Amerika izstopila iz Sveta ZN za človekove pravice, ker ta služi v posmeh varstvu človekovih pravic – to je slabo sporočilo tudi za Slovenijo, ki je prevzela predsedovanje!

Nikki Haley (foto: epa)

Ameriška veleposlanica pri Združenih narodih Nikki Haley se je v torek zvečer pridružila državnemu sekretarju Miku Pompeu, ki je napovedal umik Združenih držav iz Sveta ZN za človekove pravice, in potrdila, da se ZDA tudi uradno umikajo. “Ta korak ni umik proti zavezam človekovih pravic,” je dejala Haleyeva in dodala, da je ravno nasprotno: “Za ta korak smo se odločili, ker nam naša zaveza ne dovoljuje, da ostanemo del hinavske organizacije, ki služi le sebi in je v posmeh človekovim pravicam.” Ker je predsedovanje svetu prevzela Slovenija, je to tudi sporočilni znak zgrešene zunanje politike države zadnjih nekaj let. 

Za izstop so se odločili po tem, ko je svet obsodil Izrael zaradi nasilja in smrtnih žrtev v Gazi, čeprav je Hamas priznal, da je bilo 50 od 62 Palestincev, ki so umrli v nedavnih izgredih na izraelski meji z Gazo, pripadnikov ravno te teroristične skupine. Trije člani pa so pripadali palestinskemu islamskemu džihadu, kar so potrdili tudi sami.

Kuvajt, arabski predstavnik sveta, je dejal, da bi moral biti Izrael obsojen “na najstrožji način in nemudoma prenehati z vojaškimi represijami, kolektivnimi kaznimi in nezakonito uporabo sile proti civilistom, tudi v Gazi”, poroča Breitbart. Zato so se oglasile ZDA in jasno povedale, da je neproporcionalno zanimanje in vztrajna sovražnost do Izraela dokaz, da se svet odloča na podlagi političnih interesov in ne človekovih pravic.

Slovenija s prorusko politiko
Svetu ZN trenutno predseduje Slovenija, novoizvoljena članica odbora ZN za človekove pravice pa je postala mednarodna pravnica Vasilka Sancin. Medtem ko se ZDA borijo proti sovražnosti do Izraela, pa je Slovenija že štiri leta vodila intenzivno prorusko politiko. Zunanji minister Karel Erjavec nas je preusmeril na Vzhod in Jugovzhod, obrnil se je proti Iranu, Turčiji, trinajstkrat je šel v Moskvo in  niti enkrat v Ameriko. Mnogi so prepričani, da mora biti prorusko usmerjena politika sanirana.

Vasilka Sancin (Foto: STA)

A. G.

 • Aron

  Edina naloga Amerike v Svetu je bila ta, da ščiti Izrael.

  • KAPIBARA

   Njemu se vsaj gode !
   Ostalim ne !

 • Mihilus

  Jaz se strinjam z tem ukrepov čeprav je iz povsem napačnih razlogov. Trenutni koncept človekovih pravic je povsem neracionalen. Človekova pravica je svobodno odločanje za otroke in hkrati hrana in streha nad glavo. Z drugimi besedami: neproduktivnim in nekoristnim posameznikom je dovoljeno, da se razmnožujejo kot nek virus in družba je dolžna skrbet za njihovo zalego. Akademiki so že desetletja nazaj opozarjali, da je trenutni obseg človekovih pravic neprimeren.

  • Aron

   Koncept univerzalnih človekovih pravic se je razvil na podlagi izkušenj druge SV. Ker človeški spomin bledi, se sedaj spet sprašujemo, zakaj človekove pravice v tem obsegu. Po naslednji svetovni tragediji pa bomo spet pisali nove resolucije in čarterje in se po tolkli po prsih ‘nikoli več’. Do naslednje amnezije…

   • Mihilus

    Zlobirali in sforsirali so jih “naši največji zavezniki” Židje. To so dosegli z čustveno manipulacijo in brez kakršnekoli znanstvene podlage. Pravica do mednarodne zaščite, lepo te prosim.

    Tako naprimer zdaj vidimo v Ameriki židovsko kampanjo o neprimernosti ločevanja otrok in staršev ilegalnih migrantov. Ti pokvarjenci gredo v centre kjer so nastanjeni otroci in jih pofilmajo (po vsej verjetnosti po navodilih režiserja) z žalostnimi obrazki.

