Pri 25-letnem Ptujčanu našli več kot tri kilograme prepovedane droge

Policisti so na Ptuju ustavili 25-letnega Ptujcana, ki je imel pri sebi konopljo. Ko so naslednji dan pri njem doma opravili hisno preiskavo, so nasli se vec kot tri kilograme te prepovedane droge. Grozi mu do deset let zapora. (Foto: STA)

Policisti so prejšnji teden na Ptuju ustavili 25-letnega Ptujčana, ki je imel pri sebi konopljo. Ko so naslednji dan pri njem doma opravili hišno preiskavo, so našli še več kot tri kilograme te prepovedane droge. Trenutno je v priporu, grozi mu do deset let zapora.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti Policijske postaje Ptuj izvedli identifikacijski postopek s 25-letnim Ptujčanom 30. oktobra v popoldanskem času. Med postopkom so ugotovili, da poseduje prepovedano drogo konopljo, ki so mu jo zasegli.

Ptuj. Policisti so na Ptuju ustavili 25-letnega Ptujčana, ki je imel pri sebi konopljo. Ko so naslednji dan pri njem doma opravili hišno preiskavo, so našli še več kot tri kilograme te prepovedane droge. Grozi mu do deset let zapora. (Foto: PU Maribor)

Ker so policisti zaradi okoliščin, zaradi katerih so sploh začeli postopek s 25-letnikom, utemeljeno sumili, da je storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so mu odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Naslednji dan so na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju pri njem doma opravili hišno preiskavo. Pri tem so uporabili tudi službenega psa, izurjenega za odkrivanje prepovedanih drog. Svoje sume so policisti potrdili, ko so našli in zasegli 3200 gramov konoplje.

Po zaključku pridržanja 1. novembra so policisti osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

D. Č., STA

 • joza joza13

  Ptujčani pa droga…
  Mogoče je pa to bil posranec Andrej Čuš!?!
  Ziher

  • alojz

   Poslanci imajo lahko legalno. Bo prej kakšen vrtičkar brez zaposlitve.

 • cosmosjasnovidec

  In tole je sedaj veliko herojsko policijsko delo?
  Lovijo uboge zeliščarje kateri ne dobijo služb in se pač ukvarjajo z proizvodnjo te neškodljive Indijske konoplje.
  Ćefutarske kriminalce kateri se pa ukvarjajo z škodljivimi trdimi drogami od heroina,kokaina naprej in zastrupljajo mladino z preprodajo pa pustijo na miru.Seveda,ker se jih bojijo in pa tudi dobijo dobre podkupnine kot od “jankovićev”.
  Ta Indijska konoplja je zdravilo proti ogromnim boleznim in je že večina v vseh državah legalizirana samo v Sloveniji ne,ker na ta račun vlada in policija guli denar od proizvajalcev kar je več kot sramota.
  Spravljajo se na reveže,ker se na druge velike lopove ne upajo in na to so še ponosni kreteni zarukani.
  Tale bo tudi na račun davkoplačevalcev in na njihove stroške po nepotrebnem čepel v zaporu po zaslugi zahojenih kmetavzarskih policistov kateri so tako ali tako sramota Sloveniji saj se vse države predvsem pa hrvati smejijo in norčujejo iz njih..

  • janez cepec

   to so bli podmladek SDS, so šli na sejo, pa so računal, de b’ se ga prej mau zadel. kar se pa zdravilneh učinkov tiče, pa zgleda, de teb nč ne pomaga, u stvari, še večji kreten si, od kar konzumiraš travo

   • cosmosjasnovidec

    Janez CEPAC tebi ne pomaga več nič niti zdravljenje v tvoji norišnici kjer že zdravniki zaradi tebe postajajo prismuknjeni.
    Trava še mi trenutno ni potrebna in pa tudi,če bi jo kadil bi prišel tja in ti razbil pičko,ko bi se me prijela.

