kateri Srbi so se srečali s Sloveni, dejstvo je, da je Beograd nekoč bil slovenski Beli grad in to ime je ostalo nespremenjeno do danes – Belgrade. Sloveni so matica današnje Evrope, ker so preživeli velik pomor prebivalstva pred pribl. 65.000 leti. To dokazujejo DNK študije. Iz tega bazena se je prebivalstvo ponovno razširilo na vse strani. https://www.youtube.com/watch?v=l8-dXqUo7pk

     • Jovo Jamnica

      F celi Sloveniji so vzeli sam 500 vzorcof DNK. Možno, da se je keri znajdo zmes, ki nosi tut DNK kakega eskima…

     • šmentanamuha

      Poglej si najprej predavanje, pa bova potem kakšno rekla.

     • Jovo Jamnica

      Hej… jas nisn doben bebec, da bi zdaj dve ure poslušo ovega Prdiha o kromosomah.

     • šmentanamuha

      Zakaj bi bil bebec? Sploh ne veš, o čem govoriš, ampak hočeš vseeno nekaj pametovati, pa še žaljiv hočeš biti do doktorja kemijskih znanosti, nekdanjega predavatelja na Fakulteti za kemijo. Perdih za razliko od tebe ve, o čem govori.

     • Jovo Jamnica

      Briga mene Perdih… On svoje trajba na temelju DNK, jas pa svojo pletem na temelju zgodovine, antropologije, lingvistike, etimologije, arheologije, toponimov in tudi iz genetike. Prečito sn fse živo in mrtvo in si svojo sliko naredo. Še enkrat, na 500 vzorcih DNK ne morš nardit verodostojne analize, s katero bi lahko izločeval.

     • šmentanamuha

      Ne podcenjuem tvojega znanja, ampak tudi tebi ni treba drugih. Morda boš izvedel kaj takega, česar še ne veš in lahko precej spremeni tvoj pogled. Domišljavost ni še nikoli nikomur koristila. Tudi tebi ne bo.

     • Jovo Jamnica

      Glej, če že češ, kak se dela prava analiza. Anpak samo na temelju takšne mikroanalize, ne morš vlečt kardinalnih zaklučkov, gdo smo, odkot prihajamo in kam gremo. Seveda, ona teorija o Karpatah in Slovencih nea pije vode. Je pa še vedno pr nas prevladujoča.

      http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0041885

     • šmentanamuha

      Tale objava je iz 2012, Perdih razlaga stvari na najnovejših podatkih in ji še dopolnjuje. Očitno imaš kompleks, da mnenje naših znanstvenikov v nobenem primeru ne more biti bolj pravilno od tujčevega. Perdih stvari pojasni zelo pregledno in grafično, da je razumljivo tudi za laika. Že to, da nas (in nove generacije) še vedno posiljujejo z zakarpatsko teorijo je preveč.

     • Jovo Jamnica

      To, kar sem prilepo, je samo naklučni primer, kako se tujci strokovno ubadajo z našo malenkostjo. Perdih naklada in na koncu itak doben ne ve za kaj gre. Na koncu smo po Perdihu mi Slovenci iz Marsa in smo po Danikenu prišli iz vesolja in ustvarili človeštvo po sliki Slovencev iz Marsa…

     • šmentanamuha

      No, no, ne tako vzvišeno. Če boš vprašal Srbe, bodo rekli, da je bog ustvaril človeško podobo po njih. Sicer pa, vedno več je tudi teorij, da nas tukaj naselili kreatorji iz drugih osončij, torej je tudi naš prepir o genih skoraj brezpredmeten, ker si lahko na neki točki premislijo in nas zbrišejo z obličja zemlje, kot so to storili že nekajkrat..
      https://www.youtube.com/watch?v=F3Rqxrj-P34

     • Jovo Jamnica

      Ja, če bom fprašo Srba… če pa bom fprašo Perdiha, pa pač podoba po ta prvemu Slovencu. Ötzi se je izšolo po Perdihu za metalurga..

     • šmentanamuha

      Pa ga vprašaj, je zelo fajn gospod.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Tu smo zdaj. Nisn mislo, da Perdih ni fajn gospot. Je vludn in ma dost za večino nekoristnega znanja. Tava pa isto, kot večina nas. On je zagovornik kontinuitete, jas pač ne. Pred leti sn dost čito od ovih venetologof, pa se mi je dopadlo, ker sn vlki Slovenc. Anpak, pol sn pa prečito še kaj drugega in dans sma z mojim sinom, keri je mlad zgodovinar, zagovornika teorije, da so Veneti bli pač pleme starih Vlahof. Vlahi so šele v nemilosti, saj se sploh oglasit nea smejo.

     • šmentanamuha

      Upam, da je mladi zgodovinar dovolj radoveden, da ne bo ostal pri Štihovih protislovenskih zgodovinskih teorijah. “Apokrifnih” knjig, ki jih zgodovinarji tipa Štih sploh ne dovolijo omenjat je dovolj, da ga postavijo na laž. Verodostojnost pa jim dajejo tudi letnice nastanka, čeprav se našim “uradnim” zgodovinarjem to ne zdi pomembno in se raje opirajo na zgodovinarje 20. stoletja..

     • Jovo Jamnica

      Glej, jas sn laik in moj svet je internet. Mojemu sinu pridejo še kako prav moja stalna brskanja po internetu. Dostikrat debatirama in tut jas potem iščem stvari na spletu, glede na tematiko. Zato iščem zdaj fse, kar se Vlahof tiče. fčeraj naprimer, sn našo to:
      ————————

      Izven konteksta, zato le kot zanimivost, katera je blizu najnovejši
      teoriji, da so davni Veneti, bili pleme Vlahov. Trst se je prvotno
      imenoval Tergeste. Ker so tamkaj takrat živeli Veneti, so kraj, kjer se je trgovalo iz vseh vetrov… imenovali Terg.Takšnemu kraju edino
      Slovenci in Romuni, še dandanes rečemo – trg (târg).
      ——————

      – romunsko – târg… angleško – fair

      ——————
      fair….târg, iarmaroc, bâlci, bazar, fată frumoasă

      bargain…afacere, chilipir, târg, tranzacţie, câştig, profit

      haggle…târg

      haggling….tocmeală, târguială, târg

      borough….târg, orăşel

      market….piaţă, târg, cerere, obor, debuşeu, iarmaroc

      trade….comerţ, meserie, negoţ, târg, meşteşug, afacere

      town….oraş, cetate, târg, urbe, capitală, oraş principal

      townlet….târg

      agreement….acord, contract, înţelegere, convenţie, concordanţă, târg

      go….mişcare, mers, energie, încercare, atac, târg

      sale….vânzare, desfacere, reducere, plasament, târg, alişveriş

      emporium….magazin, centru comercial, magazin universal, târg

      business….afaceri, afacere, activitate, treabă, lucru, târg

     • šmentanamuha

      Super, tudi meni so taka raziskovanja zanimiva, čeprav je zaenkrat vseeno več dokazov, da smo Slovenci že po imenu povezani z Veneti, pa tudi Venecija, Veničani, Vendi…Jaz ne razumem tega, zakaj zgodovinarji zavirajo tovrstne raziskave in in celo z grožnjo zanikajo pomembne zgodovinske vire, kot je na primer Jurij Venelin: Starodavni in današnji Slovenci (1841) ali Anton Vramec: Kronika Vezda vnovič spisana slovenskim jezikom….(1578), Eric Tomas de Saint Maur: Ochamova britev, Josip Šuman: Slovenci… morda bosta z mladim zgodovinarjem našla kaj zanimivega tudi v teh knjigah.

     • Jovo Jamnica

      Moja teorija je v bistvu sila enostavna. Ljudje se razlikujemo in tudi za ljudstva velja enako. Eni so bojeviti in nasilni, drugi pak pokorni in dobrohotni. Tako je danes prava sreča za človeštvo, da so Kitajci miroljubni po naravi. Zgodovina nas uči, da so Rimljani pokončali malodane vse Etruščane, na katere so naleteli. Recimo, enako bi končali tudi starodavni Boi, kateri so pred Rimljani zbežali iz Padske nižine. No, Veneti pa so preživeli, saj so jih Rimljani brez boja latinizirali. Recimo, Kelti pa so Rimljanom bili trn v peti in odtod tudi Asterix in Obelix. Kakorkoli. Tudi mi, Slovenci, spadamo med mirolubne in pohlevne. Rusi so to našo lastnost s pridom izkoristili in nas porusili, tam daleč na evropskem severovzhodu (Baltik). Tamkaj smo bili Slovenci pismeni. Naše prvo mesto se imenuje danes Pskov in dalje, Veliki Novgorod. Kaj je botrovalu delu Slovencev tam zgoraj, da so se odločili za vandranje, je prepuščeno domišliji. Se pa je dejansko v nekem trenutku odločila velika skupina tamkaj živečih Slovencev in se podala po Jantarni cesti v neznano. Predno so dosegli naše kraje, je minilo celih 100 let. Kamorkoli so prišli, so zaradi miroljubne narave, prizanesli avtohtonemu prebivalstvu. Enako se je zgodilo tudi, ko so trčili z ostanki Venetov. Toda, tukaj so bili že tudi pritepeni Langobardi, ki Slovencem niso dovolili vdora na njih ozemlje. Zato se je vandranje nepismenih Slovencev tukaj končalo.

     • šmentanamuha

      Pot je bila ravno obratna. To dokazujejo DNK analize. Slovenci smo tukaj avtohtoni narod, zato ti pravim, da poslušaj Perdihovo predavanje, lahko pa prebereš tudi njegovo knjigo, ampak predavanje, ti bo vzelo samo uro in pol časa. Iz tega balkansko karpatskega bazena so potem odhajali v vse smeri, tudi na Baltik, v Indijo, proti zahodu…Slovenci smo AVTOHTONI na tem ozemlju, to dokazujejo DNK študije. Neutemeljeno se zmrduješ nad Perdihom. Jasno pa je, da tujci, predvsem Nemci, niso zainteresirani za te podatke. Samo vprašamo se lahko, zakaj se Peter Štih, po očetu Srb, v tajnosti sestaja z avstrijskimi zgodovinarji, ki potem komponirajo našo zgodovino v smislu, da nismo zgodovinski narod in seveda s pozicije moči profesorja onemogoča razprave na to temo. Tudi viri, ki sem ti jih napisala, potrjujejo DNK teorijo, ki jo zagovarja Perdih….Mimogrede, etruščanske zapise je možno razvozlati skozi slovenski jezik, ne italijanski ali kakšen drugi. Latinščina je mlajša od slovenščine, in vse kaže tudi sanskrt, seveda ne govorimo o današnji slovenščini. Že če boš prebral Kroniko Antona Vramca, boš videl, da sta srbščina in hrvaščina v bistvu stara slovenščina. Knjigo je po zaslugi Andreja Šiška možno dobiti tudi v knjižnici. Je kratka berljiva in razumljiva, najstarejša zgodovinska knjiga v slovenskem jeziku – štajerskem narečju, prvotisk.

     • Jovo Jamnica

      Jojmene, jaz berem stare zapise Slovencev tam iz najdišč v Velikem Novgorodu… Le kdo jih je pisati učil???

      http://www.destinationsdreamsanddogs.com/very-interesting-veliky-novgorod-finds/

     • šmentanamuha

      Super je tole, kar si prilepil, zanimivo. Nisem razbrala, v kateri čas uvrščajo te najdbe (sem na hitro preletela). Vendar, genetska teorija oziroma sledenje DNK-ju najbolj točno pove, kako se je gibalo prebivalstvo, v tem je stvar. In nerodno je, če postavi stvari na glavo. Zgodovinarji zaenkrat še nočejo vključiti v svoje razlage teh izsledkov, ampak slej ko prej jih bodo morali. nerodno je, ker bodo potem mnogi referati in doktorske disertacije romale v smeti. Zato takšen odpor proti DNK izsledkom. Sicer pa je to pomembno zgolj z vidika, kako so se odvijale stvari, to ne more biti tekmovanje, ampak pojasnjevanje zaradi razumevanja, ki pa se mi zdi pomembno, zelo pomembno. Kajti 90% resničnosti je fejk, je iluzija, konstrukt.

     • Jovo Jamnica

      Tukaj imaš link za proučevanje naših starih slovenskih zapisov. Gramota pomeni dokument. Tudi naša prva slovnica od Pohlina je bila še Krajnska gramatika… Potlej so ga pa začeli s slovami lomiti.

      http://www.fran.si/slovnice-in-pravopisi/7/1768-pohlin

      http://gramoty.ru/

     • Jovo Jamnica

      Malo sn se potrudo, ker vidim, da te zanima. Izbral sem:
      http://gramoty.ru/index.php?act=full&id=520

      ————
      Poglej: Na tej strani je stari dokument v slovenskem jeziku. Datira v leto 1160 – 1180. Раскоп Славенский – Pomeni izkop Slovenski in ne, kakor bi kdo napačno prevedel v slovanski, saj Rusi pravijo slovanom slavjani…славяне in jih pišejo z malo začetnico.
      Torej, če poenostavim in na grobo prepišem del zadnje vrstice tega dokumenta… dobim: AOTROKOYB_DAITEPOKOUN_MOUŽ_ Torej Slovenci razumemo zapis brez težav.. A otroku dajte po kuno na moža. No, ruski prevod se glasi: А отроку дайте по куне с человека’… A otroku daite po kune s čeloveka

     • šmentanamuha

      thx

    • sprehajalec

     Srbi so trop konjenikov iz današnje Vzhodne Nemčije, ki so se uturili Slovenom, Vlahom in Rasom na balkanu, ter skozi stoletja in s pomočjo Vuka Karadžića (Srbi svi i svuda) ter popov, formirali današnjo Srbsko nacijo.

  • Hun

   zato slovenski desnicarji pazte na svoj fanatizem

   • kresnik

    Največji fanatiki so trenutno na levici, antifa. Desnica jim niti do kolen ne seže z ekstremizmom.

    • Hun

     samo ne v Sloveniji…pri nas ni nobene ANTIFA

 • šmentanamuha

  Srbi včasih pozabijo, da so po svojem poreklu Sloveni, tako da, dober dan južni Sloveni, malo pomešani s turško krvjo, ampak še vedno Sloveni, tako kot mi, samo z dodatkom. Tudi srbohrvaški jezik ima za podlago slovenski jezik, ki so ga kasneje začeli na silo ločevati razni politično motivirani jezikoslovci. Torej smo sami naši. Raje pijmo na to. Sloveni-Slovenci forever!

  • Hun

   pojma nimas

   • šmentanamuha

    Tudi Srbi priznavajo, da so Sloveni, ampak to navsezadnje res ni najbolj bistveno. Bolj je pomembno razumevanje nastanka človeške civilizacije: zakaj, kako, kdo, od kod in kakšna bo naša prihodnost.

 • Megatron Arrows

  Hrvati so pa v win-win situaciji, katerakoli ekipa IZGUBI v finalu, bo to razveselilo Hrvate.

 • Jovo Jamnica

  Vzemimo, da poteka svetovno prvenstvo v košarki. V finalu se pomerita ZDA in Nigerija. Selektor Nigerije za nameček prihaja iz ZDA. Zmaga Nigerija in v ZDA se tolažijo s tem, da ima itak polovica “drim tima”, plus selektor… korenine v Nigeriji….

  • Franc Šink

   Židje pravijo Za očeta se ne ve,mati je samo ena. Zato pri njih rod gre naprej po materi ne po očetu!

   • Jovo Jamnica

    Ja. Tut mi Slovenci mamo svetnico Hemo Krško… svetnika pa dobenega. Oni Albin je meni sumlif…

  • sprehajalec

   Tiste korenine so 400 let stare Jovice. Poleg tega je večina današnjih afroameričanov potomcev sužnjev iz zahodnoafriške obale, ki so bila bližje pristaniščem. Siera leone, Liberija itd. Zato so ameriški atleti dobri šprinterji in skakalci v daljavo, zaradi dobro razvitih kratkih mišičnih vlaken v njihovih nogah. Vzhodna Afrika pa teh mišic nima dobro razvitih, ima pa dolga mišična vlakna dobro razvita. Etiopija, Kenija, Somalija. Sužnjev od tam ni bilo, so bili predaleč.

   Zato Amerika danes nima maratoncev svetovnega formata.

   • pater jošt

    vidi, vidi. pa če to ni forumski dr. mengele. še malo pa bo razstavil dna čistokrvnega slovenca. govori se, da ima ivan janshari romski genom – on je proto cigan iz grosupeljskega roda.

    • sprehajalec

     Toliko sem genetika, da v tebi zaznavam slab genom. Upam, da ne bo dal potomcev.

   • Hun

    najboljsi gen šprinterjv se rojeva okol karibov..jamajka, trinidad in tobaco….za casa suznjev so koloniatorji izbiral najboljse “konje” z najboljso genetiko

    • sprehajalec

     Sužnje so prodajali na Zahodno afriški obali plemenski poglavarji in muslimanski trgovci belim ladjarjem. Takrat še ni bilo kolonij, bila s pristaniške postojanke. Kolonije so nastale kasneje.

     Kot da bi danes poslal kontejner sužnjev v Luko Koper, jih prodal Maersku, pa obtožil Maersk za kolonizacijo in trgovino s sužnji. Na osnovi bele barve kože Maerskovih zaposlenih, pa poročil mainstream hipijevsko liberalnih ameriških časopisov. .

     • Hun

      vecje neumnosti se nism slisal…

     • sprehajalec

      Ker pač bolj malo čitaš.

     • Hun

      zravn čitanega študiram in raziskujem vzroke..

     • sprehajalec

      Loše studiraš i istražuješ….

