Avstrija odločna, da turškemu ministru ne dovoli nastopa na shodu ob obletnici puča

Foto: epa

Avstrija turškemu ministru za gospodarstvo ne bo dovolila vstopa v državo ob obletnici poskusa državnega udara v Turčiji. Poskus državnega udara je bil pred letom dni, na današnji dan, 10. julija. Obletnice, ki bo potekala na Dunaju, se minister Nihat Zeybekci ne bo smel udeležiti, je odločil avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz.

Avstrijsko zunanje ministrstvo skrbi za javni red in varnost v Avstriji, so zapisali. Svojo odločitev o prepovedi obiska pa so utemeljili s tem, da je želel turški minister obiskati Avstrijo “izključno z namenom javnega nastopa”. Dodajajo, da bi bil minister “seveda dobrodošel”, če bi šlo za dvostranski obisk.

Ministrstvo je še spomnilo, da je Sebastian Kurz poskus državnega udara 15. julija lani “takoj jasno obsodil in to dela še naprej”. Obenem pa obsoja tudi stanje človekovih pravic v Turčiji, tudi množične aretacije in odpuščanja po poskusu udara ter omejitve medijske svobode, so navedli.

Pred dnevi je tudi nemška vlada turškemu predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu prepovedala javni nagovor pripadnikov turške manjšine ob robu vrha G20. Erdogan naj bi po obsodbah svojega nekdanjega tesnega sodelavca Fethullaha Gülena kar sam organiziral državni udar, z namenom krepitve oblasti. Obsodbe je slednji zavrnil.

Foto: epa

Poslabšanje odnosov med EU in Turčijo od marca dalje
Nekaj evropskih držav, vključno z Avstrijo in Nemčijo, je že marca prepovedalo javne nastope visokih turških politikov na zborovanjih v podporo spremembam turške ustave, o katerih so nato turški volivci aprila odločali na referendumu.

N. Š., STA

 • RealRevolution

  POGLEJTE,RESITEV JE ENOSTAVNA!

  Blokirajte vse,ki ste za ta portal in naj se levicarji sami z sabo ubadajo.
  Ampak PAZITE koga blokirate,pogledajte pod profil uporabnika!!!
  Prepoznate jih po zelo nizkem (up-votu v razmerju z komentarji).
  Vidni bodo samo sirsi javnosti,za uporabnike pa ne.Namerno smetijo.
  Za vsako jih blokirajte,ko se pojavijo novi.Potem se bojo pa tak navelical delat nove maile kar naprej.

  NE POZABITI,ENOSTAVNA RESITEV

  • samotoje

   To delam ves čas. Ne da se mi ukvarjati z bedaki.

 • samotoje

  Me zanima kar tako, iz načelnih razlogov- ali pri nas imamo takega, ki bi si upal narediti to, kar je naredil Kurz? Nemogoče si je predstavljati, da bi Erjavec sploh pomislil na kakšno prepoved.

  • črnaovca

   Kaj da ne saj smo prepovedali onega Tomsona ali kar koli že je in vsul se je plaz kritik, da mu kratimo neke pravice in ne vem kaj še. Njvečji kritki so bili tu

  • RATATA

   Pri nas imamo kurcev ogromno, ampak vsi skupaj niso vredni kurca od Kurza, oziroma so vsi skupaj zaenkurc.

 • črnaovca

  Dvoličneži, Turku ne dovolijo, ustašem v Pliberku pa dovolijo shode

  • Olga

   Ko boste odgovarjali za genocid, boste vedeli, da ustašev in domobrancev ni, ker ste jih pomorili! Vaši levi fašisti so pa v Ameriki že dobili status teroristov, kar je vstopnica za rest!

   • Anton

    Še prej so jih pa sami ustvarili.

    • Olga

     Mislite Kučan in Soros s plačanci kot sta Vajgl in Fajonova?

 • Olga

  Bravo Avstrijci!

 • Anton

  Bravo! Doma naj drkajo!

 • stajerc5

  Ce mi se kdaj kdo rece: Kurz te gleda!, se bom takoj obrnil in ga zacel iskati, da mu dam roko in en Breznjev lubcek!!!
  Imamo smolo, da ni bil Kurzev foter nikoli na kaksni nasi veselici, da bi tudi mi dobili nekaj pametnega na sencno stran Alp…

  • mannuro

   Ne pretiravaj s hvalo. Tale mulo je precej populistične narave. Kakor je pri tem odločen in se piše v Sloveniji samo o njegovi odločnosti v zvezi s turki, je pred parimi dnevi sprožil celo afero s kopiranjem študije, s muslimanskimi vrtci, ki bi jo elegantno implementiral v državno zakonodajo.. malenkostno spremenjeno. Ni vse zalto kar se sveti, je bolj Pahorjeve narave, z malo več jajci, vsekakor pa pameti ne premore kaj več.

 • andreas82

  Bravo naši

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!