Erdogan spet izsiljuje z migranti – čas je, da ga dobesedno postavimo pred zid

Recep Tayyip Erdogan, Foto: STA

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes zopet zagrozil z odprtjem turških meja za migrante, potem ko je Evropski parlament v četrtek v sicer nezavezujoči resoluciji podprl prekinitev pristopnih pogajanj EU s Turčijo. Ni prvič v zgodovini, da Turki izsiljujejo Evropo. Pred nekaj stoletji z ognjem in mečem, danes z migranti.

“Poslušajte me. Če boste šli še dlje, se bodo meje odprle. Imejte to v mislih,” je po poročanju AFP Erdogan zažugal EU v govoru v Istanbulu.Tako Erdogan, ki se na lastnih tleh obnaša kot drugi Sulejman Veličastni, izsiljuje šibko Evropo, ki se še do danes ni odločila, ali bo varna ali islamizirana.

Islamski diktator pač ne spada v EU
Po julijskem zrežiranem poskusu državnega udara v Turčiji in po obsežnih čistkah, ki so sledile, pa so se v EU okrepili pozivi, da bi se morala pristopna pogajanja med EU in Turčijo zaradi nedemokratičnih procesov v slednji prekiniti. To je v četrtek z resolucijo podprl tudi Evropski parlament.

Erdogan in ostali predstavniki vlade v Ankari so sicer že večkrat zagrozili z odpravo sporazuma o zajezitvi migrantskega toka, ker da EU ne izpolnjuje tudi drugih določil iz tega sporazuma – od zagotavljanja obljubljenega denarja za oskrbo beguncev v Turčiji do neizpolnitve obljube o odpravi vizumov za turške državljane, poroča STA. V Bruslju pa so na drugi strani Ankaro vseskozi opozarjali, da mora izpolniti še kake druge pogoje, da bi se to zgodilo.

Čas je, da sultana Erdogana dobesedno postavimo pred zid. Ali bo to zid na slovensko-madžarsko-romunski meji ali pa kje nižje, niti ni pomembno. Pomembno je to, da samooklicanemu diktatorju sporočimo, da demokratična Evropa ne misli več prenašati njegovega izsiljevanja.

A. R.

 • totex39

  Islamskemu diktatorju Erdogano mora Evropa pokazati, da se požvižga na njegova izsiljevanja, ter mu zagroziti z gospodarskimi sankcijami in z izselitvijo vseh Turkov iz Evrope.

  • karlina

   TOČNO !!!!!!!

 • Ryuk

  Avstijci že hočejo uvesti embargo na izvoz orožja v turčijo.

 • bisabre

  Če Erdogan odpre meje se ga lahko obtoži pomoči kriminalnim združbam pri nezakonitem transportu migrantov. Menda haško sodišče in druge evropske inštitucije še delujejo, da o prizadetih državah, ki jih migranti oblegajo ne govorimo in lahko zoper Erdogana ter Turčijo sporožijo odškodninske ter druge tožbe. Kaj pa trgovinska blokada, odpuščanje Turkov širom EU? Na koncu koncev lahko za turške ladje zapro sueški prekop in pa Gibraltar.
  Tale Erdogan res živi v nekem drugem svetu.

 • Jožef

  Z miljardami ki smo jim podarili bi lahko postavli deset meterski zid na Turški meji. Doben EU voditelj ne zna reč da bodo sledile sankcij če bo še dolgo grozil in izseljeval. Erdogana naj fprašajo če bi hotel Madžarsko ograjo preselit na Turško mejo.

 • razerznak

  Erjavec: EU potrebuje Turčijo kot partnerico, Turčija potrebuje EU

  rjavec sam spokaj , sam spokaj izdajalc en

  • karlina

   Bedak neumni, to je lahko res samo odgovor enega Kahlarja, enkrat butelj, butelj za vedno.

 • Brutus

  Jaz bi mu enostavno odgovoril:” Za vsakega migranta ki ga bo Turčija spustila v evropo, bomo izgnali 10 turkov. Potem pa naj za spremembo še malo razmišlja….

 • Olga

  Zid bodo naredili Avstrijci in Madžari, slovenski vladajoči Talibani, ki jim nezakoniti migranti kar na avtocestah ven padajo, bodo pa premislili!????

  • karlina

   A veš Olga, da ne morem in ne morem razumeti, kako za vraga, jih niso teh migrantov ze na meji s Hrvaško v kombiju opazili, če so lahko kar ven poskakali na Vranskem, pomeni, da so bili v kombiju natlačeni in bi jih morali in mogli na meji naši policaji takoj videti, tukaj nekaj zelo, zelo smrdi, če ni nobene kontrole, haloooo vlada, kaj se spet greste.

 • xtc

  Zelo enostavno_Erdoganu ultimat ;če ne bo miru sankcije zoper Turčijo in prepoved potovanj TURKOV V eu in izgon vseh Turkov ;ki nimajo državljanstev EU ALI IMAJO DELIKTE:

 • samsara

  Turčin Enposran.

 • karlina

  Mislim, da bomo še zelo, zelo občutila tega norca in diktatorja Erdogana v Evropi, še sanja se nam ne, kaj nas čaka, verjemite-Turek ostane Turek, ze pred stoletji so naši predniki vedeli, kaj prinašajo, seveda so bili takrat vsi krščanske vere, pa so se jih obranili praktično brez orozja, čudno, sedaj , ko je pa na voljo toliko moznosti obrambe, pa se jih EU OČITNO ne more ubraniti, ali pa mogoče celo-NOČE, ZAKAJ-zaradi tega, ker noče braniti krščanskih vrednot v Evropi. Srčno upam, res srčno, da bo Trump tisti, ki bo naredil temu KONEC !!!!!!!

 • francelj3

  Turčijo ima z Grčijo in Bolgarijo mejo, ki je dolga le 446 km. Torej je turška meja z Evropo za tretjino krajša od slovensko-rvatarske meje. Zakaj ne postavimo na tej meji z EU denarjem 6 m visokega zidu? Potem bo vsaj nekaj časa mir.

  • cosmosjasnovidec

   Ali pa slovenska svetovno vojaška sila napade Turčijo saj ima po zaslugi tovarišice čefutarske Katičke ter ostale levo komunajzarske vlade višek streliva in tankov katerega nima kje uporabiti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!