     • Hun

      hvala, enako!

     • indijanka

      :) ha..ha

     • sprehajalec

      Tega se nisem jaz spomnil indijanka. Pač pa renomirani genetiki in znanstveniki.

 • Domoljub in gej

  Vsi, ki imajo Slovenijo radi, ne glede na priimek so Slovenci. Glede Dončiča pa sploh ne bi smelo biti debate da je Slovenec. Edino Dragič me je razočaral, kakšno leto dve nazaj, ko so bile tiste poplave v Bosni in na Hrvaškem ter v Srbiji, je takoj organiziral humanitarno akcijo in pomagal tistim na poplavljenih območjih, kar je sicer lepo od njega, ko je bila pa tista huda žled v Sloveniji pa ni bilo ne MU od njega.

  • Hun

   Zled je naredil velik skode v naravi ne na naseljenih območij

   • Domoljub in gej

    Imaš pa slab spomin, mnogo vasi je bilo odrezanih od civilizacije, brez elektrike. Mnoge družine, ki se preživljajo od lesa, so izgubile vse.

    • Hun

     ti mas tudi slab spomin da je takrat zbiralno akcino zacel Najsterović..posledicno je razumljivo da se je Dragić in ostali pridruzil….
     Nevem zakaj noben slovenski sportnik Udrih ni pricel akcije za žled na Slovenskem..
     Je bla pa velik vecja skoda na civilnih objektih zarad poplav v Bosni…

     • Domoljub in gej

      Prvo se za svoj narod poskrbi, šele nato za druge narode. Vsi zavedni narodi tako funkcionirajo, le Slovenci prvo tujcem, ko jebbe domačine.

 • Franjo Trojner

  +++++++++++++++, to je tipičen psihološki napad na našo reprezentanco, mednje hočejo vnesti seme rzdora! Sem naivnež mislil, da so ti časi grobih nacionalizmov mimo.

  • Jovo Jamnica

   Lahko te potolažim. Sam sem deklariran slovenski nacjonalist in nič kaj velik podpornik slovenske države. Navijam pa srčno in goreče za vse naše Slovence, ki nosijo dres v imenu države Slovenije. Tudi za Randolpha…

 • pater jošt

  govori se da kosovo republjik išče svojega izgubljenega sina ivana jansharija, poznanega kot ivan janša. dali so mu že doktorat ampak jih grosupeljski despot še kar drži na hladnem. baje čaka na veliko albanijo. čip čapi ivan janshari

  • sprehajalec

   Šušla se, da je iz Ustanove v Ljubljana Polje ušel nevaren psihič pod nickom Pater Jošt.

   • pater jošt

    ali je kosovska univerza podelila doktorat velikemu ivanu janši? no povej!? selektiven spomin je res prekletstvo

    • sprehajalec

     Seveda je in gre za veliko čast. Imaš morda ti kakšen Doktorat?

     Si slišal za afero častni doktorat Univerze, ki ne obstaja Milanu Kučanu – Murgl’cu? Članek iz Dela.

     Prvi predsednik republike Milan Kučan je prejel dva častna doktorata,
     čeprav se je kasneje enega zamolčalo. Delo je 14. aprila 1993 poročalo,
     da je Southern International University iz New Orleansa v Louisiani
     podelila Kučanu častni doktorat. Listino mu je slovesno izročil rektor
     Univerze v Ljubljani akademik Miha Tišler. Priznanje so podelili na
     predlog Meduniverzitetnega centra v Luganu, in sicer za zasluge pri
     nastajanju in osamosvajanju Slovenije. Dober mesec kasneje se je na seji
     univerzitetnega sveta ljubljanske univerze Tišler odzval na ugibanja v
     medijih, ali ta univerza sploh obstaja. Rektor ni zanikal, da si je v
     zvezi s tem dopisoval z dr. Milanom Miklavčičem iz Michigana, ki je
     trdil, da ta univerza ne obstaja, pač pa se za njo skrivajo mednarodni
     šarlatani.

     • pater jošt

      seveda. kosovska univerza je pa cvet intelekta in mednarodne spoštovanosti. malce resnosti pa le premorete desnakarji, čeprav verjamete v govoreči grm in klepetavo kačo. kanček razuma se pa ja skriva v katolibanskih beticah, ali je že davno mrtev?

      p.s.
      vseeno mi je za milana kučana. on je upokojen. ivan janshari janša pa še kar drek meša.

     • sprehajalec

      ker nisi nikoli v življenju položil noge v Ustanove takšnega tipa, ti zaupam, da častni doktrorat ne predvideva vpisa v ustanovo iz zagovora doktorske dizertacije. Je podeljen po sklepu sveta unoiverze posameznikom.

      Prištinska Univerza je spričo prosrbske propagande pri nas veljala vedno za nekaj slabšega, manjvrednega. Univerza podljudi, Šiptarjev. še sploh če si potomcev nebeškega naroda Srbov, verjamem, da te častni naziv ivana janeza moti. Ima pa kar nekaj samoupravljalcev stare šole pri nas kakšno listino te univerze. Občasno se je po TOZDih zahtevalo, da se pokaže šolske listine, pa je bila panika in so samoupravljalci na položajih vzeli po teden dni dopusta in izginili v Prištino in se vrnili z listino. Tudi pomembni družbenopolitični delavci med njimi.

      Ps. Milan Kučan je osrednja figura vsake proslave, ki se zgodi v Sloveniji. Zadnjič je bil osrednji lik Vstale primorske proslave, pa Ruske kapelice. Povsod je zraven. Samo ne trdi sedaj, da gre za običajno družabno življenje navadnega penzionerja.

     • pater jošt

      pa koga se boste desankarji bali in kdo bo vsega kriv ko se kučko enkrat stegne!? kučan je na proslavah, ker je PRVI predsednik slovenske države. A razumeš to!? PRVI predsednik!? bo šlo? in ne on ni navaden penzioner, je prvi upokojeni predsednik z dvojnim zaključenim mandatom. bo šlo? a razumeš? imel je govor ob sprejemu slovenije v združene narode, kar je prva afirmacija slovenije kot države. pač je bil takrat izvoljen. ivan janshari je bil preveč zaposlen s švercom orožja, da bi se šel predsednikovanje.

     • sprehajalec

      V Rusiji Jelcina kot PRVEGA predsednika ruske države ne vabijo na državne proslave. A razumeš to, PRVEGA.

     • pater jošt

      joj srčece, mentalni ubožec. boris jelcin je že 10 let mrtev. a bo šlo!?

     • sprehajalec

      Nikoli ga nikamor niso povabili…

     • pater jošt

      mrtvega ali bolanega bolj težko. v svojem drugem mandatu je pa jelcin sramotno odstopil. medtem, ko je kučan izpeljal svoj mandat v celoti in uspešno zaključil predsednikovanje. vam katolibanom pač to ne gre v betice.

     • Hun

      ce neb blo Kučana bi res se zakuhal vojno z Milosevicem

     • sprehajalec

      Seveda, redki so generalni sekretarji Centralnih komitejev Partije, ki so v zgodovini bili odstavljeni. Mislim, da je bil Hruščov edini.

      Po preoblikovanju Partije v Social demokrate in LDS ter podvariante Novih obrazov, je nekdo pač moral skrbeti za 120.000 ovčic ZKS, po spisku iz leta 1990. Večinoma na ključnih položajih v družbi in gospodarstvu. kako boš takšnega odstavil?

      Slovenska pomlad ni bila uperjena proti Komunistom, ampak proti Srbom.

     • Hun

      ker si ti glupan da ti ni para…hahaha

     • sprehajalec

      Če bi mi kdo drug to rekel, bi se še zasikiral. Ob tvojem imenu se pač ne bom…

     • Hun

      oprost…ampak si izpadel ovca..sam si kriv

     • sprehajalec

      Lajki dokazujejo, da komentatorji mislijo drugače.

     • Hun

      ovce enako mislece ti za-beketajo…hrabri in nepristranski kot smo nekateri si upamo komentirat na straneh, ki ne marajo drugacnosti…

     • sprehajalec

      Si mar tudi na Hanzi TV portalu?

     • Hun

      kje?

     • Hun

      ne on vlece vse niti kot velik mafiozo carlo gambino v casu velike moci cosa nostre v USA…
      to je teorija JJ da manipulira z sekto jehovih pric

     • pater jošt

      hahaha. točno to. ampak katolibanu se v glavi ustavi, ne dojame . on kleči in moli. janša se pa smeji in mane roke. pred osamosvojitvijo ni imel za dostojen rašica pulover, danes se valja v denarju. človek bi pomislil, da je bila osamosvojitev zgolj lopovski projekt posvečenih, beri: bavčar od miličnika do tajkuna, kacin vikendaš, krkovič od natakarja do đenerala, lovšin od taksista do miljonar-direktorja…… in še bi lahko našteval.

     • šmentanamuha

      Pa še res je, žal. Prej ko boš dojel, boljše bo.

     • Hun

      verjel bi ce bi se Kučan ne bi javno kazal na vseh proslavah..ker Carlo je bil znan da se je enkrat al dvakrat pokazal v javnost …bil je pa capo di tuti capi

     • šmentanamuha

      Ovci, kot si ti, niti ne gre zameriti, ovca pač.

     • Jovo Jamnica

      Zaminivo. Samoupravlalci na položajah so poslušali srpsko antipropagando in pol hodli f Prištin kupovat diplome…

     • Franc Šink

      Seveda. Ker so samo to razumeli Pa še vodiča so imeli.
      Tudi “mentorja”. Poznam vsaj en slučaj.

     • sprehajalec

      ne pozabi, da so bili takrat albanski samoupravljalci zavezniki slovenskih. Štrajk rudarjev v rudnikih pa te zadeve.

     • Jovo Jamnica

      To je blo v dogovoru. Slovenski in srpski komiji so se zmenli. Slovenski so hotli svoj fevd, Srbi pa Vlko Srbijo. Zato so slovenskim in srpskim komijom, šiptarski rudari pomagali…

     • sprehajalec

      preveč zapleteno za komije Jovice….

     • šmentanamuha

      Tudi ti si svojo pamet kupil nekje na tržnici v Bosni. Boter Kučan te pozdravlja, bedak.

    • šmentanamuha

     Teleban zarukani, tvoji možgani so preluknjani tako kot švicarski sir.

   • Franc Šink

    Ima se patra.Ne moremo ga prepričati da to ni res in da je še vedno komunist. Boluje za resno psihično motnjo.

  • Hribouc

   A so ti že dopolnili diagnozo?

  • šmentanamuha

   Primitivno. Kakšno zvezo ima uspeh naših košarkarjev na Eurobasketu s tvojo primitivno izjavo.

 • sumljivislon

  on je malo manj črn – je pa športnik :) !!

 • Franc Šink

  Nič ni važno kdo je kdo,danes je pomembna medalja in to ZLATA !

 • rrrrr

  Po večernem finalu na življenje in smrt imajo slovenski Srbi pred srbskimi Slovenci veliko prednost. Ne glede, kdo zmaga, bodo slavili poraz.

  • bubamara

   Srbi vsak poraz spremenijo v zmago. Vaistina.

   • šmentanamuha

    To niti ni tako slabo, slabše je, če celo zmago spremeniš v poraz.

 • Jovo Jamnica

  Fčera sn se potepo po Bledu. V dežu sn jedo ono kremšnito, tam op jezeru, polek onega kijoska z slavnim sladogledom… Plačo sn jo 3,60€… :-)

 • RATATA

  Športnik se hoče dokazati. Zmagati hoče. Po tekmi se pa križa vsak po svoje in se želi dobro prodati.

  • sprehajalec

   Nema krsta bez tri prsta.

   • RATATA

    Ampak do linije Virovitica – Karlovec – Ogulin – Karlobag.
    Plus Bela Krajina in Ljubljana.

    • sprehajalec

     Ja, vojvoda od Haga je postavil to linijo. Oziroma še prej Garašinovo Načertanije.

     Vse kar je na kaj so Slovenci, vse kar je na što so Srbi. Hrvatje so pa na ča.

 • Hribouc

  V vsakem primeru, fantje so fantastični in danes je zmaga njihova!
  SLOVENIJA GRE DO VRHA!

 • bednick

  Če zmagajo bodo vsi čistokrvni Slovenci, če pa zgubijo, ej , bolj da ne pišem.

 • Burek Burecki

  Vejzde je slovenski cefur. Lol

 • RATATA

  Najpomembnejše je, da so v reprezentanci Slovenije tudi Slovenci!

  • bubamara

   Še Trifunović, ki pumpa žoge ni Slovenc.

   • bednick

    hahahahaha
    Zdaj pa lohk umrem.

   • RATATA

    Kolk si dala za zobne luske, tam doli v Belgradu?

    • bednick

     Ej, navijače sprovocirat je simpl ko pasulj.

   • Kosobrin

    Ti pa si in to slaba Slovenka. Če sploh si ….

   • Hun

    a tebe ksn čefur pumpa?

  • Hun

   predvsem sta to Luka, Goran ter Tonči

 • bubamara

  Za današnjo tekmo lahko samo rečemo: srbska posla. Slovenija je samo kupila drese in plača stroške reprezentance. Držmo se Prevca in Ilke ter rokometašev. Tam smo pravi Slovenci.

  • pater jošt

   prevcu resnično želim, da spet najde svojo pot. fant se je precej izgubil.

   • bubamara

    Verjetno je res Peter izgubljen za vrhunske rezultate.

    • Kosobrin

     Izgubljena si ti. Nikako ne prilezeš iz svoje bube, da bi videla, kakšen je v resnici svet. Sramota!

  • Kosobrin

   Da te ni sram!

   • Buba je prava pravoslavka!

   • bubamara

    Zakaj? Ker pišem dejstva? Če imaš spomin zlate ribice, potem pa veselo danes pred TV in navijaj za “SLO” ekipo.

    • Kosobrin

     Vidiš, še tvoji “plusarji” te ne marajo!

     • bubamara

      Pozabil sem jih plačati za ta mesec.

     • Hun

      a z JLA prebrancem v Bovcu?

     • šmentanamuha

      :)

     • Kosobrin

      No, pa si se izdala!

  • šmentanamuha

   Zdaj pa malo pretiravaš.

 • eksorcist

  Nabit jih je treba. Bolnike. Tako kot enaindevetdesetega!

  • bubamara

   Leta 91 so zmagali domobranci, ki so uresničili tisočletne sanje slovenskega človeka. Tole danes so balkanske zadeve.

   • Hun

    srbi so Slovencem uresnicl sanje ko so porazl AO

    • bubamara

     Sanje živeti v srbski kraljevini?

     • Hun

      isti kurac kot ziveti v AO monarhiji!

     • bubamara

      Ne bo šlo. AO je jemala vse narode enakopravno. Zgradila železnice, ki jih pe danes uporabljamo. Srbi so samo nabili čirilico na železniške postaje.

     • Hun

      kaksna enakopravnost v monarhicni ureditvi, ne se hecat..

   • Kosobrin

    Ne bo držalo! Jaz in moj brat nisva domobranca, pa sva bila 1991 v TO.

    • bubamara

     TO je bila domobranska vojska. Vprašaj kakšnega iz združenja NOB.

     • Kosobrin

      Daj že mir, to je bila enotna slovenska vojska! Nihče se ni spraševal, iz katerega gnezda si. Bilo je treba braniti edino domovino, ki jo imamo – Slovenijo! “Domovina je ena, nam vsem dodeljena, eno življenje in ena smrt!” Zdaj pa pojdi pomagat kuhat kosilo svoji mamici!

     • Lustrator

      Kaj pa je bilo domobranstvo med 2. svetovno vojno drugega kot točno to?

  • Hun

   bolnik si ti in to neozdravljiv!

  • Kosobrin

   Nikogar ne bomo nabijali. Smo kultiviran narod v 21. stoletju.

 • Jovo Jamnica

  Tri so ble v burkah. Ena je mela tut Apple tablico in je šklocala op jezeru pot hotel Toplice… :-) Kremšnito sn prej pojedo. Pol smo špancirali proti penzjonu Mlino in zmes sn še pogledo, če je z Škrapčevo vilo fse vredi. Iz raufenka Škrapčove vile se je kadilo… LOL

  • Ana Job

   Dobro, da se nisi šel kopat v Kompas, ker se kopajo v tistih ogabnih cotah in se ti bazen zagravža za, kar nekaj časa.

 • RATATA

  Veliki događaj za slobodno zidarstvo u Sloveniji, Srbiji i celoj Evropi odigrao se u Ljubljani. Velika nacionalna loža Srbije (VNLS), po odobrenju Velike lože Francuske (Grand Lodge de France – GLDF), unela je svetlost, odnosno konstituisala Veliku regularnu ložu Slovenije (VRLS) i dala je patent o škotskom ritualu drevnom i prihvaćenom.

  • Ana Job

   Dobro govoriš srbsko, jaz pa berem cirilico.

  • Janez

   NISMO
   OPAZILI NOOBENE KAJ VEČJE SVETLOBE V LJ.
   A?
   Ti ” loža” tipi so eni ljudje oz.
   “Društvo za porabo dobre hrane in pijače”
   KOT OZ. KAKRŠNA SO BILA TA DRUŠTVA V MOZARTOVEM ČASUU ?! L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   MENI SE ZDI ,
   DA SE V TEH HECNIH “LOŽAH”
   ENI MALOPOMEMBNII LJUDJE AFNAJO.
   V ZDA SO “LOŽE” SHAJALIŠČA ZA PENZIONIRANE DEDCE.

   • RATATA

    Nikdar se nočem primerjati s skropucalom, kot so ZDA.
    Na območju Evrope so Lože masonov ena najpomembnejših odločevalskih grupacij o delitvah in poteh kapitala. Prepletenost je sicer že prehuda. Valentin Vodnik je umrl ampak še živi.

