Arabski klani prevzeli Berlin: 20 družin s kriminalnimi dejanji vlada nemški prestolnici

Foto: istock

Po ocenah policije živi v Berlinu okoli 20 velikih arabskih družinskih klanov. Vsak ima tudi do 500 članov. Dvanajst izmed njih povzroča policiji resne težave, saj jih povezujejo s ponavljajočimi se dejanji organiziranega kriminala.

V domovih enega izmed klanov je 40 finančnih preiskovalcev iz kriminalistične policije izvedlo racijo. 12 hišnih preiskav so opravili v Berlinu in eno v Brandenburgu. V petek pa so vsega skupaj zasegli 77 nepremičnin, v skupni vrednosti okoli 10 milijonov evrov, poroča Voice of Europe. Nepremičnine so kupljene predvsem z denarjem, pridobljenim s kriminalnimi dejanji.

Klan, ki so ga kriminalisti preiskali, pa je že iz preteklosti znan policiji. Oktobra 2014 so namreč oropali banko v Mariendorfu, iz katere so odnesli skoraj 10 milijonov evrov. Klani, v katerih so Arabci, Turki in Afričani, svoje “aktivnosti” izvajajo predvsem na zahodu mesta. Nekateri pa so zavzeli tudi berlinsko predmestje Neukölln, njegove ulice pa so si med sabo kar razdelili. A problemov z njimi nimajo le v Berlinu, aktivni so tudi na območju Ruhrja, v Spodnji Saški in Bremnu.

A. G.