Rdeči zločinci z lažmi in sovraštvom onečastili žrtve revolucije v Grahovem

Predstavniki t. i. gibanja za aktivno državljanstvo Puntarji so se včeraj ob obletnici začetka 2. svetovne vojne na slovenskih tleh v Grahovem poklonili “žrtvam nacizma”, ob tem pa po Grahovem pri Cerknici paradirali z borčevsko oz. komunistično ikonografijo. Pridružil se jim je tudi predsednik Zveze borcev NOB Tit Turnšek. Čeprav naj bi se prvotno poklonili žrtvam okupatorja oz. udeležencem NOB, pa niso mogli brez sovraštva in so se spravili nad skromno spominsko ploščo, na kateri so napisana imena padlih domobrancev, tudi znamenitega pesnika Franceta Balantiča.

Spomnimo. Na slovesnosti ob blagoslovu spomenika domobrancem 6. aprila 2014 se je v Spominskem parku v Grahovem zbralo več sto ljudi iz vse Slovenije, med njimi tudi številni politiki. Slovesnost je potekala mirno. Med udeleženci komemoracije je bila tudi Tilka Jesenik Balantič, sestra pesnika Franca Balantiča, katerega spomenik prav tako stoji v Spominskem parku Grahovo. Tedanjo slovesnost ob odkritju spomenika domobrancem, padlim 24. novembra 1943, je sicer vodil duhovnik Maks Ipavec, župnik v Begunjah pri Cerknici. Med pridigo je ponovil besede predsednika Nove Slovenske zaveze Petra Sušnika, da gre za spomenik 32 domobrancem, ki so novembra 1943 umrli v požgani postojanki, ki “nikogar ne poveličuje, pa tudi nikogar ne obsoja”.

Branili temeljno civilizacijsko pravico do groba
Tedanje slovesnosti so se udeležili tudi številni politiki, med drugim predsednik SDS Janez Janša, predsednica NSi Ljudmila Novak, predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm, evropski poslanec Lojze Peterle, vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, predsednik sveta SDS France Cukjati in župan občine Cerknica Marko Rupar. Slavnostni govornik je bil Anton Drobnič, nekdanji predsednik društva Nova Slovenska zaveza. Predsednik SDS Janša je po slovesnosti na družbenem omrežju Twitter zapisal, da so šli danes v Grahovo, ker branijo temeljno civilizacijsko in ustavno pravico do dostojanstva, groba in spomina ter se ne dajo “ustrahovati zagovornikom zločina, njihovi propagandi in lažem”. Dodal je, da so molili tako za žrtve kot njihove rablje, kajti samo to je lahko temelj iskrene in trajne sprave v slovenskemu narodu. Zaradi groženj in nasprotovanj je bilo namreč že nekaj časa pred omenjeno slovesnostjo precej napeto, saj so skušali borčevski komunistični krogi preprečiti slovesnost, tudi z represijo.

Nova Slovenska zaveza (NZS) je ob tej priložnosti izdala tudi zbornik z naslovom Grahovo 1943 – 2014, kjer so zbrani zapisi, ki opisujejo medvojne dogodke. Spomenik pa je postavila na lastni zemlji, ob tem so pridobili tudi dovoljenje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. S postavitvijo spomenika padlim domobrancem pa je NSZ naletela na veliko nasprotovanje dedičev komunističnih zločincev, predvsem ZZB NOB, ki se še danes ni sprijaznila s postavitvijo tamkajšnjega spominskega zidu. Zato tudi takšno sramotneje t. i. puntarjev včeraj v Grahovem.

Zločinci z lažmi netili sovraštvo
In kaj se je dogajalo? Kakor je razvidno iz fotogalerije, je šlo za pravcato komunistično manifestacijo, prevladovale so rdeče zastave in totalitarni simboli, medtem ko so udeleženci v glavnem kazali mrke obraze, ki so izžarevali sovraštvo. Tudi zato so k spominski plošči primaknili nekakšno kartonsko upodobitev Leona Rupnika, Erwina Rösenerja in škofa Gregorija Rožmana, spodaj pa napis: “Ti trije zločinci in njihovi pomagači so krivi vaše smrti.” So to namenili padlim domobrancem ali partizanom? Kakorkoli že, gre za še en produkt opranih in indoktriniranih možganov pod sponzorstvom izrojene levice.

Predsednik Zveze združenj NOB Tit Turnšek še vedno molči o pobojih. (foto: STA)

Ob tem naj spomnimo, da je bila manifestacija izvedena v neposredni bližini grahovske cerkve, ki je bila med vojno porušena zaradi partizanskega napada, kraj pa je ostal brez župnijske cerkve, ki je bila zgrajena šele po osamosvojitvi Slovenije. Že leta 1970, ko se je odnos med Cerkvijo in komunistično oblastjo po podpisu beograjskega protokola (1966) nekoliko otoplil, je bil narejen načrt izgradnje cerkve, vendar je krajevna oblast temu ostro nasprotovala. Župljani Grahovega so tako novo cerkev dočakali šele leta 2000, ko jo je blagoslovil tedanji ljubljanski nadškof Franc Rode.

Skratka, omenjeno zborovanje bi lahko mirno uvrstili ob bok zborovanjem neonacistov!

Demokracija

 • AlojzZ

  Tit Turnšek??

  A je to tisti vidni član stranke SLS, ki je bil celo minister za obrambo: od 27. februar 1997 do 13. marec 1998???

  • von Rhein

   Ja,to je tisti. To je tisti,ki bi se pridružil katerikoli stranki,ne glede na njen program,če bi našel dovolj koristi,ugodnega življenja,postopanja po paradah in žretja na tuj račun.To je tisti,ki ravna po načelu…kdo da več.

  • Mare Kranjc

   Ja to je tista levičarska gnida in kronični pijanček, ki so ga dobili, ko se je fukaril na WC-ju slovenskega veleposlaništva na Kitajskem. TIsta komunistična vlačuga, ki jo je porival, je pa še malo kradla zraven. Oba so sunili v rit in ju ovadili. Seveda so odvratni levičarski Fake News mediji, takrat kar najbolj skrili to zgodbo.

   • rubec

    Ko je moral spokat so bili najbolj zadovoljni prav kitajci saj dokler je bil on tam riževega žganja ni bilo za dobiti.

   • janez cepec

    škoda, de takrat še ni blo nove 24, bi izćrpno, pošteno in v službi resnice poročala o tem, tko kot ponavad

   • Ana Job

    Sem videla Turnška v operi, ima že novo ženo, dosti mlajšo od sebe. Je samo okrog mlajše moške gledala,ker je njen dec med rjuhami sigurno pravi poden.

 • MEFISTO

  Se je tega dogodka udeležil tudi Giovanni Pierazza?

 • Drago

  Kakšni demokrati so ti rdečkarji, vedno znova dokazujejo že 100. let, od oktobrske revolucije naprej, ko so pobili vsakega, ki ni delal in razmišljal tako kot oni.

 • rubec

  In ta glavonja naj bi bil šestkrat poročen hahaha. Menda so svatje pocrkali od smeha ko so v poročni dvorani kozam obrezovali parkeljne, saj je turnšek nevestam kot zakleto vedno kupil premajhen prstan.

  • karpelec

   Verjetno je imel samo enega in tega še 5x delil.

   • rubec

    hehehehe

 • Anton

  Spet so dokazali svojo kulturo…. slava jim!

 • Demokrat
 • totex39

  Rdeče zastave z peterokrako zvezdo so začele spet plapolati. Res sramota za Slovenijo, da še vedno dopušča in poveličuje to zlagano zgodivino z temi simboli.

 • Aron

  Dobra pravokacija, ki opozarja na prave krivce za zablodo domobranskih zavedencev.

  • von Rhein

   Prav imaš…provokacija.Ta banda,ki opleta z jugo simboli res provocira dan na dan.Izziva,podtika,laže,ponareja in se postavlja na zadnje tace,da pokaže svojo moč.Pa ne zato,ker bi opozarjala na karkoli.To počne zato,da razkazuje svojo moč,ki jo je pridobila z nakradenim denarjem davkoplačevalcev.Res,tudi sami plačujejo davke,toda vse kar vplačajo dobijo že predtem s privilegiji in nakazili za ustvarjanje megle.
   Namerno izzivajo,da bi povzročili incident.

 • Franjo Trojner

  In kje so bili policisti, da bi te burkeže za nošenje in poveličevanje totalitarnih kumunističnih simbolov ter netenja sovraštva in kršenje javnega miru oglobili???

  • von Rhein

   Mogoče tudi med njimi. V
   civilu.

 • antimur

  Turnška bi morali zapreti že zaradi neverjetno ogabnega, sovražnega izgleda, če bi mu pa prišteli še številne grehe proti slovenstvu, ta gnusoba ne bi več videl belega dne. Je pa pravi predstavnik zombijevske organizacije, katera paradira po Sloveniji z antisovenskimi obeležji, ter ob tem norijo in se obnašajo kot nedorasla pobalinska otročad ter z evforičnimi govori poveličujejo sami sebe, kajti vedno manj je hvale in slave od ostalih državljanov.
  P.S.:Sprašujem direktorja policije Fanka, zakaj policija ne opravlja svojega dela in prepove propagiranje tujih, zločinskih obeležij.

 • Viktorh

  “Nemci so jih imenovali »banditi« ali »komunisti« ter jih preganjali kot zveri. ….”

  In tako se obnašajo do lastnega naroda še danes.

  • janez cepec

   mo smo takim kolaborantom djal fašisti, dons pa djal bi lohk Janšisti

 • Antonius

  Na perfiden način nam kulturniški podmladek sredi Ljubljane še danes vsiljuje svoj esesovski stil izzivalnega obnašanja, fotri se igrajo pa ponosno hostarsko golazen, ki si že v priletnih cajtih umišlja, da so še vedno mladostniško “fajt”.
  Oglejte si na povezavi “sodobno” eSeS-ovsko oblikovanje javnih naznanil.

  http://shrani.si/f/S/t2/25rBw0Dc/img0571.jpg


  Dodajam še nagrobno ploščo fantov domobrancev, ki so padli v borbi proti revolucionarnim morilcem, komunistom in tistim, ki nam še danes lažejo, da so umirali v bitkah proti nemškemu in italijanskemu okupatorju.

  http://shrani.si/f/1/vt/4dL8kgW3/img0574.jpg

 • Vili

  A s eje s narodnimi izdajalci,kateri so prisegli Hitlerju vredno ukvarjati?
  Smrt fašizmu -Svoboda narodu!

  • janez cepec

   ne, ne, treba jih je razkrinkat enkrat za vselej,. če ne bojo res misl, de so bli nedoužne žrtve, tko kot jim pridga njihjov prerok, Kalimero, ki že tok cajt klobasa te laži, de že sam seb verjame

   • Krtača17

    Fotr je bil pr domobrancih pa ga še zmer vest peče.

    • janez cepec

     ja zarad tega glih ni treba, de bi ga vest pekla. lepo ni, greh pa tud ne, vest bi ga žihr pekla zarad pizdarij, k jih je sam devu, pa jih pa jih še deva

     • Krtača17

      To je pa res.

  • korintos23

   Tudi tebi enako.

 • Krtača17

  Opomin da se z okupatorjem ne sodeluje. Če nebi sodeloval, bi bilo žrtev občutno manj. Ampak vedno se pa najdejo zgagarji ki temu ne verjamejo. Namesto da bi hodili med vojno gledat streljanje talcev (vojni kino), bi postrelil okupatorje in rešil talce pa bi bil mir. Tko pa, prikrito in odkrito sodelovanje z okupatorjem. Dajte prebolet, priznajte zmoto in vsaj enkrat naredite nekaj prav.

  • Duhec

   Ja… morali bi se pokesat.

  • Viktorh

   Tokrat imaš prav: komunisti so tajno sodelovali z okupatorjem.

   • janez cepec

    ti že veš, biu si tahuj komunajzar, UDBOUC, cinkaroš in likvidator. čeprou, če pomislem, ti nis kej dost vedu, si biu in si še preveč prfuknen, ti si biv zvesti vojak partije in si do potankosti izpovnjevou naređenja.

   • Krtača17

    Domobransko bratenje z okupatorjem je isto kot bi danes Sirski narod trdil da so isis edini osvoboditelji.

    • novaknovak

     in ker tisti sirci, ki si želijo miru in svobode in se borijo proti fanatikom( podobno kot v 2. vojni pri nas) sodelujejo al z ameri al rusi, so zanje sodelavci tujih služb a ne…

   • janez cepec

    sicer pa s tabo ni za debatirat, ti si za pred zid, pa konc debate

    • novaknovak

     ti pa pejd mal se izobrazit. ne sam komunista pa pionirčka brat. sicer pa tipično, če se ne strinjaš z bedaki, pred zid pa je, a ne. pa Bog ne daj kakega sojenja. ampak ponoč, skrivoma..majke mi ste blesava rasa..

  • janez cepec

   mne broj krat so že popušil, pa jim še zdej ni jasn, de so luzerji

  • korintos23

   Okupator Slovenije je bila KPJ. Torej sami sebe imenujete izdajalci. Pravilno.

  • novaknovak

   kolk zmag nad nemci so izbojeval ti tvoji partizani? kolk nemcev so pobil med vojno? pol pa te še mal spomnim na progo z jesenic navzdol. kolikokrat je bila ta pomembna transportna žila za italijane in nemce zminirana? katero ljubico je imel italijanski komandant v okupirani ljubljani? kdo je šel v zagreb v nemški štab in kaj se tam dogovarjat? kdo je z nacističnimi zastavami mahal v trebnjem, trbovlju, semiču? mal predihej, se zber..in potem bdi raj tiho

 • Duhec

  Na portalu pa skor vsi parizani al pa vsaj potomci partizanov… nasprotovanje samim sebi.

  • korintos23

   Res vas je nekaj. Nič hudega.

 • tarantela

  A imete kakšno fotografijo, da bomo videli, kaj so naredili spomeniku domobrancev. Tu so gor samo zastave, domobranskega spomenika pa ni videti.

  • Krtača17

   Nimajo. Spet sam provocirajo. Nekak upajo da če se stokrat zlažejo da pol bo pa resnica ratala.

   • korintos23

    Hm, kot vemo vsi, je to vaša doktrina. Zelo radi drugim svoje lastnosti pripisujete?

   • novaknovak

    laž je nesmrtna duša komunizma…(L. Kolakowski) in on je to zelo dobro vedel. ti pa še naprej lapaš

  • Duhec

   To so raziskovalni novinarji na Novi…

   • janez cepec

    bodoči Pulitzerjevi nagrajenci

    • sprehajalec

     Janez, si ti nosil tistole Partijsko zastavo na sliki?

    • novaknovak

     tale medij je na sceni šele dobro leto. vaši mediji in “raziskovalni” novinarji so na sceni že 60 let. so jo že odnesl? mislim Pulitzerjevo nagrado. tolk so raziskovalni in objektivni, da finci ob “aferi” patrija niso niti več želel dajat izjav za te “neodvisne” medije in novinarje. so lepo povedal, da vse izjave prirejajo..še kaj?

 • MEFISTO

  Brez aktivne kolaboracije z Nemci in Italijani, noben partizan ne bi preživel vojne.

 • MEFISTO

  Kje še dobijo tr rdeče cunje, šufece smo jim rekli.

  • janez cepec

   mau po podstreh pobrski, ji boš zihre najdu

   • MEFISTO

    Ko so prišle šufece iz mode, smo zavrgli rudi te cunje.

  • karpelec

   Preveč denarja dobijo in to se dodatno šiva in kroji, tako da ne se bat za material.

 • Viktorh

  Žal, grozno je, zgodovina je pokazala in ves svet to ve, da so komunisti – revolucionarji največji zločinci na svetu .
  Tako je bilo v ZSSR, Kitajski, S. Koreji, Kubi….tako je bilo na tleh nekdanje Jugoslavije. Morili so lasten narod med državljansko vojno –

  ŠE DESETLETJA PO VOJNI SO MORILI BREZ SODNIH PROCESOV.

  Ni kaj dodati. Zagovorniki propadlega zločinskega sistema pa lahko do ponedeljka klepate po tipkovnici in poveličujete te zločince.

 • Iza Demos

  “……………Tedanje slovesnosti so se udeležili tudi številni politiki, med drugim predsednik SDS Janez Janša, predsednica NSi Ljudmila Novak, predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm, evropski poslanec Lojze Peterle, vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, predsednik sveta SDS France Cukjati in župan občine Cerknica Marko Rupar. Slavnostni govornik je bil Anton Drobnič, .”
  Kaj a samo leta 2014 ob blagoslovu spomenika je bila slovesnost? A potem pa so na to kar pozabili? Menda ja hodijo tja vsaj vsako leto na dan 6.4.2017 in počastijo žrtve saj z minuto molka. O tem pa niste še nič zapisali, ali vas tudi ni bilo tam v četrtek 6.4.2017?

 • Franjo Trojner

  Teh fac si res ni težko zapomniti, morda jih roka pravica še doleti. Sovraštvo netijo tile čudni, sovražni in čisto nič prijazni osebki, red in javni mir kršijo in kumunistične totalitarne simbole v javnosti poveličujejo, organi pregona in vsi varuhi človekovih pravic pa združno molčijo in v stran gledajo! Hej vi vsi na politični levici in vsi vaši vdani dominatni mediji, se boste ogradili od teh neetičnih in nemoralnih in predvsem zelo sovražnih izpadov vaših levih ekstremistov, jih boste javno obsodili??? Verjetno ne, kar tudi nazorno pokaže, da je naša demokracija in pravna država zaradi vas že od samega začetka ena velika farsa, prevara, laž, s katero ste po letu 1991 kumunisti oblast zadržali. Tolaži me samo dejstvo, da se nekoč za vsako rit šiba najde, kar pomeni, da bo kmalu tudi vam odklenkako, bo čas prinesel takšne spremembe, da vam niti na kraj pameti ne bo več prišlo se iz naroda norca delati, laž in sovraštvo propagirati in z totalitarnimi kumunističnimi simboli demokraciji in pravni državi pred nosom mahati.

 • korintos23

  Ko pogledam slike teh rdečih odpadkov, mi dan polepša misel, da tudi svinja najbolj cvili pred smrtjo. Ni daleč dan, ko bodo naši psi opravljali potrebo po njihovih grobovih. Kot jo sedaj po spomenikih njihovih zločincev.

 • korintos23

  Seveda pa tI družbeni odpadki ne častijo nikogar in ničesar, ampak so v večnem boju za nakradene privilegije in penzije. Naloga desne vlade mora biti ukinitev teh nakradenih privilegijev.

  • komar marko

   od česa bodo pa živeli. V podstrehi je vakuum in imajo dve levi roki. Edino maremalada jim vedno zadiši!

 • sprehajalec

  Ne moreš verjeti, ikonografija boljševiške revolucije in Leninovega delavskega internacionalizma, ki se je pred 70 leti izvozila na področje današnje Slovenije, še vedno živi! In obstaja celo krog častilcev Kulta Rdeče zvezde in njenih simbolov. Plačan iz proračunskega denarja v breme davkoplačevalcev vse Slovenije.

  Sedaj je jasno, kako je s tem, glejmo naprej, pozabimo preteklost. Mi se bomo s Leninovimi simboli in simboli Rdeče Armade sprehajali kjer bomo hoteli, vi pa glejte naprej.

 • PLavi-mil

  A, ne bodo še pocrkali? bolj se odmika ta bratomorna vojna,katero so spremenili v revolucijo, bolj norijo novodobni levosučni fašisti, pa to ne moreš verjeti, da je v Sloveniji taka zaslepljenost, hostarji so pobili več ljudi na Slovenskem, kot vsa okupacijska vojska.

 • Osti jarej

  pahi gosti zločinskega prasca “mkkejna”….pa niti črkice o tem

 • Osti jarej

  ..pazabili ste se v času

  • komar marko

   niso pozabili. Še ne dolgo nazaj je sivolasi starček zatrjeval, da se bodo vrnili v hosto. No sedaj že nekaj časa ga ni zaslediti.

 • komar marko

  Koliko desetletij imajo življenja na drugi račun. Poznam kar nekaj sinov zaslužnih ki imajo ob morju lepe vikendice, Pa ne od zaslug svojih rok ali glav.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDE MORILSKI HLAPEC NA OBLAST .
  Za njegove potomce so vsi ki niso zločinci in ovaduhi , pač izdajalci .
  Na sliki imate naslednike ,
  STRAŽARJEV SLOVENSKIH ŽELEZNIC MED WW2 ZA

  HITLERJA .

  Železnice je zgradila Marija Terezija , pa ne srbska , ampak avstroogrska .

  • Drago

   Železnice so se začele v Avstriji graditi 60 let po smrti cesarice Marije Terezije in 27 let pred ustanovitvijo dualizma Avstro Ogrske. ( Ne potvarjaj zgodovine, kot so jo in jo še, rdečkarji.)

   • montyamp

    Črkobralstvo ???
    Pač žlahta in nasledniki , pa take pa to .
    DOBRA VZGOJA .
    Pa tvoja , tudi dobra ???

    • Drago

     Ne muči se, zgodovina ni za tebe.

   • Franc Šink

    Ja ampak avtorica reda in zakona je bila ona.gradili so jo pa njeni otroci in vnuki.

 • Krtača17

  Kdaj se je najbolj kradlo? V času Janševe vlade 2004-2008. Nesporno dejstvo. Evo odlomek:Število menedžerskih prevzemov je po letu 2004 naraslo in vrhunec doseglo leta 2007, ko je bilo izdanih 35 izdanih dovoljenj za prevzem. V oči najbolj bode dejstvo, da so bili v večini izpeljani preko posojil in na račun izčrpavanja družb, ki so bile prevzete, Zakon o prevzemih iz leta 1997 namreč ni izrecno prepovedoval prevzema podjetja z zastavo premoženja ciljnega podjetja. Novi zakon, s katerimi so sporne menedžerske prevzeme končno prepovedali, je bil vložen v vladno proceduro šele konec novembra leta 2007. V številnih zakonih so bile torej luknje in mnogi, ki se jim očita različne zlorabe, so do premoženja prišli tako rekoč po legalni poti, za kar nosita velik del odgovornosti pravni sistem in politika. Kot že omenjeno, so se številna oškodovanja zgodila že v prvem obdobju tranzicije predvsem po zaslugi ali nesprejete ali neustrezne zakonodaje, pa tudi zaradi ignorantskega obnašanja do vseh pozivov po ukrepanju. Politika se je v prvi fazi tranzicije namreč vedla, razen v predvolilnem obdobju kakopak, kot da je divje lastninjenje zgolj nek pojem, ki ga slovensko gospodarstvo ne pozna. Če se dotaknemo še poznejšega obdobja in prej omenjenih zloglasnih menedžerskih prevzemov, je…..

