V gozdičku pri Škofji Loki prenovljena pravljična dežela

Pravljična dežela Gorajte Foto: društvo Oddih

Pravljična dežela, kjer v lesenih hiškah v gozdičku v Gorajtah pri Škofji Loki živijo pravljični junaki, zaživi v predbožičnem času, ko pravljičarji v polurni predstavi otrokom približajo deželo in pet različnih pravljic. Predstave bodo letos od nedelje, 18. decembra, do srede, 28. decembra ob 15. uri in 17. uri z izjemo 25. decembra, ko predstav ne bo. 

Društvo Oddih Gorajte je že sedmo leto pripravilo Pravljično deželo Gorajte. Letos bo v gozdičku v Gorajtah, nedaleč stran od Škofje Loke, v nedeljo zaživela prenovljena pravljična dežela. Do 28. decembra bo otroke popeljala v svet pravljičnih junakov.

Letos bodo otroke v svet pravljic popeljali junaki Muca Copatarica, Čarovnica Cica Mica, Zvezdica Zaspanka, Volk in trije prašički in Rdeča kapica. V  deželi  Nije  bodo otroke zabavali Peter Pan, poglavar Indijancev v indijanski vasi in kapitan Kljuka s svojim zakladom. Napovedujejo tudi prihod vile Zvončice ter srečanje z govorečim hrastom – Modrecem.

Obiskovalci se v pravljični deželi zberejo 20 minut pred začetkom predstave, v tem času otroke zabava animatorka Muca Copatarica. V predstavi se otroci sprehodijo skozi celotno Pravljično deželo. Na petih postajah jim pravljični junaki pripovedujejo pravljice. Ob koncu predstave otroke obišče Dedek Mraz in jih obdari. V ta namen morajo starši za svojega otroka prinesti darilo v darilni vrečki, opremljeni z njegovim imenom. Po obdarovanju sledi še čajanka s piškoti.

Ogled vseh predstav je brezplačen. Predhodna prijava ni potrebna. Za lažje pokritje stroškov organizacije in postavitve pravljične dežele pa zbirajo prostovoljne prispevke, so sporočili organizatorji.

B.J., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!