To so pripadniki rdeče naveze šaleškega lobija, ki so poskrbeli za najdražji projekt TEŠ 6

Vplivna člana šaleškega lobija in stranke SD Bojan Kontič ter Srečko Meh. (Foto: STA)

Projekt TEŠ 6 v Sloveniji še vedno buri duhove in jih še zagotovo bo, saj predstavlja najbolj preplačan projekt v zgodovini Slovenije. Projekt, katerega cena je bila sprva ocenjena na 655 milijonov evrov, nato pa narasla na vrtoglav znesek 1,4 milijarde evrov. Takšno neodgovorno ravnanje smo seveda morali plačati prav vsi davkoplačevalci, zato je nujno, da odgovorni iz vrst šaleškega lobija za to odgovarjajo. Civilnodružbeni aktivist in raziskovalec najdražjega državno- mafijskega projekta TEŠ 6 Vili Kovačič je za Nova24TV povedal, da v lobiju prevladujejo pripadniki stranke Socialnih demokratov (SD). 

“Za šaleški lobi je že Gregor Golobič povedal, da gre za rdečo navezo,” je poudaril Vili Kovačič in dodal, da gre v glavnem za stranko SD, ki je s celotno glavo v tej navezi.

Posamični akterji po navedbah Kovačiča v tej zadevi niso toliko pomembni, bolj pomemben je podatek, da vse skupaj vodijo velenjski župan Bojan Kontič, nekdanji poslanec SD in častni občan mestne občine Velenje Srečko Meh in Milan Medved, član SD in dolgoletni direktor Premogovnika Velenje.

Izvor lobija je mogoče iskati v Premogovniku Velenje
Zgodba o TEŠ 6 se začne s Premogovnikom Velenje in tukaj bi bilo po besedah Kovačiča potrebno iskati korenine vsega. Opozoril je na problem velenjskega premoga – lignita, ki ni dovolj kvaliteten za ekonomično izrabo, in opozoril, da pri njegovem pridobivanju prihaja do degradacije okolja, ter dodal, da želijo v Premogovniku to skompenzirati s tretjo razvojno osjo, ki bi traso peljala skozi Velenje in Šentrupert (F 2-2) po zahodni strani, kar predstavlja najdražjo in najslabšo varianto, ki bo povzročila največje možno uničevanje zemlje, saj ni zanemarljiv podatek, da je tukaj teren zaradi rudnika zelo labilen.

(Blok 6 Termoelektrarne Šostanj) Foto: STA

Blok 6 Termoelektrarne Šoštanj (Foto: STA)

Iz vrst SD so se hvalisali, da bodo gradili tudi brez dovoljenj
“Sploh jim ni pomembno, koliko bo zaradi tega znašal izhod na Koroško,” je povedal Kovačič in dodal, da jim je edino pomembno, da izsilijo traso F 2-2, kar kaže na isto logiko delovanja kot pri TEŠ 6. Opozoril je na besede tedanjega ministra za promet iz vrst SD Patricka Vlačiča, ki je leta 2009 na zborovanju v Velenju dejal: “Gradili bomo, kot smo TEŠ 6, če ne bo šlo drugače, tudi brez dovoljenj!” Seveda so to mediji popolnoma zamolčali, kar kaže na dvoličnost medijev, ki naj bi temu nasprotovali.

Foto: STA

Patrick Vlačič (Foto: STA)

Tudi minister Židan se je podredil interesom na račun politične stabilnosti
V času Janševe vlade leta 2012 je bila trasa za tretjo razvojno os postavljena na vzhodno stran F6, sedaj pa, ko je na oblasti Cerarjeva vlada, je podprta trasa F 2-2, ki pokriva trikrat manjši prometni tok, kot bi ga F 6. Po besedah Kovačiča je ta zagotovo najdražja in najbolj potratna, opozoril je na to, da je iz teh razlogov trasi nasprotoval tudi kmetijski minister Dejan Židan, ki pa je sedaj popolnoma utihnil: “Najbolj žalostno je, da je utihnil zaradi politične stabilnosti.”

Foto: STA

Dejan Židan (Foto: STA)

“Nedavna študija s strani arhitektov in gradbene stroke je pokazala, da to, kar vlada forsira, je čisto nasilje nad prebivalci,” je opozoril Kovačič.