  • Artur

   Događa se to među niže rangiranom bračom kod nas svaki put kad nanese prilika da pokazuju svoju pripadnost . http://www.publishwall.si/stoychi./post/108200/malteski-vitezi-pogreb-slovenije

 • bednick

  Tole ponavljam, je resničen hec.
  Reku eden enmu, da je Kokoškov zelo podoben enmu brajdiču iz Novega mesta.
  Reku tadrug, pa še priimek ima taprav.

 • Kosobrin

  Luka je slovenske matere sin.

  • bubamara

   Veš kako srbi rečejo moškemu in kako ženski?

   • von Rhein

    Enkrat sem slišal,ko je nekdo rekel : ženo čuti dok priča čovek.

    • bubamara

     Bravo. Za srbe je ženska predmet, oziroma gospodinjski pripomoček. Toliko o pomenu mater.

     • Kosobrin

      Vidim, da svojo mater zelo ceniš.

    • Krtača 20

     Poznam enga tazga ki je tazga fajn premikastil pol mu je pa rekel: e sada čemo popričat ko čovjeka.

    • hermannn

     Hm, nekaj temu podobnega je v družbi prijateljev dejal Kardelj dragi Pepci!

   • Kosobrin

    Za Srbe me ne briga, kako rečejo.

    • bubamara

     Spoštujem vse narode, če tudi oni spoštujejo mene. Mnenje balkancev o slovencih pa si lahko ustvariš pri njihovih pripadnikih, ki po 40-ih letih v SLO ne govorijo slovensko.

     • Hun

      ne posplosuj…in ne bluzi…ko se srecata dva Slovenca, ki delata in zivita v Avstriji, se pogovorita švabsk al slovensk

     • von Rhein

      Eno je ,ko se srečata dva ali več Slovencev.Drugo je,ko se ,recimo dva Slovenca znajdeta v družbi več nemškogovorečih. Švabsko nisem napisal,ker Schwabenland je pokrajina ,ki ima svoj dialekt.

     • Hun

      nilol nism slisal svojega fotra med slovenci govort srbsk oz. makedonsk….ravno obratno vecina njegovih slovenskih prijateljev ga vedno hvali da lepse govori slovensko kot mars ker slovenec

     • šmentanamuha

      Lepo, pohvalno.

     • Kosobrin

      Marsikdo govori tako, da ga ne ločiš od Slovenca. So seveda tudi taki,ki jih naglas izda, pa tudi nekaj takih, ki nočejo govoriti slovensko ali enostavno nimajo toliko inteligence, da bi se naučili. Tudi naši izseljenci v drugih državah imajo popolnoma enake težave.

     • von Rhein

      Ni res.

     • Kosobrin

      Kaj ni res?

     • von Rhein

      To kar si napisal o težavah.Mislim na evropske države. Slovenec obvlada jezik države v kateri živi do mere,da lahko tudi pismeno komunicira (formularji ipd.)

     • Kosobrin

      Čisto vsi? Si prepričan?

     • von Rhein

      Tudi naši izseljenci v drugih državah imajo popolnoma enake težave.(Tvoj stavek).

      Čisto vsi?Si prepričan?

  • Najplemenitejši

   Tito je bil tudi slovenske matere sin!

   • von Rhein

    Mogoče pa res:-)

   • šmentanamuha

    Tako so nam govorili, ampak…jaz nisem več prepričana v to.

 • macon

  “Sloveniji nikoli ne bi uspelo, če ne bi imeli v svojem kadru košarkarjev, ki imajo srbsko kri!”

  Ja, to je dejstvo, ker nekateri pač imajo srbsko kri.

  • von Rhein

   Tudi črnsko.

  • bubamara

   Res je. Srbi in Hrvatje so dobri v ekipnih športih z žogo. Dejstvo. Zakaj bi si lagali. Mi smo dobri samo v rokometu.

   • von Rhein

    In balinanju (bronaste žoge).

   • Kosobrin

    Kaj pa odbojka?

    • bubamara

     Ne bo šlo. Enako kot pri košarki.

  • Kosobrin

   Predvsem imajo rdečo kri. Katere je več, ni pomembno. To so naši fantje, radi jih imamo in navijali bomo zanje!

   • Ana Job

    Točno!

  • Lustrator

   Kakor je tudi dejstvo, da “srbska kri” skorajda ne obstaja več glede na to, da so bili več kot 400 let pod turško oblastjo in globoko znotraj njihovega cesarstva. In ker vemo na kakšen način so Otomani zasedali ozemlja, nam je lahko jasno, da je pojem “srbska kri”… no ja, nič drugega kot le še pojem.

 • von Rhein

  Tole nabijanje kam kdo spada je en sam nesmisel. Ne samo klubi,tudi reprezentance imajo kupljene tujce s podarjenim državljanstvom. Kdor razume šport bo užival (ali pa tudi ne) v igri in ne v tem kdo je koga zajahal.
  Sicer je pa meni v današnjem dnevu najbolj pomemben Wiesn.Trenutno gledam folklorno parado iz Muenchna in razmišljam kaj vse bi tudi mi lahko pokazali,če se ne bi vmešavali politiki.

 • Hun

  “Nacionalizem je naše nekdanje južne brate v preteklosti že večkrat pokopal.”
  To naj je v poduk našim severnim bratom

  • bubamara

   Balkanci so najprej pripadniki svojih narodov, šele potem ljudje. Nekaj kar jih loči od razvitih narodov. Slovenci nismo takšni; imamo pa drugo vrlino: bratsko sovraštvo.

   • Hun

    s tabo sem se povsem strinjal da smo/ so Slovenci uspesni v individualizmu…to se kaze po krvnem karakterju Slovenca..sebicnost in egoizem…res pa da to ne velja za vse Slovence..; za velik % pa to se kako drzi!

 • Janez

  PA?
  Saj to je normalno O !
  VRHUSKE OSREDNJE ŠPORTNE EKIPE PROFESIONALCEV !
  SO
  PO VSEM SVETU
  SESTAVLJENE IZ NAJBOLJŠIH V NEKEM ŠPORTU – OD VSEPOVSOD !
  To
  VEMO VSI !
  Težko je v nekem okolju,
  tudi v večjih mestih
  – imeti non stop 20 vrhunskih igralcev košarke, nogometa – TO VEMO VSI ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  BRATA DRAGIĆ STA PAČ SRBSKEGA RODU – LEPO PRILAGOOJENA NA SLOVENIJO.

 • Rožle

  Jest jim lahko kar že zdej čestitam …
  BRAVO FANTJE … VSA ČAST !!!

 • Jure Kljajic

  Glup članek, prej se čuti slovenski nacionalizem. Oni to pišejo skozi hec, slovenci se pa lepo ”ložijo” bi rekli

  • Lustrator

   Ko se naučiš ločiti slovenski ponos in nacionalizem, se oglasi. Ta članek z neovrgljivo RESNICO demantira srbski nacionalizem. In to lahko moti le nekoga, ki je nacionalistično nastrojen PROTI slovenstvu. Če je tako, izvoli ven iz naše države – zakaj bi živel v državi katerega narod sovražiš?

 • Lepi spomini so tudi ko je igral košarko Marko Milič…res evforija.

 • Krtača 20

  Od kdaj imajo slovenci v priimku lahko črko ć? Kolikor vem ni del slovenske abecede…

  • von Rhein

   Tudi y,x,w in q niso.

  • šmentanamuha

   Ja, to so nam vsilili in to bi morali z vso pravico spremeniti, tako kot v drugih državah v ch ali sch ali samo c itd.

   • Valter BraniSlav

    Jaz ze desetletja nimam sumnkov… igonriram. Srbi pa so mi pri srcu. Cisto fajn ljudje so. Slovani in Kristjani tako kot mi Slovenci.

    • šmentanamuha

     Se strinjam, tudi meni so Srbi super face (za razliko od Hrvatov, ki so prepirljivi še bolj kot mi). V Srbiji sem se vedno počutila dobro in sprejeto, rekla bi, da nas imajo tudi oni radi. samo naučiti se moramo prepirati na pravi način, tako kot zakonci, ki se tudi občasno sprejo. Slovenci pa prevečkrat počepnemo v teh prepirih. Upam, da se to spreminja. K temu pripomorejo tudi naši zmagoviti športniki.

  • Kosobrin

   Nehajte s tem! Vsi smo potomci kdo ve katerega plemena !

   • RATATA

    Ti si spočet iz velike ljubezni sovjetskega sojuza in židovske blagajne.

   • Franjo Trojner

    Ti res morda Serbojev, jaz Karantancev in zdaj smo tu obsojeni eni na druge, mar ne?

   • sprehajalec

    Zate se ne ve Kosobrin. Drugi bolj ali manj vemo. Kosobrin je pač lik iz Vorančevih Samorastnikov….

  • sprehajalec

   Posledica direktorovanja Ljerke Sukić Bizilj na RTV. Tam se je začel množično pisati ć. Tako kot so Italijani nekoč poitalijanili slovenske priimke (Pirjevec – Pierazza), je pod Sukićevo in ljubljanskim opankarjem tudi Kocjančič postal Kocjančić. Še v socializmu ni bilo tega.

 • ryan

  jebi ga moj sin bo tud srb- mam namreč poln kurac srbov

  • Valter BraniSlav

   Srbi brez nas Slovencev ne morejo… Celo himno smo jim moral skomponirat.

   • učko

    Sej če ne bi tolk nagravž’n pretiravali s tem svojim srbizmom, bi bli še kar O.k.! Tako je to, če se človek ne more pokazati in dokazati kot posameznik, potem se prilepi na kolektivno naci-identifikacijo !!!!!

 • Rožle

  __$$$$_______________$$$$
  _$____$_____________$____$
  $____$_____________ $_____$
  $____$_______________$____$
  $____$$$$$$$$$$$$$$$$$____$
  $____$$$$$$$$$$$$$$$$$____$
  $____$$$$$$$$$$$$$$$$$$___$
  _$___$$$$$$$$$$$$$$$$$$__$
  _$___$$$$$$$$$$$$$$$$$$__$
  __$__$$$$$$$$$$$$$$$$$$_$
  ___$_$$$$$$$$$$$$$$$$$_$
  ____$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  _____$$$$$$$$$$$$$$$$$
  ______$$$$$$$$$$$$$$$
  _______$$$$$$$$$$$$$
  ________$$$$$$$$$$$
  _________$$$$$$$$$
  __________$$$$$$$
  ___________$$$$$
  _______$$$$$$$$$$$$$

 • Hun

  k bo konc tekme …ne pozab se naprej grajat Slovenske desnicarje, ker velik % med njimi je nacionalno prevec nastrojenih…

  • Ana Job

   Sram me je, da se ljudje tako obnašajo do vrhunskih športnikov. Večletno zvezo imam za sabo z olimpijskim veslačem, ki ima na Bledu svoj spomenik na tleh. In vem, kako močno se gara za vsak rezultat, koliko odrekanja to zahteva. Nacionalizem v športu je nekaj najbolj ogabnega! Razmišljam, da se zbrišem ker postajamo prvovrstna greznica. Pa še sama sem novinarjem tukaj poslala, kar nekaj dobrega materiala za članke. Sramota!

   • Hun

    dobrota in pozitivnost zmer zmaga…zato je Slovenija tolk pozitivna dezela, ker so “navadni” ljudje dobri po srcu…to vela za vse narode…tud za muslimanski predel sveta…vsak starš oz. mama na svetu hoce mir in blaginjo za svoje otroke..

 • tzt

  Slovenački Triglav sponzorira srbsku reprezentaciju. Kam smo pršl, fuck.

  Grem raj v hosto jankoviće, pardon jurčke nabirat. Predno jih zmečem v košaro jim bete z nožem pošteno oribam.

 • Osti jarej

  ..butli….zmenite se že,kdo bo za SLOVENIJO priigral zlato……

 • Hun

  Luka je hotela tud španska repka poleg srbske…ampak to provokarorje desnicarske ne zanima, ker neb mel tok ucinka za smrdljivo nacionalisticno nastrojene komentarje

  • učko

   Mah ja, Španci si ga niso lastili po naci-plati, to Srbi ves čas počnejo, da je že kar nagravžno. Tudi sedaj, ko jim je jasno, da bojo finale izgubili, se vnaprej nekaj opravičujejo in hvalijo, da so sicer najboljši na svetu, samo imajo poškodovanih ene 10 najboljših igralcev in so sem pripeljali 3. postavo. Bljak !!! To ne dela nobeden normalen, razen Srbov, da jih ni sram !!!!!

   • Hun

    kako se ga naj Spanci lastijo sj nima njihove krvi

   • Hun

    srbomrzec pogtezn se v slovensko nacionalno primitivno greznico

  • učko

   Ravno zaradi tega njihovega obnašanja jim privoščim, da danes izgubijo s čim večjo razliko, zgubil bojo pa tako al’ pa tako !!!!!!

  • sprehajalec

   Od kdaj se pa vardarski Bugarini tako zavzemajo za Srbe?

   • Hun

    od takrat ko se Avstrijci delate Slovence

    • sprehajalec

     Del Slovencev so že tisoč let Avstrijci. Vardarski Bolgari so šele od leta 1945 makedonci.

     • Hun

      no vids jst mam to sreco da studiram in citam o slovenski zgodovini ter makedonski..ker se me obe genetsko dotikata…ce bi kaj bral o makedoncih bi vedel da so prvi narod v Evropi, ki so zacel z narodno pomladjo in nacionalnim vprasanjem…podobno ko TIGR v Sloveniji so sami izvajal “teroristicne” akcije tud z atentatom na aristokratskega sorodnika Karađorđevih v tujini na zacetku 19stoletja

     • sprehajalec

      Do ilindenske vstaje je zgodovina poznala na ozemlju danšnje makedonije poleg ostalih samo Bolgare. nacionalna zavest se je morda kasneje izgradila. Po zasedbi s strani Srbske vojske 1913 Južne Srbije, se je intenzivno poskušalo prebivalce nacionalno odvojiti od Bolgarov.

      Kasnije je VMRO sve više postajao sredstvo za Bugarske ciljeve na Balkanu. VMRO je nakon Prvoga svjetskog rata
      slovio kao teroristička organizacija, koja je krajnjim sredstvima i
      oružanim terorom željela izmjeniti tadašnje granice europskog
      jugoistoka.[2] U svojoj povijesti organizacija je više puta mijenjala ime.

      Danas pod imenom VMRO djeluju dvije značajnije političke organizacije, u Bugarskoj djeluje desna politička organizacija od 1990.- VMRO, dok u Republici Makedoniji djeluje također od 1990. – VMRO-DPMNE.

   • Hun

    od Luka mama je Slovenka, oče Srb…Luka je ponosn Slovenc…
    moja mama je Slovenka, oče makedonc…jaz sem ponosn Slovenc..

 • Valter BraniSlav

  Dragi Goran, pazi da ti tekme ne unicijo Tito, Kardelj, Kucan ali zeli zelo zelo mocan gejevski lobi. Ti so zmozni vsega. Kar vprasaj bralce Nove in Reporterja.

  • von Rhein

   Oslarija.

   • Valter BraniSlav

    to da so mrtvi ali penzionirani komunisti brez vpliva sem ze milijonkrat rekel, kakor tudi da gejevski lobi ne obstaja… pa mi bralci ne verjamejo in za vse svoje neuspehe krivijo prav to.

    • šmentanamuha

     Tu se pa ne strinjam s tabo, dejstva kažejo drugače.

     • Krtača 20

      Se prav, v primeru poraza je kriv Kučan? A tko pol? Mal razlož ker zadnje cajte mi mal zmeden delujete.

     • šmentanamuha

      Tebi nima smisla ničesar razlagati.

  • pater jošt

   baje je kučko že zloščil parket v dvorani in napumpal žoge. janshari pa karte ni dobil pa se zdej cmera pr erdoganu. gejevski lobi ima pa pri urški bačovnik šlic party.

   • šmentanamuha

    Sramoto delaš ne samo svojemu levemu taboru, ampak vsem Slovencem.

    • pater jošt

     pazi kučan te gleda. ko se okoli oziraš pa grosupeljski ivan iz tvojega žepa lepo dinarčke krade. a si že plačala članarino sds partije? ivan janshari si je rezerviral golf počitnice na mauritiusu in privat letalo. to pa košta, zdej ko je vojna s hrvaško spodletela.

     • šmentanamuha

      Ne morem verjet, da si res taka budala.

     • pater jošt

      veš, da je zemlja okrogla? priznaš heliocentrični sistem?
      če si na vprašanji odgovorila pritrdilno, je še upanje zate. razum te še ni totalno zapustil.

     • šmentanamuha

      Hm, streznitev bo zate precej boleča, se mi zdi. Tudi že nekaj časa vemo, da Zemlja ni okrogla, če boš pa znal dati smiseln odgovor na to, kaj je Severnica in zakaj je vedno na istem mestu, pa se ti bodo morda odprla kakšna vratca v umu, ki ga imaš zdaj očitno močno zaplombiranega.,

    • Viktorh

     On ne ve kaj je sramota, misli, da je “otmen”.

     • Jovo Jamnica

      Viktorh, zakaj te nič nea komenteraš na škandal24????

 • Franc Šink

  Po doktrini Srbije danes Srbija tolče Srbijo! Srbija.. Srbija…….Dosti mi je tega!

  • pater jošt

   a si ti srbijanc? zgledaš kot en čoban s šumadije.

   • Franc Šink

    Ti pa kot pustna šema.Kje je tvoj stari nick??