  • Korenjak

   Pozabljaš, da je bil antifa aktivist Sanjin Jašar, ki so ga prav tako dobili z nekaj kg konoplje, gladko oproščen. Plačilo za aktivnost v mariborskih demonstracijah.
   Sicer pa: res je sramota, da se policija sploh ukvarja s konopljo.

   • cosmosjasnovidec

    Ja Jašar je drugo jaz imam v mislih te majhne travarje pri katerih naredijo preiskavo ter jim najdejo kakih par gramov in iz tistega naredijo celo afero.
    Ne vem kdo je ta iz Ptuja verjetno pa kakšen revež brez zaposlitve kateri je hotel z to travo malo zaslužiti.
    Očitno ni imel denarja niti za več sadik,če je imel samo 3 kg in se je z tem ukvarjal.
    Policija namesto pravih lopovov lovi in nadleguje nepomembneže in ravno to je sramota.

 • Darth Vader

  povejte mi 1 sam dober razlog, zakaj po vzoru Colorada, Nizozemske, Švice, Kalifornije, Washingtona DC, zdej bo tudi Boston (zvezna država v kateri je Boston), Urugvaja, Kolumbije, Indije, Nepala, Jamajke, Kanade, Španije pa še bi lahko našteval, nebi v Sloveniji popolnoma legalizirali ene uboge travce….ne vem kaj je razlika med industrijsko konopljo in takoimenovano “pravo” konopljo……imamo že milijon spletnih trgovin z CBD olji, THC olji, na Hrvaškem pacientom po kemoterapiji predpišejo 6 mesečno terapijo z konopljinim oljem v katerem je 35% THC, zato, ker jim to povrne apetit, voljo do življenja, spijo in normalno funkcionirajo……ekonomski učinki na turizem, zdravstvo in kmetijstvo, nepremičninski trg bi bili izredno pozitivni…….Colorado je lansko leto pobral za 1.2 MILIJARDE USD DAVKOV samo pri trgovini s travo jebote…….in s tem denarjem so zgradil šole pa ceste…..mi bedaki pa se pufamo na mednarodnih finančnih trgih…….sam pa poznam 5 primerov iz širšega prijateljstva, kjer si je član družine pozdravil kaj jaz vem kakšno obliko diagnosticiranega raka, tako da je enkrat mesečno šel v avstrijo po 10ml tega olja za 500eur…..k avstrijskim zdravnikom……kle je ogromno denarja v igri, bistveno več denarja in gospodarske aktivnosti, kot jo je od tega, da enga 25 letnega smrkovca za 10 let en neumen policaj sprav v ječo, ker je posadil nekaj, kar je zdaj že v skoraj 50% sveta popolnoma legalno…….

  • Darth Vader

   aja saj res spomnil sem se razlog…..v nekem dokumentarcu, ki je prikazoval divja 70ta v ZDA ter vso to CIA aktivnost v Kolumbiji, ko so lovili Escobarja……je bilo v 5min segmentu omenjeno, da je sever Kolumbije v 70ih doživel pravi ekonomski boom zaradi…….ameriškega trga marihuwane……kaj se je zgodilo? revni kmetje so začeli to sadit na svojih zemljiščih in ker je bilo to tako finančno donosno tem kmetom, so v 1 desetletju postali vele-kapitalisti na tem področju in ta Sever Kolumbije – obalni pas, je postal najbogatejša regija Kolumbije……najbrž je to glavni problem, ker če bi povprečen kmet pridelal ne vem….100kg konoplje, bi glede na to, kakšne so cene na nizozemskem v enem letu postal evrski milijonar…….tega pa seveda vladjoča struktura v Sloveniji ne more dopustiti, ker bi na ta način dobili kapitalsko močnega razrednega sovražnika……..pa čeprav bi lahko pri vsakem kmetu pobrala samo zaradi tega pridelka 200.000eur davka na leto…..

 • lauraas

  Kaj pa kmetje in koka v Kolumbiji?

 • lauraas

  Od kdaj je kajenje zdravo?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!