Med TEŠ 6 in tretjo razvojno osjo so skrite povezave
“Zadaj gre za skrito namero,” je povedal Kovačič in podal prepričanje, da si prizadevajo imeti solo avtocesto iz Velenja do priklopa do avtoceste Ljubljana–Maribor, da bi lahko po njej prevažali premog iz Indonezije. “Tukaj je mogoče videti skrito povezavo med TEŠ 6 in traso tretje razvojne osi,” je dejal.

Opozoril je na to, da so na ozemlju, na katerem si šaleški lobi prizadeva graditi solo avtocesto, šaleški tajkuni pokupili zemljišča pravočasno, da jih bodo sedaj lahko drago prodali državi. Celotna zgodba TEŠ 6 je izgubljena zgodba. Sedaj so prosili za 220 milijonov evrov posojila, ki so ga dobili s pomočjo poroštva Dravskih elektrarn Maribor. “Naravnost grozovito je, da se nihče ne upa spuščati v to in da so glede tega vsi tiho,” je še dejal Kovačič.

Foto: STA

Vili Kovačič (Foto: STA)

Kontič in Meh sta si v Državnem zboru izmenjala vlogi pri zastopanju interesov lobija
Kovačič je razkril, da ga je v parlamentu v času, ko je prvič padlo poroštvo, Kontič zaradi njegovih prizadevanj in opozarjanj na nepravilnosti označil za lobista, na kar mu je Kovačič odvrnil: “Sem lobist, ampak samo za slovenske davkoplačevalce in za nikogar drugega.” Čez dve leti se je zgodba ponovila, samo da se je predstavnik šaleškega lobija menjal in to postal Srečko Meh. Meh je bil tako tisti, ki je dal iniciativo za državno poroštvo gradnje TEŠ 6, ki ga je naša država na račun davkoplačevalcev predrago preplačala.

N. Ž.

 • resnicaboli

  Ljudje pri nas se premalo zavedajo da vse račune plačajo sami tudi po občinah je isto ko jim župani vlečejo iz žepa denarce jim še ploskajo.

 • janez zorman

  Tem starim kolm – partijcem ne moreš do živega. Ko smo mislili, da so se potuhnili in da mirujejo ter čakajo na obtožbe ter sodbe, so poslali v Ljubljano novo kolm – partijko, Katičevo. Show must go on.

  • kekec

   Še vedno so komunisti zajebal vsako stvar, ki so se jo lotili.

  • Mojca pokraculja

   Kolmkišta je ponavad črna od kolma. Velejska je pa rdeča, pa še seva naokrog. Ni nam pomoči !

 • Anton

  kako pa sej to ni mogoče, sd?, če njih vprašaš je itak Janez Janša kriv za Teš, kot kajpak za vso ostalo sranje v državi.

  sarkazem press

 • Darth Vader

  jest sm bil pa čist ziher da je janša zadej :D Socialni Demokrati? nasledniki komunistične patije? sredi titovega velenja? :) to pa ja da ne

 • črnaovca

  Bravo tole je za pet plus kajti prvi ste povedali resnico o botrih TEŠ 6 in trasi hitre ceste, le malo pozno ste se oglasili. Morda bi lahko sprožili poslansko vprašanje o ceni gradnje ceste po eni in drugi trasi, bo zanimivo gledati sprenevedanje in laganje predstavnikov vlade oziroma okoljskega in prometnega ministra

 • Viktorh

  Pred desetletji je komunistična oblast takšne kriminalce odstranila, jih diskredetirala, likvidirala, po potrebi tudi…
  Danes pa ti fakini ščitijo drug druge in se skupaj okoriščajo.
  Še pomnite, tovariši?

 • domovina mili dom

  Na znanem kraju, na znan način, z znanim komunikacijskim sredstvom, so svobodni, ker so komunisti.
  To je odgovor kamenodobnemu komentatorju, ki me je vprašal, kaj mi je storil mali murglski žveplenček, da ga sovražim.
  To je storil. Malo razmisli kremenček, zakaj smo še vedno v rdeči analni luknji.
  Vse te rdeče nagravže na plakate in pokazati ljudem, zakaj imajo minimalne plače.
  Čakalne dobe v zdravstvu.
  Brezposelne.
  Vse te rdeče nagravže izčrpavajo podjetja, katera narod preko poračuna zopet polni v žepe komunistov. To so zagovorniki sociale in državnih podjetij. Jebe se jim za narod. Hočejo socialo in solidarnost, ki se ji reče 10 meni komunistu, 1 tebi ubogi revček.
  Obtožujejo kapitaliste, seveda ta jim solidarno ne bo talal ne prisluženega denarja.

