[VIDEO] Revolucionarno odkritje: Poglejte kako nerojeni otrok zaznava glasbo in v njej uživa že v maternici

Vir: You tube.

Raziskovalni inštitut Marques iz Barcelone, je objavil novost, ki jo je s pomočjo tehnologije razkril že Britanski inštitut (British Medical Ultrasound Society). Gre za čudovito novost na področju raziskovanja razvoja še nerojenih otrok. Doslej so bili znanstveniki prepričani, da še nerojeni otroci lahko slišijo  v najboljšem primeru v 18. mesecu starosti, večinoma pa pri 26. tednih.

Otroci, ki še niso rojeni, lahko veliko prej zaznajo glasove in se nanje tudi odzovejo. Prvič doslej je znanstveno dokazano, da lahko še nerojeni otroci zaznavajo zvoke in se nanje odzovejo že pri 16 tednih razvoja. Raziskava je potekala tako, da je bila glasba prenesena v maternico s pomočjo posebne naprave, imenovane Babypod.

Doslej je že medicinska revija British Medical Ultrasdound Society (BMUS) objavila študijo o obraznih izrazih, s katerimi se otroci odzovejo na glasbo. Ta študija razlaga, da pri 16. tednih nosečnosti otrok že reagira na glasbo, kar je razvidno iz mimike, saj je otrok pričel odpirati usta in pričel uporabljati jezik. Znanstveniki menijo, da glasba izzove odziv, ki se kaže kot vokalizacija in aktivacija možganskih krivulj, to pa spodbuja jezik in komunikacijo. Z drugimi besedami: učenje se prične v maternici.

To znanstveno odkritje dokazuje še eno čudovito lastnost človeškega bitja, lepoto in vrednost še nerojenega otroka. Z razvojem znanosti dobivamo vpogled v neprecenljivo vrednost osebe, ki jo izgubimo, če se napravi splav. Abortus ne uniči potencialnega življenja, temveč dejansko, resnično življenje človeškega bitja. In to  majceno človeško bitje lahko celo poje. Kaj bodo dokazale tudi druge raziskave, bomo še videli, do sedaj so posneli tudi otroka, ki ploska z rokami, ko njegova mama poje.

Nekateri ljudje bodo to novico razumeli zgolj kot način, kako otroka učiti in razvijati že v maternici, čeprav je verjetno pomembneje, da otrok občuti materin mir, zadovoljstvo, harmonijo matere z otrokovim očetom ter sprejetost. Upajmo, da se bo tekmovalna naravnanost staršev  k učenju že v maternici prevesila k sprejetosti in razvijanju odnosa med materjo in otrokom, ki sta najboljša popotnica za življenje.

A. B.

 • tarantela

  Glede na to, da kaže jezik, so mu posredovali zanič muzko.

  • tohuvabohu

   Tatarela, ali imaš rada sladoled?

 • pajot

  V trenutku,ko je spočet,je otrok živo bitje.

 • Nata

  + + + + + + + + + + + Seveda jo slišijo. In se odzovejo z živahnim brcanjem ………

  • avtohtoni neandartalec

   Seveda je ne, ker me morejo slišati brez organov za poslušanje, isto kot gluhi, se pa odzivajo na reakcije telesa, katerega del so, enako kot VSI notranji organi človeka.

   • Nata

    Prav no ! Potem je pa ta moj ” notranji organ ” ( ti si pa en čuk ) , skakal zaradi mojega veselja nad glasbo !!

 • Olga

  Mrakova, Čačinovičeva in LGBT tega ne priznavajo! One vedo vse najbolje, bolje kot narava sama, da o Bogu sploh ne govorim!

  Morilec svoje žene, matere lastnih otrok, je boljša družba za Koroška dečka kot pa STARI STARŠI, ki so za otroka skrbeli tri mesece po smrti matere!!!!! Si predstavljate njuno doživljanje obiskov?!!
  Sploh se ne zavedamo, kakšni škodo delamo tem mladim bitjem tudi s takšnimi abnormalnimi rešitvami!

 • indijanka

  Zame eno izmed največjih čudes sveta in življenja je preplet občutij nerojenega otroka z njegovo materjo in njuna komunikacija. Zapiše se tako globoko v srce, da vsak pogled slik nerojenih ali pa komaj rojenih, nasmejijo srce in raznežijo dušo.

  • avtohtoni neandartalec

   Ne vse, nekatere matere razvijejo sindrom sovraštva do svojega otroka, to je tudi glavni razlog, da ima tako veliko sicer dobrih parov le enega.
   Sindrom se razvije prav zaradi zarukanosti in napačnih predstav ženske o bioloških dejstvih.

   • indijanka

    A mi lahko zaupaš iz kje ti črpaš te mejne primere o katerih pišeš? A obstaja kakšen poseben portal črnega čudaštva?

   • Osti jarej

    …..pa mnogi očetje…ne vsi….velika večina pač

 • avtohtoni neandartalec

  Takoj nehajte, meša se vam, kakšna glasba v maternici, saj v ženskem telesu ni zraka, kaj pa mislite, da se sploh lahko sliši v notranjosti človeških organov? Vibracije se prenašajo, to je mogoče, ampak plod jih ne zaznava nič bolj kot ženska jetra ali ledvice, ker še nima možganov, sploh pa ne more poznati koncepta glasbe. Ko se otrok rodi in prvič dejansko sliši glasbo, jo ne mara, tisto nabijanje in zavijanje ga vznemiti in prestraši, morda prav zaradi refleksa, ki ga je razvil z gibanjem materinega telesa.
  Vidite in celo razumete kar sami hočete, to ni znanost, to ni nobena mistika ampak norost im fanatizem.

  • Nata

   pa , saj muzika ni samo nabijanje in zavijanje .

  • Osti jarej

   ..zaznava vibracije in jih prepozvava,kot ugodne ali neugodne….vsekakor mora pa glasba,ki bi naj jo poslušali za dobro počutje in celo za zdravljenje “imeti” prave frekvence…tudi,če jo predvajamo otroku….materin glas,ki si otroka res neskončno želi,pa je tako ali tako najlepša
   glasba…ojjja…tudi očija sliši

 • avtohtoni neandartalec

  Kaj bo naslednje veliko odkritje okultnih mistikov in teofizikov, morda bodo našli rastline, ki rade poslušajo Beyonce in bolje rastejo ob Mozartovi glasbi.

  • Nata

   ne…..ne …….na mojem oknu , pri katerem imam pianino , rože vedno lepše rastejo , veš ? Bom poleti prilepila sliko , če ne verjameš .
   Samo spomniti me moraš , ker lahko pozabim.

 • Iza Demos

  .. .še nerojeni otroci lahko slišijo v najboljšem primeru v 18. mesecu starosti, večinoma pa pri 26. tednih………

  Pa razumi, če moreš.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!