Vse za Magno: Poglejte, kako župan Marko Soršak svoje občane bombardira s propagandnim materialom, da bi upravičil gradnjo!

Foto: EPA. Magna Steyr. Slika je simbolična.

Danes smo v naše uredništvo prejeli elektronsko sporočilo ogorčenega prebivalca občine Hoče – Slivnica, kjer želi država v navezi z lokalno politiko graditi tovarno avstrijskega avtomobilskega giganta Magna Steyr. Lokalne oblasti so pred tedni napovedale neke vrste posvetovalni referendum, na katerem naj bi občani izrazili svojo voljo, ali si v svojem kraju res želijo strupen kemijski obrat. Prav tako so občanom obljubili, da bodo vse odgovore na njihova vprašanja in dvome glede morebitnih posledic na okolje izvedeli pravočasno. Zdaj so svojo napoved uresničili – danes so namreč občani v svoje nabiralnike prejeli izredno izdajo lokalnega glasila Utrinki – Magna. Gre pravzaprav za tipičen propagandni material z nagovorom župana Marka Soršaka, v katerem je ekološko sporni projekt prikazan povsem enostransko.

Na Novi24TV smo že poročali, da je zadeva na pobudo novinarja Bojana Požarja trenutno v ustavni presoji, toda v Hočah so očitno prepričani, da bodo tudi sodišča prižgala zeleno luč za začetek gradnje strupene lakirnice. Danes so namreč občani občine Hoče-Slivnica v svoje poštne nabiralnike dobili posebno številko glasila Utrinki, ki je v celoti namenjena “projektu Magna” – z glasovnicami podpore temu projektu.

“Projekt Magna je prikazan tako skrajno propagandno in enostransko, da kar kliče po dejanski resnici,” nas v svojem pismu opozarja občan Hoč, ki je želel ostati anonimen. V oči bode predvsem to, da je vse skupaj nastavljeno tako, da bi tisti, ki ne bi glasovali za ta levičarski ekološko sporen projekt, izpadli kot sovražniki občine in delovnih mest, ki bi jih s tem izgubili.

Foto: Nova24TV.

“Kje pa so bili takrat, ko se je na pogorišču propadlega samoupravnega giganta TAM ponujal nemški BMW? Ampak vsi kritični in ekonomsko razgledani občani vemo, da brezposelnih avtoličarjev in avtokleparjev ter ostalih kovinarjev v občini Hoče-Slivnica in mariborskem zaledju praktično ni. Ali mislijo, da bo Magna zaposlila brezposelne diplomante FDV in družboslovce? Malo morgen! Gre za projekt, ki ga Avstrijci zaradi ekološke obremenitve na območju Gradca ne morejo postaviti, po drugi strani pa bodo tu zaposlili ceneno delovno silo iz Bosne, Bolgarije, Romunije. In tako občani razen degradiranega okolja od tega projekta ne bomo imeli nič,” piše razočarani občan.

Foto: Nova24TV.

Skrajno zanimivo je, da je na glasovnice treba napisati ime in priimek, kar samo po sebi kliče po neustavnosti, saj je prav na vsakih volitvah ali referendumu v Sloveniji glasovanje anonimno. Nemara pa želi občina na takšen način pridobiti imena vseh občanov, ki so se v času pred morebitno gradnjo lakirnice postavili na nasprotni breg in s tem nasprotovali volji lokalnih oblastnikov.

L. S.

 

 • PikaPolonica

  To je isto kot za 2 Tir k nas je dalo par tisoč glasov…ljudje si ne upajo dati svojega imena in definitvno bodo odstranili tistega ki je dal glas proti, da ga ta sedanja vlada gradi. Vprašamo se lahko koliko jih je šlo iz javne uprave na ta referendum? Zelo malo, ljudje se res bojijo za svoje službe in tudi se zavedajo da pod to vlado zaščite ne bodo dobili.

 • opazovalec

  Vse za Magno: Poglejte, kako župan Marko Soršak svoje občane bombardira s propagandnim materialom, da bi upravičil gradnjo!
  _________________

  Vse proti Magni: Poglejte kako Nova24TV bombardira svoje bralce s propagadnim materialom, da bi preprečil gradnjo.

  • PikaPolonica

   V Kidričevem naj jo zgradijo pa bo mir.

   • Krtača 17

    V Kidričevem investitor noče.

    • učko

     Pol pa naj tisto svinjarijo postavi mađarom. Pri nas je režim odgnal mnogo mnogo kvalitetnih investitorjev. Zdej se pa za lakirnco puli, pizda mu materina !!!!

  • pajot

   Kako si,majmune?