    • pater jošt

     ne to je tvoj janshari na podelitvi doktorata s šiptarske univerze. baje jo je dobil, ker od zaprtja na roški je samo čufte in sladoljed od pistacije

   • Hun

    on je alpski srb

    • učko

     Vidva pa sta mešančka med butalsko-voluharsko in lenuharsko pasmo. Levuharja torej !!!!

     • Hun

      kdo si ti desnicarski smraduhar?

     • Viktorh

      A se ti ljubi s temi podhranjenimi čefurji mešati drek?
      Kakor koli obrneš, gre za primitivce, ki ne znajo nehati.
      Ogabni so.

   • učko

    Čoban iz Šumadije je čist O.K.. Hujši so žabarski čobani, k’ misl’jo, da so nek’j več !

    • komar marko

     imaš prav. Enwega slavite po božje in mu prirejate procesije.

    • pater jošt

     najhujši so štajrski čobani, ki so pa poleg vsega še leni in zanikrni.

     • učko

      Štajerce imajo avstrijski delodajalci raje kot Srbijance in ostale Balkance !!!!! Torej niso leni, pa še sposobni so ! Samo v Čefurjani, glavnem mestu Zlovenije imamo na oblasti komunajzrsko-pederajzarsko-čefurajzarsko oblast, ki je Štajercem sovražna !!!! Živela neodvisna pokrajina Štajerska !!!!!!

 • Artur

  Kruha in iger za drugo bodo v Slovenistanu že drugi “poskrbeli”.

 • garfi

  murgelski trolli enako zlorabljajo šport za protislovensko politiko
  s srbi se govori slovensko in poljubljajo naj se samo ženske – dvakrat

 • eksorcist

  Najnovejše Srbsko odkritje! Tudi Randolf je ‘u stvari Srbin’. Je en zamurc, ameriški vojak, eno Srbkinjo naguzil. Tam v Würzburgu. Na Bavarskem!

  • učko

   Mah, Srbija je ceu svet, kaj svet, galaksija Mlečna cesta !!!!!!!!!!!!!!

   • šmentanamuha

    Srbi imajo reklo, kamor stopi srbska noga, tam je Srbija, mi pa se sramujemo v Sloveniji povedati na glas, da smo Slovenci. Predvsem levičarski aktivisti, bi nam radi povedali, da to ni lepo, ker je preveč nacionalistično in se musliji z Bližnjega vzhoda in Afrike potem slabo počutijo.

  • Lustrator

   Ironija pa je v tem, da pravih srbov dejansko skorajda več ni. Velika večina ima v sebi turško kri pomešano z ostalimi južnoslovanskimi narodi, ki so bežali pred Turki.

 • von Rhein

  Še enkrat napišem….tale filozofija o poreklu in zaslugah je popolnoma zgrešena zadeva. Za lažje razumevanje …poiščite nogometno ekipo s katero je Nemčija v Braziliji osvojila naslov svetovnega prvaka. Takrat nisem nikjer zasledil debate o poreklu tujih potomcev. za zaključek na to temo….ne glede na to kaj bodo osvojili,če igrajo s srcem za državo v kateri “so doma” zaslužijo tudi priznanje za svoj delež.

  Če bi debatirali o fuzbalu bi imel več pripomb.
  p.s. upam,da bo prenos na programu srbske tv….dretje Vilfana ne prenesem.

 • Krtača 20

  Dons se u bistvu Srbom lahko fučka. V vsakem primeru zmagajo. Al pod eno al pa drugo zastavo. Nima veze.

  • šmentanamuha

   Debil, pravi antislovenski janičar.

  • Viktorh

   Govedo, zahojeno.

  • Hun

   v Beogradu se vedno prjatli srbi hecajo ko pridem….ajmo da mi izkopamo tunel izpod Hrvatske;)

 • FUCK COMMUNISM

  Srbe na vrbe… pa to…

 • Krtača 20

  Se prav desni priznavate ć đ pa ñ ź kot del slovenske abecede? Za košarko tud abecedo popravmo al kako?

  • sprehajalec

   Posledica direktorovanja Ljerke Sukić Bizilj na RTV. Tam se je začel
   množično pisati ć. Tako kot so Italijani nekoč poitalijanili slovenske
   priimke (Pirjevec – Pierazza), je pod Sukićevo in ljubljanskim
   opankarjem tudi Kocjančič postal Kocjančić. Še v socializmu ni bilo
   tega.

   Proces je enak poitaljančenju slovenskih rodoljubov nekoč pod fašizmom.

 • Krtača 20

  A bo Jankovič kej fešto naredu? Eno Ceco al pa dve, vsi domoljubi smo kuj tam. Rastoder bo pa banane talu.

  • sprehajalec

   Zate bodo banane. Za ceco vseeno potrebuješ nek minimum intelektualnega dometa.

 • valentin

  A je še kdo v Sloveniji, ki nima v žlahti Nemca, italijana, Madžara, da ne govovimo o “južnih bratih” ?
  In ali je biti Švicar narodnost ?

  • Hun

   vsi so v arđentini

   • valentin

    Ma ne vsi, jaz sem tle, ki piha kot noro.

   • sprehajalec

    Ne v argentini, po rudnikih in breznih. Kosti pač ne morejo navijati…

    • Hun

     kruta preteklost…danes za ta krut zlocin ne more noben odgovarjat in biti obsojen…ker so krivci vsi pomrl

     • sprehajalec

      Zakaj pa potem nemci tako intenzivno obsojajo naciste. Dan za dnem imaš oddaje o tem na Arte pa ZDF, pa teh kanalih. Saj so vendar že vsi pomrli….

     • Jovo Jamnica

      Ker Ameri tak čejo… :-)

     • sprehajalec

      Ne, ker sami tako hočejo. Ker so jezni, ker so jih delavski socialisti tako nategnili.

     • Hun

      ce bi nacisti zmagal jih neb obsojal…drgac je pa se danes v nemciji polno simpatizerjev nacizma..tud pri nas jih ne manjka

  • sprehajalec

   Ne gre za rodovno ampak pripadnost v smislu občutka nacionalne pripadnosti.

   Če boš danes v košarki navijal za Srbijo. In takšnih bo veliko tisočev za slovenskimi ekrani. Nekoč so angleži rekli, da bodo na Wembleyu organizirali kriket, Anglija-Pakistan. Tisti, ki bo na tribunah za Pakistan, bo dobil karto za domov.

   • valentin

    Navijal bom za Slovenijo kot prvo. Tem fantom je Slovenija dala mater, izobrazbo, kruh in
    hvala bogu delavnost in ponos…in kar je zelo pomembno odsotnost sovraštva do druge nacionalnosti.

    • sprehajalec

     Vendar bo veliko tisočev gledalcev na sončni strani alp navijalo danes za Srbijo. Ko pa naprimer Lindsey Von vozi na olimpijskih, Američanke avstrijskih korenin definitivno navijajo zanjo in ne za Michaelo Kirchgasser.

     O tem govorim.

    • Vera

     1.000 x vam + za vaš komentar !

     • valentin

      Hvala, Vera, bomo si ogledali prenos košarke ?

     • Vera

      JJJJaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . :)

    • indijanka

     moj poklon

     • valentin

      Hvala , indijanka, tudi tebi za podporo.

 • Hun

  Bavčarju sta Kučan in Janković zrihtala v zadnjem trenutku vpoklic v kosarkarsko reprezentanco, da se izogne arestu…na izbiro je imel slovensko al srbsko repko….izbral je Srbsko reprezentanco

  • sprehajalec

   Kot pravemu levičarju, tacenskemu miličniku Bavčiju srce vleče v koljevko.

   • Hun

    z Janso sta bila oba zavedna komunista

    • sprehajalec

     janša je potem postal partijski disident. Slovenski Solženicin.

     • Jurij Musar

      Ja, potem, ko so ga brcnili iz partije.

     • sprehajalec

      Ker je razdiral partijo, to je bilo njegovo poslanstvo. partija ga je dvakrat zaprla.

     • Jurij Musar

      Ne vem zakaj so ga sploh izpustili. Morali bi ga zapreti v psiho bolnico.

     • sprehajalec

      Ja, partija je kar dosti tega počela….

     • Jurij Musar

      Očitno premalo, tudi tebe so izpustili prehitro.

     • sprehajalec

      Zatiranje in represija sta povsod kratke sape Jurij. Kar venezuelo poglej.

     • Jovo Jamnica

      Pa ja de… LOL

   • ogledalo

    Bavčarjeva starša sta Primorca. Zavedna antifašista, ki se zagotovo v grobu obračata ob sinovih dosežkih. Koljevko si pa nekam zatakni.

 • valentin

  Kakorkoli že, veliko srbski nacionalizem je ključno prispeval k razpadu SFRJ, naj jim je to zdaj všeč ali ne,
  iz tega se veliko niso naučili.

  • Hun

   nacionalizem je hrana za primitivno rajo…Janša točno ve pri katerih si nabira politicne tocke

   • FRANC3

    Janša in nacionalizem sta dva pojma.
    Je pa Janša ponosen Slovenec. To pa še ni nacionalizem!

    • pater jošt

     ivan janshari je ponosen kosovar. tako ponose, da je dobil doktorsko titulo super šiptarja.

    • Hun

     kdo pa prav da je Jansa nacionalist..preber se enkrat moj post..pisem da nacionalizem uporablja za poneumljanje svojih volilcev

     • Jovo Jamnica

      Ja. Janša je nacjonalizem Slovencev obrno sebi v prid. Na njega krilih se je zavihtel na oblast. Vzgojen je seveda v okolju, kjer je veljal nacionalizem kot šovinizem. Šolal se je na FSPN.

     • Lustrator

      Tudi ti ne ločiš narodnega ponosa in nacionalizma?

     • Jovo Jamnica

      Daj, daj, ne ti meni tralala. Janša je furo projekt podružblanja SLO. Že sama kratica SLO izklučuje nacjonalno komponento. Samo, to je za tebe pač nepomembno.

     • Lustrator

      Razloži to. Niti sanja se mi ne o čem govoriš.

   • ogledalo

    Pri neizobraženih, provincialnih fosilih.

  • ogledalo

   Kakšno zvezo ima to s košarko?!

   • valentin

    Prebrati je treba kakšen srbski, hrvaški medij, zaviti na športno stran in tu mrgoli nacionalističnih izjav. Bo zdaj dovolj razumljivo v kontekstu z našo košarko ?

 • Hun

  šport združuje ljudi in nacije v pozitivnem smislu…politicne stranke za svoj interes zlorabljajo nacionalizem

  • if

   Kardelj je uničeval nacionalnost.

   • Jurij Musar

    Ti pa zdrave pameti.

  • ogledalo

   Sektašem tudi to ne gre najbolje od rok! Kako jih mora boleti, ko hvalijo Dončića in Dragića !

   • Hun

    ampak kako znajo manipulirat…da je Dončić utisal Srbe k ni bilo nobenga govora..iz konteksta prvlecjo nekaj in manipulativno zavajajo svoje ovce

  • sprehajalec

   nacionalizem majhnih narodov je pozitiven in pomaga malim narodom v boju za obstanek. kar makedonce poglej.

   • Jurij Musar

    Razloži mi tole z Makedonci.

    • sprehajalec

     Bi jih Srbi že zdavnaj naredili za Srbe. Južna Srbija so jim včasih rekli.

     • Jurij Musar

      Hrvati pravijo, da smo mi pod Alpski Hrvati. To so same bedarije za podpihovanje nacionalizmov, katerim ovce nasedate.

     • sprehajalec

      To izhaja iz tolmačenja imena starih Karantancev, ki so jih nekateri zapisali kot Horutani. nekateri to danes berejo kot Hrvatje. Vse ima svoje osnove Jurij.

     • Jurij Musar

      Zdej si pa purfl iznajdu.

     • Jovo Jamnica
     • sprehajalec

      kregaj se s Hrvati o tem, ne z menoj. Teorij o hrvaškem izvoru je kar nekaj, navedel sem le eno od njih.

      Nekateri pa trdijo, da je izvor Hrvatov iz Karantanskih Hervardov. nekakšnih koseških plemičev.

     • Jovo Jamnica

      Najprej se mi je zdelo, da si Krobot. No, še zdaj se mi zdi, ker si naštudiro fse njihove teorije. Torej???

     • sprehajalec

      Biti razgledan, še ne pomeni, da ne moreš biti hkrati tudi Slovenec.

     • Jovo Jamnica

      Fseeno si mi malo sumlif…

    • Lustrator

     Če ne bi bilo makedonskega narodnega ponosa, bi bila ta država že zdavnaj:
     a) srbska
     b) albanska
     c) grška

     Celo Bolgari so si poželeli njihovega ozemlja.

     • Jurij Musar

      Sprehajalec trdi, da je nacionalizem malih narodov pozitiven. Tudi Srbi, Albanci, Bolgari in Grki niso veliki narodi, pa imajo apetite po Makedoniji. Sicer pa je Makedonija precej zapleten primer, saj je približno polovica prebivalstva Albancev.

     • Lustrator

      Makedonci so še manjši, zato morajo biti še toliko bolj narodno zavedni, da uspejo kljubovati pritiskom. makedonija je zapleten primer prav zaradi desetletij komunizma in načrtovane odprte priseljevalne politike preko katere so hoteli uničiti vse tiste “trmaste domoljube”, ki kar niso in niso hoteli dojeti, da je prihodnost le in edino v SFRJ. davek, ki ga plačujejo/plačujemo je velik in bo vsako leto večji, dokler se narod (kolikor ga je še ostalo) ne zbudi in postavi nove stare temelje lastne države.

     • Jurij Musar

      Če pogledamo malo bolj nazaj v zgodovino je moje mišljenje, da je republika Makedonija bolj ali manj umetna tvorba, kar pa sploh ni pomembno. To je samo moje mišljenje. Mislim pa, da trenutno svet drvi v popolnoma napačno smer. Namesto, da bi meje in države izginjale, želi vsaka vas imeti svojo državo. Kam pa to pelje? Vsi bi imeli državo, potem pa ukinjamo meje in carine, da lahko blago prosto prehaja. To so neumnosti. Najnovejši primer je Katalonija, katero lahko majčkeno primerjamo s Slovenijo, saj je najbolj razvita v Španiji. Ko se bodo (če) osamosvojili bodo imeli zelo podobne probleme kot jih imamo mi. Ljudje mislijo, da bodo kar čez noč obogateli, pa ne gre tako. Španci bodo zaprli meje in problemi so tu. Svet je gospodarsko tako povezan in tako majhen, da bi bilo pametno meje ukiniti, ne pa risati novih. Navsezadnje tudi Slovenija in Hrvaška nebi imeli takšnih težav, če bi bili v eni državi. Klerikalci nam očitate nostalgijo po Jugoslaviji, Titu in komunizmu, pa se zelo motite. Gre se le za zdravo pamet. Kar se nacionalizma tiče pa sem prepričan, da ni nobeden pozitiven, ker pelje le v sovraštvo in pobijanje.

     • Lustrator

      No, to je pa višek – Jugonostalgik govori o makedoniji kot umetni tvorbi. Se sploh zavedaš kaj si pravkar izustil? Govorimo o enem najstarejših narodov evrope z eno najbolj zgodnjih oblik državnosti.

      Tvoje (Soroševe) želje o raznarodovanju so doslej rodile že ogromno zla v 20. stoletju in očitno nekaterih tudi to ni izučilo. Vsi trije socializmi 20. stoletja so imeli to idejo, prav tako ga ima islamizem, enako ga je imela Jugoslavija, pa poglej kam je vse to privedlo – do krvavih morij in opustošenja. Narodna identiteta je, tako kot človeška, neizbrisno dejstvo in BOGASTVO, ki ga je potrebno vzdrževati, negovati in ohranjati skozi stoletja in tisočletja, saj so prav raznoliki jeziki, vere in kulture tisto kar nas razlikuje od živalskih čred ali strojev. Tako kot ima vsak individuum svoje meje, potrebuje privatno lastnino in zasebnost tudi vsaka večja enota, kot so družina, mesto, država, to je NARAVNO. Seveda to ne pomeni, da moramo imeti neprodušno zaprte meje kot npr. nekoč Juga in S. Koreja, ampak le, da ima vsaka država na svojih tleh pravico do lastnih zakonov, kulture, jezika, medtem ko naj bo pretok kapitala, znanja in ljudi prost – a seveda zgolj na podlagi konsenza med državami, nikakor ne vsiljeno. Na vašo “borderless” ideologijo bom začel resneje gledati v trenutku, ko bodo vsi rdeči tajkuni (in seveda njihovi volivci) odprli vrata svojih avtomobilov, sefov, počitniških rezidenc, vil in premnogih luksuznih stanovanj. Dokler se to ne zgodi, bodo vse komunistične openborderske ideje obravnavane enako: kot napad na suverenost posameznika in države da s svojim imetjem (kar je tudi domovina) razpolaga tako kot sam želi.

      “Klerikalci nam očitate nostalgijo po Jugoslaviji, Titu in komunizmu, pa se zelo motite. Gre se le za zdravo pamet.”

      Zdravo pamet? Mi lahko z zdravo pametjo našteješ zgolj 3 točke, ki bi jugonostalgijio na kakršenkoli način opravičevale? Naj te razsvetlim – komunizem in Tito sta negativna pojma za VES demokratični svet, ne zgolj “klerikalci” – pozitivno ju obravnavajo le še nekatere ljudožerske diktatorske državice podsaharske afrike in totalitarne države zaveznice nekdanjega vzhodnega bloka.

     • Jurij Musar

      Makedonija je bila grška pokrajina. Vse ostalo kar si napisal pa je klerikalsko nakladanje.

   • Hun

    si ti dobr prebral moj komentar?

