Razkrivamo pravi razlog za gonjo proti Boštjanu M. Zupančiču: Je (bil) nevaren za kandidaturo za predsednika države?

Boštjan M. Zupančič (foto: STA).

Ugledni pravnik dr. Boštjan M. Zupančič, med drugim nekdanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu in nekdanji sodnik Ustavnega sodišča Republike Slovenije, je bil s strani Cerarjeve vlade deležen hladnega tuša pri podpori kandidature za člana Odbora Organizacije združenih narodov za človekove pravice po tem, ko je ta Simone Veil, nekdanjo francosko ministrico za zdravje in za nekatere ikono boja za pravice žensk prek družbenega omrežja Facebook, označil kot največjo morilko vseh časov. 

Veilova je namreč v času, ko je zasedala položaj ministrice za zdravje, uzakonila pravico do splava nerojenih deklic in dečkov ter s tem prispevala k sprožitvi tovrstnega trenda po celem svetu, kar jo posledično opredeljuje kot največje morilko vseh časov. Vsako leto namreč po celem svetu več kot 40.000.000 deklicam in dečkom odvzamejo pravico do življenja, kar znaša več kot 125.000 zapravljenih življenj dnevno.

Zaradi izrečene resnice je Boštjan M. Zupančič postal tarča blatenja in diskriminiranja s strani medijev in vlade, kljub temu, da se v resnici zavzema za spoštovanje človekovih pravic. Vlada bo tako na prvi seji po počitnicah umaknila podporo kandidaturi Zupančiča, zunanji minister Karel Erjavec pa je za nacionalno televizijo povedal, da ocenjuje, da se njegove izjave nanašajo na pravico do splava in pri tem dodal, da ta pravica pri nas predstavlja ustavno kategorijo, ki kažejo na neustreznost Zupančiča do stališč, ki so bila sprejeta pri nas in so v skladu z ustavo.

Boštjan M. Zupančič je za Novo 24TV komentiral, da stališče ministra Erjavca razume v političnem smislu, kjer mu po skoordiniranem stampedu proti njemu ni preostalo nič drugega. “Drugo je vprašanje, zakaj je do stampeda sploh prišlo, ker je bil več kot očitno usklajen. Vsebinska vprašanja o požarih in splavu so ostala kolateralna škoda. Feministični lobi tudi znotraj ministrstva za zunanje zadeve je hotel doseči, da bi bila na mesto člana Odbora OZN namesto mene imenovana Sancinova. In to jim je uspelo. Gospa pa o človekovih pravicah v najboljšem ve precej manj kot jaz, če se milo izrazim. Mislim pa, da je bil povod za stampedo še nekje (in bolj bistveno) v strahu, da bi res kandidiral na predsedniških volitvah. Za to je bil s strani medijskih agresorjev potreben vnaprejšnji napad (preemptive strike).”

Na besede Erjavca se je Boštjan M. Zupančič odzval in dejal, da ga razume, saj gre za nekaj političnega in dodal, da je ministru že povedal, da ga bo razumel, če ga ne bo podprl, čeprav je že dobil podporo od enajstih držav. “Razumem, da minister s političnega stališča ne more podpreti nekoga, ki zapiše nekaj takšnega.” 

Boštjan M. Zupančič (foto: STA).

Boštjan M. Zupančič: “A monopola tiskanih in uradnih medijev je konec. Ustvarja se nova kontrakultura, na družbenih omrežjih, in ljudje so se na moje pobude 99-odstotno pozitivno odzvali. Učinki so prav nasprotni tistim, ki so jih pričakovali. Te igre še zdaleč ni konec …”

Erjavec bo tako po počitnicah za novo kandidatko predlagal Vasilko Sancin, ki se je prav tako prijavila za mesto v tem odboru. Kot lahko vidimo, je za napredovanje nujno potrebno zagovarjanje splavov, v primeru, ko človek zagovarja svoje stališče, pa je predmet kritik iz vseh strani. Podporo Zupančiču so izrekli tudi v Glasu za otroke in družine z izjavo: “Poklon Boštjanu M. Zupančiču za njegov nesebičen boj za človekove pravice nerojenih deklic in dečkov. Je najresnejši kandidat za Belo vrtnico, najvišje priznanje za človekove pravice za leto 2017.”

N. Ž.

 • RATATA

  Te igre še ni konec!
  Izgubiti nima česa, upam, da se mu “da” narediti kaj za resnico in pravico v in o Sloveniji ter za Slovence in o Slovencih.

  • Valter BraniSlav

   Kaj je resnica o Sloveniji? Da v njej bivajo Slovenci. In kaj je resnica o Slovencih? Da imajo duso hlapca in da tega nocejo spremeniti. Nocejo se pocutiti kot gospodarje, laze je vztrajati v hlapcevski drzi in samo sovraziti namisljene nasprotnike (Tito, Makaroviceva, LGBT) kot pa vzeti usodo v svoje roke… Smo pac narod slabicev, luzerjev in pijancev. Amen…

   • RATATA

    Lej, če ti nisi Slovenec ti ne morem pomagat.
    Tudi, če slučajno si Slovenec to NISI!
    SI pa SLABIČ! To pa si!
    Tudi “luzer” si.
    Primitivec si, s katerim se ne mislim pogovarjati.

   • tohuvabohu

    Ne posplošuj, cepec. Če ste hlapci levaki, še ne pomeni, da smo vsi taki.

 • Valter BraniSlav

  Razkrivamo pravi razlog za gonjo proti Boštjanu M. Zupančiču: Je (bil) nevaren za kandidaturo za predsednika države? PA DAJTE GA SRAT, V OZADJU SEVEDA STOJI ZLOGASEN MOCAN GEJEVSKI LOBI, CE PA NE TA POTEM STOJI ZADAJ KUCAN. IN CE NE KUCAN POTEM MARSAL TITO, STALIN ALI KDO DRUGI OD LEVICARJEV… Vprasajte gospoda Donka, on ve vse… tako kot bog vse vidi in vse ve…

  • RATATA

   Zakaj tolk piješ?

   • tohuvabohu

    Strela mu je udarila v mobitel, pa je čisto iz sebe, revež.

  • tohuvabohu

   Glavne si pa pozabil, neroda: mirovni inštitut in feministični lobi.

 • Valter BraniSlav

  Tale profesor Zupancic je baje zelo dober predavatelj. Na pravu je predaval celo Shakespearjeve sonete. Tja je sla prijateljica moje hcerke na predavanje. Sicer studira anglescino pa je rekla da je pravnik Zupancic analiziral Shakespearja bolje od profesorjev angeskega jezika.

  • nicor

   Mu analiza Shakesperjeve poezije pri taki izjavi nič ne pomaga. Inteligenten človek take izjave ne da.

 • Tomaž Sajovic

  Poglejte, pičke usrane desničarske.

  Vaša življenja so bedna, usrana in mizerna. Za to ste krivi sami, ker ste zarukani zahojeni neizobraženi idioti. Če bi dokončali vsaj gimnazijo bi vam bilo precej lažje. Ampak ste raje popival, delali pizdarije in bili blazno pametni, kako vam križni račun nikoli ne bo prišel prav.

  Sami ste krivi. NIHČE DRUG. Nobeni komunisti, nobeni Židje, nobeni Arabci, nobeni Švedi… Jasno? SAMI STE KRIVI.

  In tudi če vašim izdajalskim domobranskim govnom postavijo sto spomenikov in se vam vsi opravičijo, ker so vam osvobodili kurčevo domovino in vam vsak dan polagajo vence in ima parlament vsak dan žalno sejo, boste še vedno usrani pičkuni na minimalcu v usrani službi in usranih gatah. Ker ste nesposobni. VI STE NESPOSOBNI. A štekate, pizde smrdljive?

  In če se nikoli več noben tujec v celotni zgodovini ne preseli več v Evropo boste še vedno lažnjive pizde z bedno plačo kupovali pasjo hrano v EuroSpinu. Ker ste nesposobni. VI STE NESPOSOBNI. Ja?

  In skrajen čas je, da si kurbeži ostudni zagnojeni nacistični to priznate. Lažje vam bo, pa še otroci vas ne bodo sovražili iz dna duše.

  • tohuvabohu

   Tebi se je moralo zgoditi nekaj hudega. Pa ne mislim samo to, da te je nekdo najel, da tukaj glumiš komentatorja in pljuvaš, da se kar kadi. Ne, moralo je biti nekaj mnoooooooooogo hujšega. Se mi kar smiliš, revež.

   • Tomaž Sajovic

    Resnica boli, ne?

    • Čistilec

     Tebe boli tvoja posrana pofukana rit, ker so te od zgodnjega otroštva naprej posiljevali in ti razparali posrano danko.
     Razumem, da ti je to pustilo trajne posledice na tvojem mentalnem in duševnem stanju.
     Kljub temu pa ti svetujem, da pripreš svoj ogaben gobec, ker se ti lahko kaj hitro zgodi, da boš hodil okoli s kolumbijsko kravato! Ja!?

  • EOL

   Res, le kaj se je moralo tebi hudega zgoditi že v otroštvu, da si danes taka razvalina, da človek ne najde besed…
   Sicer ima pa Janša za take kliniko v Avstraliji. Je pred kratkim razkril, da je odprl poseben psihiatričen oddelek… pošlji mu prošnjo, da te vzame pod nujno!

   • Tomaž Sajovic

    Poglej pizdun. Bom ponovil: gre zato, da si vi drekači desničarski ne priznate, da ste sami krivi za svojo bedo. Ja? In kot rečeno: tudi če Slovenijo preplavi nafta in krave serjejo diamante, boš ti še vedno usrana luzerska pizda z minimalcem. Ker več nisi vreden. Nihče ne bo več plačal za tvoje neznanje. To je tržno gospodarstvo. Če si sposoben naredi firmo in delaj denar. Če nisi, kot ti, pa crkuj v svojih usranih pospermanih gatah. AMPAK ZA TO NE OBTOŽUJ DRUGIH.
    V nobenem okolju in v nobeni situaciji ne bi uspel. Kamorkoli bi te dal, bi bil luzer z bedno plačo in usrano službo. Ker si nesposoben. JASNO?!