 • Darth Vader

  v kidričevo nej dajo tole fabrko pa bo mir, če že hočejo giftat okolico z nekimi kemisu podobnimi izpuhi :)

 • Fogglof Tunnek

  Gremo Magna…Gremo Maribor… Ne poslušajte klero-desnice in klero-fašistof…oni vam želijo slabo!!!…Pomislite na 3000 do 5000 novih delovnih mest dolgoročno !!!

  • Hun

   brcas v meglo Tunek samo zato ker si zaslepljen zarad sovraznosti do desnicarjev

   • tarantela

    Lepo Te prosim, pokaži mi, kje imamo pri nas zdravo desnico. To, kar imamo je zdraha.
    Levi nas svarijo pred Janšo, Janševi pa kosti vlačijo na dan in nas svarijo pred komunisti. Če je to pot v prihodnost, pol je slovenski narod nima, pa če se vsi na glavo postavite.

    • Hun

     jst bi rekel da v osnovi Slovenci nismo slabi…to vids po zbiranju pimoci ko se gre za bolanega otroka, znamo stopt skupaj…v hribih, ce jih obiskujes je presneto veliko neverjetno pozitivnih, veselih, postenih ljudi…zato me za prihodnost Slovenije ne skrbi….kar se pa tice politike se pa strinjam da je prevec patoliskih sociopatov na vodilnih polozajih lokalno ter drzavno…take primer najdes povsot po svetu

    • šmentanamuha

     Govoriš o sebi…ker nimaš prihodnosti. Prestavi gumb na drugo frekvenco, pa bo mogoče kej boljš.

  • borisk

   ti pa si kretenko

  • učko

   Tebe bi jest rad učil delat !!! S palco v roki, pizda ti materina !!!

 • Hun

  Od tega projekta bo imela korist samo dravna uprava, ki se jim gre za visoke prispevke mizernih plač…očitno je drzavna uprava postala v Sloveniji sama seb namen…vsen jim je od koga pobere prispevke samo da jih zagotovljeno pobere vsak mesec

 • Krtača 17

  Prav je da se vpraša ljudi. Je pa tudi prav da se investitorju postavi jasne pogoje in se pri njih ne popušča – glede zaposlenih, plač in okoljske zakonodaje. Ker bi gradili na novo, bi bilo treba upoštevat vse zadnje standarde glede okolja, varnosti itd. Če se večina strinja s tem, se lahko začne gradit zaradi mene. Bolje nekaj kot nič.

  S tem da bomo proti vsemu in vsem pa še polena metal pod noge samim sebi, kar uspešno izvaja desnica (a hkrati ni sposobna ponudit konstruktivne debate in rešitev), ne bomo prilezli nikamor. Velikokrat se sprašujem v čigavem interesu deluje Janša? V slovenskem ne.

  • učko

   Pa kwa ma Janša spet tle, bizgo?!!! A ga ti sanjaš sred belga dneva!? Sej če ne bi blo Janše, bi si pa režim zmislu enga druzga brezveznjakoviča, ki bi bil kao kriv za vse režimske komunjarske govnarije. Včasih je bil to zahod, gnil kapitalizem, Amerika, notranji in zunanji sovražniki, zdej je pa to en brezvezni Janša. DEJ NEHEJ SRAT, PA SE MAL SKRTAČ SKOZ UŠESA, MAŠ VELIK LUFTA TAM UMES !!!!!

   • Krtača 17

    Janša je naredu tolk škode v Sloveniji da si tud predstavljat ne znaš.

    • montyamp

     Če bi ti vedel kak si zabit , te ne bi bilo več .

    • učko

     Zdej vsi vidmo, da je Kučan pokradu slovenske banke, ne janša !!! Ti si pač režimski penzioner, ki navija za režim, ki ti daje nezasluženo visok penzion in se za to neobjektiven !!!

     • tarantela

      Na račun tega, kdo je večji lopov, prav ti lopovi držijo državo v šahu. Podpirajo pa eni volivci ene drugi volivci pa druge. Dokler ne bojo prevzel stvari v roke mladi, ki ne bodo obremenjeni ne s svojimi predniki domobranci ali komunisti, tako dolgo bomo imeli navadni državljani to sranje. Smo prebutasti, da ne vidimo, kako nas desni, kot levi vodilni vlečejo za nos. Njim se gre za stolčke, lagodno življenje in seveda za to, da nas državljane molzejo, butli se jim pa pustimo. Leve IN desne vrhuške dol pometat in na zdrave temelje postavit državo.

 • luckyss

  Še vedno sem prepričan, da bi dosegli vsaj enako število delovnih mest, če bi država te milijone investirala v pokrite kmetijske površine – rastlinjake……stranski učinek bi bil večja samooskrba…
  Sicer me tuje investicije ne motijo, ne vidim pa razloga za razmetavanje davkoplačevalskega denarja..

