Župan Grosuplja odgovarja levičarskim skrajnežem in ministrici Makovec Brenčičevi: Blagoslov v osnovni šoli je bil volja ljudi in del kulturne dediščine!

Foto: Nova24TV.

Pred nekaj dnevi smo na Nova24TV poročali, da so številni mediji in leva politika ob letošnjem prvem šolskem dnevu dobesedno ponoreli, ko so slišali, da je v Osnovni šoli na Polici pri Grosupljem potekal blagoslov novih šolskih prostorov. Najbolj je to zmotilo ministrico za izobraževanje in kandidatko SMC za predsednico Slovenije Majo Makovec Brenčič ter poslansko skupino Levica, ki je zahtevala sklic nujne seje odbora državnega zbora za izobraževanje, v okviru katerega želijo obravnavati kršitev načela ločenosti verskih skupnosti in države v javnih šolah. Poslanka Violeta Tomić je blagoslov označila kot “kapljo čez rob”.

Zdaj so se oglasili v občini Grosuplje in poudarili, da je njihovo stališče glede blagoslova zelo jasno: “Blagoslov, ki je bil izveden ob prireditvi otvoritve nove šole na Polici, je volja lokalne skupnosti ter del kulturne dediščine in tradicije tega okolja. V občini Grosuplje je ob izgradnji ali obnovi prostorov običaj, da novo javno pridobitev blagoslovi tudi duhovnik!”

Odzval se je tudi župan dr. Peter Verlič in zapisal: “Prvi september je prinesel novo podružnično šolo na Polici. Otvoritev šole je bila res veličastna, polna čustev in energije. V novi telovadnici se je čutilo, da smo vsi pozabili na vse tegobe dolgoletnega nastajanja šole in smo se raje veselili povezanosti, optimizma in pozitivne energije, ki nas je povezala in poenotila, šolarjem, staršem in učiteljem na Polici pa vlila dobro voljo za novo šolsko leto. Škoda, da si nihče od pristojnih z ministrstva za šolstvo ni vzel toliko časa, da bi nas počastil s svojim obiskom.”

Foto: Nova24TV. Maja Makovec Brenčič.

Dr. Verlič še poudarja, da so povabili tudi aktualno ministrico za šolstvo, dr. Majo Makovec Brenčič, a se vabilu žal ni odzvala. “Škoda, ker bi nam lahko razložila, zakaj kot pristojna ministrica ni mogla iz državnega proračuna zagotoviti niti evra za šolo na Polici in smo jo morali v celoti zgraditi sami. Zelo hitro pa je odreagirala in poslala šolsko inšpekcijo na novo poliško šolo, še preden se je pouk tam dobro začel in to zgolj zato, ker smo novi šolski objekt prepustili dobrim mislim. Si predstavljate, kakšen aplavz bi gospa ministrica požela, če bi namesto inšpekcije raje zagotovila dodatna sredstva za šolo iz državnega proračuna?”

Župan še vedno upa, da si bo ministrica premislila
Sicer pa Verlič upa, da se bo ministrica vendarle premislila, saj se lahko potemtakem še vedno izkaže in pozitivno preseneti. “Začenjamo namreč pripravljati dokumentacijo za novi prizidek k Osnovni šoli Louisa Adamiča na Tovarniški v Grosupljem, z novo telovadnico. Gospa ministrica, mi vas čakamo z istim vprašanjem: ali nam boste zagotovili sredstva iz državnega proračuna ali pa bo spet vse obstalo na občinskih javnih financah,” se še sprašuje župan Grosuplja.

Foto: Nova24TV. Dr. Peter Verlič.

Naj spomnimo. Odziv vladnih predstavnikov je zelo razburil slovensko javnost, pa tudi nekatere nekdanje politike, kot je nekdanji gospodarski minister dr. Matej Lahovnik, ki je na svojem uradnem Twitter profilu zapisal, da je oblast, ki se boji nekaj kapljic žegnane vode, bodisi hudo paranoična ali pa ima zelo slabo vest.

T. F.

 • Valter BraniSlav

  Nisem kristjan, ne verjamem v boga, ampak krscanstvo je NASA religija, islam pa je TUJA SKODLJIVA RELIGIJA.
  V obeh primerih gre za pravljice, samo Krscanstvo so NASE, islam pa so TUJE pravljice.
  Zato naj nasi pravljicarji kar blagoslavljajo Slovenske sole. Ko jebe zdruzene luzerje…

  • twin

   Krščanstvo je hebrejska mitologija, izvira iz severne Afrike.

   • AlojzZ

    Ja, pa res! Vse izvira iz Adama in Eve! Dobr sto pogruntu!

    • twin

     Ja, prav imaš, in hudič je zakopal okostja posameznih vrst človečnjakov iz pradavnine samo zato, da bi nas zmedel. Pa še po starosti jih je pravilno zložil v globino, baraba lažnjiva.

   • janez zorman

    Kdo so nam pozidali cerkve in ostale sakralne objekte po Kranjski deželi ? Črnci ali Hrvatje ? Sedaj pa nisem več čisto prepričan, ko nas ti razsvetljuješ !

 • twin

  Tudi meni se zdi enostavno nemogoče, da je vlada dovolila gradnjo osnovne šole, za katero ni prevzela odgovornosti oziroma z njo ne upravlja, je pa pouk zakonsko obvezen za vse otroke. Vlada je dolžna vsem otrokom zagotoviti brezplačno osnovno šolo, ne pa zgolj izvajati neke inšpekcije nad fundamentalnimi iredentisti, ki so se praktično samovoljno odcepili od preostanka Slovenije. Prav strašljivo se sliši, da vlada nima neposrednega nadzora nad uporniškimi celicami in ne more zaustaviti vpliva njihovega verskega vodje na otroke.
  V Sloveniji, so katoliki skoraj izključno samo državljani, ki so po rodu hrvati, pa še to zgolj nekateri, velika večina Slovencev veruje v eno izmed približno trideset drugih verskih skupnosti, ki se v sekularno obvezno šolstvo nikjer ne vmešavajo in torej dosledno spoštujejo ustavo in zakone. Zato sklepam, da v občini Grosuplje nastaja nekakšna hrvaško katoliška verska republika in se sprašujem če gre za okupacijo oziroma zgolj asimilacijo avtohtonega Slovenskega ljudstva, s strani verske države Vatikan ter njihovih zaveznikov oziroma za neposredno nadaljevanje agresije in separatističnih akcij, ki so jo začeli pred 70 leti.

  Grosuplje republjik!

  • Anton

   Predvidevam da si kar dolgo hodilo v šolo da si tako zabito.

   • twin

    Sem vsaj hodil, tebe so pa hrvaški farji zgleda pestvali.

  • janez zorman

   Dogajanje verjetno spremljaš iz Srbije. Od tam vsak dan kaj novega izvemo.

   • tohuvabohu

    Avtohtonemu neandertalcu se je duševno zdravje očitno zelo poslabšalo, odkar ga ni bilo tu na Novi.

  • rabbit

   Nisem vedela da sem hrvatica.

  • Minovak

   Ti bi nas po vsej sili rad naredil za hrvate, toda tu smo že tisočletja in tudi precej pred njimi smo imeli svojo pisavo (Brižinski spomeniki), ko so ti (hrvati) bili še po plemenih. Očitno je, da izhajaš iz njihove sredine, zato raje ne nagovarjaj avtohtonih, pravih Slovencev, ki so bili enoten narod, dokler ni prišla rdeča drhal. Ta je vsemu svetu prinesla zlo in tudi nam…!

  • Pepino

   Berem, berem, pa ne morem verjet, da leta 2017 klobasaš take bedarije, Pa kje ti živiš? Si prebral tekst? Očitno ne! Ministerstvo za šolstvo ni dala beliča. Kot sem že nekje zapisal, pa bom še enkrat. Lokalna skupnost, je v neki meri avtonomna, to pomeni, da lahko določene stvari naredi # po svoje#, zlasti v tem premeru, ko je bila velika večina za blagoslovitev. Ne vem zakaj v ta kontekst mešaš še Hrvate? Malo razmisli preden kaj napišeš.

 • Krtača 20

  Verjetno da zakon ni pisan za brezveze. Ta zakon pa prepoveduje vstop verstev v šole. Pika. Za ta namen obstajajo drugačne ustanove.

  • Anton

   Bog te blagoslovi! In naše zakone!

   • Krtača 20

    Hvaljen Alah!

    • Nata

     Trot

  • FORT WORTH

   V soli nimajo verouka.
   Sola je bila blagoslovljena !

  • Minovak

   A otroke pa rdečkarji lahko napravijo v maškare z kapico in rdečo zvezdo, ter rutico…to je enako, kot bi jim nadeli trak z kljukastim križem. Avtohtoni Slovenci pač ne nosijo zločinskih simbolov, samo rdeči izdajalci.

  • Pepino

   Daj umir se, pa ščetine si mal skrajši. Pa orosim te mal premisli kaj pišeš.

 • Najplemenitejši

  Religije nimajo kaj početi v javnih šolah, ne glede na voljo ljudi. Če bi bil jaz takrat tam, bi tista dva katolibanska farja lastnonožno pospremil iz šole! Farja sta bila najbrž ves čas vzburjena, ker sta videla toliko otrok na kupu.

  • moon

   Tudi ti s svojim totalitaristicnim simbolom ne spadas v sodobno druzbo.
   Pravzaprav bi taki povelicevalci zlocinov morali sedeti po zaporih.

   • rabbit

    Ne on se ima za nadpovprečno razgledanega ne loči pa A od Ž. Pav je samo tisto kar on veruje in to je zastonj korito in da namesto njega delamo mi, da smo tiho kot miške ter sklanjamo glave. Pa je pozabil, da tega filma ne bodo več vrteli. Kmalu ga bo počasi tudi konec.

 • Anton

  česitke župan, če pa komu ne paše krščanstvo in bi raje islam naj pa gre iz Slovenije, če mu je taka muka, nihče mu ne brani, meje so odprte, smo v demokraciji.

  sarkazem press

 • antimur

  Slovenci, ki smo ponosni na svoje prednike, kulturo in običaje, bomo prisiljeni ustanoviti ljudsko obrambo proti tem levofašističnim prascem in jim s silo preprečiti kršenje osnovnih in ustavnih pravic slovenskega naroda. Razumem pa, da hudobna odvratnica Tomička ne more biti ponasna na našo zgodovino in na naše prednike. Jo morda to toliko žge, da je proti domoljubom hudobna kot sam vrag. Enostavno moramo Levico razjebati v franže, ker kar počenjajo nedorasli in zabiti Mesec, Kordiš, Tomička, ni več za v parlament, saj jih je sama nestrpnost, hujša kot so jo zganjali nacisti v tridesetih letih nad Židi.

 • janez zorman

  Pojma nima Tomička, kaj je slovenska kulturna dediščina, saj se tega v svoji domovini ni učila ! Naši mladi komunisteki in “kleptomanka” pa bolj prisegajo na Titejevo in Stalinovo kulturno dediščino; je bolj profitibilna !

  • rabbit

   Ne ona je samo Kurbo naštudirala, pa še to bolj slabo, ker je pozabila avtorski honorar plačati in je to naredila šele na poziv in grožnjo s tožbo.

 • indijanka

  “Kaplja čez rob”, je rekla skrajno leva Violeta. Pa je šlo za kapljice z dobrimi željami in otroci ob tem niso utrpeli popolnoma nobene škode. Verjetno gospa maščevalka ne ve, da je revščina tista neenakost, ki jo čutijo otroci v šoli. V naši šoli na primer gostuje “Ritmična gimnastika”. Ker šola trži telovadnico, je plačljiva, deklice pa jo obiskujejo po pouku v roku podaljšanega bivanja. Izjemno ljubke so v dresih in krilcih, ko se odpravijo v telovadnico. Ali Tomičeva res misli, da si tega ne želijo skoraj vse majhne deklice istega razreda? Zakaj je ne boli tisto, kar boli otroke? Se ne bori za enakost? Zame so te solze hrepenenja, ki jih zrem v očeh otrok, kaplja čez rob v neki šole in nekaj kar bi moralo biti dosegljivo vsem.

  • Peter

   Ja, vse prejšnje kaple je v šalco prispevala levica. Samo tale, ki je šla čez rob, je prišla z napačne strani. In je kraval.
   Sicer je pa že dovolj kaznovana, samo poglej jo, kako zgleda. Bes, onemogel bes zre iz nje, no.

   • Franc Šink

    Sami pljunki iz strani levice. tudi v to čašo. samo od kje ta kaplja vode?

 • tarantela

  Ja, žegn nuca! Vsako leto dirkajo motoristi v Mokronog po žegn, pol jih je pa zmir velik mrtvih…

  • Mico Mitic

   Žal veliko avtomobilov tudi zgreši levičarje. Potrevmo bo nekaj na tem narediti

 • tarantela

  Kaj pravijo pa tisti starši, ki so proti vsiljevanju vere v državno šolo?

  • Anton

   ko je bil predmet samoupravljanje s temelji marksizma na šolskem urniku pa je bilo vse ok, kajne?

   sarkazem press

   • tarantela

    So imeli tud poln kufer. Ampak zato še ni treba it v drugo skrajnost.

    • Mico Mitic

     A je kje mogoče verouk del pouka ? Za tiste pa, ki jih blagali moti, se ga pač ne udeležijo. Jaz ne hodim ne v cerkev in ne na tiste vaše rdeče orgije.

  • FORT WORTH

   Da se ti nauci Slovenske kulture in tradicije ter obicajev.
   Imej spostovanje do Slovencev, ki te hranimo.
   V Bosni bi imela 100 bosanskih maraka plate a osigurana za penziju nebi bila !

  • tohuvabohu

   Tračatela, ti si zaslepljena ali zavedena. Tu nihče nikomur nič ne vsiljuje. Le vi rdečkarji vsiljujete ljudem svojo razlago ustave.

 • Vladimir

  kaj se sekirate,saj bodo kmalu volitve

 • Viktorh

  Ne morem verjeti, da tem skrajnim levičarjem – socialistom nihče ne upa reči naj skrbijo za življenje v svoji vasi in naj se mešajo dreka tam, kjer jih ne želijo videti.
  Občani so sami zgradili šolo in na njihovo željo je bila blagoslovljena.
  A je ta vijolica res prepričana, da smo morali državljani 45 let trpeti zaradi komunizma.

  A ste pozabili kako je bilo?

  Ja, NG so gradili s prostovoljnim delom, z mladinskimi brigadami, partijski funkcionarji pa so se napajali z viskijem in nažirali s kavijarjem, udba je švercala z mamili, alkoholom, drogami zato, da so komunisti lahko lagodno živeli na račun ubogega ljudstva. To jih ni motilo, moti pa jih, če…. Za JLA pa smo namenili več kot 20% bdp-ja.

  Dovolj imamo komunizma, dovolj levičarskih skrajnežev, ki nam hočejo vsiljevati kako bomo živeli v svojem okolju.

 • resnicaboli

  Ta gonja proti katoliški veri je pa zdaj še hujša kot v času komunizma EU kje si se lahko kaj takega dogaja v demokraciji?

 • Mico Mitic

  Tomička naj raje burko obleče in si zakrije to rit ki jo ima namesto obraza. Ni čudno da so migranti edini, ki jo obiščejo med nogami.

 • Slovenec 33

  čestitke županu, ki ve, da je njegovo delo voditi prebivalce svoje občine v napredek in demokracijo, ki jih ne more biti brez dobre mere domoljubja.
  Ni pripravljen upoštevati diktata okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda, ki še vedno vladajo in jih pri tem podpirajo topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, LGBTQ izrodki in sorošisti.

 • MEFISTO

  Ko bom predsednik republike, bom zaprosil papeža, da obišče Slovenijo in da v veliki dvorani državnega zbora daruje mašo za zdravo pamet rdečkarjev in drugih zadrtih levičarjev.

  Za tarantelo bo molitvena ura obvezna.