  • montyamp

   Slovenija je mentalni geto, kamor vdrejo informacije od zunaj zgolj s tehničnega področja, vsa ostala področja pa so strogo prečiščena vseh nemarksističnih vsebin. Nikjer v SFRJ ni bila komunistična indoktrinacija tako intenzivna kot v Sloveniji, kjer so popolnoma izbrisali predvojno gospodarsko elito, ostalim pa uničili narodno zavest ter posameznikovo samospoštovanje in občutek lastne vrednosti, kar se kaže v brezhrbtenični vsegliharski masi, ki od posedovalca moči z zamahom roke požre največje zlorabe, če le ima serviranega grešnega kozla, nad katerim se lahko izživlja .

   JANEZA JANŠO .

   BANDITOM SE VEDNO BOLJ TRGA , NE MOREJO VEČ KLATI ,

   EU JIH OPAZUJE .

   • Krtača17

    Ti kar bevskaj in skači. Taka so dejstva. Največ se je vedno pokradlo pod Janšo. Tudi prej se je, ne rečem ampak Janša je pa vrgel v turbo.

    • montyamp

     Demagogija rdečih je temelj slepoti opranoglavih , ki z mentalno impotenco , niso sposobni dojeti , da je utopični univerzalizem res utopija .
     Klin se s klinom zbija .
     Udbopartijska teroristična celica crkuje .
     Že to je veliko .

  • Drago

   V vseh vladah so posamezniki kradli, toliko pa kot se je pokradlo po drugi svetovni vojni, od takratne rdeče oblasti, ne bo pokradel nihče več, ker več pokrasti ni mogoče.

 • Franc Šink

  Brez Srbov ne bi bilo ustašev kot tudi brez partizanov domobrancev ne.

  • Janez

   Bravo , gospod !
   Bistro razmišljanje: a ve se – le “imperialisti” iz Srbije, ne navadni Srbi.l.r. JANEZ KOMENDA

   • Franc Šink

    Imaš prav moral bi napisati Četnikov.

 • Janez

  Dobro jutro vsem !
  Lepi Cvetni vikend je. – ne pozabite na butarce !

  Zlasti tisti od ne vem koga pačani pisači tu
  imate
  ta vikend lepo priložnost – da se malo “povišate” –

  – a ne v vaših centimetrih – pač pa – duhovno !
  Ja ?
  Mnogoimenske osebe “krtača”, “cepec” – pa: hvala vam – ker pišete !

  Zelo nam – pomagate !
  Se bere nelogično – to – o vaši pomoči ! Ampak pomagate nam !
  vi sami z vašim – popolnoma ali delnim ANALFABETSKIM PISANJEM
  – nam
  In vsem – OČITNO DOKAZUJETE !
  DA DEJANSKO STE
  NADALJEVALCI IN ČASTILCI KRVAVE ZAPUŠČINE KPS POŠASTI I. MAČKA -“ANALFABETA”
  Z
  VAŠIM – “ANALFABETSKIM”
  PISANJEM TU NA TEM OK PORTALU – VIDNO DOKAZUJETE
  – DA JE – RES !
  TO KAR MI TRDIMO – O ZLOČINSKOSTI – KPS STALIN “PARTIZANOV”,

  – KATERIH VSAJ POLOVICA
  JE BILA TAKO MISELNO OKORNIH IN ANALFABETSKIH KOT VI – NJIH ZAGOVORNIKI !
  Hvala vam
  za vaše – sicer – nelepo pisanje : dejansko ste nam – v veliko – POMOČ !

  Z vašo pomočjo – bomo razrahljali
  – to –
  “POKOMUNISTIČNO
  NAM SLOVENCEM SOVRAŽNO OKUPACIJO – KI ŠE TRAJA”

  Hvala, res hvala vam – plačani “pisci” na tem portalu. ZELO NAM POMAGATE L.R.JANEZ KOMENDA

 • Krtača17
 • Fogglof Tunnek

  Čujte, malo off topic… Ljubljanski župan Zoran Janković je po koncu sojenja v zadevi Niš pravnomočno oproščen. Tožilec z očitki o Jankovićevi zlorabi položaja v času vodenja Mercatorja ni prepričal sodnikof. Vidite kako Zoki zna…a Ivan Janez pa na fseh področjih sproža dvom, nikjer ni bil 100% brezmadežen!!!

  • Fogglof Tunnek

   Oprostilno sodbo je v zadevi Niš izreklo že prvostopenjsko sodišče…. Torej res ne more biti krif!!!

  • Krtača17

   Janšu bi moral sodit kot vojnemu zločincu ala Artukovič ipd. Ker toliko sranja kot je on naredil se ljudje še zavedajo ne.

   • Fogglof Tunnek

    Ljubljana je baje najlepša prestolnica v Evropi… Tak pravi Zoki !!!

    • montyamp

     Ljubljana je čefurski geto .

   • Janez

    Krtača,gospod Janez Janša si v tebe nebi niti čevljev obrisal.Ampak sodil ti bo prav on in ta čas se približuje z veliko hitrostjo.

    • Krtača17

     Kaj se bo zamozaprl na dob?

  • montyamp

   Kdo pa sodi ???
   Nemški sodniki ali sarajevsko srbski pravniki ???
   Jesi bre glup , počasi več za pljuvalnik ne boš dober .

  • Janez

   S to info !
   Si pa – celo- eno ” dobro delo storil”
   Jaz
   in verjetno še kdo o tej “čudežni sodbi v Nišu” – nisem vedel nič !
   Povej še –
   ampak po resnici
   – kako je kaj ” s korupcijo sodnikov” – tam. ?
   Južno od Kolpe. Ti bomo hvaležni.
   P.s. SEM MISLIL, DA SI ŠEL V GB – NADLEGOVAT OK GB KRALJICO.L.R. Janez KOMENDA

 • Krtača17

  Naslov članka tudi lahko umaknete Nova24 ker je ponižujoč do zgodovine Slovenskega naroda, boja nob itd.

 • montyamp

  Janez prav imaš .
  Se pridružujem procesiji .
  Hvala vsem provokatorjem – pljuvalnikom , da vsak dan znova kažete normalnim , iz kakšne pohabljenosti izvira sistem katerega sta prehiteli Bolgarija in Albanija .
  HVALA RDEČIM PLJUVALNIKOM , PRASCEM OB PRAZNEM KORITU .

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ma kje ste že videli, da bi se recimo na Japonskem kdo danes hvalil z zločini iz 2.sv.vojne… Isto velja tudi druge države….Fsi molčijo o svojih zločinih ker jih je sram, samo pri nas gobcajo iz svojih greznic SDS-ova svojat… Samo pri nas se zaznava petelinjenje zgolj na domačih tleh in pri fašistoidnih frakcijah… drugje pa rep med noge!!!

  • zokispoki

   Torej, Pofukljev Trotelj, kolikor jaz vem, se hvalijo ekskluzivno komunajzarski idioti ,s povojnimi poboji in morijo, ki so jo povzročili, če se ne motim. Tvoji
   partiđani pa večinoma potvarjajo resnico, tako kot na primer v Lažgošah, kenede !

   • Krtača17

    Ma Tunek kar prav. Klerofašistična svojat ste.

    • montyamp

     Boljša klero-fašistčna s polnim koritom ,
     kot komunist-fašistična s praznim .
     Rajši sit nemško z 2000EUR plače ,
     kot lačen , poln šmarnice za 400 EUR , srbsko …

     • Krtača17

      Klerofašistična svojat.

     • montyamp

      Boljša klero-fašistčna s polnim koritom ,
      kot komunist-fašistična s praznim .
      Rajši sit nemško z 2000EUR plače ,
      kot lačen , poln šmarnice za 400 EUR , srbsko ..

     • Krtača17

      Dokazov tko nimaš tako da samo – klerofašistična svojat.

     • totex39

      A ti imaš dokaze, ko tako zagovarjaš te” svoje” kriminalce.

     • Krtača17

      Jaz jih imam polno. Dobrih in slabih. Za tvojo stran pa sam slabe – klerofašistično svojat da se razumemo.

     • centurion

      Dobil boš svoje “sledovanje”, hostarski ušivec, bandit.

     • Gru

      Uuu a ga bos fizicno pretepu?

     • centurion

      Vse se vrača, vse se plača….Nć već 1945…

     • Gru

      A pol ga bos res fizicno pretepu?

     • centurion

      Ne.
      Psihično.
      Mobing.

     • Gru

      Roger ;) kr tko dalje ;) sam da ni fizicnih napadov ;)

     • centurion

      Sej nisem partizan, sem povedu. Oni pa kordiš so nasilni
      in lažnivi, mar ne?

     • Krtača17

      Še en svojatek klerofašistični

     • Gru

      Prodal ste se za denar ;)

     • montyamp

      Vi pa za poceni laži in demagogijo stalinističnih ovaduhov .

     • Gru

      Hm jz se nism ;p so pa domobranci izgubili vojno, ker so se prodali za denar ;)

     • montyamp

      Kdo je vojno dobil , vidimo danes , ko gledamo Albance in bolgare v hrbet .

     • Gru

      Vidli smo ze takrat , nacisti so skupaj z svojimi kuzki domobranci , ki so izdali lasten narod izgubili vojno! ;)

     • montyamp

      Pametnejši popusti ,
      to je slovenska žalostna resnica , ki utemeljuje prevlado neumnosti .
      GORJE NARODU , KO PRIDE MORILEC NA OBLAST .
      Slovenija je polna zmagovalcev ,
      največji gnoj v EU .
      Res čudno .

     • centurion

      Partizanski banditi so ta “lastni” narod pobijali od 1941 do 1948…

     • centurion

      Banditi so kradli kmetom. Tut plačal so jim na koncu. S strelom v tilnik.
      To so bile njihove največje bitke.
      In seveda tiste z ušmi.

     • montyamp

      Haha , bataljon hostarjev proti bolham in ušem .
      Katere nacionalnosti so pa bile ???

     • centurion

      Domače, domače….

    • zokispoki

     Ti boš to ocenjeval, kaj smo mi, domoljubi, ubogi psihiatrični bolnik, govno komunajzarsko !

     • Krtača17

      Teka teka hitlerju pod kiklco pa v cerkuco izdajat

     • zokispoki

      Majmun neandertalski, kar nabijaj. Upam, da imaš vsaj regrat za kosilo. Za
      kaj več, vam pa zmanjkuje, ker so vas tovariši pokradli in ociganili…

  • MEFISTO

   Drugod pa niso na oblasti zločinci druge svetovne vojne in njihovi potomci kot pri nas.

  • b323130

   Ti se ves čas hvališ s komunističnimi zločini. Samo ti si tako prizadet.

 • Fogglof Tunnek

  Opažam mnoga sovražno razpoloženja domobrancef do partizanstva… kakor jih je Hitler smatral za bandite, jih domobranci še sedaj smatrajo za lopove. Na vrtu partizanstva ima veliko veselo bero tudi časopis Demokracija… za moje pojme leglo domobranstva, Janeza Janše, SDS-a. Njihove trditve niso nikjer dokumentirane… Dokumentacije iz 2.sv.vojne imajo ZDA, GB, Nemčija, Rusija, pa tudi naša Slovenija. Z strani domobranstva manjkajo očitni dokazi, samo gobce si brusijo… samo jokcajo in pripovedujejo zgodbe. Zatekajo se tudi k prirejanji gradif…celo skrajno desničarske zgodovinarji iščejo, da bi bile zgodbe bolj verodostojne… Banda klero-fašistična!!!

  • montyamp

   Boljša klero-fašistčna s polnim koritom ,
   kot komunist-fašistična s praznim .
   Rajši sit nemško z 2000EUR plače ,
   kot lačen , poln šmarnice za 400 EUR , srbsko .

  • MEFISTO

   Kako naj domobranci ljubijo partizane,če so pa morali vedno bežati za njimi!?

   • Krtača17

    In so bežali vse do Avstrije in čez a ne?

  • b323130

   Ja, Američani in Britanci imajo arhive in vse o dogajanju v Sloveniji. Haha, ti pa si butelj. Imamo slovenske vire in arhive, kako so zblojenci kurili šole, domove, cerkve, hiše. na koncu pa imeli še krvavo genocidno veselico v različnih jamah. Mater ste eni nizko, da provocirate s tem.

 • Gru

  Spet se uporablja izraz ” izrojena levica” , podlo igro igrate podlo ;)

  • stajerc5

   Mogoce imas celo prav, izpovrzena levica je bolje!!!

   • Gru

    Bi vas prav rad videl, ce bi drugi mediji uporabljal izraz ” izrojena desnica” ;) piskal bi na polno ;)

    • Duhec

     Ja ok…. so pa izrojeni oboji.

    • RATATA

     Izsrana levica ali natančneje levičarske strjene sluzi iztisnjene posteljice

 • Krtača17

  Janša se je spet odkrito postavil proti nob ju. Tako da nima šans sploh še kdaj pomislit da bo videl parlament kaj šele oblast. Klerov v sodobni družbi pa še fašističnih na vladi ne rabimo.

  • Franjo Trojner

   To da g. Janša nima šans, da bo po novih parlamentarnih volitvah videl parlament in se vrnil na oblast so samo mokre sanje, bolj blodnje že čisto zmedenih in v času in prostoru,pa tudi vedno novih aferah izgubljenih vedno ortodoksnih levičarjev. Dokler je folk imel še kaj na krožnikih in je bilo še tu in tam najti kakšno zaposlitev in so naša dekleta, žene in otroci še lahko varni varno hodili po naši Slovenski zemlji ste se levičarji lahko šli oblasti in se delali norca iz politike, nacionalne zavesti, polpretekle zgodovine, demokracije, pravne države, države, državljanov, bank, gospodarstva itd.! Toda danes je vrag šalo vzel, folk nima več kaj za na talar dati, novih zaposlitev ni in se brezup in jeza samo še krepi, plače in penzije mizerne, zdravstveni sistem je v razsulu, nabijate nam vedno nove davke ( celo na dež, Bog vas nima rad), mladi se oropani vseh pravih možnosti za zaposlitev pospešeno izseljujejo in vi levičarji, ki ste za vse te tegobe direktno krivi bi radi na oblasti še naprej ostali??? Ne bo šlo, vrag je šalo vzel, folk pa je vsa potrpežljivist minila in vam že na naslednjih parlamentarnih volitvah veselico pripravlja, katero dolgo ne boste pozabili in na kateri tudi s svojimi totalitarnimi kumunističnimi simboli niti pod razno ne boste mahali, niti se s socialistično retoriko vun metali. Bog nas varuj totih naših zapravljivih in lepljivih staro/novih socialistov, katerih največji rezultat štejej, da so čez noč državno srebrnino v nič vredno železnino spremenili in državno ozemlje z arbitražo ogrozili!

   • Krtača17

    Janša bo vidu parlament iz vcja ki ga bo pucu.

    • Franjo Trojner

     Tebi se že na daleč vidi, da si levičar ali kot vi levičarji sebi radi pravite socialist! Tudi v tem tvojem tekstu čisto tapravi, čistokrvni levičar vun tolče, kar se lepo vidi po tem, da delo čistilca, čistilke v nič daje, zaničuje. Veš Krtača za nas desničarje je tudi čiščenje WC/ja častno in predvsem trdo delo in to še posebej v parlamentu, kjer vi levičarji toliko naserjete, da se mora čistilec, čistilka pošteno potruditi, da vso vašo svinjarijo spuca in VC ponovno v red spravi. In to Krtača za mali dnar, ker vi levičarji v parlamentu in vladi zavirate razvoj gospodarstva in s tem plač v Sloveniji in iz tega razloga zasluži čistilec, čistilka v Sloveniji za trdo delo 600 €, preko meje v Avstriji pa 1400 €. Zato Bog nas varuj kumunistov, danes samo še lepljivih in lažnivih socialistov.

 • Janez

  Ja ?
  F. Tunnek – hvala ti za tvoje ? Precej ” zmešano” pisanje ! V veliko POMOČ SI NAM.
  Mi,
  namreč trdimo: da so bili KPS ZLOČINSKI STALIN PARTIZANI – “ZLOČINSKO ZMEŠANI IN ZAVEDENI”
  od KPS VODILNIH STALINOV – SEVEDA.
  TI !
  F.Tunnek in ostali plačani pisarji tu : PA STE ŽIV DOKAZ, DA TA EX KPS STALINSKA “ZMEŠANOST”
  v Sloveniji – še kako –
  – kar traja, tudi zdaj, leta 2017. HVALA TI – V VELIKO – POMOČ – SI NAM !

  Ampak F. Tunnek : ti si že tako zelo “zmešan” !
  -DA SI KAR SAM S SEBOJ DOPISUJEŠ – KOT EN ZNORELI ZALJUBLJENEC,

  KI – KER GA PUNCA NE MARA:
  – SI “NJENA” PISMA – PIŠE – KAR SAM !

  Koliko vzdevkov uporabljaš danes ? Ampak v resnično veliko – pomoč – si nam.
  Kako je ?
  BILO V GB, V LONDONU ?
  Ti je ok GB kraljica kaj povedala, kako ji je J. BROZ igral CHOPINA 1953. LETA? L.r JANEZ KOMENDA

 • Krtača17

  Klerofašistična svojat je pravilni izraz in odgovor na pisunstvo tega portala. Tudi na novi24 tv so sami zapisali in to v naslov – še premal smo vas. Mogoče je pa clo res?

  • centurion

   Levičarji ste, dokazano, jebači bulmastifov alias zoofili.
   Ti je v garaži hudo?
   So krivi domobranci, da se je že tvojemu očetu zmešalo pri
   klanju otrok?
   Njegove psihične motnje so se pač prenesle nate.
   Naj ti Broz pomaga.

   • Krtača17

    Sam dokazi te spet mal jebejo ker jih nimaš hehehe

   • Duhec

    Pol se pa desni spravijo na očete in otroke. Primitivci…

    • centurion

     Kakšen duh uide iz steklenice.
     Kakšen duhec pa iz klinike…

    • b323130

     Ali pa se je tebi malo zmešalo?

 • Olga

  Treba je sprožiti tožbo proti častilcem ZLOČINSKEGA KOMUNISTIČNEGA TOTALITARNEGA režima, motenja posesti in onečastitve zadnjega pocivališča umrlih, izvensodno pomorjenih ljudi! Torej so propagirali tudi genocid, ki nikoli ne zastara!

  • Duhec

   Tožbo lohk sproži vsak… tudi ti.

   • Krtača17

    Ja pa kar z naslovom tega članka naj začne. Pol se bomo pa naprej pogovarjal kdo ma prav.

    • Duhec

     Ma pust bleferje…

     • Krtača17

      Bleferje bom gonil do meje s Slovenijo. Pol nej pa v tujin bleferajo komur hočjo. Sami zgagarji.

    • totex39

     A ti sploh razumeš, da nikjer v Evropi ni več komunistov, ki bi takole paradirali z svojimi rdečimi simboli, ki več niso za ta čas.

     • Krtača17

      Sori da ni kljukastega križa kar tebe najbolj boli. Zvezda vas je zjebala. Kaj čmo. Ta pravi so zmagal tud kaj morem. Če so se takrat pod temi simboli boril tud nič ne morem. Kaj pol?

     • totex39

      Jaz govorim o komunističnih simbolih, ki nam delajo sramoto po Evropi.

     • b323130

      Razen v Nemčiji, kjer je kanclerka (“bivša”) komunistka?

 • Duhec

  Lajate sam po netu…. drgač nimate jajc.

  • Krtača17

   Zdaj vejo da je sezona ko morajo nazaj v luknje. Al pa bojo kje prav potulen žulil heinikena pa v brado jamral…

   • b323130

    Heineken pijete samo rdeči alkoholiki.

  • tarantela

   Pejd na “sproščeno”, v tej rubriki imajo mavrične butarce…

 • MEFISTO

  Slovenski narod se deli na komunistične vojne, mirnodobske in revolucionarne zločince in njihove potomce ter simpatizerje in na preostali pošten narod.

 • Krtača17

  Desni klerofašisti ostal ste brez argumentov. Samo še na vojni gestapovski cajtng in njegovo propagando – Slovenec se še lahko obrnete. Tist cajtng je pa tud samo za rit obrisat. Sam pazte da se vam ne bo kak kljukast križec v anus zataknu.

  • b323130

   Ti si brez možganov, to je problem.

 • PLavi-mil

  77 let po vojni bi pa že bil čas, da hostarji pocrkajo, ne pa da jih obujajo vedno mlajši boljševiki levosučni fašisti, hostarji so pobili več nedolžnih ljudi v Sloveniji, kot vsa 4 leta okupatorji, skrajni čas, da jih nehajo slaviti, vendar se množijo, kot zajci ali še bolje kot musliči.

  • Krtača17

   Takoj ko boste pocrkal klerofašisti, se bojo tud partizani mirno ulegli h svojemu počitku.

 • MEFISTO

  So komunisti res skurili italijanske in nemške medvojne arhive, da ne bi prišla na dan resnica o njih?

 • MEFISTO

  Samo pri nas je mogoče, da moraš biti rdečkar, če želiš brez dela živeti v obilju.

  • Krtača17

   Ni ti treba bit rdečkar. Sam klerofašisti ste pa res rak rana Slovenije.

   • b323130

    Ah ti si pa en luzer, ogromno časa izgubljaš za provociranje. Rajš pejt delat, bo boljše zate.

  • b323130

   Ah, da se tudi, če imaš kaj v glavi.

 • tarantela
 • Krtača17

  Prihaja sezona proslav in obujanja spomina na mrtve ki so padli za domovino katere potomci smo mi. Domobranci dobro vejo da niso vabljeni. Kaj čmo – ni ravno humano kar so delal med vojno kjer so hodil na streljanje talcev kot v kino. Seveda tudi tistih ki so jih sami namočil.