 • moat

  Meh in Kontič sta dejansko odgovorna za preplačani in propadli TEŠ 6, ki je postal ekonomska, strokovna in politična sramota. Žalostno, res. Takim bi morali soditi! In ker pravno to ni mogoče, bi jim morali politično soditi in jih dejansko vreči na smetišče zgodovine, kamor tudi sodijo. So odgovorni, da bo Slovenija še naprej v smradu, ekološkemu in političnemu!

  • Ludvik Poljanec

   če bi delovalo sodstvo in FURS bi že zdavnaj bili za zapahi .tako pa jih ščitijo iste barabe iz sodstva in policije ali politike.VENDAR RAČUNI ŠE PRIDEJO IN BODO VISOKI.

   • moat

    No, za take, tudi jaz upam, da se bo našla kakšna možnost za kazensko ovadbo, res.

 • tarantela

  Veste kaj, zadnjih 400 milijonov je dal Kontiču kar Janša med svojo drugo vlado!

  • Olga

   Ali vi lahko prekinete veljavne pogodbe?!

  • rrrrr

   Kdo ti je to zaupal? Ogledalo?…Ogledalo, kje si, Tarantela te nekaj rabi….

 • antimur

  Že celo obdobje sage o TEŠ6, vemo, kdo so ti lobiji in iz katere stranke prihajajo. Toda to ni dovolj, te rdeče barabe je potrebno obsoditi, da ne bodo več videli sonca. Toda dokler so v Sloveniji glavni kučanisti, s takšno sodbo ne bo nič. Se pa bliskovito bližajo časi, ko bodo tudi te rdeče barabe prišle na svoj račun.

 • Olga

  V zapor z njimi!

 • totex39

  Te komunistične barabe je potrebno likvidirati, naj zavladajo tudi v Sloveniji take spremembe kot so si danes priborili Američani.

 • Borut Stari

  Lep primer kako manjšinska pokvarjena politična klika terorizira slovensko ljudstvo že 74 let. Volivci jih pa še vedno izvolijo.

 • neny

  Dejstvo, da je to prava Patria, ki je eskalirala v ponaredek za zakrivanje originala.

 • Franc Šink

  Dajte končno prenehati prikazovati te rdeče barabe! sit sem jih.

 • FraterMagnus

  Vse kar kovačič razlaga o šoštanju, sicer drži vodo. Ampak mene bolj zanima, čemu se sploh tako matramo z izgorevalnimi elektrarnami, če imamo največjo možnost na svetu, da jih lepo ugasnemo in tako še najbolj poskrbimo za okolje? Boste rekli, ja to so tisti delavci ki bi ostali brez službe in ti miljoni, ki bi šli tako v nič!? Ma jok! Od kdaj stoji prva elektrarna šoštanj, mi povejte, in bo vse razjasnjeno!

  • FraterMagnus

   Raje bi jih specializirali za razvoj sončnih celic iz nestrupenih materialov. To pa bi bil finančni flajštr

 • FraterMagnus

  Da povem še malo drugače, v času, ko mi telefon izračuna v 10h sekundah kakšne 300000 mest števila pi, se ga naši elektroenergetski mojstri trudijo izračunati s pomočjo ibmovih strojev na preluknjane kartice.

 • Mojca pokraculja

  Velenje je svoja republika, rdeča, komunistična, diktatorska, plenilska. Ne dajo oni Titota !

 • Nata

  O,Nova , hvala za ta članek. Dobro naj ga preberejo nekateri – tudi s tega portala .

  Trdijo eno in isto ! Ponavljajo , kot papagaji , kar so tarat govoričili s tov. Mehom na čelu !! V parlamentu je takrat imel glavno besedo ! Niti g. Kovačič s svojimi sijajnimi argumenti proti TEŠ , ga ni ugnal v rog !!

  Spomnim se njegovih trditev v dobro TEŠ-u!!