    Jaz imam majhne otroke. A če grem z ženo oropat banko lahko pričakujem da bodo zganjali kampanjo, da ne smeva v zapor? Vse skupaj je ena farsa za doseganje njihovih bolanih ciljev.

    Tudi pri nas najbolj tulijo o človekovih pravicah židje in organizacije financirane s strani židov. Zelo dobri so tudi pri pridobivanju državnih sredstev, seveda po navodilih židovskih gospodarjev. Koncept univerzalnih človekovih pravic je navadna prevara.

  • exposingthetruth1111

   problem je da načrtno pomagajo da se razmnožujejo tistih katerih je globalno gledano največ, s tem ko podpirajo beli genocid, sploh nimamo kaj govoriti o človekovih pravicah. Od kdaj je toleriranje in podpiranje Kulturnega marksizma v sožitju s človekovimi pravicami.

   Sploh pa država kot ZDA in podobne vojaške sile ki nonstop koljejo otroke in ženske v naseljih vaseh po celotnem Bližnjem Vzhodu ne more biti zgled človekovim pravica….hinavščina levega marksističnega Brsulja je da podpira bombadiranje bližnjega vzhoda a hkrati zahteva da mi Evropajci moramo sprejeti vsakogar iz bližnjega vzhoda…..saj Bruselj ne skriva da hoče vsakega moškega iz BV in Afrike ne glede ali so iz vojnih območjih ali ne,

   o tem bi se dalo pisati dneve in dneve…tako da ne mi s takimi brezveznimi natolčevanji kot so človekove pravice…..so samo tam kjer globalna elita želi da se jih zlorablja, medtem ko na določenih območjih tudi v Evropi in nasploh v razvitem delu Sveta bi rabili določeni avtohtoni prebivalci tudi človekove pravice, pa jih namerno potolčejo in sploh ni govora o človekvih pravicah

  • exposingthetruth1111

   *kako je lahko nekdo manjšina in mi belci večina, če nas je na globalni ravni samo 8 % vse ostalo prevladujejo Črnci in Azijati….kako je sploh matematično možno več govoriti o njih kot manjšina in o nas kot večina ??

   Kako lahko hkrati obsojaš Asada, a hkrati podpiraš Saudijsko kraljevo družino, kateri os najhujši Despoti v 21. stoletju ?

 • Soave

  Gospica Sancinova je dobila dobro plačilo za svoje ” usluge ” in sedaj to vrača z obrestmi vred. . . . . na račun Slovenije !!
  Glede OZN se pa strinjam. To je res ena čudna organizacija , kjer vedrijo ” politiki ” iz celega sveta. . . . . ne glede na to, kakšno sračkanje imajo v lastnih državah.

 • Slovenec 33

  Sancinova je predstavnica okupatorske oblasti okupirane države

  Okupirano državo, kjer vladajo okupatorji in izdajalci slovenskega naroda in kjer se teptajo človekove pravice avtohtonega prebivalstva na račun novih okupatorjev, ki se izživljajo na račun davkoplačevalcev res niso reference za mednarodno organizacijo s tako zvenečim nazivom in ni čudno, da so pragmatični Ameri izstopili.
  Takih kretenizmov oni ne financirajo.

  • Aron

   Ne sploh ne :) Miljarde zmečejo letno za vojne tisoče kilometrov stran, a ti kretenizmi so pa ok? Pa miljoni za ISIS, Bele čelade, Al nusro… Jao jao, kakšen cvet intelekta premore ti. desnica pri nas, sej to je že žalostno…

   • xtc

    Kdo je že kriv za nastanek Talibanov v Afganistanu in kasneje Al Khaide?
    Kdo,kdo je okupiral Afganistan?

 • Olga2345

  Preko postelje v OZN!
  Američani imajo prav! Hanzi je seveda, kot vedno zamolčala prave vzroke! HTV pa lepo piše, da Američani ne bodo podpirali organizacije, ki je sama sebi namen, je “licemerna” in je v posmeh človekovim pravicam! Že tovarišica Sancin je dokaz s svojo “kompetenco”… Bravo Američani!

  • Aron

   Če je kdo, je posmeh ravno Amerika s svojimi različnimi vatli. Povej, so že zaprli Gitmo? Kaj pa ostale mučilne centre po svetu, vključno s tistim na Poljskem?