  Tudi sama mora namreč kaj storiti za svoj intelektualni napredek, da se ne bo le zanašalo na nebeško kraljestvo, ki ji tudi sicer ne uide.

 • FORT WORTH

  Brenciceva je ovadila inspekciji blagoslov sole (:-DDDD
  Zakaj pa se ni postenjakinja samoovadila, ko si je dala izplacevati dodatke na prpravljenost ??
  Mogoce spada med gasilce tale Makovec Brencic, da mora biti pripravljena ??
  Si vrnila neupraviceno izplacana financna sredstva ??
  Kaj pa sankcije ??
  Na Dob ! Ne pa kandidatka za predsednico drzave !!

  • Mojca pokraculja

   Ona je inspekciji odredila, pra vzaprav od nje zahtevala, ce hocete nagnala jo je v nadzor. Ceprav po zakonu brencicka ministrica ne more biti pobudnik postopka, toda inspekcija je organ v sestavi monistrstva. Torej, vse je v familiji in ovajanje ni potrebno. Le kaj bodo ugotovili inspektorji?! Najbrz ni tezko predvidevati. Bolje bi bilo, ko bi jih kdo vprasal, zakaj prekoracujejo svoja pooblastila, saj nadzor nad 72. clenom ZOFVI ni v njijhovi pristojnosti. Se bo nasel kdo, ki bo to spravil pred ESCP?

   • FORT WORTH

    Ljudje bi to morali prijeti v svoje roke…in jim enkrat za vselej dotupiti, da je blagoslov sole tradicija stara vec stoletij.

   • pajot

    In kaj bo zdaj naredila inšpekcija? Najbrž bo pobrala tistih par blagoslovljenih kapljic in jih spravila nazaj čez rob,kenede?

    • Mojca pokraculja

     Haha, dobro !
     Vse je odvisno od tega, kateri inšpektor bo to obravnaval. Ali tisti, ki berejo berilo ob nedeljski maši, ali ne. Kakorkoli že, vsi se izogibajo odgovornosti in iščejo rešitev pri inšpekciji. Kako lahko sploh kdo pomisli, da bo šolska inšpekcija presojala vprašanje ločenosti države in cerkve ?! Nima prav nobene pristojnosti in tako je prav !

 • Sašo

  Ni mi jasno zakaj je nihče iz desne politične opcije ne prijavi zaradi sovražnega govora ? Ne razumem tega..tam se greste interpelacije ki itak vedno padejo, tu ko se pa gre za očitni sovražni govor poslanke pa nihče ne ukrene nič.

 • Božo

  Zakonodaja je jasna in prepoveduje takšne stvari. Če vam ni všeč spremenite zakonodajo pa bo

 • Metka

  Župnik nima kaj delati v šoli, razen če je prišel po svojega otroka.

  • MEFISTO

   Metka, kaj pa je tebe treba bilo poleg Krtače20, Boža in tarantele?

   Mar tudi ti, kot vsi nicki tvojega krstitelja, čakaš na nebeško kraljestvo?

   Če bi bila ženska, bi ti svetoval, da se daj dobro dol, da bi mislila, da se ti je prikazal Jezus Kristus..

 • Krtača 20

  Po zadnjih verskih raziskavah pokvarjenih cerkvenjakov in katolibanov je bog črn, je ženska z obrezano in je musliman…..

 • Ana Premuž

  Zdaj bo še pa Pahor volitve izgubil , ker je tudi tam bil in bil celo govornik ,če se ne motim ,smešno je to ,da na novatv 24 tega nihče ni niti omenil , je pa na videu posnetku ,to pa ni motilo nobenga ,vsi lepo tiho .

  • PLavi-mil

   Ne bo, ravno zaradi tega jih bo dobil, ker Brenčička ni za predsednico vseh Slovencev.

  • sprehajalec

   Ko je pisani Kamničan Šarac hvalil rdečo zvezdo, je zagotovo s tem dobil volitve….

 • althar

  Socialisti so kapla čez rob zdrave pameti že vsaj od leta 1917, pa nas klub temu še vedno buzerirajo.

 • bednick

  Quiz
  Kaj bo viselo na stenah novih prostorov osnovne šole?
  a) razpelo
  b) portret legende, ki se kliče TITO
  c) oboje

  • MEFISTO

   Ker je pola nova, pok pa sodoben, jih bo ljudska oblast peisila, da bo moral na steni viseti kak buzerant.

   • bednick

    Se pravi d) buzerant ?
    Bom popravil.

    • MEFISTO

     Pa svoje pravo ime pripiši!

  • Peter

   Portret legende s križem na verižici…

 • KAPIBARA

  G. Župan Grosuplja
  Sem ateist in me ne moti sodelovnaje župnika, pri otvoritvi šole, saj je to naša tradicija in utečena navada.
  Kakor pa vlagate denar (prizidek Zd+ nova šola..??), Vam privoščim še X krat dobitnika Evrodžekpota, da dobite tistih 20%

 • Janko Gedlička

  Me ne bi čudilo, če bi poskušali zamenjati ravnatelja.

  • Peter

   Ki bo otroke ob proslavah našemil v pionirčke.
   Ker to pa očitno spada v OŠ, ker se Vejoleta nad tem ni še nikoli pritožila, no.

   • Janko Gedlička

    Ja, kdor ni “napreden”, ni Slovenc.

 • sloustava

  In to zensce bi rado postalo predsednica drzave. Bog se usmili njene omejene duse, in, nenazadnje, intelekta. Dr? Od kje?!

 • MEFISTO

  Ker se Slovenija otepa Božjega blagoslova, nas je Bog udaril s Cerarjem, CMC, koalicijo, Zsdruženo levico, Kordišem in Violeto ter še s kom.

  Pa še z Bednickom, Božom, tarantelo, Metko, Krtačo20 in drugimi nicki, ker urednik portala ne izpolni svoje dolžnosti.

  • Krtača 20

   Tvoj boh že ve zakaj je mene in meni podobne vam fuknjencem poslal za pokoro…

 • Gru

  Kako prisrcni ste katolibani z to vaso zvisenostjo ;)

  • sloustava

   Si obrezan? In se namig: skozi stoletja je ta del Evrope, ki mu pripada tudi moja domovina, krscanski! Prav zaradi vere si danes v samostojni drzavi. Zaradi pijancev od banditov pa smo izgubili velik del drzave. Hudic je, ce “osvoboditelj” ne ve, kje je Mirna in kje Dragonja! Se bolj bedno pa je, da naroci, izvede in izpelje povojne poboje slovenskega zivlja, se vseli v njegovo vilo in zivi v njej, voha njegovo kri in solze, pa ga to ne gane. In glej si no, najdejo se mladici od kordesev, mesecnikov, .., ki trdijo da temu ni tako, a se niti briti se niso zaceli po baby face-u; ali pa s vedno dolgujejo denar tuji drzavi,. Ste primerki, levaki, ste res kahlonosci, ni kaj!

   • Gru

    Nism obrezan, kakor zaradi vere ni nasa drzava samostojna. Res ste katolibani smesni ljudje. A to da nas je pa RKC kot narod skoraj zbrisal med8 in 16. Stoletjem pa vas ne moti? Daj nam najdi kako narodno slovensko pesem v tem obdobju ;p

  • sprehajalec

   Ljudje brez Boga Gru, tega ne morejo razumeti.

  • Norm Kinley

   Ej cefur brez tradicije, tukaj pac tako je, krscanstvo nas je od vas locilo za vsaj 100 let, zato cefurji ki zivite na nas racun, rajsi utihnite, drhal nesposobna.

   • Gru

    Ej cigan , jz ne zivim od tvojega denarja, medtem ko si ti na socialni ;) kj cmo pac si drekasta drhal , ki samo izkorisca ;)

    • Norm Kinley

     Sem SLOVENEC, cefurcek. Zate sem GOSPOD.

     • Gru

      Jz sm tudi Slovenec , ti cigan pa si dalec od gospoda ;)

    • Norm Kinley

     A jaz tebi ceste pometam, ali ti meni?

     • Gru

      Ti meni ;)

 • PLavi-mil

  Čestitke županu, komunajzarji nam ne moreje več zapovedovati, posebno pa ena pritepenka z juga Violeta, če ji kaj ne paše, naj spoka v Severno Korejo.

 • Krtača 20

  500 let je trajal da smo se znebil katolibanskih satanov. Pa še kar rinejo tja kamor ni treba.

  • sprehajalec

   Krtača naj se ukvarja s tistim, za kar je kompetentna. Čiščenjem WC školjke.

   • Krtača 20

    Ka pa misliš da delam?

    • sprehajalec

     Poskušaš filozofirati o versko civilizacijskih vprašanjih. Torej stvar, na katero se spoznaš toliko, kot domači ljubljenec na lep topa.

  • Norm Kinley

   2000 let je krscanstvo rabilo, da je iz opice ustvarilo ČLOVEKA. komunizem je rabil borih 50 let, da smo hitro spet padli na nivo čefurja, na nivo OPICE.

  • xtc

   Nujno je treba nazaj krščanski nauk v šole,komuniste pokrščaniti in pošpricaci z žegnano vodo,da iz njih izgine hudi duh,ki jih je obsedel.

 • sprehajalec

  Kakšni bedniki tale Združena levica. V Vladi imajo pristojnost za verska vprašanja pa chemtraile. V nobeni državi na svetu ne be čičkali v parlamentu.

  Povprečen Slovenec naj si izračuna vložek v njih in njihovo korist za Slovenijo.

  • Norm Kinley

   Marksisti so vsi paraziti, levicarji so v osnovi zlocinci, ki bi morali vsi po vrsti sedet zaradi protinarodnega delovanja. Low life kriminalci.

 • Norm Kinley

  Dajte no, sedaj nam bo pa ena marksisticna cefurska neprilagojena polpismena kurba nam Slovencem pamet solila?

 • Norm Kinley

  Čefurji raus, ste opice, ki ne razumete Slovencev.

 • sprehajalec

  Ne moreš verjeti, obnoviš šolo za otroke, denarja ti ne dajo nič, župnišče da prostore na razpolago v vmesnem času. Ko jih odpreš povabiš še župnika zraven, takrat pa ultralevičarji priletijo na kup pa inšpektorje pošljejo, zakaj si povabil župnika. Beda vseh bed.

  Če bi obesil rdečo zvezdo in sliko maršala na steno, bi te pa hvalili, češ naši so. Pa nobene inšpekcije ne bi fasal.

  • KIKI

   In vsa sedanja politična drhal bi se slikala tam, s Kučanom na čelu in
   plesali bi “lepa Anka kolo vodi”…tako, kot smo morali mi, otroci po 1945.
   To pa ni bila indoktrinacija?

   • sprehajalec

    Rekli bodo kot znajo, da je bila to pozitivna in napredna indoktrinacija….

  • steiermark

   Rdeči bedniki, ubogi na duhu, katerih je “božje kraljestvo”….

 • PLavi-mil

  KRTAČA, GRU,BEDNICK,BOŽO, TARANTELA, NAJPLEMENITEJŠI in ostala levosučna zalega, kateri se tukaj jezite nad žegnom šole, zakaj ni od vas nobenega komentarja pod člankom GROZLJIVE OTROŠKE POROKE, kjer piše, da se pedofilski islamistočni očetje lahko poročajo s komaj rojenimi hčerkami, zgleda, da vas to nič ne moti,nobenega glasu od vas, samo RKC in žegen.šole vam gre v nos.

  • sprehajalec

   Ker jim je slednja kultura in civilizacija blizu. Gre za sprego džihadistov in ultralevičarjev v uničenju europske krščanske civilizacije.

   Vedno sem trdil, da bo slovenski levičar sklenil pakt tudi z deževnikom, samo da je uperjeno proti Vatikanu. Tudi aboridžine bi vlekel sem, samo da bi bili proti Vatikanu.

   • Gru

    Hm leva ideja in muslimanska negreta skupaj. To je tko k da bi reku nacisticni hippy ;)

    • sprehajalec

     Zgodovina je pokazala, da se da.

     Delavski socialist Adolf je prijateljeval z Velikim Jeruzalemskim Muftijem. Imela sta skupnega sovražnika, Jude. Pa ustanavljal je muslimanske SS divizije, kroatische Nr. 1 – Handžar, kroatische nr. 2 – Kama. Rdeče Brigade bader mainhof so prijateljevale s Palestinci. Oziroma še. Wellcome party v Ljubljani lani, z udeležbo ultralevičarjev in političnega vrha…

     Gre za zavezništvo proti skupnemu sovražniku, krščanski Europi. Takšna zavezništva so pa v zgodovini dokaj pogosta, npr. kapitalistična Angloamerika s Sovjetsko zvezo….

     • Gru

      To vi desni narobe razumete ;) Danes je leva ideja da se da z vsemi skupaj v miru ziveti. Mi pa grejo muslimani na zivce , zakaj nimamo problemov z ostalimi. Recimo kitajcev je vec v EU-ju kakor muslimanov , pa se nic negovori da nas bojo prevzeli ;) ceprav jim kr dobro gre ;)

      Drgac mate pa desni tudi svoje cvetke z pakti ;p

     • sprehajalec

      Živeti se da v miru le z nekom, ki ima enake in spoštuje tvoje navade. Če se zmeniš za lepo okolico naprimer bloka, da oba enako prispevata. pa da ne nabija svoje muzike čez avtomobilsko šipo in balkon.

      Po levičarsko se da živeti v miru le na način, da se podrediš nasilnejšim prišlekom. Vse ostalo je utopija, ker sobivanja dveh različnih civilizacij na enem prostoru svet ne pozna.

      katera zavezništva pa imajo desničarji zgodovinsko čudna?

     • Gru

      Se strinjam, sam ko tvoje navade teptajo druge , se jih je treba resit. Recimo v bloku je navada enga Metalca, ki je prej zivel v hisi , da nabija muziko do konca. Seveda se bo mogu tej navadi odrecti v bloku.

      ” Vse ostalo je utopija, ker sobivanja dveh različnih civilizacij na enem prostoru svet ne pozna. ”

      Pozna, pozna EU je lep primer tega ;)

     • sprehajalec

      Tvoje razumevanje civilizacij je napačno. V Europi je krščanska civilizacija, pravoslavna je malo različna od nje, pa ne dosti. Zato ne europa ne amerika nista imeli problema z asimilacijami. Pač delo župnika na terenu zadnjih 1500 let. Pa morda prej rimskega imperija.

      ko je prišla muslimanska v europo, se je asimilacija ustavila. Razen bosšnjaške, ki ima naravo krščanske, zaradi dolgega življenja v tem okolju in dejstva, da so Bošnjaki potomci Bogomilov.

      Tako, kot afriške niso kompatibilne z europsko. Azijske imajo svoje, vendar so si med seboj kompatibilne in prilagodljive. Težava je tam, kjer so azijci muslimani.

      Ključ za prilagodljivost in zrelost neke civilizacije je v delu. Civilizacije, ki jih je ustvarilo delo in težave so drugačne od tistih, ki so jih ustvarile nafta in ugodne razmere za razmnoževanje.

     • Gru

      No ja , kaj pa Kitajci , ki so kompatibilni z Evropejci , pa je kultura precej druga?

      Jaz mislim da ni problem kultura, ampak stopnja ucenosti in razvoja drzave ;) Mi smo res bolj solani in imamo veliko zakonov ter posledicno zelo zrihtano drzavo. Glede na muslimanske drzave. Je pa res da nismo se vse postimal in je se veliko dela v tej smeri ;)

  • Norm Kinley

   Cefurji, paraziti, ljudje brez druzine, brez tradicije, brez lastne kulture, prolwtarci, pijanci, cefurska drhal….

   • Gru

    Lepo si se opisal ;) Pozabu si oment da si se cigan po vrhu ;)

    • Norm Kinley

     Mi je rekel cefur BREZ DOMA, ki je sel rajsi nas zazirat, kot da bi doma kaj naredil ane?

     • Gru

      Jz mam dom, medtem ko ti zibis v prikolici brezvode in elektrike ;)

     • steiermark

      Če je tako, si za vse to zaslužen ti in tvoji rodžaci, ki si prisvajate vse , čeprav vam ne pripada!

  • Gru

   Ker to itak ni dovoljeno v Sloveniji, zakaj pa tebe nemoti da se RKC mesa v javne ustanove? Aja ker ste katolibani nad drzavno ustavo ;)

   • PLavi-mil

    A, si že protestiral pod člankom Strašljive otroške poroke, nisi ne, ker te to ne moti, moti te samo RKC, brezjajčnik.

    • Gru

     Zato ker to ni dovoljeno v republiki Sloveniji, mi ni treba protestirat kaj se dogaja drugje po svetu. Moti pa me RKC , ki drka naso drzavo za svoj plus ;)

     • steiermark

      Pravi teleban! Tudi pri vas, v jugosrbiji ni dovoljeno?

   • tohuvabohu

    Teleban.

    • Gru

     Katoliban !

     • tohuvabohu

      Rdeče govedo zarukano levofašistično.

   • MižekFiga

    RKC so državljani Slovenije in to bolj kot ste balkanski pritepenci in Politični zgubarji ali kriminalni komunistični zasvojenci!

    • Gru

     Nic bolj niso drzavljani kakor drzavljani Slovenije, in lih ta vasa zvisenost mi dela slabost ;)

     • steiermark

      Ta tvoja “slabost” ti bo prešla v trenutku, ko te bodo zakopali 2 m pod zemljo…….zemlja vse ven potegne, tudi vaš srbski nacionalizem, v Sloveniji, ki ga čutite proti Slovencem…..

    • steiermark

     Mižek, tale Gruić “nečuje dobro”…..

  • KIKI

   Rekli bojo, kot cigani (romi), da je to njihov običaj, kultura, v katero se nimamo kaj vpletati
   in jo moramo spoštovati….da dokažemo to pripadnost, bomo imeli Đamijsko ulico in
   mogoče malo kasneje tudi ulico Jelke Strojan, borke za ciganske privilegije!

   • ljubinica

    Ja, saj to je zanimivo ….
    Spostovati moramo ciganske in muslimanske navade in kulturo … in se v to ne smemo vmesavati ….
    (ceprav gre za pedofilijo in otroske poroke ….)
    strogo so pa prepovedane slovenske katoliske navade …
    Zakaj dovolimo, da nam taki iztirjenci vladajo?
    Brencicka nima denarja za slovensko solo, slovenske otroke ….
    Treba jo je vprasati, koliko denarja je namenila za “integracijo” migrantskih otrok.
    Treba jo je tudi vprasati, ali dovoljuje v njeni ateisticni soli, da so muslimanke zavite v rute ….

 • Olga

  Skorumpirance, z Brenčačko vred, je treba postaviti na smetišče zgodovine!

 • Miro Jereb

  Tomičeva je primer totalno zavožene oebnosti ki v politiki ne bi smela vedriti…

  • Norm Kinley

   Ze to, da je neprilagojena cefurka brez kulture, brez tradicije, brez Slovenstva, bi moral biti znak, da ta markaisticno cefurska kurba nima kaj delat v Sloveniji, kaj sele da je na oblasti.

 • sprehajalec

  Ultralevičarji, pri nas na oblasti, so v začetku 70 let našli zaveznike v Palestinskih teroristih. Tako, kot današnji ultralevičarji iščejo zavezništva med migranti. Malo je znano pri nas, ker se o tem iz razumljivih razlogov ni govorilo, da je palestinska teroristična organizacija Črni september imela zaveznika v Nemčiji, frakcijo rdeče armade bader-mainhof. Za Palestince so pripravili potrebno logistiko in opazovanja ter kritja za teroristične akcije.

  Napad na Olimpijske igre 1972 v Münchnu je potem izvedel črni september ob pomoči nemških ultralevičarjev. Pobili so 11 izraelskih športnikov.

 • Gru

  Katolibani so prvorazredni drzavljani ostali smo za njih drugorazredni ;) A n katolibanska drhal. ;p

  • Norm Kinley

   Cefurcek, sprijazni se, da so kristjani na vrhu prehranjevalne verige. Oni pac imajo. Ti parazit balkanski, pac tega ne razumes.

   • Gru

    Dj cigan utihni ze enkrat ;)

  • Peter

   Nekateri pa res nikoli nimate dovolj.
   Jih nisi včeraj dovolj dobil po tintari, jih hočeš še danes?

   • Gru

    Am uceri me ni blo tuki, tko da zacni ;)

  • tohuvabohu

   Govedo!

   • Gru

    Katoliban !

 • hribovc

  ko gledam violeto in majo, mi pride na misel samo to-le: jedna loša, druga slaba !!

 • mona lisa

  Ko bi se politiki bolj pobrigali za blagor narodov bi bilo v redu. Brigajo se samo za svoj blagor in nepomembne reči. Reševanje naroda iz krize in njihovo dobro pa ni njihova prioriteta.

 • MižekFiga

  Najboljša je preprosta civilna akcija ali navadna koncesija župniji v Grosupljah za dogovorjen šolski program.

  Izvajanje Tomićke v Parlamentu (po TV) je komunistično provociranje državljanov. Ona ne živi za demokratične državljane ampak za ekstremiste izumljene v CKZKS Murgle podprte z ekstremistom Štefančičem iz Studija city, nekoč TV Ljubljana. FUJ komunističnim izgubarjem zdrave pameti!

 • KIKI

  Tovarišici iz pekla

  Le poglej te babi dve,
  iz pekla rdečega kraljici,
  obraza odurnosti sveta,
  kot nekrščeni sta prasici !

  Kako naj svet tako živi,
  ko nam vladajo vampirji,
  ki dnevno žerejo nam kri,
  kot srednjeveški so hudirji!

  A kmalu pride sodni dan,
  pobral bo vse hudičke,
  in poleg teh neverne vse
  še rdeče vse prasičke!

 • if

  Ministrica Brenčič je groteskno osmešila sebe in vlado.
  Na odru Kongresnega trga je izročila vladno nagrado 50000 evrov košarkarjem nagovarjajoč Gorana Dragića. Omenjena nagrada je žepni drobiž Gorana Dragića.

  • rabbit

   Še za žepnino ni.

 • Stajerka

  ravnokar v nabiralnik dobila…..TOVORNJAKE NA VLAKE – ZA DRUGI TIR……..sedaj pa pomembno: podpisnik SMC – seveda je tudi letak modre barve……na hrbtni strani nagovor Mira Cerarja, podpisan kot predsednik SMC…..
  me zanima, če sta SD in DESuS ponosna na nategunstvo Cerarja in še nekaj – KDO je plačnik tega letaka in vseh pripadajočih stroškov??……upam, da NE vlada RS, ampak izključno in samo SMC….

  NOVA, PROSIM, DA ZADEVI PRIDETE DO DNA IN TO TUDI JAVNO OBJAVITE, ISTOČASNO SPOROČITE TUDI SD IN DESUS!:))))
  HVALA!

  • FORT WORTH

   S temi plakati zavajajo nepismeno ljudstvo, ki bo nasedlo.
   2TDK nima veze s tovornjaki na vlake.
   Bodo nakladali tovornjake na vlake na relaciji Divaca – KP ??
   Only in Butale in samo od cinika Cmerovca.
   Tako se sprenevedajo, kot za vstopnice v Carigradu.

   • Stajerka

    prav všeč mi je, kako nategujejo tudi SD in DESUS…….ne vem, če sploh kdaj, bodo to skapirali :)))

    • FORT WORTH

     Nikoli, ker so veseli, da so butasti.

  • radames

   O 9000 delovnih mestih in tudi o tovornjakih:
   https://www.portalplus.si/2385/superman/

   • rabbit

    Najbrž bodo gradili ročno, da bo toliko zaposlenih.

  • rabbit

   Plačnik teh letakov smo mi, vlada Mira Cerarja je za ta namen iz proračuna vzela 96.000 evrov.

 • toxico

  če ljudje tako hočejo naj požegnajo tale pa naj odstopi.

 • radames

  Tem butastim, znorenim levim poslancem je treba vbiti v glavo, da je krščanstvo enak del slovenske kulture in evropske dediščine, kako so to Ivan Cankar, France Prešeren ali France Balantič.

  • sprehajalec

   Težko bo, ker če jim vzameš temelj njihovega ideološkega obstoja, sekanje po župniku, jim ne ostane nič.

  • Gru

   No ja , se je ze v zgodovini izkazalo da drzava propada ce jo vodi vera. Zakaj mislis da je vecina drzav v Evropi spremenila nacin delovanja? Je kultura ampak naj se ne pipa javnih stvari. Samo tko bomo boljso drzavo pustil otrokom. Ce pa tezko sprejemate kako se svet spreminja in sprejema vero , je pa res zoprna stvar v zivljenju ;)

   In zakaj ce vas je 75% v Sloveniji , ne spremenite zakonov, da ratamo verska drzava?

   • radames

    Katero evropsko državo vodi vera?
    Sicer pa samo nabijaš! Dobro preberi Prešerna pa boš videl kakšen poznavalec vere je bil in je na podlagi tega napisal odlične pesmi.
    Poslušaj Mozartovo sakralno glasbo in jo potem skušaj odmisliti od ostalih Mozartovih del. Kaj ostane?
    Raje ne izzivaj! Raje študiraj in se izobražuj. Krščanstvo je eden temeljev zahodne civilizacije in njenega napredka.
    Izjemoma odgovarjam, saj argumentov nočete sprejemati!

    • Gru

     In zakaj niso drzave ostale verne? Zakaj imamo vpisano da smo sekularna drzava? Mal se pouc o zgodovini ;p

     Preseren in Mozzart pa sta zivela v popolnoma drugem casu kakor mi zdaj ;p

     Ps; daj najdi eno Slovensko narodno pesem med 8. in 16.stoletjem ;) Zahvala gre veri da jih ni ;)

     • sprehajalec

      Le vkup uboga gmajna je iz tistega časa. Tudi drugi jeziki imajo zelo malo tega, Pesem o Rolandu, pa Nibelungi..

      Je pa slovenščina po zaslugi molitve dobila primat kot prvi v latinici zapisan slovanski jezik. Če ne bi bilo Cerkve, tega ne bi bilo. še danes ne bi znal pisati. Žal je pa tako, da znati pisati še ne pomeni znati razmišljati.

     • Gru

      Hm se vedno ni zapisov med 8 in 16 stoletjem . To ni malo obdobje, a smo ga preziveli ;)

     • sprehajalec

      Le vkup je iz časa, ki ga omenjaš.

      https://img.rtvslo.si/_up/upload/2015/06/19/65223933_nuk2.jpg

      Ni bilo nič hudega, bili smo v tistem času ob boku svetovnega tehnološkega in filozofskega razvoja. Nikjer potem kasneje nismo bili. Danes je svetovni razvojni lider Amerika.

   • janko

    V zgodovini se je izkazalo, da država propade, če jo vodijo KOMUNISTI!! VEDNO in POVSOD se je izkazalo tako, isto in enako!! In POVSOD tam je nastal pekel!

    • Gru

     In tako kot to tebe moti( tudi mene ) , mene moti da se vera umesava v drzavo ;)

 • Krtača 20

  Predlagam da na vrh vsakega turna in na oltar obesimo eno lepo rdečo partijsko zvezdo. To bo v znak sodelovanja, sobivanja in na sploh dobrih medsebojnih odnosov. Poleg tega bi v učenje biblije vključil še par poglavij Marxa. Ker so cerkvenjaki odprte glave in napredni, ni dvoma o podpori moji pobudi. Samo usest se je treba in ob pozdravu smrt fašizmu zmolit en očenaš.

  • sprehajalec

   Mislim, da je tvoj predlog bolj namenjen Poljakom. Mučeniška smrt proletarca, te bo zapisala v zgodovino, ko boš letel iz turna v Krakowu.

   Tvoje ime se bo zapisalo ob imena drugih mučencev. Karla Liebknechta, Rose Luxemburga, Boška Buhe, Komandanta Staneta….

   • Krtača 20

    Tebi bi predlagal da v zakristiji štempljaš partijske knjižice. Pa da ne boš pozabil na Janševo knjižico ker pol ti turn ne uide….

    • sprehajalec

     Aja, pa skupaj z zvezdo boš letel iz turna v Krakowu. Bo izgledalo kot kak zvezdni utrinek opazovalcem.

     Če nosiš partijsko knjižico v zakristijo, pride do samovžiga v žepu. Ni priporočljivo.

     • Krtača 20

      In glede na tvoj odgovor, kaj misliš bi moralo potem doleteti tega župnika ki krši zakon?

     • rabbit

      In kateri zakon je kršil?

     • sprehajalec

      Najmanj sežig na grmadi. Levičarji bi pa butarice nosili, za plus pike v lokalni levičarski celici, na grmado.

      Ko je stara ženica nekoč prinesla butarico na grmado Jana Husa, je ta zamrmral, Simplicus Simplicissimus. Sveta preproščina.

      Župnika bi sežgali, ne bi se mu pa zahvalili, da je dal na voljo krajanom prostore za pouk. To ne šteje in je stvar krajanov. Materialno ni stvar države, država se vtakne, ko gre za duhovno, žegen torej. Država je torej v boju z župnikom, za duše otrok….

      V tem je ves point.

  • if

   Karl Marx: “Narodi, ki ne morejo napredovati v socilaitičnem razvoju, morajo umreti v revolucionarnem holokavstu.”
   Med take narode šteje Baske, Srbe …
   Jugokomunizem je temeljil na marksizmu!

   • sprehajalec

    Hrvate in Kranjce tudi, saj so pomagali zadušiti vstajo Narodov 1848. In Marx je bil jezen na njih.

  • tohuvabohu

   Tebi mora biti res hudo v Sloveniji, siromak levofašistični. Najbolje bo zate, če se preseliš v Severno Korejo. Tam te bodo nosili na rokah.

   • Krtača 20

    Nič tazga. Če mormo katolibane trpet tam kjer ni treba, bojo moral katolibani potrpet tudi nas tam kjer nas ni treba. Samo to je za vas desnakarje višja matematika. Lahko se pa zmenmo še da vsako popoldne v cerkev pride molit še kak imam?

    • tohuvabohu

     Teleban.

     • T-Rex

      on je trol, zdolgočasen, brez življenja, na socialni. njemu kurac stoji kadar trola po forumih. ignorirajte ga

    • rabbit

     Imam vprašanje zate: Ali boš bog ne daj zagori pri tebi klical gasilce ali Violeto Tomić, zakaj te to vprašam, ker veš da te malo razsvetlim vsa gasilska vozila so žegnana in vsi gasilci prav tako, ker imajo vsako leto na t.i. Florijanovo nedeljo sv. mašo in zanima me, če jih boš odklonil, da ni treba da gasijo in boš klical Levico z Violeto na čelo, da pridejo gasit.

     • stajerc5

      Pomisli na rudnike! Ni rudnika brez Sv. Barbare!

     • Krtača 20

      Gasijo ljudje in tehnika ki so jo naredil ljudje. Cerkev nima tu nobenih zaslug. Razen tega da je za tist provociranje pokasirala denar ki ga je dobesedno ukradla ljudem, itak.

     • rabbit

      Šolo je pa naredil kdo pajek. Ha ha ha res imaš brihtno glavo zarjavele celice pa nočejo misliti. Župnik Plut ni za blagoslov dobil nobenega denarja.

     • Krtača 20

      Cerkvice je pa sam boh pozidal ne? Normalno da so bli ljudje ki so verjeli v dobroto rkc. Ta jih je pa našponala po dolgem in počez.

     • rabbit

      Ne človek jih je, po tvojem je pa šolo pajek, saj si rekel, da gasilcev se ne boš branil saj njihovo opremo so delali ljudje čeprav so vsako lepo blagoslovljeni tako oprema kot ljudje. Si nasprotuješ ja ogenj je je hudič čeprav ti ga pridejo gasit blagoslovljeni ljudje in oprema.

 • T-Rex

  ta prasica brenčičeva naj vrne prvo denar! kako si ta prasica sploh upa kandidirati za prdedsednico?! pa to je na nivoju bratuškove!

  • Krtača 20

   Nouš verjel. Ga je že, tko da ne vekaj.

   • T-Rex

    dokaži

    • Krtača 20

     Zakaj? Poišči na netu.

     • T-Rex

      nimaš dokazil, mlatiš prazno slamo. spizdi trol

     • T-Rex

      evo direktno iz tvojega hanzi tvja: od 26 tisoč je vrnila 3000, ostalo po njenem ni potrebno vrniti . tako da ne seri trol. danes si dobil socialno , hitro na bankomat trol

     • rabbit

      Seveda ni vrnila, ker to ji je pod častjo, da bi morala vračati trdo prislužen denar za njeno plačo,ki so ga prigarali pošteni delovni ljudje ona ga je pa z lahkoto zafrčkala.

 • T-Rex

  ¨se bodo pa vsi veselili in slikali, ko bodo odprli prvo muslimansko šolo v Sloveniji. PRASCI!

  • Gru

   In zaradi zakona , ki ga SDS podpira . Bo ta sola 100% financirana od drzave ;)

   • stajerc5

    Oooo, nisem vedel, da ima SDS filialo v Katarju!

    • Gru

     A podpiras zakon , kjer drzava zasebno solo financira 100%? Ce ja pol upi da muslimani nedobijo kake ideje o soli ;)

     • stajerc5

      Si pomislil na priredbo zakona za dovoljenja privatnih sol? Podobno kot v drugih drzavah, se lahko izdajo PREPOVEDI privatnih sol, ki ne ustrezajo kulturni zgodovini drzave. Poglej drzave z prepovedjo oz. zapiranjem mosej v Evropi!

     • tohuvabohu

      Ne serji. Vsaka šola, ki izpolnjuje zahtevane kriterije, lahko postane del javnega šolstva ne glede na ustanovitelja. Tudi muslimanska. Država ne financira ustanove, ampak obvezni osnovnošolski program. Če ne financira vseh učencev enako, je to diskriminacija. To je tisto, česar rdečkarji ne razumete, da smo vsi državljani enakopravni, saj ste vedno delili ljudi na razrede.

     • Gru

      Pol pricakujem mir od desnih , ko bo postavljena prva muslimanska sola ;)

   • alojz

    Osnovno šolo financirajo občine.

    • Gru

     Pa ne 100%

  • KIKI

   Kje je Miki Muster, da bo karikiral naše politike, kako na kolenih vzdihujejo za
   Alahom velikim!? Prva vrsta je že sedaj rezervirana za F21; v sredini sta dve blazini,
   da ata Kučan ne bo videti čisto “pritlehen” , okoli pa rdeče blazinice z zeleno obrobo
   za ostale prodane duše. tega foruma! POP TV, A kanal in SL1 bojo medijski
   pokrovitelji veličastnega dogodka! -Če se bo komu vseeno prikazala še nebeška Marija,
   ga je treba nemudoma pokončat! Tomička, Maja in Lukec so že naročili ostre nože pri
   Solingenu!

 • milanček

  Ja, takole je v naši fukojebini, ko pa izkoristijo otroke , da nosijo titovke s rdečo zvezdo, je pa vse naj naj! Skrbi me, ni več daleč čas, ko bo v Sloveniji ponovno bratomorna vojna, krivec ponovno ta rdeča gamad!

 • lunabije

  Kaj bi se čudili njihovim reakcijam, če pa že od prihoda na oblast kažejo svoje zveze z devetim krogom! (ko se enkrat tja prodaš…..)

 • Krtača 20

  V znak miroljubnega sobivanja bi morala cerkev vsaj v nedeljo ugasniti cerkvene zvonove in ljudem vrniti mir. Navsezadnje stres ubija!

  • tohuvabohu

   Tebi se močno pozna, da si pod stresom, siromak.

   • stajerc5

    To ni vec stres ampak groza in strah, noc in dan!

  • sprehajalec

   Če ti je ljubše mulino zavijanje ob 5 zjutraj iz mošeje, se pač preseli nazaj v Bosno.

   • stajerc5

    V bosniponosni so mu firmo(glancanje cipela) zaprli, ker so krtace propadle. Nosijo se samo opanke…

  • šmentanamuha

   Skrbi naj te takrat, ko boš namesto cerkvenih zvonov zaslišal mujezina.

   • KIKI

    Ah, takrat se bo vsak rdečkar vrgel na kolena in dvignil svojo rit prav visoko,
    da ga bo videl Alah ali pa vsaj kakšen član LGBT-ja! In – hop! cefizelj!!

    • rabbit

     Pa da ga bosta dva kušnila na njihovo rdečo rit.

  • MEFISTO

   Krtačo moti tudi žvrgolenje ptičkov v bližnjem gaju.

   Navihani ptički pa mu hpdijo peti prav na zamreženo okno.

  • KIKI

   Skrtači si sluhovode, da boš slišala zvonjenje cerkvenih zvonov kot ubrano za čas in prostor;
   oznanja samo čas; rjovenje in rožljanje vaših predstavnikov pa vzbuja grozo in strah!

 • sprehajalec

  V Sloveniji bo stvar žal izgledala tako, kot je bilo s čarovništvom.

  Kot zadnje je bilo v Europi izkoreninjeno na ozemlju današnje Slovenije. Šele po urgentnem zakonu Dunaja, ki je zagrozil z visokimi kaznimi.

  Tako bo izgleda tudi s komunizmom, kot zadnjim slavljenim v današnji Europi zopet prav na ozemlju Slovenije. Izgleda bo zopet kot nekoč potreben interventni zakon od zunaj.

 • Osti jarej
 • karlina

  Sem poslušala sejo in bi kmalu bruhala, kakšen gnev Tomićke in Kordiša, se mi pa poraja odgovor zakaj ravno v krajih, kjer je bil doma Janez Janša-mislim, da je bilo to maščevanje, zaradi tega ,ker se je govorilo, oz. levi mediji so pisali, da je Tomićko slikal na poti na Vis, poslanec iz SDS !!!!!!

 • Osti jarej
 • marker

  Bravo, Frutek, tako se govori…

 • šmentanamuha

  Včeraj zvečer sem preko interneta poslušala prenos na Nova24TV (nekaj težav je bilo samo z občasno prekinitvijo zvoka, drugače pa super, da ste to prenašali). In moram pritrditi Lahovniku. Tomička in Kordiš, oba še vedno zavida v socialistične plenice, sta bila prava arhivska primerka, kakšno opustošenje v glavi je pustila indoktrinacija bivšega režima. Violeta se je še nekaj trudila z takšno in drugačno razlago, Kordiš pa je kot fanatičen stekel pes, zahteval takojšnje sankcije, brez debte, vzvišeno prepotenten je še nekaj žalil Janšo in si pri tem domišljal, da je duhovit.
  Janša je bil, nasprotno, zelo obvladan, tehten in analitičen pri svoji razlagi. Pokazal je širino poznavanja zgodovine šolstva in vlogo katoliške cerkve pri ustanavljanju šolstva pri nas. Tudi ostali “desni” razpravljalci so pokazali visok nivo znanja in komunikacije, ki jo od politikov njihovega kova pričakujemo (inteligentni, kultivirani, razgledani). Še posebej me je presenetil Franc Breznik. Teh ljudi v glavnem ne poznam in jih nisem imela priložnosti pogosto slišati.
  Nasprotno, sta Kordiš in Violeta pokazala veliko mero nestrpnosti in napadalnosti, da ne rečem sovraštva, vsebinsko veliko manj tehtna in celo namenoma žaljiva in opravljiva. Bilo je še nekaj govornikov leve opcije, ki pa so diskutirali veliko bolj argumentirano in so pokazali precej več inteligence od teh dveh prenapetih levičarjev Tomičke in Kordeša, prava dva lumpenproletarca, ki sta se povzpela na vrh piramide oziroma lezeta tja, ki pa jima manjka osebnostne zrelosti, omike in inteligence, ki jo nadomeščata z napadalnostjo, nepripravljena na dialog (še posebej Kordiš). Bilo je zanimivo.

  • baubau

   Upam,da ste potegnili iz tega kakšne zaključke…

   • šmentanamuha

    Sem.

  • KIKI

   Še en potrjen dokaz, da člani levice in njihovi sfalirani člani, ne segajo nobenemu poslancu
   v DZ niti do gležnjev! Njihova brutalnost v izražanju je že tako razvpita, da bi lahko mirne
   duše poslanci zahtevali njihov izstop iz parlamenta!

 • zaton

  Kot izgleda, levičarje moti le katoliška vera, medtem pa se muslimanski klanjajo.

  • KIKI

   No, končno si ugotovil! Komunisti čakajo na muslimanske in čefurske volivce!

  • Osti jarej

   …muslimani pedofilom odrežejo glave……toliko o tem….v vatikanu pa vse pod tepihe pometejo

   • zaton

    Ne samo pedofilom, še komu drugemu jo bodo.

  • Gru

   Kot zgleda desnicarji nebodo nikoli dojeli da nas moti vera. In ne da imamo eno radi in drugo sovrazimo ;)

 • xtc

  Definitivno,bo verjetno novi EU vladar,ki bo ponovno zgradil Evropo zelo verjetno ponovil zgodovinsko vajo rekonkviste-če bo želel da Evropa obstane. Evropska.-no že zgodovina je pokazala ,da je temu vedno bilo tako.

 • šmentanamuha

  Ta kura od ministrice pa bo lepo odbrenčala s predsedniških volitev. Mislim, da bo tesna konkurenca Murkotu.

  • KIKI

   Murko jo “šiba” po pameti!

 • xtc

  No normalni ljudje spoštujejo svoj narod ,tradicijo in izočilo.
  Poznam kar nekaj ateistov,ki so bili prisotni na dogodkih,kjer je potekal tudi blagoslov,a niso le temu niti najmanj oporekali,le rekli so ,da so prišli zaradi dogodka,za njih je blagoslov pač del kulture in narodovega izročila in biti in nič več.Seveda ti ateisti niso tudi ne levi verniki

  • Gru

   A si gdaj probal se delat ateista in rect kako cez verski dogodek. Rejs se delas da to sprejmes , kakor jezo vernih ;)

   • xtc

    Glej rdeči verniki ste poseben problem večina ste psihični ali duševni bolniki-da je temu tako je pokazala že druga vojna inOktobrerska revolucija,pa Kulturna revolucija,Kuba,Venezuela tako ,da nima smisla o vas izgubljati besed.

    • twin

     Rdeči verniki so fanatiki, vendar upoštevaj, da so katoliki v glavnem slovenci, ki so po rodu hrvati, ti pa so katoliki zato, ker lahko neovirano zasedajo nekdanje italijanske kolonije edino pod pogojem, če priznajo oblast rimskega papeža.

   • xtc

    Glej niso vsi bebci kot ti.

  • Krtača 20

   Normalni ljudje predvsem spoštujejo zakon. Razen tule se katolibani očitno postavljate nad zakon.

   • twin

    Spoštovati krivične zakone je sodelovanje v zločinih.

    • Krtača 20

     Zakon je pomagala pisat katolibanska cerkev. Ne zmišljuj si!

     • twin

      Dejstvo je, da zakoni iz časov fevdalizma ne morejo biti osnova za pridobitev lastninskih in drugih premoženjskih pravic, torej so največji zločinci tisti, ki so priznali take neustavne in nezakonite zakone. Cerkev je pa na koncu seveda profitirala, ampak zato še niso zločinci, če so samo sprejeli domnevno ukradene darove, če pa so jih zakonsko v to prisilili s koruptivnimi sodnimi odločbami.

     • Krtača 20

      Ni izgovorov. Pomagala je cerkev in cerkev krši lastne zakone!

     • twin

      Veš kaj, daj ti name pripiši svojo hišo, ker meni je bog v sanjah rekel, da mi pripada že stoletja. Če pa nočeš, tudi v redu, saj se mi je samo sanjalo in kr tak mal to zahtevam, mogoče si bedak in mi boš res dal prav (dvomim, ampak upanje umira zadnje).

     • Krtača 20

      Če ti kaj ni prav, daj v proceduro postopek za nov zakon, razpiši referendum i dont care pa bo. Do takrat se pa drži zakona.

     • twin

      Saj se ga držim, kakor zakone pač razumem, čudna so pota gospodova.

     • Krtača 20

      Ti verjetno res, cerkev pa ne. Za začetek cerkev krši kar zakon iz ustave ki navaja da sta država in cerkev ločena.

     • twin

      Danes ja, nista pa bila ločena pred sto leti, ko naj bi bila cerkev oškodovana. Niti pred stoletji, ko je cerkvena inkvizicija oškodovala narod in jim s prevaro ter prisilo vse pokradla.

     • rabbit

      Potem ga krši tudi država ker od cerkve zahteva, da se podreja državnim zakonom in krši jih potem takem tudi svojim državljanom ker od njih ne zahteva ali so za cerkev ali za državo in komu potem smo zavezani plačilu davka državi ali cerkvi.

     • Lustrator

      Ločitev Cerkve in države pomeni, da se država ne sme vtikati v interne Cerkvine zadeve in obratno. Komunajzli pa to seveda razumete kot IZLOČITEV Cerkve iz države. Priznavate namreč le eno religijo in to je vera v stvarnika Tita in njegove marksistične preroke.

 • MEFISTO

  Ateistične in poganske rdečkarje moti izpovedovanje vere v enega Boga.

  Oni častijo Boga, ki v banki in davčnih oazah svoj oltar ima, rdečo zvezdo in zločinca Tita, ki je tudi mislil, da je bog.

  Prav nič se niso naučili od ruskega Putina, ki je na državno, da ne rečem celo meddržavno komemoracijo pripeljal s seboj cerkveni vrh in skupaj z njimi molil in se spoštljivo pokrižal s pogledom k Njemu v nebo.

  Samovoljni kandidat za generalnega sekretarja OZN Danilo Tuerk pa je takrat štrlel iz gruče telebanov in skupaj z njimi gledal v Putina kot bik v nova vrata.

  Putinu potem ni preostalo drugega kot da se je še enkrat pokrižal, priporočil Bogu te vole in prekrižal Tuerka.

  • bednick

   “Ateistične in poganske rdečkarje moti izpovedovanje vere v enega Boga.”

   Kaj je bilo prej, poganstvo ali krščanska vera?
   Kdo je posilil in zamenjal poganska božanstva s tvojo blesavo vero v enega boga?
   Koga in kaj naj bi torej nekaj motilo?

   • KIKI

    …In partija je tudi povezana z naravo, a njede?, saj so zemljo Slovensko komunisti
    močno pognojili s krvjo svojih sonarodnjakov !?
    Bednik, ali kako se že imenuješ sam, bodi raje tiho, če ne poznaš ne vere ne zgodovine
    naroda!

    • bednick

     Zgoraj sem spraševal MEFISTO.-ta, podpornika Vatikana.
     Ko bom vprašal kaj tebe, pa otresaj po mili volji.
     Zaenkrat pa, shut-up and dance!

     • MEFISTO

      Saj veš, da en bedak lahko vpraša več, kot se devetim modrim zdi vredno odgovoriti.

     • bednick

      Zgoraj sem odgovoril KIKI.
      Ne guzi se tukaj. Zgoraj imaš vprašanja, zgoraj odgovarjaj.
      A ponovim?
      Ate bomo naučil reda al ne!

     • tramal

      Res si pravi bednik in še bedanc povrhu.

     • bednick

      Ej, bedanc te kup z obleko vred.

     • steiermark

      Za koga pa se imaš bednik, da boš na tem forumu kar ukazoval in “dovoljeval” komentarje!

   • twin

    Krščanstvo se je k nam prikradlo ponoči, prišlo je tiho kot tat in počasi ukradlo cel slovenski narod.

    • Lustrator

     Še prej pa očitno vso tvojo pamet in osnovnošolsko izobrazbo. Slovenskega naroda brez krščanstva danes ne bi bilo. O nas ne bi bilo ne duhane sluha že v 10. stoletju.

    • karlina

     A bejz, jaz pa pravim, da KOMUNIZEM !!!!!!

    • sodnikisozločinci

     Potem pa je prišel komunizem, vljudno potrkal na vrata, rekel dober dan tovariši, vera je opij za ljudstvo in potem je cel slovenski narod postal avantgarda delavskega razreda. Avtohtoni, kuku!

     Zdaj pa so ti grdi revizionisti in revanšisti desničarski zmedli dobre ovčice, ki se spet obračajo h krščanstvu.

   • Lustrator

    Včasih smo bili tudi vsi evglene, a smo s časom evolvirali.

    Z vsem dolžnim spoštovanjem do stare slovenske poganske vere, slednja nima pomembnejše vloge pri konstituiranju slovenskega naroda. Slovenstvo namreč temelji na slovenskem jeziku, kulturi, predvsem pa katoliški veri in vrednotah, ki so našemu narodu dajale oporo v največjih zgodovinskih preizkušnjah ter nas umestile v srednjeevropski civilizacijski prostor. Ta “blesava vera v enega Boga” je postavila moralne in pravne standarde vsemu civiliziranemu svetu in je danes najbolj množična religija na planetu, kje pa je danes tvoje superiorno poganstvo? Kaj konkretno je doprineslo svetu?

    • bednick

     “Mojega” superiornega poganstva ni več, ker ga je zatolklo skorumpirano krščanstvo.
     Za vse kar si naštel zgoraj se zahvali Trubarju.

     • Lustrator

      Pa če ti povem, da ni blo nikakršnega “tolčenja”, saj se je krščanstvo oprijelo zelo hitro in temeljito, brez prelivanja krvi in prav zato je danes največja svetovna religija? Se ti zdi, da bi nekaj kar je vsiljeno in skorumpirano, obstalo 2 tisočletji? Niti enega desetletja ne.

     • bednick

      Zakaj otroci, katerih starši niso katoliki, se kasneje , ko odrastejo, nikoli ne včlanijo v krščanstvo?

     • Lustrator

      Se zavedaš kar si pravkar napisal? Po tvoji logiki, bi torej krščanstvo preživelo le eno samo generacijo – torej do trenutka, ko otrok odraste. Pa je res tako? Letno (prostovoljno) sprejme krščanstvo na milijone odraslih ljudi po vsem svetu – leta 2015 naj bi kar 10,2 milijona muslimanov prestopilo v krščanstvo: upam, da ti je jasno kaj to pomeni zanje.
      Ko govoriš o POSILJEVANJU otrok z vero, lahko kakšno rečeš še o posiljevanju otrok s hrano, vodo, materinim mlekom, zrakom, oblekami, streho nad glavo, izobraževanjem, jezikom,… Če je zate vera in nabor osnovnih vrednot ljubezni, solidarnosti, sočutja, odpuščanja, samoobvladovanja nekaj NEGATIVNEGA, potem s tabo nekaj ni v redu in vero potrebuješ še veliko bolj od vseh “posiljenih” otrok o katerih govoriš. Če pa se strinjaš, da sta vera in vrednote potrebni človeštvu in vsakemu človeku posebej, potem mi razloži zakaj bi nekaj tako lepega in NUJNEGA odrekel otrokom? Mar niso oni naš največji zaklad in porok lepše prihodnosti?

     • bednick

      ŠE ENKRAT( zadnjič):

      Zakaj POSILJUJEJO, družina in duhovniki, otroke z vero,
      se ne da počakat , da se človek , ko odraste, sam odloči?

      p.s.:
      nehaj nakladat. Evropa vedno bolj muslimanska.

     • karlina

      VELIK PODPIS

     • Lustrator

      Hvala. Zelo težko molče prenašam tako težke laži in manipulacije, tudi če gre za očitne provokatorje. V Sloveniji namreč opažam, da tako “razmišlja” velik del prebivalstva, morda celo večina (!!!). In proti tej mentaliteti se je potrebno boriti do groba, sicer bodo čez kakšno generacijo otrokom ob rojstvu v čelo vžgali rdečo zvezdo namesto svetih krščanskih zakramentov.

     • karlina

      Pa si res VELIK BEDNIK !!!!!!

     • bednick

      BOG je zabloda.

     • steiermark

      Bednik in zahojeni rdeči bedak!

     • steiermark

      Idiotsko vprašanje bednika je: zakaj se otroci katerih starši niso katoliki, koasneje ko odrastejo, nikoli ne včlanijo v krščansko cerkev? Bednik, zato, ker “včlanjevanje v vero, vsaj v Katoliško” ne obstaja! Lahko postaneš vernik, ne pa član partije….O tvojem posiljevanju z vero pa ti bom povedala samo to, da edini, ki ste vsiljevali in posiljevali z vero, ste komunisti, ki ste nasilno včlanjevali že majhne otroke, v pionirsko organizacijo, tisti starši, ki pa tega niso dovolili (nekateri Jehovci), so pa končali v zaporu. Ko so ti indoktrinirani , večina, pionirčki po “iniciaciji” v titovo vero , tudi s pedofiliranjem, postali polnoletni, so se pa naprej včlanjevali v ZK, da so lahko , kot janičarji, obvladovali vse okrog sebe! Zahojeni bedak si in ne samo bednik!

     • steiermark

      Bednik kot bednik!

    • karlina

     VELIK, PODPISAN PODPIS !!!!!!!

   • tramal

    Tako pameten si da boš rekel da so bili ateisti in komunisti že pred Bogum .Revež umsko pohabljen.

    • bednick

     Imaš prav.
     Bog ni vzrok ampak posledica.

   • steiermark

    In ti zahojena duša, najprej se pusti poučiti o pravi zgodovini , kjer izhaja, da so naši, več kot 4.000 let nazaj, predniki, slavili tri božanstva, ki so ekvivalentna našemu troedinemu Bogu – Oče Sin in Sv. Duh! Na kakšen način so pa naši predniki (ne vaši divjaki izza karpatov in cigani) sprejeli Krščansko vero, pusti se podučiti, da neboš še naprej neki smešen bednik!

  • KIKI

   Nič videli, nič slišali !… Ko so prišli nazaj v Ljubljano in šli žret na Brdo, jih je na vogalu gotovo
   čakala tovarišica Violetka , z lakajem Luko Mescem in z rdečo zvezdo prekrižala okužene
   rdečekravatarje, ki so se pustili versko onečastiti! -Še tovariš v krvavordeči majici , Janković,
   s svojim debilnim sinčkom, sta posrkala malo vere vase, pa jima jo je Tomička nemudoma
   zbila iz riti z rdečo zvezdo !!! Putin pa se je hinavsko režal in pogledoval v tla!

  • twin

   Pravoslavna cerkev nima vladarja, ne sodeluje z Vatikanom, avtoriteta katoliškega papeža njim ne pomeni ničesar.

   • MEFISTO

    Kje si našel papeža v gornjih globokih mislih?

    • twin

     Ene bo k Bogu popeljal papež, drugi bodo morali pa sami poiskati pot do njega, ampak v vsakem primeru vse poti vodijo v Rim.

   • rabbit

    Patriarh rusko srbske pravoslavne ali grške pravoslavne cerkve je pa najbrž mežnar.

    • steiermark

     verjetno res, pa pedofil tudi….

 • MEFISTO

  Bog je in tudi čudeži se dogajajo.

  Kako pa, mislijo idioti v Združeni levici in v še nekaterih strankah, da je vsesplošni zločinecTito za ene prezgodaj, za druge pa prepozno škripnil z desetimi prsti na rokah!?

  • Vera

   Dva so mu dodali , če je bil to res Joško Broz, če ne , kot se govori in piše, pa je imel Stalinov ” tito ” itak vse prste . Saj res, zakaj je tito nosil vedno rokavce ? ? ?

   • tramal

    Verjetno tudi zato ker je imel krvave roke in tako veliko krvi ni mogel sprati.

 • Olga

  Violina rdečezvezdaška si je zadnjič na komisiji, ki jo je sama sklicala na to temo, zabila avtogol! Rezultat 1:9 za ostale poslance, saj so glasovali PROTI njenemu umotvoru in sovražnosti do cerkve!

  • karlina

   TOČNO, sem gledala in bila enostavno zgrozena, kakšen gnoj je v ZL

 • MEFISTO

  Zakaj sem dejal, da je zločinec Tito umrl za ene prezgodaj, za druge pa prepozno.

  Ker je prehitro škripnil, ni videl kako sranje je ostalo za njim.

  Če se ne bi prepozno stegnil, pa bi nam bilo marsikaj hudega in slabega prihranjeno.

  judskih besed “stegniti se” sicer ne uporablja,t oda naš velezločinec si drugačne prispodobe za odhod s tega sveta ni zaslužil.

  • twin

   Jaz sumim, da je Tito to načrtoval,zgleda kot dolgoročna vizija.

   Kako je že rekel; neka, neka fašizam, biče poslije opet komunizam kad ljudi shvate šta se jim je dogodilo.

   (kar naj bo fašizem, bo potem spet komunizem, ko si bodo ljudje prišli gor kaj se jim je zgodilo).

 • baubau

  Presneto,Grosupeljčani:Zakaj pa se sploh opravičujete totalitaristom,butalci?!

  • fmg9

   Pa saj se nihče ni opravičil. Zakaj bi se?

 • Osti jarej

  …če bi rekla ,da se ne sme žegnat po šolah,ker to ni verski obred,bi pa vpili,da pa to sto% ni res…..in,da je vedno bil verski obred in ljudsko izročilo…..v resnici je ljudsko izročilo pogansko

 • Osti jarej

  ..a gre bavčaritate jutri z doba…dam

  • PLavi-mil

   JA,……………….

  • twin

   Kaj sem vam včeraj rekel? Prej bo zunaj kot Janša ali pa sploh ni na Dobu, a te tipe kdo vidi v zaporu? Aja, tisti isti mediji, za katere že leta nabijate, da lažejo in so pokvarjeni to trdijo, in vsi spet verjamejo.

  • KAPIBARA

   Pa ne mi rečt, da je samo sprejemni- anketni list izpolnil :-(

 • Vera

  Blagor tistim, ki trkajo in se jim odpre , blagor tistim ,ki prosijo , pa dobijo , toda gorje tistim, ki zavračajo blagoslov , ti bodo pogubljeni !

  • Gru

   Bla bla bla ;)

  • twin

   Saj so pogubljeni, ampak plačo in penzije na tem svetu pa le dobijo.

  • Krtača 20

   Jebeš vero ki grozi.

   • karlina

    ja, itak-muslimansko

   • xtc

    Ja rdeči đihat je vse bolj resen problem kot islamski-rekonkvista očitno postaja zadnji izhod iz zablod.

  • šmentanamuha

   Ja, to je res, bati se blagoslova…moj bog, kam smo prišli.

  • bednick

   Če to poveš kakšnemu plemenskemu poglavarju, se ti bo režal do smrti.
   Takale palijo samo pri ovčicah in nikjer drugje.
   Iz katere šund literature si pa to pobrala?

   • Vera

    Pri sveti maši poslušam že čez 70 let , zato vem .

    • bednick

     A ne bi bilo enkrat dovolj?
     A se ne naveličaš, eno in isto?

   • tramal

    Vnekem plemenu v afriki je turist antikrist vprašal starešino ,zakaj veruje v te pravljice iz svetega pisma pa mu je ta modro odgovori .Če nebi spoznal Boga bi danes tebe kuhali v loncu ,ker smo bili prej ljudožerci.

    • bednick

     bla,bla,bla,bla,bla

 • Osti jarej

  ..slovenija je šla v kurac tudi zato,ker so se dotični zataknili v letu 45….pa ne samo kakor desni…..vsi združeni so zgolj pri krajah….in izven dosega narodovih očkov…jp

  • twin

   Slovenijo so okupirali nacisti, ko kdo opozori na očitno dejstvo rečejo, da so bili fašisti nazadnje tukaj med svetovno vojno, da torej to ne more biti fašizem, mogoče mafija, sicer se ti zagotovo sanja.

 • Dostmamrecesije

  Tomička in cela Združena levica pa naj si čim prej kupijo avionsko karto za Severno Korejo in naj služijo svojemu idolu Kimu.

  • Krtača 20

   Po nazorih mu je bližji Janša.

   • tramal

    Spet si amortus pijan .Spet te preganja janša v tvojih blodnjah.

  • twin

   Vojne na balkanu bo enkrat konec, morda se bodo začeli počasi vračati v bosno in ostalo šiptarijo.

   • Norm Kinley

    Bojo ja. Polciviliziran cefur bo sel domov.. Kaj pa, krave past pa plenit sosednja plemena? Opicam je tukaj fletno, drhal socijalna se lepo slepa na Slovencih…

    • twin

     Slovenci se lepo šlepajo na slovenskih državljanih tretjega razreda, ko so jim prvorazredni incestoidni kanibali vse pobrali in pokradli, so seveda lahko začeli dobro živeti, na račun današnjih največjih revežev.

     Se pa zavzemam za višje plače v bosni,dokler ne bodo tam zaslužili bolje kot pri nas, se seveda ti nekdanji migrantje ne bodo vračali od koder so se k nam pritepli, med osamosvojitvijo.

  • Norm Kinley

   Naj gre v bosno v svoje pleme naprej krave past, cefurka nerazgledana… Mislim pa kaj je Slovenci, ena zabita prekurjena necivilizirana cefurka nam pamet soli?

  • karlina

   PODPIS

 • domovina mili dom

  Novinarji, povprašajte predsedniško kandidatko ali bo, seveda, če bo izvoljena, predsednica prvo ali drugorazrednih državljanov.

  • twin

   Državljane tretjega razreda se bo torej zatiralo, uničevalo in izganjalo še naprej, v nobenem primeru ne bodo dočakali svojega predsednika, kdorkoli bo izvoljen.

   • Olga

    Z vami bodo šli tja, od koder so prišli!

   • domovina mili dom

    V komunizmu so samo prvorazredni oligarhi in ostala drugorazredna raja, imenovana proletariat.

  • karlina

   Saj ne bo, niti slučajno, niti pod razno, niti v sanjah

   • domovina mili dom

    Točno to. Vendar vprašanje v medijih mora biti, da se osramoti ta hud****, ki se boji žegnane vodice.

 • Norm Kinley

  Ali mislite, da je tomicka prva v svoji celotni rodbini, ki je videla vodo iz pipe tečt, in kaj je to elektrika?

  • twin

   Da.

   • Norm Kinley

    Ali mislis, da njen tata na besedno zvezo “dober dan” se vedno, ceprav zivi tukaj vecino zivljenha, odgovarja z “molim”?

    • twin

     Sumim, da uporablja besedno zvezo “dobar dan”, molje ima najbrž samo v omari, tako da sem glede tega neopredeljen.

     • Norm Kinley

      Ti bom jaz povedal kako je v praksi. Dobar dan razume, dobEr dan pa dobis nazaj molim?.

 • Norm Kinley

  Dado dado prit dol, se grema sankivat! Ehmija ne mogu, tata mij zakleno sanko u kleto!

 • MEFISTO

  Jazbec, ki je bil ministrici za šolstvo najbolj nevaren tekmec, ni zbral dovlolj podpisov za kandidaturo.

  Zdaj bo po številu glasov sama na zadnjem mestu.

  • karlina

   EDINO PRAVILNO, tudi Tomića, oz. ZL ji je precej pripomogla k temu, hvala Bogu

 • Vera

  Volja ljudi se mora spoštovati , zato nam razni Lukeci, Violetini in Brenčičevi nimajo nobene pravice ukazovati in ne braniti blagoslova ! AMEN .

  • karlina

   TOČNO, Vera sem včeraj poslušala to sejo s Tomićko in Kordišem, nisem mogla verjeti svojim očem in ušesom, kakšen gnoj od gnoja je v DZ in sluzi mastno, na račun vseh drzavljanov. Sta pa oba ostala brez besed, ob besedah poslancev-Bah-Zibert, Janša, Horvat, Breznik, še poslanec, ki je iz SMC-Dragan Matić me je presenetil, ko je dejal, da je to nevarno dejanje, da se širi mrznja do kristjanov, poslanka, iz SMC, ki je vodila sejo, pa je tudi večkrat pogledala poslanko Tomić, če je z njo vse v redu, takšne je klatila.

 • Janko Gedlička

  2.tir, ki ga je sprojektiral dr. Duhovnik in za katerega vlada noče niti slišati, je znana cena, ,je nepremerno cenejši, je krajši, hitreje ga je moč zgraditi, lahko bi ga zgradila naša železniška gradbena operativa, samo za basanje udbomafije pa res ne ostane veliko; se pravi nas državljanov in naših potomcev ne bi spravljal na beraško palico.

  • karlina

   TOČNO

   • Janko Gedlička

    Se moram opravičiti, ne vem kako je mogel ta moj zgornji komentar zaiti še pod ta članek. Napisal sem ga za članek :Jim res verjamete? Najprej so vas prikrajšali za 200 vstopnic na košarkarskem finalu, zdaj vam bodo pokradli stotine milijonov s svojim zlatim tirom” Sicer pa je prikazan tudi tam.

    • Olga

     Nic hudega! Resnico je treba ponavljati, da se prime v Butalah!

    • samotoje

     Smo vzeli na znanje in ti odpuščamo. Damo ti tudi en plus.

 • Aton

  Saj komunizem je čisto v redu. Le vsi komunisti po vrsti so lopovi in barabe

  • Lustrator

   Korelacija je zgolj naključna :)

  • bednick

   Tvoja logika izhaja iz iracionalnega sovraštva do oblasti , zato ker niste na oblasti.
   Tvoj um je zamračen.
   Beri :
   Če je komunizem vredu, so tudi komunisti v redu. Komunizma ni brez komunistov.
   Lopovi in barabe niso komunisti.

   A ti je sedaj jasno, al boš še kar naprej vzpodbujal sovraštvo do komunistov?

   • Norm Kinley

    Gledam stare mamce in ateke, in dostikrat slisim tole frazo:samo crknjen komunist je dober komunist. Vedno so nas ucili, da poslusamo starejse, modre ljudi. Jaz sem to frazo vzel za svojo, in mi je tudi jasno, od kje taka modrost starejsih, razgledanih ljudi.

    • bednick

     S frazo so mislili PARTIJCE, ki pa nimajo veze s komunizmom in komunisti.

     • Norm Kinley

      Hmm, ti bom seenkrat citiral, ocitno imas probleme z dojemanjem. Z velikimi crkami:SAMO CRKNJEN KOMUNIST JE DOBER KOMUNIST. kje ti v tej frazi NE NAJDES KOMUNISTOV?

     • bednick

      ŠE ENKRAT:
      S KOMUNISTI SO PREPROSTI LJUDJE OZNAČEVALI PARTIJCE, TISTE KI SO BILI V PARTIJI.
      TI PA NISO KOMUNISTI.

     • Norm Kinley

      IN KDO SO TO BILI, KI SO BILI V PARTIJI? KAKO SO SE IMENOVALI? Pa peehsda, dej mi povej, a si tok zabit al se iz sebe norca delas?

     • bednick

      Imenovali so se komunisti, vendar to niso bili.
      Politični nateg in nč druzga.

     • Norm Kinley

      No, si le priznal .. Zakaj mesas drek, ce so stvari jasne za vse?

     • bednick

      Skoz ti to govorim, preber še enkrat.

     • tohuvabohu

      A ti bo bolj ustrezalo, če rečemo, da so bili levi fašisti?

 • tramal

  Saj ne moreš verjeti da se ti komunajzerji bojijo še žegnane vode. Ni čudno da so se štiri leta skrivali po goši.Kot hudič in kot komunist se enako bojita križa.,to je poštenja.

  • karlina

   TOČNO, sicer pa-zgornja slika pove vse-čista komunistična faca

 • garfi

  soros=KurĆan
  židje so dali svetu ogromno zla
  https://www.youtube.com/watch?v=f3jDczLCwAI&t=10s

 • Karmen

  Dragi komentatorji, dajte Angelci Likovič svoj glas, da bo lahko kandidirala za predsednico države. Nima dlake na jeziku, s svojo kampanjo pa bo še poskrbela, da se bo širil glas za stranko Glas za otroke in za družine.

 • Megatron Arrows

  Vsi populostični medi so nam pripovedovali, da je bil Asad diktator, katerega je bilo treba spraviti z oblasti z orožjem. A mislite, da bi Amerikanci z orožjem založili opozicijo tudi pri nas, ko bo na referendumu ugotovljeno da so ljudje z 64% glasov ZA drugi tir, torej kot vedno, zmaga tisti, ki šteje glasove. In to so naši diktatorji.

  • Olga

   Ljudje ne rabimo Američanov, da vam zmečemo kamne nazaj v vaše Antifa betice!

   • Megatron Arrows

    Olga, zamenjaj baterije v vibkotu in drugič napiši: … da zmečemo kamne nazaj v njihove Antifa betice! Glede na to, da ne maraš, da bi Američani založili OPOZICIJO, se bomo obrnili na Ruse.

 • mapu

  Jaz jo razumem, ona bi rada videla da jo blagoslovi kakšen imam.
  Čimprej volitve, da se rešimo takih deklin….

 • samotoje

  Postavljam čisto teoretično vprašanje in verjamem, da bo prispelo kar nekaj zanimivih odgovorov.
  Kaj bi se zgodilo, če bi kapljica blagoslovljene vode padla na ateistično, “preluftano” (na trajektu!) telo tretjerazredne igralke Violete Tomić?

  • xtc

   Si nor a si videl kaj se zgodi z vampirjem ,ko ga poliješ z blaženo vodico?

   • samotoje

    Videl, videl, v filmu Romana Polanskega Ples vampirjev. Uf!

    • xtc

     No tako je z njimi,pijejo kri narodu.

   • bednick

    Samo v filmu.
    A si ti veliko gledal risanke, ko si bil še majhen?

    • xtc

     Levi vampirji ob blaženi vodici dobijo opekline in popenijo,da jih morajo odpeljati na psihiatrijo.

     • bednick

      Keep-on-dreaming.

     • xtc

      Od kot se javljaš?
      Al urgence al psihiatrije-slednje bi znalo biti preje.

    • sodnikisozločinci

     Jaz sem jih, najraje pa Bitko za Drvar. Posebno tisti del, ko je nacistični ovčar Luks rešil svetemu Titeju življenje pred nacističnimi padalci. Še zdaj mi ni jasno, je bil ta pes kolaborant ali borec za svobodo.

  • učko

   Njena luftarka bi bla malo manj suha !

  • Norm Kinley

   Pomoje naredi pooooof, in jo dezintegrira v neskoncnost. Pooof, en cefur parazitski manj.

  • bednick

   Blagoslovljene vode ni!

   VODA = VODA
   H2O=H2O

   • xtc

    Žakaj se jo rdeči obsedeni z hudim duhom potem tako bojite,če ne škodi-seveda dobrim ne obsedenim pa?

  • tomven

   Nekaj podobnega kot z Wicked Witch of the West v filmu “The Wizard of Oz” iz leta 1939, nekje proti koncu…

   • samotoje

    Verjetno res. Ali pa s Sadamom Huseinom v Hot Shots 2 he he.

  • Okra tatoo

   Ja potem bi pa se ta kaplja razpršila v male kapljice alu celo v meglo in ta megla bi oprašila mojstra Brankota in ta bi se zaljubil, morda se celo je, ker tega krščanskega preluftanega ali pa nepreluftanega kosa ženske ne dobi doma. Ampak tak kot je, mora iskazati sovraštvo, drugače bi jo gasilsko poškropil nazaj, pa ne s sveto vodo, ali pač. Ker pa ni bil v stanju pravilne reakcije, je za odgovor nekoga pooblastil, tako kot je župan Verlić naročil provokacijo, ker ni dobil dovolj denarja ali pa ga sploh ni hotel, ker ni zodal javne šole, temveč neko privat kliniko.

  • sodnikisozločinci

   Češplja bi zacvetela! Cvet bi se odprl in roj čebel bi zadovoljno pil nektar iz njega.

 • xtc

  Pred dnevi sem se pogovarjal z znancem,ki je pri prijateljih videl kako huda je leva psihična bolezen,ki se je jo sin njegovih prijateljev nalezel na študiju in domačo sobo rspremenil v nek rdečo tempel s slikami Tita,Che ja ,Lenina,Kučana ipd derivatov herezije.
  Ko so videli sorodniki ,da regresira so poklicali exorcista,ki ga je najprej blagoslovil,no iz ust so mu tekle pene in treslo ga je iz žepa so padale titove,kučanove in slike revolucionarjev,ko se jih je dotaknila blažena voda ,so obledele.Po spovedi in izgonu hudega duha in zakurjenju hudičeve rdeče propagande iz sobe,je mladenič dobesedno zacvetel in postal spet stari normalen fant,ki se še danes previdno ugiba rdečehudičevi literaturi in propagandi,ki prinaša neverjetno psihično iznakaženost.Po tem je bil prerojen in vesel človek kar je še danes.
  Skratka blagoslov odganja hudega rdečega duha.

 • samotoje

  Združeni levici predlagam skupen ogled in razlago nepozabnega Monty Pythonovega skeča Spanish Inquisition (Španska inkvizicija), v katerem je moč videti izredno sofisticirane oblike mučenja neposlušnih kristjanov. Z ustrezno razlago bi ga verjetno lahko razumeli. Tudi trolom tu doli bi ogled prav prišel.

  • Pezde

   I didn’t expect a kind of spanish inquisition…..

 • xtc

  No sicer je drago ampak,je vredno.
  Iz tujine vsako leto naročim toaletni papir poslikan z titovo sliko in rdečimi rekviziti,ne morete verjeti,kako prijetno se je olajšti na školjki nad tem.

 • Pezde

  Te levičarji so prfuknjeni do konca. Blagoslov se zgodi v glavi oz v srcu, bi se reklo. Oni tako ali tako ne priznavajo v boga, razen v marxa. Kaj vraga imajo potem oni veze s tem, v kaj verjame nekaj staršev otrok, ki obiskujejo šolo, saj tako bog po njihovem ne obstaja? Aha, se pravi jih moti, ker niso pristaši NJIHOVE vere? Če bi Muslimani blagoslavili šolo, jih to verjetno nebi motilo. Hipokriti! Kadar pa FDV-jevci mlatijo prazno slamo, ni pa to noben problem.

 • luckyss

  Mene sicer tistih par kapljic vode ne moti, vendar šola ni last neke vaške skupnosti, ampak državna ustanova…In religije so ločene od države in prav je tako !!
  Naslednjič pa bo hotel šolo blagoslavljat nek Imam…
  Ko bo in kadar je šola zasebna bo seveda drugače….Lahko jo bodo škropili kolikor jo bodo hoteli…
  V okoljih z večinskim muslimanskim prebivalstvom pa jo bodo “blagoslavljali” mudžahedini…..Zaenkrat to še ni opcija, vendar glede na uvoz migrantov je to le vprašanje časa..
  Torej glejte na to z razumom in logiko…..

  • Rosso

   Žegnali so tudi bojno ladjo Triglav, glede strahu pred islamskim blagoslovom pa, bodimo vendar resni …..

  • sprehajalec

   Država ni dala za obnovo nič, župnik pa je dajal nadomestne prostore. Ko so ga ljudje prosili, naj pošprica, kar so zgradili, pa se je naenkrat zbudila država, češ kaj počne. Pa poslala inšpektorje za kazen, kot graščak nekoč biriče.

   očitno gre za boj za duše otrok, med ultralevičarji pri nas na oblasti in župnikom. Drugače takšne togote ni racionalno za razložiti.

   • luckyss

    Preprosto ste prebutasti, da bi dojeli, da s tem “špricanjem” sami sebi pljujete v skledo..
    Sem vam lepo razložil, a pač ne gre…torej lahko noč ovce..

    • xtc

     Ate je Milan dans že obril?Striženje je za leve konc.

    • sprehajalec

     Bolje biti potem tiho, pa župnika nagnati, pa ostati državljan drugega razreda, da bosta Brenčić in Tomić zadovoljni?

  • Norm Kinley

   Opica, iz katere luknje si ti prilezel? Poznas kaj Slovence, slovenski rod, ti je jasno zakaj so vsi cefutji za nas polcivilizirani in zakaj ste marksisti ocitne defektne opice, brez tradicije, kulture, brez doma. Kako zivis s sabo, ce si navadna zaostala marksisticna lupina? A si cefur mogoce, da nisi nikjer doma, nimas tradicije, nimas vrednot? Kaksna SPAKA pa si? Se bos moral pac sprijazniti, da so kristjani na vrhu prehranjevalne verige zaradi IDEOLIGIJE, ker uci pravilne stvari za zivljenje.

   • luckyss

    Ne govoriš o temi ampak kot je navada tukaj zgolj kozlaš..

  • xtc

   Da si butl ni dvoma,plačali so jo občani država ni dala ficka torej,v realnosti,država in birokrati so šudr,brez naroda,ki vse financuira in to je dejstvo,birokrate na minimalce in cesto.

   • luckyss

    Šole so državne ustanove..pika!!
    Če bi bilo drugače bi lahko vsak kurčev župan diktiral svojo “vizijo” učnega načrta..
    Šola ni zgolj stavba..tepci zagovedeni..

    • xtc

     Šole so last državljanov in ne birokratov-IDIOT.-država nima nič niti gole riti ne.

     • luckyss

      Seveda…tudi policija in sodstvo sta last državljanov…pa zavod za zaposlovanje tudi ;))

  • tohuvabohu

   Ti si res kreten. Niso religije ločene od države, ampak je ločitev med državo in verskimi skupnostmi. Kar je normalno, sicer bi obstajala samo ena državna vera. Vendar ločitev ne pomeni, da so verske skupnosti izločene iz javnega življenja. Nevladne organizacije so prav tako ločene od države, pa kljub temu neovirano javno nastopajo, lahko celo ustavijo Magne, da ne omenjam, da jih v glavnem plačujemo davčni obvezniki.

 • Norm Kinley

  Cifuti, marksisti, podobne opice brez druzin, brez tradicije….. Dajte se ze sprijaznit, da smo kristjani za vas na vrhu prehranjevalne verige, vedno smo dobro ziveli zaradi KRSCANSKIH VREDNOT, smo vas necivilizirane bebce vedno šopali v vsem, v nacinu zivljenja v nacinu moralnega dojemanja realnosti…. Meni se ni treba drenjat v garsonjeri med cefurji, ali zivet pod stanovanjem, v katerem zivi cela bosanska vas…. Meni ni treba v fabriko med cefurje delat, ker imam vse doma, delam doma, na svojem, z kapitalom, ki so ga moji krscanski predniki PRIGARALI po krscanskih vrednotah, IN SI GA OD KOMUNISTICNE DRHALI PO 30 LETIH PRAVDANJA KONCNO DOBILI NAZAJ, KER SO NAS PROLETARSKE OPICE OZNACILE ZA KULAKE, KAR JE VEDNO BILO NASEGA, nadaljujem tudi lepo slovensko dediscino, razvijam se, zivim clovrka dostojno zivljenje, IN TEGA MI NE BO NOBENA MARSKISTICNA POLCIVILIZIRANA CEFURSKA LOPOVSKA OPICA NE BO VEC VZELA!