  • antimur

   Sajovic, po takem sovraštvu, ki ga je zmožen samo ultralevaški fašist, ali po domače kučanist, izgubi človek miren spanec in to z vzrokom.

   • Tomaž Sajovic

    Ni huda duševna motnja, pizdunček. Gre samo zato, da si vi drekači desničarski ne priznate, da ste sami krivi za svojo bedo. Ja? In kot rečeno: tudi če Slovenijo preplavi nafta in krave serjejo diamante, boš ti še vedno usrana luzerska pizda z minimalcem. Ker več nisi vreden. Nihče ne bo več plačal za tvoje neznanje. To je tržno gospodarstvo. Če si sposoben naredi firmo in delaj denar. Če nisi, kot ti, pa crkuj v svojih usranih pospermanih gatah. AMPAK ZA TO NE OBTOŽUJ DRUGIH.
    V nobenem okolju in v nobeni situaciji ne bi uspel. Kamorkoli bi te dal, bi bil luzer z bedno plačo in usrano službo. Ker si nesposoben. JASNO?!

    • RATATA

     V bistvu presenečaš. Pa ti si desničar.
     Odloč se že enkrat kaj si.
     No da si žid si se že odloču. Bumbar

     • Tomaž Sajovic

      Jaz sem za uspeh sposobnih ljudi in prenehanje financiranja nesposobnih. Pa so zaradi mene levi, desni, oranžni ali dvakrat žgani. Jasno?!
      Kaj pa sem, je pa povsem irelevantno. A ne?

     • RATATA

      Ti si irelevanten

     • Tomaž Sajovic

      Seveda.
      Zdaj pa pojdi malo biblijo brat, pa reporterja, pa demokracijo in se kurči, kako imaš zaradi levičarjev, Kučana, migrantov in ne ve če koga kurca zafukano življenje brez ciljev, ambicij in bedno usrano službo, ki jo imaš samo še zaradi socialnega zakona o delovnih razmerjih. Če bi bili v pravem kapitalizmu bi bil na ulici, pizda neuporabna.

     • RATATA

      Oprosti, da ti tako pozno odgovarjam, saj sem tvoj odgovor, nasvet in tvojo ugotovitev kaj sem spregledal.
      Jaz bom na ulici, kljub temu, da meni osebno in moji družini prav nič ne manjka, za kar poskrbim sam s svojim delom. Na ulici bom reševal druge, ki se ne znajdejo in so izkoriščani zaradi nesramnih, lopovskih kradljivcev, komunajzarskih prefarbancev, ki so uzurpirali vse veje oblasti, prihvatizirali celotno nekdaj skupno premoženje, ki je bilo najprej podružbeno in nato podržavljeno, na ulici bom zato, ker se mi ne zdi prav, da je slovenski narod tako zahrbtno izsiljevan, zaničevan in obremenjen s plačevanjem komunističnih svinjarij miljonkrat prefarbanih sinov in vnukov vseh lažnivih okrvavljenih klavcev komunistične revolucije. Na ulici bom zahteval lustracijo in pošteno sojenje vsem, ki so ugrabili državo mojim Slovenkam in Slovencem in meni.
      Kaj počneš tu in zakaj me niti ne zanima, si pa pokvarjen opranoglavi in brezvezni izmeček!

     • Ana Job

      To si čudovito povedal. Vsi bi morali tako razmišljat. Tudi jaz se ti pridružim na ulici in jih še par komadov pripeljem s sabo.

  • Spartan

   UAU! Kakšna jeza! In s to manifestacijo besa naravnost spektakularno razkazuješ svoj strah. Strah, da se vaše dekade lažnjive prevlade nepreklicno zaključujejo. Ja miško…smrdiš mi po strahu! In take vas imam najrajši!

   • Tomaž Sajovic

    Presenečen boš, pičkun hinavski.

    • Spartan

     Je to vse kar znaš? Ker, kot vidim, vse kar imaš so grde besede. In če bi grde besede bile orožje, bi bil tole najbolj krvav forum na internetu. Kdajkoli!

     • Tomaž Sajovic

      *kadarkoli
      Nauči se slovesnko, pička usrana zanemarjena.

     • Spartan

      Puno sereš. Ne laprdaj ti meni o slovenščini. Odpri SSKJ in preveri izraz preden bruhaš svoj bebav strah!

      Sicer pa, veš kaj. Ker se mi zdi, da imaš že od otroštva naprej svoj rilček napeljan v tisti skupni zlat lonec poln medu, mislim, da te je nečesa še posebej strah. In sicer, na smrt te je strah, da boš na koncu igre v najboljšem primeru TI tisti “usran pičkun na minimalcu v usrani službi”, kot si že zmerjal v svojem postu zgoraj.

     • Tomaž Sajovic

      Nope. Kar tolaži se.

     • Tomaž Sajovic

      Kretenček. To, da je beseda pravilna, še ne pomeni, da si jo pravilno uporabil. A ne, fukonja.

  • Poštenje velja

   Takele bomo pa mi posravil katere je DOLFI zgrešu!

  • Jezus Kristus

   Sin moj, a zday nisi več Domobranc Gey, si večplastna oseba, mogoče ti radenska škoduje.

  • Janez

   Uh !
   A SI POJEDEL POKVARJENO PAŠTETO ?
   Ampak ?
   KAJ IMAJO – HUDE PREBAVNE TEŽAVE – SKUPNEGA – S POLITIKO?
   S TEBOJ
   JE PA HUDO.
   A pišeš z URGENCE? A ti izpirajo želodec? Srečno. L.R. J. KOMENDA

  • MEFISTO

   To je posledica vročine in pomanjkanja denarja za alkohol.

   • moon

    Ja, nekaj ga je hudo prizadelo, čeprav mislim, da je tak že od rojstva.

  • dr Janez Sveti

   Vse o sebi si povedal
   DR Janez Sveti genij

  • Snorri Sturluson

   Zelo globoke besede intelektualca katerega je sproduciral nas izobraževalni sistem .

  • slosin

   dej pizdek zahojen, umir se! Poklič na 112, dostavili te bodo tam, kjer ti je mesto..

  • Viktorh

   Tik – tak, še 29 dni, pa…

  • alojz

   To pa je slika naše levaške inteligence. Bravo Tomaž. Koliko let pa si bil vpisan na FDV?

   • Tomaž Sajovic

    0 let. Sem naravoslovec.

  • MižekFiga

   A o pičkah ste se pa pri Spolni vzgoji učili. KDO JE NAPISAL UČBENIK IN ZVEZEK ZA VAJE?

   • Tomaž Sajovic

    Kurac tvoj.

  • Aton

   Levičarski intelektualci se tako redko oglašate!

   • Tomaž Sajovic

    Vem. Se bomo pogosteje, pizduh navaden esdeesovski.

 • nicor

  Edino prava reakcija na njegovo izjavo. Ali je potencialna kanditatka prava, se mi pa ne sanja in je ne komentiram.

  • RATATA

   Vasilarka mora dobiti nagrado za vso nategovanje naroda, ki ga je izvršila v času priprav sporazuma o arbitraži za določitev meje s hrvatsko in o komentiranju katastrofalne odločbe.

   • Janez

    Ta?
    TOMAŽ !
    SPODAJ – SE ZDI, DA JE POJEDEL POKVARJE O PAŠTETO. Ane ? L.r. Janez KOMENDA

    • RATATA

     Ja, tisto pašteto iz jna, že 26 let odprto.

 • Jezus Kristus

  Vsa čast Boštjanu M. Zupančiču, za izrečene besede in hrabrost, da jih je javno objavil, čeprav je dobro vedel, kaj bo sledilo.

  • Janez

   No !
   TOLE PA SO BESEDE VREDNE PRAVEGA – JEZUSA KRISTUSA.
   Se opravičujem, če sem ti kdaj kaj strupebega zapisal. Zdelo se mi je, da ta vzdevek !
   Zlorablja tisti provokator Tunnek&comp. . Lahko noč. L.r. J. KOMENDA

  • KAPIBARA

   Sledi : Komunjazarski pogrom

 • VRHOVNI SODNIK

  Vasilko Sancin, a to je tista, ki je tako strokovno pripravila naš zagovor za AS, da smo izgubili teritorialni stik z MM, 1/5 Piranskega zaliva in 100 Slovenk in Slovencev, ja madonca, to je ta prava, če bi se norca delal, Erjavec tebe čaka zahvala na volitvah 2,85%, pa pa DZ, je zadnji čas, tud upokojenci so te spregledal.

  • SDS je v mojem srcu

   ITAQ

  • Rdeče zvezdaš Zoran

   Oba sta težka nesposobneža, Erjavec pa še laže, kot pes teče.

  • Janez

   Ja!
   Tista – se zdi.
   Da tudi prejemnica slavnih daril dr. Turka. Če me spomin ne vara. L.r. J. KOMENDA

   • VRHOVNI SODNIK

    Tista, ki se je po Plavi laguni za Bežigradom s slinavcem valjala.

  • samsara

   Pa v zvezi s prešuštvom tov. drugorazrednega je bila tudi omenjana.

 • Janez

  VSA ČAST !
  Gospodu B. M. ZUPANČIČU ! Vse – iskreno – spoštovanje !
  Dajmo !
  G. Dr. ZUPANČIČU MOČNO PODPRO !
  – KOT CIVILNA DRUŽBA – PREBIVALCI SLOVENIJE !
  Tega
  NEPOMEMBNEGA DESUS MANIPULATIVNEGA K. ERJAVCA ? INTERPELACIJA !
  – PA ?
  Dajmo ga – že
  VEN IZ SLO POLITIKE. NAS SLOVENCEV – ON – NE PREDSTAVLJA. L.r. Janez KOMENDA

 • VERZIFIKATOR

  Sebastian M.

  UMOR JE NAPISALA

  Georga Simenona sem se spomnil,
  bil je kriminalk ljubitelj rekel,
  tem se zlepa res ne bom odrekel,
  je nazadnje k stvari še pripomnil.

  V eni teh morilka je Simona,
  je priimek nepomemben čisto,
  saj pri kriminalkah šteje tisto,
  kolikokrat te oblije zona.