 • FRANC3

  Bravo Luka. Si sin slovenske matere in na to si lahko ponosen.
  Srbi so pa takšni kot muslimani. Če ima človek samo 1% njihovih genov, je po njihovi logiki avtomatsko njihov. Sprevrženo in nacionalistično.

  • Jurij Musar

   Ti si prav tak nacionalist, če ne še hujši.

   • FRANC3

    Ne mešaj nacionalizem in nacionalni ponos!!
    Po tvojem je tudi skladatelj Ipavec nacionalist, ker je uglasbil pesem SLOVENEC SEM, SLOVENEC SEM, TAKO JE MATI DJALA, KO ME JE PESTOVALA ….

    • bubamara

     Levičarji ne razumejo, da si pripadnik nekega naroda. Internacionala je za njih religija; kdor tega ne razume je heretik.

    • Jurij Musar

     Za razliko od tebe je on naredil vsaj kaj pametnega in lepega.

 • ogledalo

  Odlično igra Dončić. Ponosen je na svojega dedka, migranta, ki ima zasluge za to da fant igra za Slovenijo. Če ne bi bilo dedka, Srba Dončića …..O Dragiću pa nič?! Tudi on je Slovenec, sin migrantov. MIGRANTOV! Teh menda ne prenašate najbolje!? Pezdetki cerkvenjaški. Po vseh bedarijah o migrantih in čefurjih ne veste kako bi se priključili košarkaški evforiji in ohranili obraz?! Sektaši pač! Bravo slovenska košarkaška ekipa! Sicer se pa na nobenem normalnem portalu ne ukvarjajo z nacionalnim poreklom športnikov. Samo na nori24tv.

  • FRANC3

   S sektaštvo se ubadate vi levaki, ki vsem podtikate vse.
   Luka Dončič se je izrekel za Slovenca in to šteje.

   • Jovo Jamnica

    A tak??? jas pa sn mislo, da na Nova hočejo pokazat, glejte… še “naši” Srbi so proti Srbom… :-)

   • sprehajalec

    Levičarji so Dončića naredili za Srbina, sedaj pa za to obtožujejo desničarje.

    • ogledalo

     Levičarji? Samo na tem portalu se omenja nacionalnost športnikov. Noben NORMALEN novinar ne piše o nacionalnem poreklu košarkašev na tako butast način kot nora24.

   • ogledalo

    Tudi osel se lahko izreče za lipicanca, pa je še vedno osel. Tako kot večina slovenceljnov na tem portalu,… razni franceljni3. P.s. Luka Dončić nima nič s tem!

  • sprehajalec

   V Avstriji 91% vseh kriminalnih dejanj zakrivijo migranti in njihovi potomci.To pa je druga plat medalje, temnejša.

   • Jurij Musar

    V ZDA pa 100%, ker so vsi migranti, razen Indijancev, katerih pa skoraj ni, ker so jih kristjani pobili ob svojem prihodu.

    • sprehajalec

     Nič jih niso, po flaši so segli Jurij, pa bolj malo ga nesejo.

     • Jurij Musar

      Če bi bilo tako, potem Slovencev že davno nebi bilo več. Ne se hecat no.

     • sprehajalec

      Slovenci ga za razliko od rdečekožcev več nesemo. V Sloveniji je to tradicija, tam pa te tradicije ni bilo. Poglej afganistanske migrante, kaj počenjo, ko sežejo po flaši. Takoj se zabliskajo noži.

     • Jurij Musar

      Torej so bili Indijanci muslimani. Ti imaš potrebo po alkoholu v genih kajne,

     • sprehajalec

      Verjamem, da si bil nekoč dober član Partije Jurij in da te je Partija imela rada. Pravzaprav je najraje imela takšne….

     • Jovo Jamnica

      Pr nas na Štajerskem tut…

     • sprehajalec

      Štajerski rez, kot način vboda z nožem, ki ga je zapisala vojaška zgodovina, je le še spomin. Zadnjič štihneni so bili na štajerskih veselicah generacije nazaj.

     • Jovo Jamnica
     • sprehajalec

      Po Partljiću je takole definiran;

      Včasih je travmatologija poznala štajerski rez. Gre za s pipcem,
      skritim v žepu, prerezano arterijo pri modih, kar nasprotnika v
      štajerskem gostilniškem petelinjenju v trenutku onesposobi.

     • Jovo Jamnica

      Keri ot ovih pubecof pa te Partliča čita???

     • sprehajalec

      Partjić se ima za očeta štajerskega naroda… Pravzaprav zastopa Štajerce v Ljubljani.

     • Jovo Jamnica

      Baš me briga, za koga se ma Partlič… in koga on zastopa.

     • sprehajalec

      Oče naroda….

     • Jovo Jamnica

      Jas se spomnim sam starega Stanovnika, da so mu dali toti vzdevek. Za Partliča še to nisn ču…

     • sprehajalec

      Več je teh očetov, pa Bučar. Vsakič kakšnega privlečejo na plan.

     • Jovo Jamnica

      Zglea, da se mene to nea preveč dotakne. Zato nimam evidence…

    • Lustrator

     Bolna interpretacija…

     • Jurij Musar

      Še bolj je boleče za Indijance.

   • ogledalo

    In pri nas?!

    • sprehajalec

     Iammo skoraj enak zgodovinski in kulturni razvoj. pri nas se statistiek ne vodi, je pa v spominu mala Nočna kronika v Delu nekoč.

     • ogledalo

      Statistiko poišči na spletu. Presenečen boš, kdo so povzročitelji najtežjih kaznivih dejanj.

     • sprehajalec

      Misliš težjih od Tošića, pa zakonca Ejupi iz Jesenic, pa zaboden policist v Brežicah, pa Ermin Brkić, pa George Rakić v Rovinju, pa tisti Kitajec, ki je ubil starše…

     • ogledalo

      Še malo poguglaj o umorih, posilstvih in pedofiliji!

    • Lustrator

     Si z Marsa? Samo vprašam.

  • bubamara

   Si kaj prebral MMC ? Pa Siol ?

 • Jurij Musar

  Res neverjetno je kako NOVA24TV razpihuje nacionalizem in sovraštvo. Če to počnejo Srbi, zato še ni potrebno napisati članka in razpihovati sovraštvo do njih. Nacionalizem je storil že toliko gorja, da bi se tudi na NOVA24TV že lahko naučili, da ga ne smemo razpihovati. Le kaj je to pomembno od kje so prišli predniki. Sicer pa lahko človek, ki prebira tale desničarski portal vidi, da so slovenceljni eni najhujših nacionalistov.

  • Jovo Jamnica

   Ne posplošuj. Jas sn teški slovenski nacjonalist, pa se še z dobenim Srbom zarat tega nisn skrego… :-)

   • Jurij Musar

    Očitno ne delaš za NOVA24TV.

    • Jovo Jamnica

     No, to pa ziher ne…

     • Jurij Musar

      Jaz bom navijal za košarko in bom vesel, če bomo dobili zlato medaljo. Višek vsega nacionalizma in predvsem primitivizma se mi zdi, da se ljudje sovražijo zaradi športa.

   • Lustrator

    Jovo, sovraštvo do Hrvatov te še ne naredi za domoljuba.

    • Jovo Jamnica

     Ne sovražim jas Krobotof, sam ne maram jih. Srbe mam rajši…

   • steiermark

    …seveda se nisi “skregu”, saj si vendar njihov “brat”, še iz časov turških vpadov!

  • sprehajalec

   Jurij, Partijci ste bili internacionalisti, kjer se je posameznikova nacionalnost podredila Moskvi. Homo Particus. Nacionalizem manjših narodov pa nikogar ne ogroža in je v neki meri še celo pozitiven (gesla teoretikov t.i. slovenske pomladi konec 80tih let). Takšen je naš nacionalizem.

   • Jurij Musar

    Nacionalizem manjših narodov nikogar ne ogroža. Pa kje ti živiš? Torej je za morijo na tleh bivše Jugoslavije kriv nacionalizem velikih narodov, kot so Srbi in Hrvati. Lepo te prosim, vsaj malo pomisli, preden kaj napišeš. Dejstvo je, da tale članek na NOVA24TV razpihuje nacionalizem.

    • sprehajalec

     20 let nazaj ni to veljalo, sedaj ste pa spet Partijci prišli do sape. pa bi nek internacionalizem širili. Že videno.

     ja, Juga je bil Hrvaško Srbski konsenz. Dokler je ta obstajal, so obstajale Juge, ko tega ni več bilo, so šle Juge. Ostali so bili nepomembni plejerji.

     • Jurij Musar

      Kako prišli do sape, saj vedno trdiš, da je levica vseskozi na oblasti.

     • sprehajalec

      V fazi preoblikovanja ZKS je bilo članstvo razdrobljeno na LDS in SD. Pa preko podvariant teh strank. Sčasoma se je jedro sil kontinuitete in progresa postavilo nad te stranke, ki so njihova podaljšana roka. Mislil sem na kakšno leto dve zmede, ki je sledila takoj po osamosvojitvi in malo pred njo.

      danes so stvari trdno v rokah sil progresa z Leninovimi programi Elektrifikacije Slovenije (TEŠ 6, drugi blok NEK, drugi tir)

     • Jurij Musar

      Škoda, da imamo tako nesposobno desnico. Bo treba zamenjati komandanta.

     • šmentanamuha

      Kdo je na oblasti?

     • ogledalo

      Kdo?!

     • sprehajalec

      Tisti, ki ga levičarji sovražijo, je pravšnji Jurij.

     • Jovo Jamnica

      Zato pa smo, kjer smo…

     • sprehajalec

      Vprašaj se raje, zakaj levičarji sovražijo desničarje.

     • Jovo Jamnica

      Pojma nimam. Jas dobenga nea sovražim. Kaj sn pol???

     • steiermark

      …..dva dni zazaj…… izgleda, da ste imeli v ustanovi “odprta vrata”…..

     • Jurij Musar

      Meni se smili, še bolj pa tisti, ki ga podpirate.

     • tramal

      Zamenjaj ti svojo plesnivo glavo.

     • Lustrator

      Zdaj ne bi nastavljali lutk le v strankah svoje partije, državnih institucij, bank, podjetij, ampak bi kadrirali že kar v opoziciji? Čakaj malo, saj vem da smo v slovenistanu globoko v totalitarni brozgi, ampak to o čemer pišeš so metode iz SZ in Juge izpred 50 let.

     • Jurij Musar

      Kadriranje je vaša stvar, jaz le opažam, da pod tem vodstvom tapkate na mestu. Sicer pa to ni moja stvar, nisem član nobene stranke.

     • Lustrator

      Juga ni bila niti približno Hrvaška ideja. Kvečjemu ideja srbskih in hrvaških komunistov – no, tistih komunistov, ki so se iz vseh vetrov med vojno pritepli na ozemlje Hrvaške, ker bi jim v Srbiji pod četniki trda predla.
      No, v končni fazi pa je bila ideja tako ali tako moskovska.

     • sprehajalec

      Mislil sem na leto 1918/19. Ko nihče ni vedel za kulturne razlike med deli države. Ko se je to pokazalo je bilo prepozno. Sam Svetozar pribičević, vodja prečanskih Srbov v tistih časih (Avstroogrskih) je izrazil svoje razočaranje nad intrigami in navadami srbskega dvora.

      Juga je bila nesporazum. Severni idealisti so računali, da bodo dobili več kot je nudila Avstrija, jug je pa razumel pripojitev severa kot vojni plen. Pašić, zunanji minister Kraljevine je dejal; Nije problem, da će se Srbija utopiti u Jugoslaviju, nego će se Jugoslavija utopiti u Srbiju. Drugače je bilo pa res, v zagrebu so bile že zelo zgodaj demonstracije, Nočemo čobanskega kralja. Po drugi strani, je imela pa Hrvaška problem s širitvijo Italije, pa še Srbska vojska bi začrtala mejo Virovitica karlovac Karlobag iz Načertanija. Praktično bi ostalo zelo malo Hrvaške, okolica Zagreba. zato je bila prva juga njihov edini izhod.

     • Lustrator

      Ko si omenil Jugo, sem mislil, da govoriš o SFRJ, kraljevina je vseeno nekaj drugega – čeprav so tako v eni kot v drugi formi Srbi imeli vodilno vlogo pri odločanju in seveda tudi prerazporejanju bogastva.

     • sprehajalec

      Definitivno. Drugače ne moreš pojasniti odkod bogastvo Karađorđevićem, monarhom bankrotirane in od vojne uničene države. Da so nakupili vsa ta posestva po vojni po celi državi.

      Leta 1928 po stalnih preprih v parlamentu in streljanju poslancev v njem, je kralj Aleksander hotel izvesti amputacijo. Odcepitev Srbije od ostalih dveh. Slovence takrat ni nihče vprašal, kaj si želijo. Neka situacija enaka letu 1991. Mejo je postavil po načertaniju, Virovitica karlovac Karlobag, pa Hrvata Mačka pozval, naj gredo po svoje. Ta ga je potem preprosil, da Severni del ostane v skupni državi. Sledila je potem šestojanuarska diktatura in centralna oblast Kralja.

    • tramal

     A še kar ne ločiš kdo je bil agresor .Srbi so bili agresor na vse nekdanje republike ,in te republike so se branile pred agresorjem srbinom.Kaj ti tu spet ni nekaj jasno.

     • Jurij Musar

      Ne blebetaj, ker ne veš za kaj se gre.

  • bubamara

   Če se spomnim kdo nas je napadel leta 91, še ne pomeni, da sem nacionalist.

   • Jurij Musar

    In kaj ima to veze s košarko?

    • bubamara

     Vse.

     • Jurij Musar

      Ja potem pa le pohiti danes v Carigrad, da se boš tepel s Srbi. Kreten nacionalistični.

     • bubamara

      Zakaj? Je bolj enostavno, da ne navijam za njih.

   • Jovo Jamnica

    Saj nea špilamo z Kroboti…

    • bubamara

     To pa ne razumem.

     • Jovo Jamnica

      Nič hudega…

   • Srečko Starič

    točno tako

  • FRANC3

   NOVA 24TV je samo napisala, kaj so objavili Srbi. A po tvojem, tudi tega ne bi smeli????

   • Jurij Musar

    Bolje bi bilo da nebi in tako pokazali, da so pametnejši od njih. Pa predvsem bolj umirjeni.

    • šmentanamuha

     Nekaj čivkaš v Cerarjevem stilu, rit frdamana.

  • tramal

   Glej tudi ti si srbin ki neti sovraštvo do cerkve do SDS do Janše.Ti si bedak ki je nestrpn do vsega kar ni komunajzersko in sedaj boš ti drugim pamet solil,drekonja.

   • Jurij Musar

    Me ime in priimek izdajata, da sem Srb, kajne.

    • Lustrator

     Mentalno ne le srb, ampak Jugoslovan. Tudi ime in priimker tega ne skrijeta.

     • Jurij Musar

      Nikdar se nisem skrival, tako kot to počneš ti in tvoja druščina. Res pa je, da mislim, da je Jugoslavije škoda. Pa ne zaradi bratstva in jedinstva in podobnih sloganov, temveč iz gospodarskih razlogov. Še vedno menim, da je razpadla malo prehitro, ker bi sicer kot celota bila sprejeta v EU. In če bi sprejeli kot plačilno sredstvo evro, bi bili problemi v glavnem rešeni, nam pa bi ostal dober in velik trg, ki ceni naše proizvode.

     • Lustrator

      Tole je šala, kajne?

     • Jurij Musar

      Seveda ni šala. Slovenija je v bivše republike prodala vse kar je proizvedla, velika večina jugoslovanskega izvoza pa je šlo preko Slovenije, ki je kasirala smetano.

     • steiermark

      Pa si res totalno pri-zadet!

     • Lustrator

      1. Seveda je prodala, saj trg (potrošniki) ni imel druge izbire – ne glede vsebine, ne glede cene. To je kot bi se imel nekdo za vrhunskega kuharja, ker je sestradanemu v samico prinesel skledo mleka s kosmiči, ki jo je ujetnik zmazal do zadnje žlice. Koliko so produkti Slovenije in Jugoslavije DEJANSKO vredni, nam je bilo kristalno jasno že ob osamosvojitvi, seveda pa večini že precej prej – so tujci švercali Jugoslovanske “kvalitetne” proizvode v lastne dežele ali obratno?

      2. Kdo je kasiral smetano? Slovenija? Kdo v Sloveniji? Izmed vseh republik SFRJ je Slovenija v skupni mošnjiček države prispevala daleč največji odstotek BDP-ja. In kako je izgledal ta “bolji život”? Leta 89 je Juga dosegala 28,26 odstotno razvitost Avstrije (!!!) – za primerjavo: leta 2008 smo dosegali kar 72%. Noč in dan, a nekateri še kar ne spregledate razlike oziroma ju celo zamenjujete. In to leta 2017, ko so vsi ti podatki javno dostopni!

     • Jurij Musar

      Statistika je eno, realnost drugo.

     • Lustrator

      Realnost je pa ta, da je Jugoslavija v 45 letih kar trikrat bankrotirala NAVKLJUB TUJIM KREDITOM brez katerih bi se gospodarstvo vase sesulo praktično vsako leto in bi ljudje od lakote in bolezni umirali tako kot v nekaterih drugih komunističnih državah, ki teh kreditov niso prejemale. Realnost je tudi taka, da je v obdobju med 1968 in 1973 delo v tujini (predvsem Nemčiji) poiskalo skoraj 700.000 ljudi, kasneje pa se jim je pridružilo še okoli milijon.Tu ne gre le za številke, gre za usode ljudi iz mesa in krvi ter njihove družine, ki ne bi preživeli, če ne bi odšli s trebuhom za kruhom v tujino. Zdaj pa počasi nehaj sanjariti, ker imam občutek kot da parlamentiram z osnovnošolcem, ki prvič sliši za pojem ekonomija, da o zgodovini sploh ne govorim.

