V gozdičku pri Škofji Loki prenovljena pravljična dežela

23
Pravljična dežela Gorajte Foto: društvo Oddih

Pravljična dežela, kjer v lesenih hiškah v gozdičku v Gorajtah pri Škofji Loki živijo pravljični junaki, zaživi v predbožičnem času, ko pravljičarji v polurni predstavi otrokom približajo deželo in pet različnih pravljic. Predstave bodo letos od nedelje, 18. decembra, do srede, 28. decembra ob 15. uri in 17. uri z izjemo 25. decembra, ko predstav ne bo. 

Društvo Oddih Gorajte je že sedmo leto pripravilo Pravljično deželo Gorajte. Letos bo v gozdičku v Gorajtah, nedaleč stran od Škofje Loke, v nedeljo zaživela prenovljena pravljična dežela. Do 28. decembra bo otroke popeljala v svet pravljičnih junakov.

Letos bodo otroke v svet pravljic popeljali junaki Muca Copatarica, Čarovnica Cica Mica, Zvezdica Zaspanka, Volk in trije prašički in Rdeča kapica. V  deželi  Nije  bodo otroke zabavali Peter Pan, poglavar Indijancev v indijanski vasi in kapitan Kljuka s svojim zakladom. Napovedujejo tudi prihod vile Zvončice ter srečanje z govorečim hrastom – Modrecem.

Obiskovalci se v pravljični deželi zberejo 20 minut pred začetkom predstave, v tem času otroke zabava animatorka Muca Copatarica. V predstavi se otroci sprehodijo skozi celotno Pravljično deželo. Na petih postajah jim pravljični junaki pripovedujejo pravljice. Ob koncu predstave otroke obišče Dedek Mraz in jih obdari. V ta namen morajo starši za svojega otroka prinesti darilo v darilni vrečki, opremljeni z njegovim imenom. Po obdarovanju sledi še čajanka s piškoti.

Ogled vseh predstav je brezplačen. Predhodna prijava ni potrebna. Za lažje pokritje stroškov organizacije in postavitve pravljične dežele pa zbirajo prostovoljne prispevke, so sporočili organizatorji.

B.J., STA

23 KOMENTARJEV

   • Ojej ??
    No , pa jaz vseeno peljem vnučka ( ne na sprevod tov. Mraza ) na kakšne pravljične dogodke . Se pa prej pogovarjamo , kako in kaj , oz. kdo ali kaj je kdo .
    Je zelo zanimivo !!

   • Ne bodi pikolovski. Pomembna je dogodivščina, ki poveže otroke in starše. Ta spodbuja domišljijo, pa še potrošniška ni. Tudi midve s hčerjo si bova to deželo ogledali. Sicer sem pa sama že dobila letošnji darili. Pravkar sem si na vratih ogledovala misli prvošolčkov o zajtrku. Hči je zapisala. Jem ga z mamico. Včeraj pa sva si s petnajstletnikom ogledala nek koncert. Ne pa njegovem, ne po mojem okusu, pa vseeno takem, ki ga zmoreva oba. Najlepši koncert v mojem življenju, ko mi je petnajstletnik med meni ljubo pesmijo obrisal solze z lica. Že danes se bom jezila nanj, ker je pravi pubertetnik. Težave bom pozabila. Njegove roke na mojem licu pa nikoli.

    • Indijanka, tov. Mraz simbolizira revolucionarno klanje. Nikakor ni nek “dobri mož”, ampak sovjetski mesar in klavec.

     Meni je tudi ta srednja hčerka lani rekla: “Oči, pa saj D.Mraz tudi obdaruje.” (pobrala iz vrtca). Ampak sem ji lepo razložil, da tovariš Mraz nikakor ne obdaruje (ampak nateguje) in da mu je v interesu tuja lastnina ter da prihaja samo zato da krade domišljijo otrokom in denar poštenim staršem.

     • :) hmmm…zelo ti mora zaupati, da je ne bo prepričala pravljičnost in energija meseca in prijazni preoblečeni možaki, ki se razlikujejo le po barvi obleke.

     • Indy, ne pretiravaj. Miklavž (svetnik) nima ničesar skupnega z izmišljenim sovjetskim tovarišem Mrazom.

      Pri nas gremo gledat tradicionalne avtohtone jaslice po različnih župnijah, posebna dogodivščina je pa izlet na ogled živih jaslic v Postonjski jami…

 1. Res škoda, da so uvozili dobrega moža iz Sovjetov. Sem že misli peljati otroke v Loko, a sem se premislil. Je dosti prireditev z “našo” tradicijo.

 2. Prenovljena pravljična dežela je v bistvu dežela naše vlade, kjer se vladniki lahko mirne duše igrajo z deželo in narodom in kjer ni opozicije, ki bi jim kvarila pravljični sen.

 3. Lepo. Meni ugajajo vsi trije decembrski možje: Miklavž od KC, Božiček od Coca Cole in dedek Mraz iz bivše Yuge.
  Prav lepo je biti obdarovan in še lepše darovati.

 4. ma ste pa res totalni idijoti, novica o pravljični deželi naj bi bla povabilo za otroke, vi ste pa takoj začel politizirat. ma jebe se usem tem, k’ so volontersko use popoldneve prpravlal sceno, pa se matral za naš podmladek, vi, usi uglavnem ta desni komentatorji, ste pa zadevo spolitiziral. sram vas je uhka. pa prau tle spodej, eden od komentatorjev, kva se j’ use u Crngrobu dogajal, ja se je, sam jebat ga, niste bli na taprau stran, pa vojsko ste zgubl, zdej je pa prepozn

KOMENTIRAJ