fbpx

Predsednik Donald Trump je v vojni z mediji napredoval od besed k dejanjem

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump in Bela Hiša sta začela stopnjevati kritike na ameriške medije. Zdaj ne gre več za vojno besed, ki smo ji bili priča v zadnjih dveh mesecih, ampak za konkretna dejanja. 

V petek je Trump ponovil svoje kritike do medijev s tem, ko je javno zatrdil, da si nekateri uveljavljeni mediji izmišljajo lažne novice.

New York Times in CNN sta bila med “nogiranimi” mediji
CNN in New York Times sta bila ena glavnih medijev, ki jim je bila zaradi lažnivega poročanja preprečena udeležba na Trumpovi novinarski konferenci. Med izključenimi mediji so bili tudi: Politico, the Los Angeles Times in Buzzfeed.

Foto: epa

Med navzočimi predstavniki medijev je bil med drugim tudi Breitbart, ki o Trumpu poroča korektno, vodi pa ga Steve Bannon, ki je med drugim tudi svetovalec predsednika. The Associated Press in Time Magazine pa sta medija, ki sta v znak protesta zapustila novinarsko konferenco. Speisa poroča, da so iz Wall Street Journala, katerih predstavnikov ni bilo na konferenci, sporočili, da niso bili seznanjeni z izjemami.

Za razliko od drugih ameriških predsednikov je Donald Trump zagotovo edinstven in nepredvidljiv, vendar pa je kot takšen prepričal večino Američanov, saj za razliko od drugih od obljub prehaja k dejanjem. Najbolj zabavno je vsekakor dejstvo, da bosta morala CNN in Buzzfeed zdaj povzemati Breitbart.

N. Ž.