  Kup pobitih malih otročičev
  kajpak le umor se imenuje,
  naj se še tako ga prekrščuje,
  dejstvo je, da to je akt hudičev.

  Splav Meduze, kjer se kanibalska
  združba za obstanek svoj bojuje,
  ta med kriminalkami zmaguje,
  top zasedba je na njem igralska.

  Avtor stvar takisto le naslavlja,
  da človeku vsakemu je jasna,
  prepoznavna združba silno glasna
  pa skrbi, da se moža odslavlja.

 • ljubinica

  Tule ob “aferi BMZ” se je kot na dlani razkrilo, kako smo kot zahodna civilizacija zabluzili ….
  Evropskega sodnika za clovekove pravice bodo odstavili, ker ne spostuje clovekovih pravic …
  Je mozen se vecji absurd?
  Clovekove pravice so postale samo orozje v politicnem boju za oblast.
  Kako je do tega prislo?
  Clovekove pravice so nastete v Deklaraciji o clovekovih pravicah. Glavni avtor Deklaracije je francoski katoliski filozof Maritain. Maritain je pri sestavljanju Deklaracije izhajal iz naravnega prava. Naravno pravo je utemeljeno v Bogu. Clovekove pravice so univerzalne, pripadajo vsakemu cloveku, so neodtujljive, ker so nam dane od Boga in NE od DRZAVE. Drzava clovekove pravice samo varuje ne pa doloca. Samo na osnovi naravnega prava je mogoce obsoditi nacisticne in komunisticne zlocine.
  Maritain tega ni mogel zapisati v Deklaracijo, saj Deklaracije komunisticne drzave tudi brez tega niso hotele podpisati …
  Maritain je predvidel, kaj se bo zgodilo. Clovekove pravice bodo postale predmet interpretacij. In to imamo danes.
  Erjavec trdi, da je splav clovekova pravica, ker da ja ta pravica zapisana v Ustavi.
  1. V Ustavo lahko drzava zapise karkoli, pa to se ne pomeni, da je zapisano tudi v skladu z naravnim pravom …
  2. Nikjer v slovenski Ustavi ne pise, da je splav clovekova pravica. To je samo levicarska interpretackja nekega clena v Ustavi.
  Clovekove pravice, temeljece na naravnem pravu, so: pravica do zivljenja, pravica do dostojanstva, pravica do svobode.
  Splav je zlo. V vseh druzbah so poznali splav, ampak obravnavali so ga kot to, kar je: zlo.
  Zdaj ga pa razglasajo za “pravico”. Zlo ne more biti pravica.

  • von Rhein

   Za te rdeče zblojence je več vrst človekovih pravic. Enako kot več vrst resnic.
   Vsega imajo na izbiro v svojih betonskih (beri . glavah) skladiščih na izbor po samopostrežbi.

  • if

   Bravo!

  • črnaovca

   A je naravno pravo tudi zob za zob?

  • princeska

   Država je zlo, jemlje revnim in daje bogatim- Zakaj je vodenje države pravica politikov?

 • Antonius

  Če bi Boštjan M. Zupančič kandidiral doma za predsednika države, bi imeli vsi skupaj več od njega, kot če sedi v Odboru Organizacije združenih narodov za človekove pravice.
  Zupančič v Ustavno sodišče zagotovo ne bi predlagal partijskih krivosodnih kadrov, kot je to storil prefarbanim partijcem zvesti Pahor.

  Verjetno bi Boštjan M. Zupančič že v prvem krogu zmagal z ogromno večino.

  • janez.pokoncni

   Verjetno se BMZ ne bi uvrstil niti pred Murka. Razlog je seveda v volilnem telesu + BMZ je širši javnosti neznan. Njegove sicer odlične kolumne so dosegle krepko manj kot 1% volilnega telesa. Spomni se zadnjih volitev za predsednika države. Zver je medijsko neprimerno bolj izpostavljen kot BMZ pa je vse skupaj izpadlo precej revno.
   Če še 1x seciram volilno telo : 600K upokojencev, 400K zaposlenih v državnih firmah, 250K razširjen javni sektor in ostane še 250K.
   Seveda ne vsi, a večina gre na volitve obkrožat svoje interesno združenje. S kakšno demagoško bombo bi BMZ nagovarjal upokojence, zaposlene v državnih firmah in JS? Nobene šanse ne bi imel kot politik, še posebej kot strankarsko neopredeljen. Ne v Sloveniji, povsem okuženi z virusom kolektivne blaznosti.

   • MižekFiga

    BMZ je bil 9 let v misiji “Domobranci so izdajalci”, 100% uspešen! Zdaj ga rabijo več ne, torej pesmice naj piše in čaka pokojnino, ali pa izpljuva pravo resnico o komunistih, poimensko prosim.

    • janez.pokoncni

     JA!

   • Antonius

    Zadostovala bi javna izjava BMZ, da krivosodje dovoljuje kršenje pravic upokojencev iz naslova zlorab njihovih vplačevanih odtegljajev na skupni račun v pokojninski blagajni.
    Erjavčev Desus po tej izjavi niti v parlament ne bi več prišel.
    V izjavi predsedniškega kandidata BMZ ne bi bilo niti nobene laži, niti nobene demagogije.

    Ob vseh “mlečnozobih” kandidatih bi bil BMZ s svojimi predupokojenskimi leti zagotovo najbolj zrel in po stažu in izkušnjah najbolj primeren kandidat za predsednika države.
    Predsednik države je lahko samo nekdo, ki povsem neodvisen ni več nobeni politični stranki dolžan nobenih politikantskih uslug iz preteklosti.

    • janez.pokoncni

     MižekFiga me je prehitel (nič jezen :):) ) !! BMZ je butnil 2-3 dobre, kritične izjave ampak njegov pedigre je vsaj zame zelo problematičen.
     Lahko bi sam kaj pametnega napisal ampak bolje ne bi zmogel, kot je to danes twitnil Vinko Vasle, ki ga osebno ZELO cenim
     https://twitter.com/vinkovasle1/status/894465454797987840

     • Antonius

      Janez, poznam ozadje takih in drugačnih “zgodb” in tehnik, kako se posameznika povzdiguje in sesuva, če se in kadar se pokaže potreba. Z zlonamerno anonimko poslano z mestnega ZK v zelo veliko podjetje, kjer sem delal, sem imel v skupnih službah celo sam opravka. Generalnega so poizkušali osirali, ker je imel novi mandat pred seboj.
      Hvaležen bom za povezavo na očitano početje BMZ proti domobrancem, ki v tem trenutku niti niso ne vem kako pomembni.
      Najlažje je izsiljevati take, katerih poklicna kariera je bila odvisna predvsem od soglasja partije. Očitno ima pri karierah še danes prste najbolj zraven partija.
      Ena od cvetk, ki sem jih slišal na račun BMZ-ja je bila, da pretepa svojo bivšo ženo.
      Moj sosed je bil, pa nikdar nisem videl niti slišal, da bi bilo med njima dvema kaj narobe. Ampak pretepal jo pa je, so zagotavljali najbolj obveščeni.
      Da ne pozabim! Bivši poslanec v ljudski skupščini, fizik po izobrazbi je bil moj predavatelj in član ZK, pa mu nisem imel kaj očitati tudi potem, ko so ga z ostalimi štirinajstimi poslanci vrgli iz parlamenta, njega pa še iz faksa.
      Kučanovi prefarbanci imajo še danes v rokah usodo mnogih karierno uspešnih ljudi.
      Sicer pa hvala za tvoje razmišljanje in opozorilo Mižka fige. Vsebina nam je pomembna, ne prazno blatenje.

     • janez.pokoncni

      V tem trenutku, ki traja že več kot mesec dni in bo še vsa 14 dni, je moja internet povezava na ravni kamene dobe. Kaj konkretno se najde na netu o njem boš lažje prebrskal sam, osebno se BMZ spomnim oziroma še bolje, se ga ne spomnim. Na “plano” na “našo” stran prihaja zadnja leta.
      Pri nas se ga obravnava predvsem kot pravnika, čeprav je zase večkrat dejal, da je bil in ostal predvsem filozof, kar je zanj vsekakor plus. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je iz Amerike prišel zato, ker mu je tam šel na jetra Reganov neoliberalizem in tu se pri meni nekako končajo simpatije do njega.
      Prišel je iz razvitega sveta razlagati v takrat še povsem komunistično okolje o prekletstvih kapitalizma?! BMZ je sebe še v turbolentnih časih osamosvajanja naslavljal za zagovornika socializma!!

      Prilagam izsek iz leta Dolenskega lista 1990 ( … ni za kaj ;) )! Vem, nekdo bo rekel, da se lahko vsak obrne ampak BMZ je bil v kritičnih časih salonski kaviar socialist in ne glede na všečne izjave, ki jih spušča v eter zadnja leta, le te vsaj name ne morejo tako vplivati, da bi ga želel za predsednika države. Imam pač to smolo, da se me demenca še ne loteva.
      http://www.dolenjskilist.si/media/arhiv-pdf/dl/1990/DL_1990_03_29_13_2119.pdf

      Torej – a te ta vsebina (z linkom vred) prepriča ali je to prazno blatenje?? Mislim povsem resno – prosim za odgovor, ker mi je tvoj zadnji stavek malo stisnil ledvice.

