[VIDEO] Za uvod v prvenstvo Payet odrešil Francijo z evrogolom

Datum:

S tekmo Francija – Romunija se je začelo Euro 2016 – evropsko prvenstvo v nogometu. Otvoritvena tekma se je na stadionu Saint-Denis končala na najboljši možen način. S pravo dramo in evrogolom Dimitrija Payeta, ki je postal junak v Franciji in celo še kaj več. Odigral je namreč odlično tekmo in prispeval ogromen delež k zmagi nad Romunijo z 2 : 1.

Junak Francije sliši na ime Dimitri Payet. Odličen nogometaš, ki je blestel v letošnji sezoni, je danes pokazal še eno v nizu odličnih predstav in galske peteline odrešil ter popeljal do zelo pomembne prve zmage na prvenstvu. Pri prvem zadetku je prispeval asistenco, tekmo pa odločil z evrogolom. Svetovna nogometna javnost je po njegovem nastopu ostala brez besed.

SKUPINA A:

Francija 2 : 1 Romunija  (0 : 0)
Giroud 57., Payet 89; Stancu 65./11-m.

Otvoritveno tekmo so bolje odprli Romuni, ki so v 4. minuti zapravili neverjetno priložnost – iz neposredne bližine je strel Stancu ubranil vratar Lorris. Domačini so počasi stvari začeli postavljati na svoje mesto in zapretili tudi preko svojih akcij. Najbližje je bil Griezmann, ki je z glavo zatresel vratnico. Že v prvem polčasu je nekajkrat pred vrata nevarno podal Payet, vendar njegovih predložkov soigralci niso znali unovčiti. Tudi drugi polčas se je nadaljeval po željah domačinov, Pogba je po podaji Payeta sprožil pravo bombo, vendar je njegov strel letel preveč po sredini. Takoj za tem pa le prvi zadetek na prvenstvu – kdo drug kot Payet je podal pred vrata, pred nezanesljivim vratarjem pa je žogo z glavo v mrežo poslal Giroud. Romuni se niso predali in osem minut pozneje prišli do enajstmetrovke, ki jo je zakrivil Evra. Strel z bele točke je uspešno izvedel Stancu in izenačil. Izenačenje je prineslo padec v igri Francozov, ki so z velikimi težavami lovili novo vodstvo, kar jim je uspelo v 89. minuti. Po nekaj kratkih podajah je do strela prišel Payet in dosegel pravi evrogol, ki si ga bomo gledalci zagotovo zapomnili kot enega izmed lepših na tem prvenstvu. Francija je kljub velikim težavam proti žilavi Romuniji vendarle uspela priti do uvodne zmage.

Dimitri Payet je po zadetku odšel iz igre zaradi menjave, ob čemer je potočil tudi nekaj solz in se tako še dodatno prikupil navijačem, ki ga po tem zadetku kar ne morejo nehati hvaliti.

Evrogol Payeta za zmago:

https://twitter.com/AidanMUFC_/status/741386691450163201

Sobota:
Albanija – Švica (15.00)

SKUPINA A:
Francija    1   1 0 0  2 : 1  3
Švica        0   0 0 0  0 : 0  0
Albanija i   0   0 0 0  0 : 0  0
Romunija  1   0 0 1  1 : 2  0

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Policijska država ‘par excellence’: Nad nekdanjega ministra poslali policijo!

Danes zjutraj sta policistki obiskali nekdanjega ministra za kulturo...

Policija prikriva še eno posilstvo s strani “treh temnopoltih moških”?

Poročali smo že o dveh posilstvih sredi Ljubljane, za...

Na školjčiščih bo dovoljen ribolov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni...