Olimpija za biti ali ne biti proti letos neugodnim Domžalam

Datum:

Po izjemno pestrem tednu, kjer se je največ dogajalo pri trenutno vodilnih ekipah prvenstva. Kako bodo incidenti in afere vplivali na stanje v obeh ekipah, pa bomo videli že kaj kmalu. Kot prva v 30. krogu od vodilnega dvojca igra danes Olimpija. Prednost na vrhu znaša samo še dve točki, tako da si v taboru zmajev novih spodrsljajev ne smejo privoščiti.

Kako se bo Olimpija znašla brez trenerja Nikolića, ki bo moral zaradi rasističnih opazk na prejšnji tekmi izpustiti sedem tekem, kar je ravno do konca letošnje sezone. Danes pa vodilno ekipo čaka sosedski derbi proti vedno nevarnim Domžalam.

30. KROG

Domžale – Olimpija (16:55)
Olimpija si je pred domačimi gledalci privoščila hud spodrsljaj: proti Zavrču so zgolj remizirali in zabeležili še drugi zaporedni remi. Nekoliko gostejši ritem tekem očitno ni bil po volji vodilne ekipe, ki se ni znašla, vendar so imeli sedaj nekaj manj kot teden dni, da se pripravijo na ekipo, ki je v letošnji sezoni še niso uspeli premagati, in sicer kot edino v ligi. Domžale pa so v zadnjem obdobju v kar hudi krizi, že štiri zaporedne tekme namreč ne poznajo zmage. Za nameček so izgubili še na prvi tekmi polfinalnega pokala proti Celju. V spomladanskem delu nikakor ne najdejo forme iz prvega dela sezone. Danes bo v Domžalah zagotovo ena izmed najpomembnejših tekem v boju za naslov, že po 30. krogu bi se namreč lahko zamenjal vodilni klub na lestvici. Olimpija v goste odhaja oslabljena za trenerja, vratarja Vidmarja in kapetana Matića. Že ob tako kratkem kadru ima težave s poškodbo še Eleke. Gostje iz prestolnice bodo imeli težave že pri sestavi začetne enajsterice, ki se jim že na zadnji tekmi ni posrečila.

Celje – Koper (15:00)
Grofe čaka še ena v nizu pomembnih tekem. Novi trener Celja Robert Pevnik je na klopi dosegel remi in dobil prvo polfinalno tekmo pokala, zato v knežjem mestu z nestrpnostjo pričakujejo še enega neposrednega kandidata v boju za obstanek – ekipo Kopra, ki se na gostovanje odpravlja s točko prednosti. Kozlički so po prihodu novega trenerja zaigrali bolje, vendar jih je v zadnjem krogu presenetil poraz s Krčani. Točke na Areni Petrol danes znova štejejo dvojno.

Gorica – Krka (19:00)
Gorica, ki je že tolikokrat neuspešno lovila Domžale, ima danes znova priložnost, da se slednjim, tudi z nekaj pomoči Olimpije, približajo na samo točko zaostanka. Cilj Gorice, ki je lahko mirna do konca sezone, je jasen: osvojiti čim več točk in se morda vključiti v boj za Evropo. Veliko več pa mora tvegati Krka, ki jo bo še na drugi tekmi vodil Kostić. Lovijo namreč deveto mesto, za katerim pa trenutno zaostajajo za tri točke. Dve tekmi v boju za obstanek sta bili izgubljeni, sedaj bodo morali igrati ´na glavo´ tudi na ostalih srečanjih, če se želijo izogniti zadnjemu mestu.

Nedelja:
Krško – Maribor (16:55)
Zavrč – Rudar (19:00)

Lestvica:
Olimpija     29  17  8  4    64 : 20  59
Maribor      29  16  9  4    64 : 26  57
Domžale    29  12  10 6   41 : 25  46
Gorica       29  11  5  11   40 : 41  42
Zavrč         29   9   9  10   30 : 33 37
Rudar         29   9  7  13   27 : 43  34
Krško         29   9  7  13   20 : 41  34
Koper         29   8  6  15   32 : 44  30
Celje          29   6  11 12  21 : 42   29
Krka           29   6  8  15   23 : 46  26

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zobec: Režim šteje Jakliča kot napako sistema

Zakaj oblast izvaja pogrom nad Klemnom Jakličem in njegovim...

Znano je, kako je lani posloval Golobov Star Solar

Potem ko je v ponedeljek 45 poslancev koalicije glasovalo...

[Video] Udarni posnetek prikazuje kataklizmično nesposobnost Golobove vlade

Stranka SDS je na socialnih omrežjih s posnetkom spomnila...

[Video] Nogometni navdušenec v Savdski Arabiji z bičem nad nogometaša?!

Dogajanje po odigranem finalu savdskega superpokala je marsikoga upravičeno...