Anketa razkrila: Trump je med Američani bolj priljubljen kot demokrati in mainstream mediji

Foto: iStock/epa

Čeprav se nekaterim zdi, da ameriški predsednik Donald Trump preveč tvita, pa je dejstvo, da je njegova podpora višja kot podpora meanstream medijem in demokratom. Rezultati nedavne ankete so pri nekaterih demokratih nedvomno sprožili vse alarme.

Anketa, ki jo je USA Today objavil v prvem tednu marca, je pokazala, da 47 odstotkov vprašanih podpira predsednika Trumpa, 45 odstotkov pa mu jih je osebno naklonjenih. Nadalje 60 odstotkov anketiranih ne odobrava njegovega temperamenta, 59 odstotkov pa jih meni, da pretirano uporablja družbeno omrežje Twitter.

Kljub temu, da je USA Today zapisal, da je Trump dosegel rekordno nizek odstotek podpore, pa je dejstvo, da je bila statistika bistveno manj naklonjena njegovi protikandidatki Hillary Clinton novembra lani, saj je prejela 35-odstotno podporo, demokrati kot celota pa so obstali pri 36 odstotkih.

Foto: iStock

Večina demokratov ne ve, za kaj se stranka zavzema
Aktivist Shaun King je v New York Daily Newsu komentiral rezultate ankete in dejal, da je naravnost neverjetno in katastrofalno, da so v času, ko Trump velja za najmanj priljubljenega predsednika, demokrati še manj priljubljeni. Po njegovem mnenju je zaradi tega povsem mogoče, da bo Trump na položaj izvoljen tudi v drugo. “Demokrati stežka dojamejo resnico” in dodal, da ko je govoril z več demokrati, večina od njih ni vedela, za kaj se stranka sploh zavzema.

88 odstotkov republikancev podpira Trumpa
Največji delež ljudi, ki ameriškega predsednika podpirajo, pa prihaja iz vrst republikancev, kar 88 odstotkov, med demokrati je delež 11-odstoten. Nekoliko manj, 7 odstotkov demokratov in 86 odstotkov republikancev, pa je osebno naklonjenih Trumpu, med neodvisnimi pa je delež 44-odstoten.

Med demokrati je nenaklonjenost Hillary Clinton 15-odstotna, med neodvisnimi 61-odstotna, med republikanci pa kar 93-odstotna. Pri tem je treba še povedati, da več neodvisnih ne podpira demokratov (57 odstotkov), republikancev pa ne podpira 51 odstotkov neodvisnih.

Nenaklonjenost medijem je velika
Večina vprašanih (59 odstotkov) se ne strinja s Trumpovo izjavo, da so novinarji sovražniki ljudstva, statistika pa razkriva, da je med republikanci nenaklonjenost medijem 78-odstotna, med neodvisnimi 56-odstotna, med demokrati pa 19-odstotna.

Foto: epa

Večina anketiranih (60 odstotkov) ne podpira Trumpovega temperamenta, 59 odstotkov ljudi pa meni, da preveč tvita, a vendarle 55 odstotkov anketiranih verjame, da je pokazal vodstvene sposobnosti, ki so nujno potrebne pri vodenju države. Kar 46 odstotkov vprašanih po navedbah Russia Todayja verjame, da je država usmerjena v pravo smer.

Na podlagi rezultatov javnomnenjske ankete lahko vidimo, da mediji delajo s polno paro z namenom, da naredijo vtis o tem, kako je predsednik Trump zaradi svojih ukrepov nepriljubljen, dejanska slika pa je povsem drugačna. Ali se mediji zavedajo, da s pomočjo družbenih omrežij in interneta ljudje bistveno lažje pridejo do pravih informacij? Dejstvo je, da jim cenzuriranje na dolgi rok prej škodi kot pa koristi.

N. Ž.

 • Igor Kavalar

  Trump ni rekel, da so novinarji sovražniki ljudstva. On je rekel da so fake news sovražniki ljudstva. In besedo fake je Clinton News Network seveda izpustil ;=)

  • primsek

   Skrajni čas je, da izvozimo v ameriko iznoriški besednjak : krivosodje, ko bo prišel empičment. hanzi mediji za CNN in vse, ki niso USA Today, torej nekakšen Osservatore Romano za Ameriko, uradni glas kurije, In skrajni čas je, da po iznoriškem vzoru začne zet mlatiti po čeljusti in tožiti sodstvo. Da je kavalar nepoučen in da zavaja, je pa jasno : alternativna resnica se je nanašala na število ljdui, ki so prisostvovali inavguraciji. Lokalna Nova je trdila, da se je je udeležilo največje število ljudi, posnetki so dokazovali nasprotno. Toliko slabše za dejstva, kar je tudi reklamni napis tega portala

 • antimur

  To si Trump tudi zasluži, kajti on je edini garant, da bo svet preživel in da ne bodo levičarji s pedri in lezbijkami, transvestiti, in ostalo ogabno brezdelno golaznijo z muslimani dokončno pokopali civilizacijo. Seveda je potrebno ob branilcu civilizacije omeniti tudi Orbana ter ostale voditelje višegrajske skupine. Upam, da bodo slovenski kriminalni politiki s Kučanom in njegovo tolpo na čelu dali zgoraj omenjeni občutno po repu, vsekakor ob naši izdatni pomoči.