  • Janez

   Ti !
   “zmešani”, zavedeni in plačani F.Tunnek !
   Ne
   Kliči nesreče – nase ! In ne laži !
   Streljanja nesrečnih talcev !
   – so povzročali od vodilnih KPS STALINI ZAVEDENI “STALIN-PARTIZANI” Dejstvo !
   S
   svojimi “Stalin-partizanskimi” obasnjmi napadi na Nemce !
   A !
   Ti napadi – nikakor niso bili
   – niti pravi “upor”
   – niti “borba” – ker so stalin partizani, po provokativnem napadu – vedno – hitro zbežali !
   – niti “osvobodilni ” niso bili ti kratki napadi na Nemce !
   – ti napadi so imeli namen KPS STALINSKE OKUPACIJE SLOVENIJE.
   Paz F. Tunnek, da ne vstanejo od mrtvih slovenski fantje iz Rupnikovega bataljona.
   Povej – kaj o njem.
   Pa !
   Kaj sta se pogovarjala sin W. Churchilla Randolph in VKP B “ZLOČKO” J. BROZ V DRVARJU?
   Pa?
   Kaj ti je?
   – ok GB kraljica te dni “baje povedala” o super klavirskem nastopu J. BROZA !
   ko ji je nam vsem znani J. BROZ MOJSTRSKO IGRAL TEŽKEGA – CHOPINA, NJEJ V ČAST !
   Hm, hm !
   Kako?
   Malo veste F. Tunnek in ostali – plačani !
   Ampak,
   ste nam res v veliko – pomoč.
   IN ŽIV DOKAZ VELIKEGA ZAVAJALSTVA EX KPS, KPJ STE.
   NJIHOVI EXKPS, KPJ – STE !
   A NIČ NE VESTE.
   IN STE TOTALNO ZAVEDENI – OC SVOJIH ŠEFOV EX KP, ZK. ” HUDO”? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Krtača17

  Klerofašisti pa isis – isto sranje. Če kdo ne verjame, naj pogleda zgodovinske vire.

  • Franjo Trojner

   Krtača ti si vse skup malo zmešo, zdaj pa bi res bil že čas, da bi tudi ti vedo, da zgodovinski viri, kakor tudi resolucija EU nacional socialiste naciste, kumuniste, ter fašiste v en kup podobnih totalitaristov na temno stran zgodovine meče in kot vsega obsojanja vredne vsemu svetu prikazuje.

  • sprehajalec

   Isis veliko bolj vleče paralele z boljševiki pa komunisti. Metode so iste, bombe in atentati, ter norčevanje iz osnovnih civilizacijskih vrednot meščanstva in Europe.

 • centurion

  Ura je 11.15, pa že preko 150 komentarjev.
  Ni kaj, dober portal, ta Nova24TV.
  Za dobrim konjem se močno praši. A ne, levakarji?

  • b323130

   Kot desnakar ti lahko zagotovim, da si želim višje kvalitete člankov, ki se jih bo vsaj splačalo brat. Jaz pridem samo za komentarje. :)

 • Franjo Trojner

  Bog nas varuj totih naših kumunistov danes samo še zapravljivih socialistov!
  To da g. Janša nima šans, da bo po novih parlamentarnih volitvah videl parlament in se vrnil na oblast so samo mokre sanje, bolj blodnje že čisto zmedenih in v času in prostoru, pa tudi vedno novih aferah izgubljenih vedno ortodoksnih levičarjev. Dokler je folk imel še kaj na krožnikih in je bilo še tu in tam najti kakšno zaposlitev in so naša dekleta, žene in otroci še lahko varni varno hodili po naši Slovenski zemlji ste se levičarji lahko šli oblasti in se delali norca iz politike, nacionalne zavesti, polpretekle zgodovine, demokracije, pravne države, države, državljanov, bank, gospodarstva itd.! Toda danes je vrag šalo vzel, folk nima več kaj za na talar dati, novih zaposlitev ni in se brezup in jeza samo še krepi, plače in penzije mizerne, zdravstveni sistem je v razsulu, nabijate nam vedno nove davke ( celo na dež, Bog vas nima rad), mladi se oropani vseh pravih možnosti za zaposlitev pospešeno izseljujejo in vi levičarji, ki ste za vse te tegobe direktno krivi bi radi na oblasti še naprej ostali??? Ne bo šlo, vrag je šalo vzel, folk pa je vsa potrpežljivist minila in vam že na naslednjih parlamentarnih volitvah veselico pripravlja, katero dolgo ne boste pozabili in na kateri tudi s svojimi totalitarnimi kumunističnimi simboli niti pod razno ne boste mahali, niti se s socialistično retoriko vun metali. Bog nas varuj totih naših zapravljivih in lepljivih staro/novih socialistov, katerih največji rezultat štejej, da so čez noč državno srebrnino v nič vredno železnino spremenili in državno ozemlje z arbitražo ogrozili!

  • Krtača17

   Komunistov ni več. Ostali so pa klerofašisti.

   • sprehajalec

    To komunisti mislijo. Vendar pošteni ljudje vedo, da četudi mačko pofarbaš, ostane še vedno mačka.

 • if

  Julij 1940, Kominterna evropskim KP: “Sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odporniška gibanja.”
  Člana Kominterne sta bila Tito in Kardelj.

  6. april 1941 nacifašisti napadejo Kraljevino Jugoslavijo, komunisti prepustijo narod nacifašistom.

  13. maj 1941, v imenu KPJU Tito poroča Moskvi: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

  22. junij 1941, nacisti napadejo SZ.

  22. julij 1941, slokomunisti se odzovejo – določijo dan vstaje slovenskega naroda.

  27. aprila vsako leto rdečislonazor laže praznik upora proti okupatorju!

 • Krtača17

  Jaja desni, streljanje talcev je zelo domoljubno dejanje. Res bravo za tako mentaliteto. Še bolj ponosni ste lahko na tale zdrekan članek. Niti ne znate pisat, kaj šele izražat. A vas je Janša to učil? Sramota ste za Slovence. Pljuc

 • učko

  Ta rdeči neo-pro-fašistično-komunistični zločinci počnejo kar se jim zljubi. Kradejo, lažejo in onečaščujejo to državo in ljudi. Za njih so vsi, ki so proti njim, zločincem, neki domobranci pa belogardisti, pa četniki pa ustaši.

 • učko

  V zadnjih 4 letih se je izselilo iz te kretenske Zlovanije več kot 30.000 večinoma mladih Slovencev. Pa ne zato, ker bi bili z okupatorjem, ampak ker so jim redčkarsko fašistični zločinci in lopovi ukradli prihodnost na tem prostoru.

 • učko

  Ta rdeči fašisti dobesedno žrejo otroke Slovencem !!!!

 • učko

  Kako je mogoče, da četrt stoletja po formalnem koncu rdečega fašizma na oblasti še vedno paradirajo rdeči fašisti ????!!! To je nagradno vprašanje za Janeza Janšo !!!!!

  • if

   Vsem demokratom je jasno, da je tako, ker imamo intelektualno šibko volilno telo.

 • radames

  Naj napišem, da je glasilo ZZB Cerknica vse tiste, ki so pomagali izvleči okostja iz Krimske jame, ki so prenašali okostja v cerkev v Begunje pri Cerknici in ki so bili in sodelovali pri maši za pobite iz Krimske jame, označili za izdajalce. Kaj takega lahko napiše le zblojen duh. Torej. Krščansko pokopati pobite – je izdajalstvo! Vi ste nori.

  Poleg tega. Včasih se je ZZB aktivno vmešavala v jugoslovansko in slovensko politiko. Od leta 1991 naj bi tega bilo konec. Roke proč od takega vmešavanja. Nikakršne pravice nimate! Dovolj ste se preko krvi bratov vmešavali ali sodelovali na oblasti.

 • učko

  Izgovori rdečih fašistov za njihove zločine in kraje milijard so večinoma, da to počnejo, ker “ta črni” nosijo svoj težko prislužen denar v puščico v farouž. Če pa to ne, potem pa kej druzga !!!

 • učko

  Rdeči fašistično-komunistični zloćinci za svoje privilegije seveda tudi ubijajo. In kaj je to kaj takega za njih. Oni to pač lahko počnejo, ker, kot pravijo, imajo prav !!!!!

 • učko

  Za ta rdeče fašiste so vsi, ki so proti njim, klero-fašisti. Tudi mladi, ki so jim svinje komunistične s svojimi zločini in privilegiji zažrle prihodnost, so po njihovem klero-fašisti, ki se naj poberejo ven v gnilo Avstrijo in Nemčijo in Švico.

 • luli

  ljudje, rokovnjači bojo kmalu šli vsi pančkat. Komaj čakam da se moja žlahta zvrne…

 • učko

  Svinje komunistično-fašistične za svoje privilegije, za neomejeno žretje davkoplačevalskega denarja, ki ga kradejo delovnim ljudem in ga talajo svojim zločinskim ritolizniškim režimskim pezdetom, pljuvajo po poštenem delovnem narodu narodu !!!!

 • Fogglof Tunnek

  Vidim da je Krtači fšeč izraz…klero-fašistična svojat…meni tudi… hahahahahahahahahahaha…
  …ali pa klero-fašistična golazen ali klero-fašistične bele podgane!!!

  • luli

   meni se zelo dopade izraz komunajzarski rokovnjači…

   • Fogglof Tunnek

    …ja ja, to še ena klero-fašistični rokovnjači… hahahahahahahahahaha …

 • učko

  Svinje rdeče voluharske, zajedalske, zločinske, samo v Zloveniji ste še na oblasti v tej EU !!!!!!!

 • Fogglof Tunnek

  Politika SDS- Slovenske Domobranske Stranke in Janeza Janše, je razpihovanje starih sovraštef. To je fse, kar ta stranka in njen precednik premore… So pač male sive celice v defektu…žal !!!

  • Krtača17

   In zato take stranke ne rabimo. Ničemur ne pripomore. Razen temu da so lakaji svojim soros gospodarjem.

   • Fogglof Tunnek

    Pa Trump je njihova ikona…celi svet pa se mu smeji…

 • Krtača17

  Pravi zgodovinarji preverijo in vzamejo dejstva dokumente za take kot so, brez potvarjanj in olepšavanj. Kaj pa dela ta portal, evo link da vam bo enkrat jasno:https://en.m.wikipedia.org/wiki/Historical_negationism

  • Fogglof Tunnek

   Se pravi, da Dežman ni pravi zgodovinar in pika !!!

 • učko

  Samozvana avantgarda, samo imenovana elita, ki nikoli ni delala, samo kradla delovnim ljudem, je ustvarila “brez razredno družbo” tako, da je ustvarila samo sebe, privilegirano kasto, ostale pa diskriminirala. In to so potem znanstveno utemeljevali doktorji komunistično-marksističin-balkanističnih budalaštin, ki jih je FDV poln kot svinjak svinj !!!!

  • Fogglof Tunnek

   Smo demokratična država, ni kaj….Predlagam, da se postavi še spomenik Trobcu, ki je zaenkrat doma pokuril največ žensk… pa to…

   • učko

    Ti vedno predlagaš kakšno kretensko stvar. Pa to niti ni čudno, vemo kdo in kaj si !!!!!!!!!!

  • Dragan Krstič

   En pa manjka, univ. prof. dr. Dejan Verčič iz FDV se je po Trumpovi zmagi z družino preselil na Mars. Kolikor vem je danes že za Luno.

 • Janez

  F. Tunnek itd.
  Pa obožuje in zagovarja
  – analfabetsko
  KPS STALINSKO POŠAST IN POLITIČNEGA MORILCA KP -I. MAČKA ! . L.R. JANEZ KOMENDA

 • učko

  Zločinski neo-pro-komunistično-pederistični vladajoči režim “nabija kazni” v obliki kretensko visokih davkov na osebni dohodek. In ker firme nočejo plačevati kazni temu zločinskemu režimu, so plače v Zlovaniji izredno nizke in tudi delovni ljudje, ki imajo zaposlitev hodijo na Karitas. Vse samo za to, ker jim rdeči fašisti vse poberejo in si talajo borčevske penzione in take in drugačne finančne privilegije !!!!!!!!!!!!

 • učko

  Samo zvana avantgarda “lopovksega razreda” še vedno laže, krade in onečaščuje poštene državljane !!!! Kučo mafija !!!!

 • učko

  Ja, eden rdećkarskih fašistov pravi, da komunistov ni več. Točno, nikoli jih niti ni bilo, ker so bili dejansko navadni zločinci in čisto nič drugega in to so še danes !!!!!!!!!!!

 • učko

  Vlada na nam komunistično-pederistični-čefuristični-govnaristični-lopovski režim in za to je tako kot je !!!!!!!!!!!!!!

 • Dragan Krstič

  Tit Turnšek je bil član SLS in celo njen poslanec v DZ. Veliko rdeče svojati se je nateklo v to in SKD/NSi/ stranki.

  • učko

   Ja, Čadonička je bila tut pr’ Peterletu. Pa ga je štihala u hrbet, pa trapast Peterle tega dolg cajta sploh in opazu. Pol ko je opazu, pa je itak bla breja in se je ni mogel kar tako odkrižati. Spomni se Zvonka Ivanušiča, pa Cirila Pucka, pa zdejšnjega Franca Bogovića, kateremu je bil mentor najbolj zloglasni udbovec Silvo Gorenc !!!!!!

   • radames

    In ta zloglani udbovec ima v svoji knjižnici ogromno knjig, ki obravnavajo vero. Posebno krščansko. Da se je učil kako in zakaj vero preganjati.

 • Janez

  F. Tunnek ! In ostali
  Pa ne vedo,
  da je bil nam znani
  KPJ, ZKJ POLIT- ZLOČINEC TUDI MOJSTER IGRANJA. NA KLAVIR – CELO TEŽKEGA – CHOPINA !?
  Kaj?
  ti je rekla OK GB kraljica – ali njeni: o Brozovem igranju – TEŽKEGA CHOPINA, LETA 1953 !
  V
  Londonu.
  Njej v čast je Chopina – igral. Zelo dobro. Pred GB kraljico in njenimi. Res ! L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. KAKO SI NEVEDEN IN ZAVEDEN F. TUNNEK. IN OSTALI.

 • Duhec

  In zakaj ste pustli ženske in otroke, da jih partizani pobijejo??? Sej to pišete a ne???

  • radames

   Kdo od tule pa je bil takrat star – recimo – 20 let?

   • Duhec

    Pol pa odgovori v imenu domobrancev, ki jih zagovarjaš

    • Krtača17

     Eno uro pa ti ni spesnil odgovora? No vidiš “njihovo resnico”. Pojma o pojmu nima. Provicirat pa zna.

     • Franc Šink

      Na kosilu je.

  • Franc Šink

   Prtizani so ubijali že prej. Zaradi tega so bile vaške straže ustanovljene.

 • Krtača17

  Kaj se sekirate kletofašisti. Saj ste samo 85000 ljudi potamanl. Po vojn vas je pa samo 15000 doletela zaslužena kazen.

  • centurion

   Tebe še bo…..ne skrbi.

 • učko

  Samo zvana avantgarda, avantgarda zločinskega razreda, poberte se svinje fašistično komunistično-kučanističko-lopovske !!!! Kučan naj najprej vrne tistih 400.000 DEM, ki so mu jih v Elanu kot podlemu režimcu morali dati iz straha. Pol pa naj vrne še vse nakradene milijarde !!!!!!!!!! Skupaj s svojimi pajdaši, seveda !!!!!!

 • andreas82

  V miru naj počivajo branitelji civilizacije:)! Mi mlajši rodovi nas nas pa je, da komunizem prepoznavamo, niso to samo komunisti člani, gre za sistem, to je ogromna številka:)! Kdo bo pripeljal Slovence nazaj v krščanstvo bo zmagovalec. Moje skromno mnenje:)!

  • učko

   Hebo te krščanstvo !!! A ni tukaj gor nobenga normalenga. Sami komunajzarski drekaći in krščanarji. Pljuc, bljak !!!!!! Še muslijev se manjka, pa bomo kompletni !!!!!!!!

   • MladiLiberalec

    A mene res nimaš za normalnega? :O

    • gušto

     Ja pa si ti drekač res domišljaš, da si normaln ?
     Ooooooo jej, kam smo prišli ?

     • MladiLiberalec

      Učko mora odgovorit prdec stari XD

     • gušto

      Kdor molči, devetim odgovori. Ti to ni dovolj. Nisi normaln ti sporoča njegov molk.
      Zdej pa scat pa spat mulc drekaški.

     • MladiLiberalec

      Ti kr si kr misli. Mi je že odgovoru. :P

   • gušto

    Dej, strezni se no, da se bomo lahko s tabo pogovarjal !

 • MladiLiberalec

  Najprej pohvala da na teh straneh ne razpravljamo o Siriji in podobnih stvareh ampak govorimo o stvareh ki so aktualne za nas. Na rtv mmc maš na stotine komentarjev levičarjev o tem. To je že bolezensko. Razpravljat o državljanski vojni v Siriji kot da bi bili še vedno obsedeni z neuvrščenostjo. WTF
  Kaj nas toliko zanima kajs e dogaja s folkom tam dol?

  Jaz pojem vsak dan količino hrane za vsaj dve lačni afriški družini pa se zarad tega nič ne sekiram ker vem da dol je drgač in ni povezano direktno z mano. Levičarjem se pa kar meša in meša. XD

  • učko

   V redu je, da razmišljaš s svojo glavo in po lastni pameti !!!!

   • MladiLiberalec

    Thx

  • sprehajalec

   Pametno razmišljanje, ker samo levičar je tako prfuknjen, da ne vidi vzroka in posledice. Več boš dajal hrane lačnim afriškim družinam, več se jih bo rodilo. In zopet jo bo na koncu zmanjkalo. Nikoli jim ne moreš dajati zadostnih količin hrane s tempom, s katerim se rojevajo. Vedno je premalo.

   Je pa fino, da greš po poti odraslega liberalca in boš kmalu dosegel polno težo, ki je zanj značilna.

   • MladiLiberalec

    Tudi tebi thx čeprav si se dotaknil samo enega drobca mozaika zakaj se ni za sekirat pri temu.

    Sam zate pa to glede teže je bolj za to da ženska čuti da leži na njej konkreten moški. Top women with weight. ;) Preveč po Štihu pa ne sme it ker drgač izgubim najljubšo pozo.

 • Tetka iz ozadja

  Ali niso bili belogradisti PLAČANCI okupatorske nacistične vojske, ki so svojo domovino prodali za prgišče rajhmark. Niso sodelovali z okupatorsko vojsko zaradi ideologije, ampak zaradi DENARJA. NAGNUSNO!!!!

  • gušto

   Demenca te daje. Dohtar te kliče, če ti je še kaj pomoči pa ne vem.

   • Tetka iz ozadja

    Problem je to ker nimaš kaj pametnega odgovoriti. Belogradisti so bili in so označeni kot IZDAJALCI.

    • soc

     Bolnik. Rdeča mrzlica.

     • Tetka iz ozadja

      Pa zopet ne moreš mojega posta negirat.

     • Tetka iz ozadja

      Saj mi nismo komunisti mi smo preprosti antijanšisti- skrajšano zmagovalci

     • sprehajalec

      To vi mislite, da niste. Seveda ste komunisti, govorite kot komunisti, reagirate kot komunisti, pa kot komunisti si iščete nove in nove sovražnike.

     • Tetka iz ozadja

      Te moti, ker je 85% Slovencev antijanšistov?

     • sprehajalec

      Antijanšistov nekaj procentov. Korenine vlečejo v ZZB Novj.

     • tohuvabohu

      No, saj morda res ni komunist, hehehe. Je pa seveda komunajzar. To pomeni, da nima rdeče knjižice, ima pa preparirane možgane zaradi servilnega in lahkovernega sprejemanja propagande skozi rdeče šolstvo in medije.

    • sprehajalec

     Biti t.i. Izdajalec ni zločin. Še sploh ne, če ni Zakona, ki bi reguliral in sankcioniral to t.i. Izdajo. Niti ni pravnega temelja nekoga obtožiti za izdajo, saj države, kot dajalca tega temelja ni. Če ni države, potem nima t.i. Izdajalec koga izdati, niti ni podpisal kakšno zavezo, prisego ali pogodbo tej državi, ki ga je obvezovala lojalnosti.

     Izdaja Naroda, pa je hudo na trhlih temeljih, saj naprimer zahod enači pojem narod in država. Ti se zavežeš vedno državi in ne narodu. In izdaja države je kazniva.

     • Tetka iz ozadja

      Piodpisali so prisego nacistom. Mislim da veš to.

     • sprehajalec

      Podpisali so jo tudi 80.000 Slovencev na službi v Wehrmachtu. Povsem enako prisego. Zakaj niso bili preganjani s strani sodišč?

      Poleg tega, če ti podpišeš neko prisego in s tem ne kršiš neke prejšnje prisege, za kakšno kaznivo dejanje gre?

     • Tetka iz ozadja

      Nič ne pomaga, pečat izdajstva bodo nosli VEKOMAJ

     • sprehajalec

      Ne ponavljaj se kot papiga, ampak odgovarjaj z pravnimi besedami. Če boš prišel pred sodnika za prekrške naprimer, pa ponavljal, da je sodnica izdajalka na vse kar te bo vprašala, je ne boš dobro odnesel. Še celo pri nas ne.

     • Tetka iz ozadja

      Poglej ponavljam se ali pa ne. Ni druge kot fakt. Vsi spoštovanja vredni generali, V celotni zgodovini, so potrebovali IZDAJALCE. A hkrati so na njih gledali z prezirom in gnusom.

     • sprehajalec

      Izdajalce česa, te zopet sprašujem. Če izdaš svojo vojaško enoto, si izdajalec. Če izdajaš kot državljan države v vojni pomembne informacije vojaške narave in imaš neko pogodbo s svojo vlado, si izdajalec.

      Če pa nisi državljan nobene države in se je tvoja država predala, sedaj pa imaš državljanstvo okupatorske države, koga potem izdajaš?

      Takle case ne bi šel nikoli skozi nobeno sodišče v resnem svetu. zato se teh casov ne odpira pri nas. Sploh ni Zakonskih osnov koga obsojati.

     • Franc Šink

      In partizani pečat morilcev VEKOMAJ

     • Tetka iz ozadja

      In zmagovalcev. In tukaj ne moreš ti nič spremeniti.

     • tohuvabohu

      Katerih zmagovalcev?

     • tohuvabohu

      Svetovna zgodovina bo VEKOMAJ navajala, da ste se komunisti do 22.06.1941 pajdašili s Hitlerjem in skupaj lomastili po Evropi.

    • Dragan Krstič

     Partizani pa Stalinovi ritolizci, ki so delali medvojne zdrahe in zločine samo zato, da bi po vojni prevzeli oblast. Če ne bi Hitler napadel SZ bi vsi komunisti pod Titovim vodstvom sodelovali z okupatorjem. Njim je bilo vseeno s kom bodo paktirali, šlo jim je za hlapčevanje Stalinu in prevzemu oblasti.