   • Olga2345

    Me Pravi zanima, kaj bi rekli, če bi živeli v Izraelu? Poglejte, kaj delajo islamski teroristi po Evropi! Oni se ne nameravajo vključevati, se ne nameravajo integrirati…ne nameravajo delati…Edini cilj: islsmizacija! To je lepo opisal Erdogan! Z nasilneži ni debate, je le sila!

    • Aron

     Kaj delajo islamski teroristi po Evropi? Saj veste, da večina njih izhaja iz skupin, ki jih financira Amerika s svojimi zavezniki, ne? Potem pa Evropejci nastradamo… Zakaj ne protestirate proti ameriški politiki, ki odkrito podpira ISIS? Ni več izgovorov za vašo nevednost…

     • Olga2345

      Kdo jim je želel dobrodošlico? Merkla, Kučan z Antifa teroristi in Fajonko? Oni z Ameriko nimajo nobene zveze! Amerika je za njih smrtni sovražniki! Deomonizacija Amerike pa je Kučan Goebbelsov agitprop!

     • Aron

      Dobrodošlica se je nanašala na vojne begunce, ki so begunci po zaslugi Amerike. Upam, da je to jasno. Evropa spet rešuje ameriško godljo.

     • garfi

      leWaki NISO AMERIČANI ampak NWO satanisti
      buši-klintoni-obama
      ne seri

     • xtc

      Sploh Hesbolah in Hamas,pa PLO itd.

   • xtc

    No vidiš tja bi morali na rehabilitacijo taki kot si ti,da bi se jim komunizem skadil čez r*****.

   • Clemen J.

    Posmeh ste levicarji sami sebi, ostali ki so normalni vedo kaj je islamski un, bedarija da ni vecje, niti enkrat niso obsodili islamkih pobojev v afriki in na bv-ju

 • pajac debeli

  Saudska Arabija, ki za kazen seka glave in opravlja amputacije udov, meče ritopikce iz streh stavb in pobija apostate-ljudi, ki opuščajo islam je bila predsednica OZN za človekove pravice. Tako, da bravo Amerika. Vzemite legitimnost globalistom in OZN.

  • Burek Burecki

   Se sreca, da tako ni pri nas, saj bi vec kot polovica slovenceljnev hodilo okoli brez rok…

 • Stric iz ozadja

  Veliko vecji posmeh varstvu clovekovih pravic je bilo predsedovanje Savdske Arabije temu svetu. Tako ali tako se pa drzave menjajo (vsako leto tretjina vkljucno s stalnimi clanicami varnostnega sveta) in ima naenkrat 47 clanov (od 193 clanic ZN). Mimogrede tudi Venezuela in ZAE sta trenutno clanici tega sveta, tako da je tako ali tako v posmeh varstvu clovekovih pravic.

 • xtc

  Bravo USA.
  Treba tasle OZN zapret,samo taki butli in škodljivci kot je tuerek in Bajsilka se redijo tam.

 • RATATA

  Kaj mi kažete fotko te zaguvedane vasilarke tiirkove svije lažnjive sancinarske in zavajalske, ki se ima za stokovnjakinjo mednarodnega prava v bistvu je pa totalna nategunka!

 • Novakec1

  Prvo dolžnosti do družbe v kateri živiš , potem šele kakršnekoli pravice. Ena od novih božjih zapovedi.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ta organizacija je itak brez pomena.

 • Artur
 • Artur
 • sanguis sacrum

  Tud mi bi morali ausgang…

 • Burek Burecki

  Ah dejte nehajte. V ozadju so prej drugi izgovori kot pa ta, ki ste ga navedli. Americani tako kot zidovske podgane niti ne vedo kaj je temelj clovekovih pravic kaj sele, da bi to podpirali…

 • Volkhv

  proruska politika je proizraelska politika, zato ne razumem panike, Putin in Bibi sta v dobrem odnosu

 • garfi

  Trump naj razhajka vse mafijce

 • Like a smart person

  Seveda ne gre od MAGA trolov nikakor pričakovati, da bodo kritizirali trenutno administracijo, ter da ji bodo verjeli vse na besedo.
  Si predstavljate, da bi Obama zahteval izstop iz sveta človekovih pravic s popolnoma istim razlogom?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!