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!!

 • xtc

  Bolj bo izvrševal obljubljeno višja bo podpora:

  • KIKI

   Dokler smo še Slovenci, si vsaj enkrat želim ljudem lojalnega
   predsednika; Pahor je ljudski tribun, samo da po ustavi nima
   nobenih kompetenc, da izrine vse umazano, vse gnilo,
   ki se je nabralo in ukoreninilo že od osamosvojitve dalje!
   Cerar bi te možnosti imel, pa je nesposoben in sprevržen!
   Na ta način ne moremo naprej!

   • Zgornji

    Amennn !!! ! !!! Tudi jaz bi že enkrat rad doživel Pravega Človeka na vodstvu !!! ! !!! Ampak , čedalje bolj se mi zdi da ga še nebo pred Koncem Sveta … :-/

   • Zgornji

    heh, ma, Kakšen cmerar neki , … ta še za na odpad ni dober !!! :-P :-/ :-(
    Spahoborče pa je itak glumič , tako da , …
    Brezveze vseskup z takimi …
    :-P :-/ :-(

 • totex39

  Trump je politik, ki svoje predvolilne obljube uresničuje in ravno zaradi tega je tako nepriljubljen pri skrompiranih levičarskih demokratih.Pri ljudeh pa mu podpora raste in ne samo doma v Ameriki, tudi drugje po svetu.

 • Olga

  Levaki so “uspešni” samo pri parazitiranju, uničevanju družbe in podpori marginalnih skupin!
  Trump uspešno razgalja njihove umazane cilje! Prišli so na čistino, vključno z levičarskimi mediji in LGBT “avantgardo”, vsemi izdatno financiranimi s krvavim Sorosovim denarjem!
  Pot do normalizacije je še dolga, vendar Amerika s Trumpom uspešno kaže pot tudi Evropi! Bravo Trump! Tako naprej!

 • šmentanamuha

  Dobro se drži naš zet, pa naša Melanija tudi. Prava Slovenka, pametna, in pokončna.

 • Igor Kavalar

  Anketa razkrila: Trump je med Američani bolj priljubljen kot demokrati in mainstream mediji

  Mainstream novinarka PopTv Tadeja Lampret se z to anketo zihr nebi strinjala, sej vidi in sliši vse, ker poroča “objektivno” iz demokratskega Big Appla :=)

  • primsek

   Na vsak način pa bojkotirajte vse laži, kar v SLO naredite z eno potezo, ko gledate Nova 24 tv, v Ameriki pa se našlepajte na uradne Trumpove strani. Potem ni treba več razmišljati, to je itak samo ovira in izguba časa. Preklopite na enoumje in spremljajte Trumpa po twiterju, več o svetu in sebi vam ni treba vedeti. Samo zmedle vas bodo protislovne informacije, zato se napajajte pri virih, pri Iznoriškem kraljestvu v tvitih, pri trumpizmih. In ne daj Bog da bi se nalezli tistega sumljivega levičarskega primerjanja dejstev in zapisov, to je za Hanzi TV. Več ko nas bo, prej bomo na cilju!

   • Nata

    No, kaj ko bi napisal pri kateri ” izvirih ” se pa ti napajaš ?

    • FORT WORTH

     To je kucanist in bebav pahorist ,aja lopov golubovic mu je pa vzornik (:-)))

     • primsek

      Vama pa pleško s prištinskim obramboslovnim doktoratom

  • Tom Yum

   Da ne omenjam edvardažitnika…

  • šmentanamuha

   Tak je, kak si reku, Igor, kdor je spremljal njegove predvolilne shode, mu je bilo jasno, da mora postati predsednik, vse drugo bi bila volilna prevara.

 • AktivistSMC

  To je po mojem tud zarad Melanije. Ha ha. :D

  • šmentanamuha

   Jasno, tudi Melanija je pridala svoje. Imaš kakšen problem zaradi tega?

   • AktivistSMC

    Ne mi je foxy ona. :D

 • Franc Šink

  Človek ki lahko živi s Štajerko ali Dolenjko, mora biti neverjetno sposoben. ona je oboje.Bravo Trump.

  • šmentanamuha

   Jasna stvar:))

  • Zgornji

   ;-)

 • lauraas

  Težko je priti nazaj na normalno smer, ko je normalno postalo to kar je bilo nenormalno.

 • Zgornji

  ” Večina demokratov ne ve, za kaj se stranka zavzema ” … heh, evo jih kozle kozlovske !!! :-P !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!