     • Antonius

      To, kar je Zupančič na dolenjskem povedal je samo ponovitev tistega, kar je pred tem javno povedal na slovenski tv. Ne želite si kapitalizma, ker ne veste kaj to je. Preroško je govoril o tem, kar imamo kapitalističnega danes v Sloveniji.
      Obstojata pa kapitalizem in kapitalizem. Eden je po Kučanovih vatlih odmerjen, drugega nam kažeta pa najbolj prepoznavna Akrapovič in Boscarol.
      Se pa z Zupančičem strinjam. Če odmislim človeški potencial in na kapitalizem pogledam zgolj filozofsko po njem, ima njegova filozofija absolutno prav.
      Požrten kapital najbolj siromaši tiste, ki na trgu kupujejo za njegov dobiček.
      Vodni viri so vse bolj zasvinjani, nafta je počasi na odhajanju, brez plastike bo bolj težko živeti, hrano za sedem milijard ust je vse težje pridelati in počasi se bo svet premaknil v smer, ko bo potrebno vzpostaviti družbeni sistem, ki ne bo bogatel in živel na račun drugih. Socializem v prihodnosti zagotovo ni passe, ker tudi najbogatejši kapitalist ne bo mogel živeti brez sodelovanja drugih.
      Socializem se bo vrnil, ampak ne po diletantskem vzoru Lenina, Stalina, Čaušeška, Tita, Gomulke, … in vseh ostalih deklarativnih komunistov, ki so zjebali družbeni sistem, ker ga v temelju sploh niso ekonomsko razumeli.
      Pa ja ne verjameš da je vsa ta revolucionarno komunistična sodrga kdaj zares prebrala Marxov Kapital?
      Filozofijo ekonomije in družbenih sposobnosti prilagajanja skupnim zmogljivostim zemeljskega je treba poizkušati razumeti, brez vpletanja kakršnih koli čustev.

      In še o Zupančiču! Kar koli je kdaj javno povedal, nikdar ni bil vpleten v represivno politiko, ki je izvajala nasilje vseh oblik nad Slovenci v socialistični Sloveniji.

     • janez.pokoncni

      Prijatelj malo me strašiš. Eno je na družbeno politične sisteme gledati z Marsa, drugo je govoriti o kapitalizmu danes, ko ima za alternativo edino socializem. Zupančič je živel v nekih povsem drugih časih. Konec koncev je umrl takoj po koncu 2ww. Opirati se na njegove izjave izpred 100 let – brezveze. Tak isto bi bilo neumno, če bi pljuvala po nekom, ki je leta 1900 hvalil komunizem. Leta 1900 bi komunizem morda hvalila tudi midva. Danes, ko smo se v živo prepričali, da socializem povsod pelje kompletno družbo le v PM pa je seveda povsem idiotsko dvomiti, da je socializem katastrofa za državo in družbo.
      Karkoli si že misliš o kapitalizmu. To kar imamo mi, je daleč od kapitalizma. To kar imamo mi nima uradnega imena, ima pa več neuradnih: državni kapitalizem, pajdaški kapitalizem, kaviar socializem, itd.

      Nazaj k temi! Po tem, ko je minilo par ur, ko so se zbudili tudi drugi (twiter mrgoli od opozoril proti spuščanju dima, ki se mu reče BMZ), mi nisi odgovoril. A te moji argumenti proti navdušenju nad BMZjem niso zadovoljili?

     • Kučko pod pručko

      Prebral sem tvojo korespondenco z Antoniusom, prebral pa sem tudi članek na politics.si, ki si ga pripel. Če je vse to res, kar tam piše, Zupančiču ni preveč zaupati.

      Dopuščam pa tudi možnost, da je dokument, ki naj bi bil originalen, ponarejen. Od naših komunistov smo navajeni takih in podobnih ponaredkov in ta ne bi bil niti prvi in ne zadnji v vrsti. Sploh pa ne v času, ko so na BMZ naredili tak pogrom. Predvsem me moti, ker gre za neko pisanje na škrnicelj papir, nikjer pa ni glave, žiga, podpisa in datuma!!!

     • princeska

      Zupančič je potuhnjena dvoživka, če malo pobrskaš po spletu, boš našel lep kupček izdaj slovenskega naroda. On je murgeljski plačanec. Škode je naredil za en bataljon.

     • janez.pokoncni

      Pogrom nad BMZjem? A misliš tole, kar se pravkar dogaja? BMZ je star 70 let (letnik 1947). Razen spornih izjav, debelega masla na njegovi glavi ni. V bistvu mu nihče kaj dosti ne more (penzije mu ne morejo vzeti) in pri 70tih je morda res čas, da človek tu in tam pove še kaj resnično misli.

     • Antonius

      (BM) Zupančič je tisti one na katerega sem se odzval na povezavi. V živo sem BMZ-ja poslušal na RTVS, ko je govoril o kapitalizmu, ki ga je kritiziral.
      Z Marsa poglej na povampirjeni zemeljski kapitalizem danes in ne preskoči drobnega sporočila dveh slovenskih kapitalistov, ki dajeta svojim zaposlenim za v kislo zelje tudi za meso.
      Ne vem kaj bi me moralo zadovoljiti, ker veselje nima s tem nobene veze. Zupančičev javni nastop v dolenjskem listu pač vsak po svoje razumeva drugače.
      Kar sem prebral v dolenjskem listu, za mene ni bilo popolnoma nič novega.
      Še vedno trdim, da bi bil BM Zupančič boljši predsednik države od vseh ki bodo to mesto na volitvah naskakovali.
      Če bi se v funkciji predsednika države komurkoli podredil, bi za=bal vso svojo pravosodno kariero in ves svoj strokovni ugled. Dvomim, da je BM Zupančič tako cenen in neumen.
      Veš, v Sloveniji je ozkoglednosti na pretek, problem je širina, ki jo še vedno ne zmoremo.
      O Kučanovem enopartijskem pluralizmu sem več kot dovolj kritičnega že zapisal, zato v njegov komunistični kapitalizem nikakor ne tlačim, dveh zgoraj omenjenih, ki NIKAKOR ne sodita v povampirjeni in kleptomanski Kučanov in forumski
      kontekst.

      In še o kopiji iz Politikisa.
      Kaj podobnega lahko tudi midva spraviva skupaj o Janševi Urški in počakava za primer, če bo ženska kdaj kandidirala za direktorco KC-ja.
      Kučko je dobro opazil! Navaden list brez vseh oznak uradnega dokumenta je vsaj za mene ništrc. Ocvirk pač, ki si ga za vsak primer lahko kdorkoli izmisli.
      Kot sem že zgoraj zapisal. Na mestni konferenci ZK so si izmislili anonimni pamflet, da bi onemogočili ponovno potrditev generalnega direktorja, Naslovnega akterja zgodbe sem zelo dobro poznal.
      Ocvirk pač, kot mnogi s katerimi so lahko po potrebi vsakogar …. .

     • RATATA

      Kaj le sta si dopisovala s F.Bučarjem (po latinsko, da butasti udbovci ne bi razumeli(?), verjetno sta pa s tem omogočila nekomu, ki latinsko zna, zaposlitev ;-)

   • alojz

    Čisto realno in na žalost res.

  • Izak1213

   ha, ha

 • črnaovca

  Sodnik bi že moral imeti do vseh enak spoštljiv odnos, tudi morilec je človek ki za svoje dejanje dobi zasluženo kazen in sodnik ne more pošteno soditi če do nekatreih goji mržnjo. Tudi splav je uzakonjena, čeprav za desničarje huda mora, pravica in dokler je tako je to treba pač spoštovati.

  • ljubinica

   Preberi, kar sem napisala spodaj , in mi odgovori.
   Kaj je za levicarja clovek?
   Kaj je za levicarja pravica?
   Zakaj naj bi – po mnenju levicarja – clovek sploh imel kake pravice?

  • Viktorh

   Tik – tak, še 29 dni, pa…

 • Franjo Trojner

  Zelo odkrito po utečenih tirnicah vedno zoper častne ljudi vztrajno in vedno bolj agresivno rabota kumunustična partija in vsi njeni veljaki z vsemi svojimi botri, tetami, strici, špiclji vred še dandanes na naših tleh. Pri nas v Sloveniji je vse tako, kot da se leti 1990 in 1991 nikoli nista pisali/dogodili. Danes drastično
  plačujemo račun neizvedbe lustracije in zaradi nelustrirancev nam je pravno državo in z njo vred tranzicijo vrag vzel. In mimogrede za takšno abnormalno stanje v državi niso krivi samo zadrti kumunisti z vsemi svojimi špiclji vred, krivi smo mi volilci, ki vedno znova vsem tem nelustrirancem na parlamentarnih volitvah dajemo možnost, da nam s svojo diletantno in umazano politiko uničujejo državo, vdakdan in našim otrokom prihodnost.

 • MižekFiga

  Beštijan M. Z. je glavni krivec za NEspravo. On je v Evropskem malem senatu za ČP odločil, da je upor proti komunistčni revoluciji v Sloveniji kaznivo dejanje. Veliki evropski senat za ČP je odločil drugače, vendar se ta druga odločitev v SLO ni niti omenila. Zato pač imamo kar so nam komunisti zasejali. Ti hrabri PAPArtizani se bojijo omenjati tudi evropsko deklaracijo o zločinskih sistemih. Človekove pravice so jim v ustavi ali v fojbah ali za enajstimi zidovi ali najenostavneje kar v naravi. FUJ fej in FUJ!

 • von Rhein

  Mislim,da razumem kaj je imel B.M.Zupančič povedati. Debata o tem se mi zdi tukaj neprimerna dokler si “najbolj glasno” besedo lastijo provokatorji in popolni primitivci.Zato samo….Erjavec je, ne glede na podarjeno funkcijo v vladi, popolnoma nekredibilna oseba za kakršnokoli pojasnjevanje in tolmačenje ustavnih določb.In drugo,zelo dobrodošla je izjava,katero uporabljajo intriganti iz ozadja za forsiranje Sancinove na mesto člana odbora v OZN. In to kar počnejo je samo primer več,ki dokazuje podcenjevanje in poniževanje SLOVENCEV.

 • Ryuk

  Ta polemika je edino pokazala, kakšen dialog je možen z levičarji. Če tvoje mnenje ni v skladu z njihovo dogmo, te bodo diskreditirali. Povsem brez argumentov.
  Mimogrede BMZ jih je že predstavil na pozareportu (http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=22948).
  Kaj pa nasprotna stran? Samo umik podpore.

 • francelj3

  Slišim, da je gospod Janez Janša danes po Twitterju sporočil, da bo SDS predlagala BMZ-ja za predsedniškega kandidata. To absolutno podpiram in upam, da bo proti onemu komunističnemu pavlihi zmagal z vsaj 99%.

  • MižekFiga

   Se strinjam s pogojem, da BMZ obelodani “Domobranstvo” pred ESČP.