  • tarantela

   Spoštovana Nata!
   Malo pobrskaj po netu, kdaj je nastopila druga Janševa vlada in kdaj so dali tiste težke milijone . Posebej sem se začudila, ko je njegova vlada primaknila tistih zadnjih 400 milijonov Kontiču za TEŠ. Takrat se mi je zdelo to zelo čudno, prav zato sem si zapomnila!!!

   • tohuvabohu

    Ti pa tvoja kurja inteligenca. Garancija in nakazilo sta različni zadevi. Če Janševa vlada ne bi dala jamstva (pravzaprav ga je dal parlament!), bi vžgalo iz vseh rdečkarskih kanonov.

    • tarantela

     Hm, garancijo je bilo treba izpolnit, se mi zdi, da je tak običaj. Hvala z prijazne izraze, ste na desni navajeni poniževati, pol se vam pa čudno zdi, ko narod leve izvoli.

     • tohuvabohu

      Garancija se vnovči, če se kredit ne poplača v roku. Še enkrat se je izkazala kurja pamet.
      Narod obožuje rdečkarje najbrž zato, ker imajo neprestano na gobcu besedo izdajalci. To je vaša kultura, cinderella.

     • tarantela

      Ste pa desničarji res kulturni, zmerjat in žalit znate in se spravljate osebno na komentatorje, jaz se osebno nate ne spravljam in Te ne žalim!!!
      Če nekdo podpiše, pomeni, da garantira plačilo, ki ga firma potem ne zmore plačati in posledično gre to iz naših žepov, kurja pamet gor ali dol!

     • tohuvabohu

      Kako naj bo človek fin z vami, ki ste 75 let teptali človekovo svobodo, jemali imetje in še kaj hujšega. In še danes poštene ljudi zmerjate z izdajalci.

   • Nata

    Ja, drži . Seveda ja Jnševa vlada bila tista , ki je dala denar in končala ta dragi projekt. Financirala je projekt , ker bi v nasprotnem primeru izgubili še več denarja . Morda bi bilo tako najbolje ? Nikjer nisem trdila kaj drugega .
    Vendar , kako sploh je prišlo do take situacuje , je pa dobro napisano v članku .Kdo so ljudje , ki so tako zelo želeli ta projekt !!
    Zakaj neki ?

    • črnaovca

     Ampak pogodbo o izgradnji TEŠ 6 z Alstomom je podpisal minister Vizjak iz Janševe vlade, tako da ne jokati če so rdeči potem spretno izkoristili podarjeno

     • rrrrr

      Spet imaš prav. Tudi Janez Janša je z JLA, potem ko jo je porazil, podpisal njen brezpogojni umik. Rdeči pa so ‘potem spretno izkoristili podarjeno……

 • BondXJames

  Potrebno je rečti bobu bob. Projekt je pričela vlada 04-08. Žal je tukaj izvirna krivda. Projekt bi bilo takrat potrebno prečrtati, pa ga niso. Vse drugo kar se sedaj piše je navadno sprenevedanje in zvračanje krivde na druge.

  • Nata

   Katera je začela ? Kaj pa Rop ??

   • črnaovca

    Ne mešaj onega Ropa, seveda je velenjski lobi takoj pograbil priliko Vlačić pa kot Vlaćić

  • FraterMagnus

   se strinjam

   • FraterMagnus

    vendar ne v celoti, ker so prvo termoelektrarno in s tem tudi delovna mesta, ki jih delavci leta 2004 niso hoteli zapustiti, hočešnočeš, zgradili nikdar drugič kot leta 1946. Da, naši dragi komunisti. Ne pozabimo, da je to blok 6. Kaj pa ostalih 5, grajeni od leta 1947 dalje??

    • FraterMagnus

     vir termoelektrarna šoštanj če ne verjameš http://www.te-sostanj.si/si/predstavitev/zgodovina

     • FraterMagnus

      aha, pa še en podatek, ki se najde na isti strani,

      11. junij 2004: sprejem Razvojnega načrta na skupščini TEŠ
      14. oktober 2004: pričeli z uresničevanjem razvojnega načrta TEŠ-a do 2011. leta in podpisali pogodbo s Siemensom za posodobitev termoelektrarne
      13. maj 2005: prejeli certifikat vodenja kakovosti 18001
      16. maj 2006: 50 let delovanja Termoelektrarne Šoštanj d.o.o.
      4. oktobra 2007: podpisali za 350 milijonov EUR vredno posojilno pogodbo za gradnjo 600 MW bloka 6 s parno turbino

      Po teh podatkih bi lahko rekli, da je torej sprejem Razvojnega načrta začel ta domino efekt, in torej ne vlada janeza janše.