    • Franc Šink

     Le kdo jih je kot take označil ?!

  • montyamp

   KOMUNISTIČNO-PARTIZANSKA IZDAJA

   Primorska
   Vsa Primorska je bila pod italijansko oblastjo do septembra 1943. Italijanom se je z vojsko in še bolj s fašistično milico posrečilo blokirati razvoj partizanstva. Zato v tem delu ni bilo vse do septembra 1943 kaj več kot 100 partizanov in še to večinoma tistih, ki jih je OF poslala iz osrednje Slovenije na Primorsko.
   (…)
   Še med tragiko na goriški fronti, kjer so partizani načrtno žrtvovali več kot 3000 prisilno mobiliziranih mladih primorskih fantov, so partizani v gornji Soški in Kanalski dolini že sklenili premirje, ki je nacistom jamčilo varnost cestne in železniške povezave na liniji Beljak – Tržič – Videm. Po tej transportni liniji je šlo do 90% vojaškega transporta iz Avstrije (takrat Nemčije) v Italijo. Železniška proga med Pontebbo in Vidmom je ekstremno ranljiva, ena sama bomba bi napravila dolgotrajno ogromno škodo. Dejansko so to lahko rušljivo progo zavezniki z avioni rušili šele od jeseni 1944 dalje.
   Podoben sporazum je bil podpisan konec septembra 1943 na sodniji v Bovcu na Goriškem med SS in Maksom Miklavčičem, ki je bil župan v Kobaridu in med politkomisarjem Skalarjem. Sporazum je določal, da smejo partizani nemoteno imeti oborožene sile, ti pa so se obvezali, da ne bodo ovirali premikov nemških čet …
   S tem je bilo skladno tudi povelje glavnega partizanskega štaba, na katerem sta podpisana B. Kraigher, politkomisar in Jaka Avšič, general, z dne 12. septembra 1943: »Nemce, pomikajoče se na sever, pustite pri miru.«
   Vsakršno partizansko vojaško NOB akcijo, in to na ozemlju celotne Primorske, je dokončno onemogočilo premirje, sklenjeno v Biljah pri Gorici in nato v Idriji med 3. in 6. julijem 1944. Na to premirje so se pripravljali več mesecev. Najbolj aktiven je bil grof Marino Pace, ki je imel kot prefekt Goriške ogromno opraviti s partizani. Partizani so oklevali s to pogodbo, toda ko so Nemci v Baški grapi obkolili in deloma zajeli dve veliki enoti partizanov, so sporazum hitro podpisali in tako rešili obkoljene in zajete partizane, ki so jih Nemci takoj ob premirju izpustili. Dokument so podpisali general nemške vojske Ludwig Kübler, ki je bil poveljnik v Istri in Primorskem, prvi človek SS s tega območja – general Odilo Globotschnigg, goriški prefekt grof Marino Pace, goriški župan grof Alessio Coronini Cronberg, dr. Friedrich Rainer, obrambni komisar Adriatisches Küstenland. Partizane so zastopali predsednik OF za Primorsko France Bevk, tajnik OF za Primorsko dr. Jože Vilfan in Jožef Srebrnič, poslanec v Rimu, leta 1924!
   Glavna določila sporazuma so bila:
   a) zajamčeno svobodno partizansko ozemlje je vsa Primorske razen 10 km pasu ob železnici;
   b) nenapadanje Nemcev in partizanov.
   Sporazum je vseboval še neke gospodarske odločbe.

  • sprehajalec

   Ne niso bili. Delali so zastonj, jedli so doma. Če misliš na belogardiste, ki se jim je v resnici reklo vaški stražarji. Belogardisti so boljševiški naziv.

   • Tetka iz ozadja

    Kakor koli gledaš označeni so kot IZDAJALCI, ki so svojo dušo prodali OKUPATORSKI vojski

    • sprehajalec

     Nürnberško pravo in sojenja v zvezi z njim ne poznajo termina “izdajalec”. Poznajo termin zločinec, ki ga je tudi sankcioniralo.

     • Tetka iz ozadja

      V Sloveniji so ožigosani kot izdajalci. In prav je tako

     • sprehajalec

      Države in pravnega sistema ni bilo. Če je bil kasneje označen nekdo kot Izdajalec, case pade, saj se ni možno sklicevati na noben zakon. Sploh sodišča ne morejo koga obsoditi retroaktivno, če zakon ni veljal v tistem času. Pa saj to ti veš? Ali pač ne.

     • Tetka iz ozadja

      Izdati svoj narod je nagnusno. Izdati svj narod za denar je VEČ KOT NAGNUSNO. IN ZMERAJ SE JIH BO DRŽAL TA PEČAT

     • sprehajalec

      Ta narod pravno ne obstaja. Pojem narod je tudi danes povezan z državo. Ni države, ni naroda. Tako velja še danes.

     • Tetka iz ozadja

      A ti opravičuješ izdajo.

     • sprehajalec

      Izdajo česa? Ameriški Slovencev v tistem času? beneških Slovencev? Rabskih?

      Izdajo nekega pojma etične pripadnosti? Je to Izdajstvo? Case closed, bi dejala vsa resna sodišča tega sveta.

     • Tetka iz ozadja

      Za njih ni bil primer zaključen. Verjemi.

     • sprehajalec

      Seveda ne, saj so jih pobili, od prvega do zadnjega,. Oni niso šmirglali nobenega prava. Uvedli so revolucionarno pravo.

     • Tetka iz ozadja

      Zmagovalci pišejo zgodovino.

     • sprehajalec

      Pisali so jo tudi na Norveškem. Veliko bolj človeku prijazno. Pa drugje po Zahodni europi.

      Samo pri nas so pisali tako kruto in brezkompromisno.

     • Smog

      Belgijcev ni. So samo Flamci in Valonci…

     • stajerc5

      Zanimivo, moram kaksnega carinika vprasati, ce so ze videli taksne pasose!!?

     • sprehajalec

      Poglej kaj piše na belgijskem pasošu. Sploh pa zahod narodno pripadnost prepušča etičnim društvom. Šteje le kaj piše na pasošu.

     • Smog

      Bom kakšnega Srba vprašal, kaj piše na pasošu…

     • stajerc5

      Jao sto si se zajebo, pise Vojvodinac in Beooogradski pasaluk, nje-de, budalo jugovicko!?!

     • Smog

      Kaj pa če šiptaru piše gori Pasoš, je pol Srb?

     • stajerc5

      Ves kaj, naljozi sladoljed na prikoljic in brisi na Kosovsko polje…

     • Smog

      Kosovo polje ni več v Srbiji.

     • stajerc5

      Saj vem, da te je ze samo tiste meje strah, kaj sele…

     • Smog

      Katere meje je mene strah? Kosovske??? Sicer pa, kaj bi tamkaj danes, sploh iskal. Nisem Vasilij Žbogar.

     • sprehajalec

      Ja, poglej si nemške kronike in boš videl, da govorijo o Srbu, ki bo sedaj izgnan v Srbijo. Ravno sedaj poteka ta case. Ime mu je pa Ređep ali nekaj podobnega. zato imajo Srbi eno najdebelejših kartotek v Europi.

     • sprehajalec

      Srbskem? Saj lahko vprašaš mene.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/dc/Paso%C5%A1_Srbije.jpg/190px-Paso%C5%A1_Srbije.jpg

      Piše Srbija. Če boš prišel s tem pasošem pred reciva Kitajskega Carinika in boš rekel, jaz sem Šumadinac, te ne bo šmirglal 5%.

     • Smog

      To je res. Ko smo bili AO monarhija, kaj smo bili? Habzburžani?

     • sprehajalec

      Avstro Ogri. Oziroma Avstrijci, ker je bila Kransjka pod tem delom avstrije.

      če ne verjameš. odpri Elli’s island records, ladijske manifeste prišlekov v Ameriko, pa boš videl, za kaj so se izjasnili. Za Slovenca nihče. Pa jih ni nihče silil.

     • Smog

      Kdo pa je Slovenca poznal tam preko luže? Torej smo Slovenci šele od 1991?

     • sprehajalec

      Tako je, tehnično smo Slovenci šele od leta 1991. Tako kot Hrvatje. Zahod pravi narod = država. Zato je tudi Hasan danes Šved.

     • Smog

      No ja. Tako si predstavljajo državo levičarji, ne pa zahod. Nekoč nam je bila pomembna zadeva pomlad narodov. Levičarji so strogo proti nacionalni državi. SZ je bila tipična nadnacionalna država. Jugovina pa je ožigosala one, ki so poveličevali svojo nacionalnost, da so šovinisti in separatisti.

     • sprehajalec

      Ravno Zahod si tako predstavlja. Levičar kardelj je disertiral na temo naroda, narodnosti, nacionalnosti in vse skupaj zmešal v glavah. namerno ali ne, ne vem. ŠTEJE VEDNO PASOŠ, ki ga nosiš. Italija in Rim imajo velike probleme z Romuni, ki kampirajo v okolici Rima. primer. najpogostejša populacija v Angleških zaporih danes so Slovaki in Romuni. Itd.

  • tohuvabohu

   Belogardisti so bili v Rusiji tisti, ki so se borili proti komunističnemu prevratu. Kdor naklada o beli gardi pri nas, je živ primer budale, ki izdaja, da je bil NOB nateg in da je šlo izključno za revolucijo. Če se od leta 1990 naprej še tako trudite zanikati krvavo revolucijo, je ves trud zaman. Izdaja vas preveč stvari. Zato je treba povedati resnico. Številni jo poznamo, mlajši rodovi pa ne, ker jim naše zakrnelo šolstvo in deformirani mediji o tem ne povedo nič.

 • Vlado77

  Dokler bodo tile ZZB dobivali denar iz proračuna bo pač tako. Imeli bomo komunistične govore proti sovražnikom ,ki so domobranci, imperialisti vsi desni itd. Vsa ta bruhanja jeze in sovraštva pa plačamo mi vsi , celo potomci žrtev. Rablji so se izživljali takrat in to ponavljajo vsako leto pa ne samo tukaj. Raja pa naseda. Najhuje je , da to delajo s privolitvijo oblasti in na račun vseh davkoplačevalcev . In to več kot 70 let po grozodejstvih ,ki so si jih privoščili . Ne vem če obstaja še kakšna država ,ki to dela tako množično. Mnoge ex komunistične države so že prekinile s tem ( maškarade) in umikajo simbole krvave rdeče revolucije ( Poljska Češka, Ukrajina) . Me pa zanima mnenje Čuš-a ,ki je bil vedno proti odpiranju tem iz polpretekle zgodovine. Če kaj poreče njegova bivša stranka je proti in skliče tiskovko. Dejstvo pa je da tega ne bi bilo že zdavnaj več , če ne bi financirali ZZB in podobnih zablojeni organizacij. Čuš – po mojem ne strelja na pravo tarčo .

  • Tetka iz ozadja

   ZZB bo še nekaj desetletij dobivala denar iz proračuna, ampak ti ne moreš nič proti temu

 • učko

  Pa da nau pomote. Men so v 2.ww belogardisti ubil starega očeta! Lastni brat ga je izdal, da dela za partizane, da bi se polastil njegovega mlina in žage !!!!!

  • Janez

   Potem si imel pa ?
   Pač?
   Malo-etične in čudne prednike. Vaša stvar. Vaše žlahte.
   Se – ne !
   tiče nss sedanjih slovenskih domoljubov, če so se oni zatirali med seboj. JANEZ KOMENDA

 • montyamp

  BANDA KOMUNISTIČNA — RDEČI PRASCI

  Vrednote NOB? Revolucije!
  Kaj pravzaprav so vrednote NOB? Kratica, kot vemo, pomeni »narodno-osvobodilni boj« oz. »narodno-osvobodilna borba«. Velika večina Slovencev to zmotno enači z bojem proti okupatorju. Namreč, sintagma »narodno-osvobodilni boj« je le (namerno?) napačen prevod iz srbskega jezika, kjer »narodno« po slovensko pomeni »ljudsko« (tudi zato smo imeli »ljudsko« milico in »ljudsko« armado, ki nas je tudi napadla). Gre torej za »ljudsko-osvobodilni boj«, kar je po marksističnem novoreku v resnici razredni boj. Revolucija v pravem pomenu besede torej. Če torej prevedemo ime združenja v nam razumljiv jezik, gre za zvezo združenj borcev za vrednote revolucije. In to ne katerekoli revolucije, pač pa leninsko-stalinistične revolucije, katere bistvo je nasilen prevzem oblasti ter poboj vseh nasprotnikov, tudi potencialnih – seveda je vključena tudi prisvojitev njihovega premoženja. Kako je to izgledalo v praksi, se je pokazalo že v času od leta 1941 dalje. Nasilje, rop, umor – vse to je bilo bistvo delovanja komunistične partije preko svojih »udarnih pesti«, to je VOS, KNOJ, OZNA, kasneje Udba oz. SDV. In navsezadnje tudi partizanstvo kot tako, ne glede na to, da so se vanj vključevali preprosti ljudje, ki o komunizmu niso vedeli nič, vendar so padli pod vpliv indoktrinacije ter pomagali pri iztrebljanju »narodnih izdajalcev«, ki to v resnici niso bili. Nič nenavadnega, da je bilo po letu 1945 toliko samomorov med likvidatorji, ki so se šele kasneje zavedli, kaj so pravzaprav počeli. Pri nas ta dejanja nikoli niso bila uradno obsojena, se je pa isti vzorec ponovil v vojnah na tleh nekdanje Jugoslavije. Vključno z oskrunjanjem trupel pobitih.
  http://www.demokracija.si/foku

 • Janez

  F. Tunnek in ostali njemu podobni !
  F. Tunnek – TI SI ZA NAS – ZAKLAD. PRAVI ZAKLAD, DRAGOCENOST.
  V VELIKO – POMOČ – SI NAM !
  Živ dokaz si , da je res – kar trdimo:

  NEVEDEN SI, ZAVEDEN SI OD TVOJIH ŠEFOV EX KPS, ZKS – IN ŠE – NAS BI RAD ZAVAJAL !
  kar piši !
  Več boš napisal –
  več dokazov bomo imeli o – zavajalnosti – ex KPS, ZKS-jev – v letu 2017! L.r. JANEZ KOMENDA

 • montyamp

  PEPCA KARDELJ PRED SMRTJO , ” DOMNEVNO SAMOMOROM ”

  UPEPELJENA PRED OBDUKCIJO — BRISANJE SLEDI ……………..

  Izjava predsedstva o narodni spravi kaže, da predsedstvo še vedno ni dojelo. Kakšno je razpoloženje prebivalcev Slovenije do tega vprašanja. Predsedstvo še vedno ne vidi, da bije komunizmu na slovenskih tleh zadnja ura. Komunisti bodo morali kot posamezniki in kot stranka ne samo moralno ampak tudi pred sodiščem odgovarjati za storjene zločine. O krivdi Republike Slovenije pa je v zvezi z zločini težko govoriti, saj so bili vsi vzvodi oblasti od leta 1945 do danes v rokah komunistov. Poboj domobrancev in njihovih spremstev (nedolžnih otrok in njihovih mater) kot tudi številnih zavednih Slovencev, ki sploh niso bili aktivno udeleženi v vojni, pa je bil izvršen v imenu neke ideje komunizma. Ne gre tudi pozabiti, da so se tovariši komunisti trudili klati na najbolj nečloveški način, če se sploh lahko tako izrazimo. Ti tovariši so danes nosilci visokih državnih odlikovanj in v večini člani ZKS – Stranke demokratične prenove. Predsedstvo bi zato moralo dati pobudo za preiskavo, objaviti imena žrtev in ugotoviti, kje so žrtve pokopane. Treba bo tudi začeti razmišljati o izplačilu odškodnine svojcem”.
  Če smo za pregon vojnih zločincev, moramo biti načelni. Vojni zločini ne zastarajo, ne beli in ne rdeči. Krivce je treba imenovati in obsoditi zaradi tistih, ki so živi, ki so delali v varnostnoobveščevlni službi, pa niso klali, tistih partizanov. Ki se danes čutijo ogoljufane in tistih izseljencev v Argentini, ki so vsaj toliko Slovenci kot mi, pa si kljub temu, da niso nič krivi, ne upajo v domovino. Zaradi živih in poštenih ljudi torej«

 • sprehajalec

  ZZB NOVJ se je samovoljno postavila za moralno avtoriteto, nekakšen Opus dei današnje Slovenije. Skrbi za pravovernost in preganja heretično misel. Vsako misel izven začrtanih okvirjev preganja z vsemi sredstvi, tudi s pomočjo političnih strank ter državnih medijev, katere skupaj s strankami kontrolira, ter predpisuje doziranje in cenzuriranje zgodovinskih tolmačenj.

  Nova TV je edini otok svobodne besede in herezije v tem morju pravovernosti.

  • Tetka iz ozadja

   Novi tv 24, so šteti dnevi, to vem jaz in to veš ti.

   • Duhec

    Levičarji ne bojo dovolili, da crkne.

    • Tetka iz ozadja

     Tudi tukaj je malce resnice.

   • sprehajalec

    Se pripravlja nekaj takšnega, kot nekoč požig Reichstaga? Komunisti?

    • Tetka iz ozadja

     Ne, ni penezov.

     • sprehajalec

      Bo pa Avšička naredila nabiralno akcijo v Ponedeljek zvečer, pomagajmo Novi.

 • montyamp

  BANDITI , BANDITOV SINOVI , UNIČEVALCI NORMALNOSTI

  Žajdela, Leljak in Dežman so res izbrskali nekaj imen izvrševalcev ukazov CK KP JUGOSLAVIJE, vendar pa prepogosto pozabljajo na imena titoistov, kot jim pravi Dežman, torej na IMENA KOMANDANTOV in politkomisarjev komunistične bande Tita Broza v Sloveniji, ki je v Sloveniji za potrebe jugoslovanske komunistične revolucije izvajala genocid nad slovenskim narodom. V primeru titoistične komuistične bande ne moremo govoriti o partizanski vojski, ker se titoistična jugokomunistična banda ni vojskovala proti vojakom. Partizanstvo je namreč gverilski način vojskovanja – klanje civiilnega prebivalstva, klanj žensk in otrok, torej etnocid in genocid nista partizanstvo, ampak banditizem najhujše sorte – je ZLOČIN PROTI ČLOVEŠTVU. Za izvedbo jugokomunistične revolucije je CK KP JUGOSLAVIJE pod vodstvom stalinističnega kominternovskega bandita tovariša Tita Broza v Slovenijo uvozil preverjen klavski kader. Komandanti in politkomisarji titoistične jugokomunistične bande: http://postimg.org/image/71w0nw3u3/

 • MladiLiberalec

  Kot drugo pa te igrice ko si javno nagajajo beli in rdeči so mal infantilne. Aampak sodelavci okupatorji se hočejo prikazat za neke viteze. Zato bom spomnil malo na Legijo smrti ki so jo lajkali tudi vplivneži iz SDS pred časom.

  Ta legija je nastala poleti 1942 potem ko je Štajerski bataljon sklenil z Italijani sporazum in dobil od njih orožje. Potem so se množili predvsem tako da so iz italijanskih zaporov mobilizirali tiste ki so šli raje v legijo kot pa v internacijo. To potrjuje tudi dnevnik starokopitnega župnika Andreja Zupanca ki ga je pisal med vojno. Tako pravi: bela garda je italijanska tvorba sestavljena iz bivših kaznjencev in deportirancev. Ti so bili seveda pod komando starih belogardistov.

  Vojaki Legije so sodelovali v okupatorjevih ofenzivah proti partizanom in OF. Niso varovali samo vasi kot se danes prikazuje po NSZ. Kaj vse so počeli na teh svojih pohodih v službi okupatorja je razvidno tudi iz pisma ki ga je pisal poročevalec kaplanu Babniku sredi septembra 1942.

  JUSTIFIKACIJE

  Sodna oblast je pripuščena Jankotu, ki je za to najmanj primerna oseba. Doslej je bila po izjavi mož v taboru samo ena pravno upravičena justifikacija. Ob tisti priliki je bilo usmrčenih pet ljudi. Eden je bil zaklan, drugi ustreljen z revolverjem, potem ko mu je nekdo mimogrede povedal, da mu je prisojena smrt. Ko ujamejo partizane ali ko se sami vdajo je prva beseda: Treba jih je pobiti…Zelo slabo je vplivalo na fante ko so pred justifikacijo mučili dva partizana. Najprej so ju pretepli z bikovko ( Janko ), potem slekli, privezali na kol in pekli na ražnju, da bi izsilili priznanje. Oba sta tulila od bolečin in prosila usmiljenja. Mučili so jih v glavnem Janko, poleg tega pa Milan, Cigo in pokojni Gorazd.

  • sprehajalec

   potem slekli, privezali na kol in pekli na ražnju, da bi izsilili priznanje.

   Gre za bogato literaturo iz tega področja, nekakšen nadomestek sado mazo literature in spletnih strani. Je v rangu literature in trditev prič o Ogrlici Anteja Pavelića iz srbskih odrezanih ušes in polnem kozarcu iztaknjenih srbskih oči na pisalni mizi Anteja Pavelića.

   Kljub veliko poskuson dokazati te trditve, jih ni nikoli uspelo dokazati.

   • Krtača17

    Ti pa že skoz veljaš za zelo z dokazi skreganega komentatorja. Tako da nikar ne čivkaj.

    • MladiLiberalec

     Vemo da je v glavnem tako. Čeprav je pa v svoji igri včasih kar dober.

     • sprehajalec

      Čitaj in uči se raje. Da boš presegel okvire te misli, ki vlada pri nas.

    • von Rhein

     Krtača17 Duhec • 3 ure nazaj
     Bleferje bom gonil do meje s Slovenijo.
     …………………
     Tole si napisal v odgovoru tvoji somišljenici danes približno 3 ure nazaj. Sedaj pa povej koga boš “gonil” ti gnida balkanska,ki bi še danes hodil v čevljih iz stare avtomobilske gume,če te ne bi fotr privlekel v Slovenijo.

    • sprehajalec

     Saj si le ti premalo prebral v življenju oziroma imaš nek domet, ki ti dopušča misel, kakršno imaš.

     Se upaš pomeriti na te teme z menoj na nekem mednarodnem forumu? Axishistroy.net, historum.com, forum.hr?

     odpri temo o upravičenosti povojnih pobojev. Pa zmagah slovenskih partizanov. Daj.