  • ljubinica

   Ha ha
   Saj ni cudno, da levaki vedno zmagajo …… Ko so pa desni tako naivni in zlahka nasedejo …

 • althar

  Zdaj se torej rdeči bojijo že svojih? Paranoja jih zgleda že preganja na polno. In to povsem upravičeno…

 • karpelec

  Moral se je oglasiti BMZ , da se je pokazala vsa beda naše politike z zunanjim ministrom na čelu. Želimo si še več takih pogumnih BMZ-jev poleg Janše, da bo narod spregledal kakšno kukavičje gnezdo je v naši politiki in kdo vodi Slovenijo v preteklost.

 • Borut Stari

  Tu ne gre za gonjo. Le država v lasti mafije kaže svojo žlehtnobo. Žlehtnobo, ki jo uporabi vedno takrat, ko ji negdo pred ta grdi obraz postavi ogledalo.Zanimivo, kako etično in moralno propadla država, ki prvič ne spoštuje lastno ustavo.Mednarodnih kriterijev, kriterijev,ki so splošno sprejeti z večino deklaracij sveta EU. Glede na mednarodno reputacijo se MBZ in Vasilko Sancin ne da primerjati. No, pridobljene mednarodne,povdarjam mednarodne. reputacije mu ne more ne zanikati ne odvzeti,

  • janko

   Tako je! Pa na zdravje, hik!

 • Janez

  Vsega !
  IZ PRETEKLIH STALIŠČ DR. ZUPANČIČA – NE POZNAM.
  TOLE !
  O
  POLITIČNEM FORSIRANJU ABORTUSA – PA SE MI ZDI – ZELO KOREKTNO. !

  NEKADO JE OMENJAL
  – KAZNIVOST UPORA PROTI KOMUNISTIČNEMU NASILJU?
  Ali
  SE JE O TEM V EU PARLAMENTU – G L A S O V A L O ? Ali kdo ve ? L.r. Janez KOMENDA

  • janko

   Včeraj sem te v Komendi srečal, si dremal za šankom. Ko sem te vprašal, kaj pomeni L:r., je bil odgovor: lastnoročno. Nato sem te vprašal, če si prav iz Komende ali okolice, pa je bil odgovor: kdo, a jaz? Jaz sem iz domače vasi. Ne vem, če se vsega spomniš, komaj si se skobacal na star bicikl in že je šlo levo desno po cesti navzdol….

   • tohuvabohu

    Ke pa je na kvanc gustilna?

 • Lisjak

  Tudi prvorazredni sluzavec je začel pred in med volitvami nekaj trobentat proti komunajzerjem.

  • von Rhein

   Meduza.

 • Ana Job

  Boštjan M. Zupančič je že pred časom, jasno povedal, da če želimo spremembe, bomo morali vsi na cesto. Je razgledan, čeprav se je svoj čas spogledoval s komunizmom. Ker je študiral v Ameriki stvari gleda iz druge perspektive.

  • von Rhein

   Tebi moram pa posebej zaželeti dober dan.

   • Ana Job

    Hvala enako, von Rhein. Tudi ti uživaj dan in nobena malenkost naj te ne zmoti, da ne bi bil vesel. :-)))

  • princeska

   Sanjaš. V Ameriko ga ne na študij poslal komunizem, je njihov hlapec in to že ves čas in na katerem koli položaju je bil. Tak se ne spremeni. Tak samo kdaj rešuje svojo rit.

   • MižekFiga

    Klemenčič je frišna verzija BMZja!

    • princeska

     Bolj plešasta in z gladkimi možganskimi vijugami.

   • Zgornji

    Včasih se kaka duša tudi na stara leta Prebudi, … ali pa vsaj začenja Prebujati, … tako, da, … ni vse za v isti koš metati , … vsaj za sedaj še ne , … dokler se kaj resnejšega ne pokaže … Lp do tedaj .

  • Zgornji

   AMENNN . ( + upam da Čist’ Zares :-)

 • šmentanamuha

  Boštjana M. Zupančiča za predsednika države! Ima moj glas.

  • tohuvabohu

   Ah, ne no. Človek, ki se ima za najbolj pametnega, verodostojnega, kompetentnega v državi, je že zato sumljiv.

   • šmentanamuha

    Zdaj ste pa nadril celo štalo tu, js nč več ne štekam. Dal je podporo Jakliču, nakuru je vlado, ker ne ukrepa bolj odločno v zvezi s požari, pa glede splava, pa tud sicer že nekaj let objavlja zelo kritične zapise proti sistemu kontinuitete. Kaj pa če je le spregledal? Navsezadnje, veliko je še ljudi, ki naseda levičarskim trikom, pa zato še niso nujno slabi, pač niso še spregledali igre. Ne vem no…

    • tohuvabohu

     OK, saj ne rečem, da je vse narobe z njim. Nič več ni odvisen od nomenklature, zato ga potegne zdaj na eno, zdaj na drugo stran. Moti me le, da se ne zna brzdati in da se previsoko ceni.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! TUDI MOJEGA, … ZAENKRAT !!! ! !!!

 • RATATA

  Romeo (?) ali kaj, draga Julija ;-)

  • Ana Job

   Alfa in omega v pameti in še kje drugje tudi. :-*

   • dob

    Zame je RATATA člouk, ki ima, poleg tega da je pameten, še smisel za humor!Človek, ki je brez humorja, sploh ne more biti človek. Humor je bistvena komponenta zdravega razmišljanja.

    • Ana Job

     Dob, zame je pa še veliko več, kot to, zato se super ujameva. Res je super človek. Pa tudi ti si fejst človek, berem tvoj blog včasih. Lp :-))

 • domovina mili dom

  To je gospod, ki se ga para murglska vlada boji. To je gospod, ki se jim je sfižil. Krivijo ga za poraze slovenskih rdečih sodišč.
  Za kazen ga ne bodo poslali na OZN.
  Poslali bodo osebo, ki je pomagala pri polomiji arbitraže.
  Če je kaj pameti v OZN pri izbiri ljudi upam, da po pokadila tako kot sluzavi.

 • janez.pokoncni

  Preden BMZ dobi kak kultni status bi bilo vseeno prav, da bi se osvežile nekatere njegove izjave izpred 25-30 let. Tale link sem prilepil že v odgovoru kolegu in se nanaša na njegov interviju iz leta 1990! Preberite preden ga postavite za predsednika :).
  http://www.dolenjskilist.si/media/arhiv-pdf/dl/1990/DL_1990_03_29_13_2119.pdf

  BMZ se je v najbolj turbolentnih časih Slovenije “boril” proti desnici, ki je takrat bila še v plenicah in je tudi danes še zelo podhranjena tudi, vsaj kanček, po njegovi zaslugi!

  • tohuvabohu

   BMZ je res čuden tič. V bistvu je bil ves čas partijski hlapec, na stara leta se je pa nekoliko “osamosvojil”. Rdeča drhal je najbolj popadljiva prav na take. Saj tudi Janši najbolj zamerijo, da je bil “pomemben” komunist, čeprav so ga sami nagnali.

   • janez.pokoncni

    Ne razumem N.Ž. za tale članek, Novo24, da ga je objavila, še manj pa 95% komentatorjev z očitno zelo razvito demenco!

    Leta 2007 so nam lansirali Danila Turka kot skritega aduta desnice in trnek smo masovno zagrabili ter ga ustoličili za predsednika. Tale rock&roll je res precej podoben tistemu iz leta 2007!

    • MižekFiga

     Resnicoljubno:
     Danülo je bil predstavljen kot svetovni politik ali kot SKORAJŠNJI generalni sekretar ZN.

  • ljubinica

   Glede JJ si se zmotil. Poglej clanek na Domovina.je.
   Ker BMZ sam navaja moznost kandidiranja na predsedniskih volitvah, je mozno, da je to vse skupaj levicarski manever …

  • anzek

   Janez,….
   Glede JJ ti dam samo delno prav. Izjemen je v napovedovanju dogodkov, zamerim pa mu, da si je v preteklosti redil kače na prsih (Brejca, Viranta,…) pa tega do zadnjega ni opazil. Potrebno je biti zelo previden.
   Glede BMZ-ja ima verjetno prav, čeprav moram priznati, da bi sam, glede na informacije, ki so sedaj na razpolago, obkrožil na volilnem lističu v drugem krogu, če do njega pride, sigurno BMZ-ja in ne klovna Pahorja kot “nepremagljivega” favorita.

   Sam si še vedno želim, da bi kandidirala ga. Verica Trstenjak. Bila bi daleč najboljša izbira!!

   • Andrej

    Odličen predlog , vendar na žalost v sedanjih razmerah neuresničljiv, škoda !

   • janez.pokoncni

    SDS ima nekaj deset tisoč članov. Se zavedaš kakšna neumnost je kriviti predsednika za vse podgane, ki so se nagnetle okrog njega? Še vedno je nekaj deset Brejcev, Virnatov, ki bodo v prihodnosti odvrgli maske ali pa tudi ne. Sam v debate okrog všečnosti JJ zelo nerad zahajam. Sam imam o njem zelo pozitivno mnenje. Je retorik, zelo inteligenten, hitrih misli in skoraj zastrašujoče dobro napoveduje prihodnost. Med politiki v SLO je povsem brez konkurence – zame. Čisto ok pa je, če vsi ne mislijo tako kot jaz. To je demokracija. :)

    ps
    Verica Trstenjak bi bila med trenutnimi kandidati tudi zame brez konkurence.

    ps2
    Levičarskega klovna Pahorja smo spoznali. Ni kaj hvaliti AMPAK med vsemi dosedanjimi predsedniki je bil zame še najmanj slab. Levičarja BMZja človeka, ki je še leta 1990-91 ob vsaki priložnosti na polno agitiral za socializem … hvala lepa za takšne rože.

    • anzek

     Janez, hvala za odgovor.
     Se strinjam s tvojim zapisom tudi glede BMZ-ja in njegovih stališč v preteklosti. Predvsem je zame problematična tista podlaga, ki jo je pripravil kot sodnik za ČP, pa jih je potem popravil veliki senat (opisal spodaj Mižek figa).