  • učko

   Razlog za razmetavanje denarja tiči v tem, da hoče Cmirkotova vlada za “vsako ceno” speljati ta projekt iz svojih egoističnih propagandnih razlogov !!!

  • Krtača 17

   Sem šel prav gledat eno tako podjetje v Sloveniji ja. Na cca7,5 hektarih prinese 6mio prometa in pol miljona dobička.

  • Nowotny

   Kjer imaš prav, imaš prav. Pa čeprav, se v masičem drugem, ne strinjam s tabo.

 • montyamp

  NA KIDRIČEVEM JE PROSTORA ZA 10 LAKIRNIC .
  Komunisti so postali naenkrat polni pietete , ŠTERNTAL je namreč morišče s kapacitetami primerljivimi Hitlerjevim taboriščem .
  Komunisti ne bi radi oskrunili zadnjih domov od njihovih očetov poklanih civilov
  PO DRUGI SVETOVNI VOJNI .
  Na kidričevem je avtocesta , elektrika , železnica , armature za temelje so že zvezane iz človeških kosti ……………………
  ZAKAJ GRADNJA NA RODOVITNI ZEMLJI ,
  ČE IMATE 5KM VSTRAN IDEALNE POGOJE ????????????????

 • montyamp

  Potomci morilcev , natrošeni po državni upravi , bi se radi šli mafijska posla .
  Bandit in mafija , to ja ne gre skupaj .
  To je kot bi dal Einsteinu za asistenta kardelja z ekipo .
  kardelj z malo začetnico , zato ker morilci ne morejo biti deležni mojega spoštovanja .

 • montyamp

  ZAKAJ ŽE BMW-ja NISO SPUSTILI V OD HITLERJA ZGRAJEN TAM ???
  TAM — MARIBOR JE SLIKA KOMUNISTIČNIH SPOSOBNOSTI .
  GORJE NARODU , KO PRIDE MORILSKI HLAPEC NA OBLAST .

  • anzek

   Zakaj niso spustili BMW v TAM….

   To vprašanje je bilo postavljeno enemu slovenskemu rojaku, lobistu, iz avstrijske koroške in je razložil, da je sodeloval pri tem projektu in ko je bilo že vse dogovorjeno je prišel takratni minister Drnovškove vlade in rekel: “Smo se zato borili proti švabom, da bodo pri nas postavljali tovarne?” in projekt je padel v vodo. Če se ne motim, je bil to “velecenjeni ekonomist” Maks Tajnikar, bolj znan po izreku, da je Adrija za to da prevaža in ne za to, da dela dobiček.

 • Morala

  Zakaj ljudje ne razumejo, da po ustavi lakirnica ni v javno dobro, da si država dovoli razlastiti kmete?! In zakaj bi bila Magna nekaj posebnega, da ji država ponuja davkoplačevalski denar? Po domače povedano bodo občane “nategnili”! Vsi drugi bodo imeli korist, le občani ne! Lepo so povedali, da bodo tiste slovenske delavce, ki sedaj delajo v avstrijski Magni premestili v Slovenijo, ostalo poceni del. silo bodo pa uvozili tudi iz Madžarske in ostalih ex-Yu držav!

 • Olga

  Dragi občani! Vile, grablje, motike, pa zbezajte skorumpiranca iz fotelja in mu dajte nogo v rit!

  • Novakec1

   Na metli se tja odprav pomagat

 • tarantela

  Zdej pa ne razumem. Franc Breznik, poslanec SDS, se je u luft metal in si pripenjal zasluge za to, da bo prišla Magna v Hoče. Zdej ste pa desni proti temu. Takim pravi medicinska stroka SHIZOFRENIKI.
  Ni pa prav, da naša država sofinancira tak objekt, ki ga gradi privatna firma in še to tuja.

  • stajerc5

   Ce pa to ni dokaz, da gledamo na dobro naroda in ne na barvo stranke!!!
   Se kaj???

 • domovina mili dom

  Enaka atmosfera kot pri T6. Levaki huronsko zagovarjajo projekt, ko zajebejo in nakradejo denar od projekta, so pa tiho ko hinavski prdec, sam smrad ostaja na plečih Slovencev.

 • karpelec

  Še najbolj nora ideja pri nas naleti na plodna tla in se v njih lepo razvija. Bolj je ideja neumna, več privržencev dobi, pa ni važno ali je iz druge dobe.

 • xtc

  Že same glasovnice so neustavne_saj omogočajo ,da se šikanira nasprotnike 2nove umazane bombe2 tipa Kemis.
  Po Kemisu levakom verjamejo in nasedajo le še idioti in opice,ostali raje gredo proč.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!