     • von Rhein

      Le zakaj se ukvarjaš z njim na tak prijazen način. Brezdelnež,ki dan za dnem visi tukaj (ne vem na katerem forumi še) z namenom,da provocira. Sovrašštvo do Janše v taki meri so zmožni samo produkti jugosov,ki se čutijo prikrajšane in zapostavljene zaradi svoje dinaridske face.

     • sprehajalec

      Pač ZZB in Javna Uprava. Sovraštvo do janše imajo pa vcepljeno, to pa je res. V bistvu so komaj čakali, da se pojavi nekdo kot janša. Ker so še vedno vzgojeni v sovraštvu in potrebujejo nekoga, da stresajo žveplo.

     • MladiLiberalec

      Lol. Sam poglej se kak ksenofob si no. XD Jest sem Slovenec in sem že skor končal študij. Pa sploh ne sovražim tok Janšo kot praviš. Sam so pač liberalci boljši zame.

     • von Rhein

      Pišem iz osebnih izkušenj v kontaktu in live.Seveda ne velja za vse tukaj na forumu.Nekateri pa dokazujejo,da je točno tako.Izbor besed potrjuje.
      Tvoja opredeljenost me ne moti,je ne oporekam dokler si v mejah normalnih klepetov.

     • MladiLiberalec

      Prej je kdo drug coloured tuki kot jest. Pa taki ko se teb zdijo Slovenci. ;)
      Bodo pa moji otroci coloured tud. Sam ne vem še al bodo imeli bosansko al pa kako filipinsko kri. :) Bodo pa dobri liberalni slovenski državljani vsaj upam.

   • MladiLiberalec

    Ta je dokazana. Poleg pisma ki sem ga citiral imaš še pričevanje sestre in svakinje obeh žrtev ki je pred sodiščem izpovedala kako so ju aretirali pripadniki Legije in kako so jo nagnali ko jih je hotela obiskati v taboru. Njeno pričevanje je dopolnjeno še s pričevanjem prisilnega mobiliziranca v Legiji.

    • sprehajalec

     Tudi Lavrentij Berija je priznal pred sodiščem v Moskvi da je 20 let vohunil
     za nemce, Angleže in Američane. na procesu 1954 leta.

     • MladiLiberalec

      A mu niso sodbe vročili še preden je prišel pred sodišče? :)

     • sprehajalec

      Ne, tam so mu jo prebrali. včasih ni prišlo po pošti. Ko so mu jo brali, pravijo priče se je obrnil in pomežiknil avdienci, češ, saj veste kako gre to….

     • MladiLiberalec

      Ja še dobr da so imel voljo vsaj prebrat. Verjetno z monotonim glasom.

     • sprehajalec

      Ne, z obtožujočim.

     • MladiLiberalec

      Maybe. Sam velikokrat se jim niti to ni dalo

     • sprehajalec

      Tukaj je en primer, še kako so bili ognjeviti. če ne so končali na drugi strani klopi tudi oni.

      https://www.youtube.com/watch?v=DTdzvKOVppQ

     • MladiLiberalec

      Že ampak ne vedno. Sploh če ni bil proces bolj javen. Pa tudi sicer se že iz besedila vidi da je nekaj neobičajnega v govorih tudi tam.

     • sprehajalec

      Poslušaj, če so sodili Lavrentiju Beriji, Stalinovemu notranjemu ministru in njegovi desni roki, odgovornemu za velike čistke v 30 letih, ter najbolj osovražene človeku Sovjetske Zveze ob svojem času, zagotovo ni bilo monotono. Sodili so mu s posebnim sadizmom, saj je on na isti način poslal v smrt tisoče in tisoče ljudi. S posebnim sadizmom so mu tudi pripravili obtožnico, ki mu je očitala vohunstvo in izdajo Sovjetskega naroda. tako kot je to on nekoč počel. zato se je nasmehnil in pomežiknil, češ saj veste kako gre to.

     • MladiLiberalec

      Berija je pol šele konec 30. nastopu po velikih čistkah. Ampak ok ok. Maš kak link od njegovega triala?

     • sprehajalec

      Tukaj imaš dokumentarec iz prve roke. zelo zanimivo poslušanje.

      https://www.youtube.com/watch?v=NiVWUShU4zA

     • sprehajalec

      Tukaj imaš pa sojenje.

      https://www.youtube.com/watch?v=ctyHMT5a5Dk

      Kontrarevulucionarnaja dejstvitelnost. Beriju budjot rastreljat.

     • MladiLiberalec

      Okthx bom pogledal

 • montyamp

  Vsi ki niso morilci , so pač izdajalci .

  Leninov stalinizem je namnožil pljuvalnike tipa tetka in foggltunnč .

 • tarantela

  Natepavate v tri krasne!
  Pravkar je na VIASAT HISTORY angleški dokumentarec o vojni v Jugoslaviji, vse to, kar šklemfate tu, je čisto prirejanje resnice in laganje. Angleži in Američani so med drugo vojno vsestransko pomagali partizanom pri uničevanju Nemcev in njihovih zaveznikov.
  To je vsa resnica.
  Škot Fitzroy Mac Lean, je bil poslan k Titu, da si je ogledal in ocenil položaj. Ugotovil je, da ima Tito 250.000 partizanov, tudi ženske so bile vmes. Na podlagi tega, kar je ugotovil, so se veliki trije v Teheranu odločili, da bodo pomagali Titu. S padali so partizanom odmetavali orožje, naboje, hrano in obutev, kasneje so jim dali še letala in tudi sami pomagali z napadom na Nemce. Kljub temu, da so vedeli, da je Tito komunist. Četniki z Mihajlovićem so se obrnili proti partizanom. Pri nas so enako storili domobranci.

  • tarantela

   In na koncu dokumentarca so še povedali, da je Tito popeljal Jugoslavijo proč od stalinizma v novo samostojno in močno državo, kar je ostala 30 let. No, če so nas cenili drugi, se moramo ceniti toliko bolj sami!!!

   • stajerc5

    Prosim potegni vodo in zapri pokrov WC-ja, ker si zasmradila cel portal z yugosmradom, lepo molim, drugarice !!!

    • tarantela

     Resnice ne boš mogel skriti!

   • montyamp

    Verjetno je Krambergerja res pihnu pijanec .
    Še malo pa bom imel glavo oprano .

    • tarantela

     Ta dokumentarec so posneli in predvajali Angleži!!!

     • montyamp

      Angleži so PO vojni poslali LJUDI v smrt .
      Če bi ljudje pod Alpami zmagali , danes ne bi jedli trave .
      Angleži , ki imajo muslimane za župane , posledično zaradi kolonializma , so si dali šuse v obe koleni , že nekoč .
      O njihovi pameti bi se dalo debatirati .

     • tarantela

      Vsekakor so v dokumentarcu originalni posnetki iz tistih časov, posneli so jih soborci Fitzroya Mac leana (z njim jih je prišlo 11) , ki so skupaj z njim prišli v Jugoslavijo z avionom oz. padali.

     • montyamp

      Da je dokumentarec vrh absoluta resnice močno dvomim .
      Širši pogled bi zagtovo spravil meglo na precejšen delež dokumentarca .
      Zame osebno , so 100 letni rezultati zmagovalcev navadno generiranje bede in požrtija pomij Hitlerjevih potomcev .
      ŽALOSTNO , A RESNIČNO .

     • tarantela

      No ja, tam so bili osebno, to ni nekaj: ta je rekel, da je oni rekel itd.

     • montyamp

      Vsak gleda na svojo korist .
      Prasci so Angleži , nacisti , lenin-stalinisti , …………..

      Dokumentarci so dobra stvar , VEČ jih treba pogledat , ne samo enega od enih .

      O Angležih imam svoje mnenje , kot o vseh kolonialističnih morilcih .

     • Krtača17

      Ja ja. Vsi so prasci, cel svet. Sam četniki in domobtanci so bili breznadežno spočeti LOL

     • montyamp

      Veš kaj ti LOL , večino časa sem v Švici , odraščal sem na meji z Avstrijo .
      V AVSTRIJI PAČ NI “”” ZMAGALA “”” GOLAZEN ,
      tudi v Švici ne , samo v YU je .
      Kje ljudje živijo lepše v Avstriji , ali pod murglosrbsko bando ???
      Če tega ne razumeš , si verjetno SLOVEN”A”C .

    • domovina mili dom

     Ah ne, po komunistično je baje Kramberger naredil samouboj. Pijancu pa naročil, da naj se žrtvuje za hrano in sobo.

     • Slovenec 33

      Ne, ne, to je bil samouboj iz zasede.

  • Duhec

   Natepavajo sami sebe…

  • novaknovak
   • tarantela

    Te strani ni mogoče prikazati, mi je napisalo.

    • novaknovak

     čudn, men je..

     • tarantela

      Gledam na AlJazeeri dogodke v Srbiji.

  • tohuvabohu

   Ja res so pomagali, pa kljub temu naši niso pregnali niti enega Nemca. Učinek je bil, da so stolkli pol Maribora, koristi pa nobene. Izobražuj se, da ne boš samo zasmrajala tukaj.

 • Duhec

  Zakaj ste domobranci pustili partizanom, da pobijejo otroke in ženske??? Zakaj??? O tem največ pišete… pobit otroke je svinjarija, pustit da se jih pobije, pa še večja, ker so tvoji. Kdo je pol večji podn od podna???

  • tarantela

   Molili so.

   • Duhec

    Ok. Pol niso mel cajta.

  • Tetka iz ozadja

   In kdo od nas antijanšistov zagovarja povojne poboje. Ne, nasprotno obsojamo jih.

   • Duhec

    Zgubiš vojno, izdajaš, dovoliš likvidacije žensk in otrok in lajaš!!! Defektna desnica…

   • tarantela

    Se strinjam!

   • tohuvabohu

    Ne samo, da jih zagovarjate, tudi vztrajno ponavljate, da je v Hudi jami še dovolj prostora in da je škoda, ker partizani niso do konca opravili svojega “poslanstva”.

  • Slovenec 33

   Vidim, da imajo topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma probleme s časovnim zaporedjem, kar ni pravzaprav nič neverjetnega.
   Nemogoče je s pikami na nivoju številke čevljev, doumeti zaporedje dogodkov, oziroma dojeti, kaj je vzrok in kaj posledica.
   Veste, najprej je bila polna Krimska jama in šele po tem so bile ustanovljene vaške straže, ki so bile predhodnica bele garde in domobrancev.
   Ampak to je za vas zgoraj navedene nedoumljivo kajne.

   • Duhec

    In še vedno ni preprostega odgovora…

  • tohuvabohu

   Kdo ali kaj tebe upravlja, da govoriš take grozljive neumnosti, javna sralka?

 • Janez

  Tarantela !
  Pa ja nisi ti tudi F. Tunnek !
  Tisti ?
  Mc Lean – ne govori – resnice.
  99% je šlo za”kravjo kupčijo na raačun nas Slovencev”
  – med J.Brozom
  in
  GB – W. Churchillom , ki sta bila tudi 99% zagotovo – že prej ” tesna osebna znanca in prijatelja”-
  – da ne rečem “polit manipulanta v osebno korist in v korist GB ”
  Naj
  To obravnavga naš Parlament in organi države – uradno.
  Ali bomo večno eni nevedni telički, s katerimi se igrajo?
  In ki jih koljejo – mednarodni polit manipulanti. Kot je bil polit pošast J. Broz ?! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  W. CHURCHIL JE V DRVAR POSLA K J. BROZU SVOJEGA SINA RANDOLPHA. Zakaj – sina ? Tžo povej.

  • Tetka iz ozadja

   Ti grdi Angleži, le kako so si dovolili poraziti nacizem na Evropskih tleh.

   • Janez

    O ??
    “Tetka” z brki ?
    Verjetno?
    Ve se kateri državni uslužbenci so nosili brke – v ex hvalabogu pokojni ZKS YU.
    PA !?
    dobro informirana – kot si ?
    Povej – vsem nam:
    – kaj sta se pogovarjala Churchillov sin Randolph in J. BROZ v Drvarju ?
    – kako kaj je igral J. BROZ težkega CHOPINA leta 1953 – v čast GB tedaj mladi kraljici.
    – pa, morda še: kje za vraga se je Broz naučil igranja težkega CHOPINA? Med šlosarji?
    V Sisku ali v Kamniku? Daj – povej. Ne blefiraj.
    A si prišla “tetka” ?
    omaganemu F. Tunneku – pomagati. Bo že naš Parlament povedal. !l.r. JANEZ KOMENDA

    P.s. a kaj pirhe farbaš. Da niso tudi tebe – tvoji – farbali. Pa malo, morda – nič – ne veš?

  • tarantela

   Sinu je najbolj zaupal.
   Če Te že zanima, sem čisto samostojna in iščem vse plati.

 • domovina mili dom

  Torej, zakaj očividci niso prijavili policiji , da rdeči podporniki morilcev nosijo Sloveniji sovražne simbole?

  • stajerc5

   Slovenca strah, je se vedno pameti vladar…

   • domovina mili dom

    Množične prijave bi zdramile mehanizme, da bi te rdeče srajčnike začeli malo po strani gledati.

    • stajerc5

     Seveda, bilo bi lazje, ce ze sosedi ne bi bili skregani med sabo, na zalost.

  • tarantela

   Saj niso sovražni simboli, niso prepovedani!

   • domovina mili dom

    Enako kot kljukasti križ

    • Tetka iz ozadja

     Vidiš, tukaj se pa motiš.

     • domovina mili dom

      Ne, ne motim se. Vse civilizirane države so sprejele deklaracijo o obsodbi nacizma, fašizma, komunizma.

      Kar je pa najbolj pomembno, padla so življenja v borbi proti temu simbolu l 91. Že zato bi morala obstajati pieteta do padlih. A ni to sarkazem, ko otroci padlih za Slovenijo gledajo simbol, pod katerim so jim ubili očete.

     • Krtača17

      A so padli leta 91 pod zvezdo pokopani? Aja?Nisem vedel.

     • Tetka iz ozadja

      V Sloveniji in zahodni Evropi rdeča zvezda ni prepovedana. In zopet ti ne moreš nič proti temu. Popolnoma NIČ

  • Tetka iz ozadja

   Rdeča zvezda bo obstajala še desetletja. In ti ne moreš nič proti temu. Lahko le cepetaš z nogami v svojem stanovanju. NIČ, popolnoma NIČ

   • sprehajalec

    Častilci Kulta rdeče Zvezde so dejstvo pri nas. To vsi vemo. In po zakonu o verski svobodi, imajo pravico biti.

    • MladiLiberalec

     Kdo je pa vrhovni svečenik? :D

     • sprehajalec

      Brko Stanovnik. Pa vsakoletna prireditev v Dražgošah, je enaka tisti Druidski in Stonehedgu, ker je kameno/betonsko kulisje enake oblike.

     • MladiLiberalec

      Sem čekiral res je podobno. :D

     • sprehajalec

      Drazgosehendge bo čez stoletja…

  • MladiLiberalec

   Če zasebniki nosijo simbole partizanov domobrancev ali pa tudi komunistov to v liberalni Sloveniji ni prepovedano. javne oblasti pa ne smejo poveličevati totalitarnega sistema recimo s postavljanjem spomenika Titu ali kaj podobnega. To velja za današnje odloke javnih oblasti glede starejših se pa presoja glede na večino v parlamentu občini.

   • domovina mili dom

    E tu smo, kakršni smo. Eni lahko z okupatorsko zastavo mahajo drugi, pa s simbolom stoletne slovenske dežele,ne sme.

  • Tetka iz ozadja

   MI lahko, vi ne smete. In prav je tako.

   • domovina mili dom

    Ni vse večno. Čeprav je S. Dolanc imel drugačno mnenje.

    • Tetka iz ozadja

     Poglej. Jeseni boste popušili po večinskem volilnem sistemu, nato pa še po porcionalnem volilnem sistemu. In vi boste lahko le cepetali z nožicami.

   • Janez

    V samoprevari živiš !
    jih
    bomo – ne politično. Pač pa kot – žrtve zločinske politike pošasti stalinista J. Broza !
    Častili – kmalu – javno !
    Ne skrbi. Lepote se ne da kupiti ali izsiliti. A nisi brala.Sneguljčice? L.r. JANEZ KOMENDA

    P.S. KDOR JE GRD – JE PAČ GRD.
    “Ojej, zgubljam svoj – čar – dejalo mi je “dekle”. Ja ? Zastražene “stalin proslave” Ne – hvala.

 • Anton
  • MladiLiberalec

   Zadnjič mi je en razlagal da Šiško trdi da je bila Slovenija včasih do Beograda. Pol veš kok mu dogaja. :D

   • Anton

    očitno so bile noseče ženske bile izdajalke, ker so pod srcem nosile otroka domobranca in so temu primerno bile ustrezno nagrajene od strani komunajr, ap dajte prosim no nehajte stakimi populizmi in nehajte žalit moj iq

   • sprehajalec

    Čitaj in čitaj. Premalo čitaš, zato pa imamo tako plitke politike v Sloveniji. Če misliš delati kariero..

    Po nekih teorijah je pradomovina Slovanov podonavje, kjer so edini ohranili originalni naziv. Slovenci, Slavonci, pa Slovaki (Slovensko). Do Zemuna naj bi bilo točno. Tako imenovani Panonski Slovenci. danes o enih koreninah tega naroda lahko sklepaš iz poimenovanj kot so Vinkovci, Mirkovci, Beltinci, Križevci itd. pa sam poglej kje ležijo.

    • MladiLiberalec

     A theory is a contemplative and rational type of abstract or generalizing thinking, or the results of such thinking. Depending on the context, the results might, for example, include generalized explanations of how nature works. The word has its roots in ancient Greek, but in modern use it has taken on several different related meanings.

     • sprehajalec

      Zatopi se raje v Vinkovci, Mirkovci, Beltinci, Križevci, zakaj so prebivalci tvorili imena na isti način 500km narazen. Francozi in nemci jih tvorijo povsem drugače. Pa živijo bližje.

    • Smog
    • Smog

     Slovenians

     Geography : Rus : Peoples : Slav
     Also:
     ˇ Slovene, Ilmen Slovenes (“Slavs”)
     ˇ Novgorodians

     About them:
     ˇ The Slovene may have originated in the upper Dnieper region.
     ˇ The Slovenians of the Lanke Ilmen region, with their capital in Novgorod, are believed to have been a colony of the Krivichians. However the Primary Chronicle provides no grounds for regarding the Novgorodians as Krivichians, and the Novgorodian dialect differs significantly from that of the Krivichians. The Novgorodian Slovenians could thus have been a separate tribe. The use of the general name “Slovenians” for this tribe is explained by the probability that theirs was a colony at the edge of the Slavic world.
     ˇ The Slovenian tribes seem to have split into two groups, one of which migrated south, to form the core of the modern population of Slovenia, while another group migrated to the north-west where they settled near modern Novgorod.
     ˇ The Slovenians had different centers at different times — first Izborsk, then Pskov, and finally Novgorod.
     ˇ One prominent Slovenian clan was that to which Malko (Malusha’s father) belonged.
     ˇ Members of the Slovenian and Rostovian charismatic clans, whose states had been conquered by Oleg, probably took advantage of his death, and agreed to unite against Oleg’s successor.
     ˇ 930s: The khagan Igor and the Slovenian charismatic clan dismembered the Krivichian empire that Oleg had built.
     ˇ The Slovene arrived in Novgorod, and the adjacent region, presumably by sea and the North Russian waterways as well as via the land route through old Prussia (then Baltics territory, roughly identical with subsequently German East Prussia), Samogitia (a portion of Lithuania), Curonia, and Livonia (the two last mentioned areas forming part of present-day Latvia).

 • domovina mili dom

  Približuje se praznik izdaje slovenskega naroda.Jedlo se bo, pilo in rajalo.
  Nobeden pa ne bo pomislil,
  ko bo nosil žlico k ustom, da uživa slovensko telo,
  ko bo nosil pijačo k ustom, da pije slovensko kri.

  • Krtača17

   A fajn peče? Čevapi bojo super. Pa še domobranci ne boste upal bliz. Pravi mir in spokojnost.

   • domovina mili dom

    Rdeči so navajeni na kanibalizem, tako kar dober tek.

    • Tetka iz ozadja

     Ja no kakšnega prasca bomo pa res snedli.

     • komar marko

      ne vem za kaj sem pomislu na Dolanca???????????

     • domovina mili dom

      Zakaj dolanc. A je bil tudi on prase.

     • von Rhein

      Na,pa ja ne tega,ki je tukaj na sliki in grdo gleda?Je dobil kakšen namig?

     • domovina mili dom

      Si priznal kanibalizem.

   • von Rhein

    Dober tek. Če te bo na praznik nedela zvijalo vedi,da si požrl vse zeleno meso iz hladilnikov,predelano v tvojo najljubšo jed.

    • komar marko

     se bojim, da niamjo pojma kaj se pravijo ČEVAPI in kako so sestavljeni za PRIJATELJE! Ha, ha, ha, ha

  • Tetka iz ozadja

   Mi in večina Slovencev bomo uživali na prostem se družili in zabavali. Vrteli se bodo ražnji in žari, vi, vi boste pa zaprti med štiri stene. To pa zato ker mi smo veseli in družabni ljudje vi pa ste zagrenjeni.

   • domovina mili dom

    Tipično za balkanarje, čevapi pljeskavicarje, skratka še trubači…….Mi kulturni Evropejci pa skromno v družiskem krogu v sreči med možem in ženo z otroci.

    • Tetka iz ozadja

     Tako je. Zaprti med štiri stene.

     • Duhec

      Upam, da si vsaj okno odprejo… glede na komentarje malo verjetno.

     • von Rhein

      Katere ,čigave komentarje?

     • domovina mili dom

      Ti jih moraš verjetno, po imenu sodeč, skozi in skozi odprta imeti.

     • domovina mili dom

      Bolj varno je, seveda, kajti komunisti še kar strašijo na prostosti.

 • soc

  Vedno, kadar se pojavi napad na ortopravoverne komunistične relikvije (vrednote NOB), se poleg debilčkov Tunek&Co., ki jih z veseljem gojim na ignore njivici, pojavijo duhec/tarantela in Tetka iz ozadja. Z ustreznejšim izrazoslovjem in nekoliko bolj izobraženim profilom.