      Je pa res da bi ga lahko črtali. No, to ostaja pač ena velika napaka, kot je ena velika napaka zdaj postala termoelektrarna. Čeprav je sprva služila svojemu namenu in bila ključna v slovenskem distribucijskem sistemu, je to zdaj le še mešetarjenje. Do bloka 7 upam da ne bo prišlo?

 • Johan

  MAFIJA NIKOLI NE SPI, SAMO NA DENAR VREBA !!!

 • črnaovca

  Da ne bo polemik in sprenevedanja kdo komu kaj. Tretjo razvojno os je obljubila Janševa vlada ko je bila na obisku na Koroškem in tudi trasa na Šentrupert je bila začrtana v tem obdobju vem ker sem bil v tistem obdobju v svetu občine ki je bila že takrat proti in smo bili na razgovoru v Ljublajni ter nič docegli. Seveda je velenjski lobi darilo sprejel z obema rokama in Vlaćić je bil lažnivec ker je na obisku na terenu v prvi občini govoril da je morda res nesmiselno graditi po najboljših zemljiščih a nato v Valenju povedal kar piše zgoraj. Velenje je pač rdeče in močna baza za SD. Takrat primerjave in cena izgradnje še ni bila tako natančno obdelana in znana kot je danes. Pohvalno je da je vsaj nekdo čeprav malo pozno sprevidel neumnost ki jo počne vlada in se hoče upreti brezpotrebnemu zapravljanju denarja in bogatenju posameznikov. Država bi lahko začela graditi od Dravograda navzdol ne pa da se vse vrti o povezavi Velenja za ostale jim je pa malo mar če bo zmanjkalo denarja. To je pač morala rdelega Velenja

 • Hribouc

  KDAJ gredo Barabe tatinske na Dob & Dolino črnih Kučanovih vranov ?

 • Ludvik Poljanec

  TI SO NAM LEGALNO UKRADLI NE KAJ 100 MILIJONOV EUR V SVOJ ŽEP.gotovi so.

  • Ruggedplant

   Gotovi bodo, ko se totalitarno ideološko sprani slovenclji osvobodijo svojega antijanša kompleksa in volijo svobodno po zdravi pameti. Do tam pa je še dolga, glede na zadnje ankete…

   • FRANC3

    Ankete in projekcije lažejo; vede ali nevede.
    Samo poglej ZDA in projekcije naših ”neodvisnih” medijev. Falili so za 30%.

    • Ruggedplant

     Ne govorim le o anketah, ampak rezultatih volitev preteklih 25 let.

 • Osti jarej

  …huhu…hanžek ožema meha….spet se bomo naposlušali laži ,lažnivcev iz lažije….han je pa amortizator?….kako je ta prišel v politiko,mi nikoli ne bo jasno…no,saj mi za nobenega ni

 • rubec

  Če ne bi bilo trebuhov od teh dveh banditov, ta prav Fi za dimnik ne bi nikoli zadeli.

 • Ros

  Protesti. Volitve. Zmaga.

 • Viktorh

  Tisti, ki ta trenutek ali pa že malo dalj časa, spremljate sejo preiskovalne komisije v zvezi s TEŠ 6, lahko poslušajo in vidijo kaj je in kakšen je član KPS – SD Bojan Kontić

  Da, to je ta skupina državljanov, poklicnih lažnivcev, demagogov, ki nas zavestno in zaradi svojega neznanja, vodijo v propad.
  Ogabno.
  Še pomnite, tovariši?

 • avtohtoni neandartalec

  Kdo so pa potem Hrvaška naveza, ki so poskrbeli, da je pri nas propadla proizvodnja malih hidroelektrarn, ki bi lahko podeželje večno oskrbovale z zastonj in čisto elektriko?

 • montyamp

  F-21 ŽVEPLENI HALBMADŽARSKI PRITLIKAVEC in njegovo krdelo SD banditov , je gradilo ekološko bombo v 21 stoletju , kakršne na zahodu zapirajo in podirajo . Gradili so seveda za “ljucki” denar , ker je baje s tujim kurcem boljše po koprivah mlatiti , kot s svojim .
  POTOMSTVO POLNILCEV 700 HUDIH JAM , BANDIT-FAŠISTIČNE zveri , so uničile Slovenijo .

