Milan Zver: Morebitni Brexit bi lahko močno spremenil podobo EU

19
Foto: SDS

Prihajajoči referendum glede izhoda Velike Britanije iz Evropske unije, veliko število zakonskih predlogov, ki jih vlada Mira Cerarja vztrajno zavrača, ter šokantno pričanje aktualnega predsednika KPK Borisa Štefaneca, ki je v Državnem zboru RS opozoril na nezakonito ravnanje svojih predhodnikov – so bile teme, ki so zaznamovale 17. sejo sveta SDS. 

Morebitni Brexit bo zagotovo zaznamoval dogajanja na evropskem in domačem političnem parketu. Da gre v resnici za tektonske premike v EU, ki imajo potencial, da v temeljih spremenijo način, kako le-ta deluje, se zaveda tudi vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Milan Zver.

Vodja poslanske skupine SDS v slovenskem parlamentu Jože Tanko je ponovno spomnil, kako je predsednik KPK Boris Štefanec dejal, da so čevlji njegovih predhodnikov okuženi z glivicami nezakonitega ravnanja. Štefančeva izjava se je nanašala na Klemenčičevo nezakonito objavo poročila preverjanja premoženjskega stanja predsednikov političnih strank – ne da bi komurkoli od njih omogočil zagovor oziroma pojasnilo. Tanko je ob tem poudaril, da so v SDS večkrat opozarjali na nezakonita ravnanja predsednikov KPK, vendar jih ni nihče poslušal.

Tudi letos bo med 23. julijem in 7. avgustom v Lepeni potekal poletni tabor članov in simpatizerjev stranke SDS. V stranki pričakujejo, da se bo tabora udeležilo več tisoč ljudi. 

Janša pohvalil dobro delo lokalnih odborov
Predsednik SDS Janez Janša je poudaril, da so se lokalni odbori stranke v zadnjem času izkazali, saj pripravljajo regijska srečanja članov in simpatizerjev SDS. Na seji so bili predstavljeni tudi novi predsedniki lokalnih odborov.

Ž. K.