  • luckyss

   V imenu križa je bilo pobitih na milijone ljudi…Inkvizicija, križarske vojne, Španci v Ameriki itd.
   Sedaj ste se malo potuhnili, ker so ljudje bolj razgledani in ni vsaka strela božji srd in vsaka toča delo čarovnic..
   Ste pa seveda nekatere ekstremne ovce ugotovile, da je najbolje, če vas pase ekstremen komunist ;)
   Brez zamere…nihče več vas ne jemlje več resno…

   • Norm Kinley

    Pa saj nocemo da se z nami karkoli ukvarjate, ti lepo zivi med cefurji v blokz, kjer imas celo cefursko vas nad sabo, uzivaj svoj standard, ne pa da stegujes roke po necrm, kar je zate vedno bilo in tudi bo znanstvena fantastika. Zivi po svojih vrednotah, saj sam ves, kam so te pripeljale, nas pa pzstite pri miru, luzerji nesposobni.

    • luckyss

     Živim na družinski samooskrbni kmetiji…
     Sem vegetarijanec že nekaj desetletij (še en razlog za zgražanje z vaše strani, čeprav je Jezus lepo povedal..Ne ubijaj)…
     Ko boste dosegli kar hočete…torej novo lokalno klanje , nikar potem ne hodite lačni in obupani krast na moje njive….JJ pač ni prodal čisto vseh kalašnikovk ;))

     • Norm Kinley

      Tudi jaz sem vegetarjanec. Ampak nimam nic prpti mesojedcem. Nimam proti nobenemu nic. Nekateri so pa imeli proti nam OGROMNO. zakaj? KER SMO IMELI, in kolikor se spomnin, so nas klali rdeci hlapci, ki so nam hoteli vse vzet, ker sami nikoli niso imeli. Daj vsaj osnove si postimaj, kdo je delal revolucijo nad nasim narodom in koga ter zakaj so morili ter jim v imenu zlocinske cefurske ideologije vse pokradli.

     • luckyss

      Saj pravim…problem so plašnice in večno vprašanje kaj je bilo prej ..kura ali jajce…
      Je bil prej Dolfi in potem klanje med belimi in rdečimi ali je bilo prej klanje in potem “nujna kolaboracija z okupatorjem”…;))
      Saj normalen človek sploh ne more več verjet kakšne ekstreme se greste tukaj…
      Klali in izdajali ste lasten narod v sodelovanju z največjo pošastjo zadnjega tisočletja…Pa še kar lajate…To je res nekakšen genetski fenomen ali pa povezan z egoizmom in pomanjkanjem altruizma ter IQja…žalostno res..
      Še dobro, da vas vodi komunist s trdo roko, da ne zbezljate predčasno ;))

     • tohuvabohu

      Tu ni nobenega vprašanja. Preden se je pojavil prvi domobranec, ste rdečkarji poklali več kot tisoč golorokih prebivalcev Slovenije. Vzročna zveza med komunističnim nasiljem in nastankom domobrancev je nedvoumna, pa če rdečkarji še toliko lažete in zamegljujete.

     • Norm Kinley

      Poslus, moji so bili tardeci, cesar me je globoko sram, bi bil pa ze cas, da malo preberes zgodovino, kdo je koga v imenu katere ideologije zacel pobijat…. Ti nimas osnov, ne poznas, trajbas se vedno zlagano zgodovino. Domobranci nastanejo kdaj? In kaj je bilo pred Domobranci? Lej, ne pametuj, ce tudi osnov ne ves…

     • luckyss

      “Ko je počeo rat” (iz filma “Ničija zemlja”)….Kot sem že omenil ..”kura in jajce”..itd..
      O tem se da debatirat tudi več kot 70 let..700 ali pa 7000 let..pa ne bo konca…

      Gre se za neke osnovne moralne principe …..
      Karkoli se dogaja, na kakršen koli način…Normalen človek ne more sodelovati z okupatorjem lastnega naroda..Ne moreš ti pomagati nekomu, ki pride v tvojo deželo z namenom okupacije in genocida…
      Pa saj nima smisla…imate blokado v možganih kar se kolaboracije tiče…
      Pa veste zakaj ?! Ker vas je v podzavesti do kosti sram za to dejanje…zato pa takšen “black out”…

     • tohuvabohu

      S kom bom sodeloval, je čisto moja odločitev. Tudi teroristično klanje je bila vaša odločitev. Vendar: ubijanje je po zakonu prepovedano, sodelovanje pa ne.

     • sprehajalec

      Ali je bila prej kura ali jajce?

      ta dilema v našem primeru odpade. najprej so bili komunisti, potem so se izlegli antikomunisti (MVAC).

     • Norm Kinley

      Imas INZ, je ze vse znano kdo je bil in koga je pobijal. Po imenih. Zato ne rabis se vedno partizanske zgodovine trajbat, ker si potem samo idiot.ni hujsega, da se v imenu protianarodne ideologije komunizma obrnes prori lastnemu narodu. To so bili izdajalci, in dolznost Slovenca je bila, da zasciti svoje ljudi pred temi izdajalci.

     • žemljazrak

      torej, a so bili tvoji:

      Norm Kinley • 2 dni nazaj

      “Poslus, moji so bili tardeci, cesar me je globoko sram,”…

      ali

      “Moja druzina je se vedno trdna, prava KRSCANSKA… ….., ker imam vse doma, delam doma, na svojem, z
      kapitalom, ki so ga moji krscanski predniki PRIGARALI po krscanskih
      vrednotah,

      nekako ne gre skupaj.

     • sprehajalec

      Vedno se mora desničar/rodoljub paziti levičarja. Ne sem ga spraviti v slabo voljo. Bolje, da da mir.

     • luckyss

      Če ne boš kradel po mojih njivah, se nimaš česa bati…
      Torej, če ne boš ponoči lazil okrog “bajte” z nožem v roki, kot vaši predniki, te tudi naj ne bo strah…
      Upam, da si “skapiral” pa lahko noč…Res je naporno vse tole..prej bi kuro naučil lajati kot vas logike in objektivnosti..

     • sprehajalec

      Nisem skapiral, ker ponoči so okoli bajte lazili levičarji, pa jo potem ucvrli v gozd. Upam, da si razumel vprašanje? Tudi Miha Marinko je naredil kariero kasneje, pred vojno je bil pa kurji tat. kot lisjak se je ponoči splazil do kurnika.

      Objektivnost je bila 72 let. Sedaj, ko se pa Nova pojavi, pa taisti levičarji apelirajo na objektivnost. Kje si bil prej z objektivnostjo?

     • Norm Kinley

      Ta logika je tudi meni cudna, saj so levicarji kradli kristjanom. To, kar trdi luckys, je oksimoron.

   • sprehajalec

    V imenu križa je bilo pobitih na milijone ljudi…Inkvizicija, križarske vojne, Španci v Ameriki itd.

    Pozabil si v tej druščini omeniti Volkuna, Kajtimarjevega sina. Pa pobijanje.

    Ultralevičar-Komunist ti bo vedno serviral Corteza, pa Voljkuna, pa križarje. Nikoli ti pa ne bo omenil oddelkov NOB in Knoja, pa Puklastega Miho. Pa Bračiča, Majorja Mitjo. Ker to so bili pa višji cilji seveda.

 • Olga

  Le kaj bi levičarji brez laži, podtikanj, manipulacij, zločinov, sovraštva do drugače mislečih, sovraštva do vere, nenehnega iskanja domačih in tujih sovražnikov? Izginili bi, saj nimajo pokazati nič! Za njimi ostajajo samo zločini, nepregledno število smrti nedolžnih ljudi in trpljenje!
  Vsi na volitve! Volimo desnico in postanimo normalna, varna, bogata, pravna in spoštovanja vredna država, ki bo nudila dom poštenim in delavnim ljudem!

  • luckyss

   Le kaj bi desničarji brez lazi, podtikanja, manipulacij, zločinov, sovraštva do drugače mislečih, sovraštva do humanistov, nenehnega iskanja domačih in tujih sovražnikov? Izginili bi, saj nimajo pokazati nič! Za njimi ostajajo samo zločini, nepregledno število smrti nedolžnih ljudi in trpljenje!

   • sprehajalec

    Desničarji zločine, ha, ha, ha. Kdaj in kje?

    Agrarni komunisti Rdeči kmeri, so likvidirali 2 milijona svojih državljanov nedolgo nazaj z nekonvencionalnimi sredstvi (PVC vrečke, metanje krokodilom, utapljanje itd). Delavski socialisti so likvidirali 6 milijonov Judov itd.

    Ti pa o zločinih Volkuna, Kajtimarjevega sina in Corteza? Imaš kaj novejšega? Daj malo update.

    • luckyss

     Sem prištel še šefa Dolfija zraven, pa tudi njegovi slovenski hlapčki so morali večkrat brusiti od vneme skrhane nože…

     • sprehajalec

      kako je sam sebe in svojo stranko imenoval šef Dolfi? Si že kdaj videl desničarja socialista?

      kako smo že rekli, ni komunistov – ni antikomunistov. Je potem tako, kot je bilo na norveškem.

     • žemljazrak

      Če pa je Dolfa preganjal komunjare. Si že videl levičarja, ali socialista, ki bi preganjal komunjare?

     • sprehajalec

      Dolfa je preganjal tudi levičarje socialdemokrate. Levičarji komunjare so preganjali tudi socialdemokrate in delavske socialiste.

      Si že videl levičarja, ali socialista, ki bi preganjal komunjare?

      Levičarji Anarhisti v Španiji so jih ubijali komunjare, če so jim prišli v roke. In obratno seveda v veliko večji meri.

     • žemljazrak

      se pravi totalna štala. oz. kaos. ker v štali je vsaj nek določen red.

     • sprehajalec

      levica ruši in razdira, samo v kaosu revolucij se lahko povzpne na oblast.

      Es zittern die morschen Knochen
      Wenn alles in Scherben fällt,

      Stare kosti trepetajo, ko se vse drobi v črepinje, so peli revolucionarni delavski socialisti nekoč v nemčiji.

     • steiermark

      Ja, pod titom jih je ogromno končalo na Golem otoku, komunistov, namreč! Zakaj je potem ta rdeči pedofilski morilec preganjal svoje – komuniste….

     • Darth Vader

      pa kolikokrat je treba polpismenim “strokovnjakom za zgodovino” še razložit, da je Dolfi drkal na nacionalni socializem, kateri je zavračal tako demokracijo kot Marxizem in Nemčija je bila v obdobju 1933 – 1945 v DIKTATURI NACIONALNEGA SOCIALIZMA……in Dolfi je bil nacionalno-socialistični bog v katerega s vsi verjeli (vsaj na papirju)…..njegovi kasnejši ekvivalenti so: Tito, Chavez, Maduro, Kim Jong Il, Kim Jong Un…….in veš kaj je vsem tem skupnega? Socializem……in veš kaj je državam, katerim je vladal/vlada kdo od zgoraj naštetih? So vojaške diktature v katerih najkrajšo vleče narod in kritično misleči posamezniki (če so še živi)……

     • steiermark

      Razlika med Dolfijem in drhaljo, kot je tito, čavez, maduro, kim jong II. ….. je v tem, da je Dolfi postal priljubljen v 30 letih, ko je Nemce reši bede, ki je ob svetovni krizi, 20. letih iz Amerike prišla v Evropo in izbruhnila tui v Nemčiji……Ljudje so naenkrat imeli delo, bili pošteno plačani zanj, dobili hiše, stanovanja, medtem ko klinčevi pedofili, kot je tito in ostala levaška drhal, tudi stalin, so pa prinesli samo gorje in uničevanje, ropanje itd. siromašenje ljudstva…..Torej, tudi v Nemčiji so morali biti ljudje tiho, v kolikor se niso strinjali z Dolfijem, vendar siti in na toplem, medtem ko smo mi, pod mrhovinami, kot je bil tito, stalin itd. smo morali biti tiho, s praznim želodcem in prezebli, brez strehe nad glavo, medtem ko so bila stanovanja rezervirana za rdečo drhal in ćefurje, ki so v vsem imeli prednost pred Slovenci in še jo imajo, celo komandirajo nam, ponovno!

   • Janez

    Daj !
    PLAČANI BLEFER !
    Povej raje – zdi se? DA SI TO NEUMNOST – NAPOL ALI PA ZELO PIJAN !
    Ti?
    SI KUPLJIV ČLOVEK – SE ZDI ?
    Daj – končno nam zaupaj ? PO? Koliko “centov” si kupljiv.?
    In.
    Kdo za vraga je ta ? Ki ti – brez smisla – plačuje ? L.r. J. KOMENDA

   • MEFISTO

    Staršev se spomni in trpi brez miru.

   • Tnček

    ti sploh nimaš razčiščenih pojmov, kdo je levičar in kdo desničar.
    Moral bi si napisat na roke, katera je desna in katera je leva. Mogoče boš do volitev to pgruntal!?
    Ps: leva je vedno nasproti desne, ( toliko da se boš lažje naučil).

 • cosmosjasnovidec

  Kljub vsemu mi pa ni jasno kako se tale spakarska grdoba “tomička” z takim podganjim ksihtom kaže v javnosti,da je ni sram kako je grda.
  Ćefutarji res nimajo nobenega respekta kulture pa tako ali tako ne poznajo.

  • T-Rex

   ona misli , da je najlepša na svetu, pač samovšečna levaška pizda

 • Hun

  prav ali ne prav…jst ce bi zivel kje na vasi bi nagnal vse lublanske uradnike naj pametujejo in se prodajajo na svojem teritoriju velemesta

 • andreas82

  Uhh čudno, ljudje na podeželju celo v cerkev še hodijo, tega Makovec Brenčič ne ve, pa bi lahko, saj je vendar iz pristnega kmečega borovniškega okolja hehhe, kako moraš bit to omejen, da te en župnik v eni zakotni vasici tako zmoti, da greš in sklicuješ ene seje haha, od dol je pa ne pozna slovenske kulture pa tega, tudi veselice pa so tam župniki, kdaj dejmo sklicat hitr eno sejo hahaha

 • Janez

  MALO ZA ŠALO MALO ZARES !
  GLEDE NAŠIH SEDANJIH PO-TITOISTIČNIH POKOMUNISTOV PREDLAGAM !
  “TITOISTIČNO METODO”
  ZA
  ODPRAVO PRIKRITEGA A NEVARNEGA ,
  DO RKC SOVRAŽNEGA NASPROTOVANJA S
  STRANI – DANES POTITOISTIČNIH SLO POKOMUNISTOV,
  KI
  SO BILI VKP B S T A L I N I S T I – KOMUNISTI – SKRAJNO SOVRAŽNI DO KRŠČANSTVA !
  PRED MARŠAL BROZOVO – ZELO ZNANO
  “POLIT NASILNO PREVZGOJO” NA GOLEM OTOKU !
  Maršal Tito je s “prevzgojo na Golem otoku” očitno ?
  LE “NASILNO PREUSMERIL KOMUNISTIČNO LJUBEZEN S STALINA NA SEBE – NA ” TITA”?!
  ZDI
  SE PA,
  DA PREVZGOJA NA GOLEM OTOKU – N I – N I Č !
  – ZMANJŠALO
  – S O V. R A Š T. V O !
  DO KVALITETNE KRŠČANSKE VERE
  PO NOVEM
  TITOISTIČNIH !
  ZDAJ 2017 POTITOISTIČNEM KOMUNISTOV – zdaj imenovanih SD, SMC, DESUS, ZL !
  TO
  “NEZMANJŠANO SOVRAŠTVO – MORDA TUDI SOVRAŽNI STRAH ” ?!
  NAŠIH
  POKOMUNISTOV – PRED NEDVOMNO
  KVALITETNO
  IN V SLOVENIJI TRADICIONALNO RKC VERO.
  PREDLGAM
  – MALO ZA ŠALO – DODATNO GOLO-OTOŠKO ” PRILAGODOITEV SOVRAŽNEGA ODNOSA V NORMALEN ODNOS NAŠIH POKOMUNISTOV – NA OK RKC VERO !?
  TER
  MALO ZA RES – PRECIZACIJO, BOLJ NATANČNO OPREDELJEN ODNOS
  MED
  RKC VERO IN ŠOLSTVOM.
  Po Parlamentarni poti seveda. TO PA RESNO PREDLAGAM ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  JAZ NISEM ČLAN NOBENE STRANKE, PIŠEM OD NIKOGAR NAROČENO, NIČ PLAČANO.
  Pišem le za uveljavitev korektno, na parlamentarni način poboljšanja razmer v R. SLO..