  Funny. Zakaj neki jim je to veliko bolj važno kot recimo kraje v NLB in fenomenalne lumparije v privatizaciji? Gre morda za družinsko posest, naropano 1945-1948? Ali zgolj za zaščito dobrega imena svojih sila poštenih dedov in s tem lastne pomembnosti v zgodovini človeštva? Ker si težko predstavljam, da je nekomu do ohranjanja zlagane slikanice o nečem, kar je danes zdokumentirano od A do Ž: od prvih klanj “kulakov” in intelektualcev ter posledično vaških straž (rdeči aktivisti seveda nikoli ne želijo videti časovnega scenosleda, da bi dojeli akcijo in reakcijo), tja do Hudih jam in povojnih morilskih in roparskih “procesov”.

  Razen, seveda, če je ta nekdo za to plačan. Upam tedaj, da svojo vest dobro prodaja. Če jo ima.

  • Duhec

   O NLB-ju na Novi ne pišejo… je pol mal težko komentirat.

   • von Rhein

    Lažeš.Veliko člankov je že bilo v zvezi s financami.Ah sorry,ne lažeš,polpismena si.

    • Hanza Gorenjski

     ..precej prizadeta…

    • MladiLiberalec

     To maš prav. Precej govorimo o domačih temah tukaj. Nič pa recimo o Siriji kar je tudi prav saj desničarji ne smete bit obsedeni z mentaliteto neuvrščenih. Še jaz kot liberalec se je ogibam.

 • if

  Predsedniki države, vlade in parlamenta ste v funkciji države Slovenije, ki je aprila 2009 podprla resolucijo o totalitarizmih in tako deklarativno obsodila komunizem, fašizem in nacizem.

  Glede komunističnega totalitarizma se omenjeni vedete, kot da Slovenija tega ni podprla.

  Tako se vedejo hinavci ali bebci!
  Države ni mogoče uspešno voditi po načelih hinavcev ali bebcev!

  • komar marko

   ja kdo pa so bili in so hlapci. In kje so končali gospodarji?

 • Janez

  Tetka ?
  VAŠE ZASTRAŽENE “PROSLAVE” SO KOT ” NOČ S PRODALKO VIJOLIC” !
  Plačana, “fake”, grda zadeva.
  Da o nevarnosti grdih, v smrt duše in telesa – nalezljih boleznih? Niti – ne pišem. L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. IZGUBLJANJE “ČARA” JE HUDA REČ. KONEC OBOŽEVANJA, NIČ TRUBADURJEV TD. HUDO.

  • komar marko

   problem je, da so tam same PIJAVKE, ki vedo kako je dobro živeti na račun IMPERIALISTOV!

 • komar marko

  Problem SLO je v trem, da se je GOSPODARJE pospravilo na varno. Le kdo je bil podložen na kmetiji gospodarju. Problem je v tem, ko so ti prišli na oblast so mislili, da se DOBRIN od gospodarja ne da zapraviti in so vzganjali samo VESELICE! Delati niso hoteli, ne znajo in nimajo v podstrehi NIč!

  • montyamp

   GORJE NARODU , KO PRIDE HLAPEC NA OBLAST .

   • MladiLiberalec

    Za narod je najbolje da ma na oblasti liberalce. IMO

    • komar marko

     ti so pa itak ndeSam poglej liberalce z BABY face pa ti je kuj vse jasno!

     • MladiLiberalec

      Ne znam te brat XD

    • Duhec

     Cmera je liberalc a ni???

     • komar marko

      ha,ha, ha, ha.

     • MladiLiberalec

      Ta prav liberalec je Cerar sure.

     • komar marko

      a tak ki zagovarja plagiatorje in dvojno moralo, ter podpira KRIVIČNE sodbe. Nisem vedel da jeto LIBERALIZEM! Si ti tud liberalka????????????Dobi vsak?

     • MladiLiberalec

      Ni liberalka XD Žal

  • Duhec

   In vseeno z lahkoto vladajo… potomci gospodarjev(???) pa razmontirani. Mogoče je pa to posledica incestov???

   • komar marko

    kdo ve mogoče je ka izpadlo od kužitov ali pa koze JULIKE?

  • Krtača17

   Se mi je zdel da bi ti rad hlapce pa dekle pa dojilje itd. Ne morem verjet kaj si napisal….hohoho

   • komar marko

    no sedaj imam tajnico in vrtnarja. Si potešen!

    • Krtača17

     Pa farški župnik bi bil veleposestnik. Ena taka lepa zaokrožena celota a ne?

     • komar marko

      ne vem kaj te motijo župniki? Pod NANOSOM ima eden takih spomenik , ki je branil SLO JEZIK. Predno je SOVRAG napadel 41 je naredil analizo nevarnih elementov. In glej ga zlomka , tam so bili kot nevarni za nacizem omenjeni župniki in ROŽMAN. Nobeni RDEČKOTI! NOBENI! le zakaj?????????????????????

     • Krtača17

      Zato ker so bili na strani okupatorja. Edin ene par je blo tolk pametnih da ne.

     • komar marko

      a si mislu na rdečkote ki so za 1 maj skupaj poskakovali v TRBOVLJAH, Veš med obema totalirizmomam ni razlike. Oboji so RDEČI! razlika je samo v tem, da eden je pobijal druge državljane, tadrugi pa je pobijal BRATE, očete, sinove, majhne otroke.

     • karlina

      TOČNOOOO !!!!!!

 • Hanza Gorenjski

  Človek ne more verjetni.
  Članek Rdeči zločinci z lažmi in sovraštvom onečastili žrtve revolucije v Grahovem dokumentira zločinske dogodke.

  Redki poznavalci to obsojajo, toda,

  večina tu pa so rdeči provokatorji, zagovorniki zločinskega sistema, potomci komunistov revolucionarjev, lenuhi, potepuhi in ostali marginalci pa hočejo komunistične zločine naprtiti nedolžnim Slovencem.

 • karlina

  Ob pogledu na zgornjo sliko tega udbovca te zmrazi do kosti, sicer pa-te totalitarne simbole-zvezde in vse ostalo, BI MORALI Z ZAKONOM PREPOVEDATI, PIKA , SRAMOTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Krtača17

  Bodite vesel da so partizani zmagal. Drugač bi blo še ene 200000 več mrtvih.

  • MladiLiberalec

   Tko ko v Španiji bi blo. Vsaj tako.

   • Janez

    Kaj ?
    Pa je bilo v Španiji ?
    Vsiljivi in brutalni in morilski Kominternovci – so – nevabljeni pomorili nad 500.000 Špancev.
    Veliko
    trockistov – pa je pomoril NKVD J. BROZ ?
    A ne veš. Preberite spomine Angleža na Španijo
    :Reason in Revolt, Fred COPEMAN – GB država je knjigo zažgala, a je na Googlu.

    Red in obnovo ok RKC VERE JE V ŠPANIJO POMAGALA VRNITI EVA DUARTE, ZNANA KOT

    EVA PERON – EVITA. Zelo spoštovana med Španci, glej Google. L.r. JANEZ KOMENDA

    • MladiLiberalec

     V Španiji so bili povojni poboji v velikem obsegu. Med državljansko vojno so pa klerofašisti pobili približno isto število ljudi kot republikanska stran. In pa vojno so začeli pučisti proti liberalni vladi. Komuniste je šele državni udar okrepil.

  • von Rhein

   Ti nimaš pojma kdo je zmagal,zakaj je zmagal,koliko je bilo in koliko bi lahko bilo mrtvih.Tolčeš nekaj v tri smeri v upanju,da si spet nekaj umnega napisal. V resnici iz posta v post sam sebe prekašaš v neumnosti.

   • Hanza Gorenjski

    Gre pač za provokatorja, ki je kar precej omejen. Nekaj mu naročijo, potem pa pozabi in nabija prosto po…

    • Duhec

     Genialc v primerjavi z vama. Desni ste zmer sral v svojo skledo.

     • von Rhein

      Genialc? Za omenjeno opravilo imam svoj prostor,sklede so pri nas čiste.Tvoje me ne zanimajo,niti me ne zanima kaj imaš v njih. Tukaj je edini problem normalna mera razuma. Če ne sestaviš treh normalnih stavkov,da poveš svojo misel in neprestano trobiš in trobiš neko partijsko zapoved, si lahko genialc samo na veji evkaliptusa.

     • karlina

      Bravo++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      A bejz no

   • črnaovca

    A ti pa vse veš

    • von Rhein

     Ne.

  • Hanza Gorenjski

   Bolje bi bilo, če nas bi takrat celo Slovenijo priključili Avstriji, bi bili vsaj siti in živeli bi v demokraciji.

   • Duhec

    A tak si, ker si lačen???

   • MladiLiberalec

    No pametnjakovič Gorenjski h kateri coni Avstrije bi pa ti rad da nas bi po drugi svetovni vojni priključili. K tisti pod angleško al k uni pod sovjetsko okupacijo? Dunaj je bil pod Rdečo armado. In Avstrija mogoče sploh ne bi več obnovila državnosti če se ne bi sklicevala na odpor slovenskih partizanov na Koroškem.

    • stajerc5

     Cuj mladi, se v sedemdesetih si dobil nemsko drzavljanstvo, na osnovi: Do Save velja!
     Kar se pa Wiena tice, so bili Rusi v mestu samo pogojno in srecni, da so lahko zivi odpeketali. Prica; moj oce, ki je tam zivel. Se kaj?

     • MladiLiberalec

      No kdaj so odšli Rusi iz Dunaja?

     • stajerc5

      1955, bolj lacni kot siti, moralno in fizicno uniceni. Drugace pa:

      https://www.profil.at/home/rote-armee-die-rote-armee-oesterreich-326873

     • MladiLiberalec

      No 1955 torej po Stalinovi smrti in še to sam zaradi tega ker so imeli sam pol države zasedene.

     • stajerc5

      Nic, nulkomanuljezus razumes, a sploh ves kaj se je ZE takrat pripravljalo oz. bilo v Madzarski?

     • MladiLiberalec

      Vem in tud to kak se je končalo.

   • Primoz Papez

    Nemci imajo Avstrijce za južnake mi pa bi bili Avstrijski južnaki bili bi še na slabšem kod sedaj…

    • karlina

     SIGURNO SLABŠE NE BI MOGLO BITI, KOT JE SEDAj, KAJTI KOMUNIZEM JE NAREDIL V SLOVENIJI NAJHUJŠE ZLOOOOOO !!!!!!! Sem tudi trdno prepričana, da bi ziveli vsi dobro, ne pa tako, kot sedaj, ze 70 let samo naši, naši, naši, oz. vi in vaši, zivite dobro na račun lazi in vaše pokvarjenosti. Pa še nekaj, sem tudi trdno prepričana, da ne bi imeli v drzavi ze več, kot polovico juznjakov, ki v zahvalo, ker so dobili v naši drzavi vse, pluvajo in zmerjajo , prave domoljubne SLOVENCE !!!!!

     • Primoz Papez

      Ovce nacistične a vas še niso zbrisal pejte na goli otok domobranske proslave lahko imajo simbole ostale pa ne po vašem ste pa tud ovce janšistične

     • Karmen

      BRAVO.

   • karlina

    TOČNO

   • radames

    Še bolje, če bi nas osvobodili zahodni zavezniki. Komuniste bi zaradi zločinov aretirali in jim pravično sodili. Prepričan sem , da bi jih nekaj obsodili na smrt. Tako kot so naciste v Nemčiji.

    • Karmen

     A pa ti veš, da bi se to skoraj zgodili. Jugo so imeli razdeljeno na pol – zavezniki namreč. Slovenija je spadala pod zahodne zaveznike. Ko so Churchilla opozorili. da gre Tito v Slovenijo, je dejal naj se narod hebe z njim.

  • karlina

   To ti misliš, sicer pa, škoda zate kakšne besede.

  • Karmen

   Ha, ha, ha, ha, ha Partizani zmagal. Ta je pa dobra. A ti misliš, da so premagali Nemce?

 • Janez

  Tetka !
  Nimaš denarja !
  Milioni me ne bi zvabili na tvojo “veselo” proslav političnih morilcev sonarodnjakov.
  A?
  Boste imeli slavnega rdečega Frančka – piromančka – in njegov nori smeh ?
  Tudi ?
  Med vabljenci na vašo neetično “proslavo”
  Ja – nori Franček piromanček – se najlepše – noro smeje. Bo pravi za med vas.
  Kaj se ti zdi?
  Grdega smehabutalastih vsovcejv – polit morilcev -sem se z gnusom – naposlušal – pred 40 leti.
  Vi ste?
  Katera po po po stalinska generacija –
  ki bo proslavljala KPS STALINE IN NIH MORJENE BRATOV? L.R. JANEZ KOMENDA

  Umazane, zelo umazane – umazanije.

 • črnaovca

  Poklonili žrtvam nacizma, komu bi se pa naj po vaše, morda so bili tisti ki so prisegli zvestobo Hitlerju tudi žrtve, lahko da so bili žrtve naivnosti ali pa zaslepljenosti. Nehajte že enkrat poveličevati kolaboracijo ki je najbolj osovraženo dejanje med kulturnimi narodi, Mar bi enkrat pozabili na preteklost in začeli razmišljati o prihodnosti seveda je za kaj takega treba imeti tudi malo možganov in pameti

  • Janez

   A?
   Ti to misiš ?
   na plačano kolaboracijo KPS slo stalnov – z VKP B ZLOČINCEM STALINOM?JANEZ KOMENDA

   • MladiLiberalec

    Janez kje in kdaj je pa Rdeča armada zasedla Slovenijo da bi lahko bila okupator? Za kratek čas vem da je zasedla Prekmurje ampak se je od tam umaknila.

    • stajerc5

     Aha, Kozaki na konjih so se pa v savinjsko dolino izgubili, nje?

     • stajerc5

      Kaj je zdaj, nobenega odgovora? Moja teta- posiljena od njih, se vedno zivi…!!!

     • Hanza Gorenjski

      Ti rdeči čefurji se le delajo koliko vejo. Sedaj po internetu išče ustrezen odgovor.

     • Janez

      Ne zmeni se zanj !
      On je verjetno – takle “liberalec”:

      pozvonita dva
      – roparja
      pri njem doma, On jima prijazno odpre in reče. Izvolita – kar
      – oropajta me. Kaj bi rada odnesla? Na koncu pa reče
      – hvala, da sta me oropala. Še kdaj. pridita.

      Liberalec – pač – vse pusti, da se zgodi.
      Liberalec je Soros – zlloben, napol nor tipp – egoist, ki hoče imeti librralno odprte meje. Da lahko – na široko krade.

      Saj vidiš, da je en napiflan, zmeden papagaj
      Revček – še tega ne ve, da je “klerofašist” žaljiva zmerljivka.
      Pogruntali so jo morilski stalinisti-komunisti v Španiji in v Stalinovi Rusiji
      Dečko zaplankani. Življenje ni maškarada.
      Ne reci vernim ljudem iz Komende, da smo “klerofašiti”. Bo hudo.
      Ta tipo je na NULI – ko gre za pamet.
      V R. SLO je svoboda vere.
      Ta beseda
      ” klerofašist” je pa žaljivka ti “dojenček”, itd. Lr. EX KNJIŽNIČAR JANEZ KOMENDA

      P.S.POJDI DELAT BUTARCO, PA JUTRI V RKC PO ŽEGEN – BOŠ MORDA “POVIŠAN” LIBERAL

     • Janez

      Spodnje moje “nadiranje” je namenjeno
      Mlademu Liberalcu – ne tebi.
      Tebi – sem napisal le – da ga ne jemlji resno, ker podatkov nekaj ima, razume jih pa ne.
      In se
      Nasploh zdi, da je “s pametjo na nuli” ali pa plačan za delanje megle. JANEZ KOMENDA

    • Janez

     Okupator !
     V Sloveniji so bili KPS KPJ STALIN PARTIZANI – A NE VEŠ – TEGA ?
     Slovenije niso “-osvobodili” – okupirali so jo.
     Beri: Bermanov dosje dr. A. BAJT.leta 1947 je bila LJ POLNA RUSOV. Janez KOMENDA

     • MladiLiberalec

      Bermanov dosje velja med zgodovinarji za knjigo ki se ji bolj izogibajo. Je marsikaj tko tko spam doktorstvo. Ruske okupacije nikoli ni bilo. A smo morali pol 1948 še enkrat partizane organizirat proti ruski okupaciji pol?

     • stajerc5

      Zdaj sem te “skuzil”! Ti nisi mladi, ti si eno staro senilno nihce, ki nima pojma o nicemer. 1948- Stalin -ljubcek moj, 1948- Stalin- Goli otok!

     • MladiLiberalec

      Lol. Sem mlad brez skrbi. Mal rajši posluši resne zgodovinarje. Sam teh ni med NSZ ;)

    • sprehajalec

     Imela je svojega človeka in efektivno oblast. čemu zasedati deželo, če je bila že njihova. Kot je dejal Churchill, od Trsta do Baltika in železna zavesa. Na Madžarskem in drugje, so morali narediti še državne udare, tukaj ni bilo treba. je bil državni udar speljan že med vojno.

     • MladiLiberalec

      To je samo politična presoja ki pa se je pokazala še za nezadostno.

     • sprehajalec

      na njihovo presenečenje. Stalin je računal, da bodo zdrave sile v Jugoslaviji vrgle Tita, ki pa jih je prehitel in pregnal na Goli, s čistko, ki se je je naučil v Moskvi. Če ne bi imel na boku Američanov, ki so ga ščitili, ne bi preživel. na tita mislim. čehi niso imeli te sreče, pa Madžari, pa Poljaki, pa Vzhodni nemci.

     • MladiLiberalec

      Ja glej saj je res ampak brez prisotnosti Rdeče armade je bila vsa stvar bolj v zraku in to se je tud izkazalo.

     • sprehajalec

      Tudi Albanci so odslovili Sovjete, nekje sredi 60tih pa se o tem nič ne govori. NE Enverja Hodže Sovjetom. pri nas se je pa naredil mit it tega. Tudi Mao je odslovil Sovjete. Sovjeti so vkorakali, če je bilo treba, to se je pokazalo s čehi, madžari, poljaki. V Jugoslavijo niso vkorakali, ker so videli na primeru Korejske vojne v tistem času, da bi Američani odreagirali. Niso hoteli tvegati vojne z zahodom.

      In to ne pomeni, da je Tito hotel svojo pot pa jugo ljudstvo pa podobne besedne pisdarije. Sila razmer in sreča, da so američani bili pripravljeni tvegati vojno s Sovjeti.

     • MladiLiberalec

      Se tud ve to. Sam je bil pač jugoslovanski primer prvi. Kitajce so šli pol skozi več raznih faz. Pa ni to nek mit samo dejstvo da stvari niso bile gotove brez navzočnosti Rdeče armade.

  • von Rhein

   Prej si me vprašal,če vse vem,odgovor si dobil.Sedaj pa ti v kratkem napišem KAJ VEM.
   Kje,na kateri strani je kdo pristal med vojno so zelo individualne zgodbe in je vsako enačenje nesmiselno. Naivnost,zaslepljenost,nuja ali prepričanje je treba ločiti.
   Kolaboracije z okupatorjem nobeden (kolikor razumem vsebino postov) ne podpira,ne odobrava.
   Pozaba preteklosti? Ja lahko bi marsikaj že pozabili.Problem je v tem,da ne partizani,razni skrivači in potomci majskih hroščev vlačijo na dan nove in nove spomine,večinoma prirejene.
   Ta tip,ki vas s sliko razveseljuje tukaj nima pojma o partizanih in dogodkih nem vojno.Pobral in prebral je nekaj lekcij iz zbornika “Mi pa nismo se uklonili” in izkorišča za svoje blagostanje.
   In glavno.Partizani so bili SLOVENCI. Zakaj se proslave in čaščenja ne opravijo pod simboli Slovenije?Zakaj vsiljujejo simbole diktature in zločinske organizacije komunistov? Zakaj ne priznajo,da je Slovenija zaključila z boljševizmom in se ob priložnosti poklonijo žrtvam,ki so izgubile življenje in pokažejo spoštovanje do njihovih potomcev s slovenskimi simboli.Tudi kakšna rdeča zvezda ne bi motila.Toda kar se dogaja,tudi govori,hujskanje,presega meje normalnega.
   In sedaj zadnje.Kako pritlehno tukaj na forumih nekateri spreobrnejo vso zgodbo in se idiotsko igrajo partizane in Nemce. Njihov domet v jedro dogodkov zlorabijo za obračunavanje,žaljenje,sprevrženo podtikanje izdajstva in simpatije do okupatorja.
   Težko je normalno debatirati s takimi,še posebej,ko gre za provokatorje,ki mislijo,da so enaki kot so bili “prvoborci”. So pa enaki kot so bili skrivači komunisti,ki so se osebno prikazali šele ,ko je bila v Evropi vojna zaključena.

   • Primoz Papez

    Zakaj so v Grahovem nosili domobranske simbole ne pa Slovenskih????

    • karlina

     Zopet ti, ali te še niso brisali

   • karlina

    podpis

   • samotoje

    Na tem mestu ti nazdravim s šalco kafeta in pravim: ave, razum!

 • xtc

  Ko narod takale drdeče fašistična zborovanja razgnal skrepelci rdeče totalitarne simbole pa prepovedal ;bo država hitro zacvetela:

 • Janez

  Še duhovno visoka pesem Gregorja Strniše,

  VRBA
  TO JE ŽIVA ČAROVNIJA
  VODE, ZEMLJE IN NEBA,
  DA – SEKIRA, KI – UBIJA
  NIKDAR – NIČ – NE POKONČA !

  Tetka : bodi tako “prekleto” prijazna, pa : odpelji – kar si pripeljala -smeti !
  Veš. Točno toliko kot F. Tunnek: malo,praktično nič.
  Smejal pa :
  Se je tudi rdeči nori Franček piromanček.
  Tudi SMEH JUDE IŠKAIOTA – poznamo.
  KPS POŠASTI – I. MAČKU – SO DOLENJCI –
  NA NJEGOVE POTI NASTAVLJALI: POVOŽENE, MRTVE MAČKE. Kaj pa vam? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Hanza Gorenjski

  Le kaj se šopirite levičarski retardiranci.
  Kriva je partija, ki je z juga navlekla čefurje in sedaj ste večina potomci teh čefurjev, kar se pozna na vašem pisanju.

  Razmišljati ne znati, oblikovati lastnega mnenja tudi ne, znate le brati tisto,k kar na pišejo.
  Poglejte v parlament vaše reveže, če vam ni nerodno.