     • steiermark

      Bedak, ta umetna jugosrbsko zasužnjevalska tvorba nikoli, in nikoli, nebi smela obstajati! Zato takim, kot si ti in tebi podobni jugosi, priporočam, da spokate, čimprej in se odselite na svoj balkan….

     • Jurij Musar

      Pojma nimaš o gospodarstvu.

     • steiermark

      Ti imaš “pojem ” o gospodarstvu……zato bi nas še naprej držal v suženjstvu pod jugosrbijo! Mi avtohtoni nimamo nič skupnega niti z “bračo” sa balkana, gospodarsko smo pa itak z njimi “poslovali” tako, da nikoli niso plačali zapitka…..da je Slovenija bila edina Republika, ki je vzdrževala celo leno in zaostalo jugovino, s tem, da je prispevala 85 % v proračun……

     • Jurij Musar

      Tale podatek o 85% si zagotovo dobil pri SDS. Prej sem se malo hecal, sedaj pa vidim, da res nimaš pojma.

     • steiermark

      Se ne rabiš hecat, ker resnega razmišljanja nisi sposoben……da bi se pa malo “razgledal” oz. se osvestil, morda tudi v preteklosti prebral kakšno tujo revijo, ki je za razliko od tvoje Mladine, objavljala resnične poatke, to pa ni tvoja “najbolj intimna” misel….. boli…. boli….

  • tohuvabohu

   Največ sovraštva prihaja iz gnilega gobca tistih, ki preganjajo svobodo govora. Predolgo smo poslušali vsakodnevne obtožbe o nacionalizmu. Nazadnje se je izkazalo, kdo je resnični nacionalist. Spomin na balkanske vojne je živ. Ti si pa eno balkansko govno.

   • ogledalo

    Ti imaš pa gnil gobec!

    • tohuvabohu

     Tisti, ki ste nas leta in leta zmerjali z nacionalisti, ste se izkazali kot največji nacionalisti. Marš đubre!

     • ogledalo

      Pezde. Da se nauš useknu….

   • Jurij Musar

    Tole si mi pa razložil zelo kulturno.

    • tohuvabohu

     Prvo (psihičko) zdravlje, pa onda kultura.

     • Jurij Musar

      Težko te bodo pozdravili.

  • Bozz

   Mi lahko citiraš kje v članku je razpihan nacionalizem in sovraštvo? Hvala. Kolikor sem jaz prebral članek… samo povzema to kar pišejo Srbi (ki nam zavidajo Dragića in Dončića) in kaj je izjavil Dončić.

  • Lustrator

   Če bi naši igralci imeli tako bolestno internacionalsocialističen odnos do Slovenije in slovenskega dresa, se ne bi uvrstili niti na evropsko prvenstvo. Namesto, da bi bil ponosen, da v Sloveniji obstaja medij, ki namesto da ponavlja članke ki jih industrijsko šopajo vsi MSM , napiše še kaj o samem BISTVU uspeha naše reprezentance, ki je v ponosu in strasti igranja pod slvoenskim grbom, jih greš celo napadati. V članku ni niti pridiha kakršnegakoli sovraštva, zgolj PONOS in zdravo slovensko domoljubje, ki pa je LJUBEZEN do Slovenije. Kar zmrazi me, ko pomislim koliko takšnih nosi v žepu slovensko državljanstvo in odžira kruh tistim, ki jim je resnično kaj do te domovine.

   • Jurij Musar

    Sem navijal za Slovenijo, tako kot pri vseh drugih športih, kjer športniki zastopajo mojo državo. Ko pa že govoričiš o odnosu do Slovenije in slovenskega dresa, vedi, da vsi športniki (in tudi ostali na mednarodni sceni) delajo in se borijo zase in je dres drugotnega pomena. Sem se dolgo vrsto let ukvarjal s športom in vem kako stvari stojijo.

    • Lustrator

     Tudi meni šport ni španska vas, zato ne meči vseh v isti koš. Ta slovenska reprezentanca je naredila takšno senzacijo na EP-ju zato, ker niso igrali ZASE, ampak za EKIPO, ta ekipa pa je SLOVENSKA reprezentanca, torej izbrana vrsta Slovenije, po domače povedano. Lahko bi se dokazovali na najrazličnejših možnih turnirjih in aktivnostih, igrali za najrazličnejše reprezentance, a odločili so se, da pustijo svoje srce na igrišču za Slovenijo. Ne omalovažuj domoljubja drugih, če ga sam ne premoreš.

     • Jurij Musar

      Jaz pa le mislim, da ti je šport španska vas. Res je edino to, da je slovenska reprezentanca naredilo senzacijo, da so jo naredili s kolektivnim pristopom, da so prav vsi zaslužni za uspeh in da so resnično fejst fantje.

 • Rožle

  ────────────█▄─█─▄▀▀▄─────▄█────────────
  ────────────█─▀█─█──█──────█────────────
  ────────────▀──▀──▀▀──▀────▀────────────

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ !

 • samotoje

  Eh, pustimo Srbe z njihovimi kompleksi vred. Zdaj gre za slovensko košarko. Uf, kakšna tekma bo to!

  • Jurij Musar

   Se strinjam. Očitno so zakompleksirani tudi nekateri pri nas.

 • bubamara

  Turški letalski prevoznik pa ima danes posla s SLO. A iz Beograda pa ne letijo ?

 • ogledalo

  Anthony Randolph nadpovprečno dobro govori angleško, glede na znanje povprečnega Slovenca…… Butli monocefalni!

  • stajerc5

   Anthony Randolph nadpovprečno dobro govori slovensko, glede na znanje povprečnega cefurja…. Butl monocefalni!

   • ogledalo

    Butl te je naredu- monocefalnega cerkvenopiteka! Če ne bi bilo čefurjev, tudi slovenskih uspehov v kolektivnih športih ne bi bilo! P.s. Randolph vsekakor obvlada slovenščino bolje od sektašev.

    • Bozz

     Ni nujno. Mogoče bi se razvili po svoje tako kot v smučariji in drugod. Ker pa ste nas porinili v Jugo in ste nas načrtno poselili z “južnimi” in hoteli poSrbiti, pa to ne bomo nikoli vedeli. Danes smo kjer smo, košarkaško gledano je naša reprezentanca mešana kot je bila Jugoslovanska, s to razliko, da so nekateri naši košarkarji, pa čeprav imajo Srbske/Bosanske prednike, rojeni v Sloveniji Slovenskim materam in z veseljem igrajo za Slovenijo in ne Srbijo ali Bosno ali celo Španijo v primeru Dončića.

     In dobro si zapisal, KOLEKTIVNI šport. Brez Slovenca Vidmarja, stebra naše obrambe, mi danes ne bi imeli medalje, kakor tudi ne brez Prepeliča in Blažiča in ostalih. Košarka je KOLEKTIVNI šport in niso vsi naši košarkarji Srbi oz. Srbskih korenin, kapiš, in njim takšna “prepucavanja” nikoli ne pridejo na pamet kot vam bedakom izven igrišča. Oni so med sabo bratje, in se ne ozirajo na to kdo so njihovi predniki. Ni važno od kod si, važno je kaj imaš v glavi oz. v sebi. Imaš Kristusa? Hvala Bogu, da imamo v košarki Dragića in Dončića, ki nam jih zavidate.

     Še dobro, da ni vse samo kolektivni šport. Imamo tudi Tino Maze, Ilko Štuhec, Petra Prevca, Urško Žolnir in mnoge ostale, športne discipline v katerih smo svetlobna leta pred vami in za njih ne morete trditi, da ste vi južni bratje zasluženi za njihove uspehe.

    • Lustrator

     Kdo pa vsem tem “čefurjem” sploh omogoča:
     1) stanovanja, da ne spijo pod mostom
     2) socialo , da sploh preživijo
     3) okolje v katerem se razvijejo kot športniki
     4) klube/sponzorje, ki financirajo njihov napredek
     ?
     Da se razumemo – prav VSI, ki ne glede na šport prostovoljno in srčno igrajo za katerokoli slvoensko reprezentanco, zame niso nikakršni čefurji, ampak veliko bolj slovenci od vseh vas komunajzlov, ki bi z največjim veseljem ponovno sprejeli napis SFRJ na pasošu in svojim otrokom nadeli pionirske rutice. A vi tudi čefurji niste, ste preprosto komiji – nižje pač ne gre.

     • ogledalo

      Kot sektaš si na nižjem intelektualnem nivoju in je vsaka razprava s teboj kontraproduktivna.

 • moj-portal info

  Cestitke slovenackoj ekipi na ulasku u finale. Bice odlicna utakmica veceras. Neka bolji pobijedi. Pozdrav iz Crne Gore!

  • Vrhovni sodnik

   Hvala na lepih željah, lep pozdrav v Črno Goro.

 • Miccy

  bojim se, da Nova24tv zgolj razpihuje negativna čustva. navsezadnje je nacionalizem tudi nas drago stal. spomnim se časov, ko se je govorilo, kako menda “denar plava navdol po Savi”. potem smo se osamosvojili in danes smo, kjer smo – izropani tudi brez ostanka nekdanje SFRJ. pa tudi, je Nova24TV na nivoju rumenega tiska? sodeč po tem prispevku je. žal.

  • tohuvabohu

   Mi smo jači i od sudbine
   nama niko ništa ne može.
   Mi Slovenci treba da držimo zajedno (M. Cmerar).

  • Volkhv

   Tele idiotsko, kdo drug pa razpihuje nacionalizem če ne Srbi in Hrvati?! A mi pa ga ne smemo imeti ali kako? A se srbi-hrvati počutite ogrožene?

  • Bozz

   “brez ostanka nekdanje SFRJ.” Si prepričan? A ni rekel Kučan, danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan?

  • slosin

   micka, ne pozabi, da imamo od vseh bivših republik yuge, kljub izropanosti, najvišji standard… In zakaj te bivše ne zacvetijo, sedaj, ko jih SLO ne cuza več..?

   • Miccy

    in to naj bi bil argement? ni važno, če so nas izropali, dajmo se primerjat z… zakaj ne z Avstrijo? pred nekaj dnevi sem bila na urgenci UKC. prav zaželela sem si avstrijskih standardov

  • Lustrator

   ?? Negativna čustva? S tem ko ščiti resnico in dobro ime slovenskih reprezentantov pred klasičnimi srbskimi nacionalističnimi izpadi?

   Izropani smo prav zato, ker nekdanja SFRJ ni nikoli odšla iz Slovenije – način delovanja države je podoben, glavni akterji in njihov modu operandi ter mreže so identične, v Slovenskem podzemlju (tudi parapolitiki) pa vlada mafija iz Balkana.

   • Miccy

    itak! nekdo drug nas je pokradel…

    • Lustrator

     Ta “nekdo drug” ima tudi svoja imena in priimke, imena strank, gospodarskih združb, lobijev in celo mandat blesavega ljudstva, ki jim je odklenilo vrata do državne blagajne. O njih lahko dnevno bereš na straneh tega medija in nikar se ne sprenevedaj, da se ne ve kdo bi ta “drug” bil.

     • Miccy

      niti ne oziroma vse manj. danes se recimo bere recimo o domnevni levičarski blaznosti, ko je Bog nekemu severnjaku naročil, naj seksa z drevesi in rožicami. nadalje je na plažo v Teksas Cityju po orkanu Harvey naplavilo skrivnostno morsko bitje. vmes je nekaj o Erjavcu in škandalu v Istambulu ter novinarki Carlovi. kaj piše Globus (ravno ta medij???!!!), me niti ne zanima. kaj se piše v slednjih naštetih primerih, tudi ne, saj v tekstu ni dokazov ampak se operira z namigovanji.

      skratka, o tem “drugem” niti ni veliko govora na Nova24TV. škoda. res mi je žal. pričakovala sem več in bolje

  • karlina

   Čakaj , čakaj, nova 24 tv , je objavila ta članek samo zaradi tega, ker smo resnično veseli, da je Luka s ponosom dejal, da je SLOVENEC, kaj tebi tukaj ni jasno, halooo

  • Miccy

   točno ta članek je najlepši dokaz, kako prav sem imela. toliko sranja in svinjanja, kolikor se ga da prebrati v (do sedaj) 586 komentarjih, že dolgo ne. škoda. nekaj časa je celo kazalo, da bo Nova24TV resen medij…

 • hm hm

  AMPAK DONČIĆA JE NAREDIL SRB!!! Oče mu je SRB! Torej se sramuje očeta, ter dedka in babice po očetu. To ni častno! Nosi vendarle srbski priimek!

  • Bozz

   Pa kdo je rekel, da se sramuje očeta, dedka in babice? Človek, so tebi sploh zrasli možgani? Fant je zrasel gor v Sloveniji in ima rad Slovenijo, ker je tukaj gor rasel, in zato čuti pripadnost Slovenji, kljub njegovim Srbskim prednikom, ki se jih seveda ne sramuje.

   • karlina

    TOČNO

  • nixon nixon

   Mogoče nisi razumel poanto. Tudi jaz sem kot Dončič Srb, ampak sam tudi pol Slovenec. Seveda sam kot on ponosen Slovenec. Siguren sam da ga vprašajo (tudi kot mene) če sam ponosen ker sam Srb. Pa seveda, 110%. Se pravi ponosen Srb in ponosen Slovenec! Duša in srce, predniki in vera mi je v Sloveniji kot v Srbiji. Nič več, nič manj. A novinarje kateri kot v členku hočejo prikazati da so Dončić, Dragić, Nikolić, Zagorac samo Slovenci treba da je sram. V bistvu ih dam v isto raven kot Srpske ki govorijo da so samo Srbi. Verjetno te boli kot mene druga stvar. Da je Dončić v kakšnem novinarskem členku omenjen kot kriminalac bi bil napisan da je to naredil Srb ki živi v Sloveniji. Ko prinese medaljo potem je Slovenec. Bedni so vsi novinarji in sodržavljani ki tako mislite.

  • karlina

   O, ljubi Jezus, kaj je narobe s tabo

 • ,

  Oče od Dragića je tudi Srb. Igralec Nikolić je Srb. Igralec Murić je musl.

  Torej?

  • Bozz

   Prepelič je Slovenec, Blažič je Slovenec, Vidmar je Slovenec,…in ti so danes v zadnjih treh minutah porazili Srbijo in dokončali to kar je začel Dragić in Dončić. Pa kaj bi rad provokator?

   Torej? Torej je etnično gledano Slovenija še vedno Juga v malem in imamo nekakšno reprezentanco kot je bila Jugoslovanska, razlika pa je v tem, da so vsi ti košarkarji, kljub svojim Srbskim ali Bosanskim prednikom, rojeni v Sloveniji Slovenskim materam in plešejo na golico (Murić po eni tekmi). ;) So se pač njihovi očetje in dedje priseljevali v Slovenijo, ker imamo najboljši standard že od Juge dalje in smo vedno bili molzna krava. Nobeden jih ni prosil, da pridejo, smo jih pa sprejeli z odprtimi rokami in smo glede Dragića in Dončića in vseh ostalih veseli, da so prišli, kakšne Jankoviče si lahko pa nazaj dol peljejo. Mržnje do “južnih bratov” niso povezane z njihovo etnično pripadnostjo, ampak z “balkanska posla” mentaliteto, korupcijo. Seveda pa naši slovenski brati v politiki in njihovi strici tudi niso nič boljši. Korupcija ne pozna meja in narodne pripadnosti. Srbski selektor Dorđević danes ob podelitvi medalj ni dal roke njihovi lezbični ministrici, ki jo Sodoma in Gomora lobiji forsirajo v ospredje. On že ve zakaj in sem bral Srbske komentarje, so zelo hvalili to njegovo potezo, za njih je Sale več kot katerikoli umazan politik. Torej zaradi korupcije in tudi zaradi njene lezbičnosti. Srbi ne marajo svoje vlade, kakor tudi Slovenci ne maramo svoje. Vsem je dost korupcije.

   • karlina

    PODPIS

 • resnica peče

  DRAGIĆ na svojem twitterju slabi srbski božič ( 7 januarja) in objavlja čestitke v srbski cirilici……….

 • resnica peče

  DRAGIĆ na svojem twitterju slavi srbski božič ( 7 januarja) in objavlja čestitke v srbski cirilici……….

  • Bozz

   In? Pač ima Srbske prednike in je pravoslavc, verjetno ima tudi kar nekaj žlahte dol, drugače pa je Slovenec, born and raised. To je tudi sam povedal, kakor tudi Dončić.

   • Burek Burecki

    Po tem takem kitajc ki je tle rojen in je tle odrascu slovenc. Enako gre za jankovica. On je pa avtohtoni. Da o siptarski bagri ne govorimo…

    • realnost

     ne mešaj skupaj jabolk in gnilih hrušk. Mafijanković je lopov in ga ne mešaj s poštenimi slovenci in vsemi ki so lojalni in pošteni do Slovenije. pika

     • karlina

      VELIK PODPIS !!!!!!

    • karlina

     No, kar se pa tiče Jankovića in Dragića, ter Dončića, pa je ogrooooooomnaaaaaa razlika, kajti Janković niti slučajno ne zeli biti Slovenec, čeprav je mati Slovenka, ta fanta pa povesta, da sta PONOSNA SLOVENCA !!!!!!

    • Bozz

     Pa kaj tebi ni jasno? Že Lukov fotr Sašo ima mamo Slovenko. Luka ima mamo Slovenko. Dragić ima mamo Slovenko.