 • Janez

  MI !
  SLO DOMOLJUBNI SENIORJI !
  Smo pa – danes ( četrtek)
  samoplačniško obiskali SEVNICO IN JEDLI – T.I. ” M E L A N I J I N O TORTO”
  GRE
  SEVEDA ZA TORTO – POSVEČENO – vrli, pogumni in verni MELANIJI TRUMP.
  ZELO
  DOBRA JE. Tudi par cerkva smo obiskali itd. ! L.r. J. KOMENDA

  • Mate

   Vrlo melanijo ki si je dala ime in priimek spremenit, da jo nebi povezovali z Slovenijo! Hahaha si ti razgledan…. B U M B A R!

 • Oregon

  kam smo prišli, da nam ena violeta vsiljuje svoj sprevržen način življenja. Že videno v drugih sferah. Upam da se makovec uplini na volitvah. Itak se bo!!!

 • MEFISTO

  Do zlate kolajne smo pa le prišli z božjo pomočjo, čeprav je cerkev ločena od košarke.

  • Vojteh Dovč

   ma ja –gledal vse tekme pa ga nisem opazil…verjetno bom mogu k okulistu.
   še vedno rečemo,da je bila publika 8.,6. 12. igralec.

 • Kosobrin

  Spoštujem kulturno dediščino, verujoče, tudi naša družina hodi v cerkev k maši, toda, kako ne spregledate, da ta cerkveni obred ne sodi v osnovno šolo. Blagoslov z molitivjo je cerkveni obred. ( blagoslòv -óva m (ȍ ọ̄) 1. rel. prošnja za božjo naklonjenost, včasih z obredno kretnjo: dati, dobiti blagoslov; dvigniti roke k blagoslovu; materin blagoslov / apostolski blagoslov papežev // v krščanstvu obred z znamenjem križa: blagoslov z monštranco) Tudi če so krajani tako želeli – vsi niso verni ali so pripadniki druge vere. CERKVENI OBREDI IN MNOŽIČNA MOLITEV SODIJO V CERKEV!

  • MEFISTO

   To je splošno znano, da ste pri vas silno bogabojči.

   Sosedom ste po svoji pobožnosti celo za vzor.

   Le božji blagoslov se vas nekako izogiba.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!! ČE HODIJO V CERKEV, ŠE NI NUJNO DA NISO TO CEREMONIALNI VERNIKI , KATERI SO OD BOGA SKORAJ TAKO ODDALJENI KOT ATEISTI … Žal.

  • Franjo Trojner

   Ti, ti mali kristjanofob si se zopet zlago, ti da si Cerkev od znotraj vido??? Čuj kaj boš radio Ognjišče, ker se tam moli na glas in v eter tudi prepovedo? Kosobrinček nea drezaj tja kjer te nea srbi, raje idi k župniku se mu spovej in za svoje grehe zmoli 100 000 zdravih Marij, pa ti bo koj lažje in lepše pri srcu.

   • Kosobrin

    Veš kaj, Kosobrin nikoli ne laže. Vem pa, da je tebi to, kar sem napisal, težko razumeti. Da boš vedel, imam vse zakramente, prav tako moji otroci in ne boš me takole blatil! Veste, vsi, ki hodijo k maši, ne ljubijo SDS in njegovega vodjo! Je veliko razumnih!

    • Xbit

     Kljub vsem “zakramentom” še zato nimate pravice vernih ljudi in Cerkve odrivati na rob družbe. Hočete biti bolj papeški od samega papeža… Moli se tudi drugod ne samo v cerkvah. Očitno po vaših besedah sodeč doma svojih otrok niste naučili-učili moliti? Ko bi vsaj pol toliko bili goreč “pripadnik vere” katere vseh zakramentov ste lastnik bi bilo tudi bolje za vas. Tako pa ste zagovornik neke tehnokratske ustavne določbe (neživljenjske – nepraktične). Upam, da vas “moti” le vaša poklicna deformacija, ki je značilna za uradniške tehnokrate in da je pod uradniškim “oklepom” (masko) tudi dobro, pošteno, verno srce. #STOP_NEGATIVI Pozdravljeni!
     PS: Priporočam gledanje manj etabliranih medijev, ker je vaše sovraštvo do Janeza Janše neosnovano in napihnjeno s pomočjo le teh medijev. Zakaj ima Janša toliko kazenskih pregonov? Ste se kdaj vprašali? Ker je nasprotnik te bande kleptomanske, ki se je nismo znebili leta ’91 z lustracijo in so še dandanes cokla razvoja Slovenije.

     • Kosobrin

      Na rob družbe so odrinjeni tisti, ki nočejo blagoslova v osnovnih šolah. Lahko bi darovali mašo za ta namen, za dobro delovanje šole in uspehe učencev v njej. Ne pa, da se vse to dogaja v prostorih državne osnovne šole. Tako ne gre. Cerkev je zaenkrat še vedno ločeno od države. Tako so hoteli državljani in tako naj bo. Ustava je najvišji zakon v državi. Menim, da je to nasilje nad tistimi, ki živijo po zakonih druge vere in do ateistov. Vsak naj moli k svojemu bogu in v prostorih, ki so za to namenjeni.

     • Kosobrin

      Vi kar bodite v svojem svetu, jaz bom pa v svojem. Jaz nikogar ne sovražim, samo povem tisto, kar mislim. Tako kot vi.

     • Tnček

      BRAVO !!

  • Tnček

   Osebno grem v cerkev samo za kakšnim pokojnikom, toda tvoj komentar mi gre na bruhanje !!

  • Kapodistrias

   Kako to, da Dragića niste izključili iz reprezentance, ker nosi križ in se pred tekmo pokriža? Pa Maribor Tavaresa. Zakaj se ne greste še ločitev cerkve (vernih) od športa? In ta Brenčička naj bi bila še predsednica države. Kaj smo res že čisto na tleh?

 • MEFISTO

  Ločitev države in cerkve se pri nas razlaga ekskluzivno ideološko in v nasprotju s kuturo naprednega sveta.

  Kaj je pravzaprav država?

  Laično povedano je država oblast nad določenim teritorijem in prebivalci, ki živijo na njem, ki jo prisilno izvaja s predpisi.

  Cerkev je torej ločena le od oblasti kot je to urejeno v vseh državah naprednega sveta, razen pri naših največjih prijateljih na Jutrovem.

  Odrivanje Cerkve na rob življenja v državi je necivilizacijsko ravnanje, skregano z zdravo pametjo, in škodljivo.

  Nič, kar se dogaja na določenem teritoriju, ne more biti izločeno iz občestva.

  Še posebej se to ne smelo zgoditi v Sloveniji, ki je še posebej potrebna Božjega blagoslova.

  Rdečkarji, med preprostim ljusstvom se ni po nepotrebnem izoblikovalo pregovorno vprašanje: kod ste hodili, ko je Bog pamet delil?

 • MEFISTO

  Ne samo Cerkev, iz ravnanja koalicijskih strank v državnem zboru je nedvoumno postalo jasno, da je tudi pamet ločena od države.

  To je realnost, ne ideološki konstrukt.

 • Franjo Trojner

  Levica zapravlja, desnica gradi!

  • Vojteh Dovč

   to pa maš prav!?

 • Janez

  Ja, ja !
  Ta dva – ZL – IZOVCA !
  IZ
  MIZERNE POKOMUNISTIČNE OZ IZ “NEOSTALINISTIČNE” ” STRANKE – ” Z L ” !
  ” Z L ”
  IZHAJAJOČE
  IZ ?
  IZ EX ZLOČINSKE KPS, ZKS !

  Pa
  ŽE NE BOSTA – GNJAVILA IN “MORILA” !
  NAS
  ZAVEDNIH IN RKC VERNIH SLOVENCEV !
  Ta
  ZK LUKA MESEC – JE IZGLLEDA – ” Z A S V O J E N ” !
  PA
  NE SAMO
  Z ZASTARELO, POLIT ZLOČINSKO EC
  X STALINISTIČNO KOMUNISTIČNO KPS, KPJ, ZKS, ZKJ ZOČINSKO- MORILSKO IDEOOLOGIJO ,
  TA
  ZL – LUKA MESEC – KAŽE ZNAKE, NGNJENNJA K “ZASVOJENOSTI” – TUDI Z A L K O H O L O M.
  SEM
  ŽE PISAL NA TEM OK DOMOLJUBNEM PORTALU !
  Da
  SEM
  ZL – LUKO MESCA – VIDEL CCA 2 MESECA – NAZAJ !
  Kako je
  V LOKALU “PELIKAN” POD STAVBO METALKE V LJ !
  Kako je zlahka
  V KRATKEMM VEČERNEM ČASU POLETNEGA DNE – S P I L !
  KAR

  T R I VELIKE VRČE – P I V A !

  Kar
  JE NENAVADNO – ZA TELESNO NEKORPULENTNEGA MLJŠEGA ČLOVEKA – KOT JE – LUKA M. !?

  Torej !
  NAJ ZL LUKA MESEC RAJE – DOPOLNI SVOJE – ZNJE – O VAROVANJU – SVOJEGA LSTNEGA ZDRAVJA !
  Preden v čemerkoli – ” soli pamet” – nam zdravstveni in domoljubno ozaveščenim Slovencem.
  Zlasti
  ZL EX KP, ZK ” DELAVCE BAJE PODPORNA IDEOLOGIJA” – HA, HA !
  JE ČISTI ” OBUP” – ČLOVEŠKE “MALO-PAMETI”.
  Posodobijo
  NAJ Z REALNIMI ZLOČINSKIMI VKP B, KPS, KPJ
  – DEJSTVI O ZLOČINSKIH “NE-DELIH” S T A L I N A, T.I. MARŠALA TITA&COMP. !

  – Z DOKAZANIMI – DEJSTVI NAJ POSODOBIJO – SVOJO OD STARIH EX KP, ZK “ZLOBNO” INDOKTRINIRANO ”
  – MALO ALI “NIČ- VEDENJE=POZNAVANJE” !

  STALINOVIH IN KPS, KPJ ZLOČINOV !

  NAD PREBIVALSTVOM NARODOV, KI SO JIM VSILJEVALI ” BEDNI KOMUNIZEM” L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  O
  ZL – POSLANKI V. T. – SE MI NE ZDI VREDNO – IZGUBLJATI BESED.
  SVOJE SKRAJNO SLABO POZNAVANJE KOMUNISTIČNE ZGODOVINE IN 2. VOJNE – JE ŽE – JAVNO ” DOKAZALA”
  Npr.
  S “lavno” izjavo : “mi smo se borili” . ZA POSLANKO NESPREJEMLJIVA ? “Hotena” neinformiranost ?

  • Mate

   A si ti Kitajec?

 • šmentanamuha

  Početje ministrice in kandidatke za predsednico Brenčič je žaljivo do skupnosti, ki je sama zbrala denar za izgradnjo šole, ob tem pa ministrstvo ni hotelo primakniti ničesar. Da nekdo kriminalizira blagoslov, mora biti duhovno mrtev. Zombi. To so levičarji – duhovno mrtvi prazni ljudje. Kako je Tomički uspelo to povezati s pravico do splava (rekla je prekinitve nosečnosti), ve samo ona, rdeča zombi krava…joj, kak grdo govorim, ampak res njena socrealistična retorika je za popizdit.

  • Tnček

   komunisri + fašisti + nacisti = ogabni trojček, to so si bratje !

 • steiermark

  Raznorazne srbske kozje pastirice in čobani, bi hoteli, potem, ko v 20. letih srbi niso uspeli uničiti Rimokatoliške pripadnosti slovenske cerkve, popolnoma prepovedati in uničiti! Naj raje gre ta kozja pastirica v Venezuelo, delat družbo smrdljivim zločinskim komunistom, ki so klavci in roparji svojega naroda, tako kot je bil tito za našega!

  • Valter BraniSlav

   Vecna slava Josipu Brozu. Toliko je dobrega storil za nas da bo večno živel v naših srcih.
   MI SMO TITOVI – TITO JE NAŠ

   • Zgornji

    Jaz se samo spomnem, kako “dobro” Inflacijo nam je naredil po koncu njegovega vladanja z njegovimi nasledniki …

    • Valter BraniSlav

     Socialna drzava vedno pripelje do stagflacije – kombinacije stagnacije in inflacije – ki je zadavila prav vse socializme. TITO ni bil izjema pac pa pravilo.

   • Kapodistrias

    Ti ga kar imej, jaz pa za enega največjih klavcev (ljudi, ne prašičev) na svetu nočem niti slišati .

  • primsek

   Čita Štrovs, klečat na Mein Kampf in tih bit

   • Steiermark

    Kaj zopet bluziš, čitek štrovs, še vedno se predstavljaš, kot pravi pripadnik vaše, opičje rase, ki nam greni življenje…..za nameček ste pa še potomci tistih opic, ki evolucije nikoli niso dočakale…..divjaki in turški hlapci!

 • Vojteh Dovč

  vse vojne so verske. vera je kriva za vse za dobro in slabo na tem svetu. kaco!

  • Zgornji

   Mal si pomešal vseskupaj …
   A je bila vojna za Slovenijo 1991 tudi verska ?

   • Vojteh Dovč

    Ja

    • Zgornji

     Aja ? A nas je Jugoslovanska Narodna Vera napadla, ali Jugoslovanska Narodna Armija ??

  • lokec

   Ali bo vojna v Severni Koreji tudi verska.

 • Valter BraniSlav

  Kje je bil protest levih ob odprtju dzamije v Ljubljani?

  • Zgornji

   So bili zgleda nekako versko strpni , ne tako Nestrpni kot so mohamedanci v njihovih deželah , ko gre za obratno situacijo … !!! ! !!! No, ali pa so bili versko Leni … kar je tudi možno, ker jih je precej takih tu zdaj …

 • PLavi-mil

  Violeta ,Brenčička, Združeni lunatiki, boste kaj protestirali proti grožnjam Poriča?

 • škale

  na Jesenicah bo prišel blagoslovih osnovno šolo imam. potem bo razložil Grimsu in ostali ksenofobni golazni, ki se zbira pod Beranekovim domobramskim mobilizacijskim plakatom, da je opozicija, ki se boji obrezancev, paranoična in kup janšističnega dreka. je p k sreči Lahovnik, bandit iz TEŠ 6 , končno pokazal, da je janšist, nekateri iz Škalske kotline smo to ves čas vedeli : neoliberalizem = neoklerikalizem + fašizacija

  • Terminator

   Ti si pa sigurno pofukan čefur,pa še kurčev muslič zraven,crkni čimprej!

   • škale

    ti si pa slovenski domoljub, ki se zbira pod panterjem z graškega grba, za katerega nepismeni vajenci in polinteligenti trdijo, da je karantanski. vidim pa, da te ni nihče in nobena pofukala, ni čudno, da potem vse potentne zmerjaš s čefurji in pofukanci, devičnik janšistični

    • Kapodistrias

     Zarukani kreten!

  • Brutus

   Ojej, ojej! Kaj levaki ne premorejo kaj boljšega od komentarjev levega nano intelektualca škaleta? No, a vidite kaj stori štiri generacije partijske negativne selekcije!

  • Kapodistrias

   Kreten!

 • izrojena orbanovska desnica

  Za orbanovske tretjerazredne klerofašistične madžaronske prostitute je vse skrajno, ker nimajo uvida v lastno početje, ki je res skrajno. Vodeno s strani motenega človeka, načrt za klerofašizacijo pa je naredil peder sadist Rode

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!