     P.s.
     Še malo moje prognoze: Ko pogledam na spisek kdo vse kandidira … sami brezveznjakoviči, klovni s Pahorjem vred. To ni naključje, vse to je skrbno zrežirano.
     V preteklem mandatu je Pahor svojo funkcijo totalno razvrednotil!! (Primerjajte ga malo z našo sosedo Kolindo) In v murglah so mu postavili temu primerne proti kandidate. Za sedaj.
     V ozadju se bo pokazal, seveda z velikim medijskim pompom, pravi murgelski kandidat, mogoče BMZ, nisem pa prepričan. Strokovni štab, postavljen v murglah, skrbno meri odziv javnosti, dozira informacije in ukrepa.

     • šmentanamuha

      Ti misliš, da je BMZ murgleljski kandidat? To bi bila satanska igra.

   • Johan

    Tako zahrbten kot je Virant, ga ni v Sloveniji. Virant je kiklca in vitke noge. Preko tasta Brejca je zlezel tako visoko !
    Načelno Brejc ni slab človek je pa po defoltu potegnil z zetom !

 • Nata

  Dvojna sramota !!
  , da ta pravica, pravica do splava pri nas predstavlja ustavno kategorijo !! Zapisano je v ustavi ?’ Jasno in glasno !
  Zakaj dvojna sramota ? Da človek ne sme povedati kar misli. Oh, aja. . . . .. saj eni lahko povedo , napišejo, medtem, ko drugim ni dovoljeno.
  Saj lahko morda napišemo . . . .vse se plača. Ampak v tem trenutku to ni važno.
  Važno je, da bo ga. Sancin dobila to mesto. Samo to. Pa je za levake prav vseeno kako, preko katerega trupla.

  • Andrej

   Nata , naivno vprašanje , ali se hecaš , preko katerega vendar ……
   Malo premisli , vendar ne želim žaliti žensk , tukaj gre za nekaj več , ne za žensko kvoto , če se temu reče tako …?

   • Nata

    Jojmene , naivno ? Ne, ni !! In prav nič se ne hecam. Čudno vprašuješ ti .Konkretno truplo je tu g. Zupančič.
    Ženske kvote me ne zanimajo.
    Še kaj ? Pa bolj določeno vprašaj, prosim ??

  • Zgornji

   DOBRO POVEDANO , NATA. AMENNN !!! ! !!!

 • Olga

  Za komuniste je vsak, ki misli s svojo glavo, sovražnik, pa naj gre za “naše” ali ta “desne”!
  Nauk zgodbe: vsak pravi zaveden komunist mora imeti v glavi čip s Kučanovimi navodili in to striktno izvajati!
  Moram čestitati gospodu Zupančiču za jasno in odločno besedo! Me je zelo presenetil!

  • Zgornji

   Amennn !!! Tudi mene je začel presenečati … :-) Škoda da ga imajo za “prenevarnega” , tile naši BEDNIKI POKVARJENI BOLANI ZLOBNI !!! ! !!!

 • janez.pokoncni

  Še kar delite pluse tistim, ki se navdušujejo na BMZjem? Mater a sem sploh na pravem portalu???

  A še kdo potrebuje več kot tole : http://www.politikis.si/?p=155925

  • Kučko pod pručko

   Janez, pozdravljen. Lep čas se nisva videla, ker me dolgo ni bilo na Novi. Vesel sem te in vesel sem tvojih odličnih komentarjev. Upam, da si bolj reden tu in da se bova še brala. Lepo se imej, Kpp

   • janez.pokoncni

    Zdravo prijatelj!
    Danes je v hribih mrzlo in se malo hecam preko mobilnega interneta ter se grem vojno proti ostalim komentatorjem. :):):)

    • Kučko pod pručko

     Uživaj, kjerkoli že si. Če si v hribih, sem prepričan, da ti je lepo!!!

  • anzek

   Vse kar moramo vedeti v zvezi z BMZ-ju je na tweeterju Petre Janše:

   Vloga BMZ- ja med osamosvojitvijo: Sodnik ESČP Boštjan M. Zupančič naj bi sodeloval s KOS JLA, priložen dokument, ki to potrjuje!

   – Boštjan M. Zupančič je sicer postal znan širši javnosti v Vzhodni Evropi kot predsednik senata ESČP v primeru Kononov proti Latviji, ko je oprostil vojnega zločinca Kononova, ki je s svojo partizansko enoto l. 1944 v latvijski vasi Mazie-Bati zverinsko pobil več civilistov. B.M.Z. in še trije sodniki v senatu so presodili, da so bili ubiti civilisti pač kolaboracionisti, umor žensk v vasi pa, da je že zastaral.

   – Veliki senat ESČP je sodbo, po pritožbi Latvije, raztrgal. (naši mediji pa molčali)

   Po teh podatkih je odločitev v zvezi z BMZ, vsaj zame, zapečatena!!

  • šmentanamuha

   Kako pa si potem razlagaš njegov obrat proti vladi? Jaz se strinjam s tem, kar je povedal glede požarov in glede splava. Mislim, da je vedel, da bo s tem drgnil v osje gnezdo.

  • dob

   Tole je vredno malo predebatirati.

   To, kar nujno vsi potrebujemo, je zamenjava tega usranega bavconovega partizanskega pravnega sistema, ki ga imamo zdaj in služi izključno za prikrivanje državnega kriminala in skrivanje kriminalcev. Državno mafijo predstavlja kučan in njegova falanga, Forum 21 in banditi okrog njega. Njihovo poslovanje je korupcija samo po sebi! Drugače kot koruptivno sploh ne znajo poslovati. Zato je tudi skrajno naivno pričakovati, da bi sploh kdo drezal v to, ker potem bi se vse poslovanje enostavno podrlo in nič ne bi več delovalo. Tega se bojijo ministri, in eden za drugim komaj čakajo, da končajo mandat. To omenjam zato, ker bi jim rad pustil vsaj majhno možnost, da so morda navadni ljudje, ki so spotoma spoznali, da se ne da nič narest. Kajti tista druga možnost je, da so preprosto povedano, usran drek brez duše in srca. Lažnivci, manipulatorji, gnoj!

   Zdaj pa k bistvu.
   BMZ je, ne glede na njegove poteze v preteklosti, edini človek (in to je zelo važno!) ki je nedotakljiv, avtoriteta v svetovnem merilu (z ogromno poznanstva), hkrati pa ni direktno član mafije. Ne vidim nikogar drugega v Sloveniji, ki bi sploh ločeval pravo od te kurčeve bavconščine, ki jo zdaj imamo za pravni sistem.

   Ostane nam torej le še BMZ kot predsednik države, ki mu je več do pravnega sistema primerljivega z evropskim, angleškim in ameriškim razumevanjem prava, kot pa do tega, da nam mafija požre državo!
   Trdno verjamem, da je BMZ bolj zavezan pravni stroki, kot pa jugoslovenarstvu za vsako ceno. Jugoslovenarstvo se vse bolj kaže v mafijski luči in tega pač ne verjamem, da bi Zupančič toleriral. Zaveda se (upam!) da je edina alternativa urejenemu pravnemu sistemu – mesarsko klanje.

   Čim večji je zunanji dolg države, tem bliže smo klanju! Namreč – nihče ne dela na temu, da bi državo organizirali na način, da bi ohranjali sposobne ljudi doma, da ne bi bežali v svet s trebuhom za kruhom.

   Tem generacijam, ki zdaj upravljajo z državo (DESUS) ni do tega, da bi ljudje bili zaposleni, da bi Slovenija ekonomsko in finančno bila samostojna in brez dolgov.

   Naj namignem:
   Slovencem nihče ni povedal, da je bilo pri prehodu iz socializma do urejenega poslovanja prvo in najprej izdelati ODNOS do lastnine. V šoli bi morali državljanu povedati, da je dolžan poveličevati vrednost svoje lastnine (nepremičnin), da pa mu je država, se pravi pravni sistem, DOLŽAN pri tem pomagati in mu služiti, ker je to temelj zdrave družbe in našega razvoja.

   • janez.pokoncni

    “Trdno verjamem, da je BMZ bolj zavezan svoji, pravni, stroki, kot pa jugoslovenarstvu za vsako ceno.”

    Citiram enega izmed stavkov in takoj podvprašanje. Kako veš? Namreč. BMZ je leta 1986 prišel iz Amerike, kjer je študiral in delal. Ob prihodu vključno s časom, ki se je zavlekel globoko v samostojnost, je kritiziral tako Ameriko kot kapitalizem in hvalil socializem. Po osamosvojitvi je bil vidni agitator komunistov in komunizma, član KPja oziroma SDPja – ne zgolj v časih Juge ampak v času samostojne Slovenije. Celo desetletje kasneje se je pajdašil z zelo sumljivimi ljudmi, nenazadnje je on predlagal Klemenčiča za KPK in Klemenčič si je njega pred 2 letoma najel kot svetovalca – funkcija je trajala do danes.
    Nikakor ne zmorem razumeti s čem vas je prepričal? Par všečnih izjav, ki jih je pred tem izreklo že morje medijsko seveda povsem nepomembnih ljudi, ne more biti razlog za BUM. Prijatelj, spisal si dolg post. Daj še v parih alinejah naštej kaj, s časovno opredelitvijo, če gre, te pri BMZju navdušuje!
    A ti jaz naštej par stvari, ki me prepričujejo povsem v nasprotno?

    • dob

     Na tole je pa zelo preprosto odgovoriti.
     Potrebujemo točko, okrog katere lahko obrnemo družbo. To pomeni, da iz stagnacije sprejmemo smer razvoja, dokler ni prepozno. Kaj pa pomeni prepozno? Prepozno pomeni, da vsak vztraja na svojem, in potem se stvari razvijejo tako, da se do konca polarizirajo, dokler ne pride do klanja. Kar je Jugoslavija že doživela, mi smo pa, kot del Jugoslavije, to samo malo zakasnili.
     Smo morda zamenjali vzroke za klanje na Balkanu v devetdesetih? Vodijo nas isti ljudje, na povsem enak način, z istim maščevalnim sovraštvom, enako nas zadolžujejo… Vraga! Zadolžujejo nas dvakrat hitreje kot v SFRJ.