     Seveda je Slovenc. Ker je naše ozemlje Slovenski prostor, Slovenska država s Slovensko zastavo in Slovenskim uradnim jezikom in Slovensko kulturo. Slovenc s Srbskimi predniki, ampak še vseeno je Slovenc. Poglej kako poljublja Slovenski grb. Ni vam lahko zavistnežem.

   • karlina

    TOČNO

 • modrec

  evo zmagal smo…to smo mi Slovenci

 • Burek Burecki

  Sploh ni slovenc. Srbulje je kokr koli ga ubrnete…. ma fotra cefurja mamo tudi se pravi ni slovenc….

  • Wizeman

   Ja, mama je čefurka, s tipičnim čefurskim imenom Mojca……

   • karlina

    HA HA HA HA HA HA HA HA HA

 • valentin

  Jaz pa z Francozi iz časov francoske bastilije ( Bourbon ), pa French ne znam. Obupen primer pa sem tudi jaz sam, vse hočem postoritii sam…

 • valentin

  Si individum, unikatna, takšno kot si, te je treba vzeti z vsemi vrlinami in muhami vred. Ha, ha, ha….

  • Ana Job

   Prijazen si Valentin. Pogosto dobivam grobe napade iz lastnih vrst. Branim se tako, kot se pač znam. Včasih s humorjem, včasih napišem kar jim gre.

 • Olga

  Čestitke slovenski kosarkarski reorezentanci! Vsi fantje so morali vložiti veliko truda in odpovedovanja v svoj uspeh!
  Žalostno pa je, da se je slovenska levičarska politika, skupaj s Cmerarjem in Mafijankovićem šlepala in si poskušala nabirati politične tocke na njihovem uspehu!

  • valentin

   Se pridružujem in vprašujem zakaj nacionalna TV ni prenašala vsaj zadnje tekme naših za zlato ?

   • Nikola

    Ker niso dobil licence, dej ne bit tak idiot. Mal treba učasih uklopit krompirček v glavi, predn butneš vn tako.

    • Lustrator

     Ti pa se raje vprašaj ZAKAJ niso dobili licence in zakaj ne prenašajo praktično več nobenega relevantnega športa, čeprav imajo za konkurenco komercialne medijske hiše z nekaj desetkrat nižjim proračunom. Letno samo od neprostovoljnih prispevkov pokasirajo več kot 100.000.000 €, da o oglaševalskem denarju (prav tako velik del s strani državnih podjetij) niti ne govorimo – toliko za okvirno sliko.

     • Nikola

      Očitno ne veš kako se delijo licence za prenos športnih dogodkov. Predlagam, da se malo izobraziš (Google ve) in mi potem odpišeš na moj komentar kako močno si se zmotil in kako ti je žal, da misliš, da si vseved, ter mi obljubiš da boš od danes naprej najprej preveril o čem govoriš in šele potem komentiral.

     • valentin

      Nacionalna TV, ki ji je za nacionalnost bolj malo mar. Vsi jih moramo s prispevki financirati, grejo se še TV prodajo – shop, navijajo samo za uradno varianto aktualne politike, itn

     • karlina

      TOČNO

    • valentin

     Idiot izpadaš ti, misliš, da ne vem nič o licencah pa čeprav nimak ukomponiranega krompirčka v glavi kot ……

   • karlina

    Odgovor-zato, ker je murgeljsko komunistična in niti slučajno domoljubna, zeleli so , da bi Slovenci izgubili, zmagali pa Srbi, itak

  • karlina

   TOČNO

  • samotoje

   Mafijanković! Odličen naziv!

 • Nikola

  Vsem vam lolekom na tem protalu, bi morala bit tale ekipa za zgled, kaj pomeni delati skupaj.
  Če bi bilo v Sloveniji manj takih portalov kot je tale, ki ljudi samo razdvajajo in če bi bila slovenska politika sposobna polovico ekipnega duha naše reprezentance, bi mi vsi živeli v raju. In namesto, da bi se kdo od vas čefurjev kaj naučil iz te zgodbe, se tukaj kot zadnji idioti ukvarjate s tem, kdo je od kod. Idiotizem brez primere.

  • Ana Job

   Točno, lepo si to povedal.

  • Lustrator

   Če sovražiš razhajanje mnenj, potem verjamem, da te portali kakršen je ta in demokracija nasploh motijo. Slovenska reprezentanca ni uspešna, ker bi bila enoumna, ampak ravno zato ker je raznovrstna, demokratična in zagledana v isti cilj. Žal pa je naša politika (odsev prebivalstva) in glavni mediji vse preveč enoumna ter zagledana v popolnoma zgrešen cilj, zato pa že tričetrt stoletja stopicamo na mestu. Da se razumemo, ko rečem “naša politika” mislim na totalitarno komunistično opcijo, ki ima oblast v rokah že 70 let, opozicijo pa pobija, linča in zapira, češ “kaj nas pa razdvajajo!”.

   Totalitarizem brez primere.

   • Nikola

    Ti si tako fixiran na zgodbe izpred četrt stoletja, da ne moreš biti objektiven. Nikakor. V enem odstavku si uspel samega sebe demantirati. “Če sovražiš razhajanje mnenj, potem verjamem, da te portali kakršen je ta in demokracija nasploh motijo…./….glavni mediji vse preveč enoumna ter zagledana v popolnoma zgrešen cilj, zato pa že tri-četrt stoletja stopicamo na mestu”. Če si tako zelo demokratičen, bi moral spoštovati katero koli opcijo, ki je zmagala na volitvah, ki so najvišja oblika demokracije. Razpihovanje nacionalizma na podlagi tega, čigavi starši so od kod pa nima nobene veze z mojim mnenjem, demokracijo, komunistično opcijo ali totalitarizmom. Nacionalizem je samo nacionalizem in nič drugega, vreden obsojanja, ne glede na politično prepričanje kogar koli.

    • Lustrator

     Narobe, močno narobe. Komunizem v demokraciji nima kaj delati – ne mešaj anarhije in demokracije, razlike med njima so kot med dnevom in nočjo. Da sploh lahko vzpostaviš pravo demokracijo, moraš imeti kvalitetno pravno državo z zakoni, ki že vnaprej preprečujejo možnost sodelovanja totalitarnim oblikam na vseh družbenih področjih (gospodarstvo, politika, vera, izobraževanje,…). Prav tako za učinkovito demokracijo potrebuješ pluralno družbo in svobodno izmenjavo mnenj, idej, maksimalna pluralna informiranost državljanov, torej še nekaj kar totalitarizem duši. V Sloveniji zato nimamo niti D od demokracije, kar ni niti nič čudnega glede na to, da imamo po državi še vedno trge, ulice, mostove in preko 5000 spomenikov posvečenih zločinski totalitarni opciji, katere glavni cilj je bil uničenje narodov in demokratične gospodarskopolitične ureditve.

     Kar pa se tiče nacionalizma: ta članek ni nič drugega kot RESNICA, ki razbija srbske nacionalistične napade na naše reprezentante. Resnicoljubnost in domoljubje sta eno, nacionalizem pa drugo. Prav nič od navedenega pa ni za človeštvo tako uničujoče kot internacionalsocializem – družba brez narodov, zgodovine, vrednot.

     • Nikola

      Ti si tako fixiran na zgodbe izpred četrt stoletja, da ne moreš biti objektiven. Ponavljam. Leta 91 je t.i. demokratična opcija (Demos) v svojih rokah imela vse vzvode, da lustrira vse pripadnike totalitarizma, v novi državi, pa tega ni storila. Enako možnost je imela Janševa vlada malo kasneje, pa tega ni storila.
      Ne gleda kako ti gledaš na celetno sitiacijo je Slovenija demokratična družba, trenutna vlada (in vse pred njo) je izvoljena na demokratičnih volitvah. To da tebi rezultat volitev ni po godu, je tvoj problem ni nima veze z imeni ulic in trgov. Očitno si ljudje v tej demokratični državi bolj želijo liberalno usmerjene levičarje kot domoljubne desničarje. In okoli tega je popolnoma nesmiselno razpravljati. Demos (ljudje) Kratos (moč) je nad tvojo odkrito sovražnostjo do totalitarizma in očitno si ti in tvoji somišljeniki v manjšini. Tako to v demokraciji pač je. Prej ko se sprijazniš, lajžje ti bo.

     • Lustrator

      1. “Leta 91 je t.i. demokratična opcija (Demos) v svojih rokah imela vse
      vzvode, da lustrira vse pripadnike totalitarizma, v novi državi, pa tega
      ni storila.”

      Se šališ? Sploh veš kdo vse se je “prešvercal” v Demos in kakšno vlogo so imeli ti agenti v prvih mesecih in letih po osamosvojitvi? Mislim, da ne bom pihnil preveč mimo, če trdim, da je bila dobra polovica Demosovcev pravzaprav začasno prebarvanih partijcev, ki so svojo agendo zelo kmalu začeli zelo očitno uresničevati. To je bil namreč edini način, da komunisti svoje privilegije (in lastno kožo) ohranijo nedotaknjeno tudi v novem režimu medtem ko so v vseh ostalih ex komunističnih državah pričeli lustrirati. Bučar, Mencinger, Hribarjeva je le nekaj danes znanih “Demosovih” ortokomunistov, čeprav so bili ti celo med njenimi glavnimi ustanovitelji(!); Andrej Magajna, Rajko Pirnat, Dušan Plut, Marjan Podobnik, Jože Pučnik, Dimitrij Rupel, Ivan Oman, Katja Boh, Hubert Požarnik, Leo Šešerko in Lojze Peterle. Če vsaj malo poznaš slovensko politiko, ti je hitro jasno, da je celo med naštetimi ustanovitelji podpisniki več kot polovica rdečih. In ti naj bi lustrirali sami sebe?

      2. “Enako možnost je imela Janševa vlada malo kasneje, pa tega ni storila.”

      Kdaj malo kasneje? Morda leta 2004, ko je imel v parlamentu natanko 1/3 svojih in 2/3 komijev, da medijev, sindikatov, gospodarstva, šolstva in pravosodja v absolutni lasti komijev niti ne omenjam? Vse v redu s tabo?

      3. Kako pri zdravi pameti sploh lahko v isti stavek tlačiš nelustriran slovenistan, zgrajen na stotisoč pomorjenih domoljubov, več stotisoč izgnanih in 3 generacijah totalitarno zatiranih državljanov, ki se jim ni še nihče opravičil, njihovi rablji pa so dobili celo spomenike, državne kariere in ostale privilegije? Kako si sploh drzneš omenjati demokracijo v državi, ki ni niti formalno pripravljena priznati in upoštevati EU deklaracijo o obsodbi totalitarizmov in kjer ima komunistična opcija že 70 let absolutno oblast v državi, s svojimi nasprotniki pa obračunava preko medijev, ulice in celo (nelustriranih) sodišč?

      4. ” liberalno usmerjene levičarje”

      Prosim???

      5. “Demos (ljudje) Kratos (moč) je nad tvojo odkrito sovražnostjo do
      totalitarizma in očitno si ti in tvoji somišljeniki v manjšini. Tako to v
      demokraciji pač je. Prej ko se sprijazniš, lajžje ti bo.”

      Tule si napisal dobesedno definicijo tovarišijskega dojemanja demokracije, ki nima z realnostjo prav nič skupnega razen prevod dveh besed s popolnoma izkrivljeno kontekstualno zaslombo. Po tej izprijeni definiciji “demokracije”, smo jo torej imeli tudi v Jugi, jo imajo v Belorusiji, na Kubi, v Venezueli, Rusiji in seveda tudi Severni Koreji. Tudi tam vsakič znova zmaga (ista) Moč ljudstva.

      Obup.

     • freedomfighter

      hahaha sedaj smo že pri skritih agentih…a se vi ljudje sploh poslušate ali pač enostavno kar mečete ven ene neumnosti…a se spomnite vesna ban je tihi agent udbe ahahahahahahahahahahahahahaha BOLANO

     • Lustrator

      Se smejiš izrazu, navedenemu dejstvu ali preprosto samemu sebi in svoji kratkovidnosti?

     • freedomfighter

      Smejim se vsem ki za svojo nesposobnost krivijo druge in tisti desnicar ki za svoj neuspeh krivi levicarja je govno nesposobno…tako kot je pri obratni situaciji seveda…pa se vedno skriti agenti ahahahahahah

     • Lustrator

      Še enkrat in upam, da zadnjič: po kakšni matematiki lahko 1/3 preglasuje 2/3?? To, da se je preko Demosa v novo državo prešvercalo ogromno komunistov je dejstvo, pa ne novo – o njem se je vedelo že v samem začetku in tisti “pravi” Demos pravzaprav ni mogel proti temu ukreniti ničesar. Če bi že takoj razkrinkali podgane na ladji, bi jo te poglodale še predno bi uspeli izpluti iz Jugo pomola. Odločitev je bila, da je odcepitev od Juge prvi, pomembnejši plan od odcepitve od njenih totalitarnih spon. To je seveda razumljivo, saj znotraj Juge do tega nikoli ne bi moglo priti. Problem je bil le v tem, da so uspeli s svojo medijsko mašinerijo takoj po osamosvojitvi narediti tak spin, da so tisti, ki bi morali biti popljuvani kot jugoslovanski hlapci in sedeti po zaporih, bili naenkrat predstavljeni kot nekakšni moderni povezovalni državniki, ki bodo združili vse Slovence v drugačno prihodnost in nepoštene volitve tudi dobili. The rest is history bi rekli Američani, jaz pa bi spremenil kar na reality, saj se od takrat ni spremenilo popolnoma nič. Zamujena lustracija nas iz dneva v dan bolj tepe – a njene neizvršitve ne očitam Pučniku, ampak ljudistvu, ki je jasno pokazalo, da ni zadosti zrelo z akaj takega, sicer bi Kučana linčali, ne pa izvolili za dosmrtnega predsednika. Po Titu Tito.

     • karlina

      PODPIS

     • freedomfighter

      nacionalizem je dober dokler te dela ponosnega na svojo državo…slab rata takrat ko poveličuje državo in narod…ravno zaradi tega imajo srbi take težave ker mislijo da nekaj pomenijo a ubistvu nobenga ne briga za njih…klasičen primer škodlivega nacionalizma…drugače ima pa prav totalitaristične ideje kot so komunizem nacizem in podobne v demokraciji nimajo kaj za delat ker so grožnja sami demokraciji…ampak v demokracijo spada tudi spoštovanje človekovih pravic…ce krsimo te potem tako ali tako nima smisla imeti demokracije ker diktatura večine nad manjšino je še vedno diktatura

     • Lustrator

      Začuda v tem komentarju nisi napisal niti enega protislovja, čestitam. Za upvote boš moral le še definirati kaj je slabega na poveličevanju države in naroda. Pri Srbih ni problematično poveličevanje lastnega naroda, ampak podcenjujoč, zaničljiv in celo sovražen odnos do vseh ostalih oziroma tistih, ki niso v njihovem tesnem pravoslavnem zavezništvu (Rusija, Grčija).

     • freedomfighter

      Zaro ker iz povelicevanja narodaa hitro zaides na zanicevanje drugih…recimo srbi so najaci narod na svetu…nemoze jim niko nista…njihova vera je najbolsa…njihova kultura je najboljsa…srbi so najjaci…no s tem razmislanjem hitr prids do tega da te vsi drugi narodi bombandirajo…zakaj ne mores bit ponosen da si slovenec brez da trdis da smo najbolsi v vsem in da so vsi drugi slabsi od nas

     • Lustrator

      “Zaro ker iz povelicevanja narodaa hitro zaides na zanicevanje drugih…”

      Meja je včasih res tanka, zato pa je potrebno državljane osveščati o tem, da je ljubezen do domovine državljanska dolžnost, a domoljubje definirati v tisti pravi, zdravi luči v kateri ni prostora za sovraštvo.

     • freedomfighter

      To se pa popolnoma strinjam…pr ns je velka napaka ker v solah nimamo drzavljanske vzgoje al pa neki tazga…lahko bi se himna pela zjutri pred poukom v osnovnih solah recimo al pa kj tazga…sam tega nebi nikol cez parlament spravu kar je skoda

     • Lustrator

      Med drugim tudi. Državljanska in verska vzgoja sta osnova VSAKEGA naroda in edina garancija, da lahko ta dolgoročno obstane.

     • freedomfighter

      Ne oprosti verska vzgoja pa nima kaj delat v javni soli…krscanske vrednote so pa tako ali tako zakoni

     • Lustrator

      Mar vera ne sodi v JAVNOst? Mar ni ravno vera tista, ki je definirala veliko večino narodov, sploh tistih starejših med katere spadamo Slovenci? In navsezadnje – ni prav vera tista, ki definira celotno Evropsko civlizicaijo v kateri živimo oziroma bi morali živeti, pa nam to ne uspeva zaradi naših južno-vzhodnjaških jeklenih spon nekdanjega režima? Kdor ne pozna svetovnih verste, sploh pa vere svojih prednikov, mu nobena matematika, fizika, slovenščina, angleščina,… ne bodo mogli pomagati postati dober človek in državljan. To je osnova za življenje, brez veresmo le višje razvite živali. Države, ki vero izrinjajo iz javnega življenja, kaj kmalu postanejo zverinjaki.

