fbpx

Politični škandal v Carigradu? “Slovenski politični vrh nam je odvzel 200 kupljenih kart za finale in nas poslal na stranske tribune,” trdijo navijači!

Foto: Vlada.si. Miro Cerar in Maja Makovec Brenčič.

Po socialnem omrežju Facebooku že dva dni kroži novica, ki bi, če bi se izkazalo, da je resnična, zgodovinsko košarkarsko tekmo med Slovenijo in Srbijo spremenila v pravo politično farso. Če gre namreč verjeti zapisom več desetin uporabnikov omrežja, ki trdijo, da so informacije dobili neposredno od slovenskih navijačev iz Carigrada, naj bi 200 kart na tribunah dobili slovenski politiki in pomembneži, ki naj bi z zasebnimi leti nocoj prispeli v največje turško mesto na finale Eurobasketa. Slovenski navijači naj bi tako dobili svoj denar povrnjen, poslali pa naj bi jih na stranske tribune, saj na glavni pač ne bo prostora za vse. Slovenski košarkarski ljubitelji so ogorčeni, predvsem tisti, ki so Gorana Dragića in ostale spremljali že v Helsinkih na Finskem v skupinskih bojih, potem pa svojo pot nadaljevali še v Carigradi.

“Delite to, da te slovenske sramote ne dopustimo in pustimo prostor ljudem, ki so s srcem zraven od začetka pohoda na zlato. Ne pustite, da bi se politika bahala z znojem naših igralcev. Hvala,” se glasi samo eden izmed številnih zapisov, ki jih je na Facebooku moč prebrati v zadnjih dveh dneh, oziroma od takrat, ko si je Slovenija z epsko zmago nad prvaki Španci (92:72) zagotovila svoj prvi nastop v finalu kakšnega velikega košarkarskega tekmovanja.

Zdi se, da si škandalozne novice iz Carigrada ne želi objaviti noben od velikih slovenskih medijev, edino Bojan Požar je novico delil na svojem uradnem Twitter profilu. Če je resnica resnična, to pomeni, da se navijačev ne bo slišalo navijati tako, kot bi se jih na glavni tribuni. Po naših podatkih so številni v Carigrad prinesli bobne in druge navijaške rekvizite, zdaj pa bodo morali vse skupaj preseliti na stransko tribuno. Menda je turistična agencija Kompas dobila takšna navodila iz slovenskega vrha in so navijačem karte preprosto zamenjali. Na njihov argument, da na stranski tribuni ne bodo mogli popolnoma razgrniti velikanske slovenske zastave, so jim v Kompasu (ena izmed vodičk) odgovorili, “da zastava ni tako pomembna”.

https://twitter.com/BojanPozar/status/909402097338212352

Ena izmed uporabnic Facebooka je na svojem profilu zapisala tudi naslednje: “Po izjavi Saše Dončiča, naj vlada časti par avionov za navijače, se je naša politika odzvala, da v proračunu ni denarja, ki bi bil namenjen za to. Se pravi, če tega denarja ni, so si mogli gospodje kupit karte, kot vsi ostali, privat. In če je privat, potem za vse veljajo ista pravila. Ne moreš kupit, kar je kupil že nekdo drug. Ne, ampak ne v Sloveniji, pravni državi. Tam se karte vzamejo kar na silo, oz. navijačem bo onemogočen dostop do njihovih sedežev, ki jih bodo zasedli pomembneži. Bruh, bruh in še enkrat bruh!”

V kabinet predsednika vlade smo poslali vprašanja v povezavi s podatki, ki krožijo prek spleta, a odgovorov zaenkrat še ni. Naj spomnimo. Vlada je že razburjala javnost januarja letos, ko so rokometaši igrali tekmo za tretje mesto na svetovnem prvenstvu in osvojili bron proti Hrvatom, Miro Cerar pa je s svojimi najožjimi sodelavci na tekmo poletel kar z vladnim falconom na račun vseh slovenskih davkoplačevalcev. Kako si bo ogledal finale v Carigradu, kjer je že ves čas Zoran Janković, in to kar na klopi slovenske reprezentance, sicer še ni jasno. Tudi na to vprašanje nam bodo v kabinetu predsednika vlade morali odgovoriti.

T. F.