  • von Rhein

   Poglejte v parlament vaše reveže, če vam ni nerodno

   Dobra.Nerodno jim ne bo.Za omenjene pa nekdo pri nas pravi .” en sam dolg gobec jih je”.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Minovak

  Po EU deklaraciji pred kratkim je rdeča zvezda totalitarni simbol, ki je prepovedan na tleh EU in so torej rdeči fašisti delovali proti EU. Matilda ima tudi za njih koso a tako, ki reže počasi a sigurno. Rdeče maškare ne bodo več dolgo, teta s koso prihaja…!

  • karlina

   Iz tvojih ust, v bozja ušesa. Sicer pa to, da so totalitarni simboli po vsej Evropi prepovedani, razen v Sloveniji pove samo to, da smo še vedno , 77 let komunistična drzava in vedno bolj in bolj, kar je GROZLJIVO IN SRAMOTNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Truth must be spoken!

   Aja? Katera deklaracija tocno? Rdeca zvezda NI prepovedana imbecil.

 • Hribouc

  Ljudstvo, izmučeno od tatinstva , banditizma in nekulture Smrti, berite:
  Sajnirespaje!
  KOMUNISTI NISO KRIVI!
  Revolucije ni bilo. Partija je bila sicer Bog, partizani pa angeli.
  Ja , bili so angeli smrti! Za brate in za sestre istega naroda !

  Pred Lahi so bežali, samo bežali, ko so spustili izzivalni rafal po njih.
  Pred Švabi so samo bežali, večno bežali, razen v primeru ene zasede v poljanski dolini.
  Domobrancev enkrat niso premagali, enkrat samkrat.
  Vaške stražarje so potolkli z italijanskimi kanoni, tanketami in težkimi Bredami, celo z nj.vojaki!!!

  BILI PA SO ABSOLUTNO MORILSKO UČINKOVITI PROTI NEOBOROŽENIM BRATOM IN SESTRAM IN
  PROTI NJIHOVIM OTROKOM, STARIM MAMAM IN STARIM OČETOM SVOJEGA LASTNEGA RODU.

  To so angelska peklenska rdeča bitja krvavih rok do ramen in niso krivi za nič, niso zločinci.

  Oni so zmagovalci.
  Oni so se okronali za borce proti okupatorju s katerim se niso, ne strateško, ne operativno spopadali

  in so z njimi vso revolucijo sklepali nenapadalne pogodbe.
  Če je že prišlo do stika ali ofenzive so po pravilih svoje igre bežali.Vsi zapisi vojne govore o tem.

  Za nesrečo in smrti v Grahovem so krivi Rupnik, Rossener in škof Rožman – so izobesili slike v Grahovem. Ali je ta laž res mogoča, da jo izusti človek pri zdravi pameti?
  Ne pred 30 leti! Včeraj to poroča Demokracija, danes, hvala Bogu, še NOVA24.

  Komunisti, skratka, po novem, niso izmučili, potolkli, zaklali, v jame zmetali, postrelili, na ognju scvrli skoraj 2000 Slovenk in Slovencev vseh starosti od dojenčkov naprej, obeh spolov, seveda, od tega enormno mnogo deklet in žena leta Gospodovega 1941 in 1942. Še prej jih niso ne mučili, ne posiljevali.
  TEGA GOBEZDALO IZ GRAHOVEGA NE VE, NOČE VEDETI.

  KER GA NISO UČILI.KER JE V ŠOLE BOGVEKJE NA JUGU BALKANA.

  Oni, komunisti tega niso počeli!
  Puntarje in domače kričače v Grahovem sprašujem, kaj je imel Roesener, Rožman in Rupnik z grahovskimi strahotami 1941 in 1942 ? Točno kaj ima ta zapis na kartonu logične in zgodovinske zveze!
  Ne branim jih, ne izmotavam , povejte dejstva, hočem odgovor!
  Ti, pobiti, nedolžni, popolnoma nedolžni ljudje se jim niso upirali, niso napadali, niso izdajali, niti ogrožali partizanov. Preveč so se bali, da bi izdajali!

  Partija jih je enostavno označila za drugačne, za tarče.Tarče za ubijanje. Žrtve, sovražniki so morali biti-če jih ni bilo, so jih enostavno določili.
  S TEM KURČEVI ROESENER IN RUPNIK NIMATA PROMILA ZVEZE !
  ŠKOF ROŽMAN JE V TISTEM ČASU REŠEVAL PREKO 800 SLOVENCEV IZ KREMPLJEV ITALIJANOV
  IN KOMUNISTA TOMŠIČA TONETA CELO DVAKRAT ZAPOVRSTJO.
  Nemarneži lažnjivi iz Grahovega 6.Aprila 2017. PODLO DO SKRAJNOSTI.
  Pobiti ?

  Bili so nedolžni, bili so proti nasilju in bili so Kristjani in niso bili za oborožen boj proti okupatorjem, ker so bili okupatorji 100x premočni, oni goloroki, zgarani, neuki in prestrašeni in so vedeli kaj to pomeni
  upor v taklih okoliščinah.Hoteli so živeti, nič več.
  Razčistimo, torej, enkrat za vselej:
  Zakaj so komunisti pobijali nedolžne ljudi Grahovega l. 1942? Odgovor, zahtevam!
  Zakaj so pobili ženske? Hočem odgovor !
  Zakaj so z konji razčetverili (!) popolnoma nedolžno mladenko iz Grahovega 1942? Povejte !

  KAJ IMA škof ROŽMAN Z KOMUNISTIČNIM POBOJEM GRAHOVCEV? ODGOVORITE !
  To in še marsikaj ob tem je rodilo Vaške stražarje, upornike tatinskemu in morilskemu komunizmu partizanov!
  Iz tega terorja so se rodili/izrodili, če hočete , konec 1943 po pokolu 700 vaških stražarjev, še domobranci.
  Dejstva Grahovskega zločina, 2.del:
  Preko 700 partizanov je napadlo niti 40 domobrancev v Grahovem(blizu 30 jih je bilo zunaj postojanke
  na pohodu). 10 kratna številčna nadmoč, v orožju še večja!
  TEMU SE REČE : M A S A K E R !
  Kričite in imate spomenike o herojstvu te bitke. Bolano do kraja in čez! Sramota , ne pa junaštvo.
  Poboj z več kot 10x premočjo in z italijanskim kolaborantskim topom in zažig živih ljudi, ranjencev v
  gorečih hišah in popolnoma nepotreben požig cerkve.

  To naj bi bilo osvobodilno, herojsko? Halo? Ste pri pravi?

  In za konec- po Dakijevo – narodni heroj – halo – prvoklasni klavec in zločinec 1.kategorije :
  PO BITKI PARTIZANI UBIJEJO NEMOČNA STARCA IN JU ŠE ŽIVA VRŽEJO V OGENJ!?

  Je to narodnosvobodilno, je to Herojstvo !?
  Da, herojstvo satanizma, bolanih psihopatov, norcev željnih smrti in krvi.
  Še ni bilo dovolj.
  16 LETNEGA GLUHONEMEGA FANTIČA, KI JIM JE NOSIL CIGARETE, PARTIZANOM, TO SE VE, USTRELIJO ZA ZABAVO IN ZABRIŠEJO V OGENJ!

  Puntarji in cerkniška ZZB – to proslavljate?
  Za smrti v Grahovem so bili krivi, po vaše , tisti trije.
  Skregano, tudi z vašo zgodovino, z dejstvi.

  Kar tako, ker ne najdete drugega. Agitpropovsko blebetanje, sama laž!
  SAMI VESTE IN TO BETONSKO DOBRO- REVOLUCIJA JE BILA KRIVA VSEH TISTIH IN ŠE MNOGIH
  SMERTI, NE SAMO V GRAHOVEM – KOSTI ŠTRLIJO IZ 700 KOMUNISTIČNIH MORIŠČ.

  Kolaborantska boljševiška revolucija je kriva v betonski kolaboraciji z Kominterno, s Stalinom in z Titom – s samimi tujci ubijalci.

  —————————————————————————————————————————

  RESNICA, PAMET, ZDRAVJE NARODA

  Sprašujem vas, kdaj boste, in Puntarji in vsi, ki ste bili v Grahovem, priznali resnico in samo gluhonememu otroku, ki so ga poblazneli ljudje ( borci, a ja?) vrgli v ogenj in pobitim nedolžnim dekletom 1942 postavili spominsko ploščo z opravičilom, da bo mladi rod vedel kaj je prav in kaj je narobe in kdo je kriv njihovih smrti ?
  Do časa njihovih nepotrebnih smrti ni nikjer bilo, ne Roessenerja, ne Rupnika, absolutno ne škofa Rožmana.

  Niti malo ne verjamem, ne pričakujem da boste klarkoli odgovorili.
  Čakal vas bom in spraševal vedno, dokler ne pride odgovor!
  TERJAM ODGOVOR, RAZUMETE?
  T E R J A M !
  Razmislite dobro, kajti Nubiru prihaja izza Plutona.
  Časa bo zmanjkalo, tovariši.

  • radames

   Slava pobitim slovenskim mučenikom in svetnikom, ki so se komunistom kot PRVI uprli z orožjem. Boj proti komunistični revoluciji je ČASTNO dejanje.

   • domovina mili dom

    Samo tem opranoglavcem tega ne moreš dopovedati. Ko jim zmanjka argumentov, pa pravijo, smo pač bili na strani zmagovalcev.
    Priznajo pa ne, da so iz host prijahali po koncu vojne, ker so med vojno s tujim kurc** pobijali slovence. Zdaj bodo pa v spomin na izdajo slovenske vasi Dražgoše slavili “zmagovito izdajo, ker so dali pobiti vaščane nacijem”.

   • Hribouc

    Ljudstvo, ki ga je komunizem pod marelo spletkarske in smrtno nevarne hinavščine, ki se imenuje OF, samo uprlo!
    Ta upor o katerem govorimo v l.1942 je legitimen upor po mednarodnem pravu in vojnem pravu, stokrat razloženo.
    ČLOVEK IMA SVETOPISEMSKO IN ČLOVEŠKO, LJUDSKO SVETO PRAVICO, DA SE BRANI !
    Če se mora braniti pred pofukanim morilskim komunistom je to ravnotako sveta Pravica!
    ————————————————————————————————————–
    Če so bili prisiljeni, druge ni bilo, vzeti francoske rore na en patron v roke od italijanov, so jih v danih okoliščinah vzeli, ker so bili PRISILJENI TO STORITI ALI SE PUSTITI POKLATI !

    Partizani-to vemo dandanes, ne samo iz pričevanj naših staršev in starih staršev-ki niso razumeli vsega – niso mogli razumeti kaosa – dandanes dokumentirano iz italijanskih in nemških vojnih arhivov , n.pr. po knjigi Petra URBANCA ali pa Titova velika prevara Churchilla VEMO, DA SO KOMUNISTI NAČRTNO KOLABORIRALI Z ITALIJANI NA VELIKO
    IN Z NEMCI, ŠE BOLJ NA VELIKO, TUDI V ŠKODO ZAVEZNIKOV ! Vse velike kolaboracije so bile pogodbene, črno na belem , vse je ohranjeno – so počeli desetine malih svinjarij v okviru pogodb na tiho brez pismenih pogodb !
    Vsa Titova revolucija je ena sama svinjska prevara velikega lopova, ki je varal Churchilla, ker mu je hrbet kril Stalin, oziroma ruska politika do celega Balkana!

    na primer: Bolje rat nego pakt 1941.
    Učili so nas-da so vse vodili in organizirali komunisti-bla-bla. V resnici so organizirali in vlekli niti Angleži!
    KPJ v Srbiji praktično ni funkcionirala, ne 1941 , niti vso vojno, razen kratke Užičke republike!
    Mihajlovića so uničili Angleži. Tito je imel v britanskem štabu v Kairu same Angleže-komuniste-študente Oxforda, ljudje-ti so vodili vso kolobocijo do Churchilla in do Jugosl. vlade v Londonu…..itd..itd

    KPJ s Titom na čelu je vodila defenzivno vojno politiko do okupatorjev po vsej Jugoslaviji in ofenzivno politiko do domače opozicije in jo že v času vojne/revolucije močno eliminirala fizično – cifre gredo do 1 MILIJONA ŽRTEV. Samo 1947 je Ranković predal
    dokumente o likvidiranih 620.000 političnih nasprotnikih !
    CILJ JE BIL POBITI IN PRESTRAŠITI, ZASUŽNJITI VSO OPOZICIJO !
    Rezultat je bil fantastičen.
    Tito je absolutistično prevzel vso oblast. Za to se je šlo.

   • Hribouc

    Da, Radames.
    Če dovoliš, razširjam tvojo trditev in misel.
    Da, slava jim.
    Zemeljska slava, osebna, državna, mistična, metafizična in religiozna, torej Vesoljna
    in vseobsežna v uporu totalnemu zlu satanizma.
    Absolutno, katerakoli partijska slava- pa ne.Pa ne, da bi si jo bili zaslužili.Niso delali zanjo ali v njenem smislu.Nihče, namreč, ni umiral za ideologijo. Umirali so za, Dom, Domovino, Svobodo, Vero, Človečnost, Pravico, Dostojanstvo in za vse Dobro.
    Sprašujem se za kaj so umirali otroci. Ve kdo odgovore, prosim?
    Dandanašnja Varuhinja izbranih človekovih, torej selektivnih pravic, ga.Nussdorfer, prosim za Vaš nastop na tem portalu!?

    Ker so se Slovenke in Slovenke uprli v veliki grozi revolucijskega uničevalnega kaosa, ko je odpovedala notranja in zunanja logika in smisli človeka, proti ubijanju človeka in uničenju njihovih vrednot ter materialnih vrednot je bila to čista samoobramba in je bilo dejanje upora komunizmu kristalno častno dejanje.
    Častno dejanje je bilo tako po naravnem pravu, po veljavnem civilnem in po vojaškem pravu in absolutno po mednarodnem pravu. Čisto kot dojenčkova solza !

    O Bavcon-Kučan-Brglezovem pravu pa samo ena beseeda: šrot barbarstva !

  • dr Janez Sveti

   Zelo dobro, čeprav ostro povedano.
   DR Janez SVti vesoljc

  • janez cepec

   glih usi niso bli neoboroženi, pa sirote, pa otroc, pa stare mamce. če glih do vas, gor visok u hribeh še ni pršu glas, naj te zdej razsvetlim z resnico, da so na Dolfetou rojstn dan slovenski fantje prisegal okupatorju za kruh, obleko in orožje. tok mau za informacijo

   • stajerc5

    Pizdurina yugoviska, pri nas pisemo v slovenski slovnici in ne v tvoji “pisi kao sto govoris” cirilici, bukva balkanska- pa cetudi si se mocvirniska povrhu!!!

   • Hribouc

    Sicer imaš pravico, da serješ po portalu, kreten, ampak s svojo zlobo mi zdaleč ne prideš pod kožo.
    Vesel sem, ko vidim, da te gane marsikaj, pa se ne znaš obvladat.
    NA TEM PORTALU SE PIŠE IN SE BO ŠE PISALA RESNICA, KI VAS BO , POČASI IN VZTRAJNO, NEMINAVNO IN DOKONČNO SESULA.

   • tohuvabohu

    Rdečkarji ste pa raje ropali in kradli. In to že od leta 1941. Vmes tudi poklali veliko poštenih golorokih Slovencev. Okupatorjev ste se pa ogibali kot hudič križa.

 • Diverzant

  Prekleti bodite stari prdeci.

  • Vera

   Stari pravi partizani so že davno umrli , tisti,ki so pa zdaj člani ZZNOB , so pa rojeni malo pred , eni pa po II.sv. vojni . Samo, da neupravičeno vlečejo iz našega skupnega državnega premoženja za bajne pokojnine , ki si jih niso zaslužili,kot njihovi očetje in dedki ne .

   • janez cepec

    tud tapraveh demoktratov je bel mau. to so dones tisti, k so u letih po vojni, kot praute dandanašni , u času najhujžga rdečga terorja, u socializmu šli u u komunistično partijo,. šole nardil, dobre službe dobil, stanvana na puf gradil, dons so na use to pozabil in so taglavni pravičniki in ob enem kritiki prejšnega režima, u kermu so bli na položajih. ad info: edn izmed njih je vaš ljubljeni vodja, če ste pozabil.

    • tohuvabohu

     Kreten.

   • Drago

    Točno tako.

 • domovina mili dom

  Narediti revizijo pri privilegiranih penzijah. Ne more biti res, da so še živi tako imenovani partizani. Ker gredo penzije iz proračuna, je to javni denar, torej morajo podatki o prejemnikih biti javno dostopni.
  Morda je tako kot v Grčiji. Penzijo dobivajo že 20 let po smrti: neznan, na neznanem kraju na znan način.

  • Karmen

   Na žalost sem pozabila in ti točnega podatka ne vem povedati, res pa je, da kar nekaj tisoč borcev prejema borčevske pokojnine, ki so bili rojeni med ali po vojni.

 • Jožef

  Administrator, prosim, da prijavite ljudi, ki nosijo komunistične in jugoslovanske zatave, ker močno žalijo moja čustva. V bivši Jugoslaviji so se mi dogajale krivice. Slovenija in slovenski narod smo se odpovedali komunizmu in Jugoslaviji in zato je to žalitev za vse Slovence. Prosim, da se te ljudi uvadi, ker vnašajo nestrpnost in sovražnboost v našo Slovenijo. To, kar ti ljudje počnejo, je odkrit verbalni napad na svobodne Slovence, ki smo doživljali drugorazrednot pod titoistčnim režimom. Vsi partizani in zaslužni borci so bili do sedaj več ko preplačani in nagrajeni in naj nas končni pustijo pri miru. Naj nas že emkrat nehajo na tako nesramen način žaliti.

  • janez cepec

   če so se ti take krivice devale u stari Jugi, kva pa nisi takrat protestiru. tih si biu kot rit, verjetno si se bau za dobro službo, dobr če nis biu tud u partiji, dones pa neki pizdiš, pa se greš nekega demokrata. takrat miško, takrat, u času terorja je blo treba demonstrirat, sam treba j’ blo jajca met, ti pa jih nis mu, en navadn pizdek si biu, dones pa tle neki gobes gonš, ma sram te bilo

   • Karmen

    Cepec, ti pa res cepec na kubik. Kdor je protestiral v Jugi, so ga pospravili. Sem mislila, da si bolj informiran, ko pa toliko regljaš tu gor.

    • janez cepec

     no ja, to pa ne bo držau, usen je blo kr neki disidentou, k so šli raj u arest, al pa u tujino (Pućnik, pa še kešn), ostali so bli pa karieristi pa ziheraži, skratka – pizdeki

     • sprehajalec

      Sebe seveda uvrščaš v skupino zadnjih.

     • tohuvabohu

      Kreten.

    • Peter

     Kvantiteta ni enako kvaliteta.

   • tohuvabohu

    Kreten. Zakaj se tako trudiš, da te nihče ne bi bral? Pa ne, da se sramuješ svojih kozlarij?

  • AboutTown

   Administrator te strani naj prijavi ljudi?! Aahahaaa!! Fak, no…
   Jebi se ti in tvoja čustva. OK?

 • Hanza Gorenjski

  Kje ste rdeče seronje?
  A vam je vzelo sapo?
  A ste ostali brez besed zaradi vaših zločinov?
  Prav je, da ste se skrili, tako kot 1991, ko smo se osamosvajali, ste zbežali čez Karavanke.
  Golazen rdeča!
  Fuj, ogabno!
  Takšni ste, nezanesljivi izdajalci lastnega naroda.
  Kdo se upa javiti in komentirati?

  • Hanza Gorenjski

   Imel sem prav, skrili so se kot vedno…
   Skrivali so se med 1941 – 1945, potem so se nakurčili, skrivali so se 1991, sedaj pa se zopet kurčijo.

   • AboutTown

    Šššš… MIR!

  • AboutTown

   @hanzagorenjski:disqus
   No, no, no… a si tablete v DZ pozabil?
   Idiot.

 • Krtača17

  Drgač pol po prvem polčasu kakšen je rezultat? A so partizani zmagal al so domobrančki zgubl? Sam prašam.

  • sprehajalec

   Onečaščanje spomenikov je stara partizanska praksa. Tako nekoč, tako tudi danes.

  • Hanza Gorenjski

   Bodi tako prijazen, pa navedi, kdo, po tvoje, so bili partizani?

 • sale

  Ne vem kaj jamrajo te bele gnide saj je bila Slovenija na strani zmagovalcev zaveznikov je pa zanimivo da so ti posrani ognojki bežali v isto smer kot Mengele Eichmann Bormann Roschmann….

  • sprehajalec

   Sale, pičko stara. Jes se digao? Kako zdravlje? Toliko jadan, pa još živiš.

   • Hanza Gorenjski

    Betežen je, da komaj sedi, težko pa nadzorovano gobezda.

    • sprehajalec

     Pa prepečenicu nažiga cel popoldan, da je zbral pogum, da se je pokazal tukaj.

     • Hanza Gorenjski

      ..znači, četnik…

     • sprehajalec

      Sale četnik. Kokarda u srcu.

   • sale

    Takšni komentarji so praksa stalnica bele drhali ko nimajo odgovora na zgodovinska dejstva

    • sprehajalec

     kakšna so zgodovinska dejstva? Da je Saletov čača leta 1944 Oktobra kokardo spravil v žep, pa si nataknil Zvezdo.

    • Hanza Gorenjski

     A si se spet usral v hlače?

 • sale

  Sicer pa malo vas je ha ha ha

  • sprehajalec

   Kako kaže tvoj čale Sale? Kokarda u džepu, zvjezda na kapi…

   • sale

    Moj čale je ok a tvoj se še skriva po argentini

    • sprehajalec

     Jel bio sa Simom tvoj čale u Kočevlju? Dubaićem?

     • sale

      Ha ha ajd prošetj

     • sprehajalec

      Koliko su ih skunili, Sima i Čača, Sale. Reci pošteno.

  • Hanza Gorenjski

   res je, več je vas, komunističnih zločincev, veliko več.

 • Janez

  Turnšek& comp !
  Pojdite izključno na iz lastne članarine plačane “smeh zabave”.
  Nič prispevka države – za vas.
  Le nrresnice, žalitve, negativna politizacija – to zmorete.
  KPS Stalin t.i. partizani – preprosto? Niso bili – lepi. Ne morete jih polepšati. L.r. Janez KOMENDA

 • sale

  Govno vseeno smrdi čeprav mu vi rečete domoposranec

  • Hanza Gorenjski

   No, pravi, smrdljivi gnoj je gnoj komunističnih fosilov.
   Ti, kot njihov potomec pa zaudarjaš podobno njim.