  • Krtača17

   Na plin nebi kurili je predrag, vetrnice niso v redu ker se ptički zaletavajo, solarna ni dobra ker je premal sonca. Hidro je zanič ker ribe ne morejo seksat navzgor po reki, premog spet svinja. Jedrsko bi zaprli ker jo pa res lahko u luft odnese…. Mislim saj jih ne zagovarjam, nekje so priskledniki pobrali cel kup denarja. Me pa zanima kako zaboga vi mislite pridet do poceni energije? Boste dali vsakemu en ror na rit od Akrapoviča in bomo prdeli noter, bolj boš prdel, več boš imel energije? Mogoče boš celo uspel zastonj zalaufat pralni stroj? Res me zanima? Lepo je bit bio in eko frik, pa ptički, na koncu se pa odpeljat na šiht v plavo kadečem se 15 let starem zdihanem dizlašu….

 • Vrhovni sodnik

  SD – sami debili in lopovi.

 • FraterMagnus

  ma ta TE je čista farsa

  http://www.te-sostanj.si/en/

  “Ustvarjamo svetlo prihodnost”

  Na sliki – tovarna umazano rjave barve in seveda dim z smogom.

 • Krtača17

  Za primerjavo – 1,4 miljarde za teš6 je toliko kot bi rekel tri letne slovenske budžete za nato vojsko. S tem da je budget za nato zdaj na minimumu – pol miljarde letno. Kacin želi da bi vplačevali miljardo letno.

 • Endri Susilo

  Vse res kar ste napisali, ampak SDS se je z vsem strinjala in jih podpirala. Vsi isti pri kraji denarja.

 • Marija

  Ti gospodje so si lepo postlali in sedaj uživajo v pokoju. Kako jih ni sram.

 • drzavljanslo

  Kdaj bo butastim socialističnim Slovencem jasno, da se politika ne more ukvarjati z gospodarstvom. Pa ravno zato so vsi socializmi propadli. Zgleda, da smo izjemno zabit narod.
  Če bo primanjkovalo elektrike bo elektrarno brez skrbi postavilo katero od privatnih elektro podjetij. Če ne, pa lahko država da zraven npr. 20% in potem jo bo sigurno. Tako se to dela v normalnem svetu.

  Zabiti socialistični Slovenci pa verjamejo, da jim bodo zaposlitve in gospodarstvo ustvarjali za politiki. Pa poglejte vendar te politike, ki so v politiki ravno zato, ker so nesposobni v gospodarstvu sami lastnoročno uspeti. Naš narod je res butast.

 • Hribouc

  Udbokučanistični Sojuz Rdečih zaslugarjev, koritarjev, tatov, miličarjev, tožilcev in maslešancev dela po zgodovinskih usmeritvah in oporoki velikega debelega špehatega ministra za unutaršnje poslove Jugoslavije, naj gobarja krvavega Slovenistana, nadtovariša Staneta Dolanca.
  “Na oblasti smo mi, komunisti.In, če kdo misli malo drugače, mu moramo povedati, da bomo kjub vsemu ostali na oblasti mi, samo mi komunisti in drugače ne more biti!”
  Če temu dodamo še Epitaf mesarja Kidriča, podpihovanega od svoje krvave Zdenke, velike teroristke Titove Jugovine, potem mora biti, sploh jasno. Če ne bo tako, kot mi mislimo, bomo pobili vse in , četudi ostanejo samo trije Slovenci. samo , da so komunisti.
  Prasec krvavi ni povedal nič o tem ali bo pustil živeti tudi kako rdečo baburo za razplod.

 • Vlado77

  To je največja afera ,ki so jo zmesli rdeči v Velenju . Nihče ne bo odgovarjal nihče sedel nihče nič plačal .Plačali bomo vsi s večjimi položnicami. Za razliko od propadle Patrie in KPK gre za znana dejstva kraj namen – vendar dvomim , da bo šel kdo na sodišče . Kaj šele da bi koga obsodili . Edino volivci lahko zamenjamo te kriminalce. Dvomim , da bodo v SD kaj priznali . Fišer in njegovi ne bodo naredili nič tako , da novemu šefu sodnikov ne bo treba niti zavlačevati do zastaranja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!