     EU nas lahko zaščiti pred našo samouničevalnostjo, dokler sama ne razpade zaradi njene samouničevalnosti. Je treba dokazovati, da se EU obnaša samomorilsko? Potem pa nas ne bo branila več. Zanašati se torej na tuje okolje, da bo vojno držalo proč od nas, je neumno in takšno pričakovanje je otročje!

     Jaz nisem človek zamer, temveč vsebine! Tisto, kar potrebujemo je čisto preprost, navaden, pošten pravni sistem. Urejen in pravičen, ne ideološko zapackan, kontaminiran. Samo to.
     Zupančič je človek, ki lahko (ne pravim da tudi bo, ker ne vem, če ni preveč zamere v ljudeh) stvari postavi na normalne noge.

     BMZ tudi dostikrat poudari, da je idejna kriza, se pravi vizija planeta in vseh sistemov, v globoki krizi. Na kapitalizem gleda kot na sistem, ki razpada. Jaz tudi. Emocionalno se zato nagiba k “levici”, karkoli to že njemu pomeni. Jaz vem kaj meni pomeni! In to lahko vedno tudi pojasnim in razložim.
     Mene ne zanimajo ideologije, ne religije! Želim si države s poštenim poslovanjem in jasnimi pravili, vnaprej fiksiranimi, da se lahko ljudje nanje oprejo. In da čutijo gotovost države, da jim bo pri tem pomagala, ko bodo sami poskrbeli za splošno in zvezno naraščajoče izboljšanje okolja, ljudi, odnosov med ljudmi. To zdaj je korupcija z metastazami, ki jo režim milana kučana interpretira kot zdravje. Pa ni! Je Bolezen.

     Ko so Pezdirja vprašali zakaj se je lotil preiskovanja mafijskih Partijskih poslov (odpiranje podjetij za pranje denarja v tujini, bank ipd.) je povedal zame zgodovinski stavek:
     Zato, ker me zanima.

     Meni ni mar nova intrepretacija “poštenega poslovanja”, ki bi jo ponudil kapitalizem, ne tista, ki nam jo ponuja kučan! Osnova poštenemu poslovanju sta dve stvari:
     1. ustvarjanje odnosa med lastnikom in njegovim imetjem, ki ga slovenija nima (ima še zastarelo socialistično pojmovanje lastnine), ker ga ni razvila!
     2. pravni sistem, ki je zdrav, normalen in presoja o tem kaj je pošteno in prav. Ne pa podpihovana histerija medijev v lasti oblastnikov katerekoli strani, ki črpa svoja izhodišča iz maščevalnosti zaradi preteklosti. Se pravi iz ideologije, religije, prepričanja ipd.

     Zakaj pravim, da je normalni pravni red, ki varuje Navadnost (je v službi navadnosti!) rešitev za vse nas? Zato, ker bi to mi morali urediti že z ustavo, čim smo se odločili za novo državo! Pa nismo.
     Ustavo je pisal Bučar, ki je bil udbovec, poleg tega pa še Bohinjc. In ker sem sam po rodu iz Bohinja, mi je prekleto jasno, kaj je to bohinjska trma!

     Toda države ne ustvariš samo za tvojo generacijo, da ta lahko še nadaljnjih 40 do 50 let krade, laže in poneverja. Ustvariš jo najprej zato, da otroke obvaruješ pred hudim, potem pa zato (in tu bom rekel nekaj bogokletnega!), ker vidiš v teh ljudeh nekaj prelepega. Prelepo je v potencialih.
     Ne razvijati teh potencialov, preprečiti, da bi pogledali iz ljudi in jih vodili – je pa zločin.
     Država je torej v mojih očeh nadomestna Mati, ki se zaveda, da je njena vloga začasna, in da jo bosta Oče in Mati vprašala, ko se vrneta v Hišo, kje so najini otroci?! Kaj ste jim storili? Kam ste jih skrili, kako ste zanje skrbeli, zakaj jim niste dovolili rasti, se razvijati, upati, si želeti, sanjati…??? Zakaj jih niste pokopali s častmi kot bitja, ki so živela, potem ko ste jih ubili?

     Naj se še malo vrnem k pravu.

     Vsaka znanost, politika, stroka… imajo svoja pravila. Pravila so dogma! Komunistični Manifest je dogma! Sveto Pismo je dogma!
     In vse te službe in servisi so na nek način duhovništvo, ker so v bistvu religije. Za vse religije je značilno, d ase opirajo na dogme, vsak na svojo. Nekatere včasih dopolnijo (pravna dogma je že takšna!) druge ostanejo nespremenljive (komunistični manifest in Sv. Pismo).

     Mene dogma ne zanima! Nobena!
     Svoje informacije črpam od nekje drugje. Zato pa pravim: urejen pravni sistem, ki ima svoja pravila (ki niso slepa ponovitev religijske dogme ali ideoloških manifestov), ki so torej daleč od verskih dogem, je točka, ki pomeni skupni imenovalec vseh duš na planetu. Je začasen, a dovolj dober (pravzaprav najboljši!), seveda, če odmislimo demona “človekovih pravic”, ki se nagiba k temu, da norost (nasilje, drastično kaznovanje s sekanjem glav in udov, kamenjanjem, spolnim pohabljanjem), se pravi šerijatsko pravo in bavconščino kot revolucionarno pravo, zalepi za naš pravni sistem in ga kontaminira.

     To je potem maščevalno pravo in ne vsebuje Srca. Brez Srca pa ni upanja. Države brez upanja pa ni vredno ohranjati, kaj šele ustvarjati jo.
     Ponavljam: pravna zavest je samo začasna!

     Še tole: kaj pa gradi pravno zavest? Od kod črpa informacijo? Izkušnja, Ta zavest nastaja iz človeške izkušnje in tiste zavesti človeka (človeštva), ki je Starševska in se inkarnira (se materializira oz. manifestira tu na Zemlji!) in človeštvo (celotno, ne razdrobljeno) vidi kot svoje otroke. Tako jih dojema, razume, vidi celoto in služi celoti, ne samo posameznim fragmentom. Mi zdaj mislimo, da obstaja 100 religij in da obstaja sto bogov in da lahko vsak človek preprosto poišče svoj kot na Zemlji in si ga ogradi, potem pa – ko jebe vse druge!

     Stvarstvo ne deluje tako. Stvarstvo deluje po Zavesti, ki sem jo tu omenil. Ta Zavest ima formo Lijaka.
     Kogar ta problem zanima (kako Stvarstvo zadevo rešuje) naj si gre pogledat opis Lijaka na moj blog:
     https://obstajajoljudje.blogspot.si/2017/07/zgodba-o-lijaku.html

     Naj se vrnem k Zupančiču.
     Zdaj je za nas edina rešitev vzpostavljanje pravnega reda, kar bi morali storiti že v začetku. Izločiti maščevanje iz sistema in vpeljati merila kot so poštenje in varovanje privatne lastnine. Hkrati pa ljudi naučiti, da je osnovni odnos do imetja – skrb zanj! In ne izkoriščanje, ropanje, uničevanje, kraja, nespoštovanje živega in tujega, pa tudi svojega lastnega. Kar je vse značilnost tega nečloveškega sistema, ki nam zdaj žre čas in pamet, in nam zapravlja državo, ki je nikoli nismo imeli.
     Kaj sploh pomeni “imeti”? Grem po cesti in srečam par, moža in ženo! Ustvarita se in on mi jo predstavi: To je moja žena!
     Poudarek je na MOJA. Kaj pa pomeni “moja”, je pa odgovor na ženi. Če ima modrice po obrazu, potem vem, kaj je mislil z “moja” žena! Če pa njegova žena sije od zadovoljstva, potem pa tudi vem, kaj je zanj “moja”!

     Razlika je v odnosu do “moja”.
     Slovenija je ena pretepena ženska. Posiljena, oklofutana. O njej odločajo ljudje, ki je ne poznajo. Nihče je ne vpraša kaj bi rada. Je v položaju skrčene ženske, razbolene v samoobtoževanju, obtežene s Krivdo, bitje katerega edina želja je: Sam pr mir me pustite! Nič več si ne želim – sam mir mi dejte!

     Kako naj takšna ženska rojeva svoje otroke? Z uvozom iz islama? Tam so vse takšne!

     • janez.pokoncni

      Stari, predolgo je tole. Dajva se še 1x skoncentrirati zgolj in samo na BMZja. Kratko v alinejah. Kaj te pri njem tako navdušuje našteješ ti in potem naštejem jaz kaj pri njem me zelo moti. Stehtava in “tehtnica” pove, kdo ima prav.

     • dob

      Zelo preprosto: tisto, kar tebe moti pri njem, moti tudi mene!
      Vendar se ne odločam na podlagi stvari, ki me motijo, temveč zaradi potenciala v človeku, in okoliščin, ki sem jih pa pri prejšnjem postu opisal.
      Glej name kot na nekoga, ki je videl film in pozna konec, potem pa se pri njegovem “snemanju” pogovarja z igralci o tem, kako naj kaj zaigrajo. Brez njih ni filma!

     • janez.pokoncni

      V svojih najboljših letih je bil na strani tistih, ki so ponovno ugrabili državo in iz nje naredili to, kar pač je. Zdaj, za 70ti rojstni dan, doživlja razsvetljenje? Ok, super, ampak ….XZŽ$#” … bi ga postavili kar za predsednika??? Meni – povsem nerazumljivo, noro, bolno.
      Zdaj me je te države še bolj strah in ja, ni problem v drugih, problem je več kot očitno v meni. Če so vsi okrog mene nori pomeni, da sem nor jaz.

     • janez.pokoncni

      Tole pa kot intermeco :
      =====
      “Zupančič je človek, ki lahko (ne pravim da tudi bo, ker ne vem, če ni preveč zamere v ljudeh) stvari postavi na normalne noge.”

      Vidiš, jaz v to nikakor ne morem verjeti. Ko je bil na višku moči, ko je država resnično potrebovala vsakega intelektualca (saj ga tudi danes), jo je pomagal potiskati na polno v drek.

      ==================
      “Na kapitalizem gleda kot na sistem, ki razpada.”