   • sale

    Kot sem reku malo vas je pa močni na besedah ko zagusti pa pobegnete na drug kon zemelske oble

    • sprehajalec

     Sale, zar još ne spavaš, majke ti?

     • stajerc5

      Majka mu neda, jos nije zavrsio na nocnoj posudi…
      Jos su u gradnji onog klozeta iza satora…

   • sale

    Sorči pr vas je še zemlja ploščata

    • stajerc5

     Od kje pa Sorcija poznas, mat kurja- mislim na tvojo, midva se pa lahko kmalu srecava…

 • sale

  Pa zgoraj mate trr pa donirajte tega še komunisti niso imeli

  • sprehajalec

   Ha, ha, Sale. Komunist uzeo što trebalo… .

  • FRANC3

   Kdo te pa sili.
   Tudi doma dobiš v nabiralnik 100 reklam, pa vseeno ne protestiraš!!

  • stajerc5

   Cuj sale, jel ti brale procitao “sale” kod kockastih, pa se prodajes za 1 eurotic?

   • AboutTown

    Šššš! Tišina, jodlar!

    • stajerc5

     Ruhe, banditenwurf!

     • AboutTown

      Ja ubogi štajerček je pa tako razpizden, da je kar na jodlarščino prešaltal. Aahhahaaa!! Kreten.

     • baldeagle

      Ti si pa DEMON. Demonu pa je potrebno poslati silver bullet direktno v srce in je za vedno uničen! Si razumel sporočilo?

     • AboutTown

      Joj, pizdunček. Daj nehaj s temi tvojimi usranimi silver bulleti.
      Sem ti še rekel, da se dobiva, pa si se usral. JA?
      Zdaj pa utihni pička skrivaška domobranska.

     • stajerc5

      Paaaaaazi, metak iza krivine, zviiiiz….

     • AboutTown

      Ja, ja… useri se.

     • stajerc5

      Ze bil, samo ti si plenico pozabil zamenjati…

     • baldeagle

      Jaz se dobivam s tistimi, ki se držijo dogovora. S strahopetnimi in skrivaškimi kreaturami tvojega tipa pa nima smisla se karkoli dogovarjati, ker se v takem primeru potuhneš in ždiš v svoji smrdljivi, zatohli in plesnivi luknji.
      To si dokazal, ko te je eden izmed komentatorjev že nekoč iskal. Ti nisi nič drugega, kot navadno zadreno pezde, ki se še vedno trdno drži mamine kikle in ropota samo na netu.

     • Hanza Gorenjski

      Res je, AboutTown je navadno pezde iz obrobja.

     • stajerc5

      On razme saaamo po naski, nje-de…, mogoce tudi malo prikoljic ali beoooogradski blabla…, kaj vec ne bo mogoce.., ops, cilica bi se bila- ampak saaamo piiiseci ne drukovano..

 • Olga

  Levaki na portalu ne prenesejo resnice! Njihova “slavna” NOB je ena sama gnojnica! Po Sloveniji pa skačejo koritarji, ki se bojijo za svoje privilegije in skušajo ustaviti pot resnici! Resnica je, da so bili partizani morilci, izvajalci genocida, ki nikoli ne zastara! Tudi vojska niso bili, ker vojska spoštuje podpisane konvencije in ščiti vojne ujetnike, od civilov do vojakov! Njihova “vojska” so bili banditi in morilci! Slovenija je prekrita z grobišči izvensodno pomorjenih ljudi, od dojenčkov do starcev! Miru jim ne dajo niti na pokopališčih, divjaki!

 • Janez

  Lahko noč !
  “F. Tunnek pa “tetka” zdajle
  po e- pošti nadlegujeta GB kraljico,
  kako je bilo kaj s tistim igranjem CHOPINA na klavir, ki ga je J BROZ imel 1953. leta !
  V Londonu – GB kraljici v čast.
  Gotovo nam bosta F. Tunnek in “tetka” povedala, kaj jima je rekla 91 let gospa. JANEZ KOMENDA

  P.S. ne pozabite nesti butarc v žegen jutri v RKC ob 10h.

  • Janez

   Kakšna starinarnica – na slikah !
   ex KPS stalin partiizanščine, brutalnega pomora ubogih slovenskih fantov. JANEZ K.KOMENDA

   • AboutTown

    @disqus_eev1Hxt3T2:disqus
    A zdaj se pa ne podpisuješ več Janez Komenda l.r?
    Ne pišeš več komentarjev lastno ročno?
    A jih s kurcem tipkaš zdaj?

    • Janez

     Si ?
     Umazan?
     Kot je duhovno umazana
     ta maškerada teh žalostnih čudakov
     pod šaro rdečče barve.
     Za sramovanje samih sebe so prestari. Živi. a mrttvi, Mrtvi.

     Gregor Strniša VRBA

     TO JE ŽIVA ČAROVNIJA
     ZEMLJE, VODE IN NEBA,
     DA SEKIRA, KI UBIJA
     NIKDAR NIČ NE POKONČA
     razen “drvarja”. Vsi drvarji – Daki itd. So hvalabogu – mrtvi. Brez slave. L.r.JANEZ KOMENDA

     • AboutTown

      @disqus_eev1Hxt3T2:disqus
      Ti!
      Boš…
      MORAL!!!!

      to tale tvoj……………………..
      NAČIN

      NARacije……..

      malo izboljšati! ČE!

      Hočeš, da

      TE!

      Kdo? Sploh? Razume?

 • AboutTown

  “… v glavnem kazali mrke obraze, ki so izžarevali sovraštvo.”
  Aaahahaha!!! Top šit! Za poscat ste zabavni!

 • baldeagle

  Rdeči zločinci z lažmi in sovraštvom onečastili žrtve revolucije v Grahovem

  Komunizem je zločinska ideologija smrti.
  Niti enega komunističnega režima ni bilo na svetu, ki ne bi bil do skrajnosti krvav in zatiralski do lastnih ljudi, ki ne bi uporabil najhujših podlosti za polastitev oblasti. Tak je bil pri nas, tak je bil povsod drugod.
  Komunizem je huda civilizacijska sramota, ki jo po vsem, kar o komunizmu vemo danes, lahko zagovarja samo še umsko prizadet individuum.

  • AboutTown

   Ja, tako kot krščanstvo.

   • baldeagle

    To nacijo je v največji meri ustvarila slovenska cerkev in nihče drug. To je preprosta resnica, ki je jasna vsakomur, ki pozna našo zgodovino. Brez slovenske duhovščine bi bili že zdavnaj ponemčeni ali poitalijančeni.

  • Janez

   Ja !
   Vsi “Dakiji” borci-morilci za Partijo -!
   so mrtvi, brez slave.
   Le dobri fant Balantič – je živ. Mlad, lep, dober. Slovenec. Iz Kamnika. Naš. L.r. Janez KOMENDA

   • Hribouc

    Balantičev France živi in bo živel večno, ljudje.

    Daki pa se je zaobljubil in ognjevito delal za satana in zdaj škrta z črvivimi zobmi pri njem
    in tuli od besa in nemogoče žalosti ter toči suhe ognjene solze, ki žgejo za vse čase naprej.

    • Janez

     Ja !
     Hvala !
     Cenjeni g. “Hribovc ” !
     Kolikor se spomnim iz mojega študija zgodovine naše slovenske književnosti !
     Je bil France Balantič tesen osebni znanec !
     – poznanega gospodarstvenika in slo-kulturno delujočega g. Dr. Marka KREMŽARJA,
     ki je po vojni živel v Argentini.
     Dobri, bistri fant France Balantič – je bil pač dovolk razgledan in razume,
     da se mobilizaciji v nemško vojsko – ni hotel izogniti z odhodom med –
     večinoma zelo preproste, brutalne in malo šolane KPS STALIN T.I PARTIZANE !
     Ni žele, da bi bila njemu ljuba Slovenije nekakšna “provinca” stalinske VKP B SZ.
     Za slovenske fante,
     ki so bili v času 2. vojne v starosti !
     za vpoklic v – tedaj pod smrtno kaznijo obvezen odhod, vpoklic !
     v nemško vojsko,
     je bil čas med nemško okupacijo – še posebno težak.
     Primer !
     Moj premožni, dobri stari oče !
     vzoren kmet in obrtnik ter OREL iz Komende – je svojega sina, mojega strica,
     rojenega 1926. leta – NAMERNO TAKO HUJŠAL – DA NI IMEEL – 50 KG.
     INA – ZATO NI BIL VPOKLICAN V NEMŠKO VOJSKO, leta 1944.
     Moj dobri stari oče je namreč – prav dobro vedel,
     kako grozne – so vojne fronte.
     Sam je nsmreč komajda preživel fronto, spopade
     med 1. vojno v Galiciji. Pokrajina med Poljsko in Ukrajino.
     Svojega zelo ok sina je hotel fronte obvarovati. In ga tudi – je. L.r. JANEZ KOMENDA

     P.S. DANAŠNJIM “MODRIJANOM” ZLASTI EX KP, ZK STRANI – KI NEETIČNO PIŠEJO O “IZDAJALCIH ” DOMOBRANCIH, KI NIKAKOR NISO BILI IZDAJALCI AMPAK TRDNI SAMOOBRAMBNI BORCI IN ZAVEDNI SLOVENCI – “BRANITELJI SVOJIH DOMOV ” IN NJIM LJUBE SLOVENIJE – JE LAHKO PISATI.
     IN NEETIČNO – KAR PISARIJO LAŽI O DOMOBRANCIH “IZDAJALCIH, KOLABORANTIH” ITD.
     TEH ?
     Salonskih, pre- dobro plačanih pisunov – namreč nihče pod grožnjo smrtne kazni – ne vpoklicuje v vojaške boje v tuji vojski, v kateri je bila vsaj 70% verjetnost, da se iz tega prisilnega vpoklica in prisilnega vojskovanja za tuje interese – ne boš vrnil – ŽIV !
     MORDA – SE VRNIL KOT TEŽEK INVALID.
     Plačanim pisunom, ljudem , ki brskajo po tujih nesrečah, s katerimi praktično nimajo – nič !
     Rečemo
     v Komendi
     – od nekdaj – ” mrhovinarji”. Žal jih je tudi na tem portalu – dosti ! L.r. JANEZ KOMENDA

     • Hribouc

      Ne samo to.
      Pesnik velikan.Resnična in globoka slovenska starodavna duša vredna svojih prednikov!
      Bil je resnični narodni heroj.
      Vedel je za svojo smrt.Tako kot moj stric Tonček.
      Vsemu navkljub je vtraja za svojo stvar in za stvar svojih dedov!
      Ponosno je vztrajal do mučeniške smrti.
      Lahko bi ušel iz postojanke Grahovo, enako tovariši.
      Niti 40 junakov je ostalo vztrajati , ne bežati pred golaznijo morilcev s topovi.
      Ostali so in sprejeli boj Davida z Goljatom.
      700 jih je napadalo, ko so oni, ranjeni, goreli in izgoreli do konca.

      Torej , France Balantič, veliki pesnik, narodni heroj in mučenec ostane živ za vekomaj.

      Morilci starcev in otroka iz herojskega Grahovega pač ne, ker so se zapisali
      večni temi in večnemu škripanju z zobmi.

      Niso izkoristili svoje šanse, da bi po smrti zaživeli v Večnost.
      Raje so za prazen komunistični NIČ izživeli svojo norost, ubijalskost in slast po vroči krvi svojih bratov!

     • Janez

      Hvala ! Lepo povedano. Povejmo – vso – resnico ! O lažni NOB. L.R. JANEZ KOMENDA

  • Spomenka

   Ptiči niso umsko prizadeti. So samo na nižji stopnji razvoja. In skovikajo, kar dokazuje tudi mastni tisk. Najhujše podlosti pa delajo komunisti tudi potem, ko prestopijo. O tistih,ki jih je naredil Janez janša, “Minister”, piše recimo Janez Švajncer in ga povzema v Sobotni prilogi Spomenka Hribar. Knjiga pričevanj o ljudeh, junakih osamosvojitvene vojne, ki so umrli v čudnih in sumljivih okoliščinah

   • soc

    Umsko prizadet je tisti, ki nastopa še s cca 35. neprijavljenega nicka. Res si primerek za Polje, v kolikor že nisi tam.

   • Janez

    Pa ?
    Če bi ne bilo pravih osamosvojiteljev – kot je JJanša in T, Krkovič !
    Bi ?
    Vsi mi pomrli v čudnih okoliščinah. Brez neutemeljenih, nedokazanih namigovanj !
    Prosim.
    Velik teden je pred nami : ” NE PRIČAJ PO KRIVEM ” je rečeno ! Kje že? L.r.JANEZ KOMENDA

  • Hribouc

   Zelo dobro, baldeagle.Dodaj še kak konkreten primer iz literature.

   Nič, Ničevo, Ničejevsko. Nekultura smrrti po rusko.Teolog ČERNIŠEVSKI !

   Najhuje, kar najdeš je epopeja nacije, več nacij, t.j. TRAGEDIJA LJUDSTVA Orlanda Figesa in tudi nj.PRIČEVALCI. Fantastična branja o terorju največjega slovenskega (ne slovanskega) naroda.
   Narod, ki je v stoletjih od srednjega veka naprej, kot pobožen narod v sebi zaredil pošastno satansko kačo, komunizem. Njihov betonski temelj je : NIČ PO SMRTI. Torej nič, ničevo, ničejevsko
   TEOLOG KOMUNIZMA ni bil, ne Marx, ne Engels, ne Lenin, ne Stalin ampak pesnik, pisatelj in satanski iztirjenec in prvi kulturnik NEKULTURE RUSKE SMRTI : ČERNIŠEVSKI. Berite, ljudje, das evam odprejo očke!

   Za vse, ki vam dušno vedenje žre in pije domišljavi Kmecl s svojo krilato MEHKO RUSKO DUŠO:

   Preberite si to kaj je pošast mehke ruske duše.
   Knjiga Sergeja Kurdakova : OPROSTI MI, NATAŠA
   in spoznali boste perfidnost Kmeclove sintagme “Ruska mehka duša”,. ki v sebi skriva toliko pohotnega zla preteklosti, da ga nobeno ljudtsvo na svetu ni bilo sposobno skotiti v svojih nedrjih!
   Angleži, Francozi, Španci, Portugalci, Belgijci, Italijanski Lahi-kurji tatovi so po svetu skotili veliko zla in pokončali ogromne množice domorodcev, prečudovitih Indijancev in Indijcev in drugih- ampak, da je ena nacija, ruska v konglomeratu narodov, ki jih je prisilila živeti skupaj z ognjem in mečem in rdečo komunajzarsko religijo, storila to, kar je, je pošastno. 100 milijonov.zadnje številke, ki jih objavljajo pa dosegajo 200milijonov žrtev!

   KDAJ BO RUSKI NAROD POPLAČAL ZA VSE TO ZLO?
   Očitno ne še. 20milijonovima Putin revežev, ki nimajo od česa živeti -ampak- spet grozi in rožlja s peklenskim arzenalom orožja vsemu svetu.
   PUTIN GROZNI.
   Zapomnite si ga po imenu in po lisičjih očeh, in po dolgih tacah, ki se na široko in vehementno križajo po obrazu pod podobo vršiškega Jezusa Kristusa!
   Sponzorji: Kučan Milan-Nadzornik proge, Krka, Egjavec & prijatelji iz Ozadja.

   Tako, nam, Bog pomagaj!

 • AboutTown

  Živela NOB!!!!

  • Janez

   A?
   “narod okupaciska borba”?
   Lažnost in sposobnosti samovaranja preprostežev so. Gromozanske ?! L.r. JANEZ KOMENDA

   P.S. TO VEMO.

   • AboutTown

    @disqus_eev1Hxt3T2:disqus
    TOLE!

    tvoje………… pesnenje!!!
    je pa ?
    ?
    Zelo !!?….

    KONSTRUKTIVISTIČNO!!!!

    ?!!?!?

    ŠŠŠŠŠŠŠe…. Kosovel.?

    BI TI?!

    zavidal.

  • Janez

   Ne jemlljite ga resno !
   Ni pri sebi !
   časti morilce. KPS STALINE: analfabeta Mačka, stokajočega Kardelja itd.L.r. JANEZ KOMENDA

 • AboutTown

  KOMUNIZEM = RELIGIJA = KRŠČANSTVO = ISTO SRANJE.

  • Janez

   Prav !
   Ne pozabi butarce jutri nesti žegnat : morda – boš “povišan”?
   Potegnjen?
   Ven iz izločkoov, o katerih pišeš. Kdor se dotika blata, krvi – se umaže itd.l.r. JANEZ KOMENDA

 • stajerc5

  Zadnja “depesa” za tistega brezdomca tam nekje okoli towna;
  Potegni roke iz gat, pojdi pod tus(ce ga imas) in se vsaj danes(enkrat na teden) umij, ker smrdis, da je groza. Upam, da smo ti dobro premuckali tisto kar nimas, hehe, to se se meni dopade kar sem ti napisal, hihi, in toplovodarju pri tebi povej, da si ze pri nas kooooncal…

 • MEFISTO

  Zakaj mu brišete komentarje?

  Odklopite ga alipa mu dovolite, da se sramoti!

 • Janez

  Dobro jutro vsem !
  Lepo Cvetno jutro je !
  Upam, da ste že doma z žegnanja butarc in ostalih darov, ki nam jih je dal Bog !
  No !
  F. Tunnek in gospa ” “tetka” (tetka z “brkii” verjetno !
  Ali ?
  Sta kaj zvedela preko e-pošte,
  s katero sta verjetno nadlegovala zdaj 91 letno ok GB kraljico ?
  O?
  Tistem slavnem igranju lepega, a težkega CHOPINA, na klavir – s katerim je ex KPJ J. BROZ
  leta 1953 na svojem obisku z Galebom – tako lepo počastil – tedaj mlado kraljico GB?
  Ja ?
  Nam vsem znani KPJ krvavi nesodni polit-morilec J. BROZ !
  je bil zagotovo najboljši in prav dober klavirski interpret težkega CHOPINA – med šlosarji !
  Med šlosarji- kovinarji – seveda.
  PRIZNANA METROPOLITANKA, OPERNA DIVA – GOSPA ZINKA KUNC !
  – NI BILA LAŽNIVA OSEBA !
  POVEDALA JE KAKO PRAV DOBRO JE J. BROZ NA KLAVIRJU !
  SPREMLJAL – NJENO PETJE OPERNIH ARIJ – SEVEDA.
  Rubinstein itd. pravi virtuozi – so bili zagotovo boljši na klavirju – od J. BROZA.
  No?
  Kaj?
  Vama je povedala gospa GB kraljica o BROZOVEM igranju CHPOINA – njej v čast ? Leta 1953.

  Kaj pa ?
  A so vama F. Tunnek in “tetka” iz Londona – kaj ovedali ?
  Kako ?
  Da je razumni W. CHURCHILL
  poslal v Drvar – tvegano – kar svojega lastnega sina Randolpha ? K J. BROZU?
  Tvegano?
  Saj bi znano kruti KPJ stalinist BROZ ubogega Randolpha zlahka – kar umoril.
  Pa ?
  Ga hvalabogu – ni.
  Nekaj drugega – zelo zaupnega ?
  Sta se verjetno – pogovavarjala? Mar ne?

  No !
  F. Tunnek in “tetka” !
  Nič ne de – če iz Londona nista nič zvedela – o tem !
  Pa?
  Zakaj je GB država po vojni uničila knjigo pomembnih pričevanj Angleža FREDA COPEMANA
  “REASON IN REVOLT” , ki jih je kot skesani in nad Stalinom razočarani španski borec – napisal.
  En izvod te knjige je na Googlu.
  Torej !
  Nič ne de – če smo zaenkrat – še – neinformirani.
  Bo že v R. SLO Parlamentu – posebej imenovan naš diplomat ? Poizvedel o tem. L.r. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  Lepo tudi prosim !
  Od mene računalniško bolj spretne fante ali gospode iz redakcije portala Nove24tv,

  naj prilepijo na kak redakcijski zapi – tudi ” link”,

  povezavo
  – na kar znano fografijo J. BROZA sedečega za klavirjem !
  Med slikami J. Broza je – ta slika.

  To fotografijo K. BROZA SEDEČEGA ZA KLAVIRJEM, je nekdo skrivaj posnel !
  skozi režo priprtih vrat v Belem dvoru, v BGD.

  NAM VSEM ZNANI KRVAVI DIKTATOR KPJ – J. BROZ JE NAMREČ SVOJE NADPOVPREČNO
  ZNANJE IGRANJA NA KLAVIR – CELO KLASIKE KOT JE CHOPIN ,
  – SKRBNO SKRIVAL !

  Le, vase zagledan kot je pač – bil – se ni mogel premagati !
  In je pokazal – to svoje gotovo prav solidno znanje igranje – klavirja !
  GOSPEM, DAMAM
  KOT JE – ŠE ŽIVEČA KRALJICA GB !
  OZ. SO BILE
  – gospa Zinka KUNC, METROPOLITANSKI NIVO OPERNE PEVKE, ter
  – HR pevka, pokojna gospa Gabi Novak !
  Prosim Vas v redakciji nove24tv aktivne ljudi !
  da prilepite link na to fotografijo J. BROZA ZA KLAVIRJEM – TAKO DA BO VIDNA VSEM BRALCEM.
  In ?
  Da bralci tega portala – ne bodo mislili, da se je meni, Janezu K. – zmešalo, ko pišem ?
  O J. BROZU in CHOPINU.
  Gospoda,
  F. Tunnek in “”tetka” bosta pa nam vsem razložila ?
  Kje ?
  Se njun Jožek Broz od Marije Javeršek, ki niti 30 let ni dočakal !
  Kje – se je naučil tako dobro igrati lepega a težkega CHOPINA ?
  Med šlosarji v Sisku, Kamniku ?
  Ne !
  Sploh pa je bil Jožek iz Kumrovca 1953. leta – že davno mrtev.
  KDO?
  JE TOREJ IGRAL LEPEGA IN TEŽKEGA CHOPINA ?
  GB KRALJICI V ČAST, LETA 1953. Blagoslovljene praznike vsem! Ex knjižničar l.r.JANEZ KOMENDA

  • Janez

   Fotografijo !
   J. BROZA ZA KLAVIRJEM TUDI SAMI NAJDETE,
   ČE V GOOGLE OKENCE VTIPKATE : JOSIP BROZ KLAVIR – med slikami. L.r. JANEZ KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!