     • karlina

      VELIK, PODČRTAN PODPIS, NI KAJ DODATI

     • freedomfighter

      A vi veste da so zahodbe drzave sekularizirane al bi bli radi kot iran sam druge vere…posiljevati ljudi da vrjamejo v boga je pa klasicen totalitarizem…ce jaz ne vrjamem v boga nisem nic manj slovenec in nihce nima pravice mojemu otroku prat glave z vero…to so komunisti delali ko so ti v glavo ubijali vero v socializem

     • Lustrator

      Pojem sekularnosti razumeš povsem narobe – tako kot so te učili v komunizmu izučeni tovariši. Skularnosti ne pomeni izključenost Cerkve iz države, še manj pa vere – pomeni zgolj, da Cerkve ne sme voditi država in države ne Cerkev – v dobro naroda je torej potrebno, da med seboj sodelujeta. Narod brez vere namreč ni narod, ampak zgolj geografska lokacija s prebivalci, ki jih druži isti jezik. Narod je precej kompleksnejši od tega. Na prvem mestu ga definirajo vrednote, zgodovina, kultura, jezik, šele potem ozemlje. Čudno kajne?

      “daj povej zakaj je zivljenje na zahodu zdaj lepso kot kdajkoli prej ko so vsi vrjeli v boga”

      Zato ker smo leta 2017 in je logično da gre razvoj naprej, čeprav… Ali je življenje na zahodu danes RES lepše kot takrat ko so vsi verjeli v Boga? Če vprašaš duhovnike, vernike, otroke ločenih staršev, zapuščene mame samohranilke, splavljena človeška življenja,… zelo dvomim, da boš dobil tako suvereno soglasje. Sploh pa moraš prej definirati “lepše” – v smislu dolžine življenja ali njegove kvalitete? Glede na izredno pogostost depresije in psihološki bolezni nasploh na zahodu (večina ljudi v življenju vsaj obdobje preživi v njej, nekateri), eksistencialne krize, ki vodi k zatekanju k odvisnostim (od cigaretov, alkohola, drog, seksa, kave, adrenalina) in celo samomorom, se zdi, da KVALITETA življenja še nikoli ni bila na tako nizkem nivoju. Vidiš, ni vse tako na prvo žogo kot se zdi…

     • karlina

      A bejz, no krščanske vrednote so tisto, kar bi moralo biti v ljudeh-poštenje, etika, morala, poniznost, skromnost, vse tisto, kar seveda, levičarji ne cenijo, Bog ne daj, da bi tako ziveli, prav zaradi tega in predvsem zaradi tega, pa tako sovrazijo nas, katoliške vernike in RKC.

     • freedomfighter

      Ja desnicarji so pa vsi pisteni boga bojeci ljudje…kok ste enibres oprani…ne vem ce vidte ampak opran je tist ki vidi napake samo pri nasprotni strani in tvoj komentar to potrjuje…moji imajo vedno prav in so nezmotlivi moralno neoporecni levicarji so pa vsi slabi…sprane glave mate ljudje

     • karlina

      PODPIS

   • freedomfighter

    ma daj ne bluzi strinjam se sicer da je razhajanje mnenj zelo pomembno v demokraciji ampak na tem portalu večino ljudi sploh ne daje normalnih mnenj in nobene produktivne debate se nisem zasledil samo šimfanje in žaljenje…ko bi vsaj ljudje pisali kaj pametnega ne pa samo eno in isto kako je treba streljati vse ki se ne strinjajo z nami kako so muslimani živali in kako slabi so komunisti…niti ena od teh debat ne ponuja rešitve samo glupe populistične fore

    • Lustrator

     Kar si napisal, absolutno velja za dobesedno vse rdeče portale od MMC-ja, Mladine, Dela, Večera, 24ur,… Res je, tudi na Novi se najdejo ostri, celo vulgarni komentarji, a skoraj izključno kot odgovori na primitivne provokacije komijev ki prihajajo/te sr*t na enega poslednjih nerdečih utrdb politične scene. Če trdiš, da je takih večina, je to zato, ker le takšne spremljaš ali pa s svojimi komentarji sprožiš. Sicer pa je tu cca 20-30 izredno razgledanih, duhovitih, kulturnih in inteligentnih komentatorjev, kakršnih drugje enostavno ne najdeš. Se pa zavedaj, da boš z rdečimi nebulozami sprožil ostre reakcije tudi s strani bolj tolerantnih komentatorjev, ker vas imamo, po domače povedano že “poln kufer”. Poskusi živeti en sam dan kot drugorazredni državljan (npr. v javnosti nosi majico SDS) in ti bo jasno zakaj.

     • freedomfighter

      Kot prvo sm liberalec in ne komunist…ce ne ves razlike potem skoda besed…drugic pa to ce bi podpiral sds bi bil ponosen na to v javnosti ce pa vecina ljudi ne mara te stranke se pa tut lahko vprasas zakaj in mi ni jasno kajsi hotel povedat…ce vecina ljudi ne mara te stranke je to pac njihova odlocitev ali bi jih raje prisilil v podporo ali pa jim raje kar vzamemo volilno pravico ker so konec koncev sigurno komunisti…bolano mi je to da me napadete ce recem da sem liberalec…a ste isti k komunisti al ste bolsi…jaz nobenega ne napadam zato se imam lahko upraviceno za bolj kulturnega cloveka ker konec koncev a ni pravilno podat svoje mnenje in spostovati mnenje drugega ceprav se ne strinjamo z njim al ga raj napademo da je komunist al pa fasist

     • Lustrator

      Liberalec, da si? No, ta je pa dobra. Po tvojih dosedanjih komentarjih bi lahko sklepal da si prej koservativec, pa ne v tistem klasičnem smislu, ampak v smislu želje po nespreminjanju obstoječe situacije, torej ohranjanju tovarišijskega “kapitalizma” v naši novi stari državi. Si liberalec tako kot so zase paradoksalno trdile najbolj protiliberalne stranke Slovenije; LDS, PS, ZAAB, SMC? Ali si liberalec kakršne ima v svojem gospodarskem programu SDS ali Nsi? Pri nas ima nasploh partija hudomušno navado, da vselej svoje strančice poimenujejo prav nasprotno od njihove dejanske narave – vse omembe “socialni”, vse omembe “demokratska”, “liberalna”, “pozitivna”, “modernega”, “Slovenska”,…

      kar se tiče drugorazrednosti, vidim da žal nisi dojel mojega sporočila, a o tem morda drugič.

     • freedomfighter

      Gospodarski program mi je dalec najbolj vsec od nsi…druzbeno sem pa liberalec…skratka vsak clovek naj pocne kar hoce dokler ne krsi pravic drugega…americani bi mi rekli libertarian

     • Lustrator

      Pa ne če bi prebrali tvoje komentarje.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      VELIK, PODČRTAN PODPIS !!!!!

    • karlina

     Zakaj pa si potem na našem portalu, samo vprašam

   • karlina

    VELIK PODPIS

 • samotoje

  Če bo vsem skupaj kaj lažje in bodo Srbi zato bolje živeli in bodo bolj civilizirani- tudi Milošević je bil Srb. Tudi Šešelj je Srb. Tudi Karadžić in Mladić sta Srba.

 • birko

  Peli so našo himno in nosili našo zastavo, in ali je tu še kakšno vprašanje?

 • tarantela

  Če bi Dončić naredil kiks, bi pa rekl: “Se vid de je Srbin!”

  • freedomfighter

   ja danes nihče ne govori da so vsi čefurji če bi pa zgubili bi bil pa to glavni razlog

   • karlina

    Ni res, za športnike nismo nikoli in nikdar dejali, da so čefurji, nikoli

   • garfi

    komunajzli zlorabljate vse tudi športnike
    in seveda podtikate

  • karlina

   Verjemi, da ne bi

  • garfi

   če bi komunajzli naredili kaj prav bi pa rekli
   se vid da so Slovenci
   no to ni možno

 • janez.pokoncni

  Pri konjih? A veš, da se jaz resno (RESNO – dobesedno mi “kukajo” moje kobile v dnevno sobo) ukvarjam s konji?

 • janez.pokoncni

  Mi imamo četo otrok in res veliko živali. Glede na to, da dejansko živimo na obrobju manjšega mesta – noro veliko živali : 9 muce, 4 pse, 2 konja …

 • freedomfighter

  nacionalizem ni pokopal samo naših južnih bratov ampak tudi že veliko večje in pomembneje

 • Jovo Jamnica

  Sn isko ono, ko si se zakačla z Antonijusom, pa nisn našo. Jas se itak pr opankiču bol malo oglašam.

  • Ana Job

   Napisal mi je zajedljivo naj držim gobec, sem mu pa v istem tonu nazaj in na živce mi gre, da se tako zavzema za farmacevtko. Jaz bi kaznovala oba, njo in Opankarja. Tega teksta ni več.

   • Jovo Jamnica

    Antonijus se ma za nekaj več. Meni glih dol visi za njegovo patetiko, kero trajba po portalu. Rajši sploh nea čitam, kaj palamudi. Nič nisn zamudo…

 • janez.pokoncni

  Mi imamo problem z živalmi, ki so za v lonec zato takšnih. Četa mačk je prav tako bolj slučajnost kot bolana želja po takšnem številu mačkonov. Gre za same najdenčke. Vsaka naša mačka je bila že obosjena na smrt, potem so prišle v rokah mojih otrok … mi smo jih sterilizirali in sedaj so strah in trepet okoliških glodalcev.

  Sam si sicer zelo želim kur ampak se vsi zavedamo, da bi potem umirale od starosti in bi zadnjih par let njihovega življenja od njih ne bilo nobenega haska. :)

 • janez.pokoncni
 • karlina

  Bravoooo, to se govori, on in Dragič, sta še kako zelo, ponosna SLOVENCA !!!!!!

  • !

   po očetu sta SRBA, ker so njihovi očetje priseljeni Srbi.

 • garfi

  zlovenski komunajzli enako zlorabljajo športnike
  tudi Dragič je izjavil, da je ponosni Slovenec

  • !

   njegov oče je priseljeni Srb, Marinko DragiĆ!

   • garfi

    premalo za vašo jugoslovansko reprezentanco

 • bumbar

  Kakšni Sprevrženci Črnuharski!!!!

 • Valter BraniSlav

  Takole je govoril najmodrejsi med modrimi:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZuldxSK_2-4

 • Valter BraniSlav

  TO JE SPOROCIL CIRIL ZAPLOTNIK. NJEGOVE BESEDE VELJAJO SE VEDNO KOT SVEZE, PO 35 LETIH:
  https://www.youtube.com/watch?v=8QKeuCZ5TKY

 • Valter BraniSlav

  BESEDE NAJMODREJSEGA VELJAJO SE DANES:
  https://youtu.be/ZuldxSK_2-4?t=3

 • Get Smart

  Dober prispevek.
  Vendar moramo ob takih primerih karseda natančno ločevati med JUGOKOMUNISTIČNO oz. SRBOKOMUNISTIČNO propagando
  in pa žrtvami te propagande tako v Srbiji kot tukaj in drugje.
  “Deli in vladaj” — je prastar manever kaviarkominternističnih kreatur.
  Četudi bi bil Klemen pripadnik plemena Serbusov, s tem še ne bi bilo karkoli narobe, narobe je,
  ko so lumpenproletarski SERBUSI (serbus = hlapec) serbusi KOMINTERNE in gazdi nastavljajo svoj biča vajen in željan hrbet ter dupe — nekaj primerkov:
  kućan, pahor, janković, mišić mišić, lukšić, golubić in ostali SMC SD LDS … skratka MURGL SRBO RVACKI KAVIAR KOMUNISTIČNI pionirćeti, pa njihove kolegice oziroma drugarice bratušak, murgel, makarović, diklić (hribar nje), vuk godina i tako dalje do tokija.

  Bildanje velikogserbstva je pomemben del AGITROPA, ki se seveda zlahka prime neukih ljudi,
  kdo pa ne bi bil rad kakor “velik”.
  In ker otročički v Srbiji od malih nog poslušajo, da so najveći, najbolji, pač v take kretenizme tudi verjamejo.
  Edino, kar je na plemenih Volgarov, Obarov, Horintov idr. TURŠKIH poslug (=SERBSTVU) velikega, je kultura, ki so jo prejeli od staroselcev,
  torej od SLOVENCEV.
  Mimogrede, saj menda veste, da je takoimenovanemu serbstvu šele Kopitar dal slovnico, seveda posebej prirejeno za čobančeta Vuka-Karadžiča itd.

  Tisti, ki sprejeli in gojijo STARODAVNO SLOVENSKO KULTURO (pošteno delo, resnico, svobodo itd), so pač veliki,
  ostali pa so pač VELIKI SERBUSI (hlapci) KOMINTERNE nje.
  In take serbusne nastavljaće dupeta lahko tudi tu dnevno opazujete, torej Valtere Branislavćete in kar je še MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kloake, ki se tu zliva.
  Po njihovih delih jih boste spoznali.

  • !

   JEBI SE PSIHOPAT. SRBSKI NAROD JE KRŠČANSKI NAROD IN NEHAJ ŽALITI POŠTENIH DRŽAVLJANOV, KI TUKAJ ŽIVIJO!!!!!!!!!!

   • Sašo

    Ja Srbi spadajo med največje poštenjake na naših tleh :). Tudi Goran Dragić ima dodobra oprane možgane od očetovega nacionalizma.

  • res je dovolj
  • ,

   “Dober prispevek.
   Vendar moramo ob takih primerih karseda natančno ločevati med JUGOKOMUNISTIČNO oz. SRBOKOMUNISTIČNO propagando
   in pa žrtvami te propagande tako v Srbiji kot tukaj in drugje.
   “Deli in vladaj” — je prastar manever kaviarkominternističnih kreatur.
   Četudi bi bil Klemen pripadnik plemena Serbusov, s tem še ne bi bilo karkoli narobe, narobe je,
   ko
   so lumpenproletarski SERBUSI (serbus = hlapec) serbusi KOMINTERNE in
   gazdi nastavljajo svoj biča vajen in željan hrbet ter dupe — nekaj
   primerkov:
   kućan, pahor, janković, mišić mišić, lukšić, golubić in
   ostali SMC SD LDS … skratka MURGL SRBO RVACKI KAVIAR KOMUNISTIČNI
   pionirćeti, pa njihove kolegice oziroma drugarice bratušak, murgel,
   makarović, diklić (hribar nje), vuk godina i tako dalje do tokija.

   Bildanje velikogserbstva je pomemben del AGITROPA, ki se seveda zlahka prime neukih ljudi,
   kdo pa ne bi bil rad kakor “velik”.
   In ker otročički v Srbiji od malih nog poslušajo, da so najveći, najbolji, pač v take kretenizme tudi verjamejo.
   Edino,
   kar je na plemenih Volgarov, Obarov, Horintov idr. TURŠKIH poslug
   (=SERBSTVU) velikega, je kultura, ki so jo prejeli od staroselcev,
   torej od SLOVENCEV.
   Mimogrede,
   saj menda veste, da je takoimenovanemu serbstvu šele Kopitar dal
   slovnico, seveda posebej prirejeno za čobančeta Vuka-Karadžiča itd.

   Tisti, ki sprejeli in gojijo STARODAVNO SLOVENSKO KULTURO (pošteno delo, resnico, svobodo itd), so pač veliki,
   ostali pa so pač VELIKI SERBUSI (hlapci) KOMINTERNE nje.
   In
   take serbusne nastavljaće dupeta lahko tudi tu dnevno opazujete, torej
   Valtere Branislavćete in kar je še MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kloake, ki se
   tu zliva.
   Po njihovih delih jih boste spoznali.”

   ?!?!

  • Sašo

   Res je.

 • Urke

  Ojoj, bolnica na tej strani

 • halo

  Dončić ima še vedno srbski priimek, to cel svet vidi. Pa naj se počuti kakor se hoče, njegov oče in očetovi starši so srbski krščanski priseljeni ljudje.

  • Jurij Musar

   Nikdar ne bom razumel zakaj je tako pomembno. Navsezadnje lahko spremeni priimek, če bo potem kaj drugače. Pomemben je človek, ne pa kakšne je narodnosti in vere. Dončić se mi zdi človek na mestu, pa četudi bi bil njegov oče Indijanec, Indijec, Kitajec, Šiptar ali Afganistanec.

  • Sašo

   Mojster, bistvo je za koga se ima on sam, ne pa kakšen ćč je na koncu njegovega priimka.

 • .

  “Slovenija je bila z Juretom Zdovcem na klopi že leta 2009 na pragu finala, a so jo pokopale poškodbe in kratka klop
  Seveda nihče ne oporeka, da na klopi slovenske košarkarske reprezentance sedi srbski trener Igor Kokoškov, a Slovenija je tudi že v preteklosti prišla zelo blizu uvrstitvi v finale evropskega prvenstva s Slovencem Juretom Zdovcem
  na klopi. Leta 2009 je zdesetkana Slovenija v polfinalu po podaljšku
  padla prav proti Srbiji. A vendarle imajo največje zasluge za uspeh
  košarkarji na parketu, med katerimi sta še posebno pomembna oba nosilca
  igre Goran Dragić in Luka Dončić”

  ne pozabite na Srba Raša Nesterovića, ki je v Sloveniji celo življenje kot košarkar.

 • .

  “Slovenija je bila z Juretom Zdovcem na klopi že leta 2009 na pragu finala, a so jo pokopale poškodbe in kratka klop
  Seveda nihče ne oporeka, da na klopi slovenske košarkarske reprezentance sedi srbski trener Igor Kokoškov, a Slovenija je tudi že v preteklosti prišla zelo blizu uvrstitvi v finale evropskega prvenstva s Slovencem Juretom Zdovcem
  na klopi. Leta 2009 je zdesetkana Slovenija v polfinalu po podaljšku
  padla prav proti Srbiji. A vendarle imajo največje zasluge za uspeh
  košarkarji na parketu, med katerimi sta še posebno pomembna oba nosilca
  igre Goran Dragić in Luka Dončić”

  ne pozabite na Srba Rašota Nesterovića, ki je v Sloveniji celo življenje kot košarkar

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!