      Če že filozofirama, vsak začne takoj po rojstvu umirati … počasi.
      Trenutno sta človeštvu na voljo kapitalizem in socializem. Tu in tam živijo še kje kakšni indijanci v praskupnosti. Torej to imaš na voljo. BMZ je bil ODLOČNO proti kapitalizmu in ZA socializem. Ti si samo proti kapitalizmu, si pa ZA???

 • Izak1213

  velik šol in funkcij je dal skozi, da zine take trapaste. Preprosto izšolani kreten.

  • Olga

   Kreten, ker razmišlja s svojo glavo?

  • šmentanamuha

   Kaj pa so tiste “trapaste”?

 • Kučko pod pručko

  Sluzavca še ni na seznamu kandidatov

  En cel kup klovnov se je že prijavilo za predsedniške volitve, jaz pa čakam še enega, največjega. Povsod se je že slinil, čeprav nikjer ni imel šanse, bi pa lahko še enkrat poskusil.

  Tako bi imeli spet veliko zabave, predvsem za zajebancije da račun sluzastega Udbaša!!!

 • xtc

  Hm?
  Zupančiča ne maram ravno preveč je pa zanimivo,zakaj je začel levake,vleči na nevarna politična minska polja,kjer se jim lahko poteze vrneko kot bumerang.Nenazadnje Zupančič v tujini kotira precej višje kotKahla,Cerar in še kateri levak,zanima me kaj je namen ele zadeve,očitno gre zadeva širše,kot so jo levaki sposobni videti.

 • dob

  Kapitalizem in socializem, enako kot religije, so samo forma brez vsebine. Sovraštva in maščevalnosti ne vidim kot vsebine, ampak kot zatajevanje emocij, ki privrejo v zunanjost kot plaz in poplava. Zato ker ne morejo (ne smejo) na dan kot čustvo in dež.

  Mitologije in dogma so opevanje preteklosti. Čustva so stvar sedanjosti!
  Meni ni do tega, da bi novorojenemu otroku govoril: glej, najprej te bomo krstili, ker se moraš odločiti ali boš kristjan ali pa nekaj drugega. Potem se moraš obvezno odločiti za kapitalizem ali pa za komunizem, oz,. za socializem, ker drugih možnosti ni kot le te.
  Kar sploh ni res!

  Naj odvrnem s protivprašanjem: kaj se tebi pošteno poslovanje in človeška navadnost, ki nimata skupnega imena ali etikete, ker je sploh ne potrebujeta, morda ne zdita dober temelj neke prihodnje družbene ureditve?

  • janez.pokoncni

   “Pobegnil” si sredi debate pa vidim, da bi tole lahko umestil vanjo. Je ta post namenjen meni?

   • dob

    Nisem pobegnil od debate in res sem tole namenil tebi. Najbrž sem napisal v napačni okvirček.
    Morda imava samo smer pogleda na isto stvar nekoliko drugačno toda misliva enako ali podobno.
    Kot ljudje čas pojmujemo linearno. Prej, zdaj, kasneje, nikoli…. Potem se ustavimo na počivališču in mislimo, da je to vse in branimo stojišče (stališče), vendar pot pelje naprej in cilja ni dobro zanemariti ali ga izgubiti spred oči in zaiti.
    Vedno imam cilj pred očmi, niti moji lastni starši me od tega niso mogli odvrniti, pa so poskušali. O, pa še kako so poskušali! Pa šola, faks, služba, družba… vsi so poskušali!

    • janez.pokoncni

     Seveda vem, da sva na isti valovni dolžini.

     Zgolj nekaj sicer izven konteksta, se pa nanaša na tvoj post ; kapitalizem, socializem ter prihodnjo družbeno ureditev.
     Nama jezik (prsti) obema zelo tečejo. To je tema, ki je ne zaključiva v 100 letih, zato je ne smeva odpreti. ;)
     Že mnogo lažje, enostavnejše in razumljivejše stvari kot so volilni sistemi in demokracija (vse znotraj kapitalizma), naju okupirajo za par mesecev.
     Namreč, demokracija, kot se jo gremo ta trenutek, zagotovo na vrh ne naplavlja najboljših med nami kar pomeni, da je demokracija slab sistem za izbiro najboljših med nami, ampak v tem trenutku, in ta trenutek bo trajala še ohoho let, druge realne variante nimamo.

     Da nekako potegnem črto. BMZ je morda danes suho zlato, a se je streznil, če se je, prepozno. Takrat, ko smo ga najbolj potrebovali, nam je razlagal o gnilem kapitalizmu in lepem socializmu. Za lažjo predstavo. Danes Venezuela ne potrebuje kritikov kapitalizma. Seveda kapitalizem ni sistem, v katerem bi vsi zmogli dobro “plavati”, ampak v primerjavi s socializmom, v katerem se skoraj vsi utapljajo, je neprimeno manjše zlo. Evo, to je to. Drži se, se bereva v naslednji “vojni”. :)

     • dob

      Naj omenim s tem v zvezi Kirvica, famoznega “pravnika”, ki se je repenčil in reševal slovensko mednarodno čast, ko je branil, koliko že? 1.5% slovenacih? Dlakocepec in veeelik pravni strokovjač, ki se mu je tačas, ko je kučan zavzemal položaje po vsej državi in jih učvrščeval ter kreiral trdnjave kučanizma (z drugimi besedami, kučan je tedaj sabotiral nastanek pravnega reda, prvanih norm in normalnosti po vsej državi!!!) zdelo vredno pozornost s kučana obrniti na VElIKAAAAAAANSKO krivico in problem pravne države Slovenije v nastajanju: reševanja izbrisanih.
      Baj the gudbaj: jaz sem eden od izbrisanih.
      Vedno hodil tu v šolo, potem pa so mi, ko sem šel po osebno, rekli da nisem državljan Slovenije. Kako pa pridem do državljanstva, sem vprašal na Upravni enoti? Ja, so rekli, pojdi po izpisek iz matične knjige tam, kjer si se rodil! Ampak tam padajo bombe, ena je padla na sodišče, bohve če je sploh še kaj tam ostalo od arhiva, sem ji odvrnil. Kaj to mene briga, je rekla tovarišica (tedaj že gospa), takšen je zakon! Nič izpiska, nič državljanstva!
      Jaz pa z dolgim nosom. Med grožnjo vojne sem bil pa pod orožjem na pravi strani in nisem kot drugi izbrisani kalkuliral s tem, da sem jugović (kar tedaj nisem niti vedel), ki ga pridejo partizani JNA reševat pred Slovenci. Če pa se pri tem kaj zalomi, mam pa še Krivica v rokavu, kenede.

      Skratka Krivic je bil kučanova varianta demokracije, ki smo jo potem dobili. Pa tako državo smo tudi dobili Krivično. Porabili so Krivica za promocijo kučanizma in bavconovega pravnega sistema, ker je dlakocepec iskal perfektnost – v smrdljivi greznici! V kateri se je utapljal z nami vred. Ampak kar enmu smrdi, drugmu diši.
      Podobno kot Gorenjc, ki je s palico vlekel reklc iz greznice, kamor mu je padel v drek. In ko mu je sosed rekel: Pa kaj vlečeš umazan reklc iz dreka, saj vidiš da ni več za nobeno rabo – mu je ta odvrnil: Sendvič mam v žepu!

      Tile naši strokovnjaki so pucali skret v enem vagonu, medtem je celotna kompozicija drvela v prepad, oni pa nič. Skratka, specialisti za levo nosnico! Ne vedo pa čemu nos služi, kaj šele, da bi gledali celoten organizem kako se obnaša, kaj potrebuje, kaj izraža, kaj hoče. Polovico prebivalstva so prec od začetka že odpisali. S tem mislim voljo polovice ljudi, prebivalcev Slovenije, ki jim je vsem bila Slovenija vedno zelo intimna opcija.
      Zato pa pravim, da zaradi enega detajla ne smemo zanemariti celote.

      Ko je zmagal Trump in je večina mojih znancev v ZDA pizdila čez Trumpa in delala na tem, kako bi se ga znebili, sme jih vprašal:
      Če vam rata znebiti se ga…. kaj boste pa storili s tisto večino Američanov, svojih sodržavljanov, ki so ga izvolili?! Jih boste pobili? Jih boste prezrli in zanikali njihovo voljo ter pravico izraziti jo na demokratični način, kot so na volitvah tudi storili? A veste kaj delate?

     • janez.pokoncni

      Z vsem strinjam, a majhen medklic. Tudi Krivic ima, tako kot BMZ, vsaj en pozitiven trenutek in to v času, ko so levaki vsi po vrsti tuhtali, kako politične nasprotnike še 1x trajno “sfukati”.
      Ko so Janšo (da se razumeva, povsem enako bi morali biti ogorčeni za kogarkoli) ubijali in delno ubili s Patrio, je Krivic javno bruhal po “sodstvu” češ, da kar je preveč, je pa preveč. Nikakor ne razumi, da mi je zato všeč ampak, kot sem dejal na začetku, ima tudi pozitivni moment, kar pa ne pomeni, da je “zrel” za predsednika. :):)

      Tole o tvojem izbrisu je šala, kot so v bistvu prebrisani ena SLO farsa. Pa ne njihov “izbris” ampak to, kar so s pomočjo Krivica in kaviar socialistične mafije uspeli doseči. Huh – zopet STRAŠNO dolgo zgodba, ki smo se je lotili porazno. Namreč. Prebrisani so dejansko izvedli napad na evropske inštitucije, država Slovenija pa pod taktirko mafije ni zamudila nobene priložnosti, da ne bi še dodatno pljunila sebi v obraz. S takšno samouničujočo podporo TOŽENE stranke je zelo lahko doseči “pravico” zase.

     • dob

      kučan je sploh prvak v “skretanju pozornosti” z bistvenega na nebistveno.
      Ves čas smo na ladji, ki je naluknjana in se hitro potaplja, medtem ko se kapetan zdira na pralnico, zakaj njegova kravata ni zlikana.

 • Zgornji

  JA, SEVEDA, … PRENEVAREN SE JIM ZDI, … TEJ BANDI POKVARJENI ZLOBNI SATANOVI !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!