LEICESTER CITY pokoril angleške velikane in bogataše ter postal prvak!

Datum:

V Angliji se je uresničil še pred začetkom sezone težko pričakovan scenarij. Leicester City je namreč prvič v svoji zgodovini postal prvak v angleški Premier League. Še pred začetkom prvenstva nihče ni nihče niti pomislil na kaj podobnega, danes pa se večina ljubiteljev nogometa veseli z novim aktualnim angleškim prvakom, ki se je s svojo igro, borbo, skromnostjo in še bi lahko naštevali – dotaknil mnogih src.

Presenečenje in pravi šok so nogometaši ter celotno vodstvo Leicester Citya pripravili v letošnji sezoni. Majhnemu palčku je uspelo spisati pravljico, ki jo je moč samo sanjati. Vendar je dva kroga pred koncem vse to postalo tudi uradno zapečateno. Slavje ekipe, ki je pred nekaj leti ni poznalo veliko ljudi, se lahko začne, saj ji je uspela skorajda neponovljiva zgodba.

Nogomet, srce, trener, upanje, strast – vse to je Leicester City
Na prste ene roke lahko preštejemo ljudi, ki so pred začetkom letošnje sezone delili mnenje, da lahko Leicester City letos osvoji naslov najboljšega v Angliji. Ob vseh velikanih, ki jih premore angleški nogomet, so se naslova veselile ravno – kot jih kličejo – “lisice“. Še v lanski sezoni so se borili za obstanek, letos pa so bili skozi večino sezone na vrhu, kjer bodo tudi ostali. Denar oziroma lastni interesi – kot pri nekaterih drugih ekipah – tu seveda niso bili na prvem mestu, ampak so bile v ospredju druge stvari. Claudio Ranieri je človek, ki je klub prevzel kot trener in mu prinesel nek drugačen pogled do nogometa in hkrati tudi šampionsko mentaliteto. Nezveneča ekipa se je borila, na vsaki tekmi na igrišču pustila srce in vedno znova navduševala svoje navijače ter celotno svetovno javnost. Pred začetkom sezone klub ni imel niti približno toliko oboževalcev, kot jih je združil v zadnjih mesecih. Vsi nogometni navdušenci in marsikatere nogometne ekipe po svetu morajo pred to ekipo sneti pokrivalo in reči – vsa čast za vse, kar vam je uspelo. To je namreč neverjeten dosežek.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Policija prikriva še eno posilstvo s strani “treh temnopoltih moških”?

Poročali smo že o dveh posilstvih sredi Ljubljane, za...

Na školjčiščih bo dovoljen ribolov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni...

Ukrajina v pričakovanju orožja, ki lahko znatno oslabi ruske sile

Po kongresni potrditvi svežnja pomoči za Ukrajino v vrednosti...