Grozljivo: 21-letni migrant v bavarskem mestu Regensburg z golimi rokami ubil žensko

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Po aretaciji osumljenca v primeru umora prostitutk v Regensburgu je bavarski minister za notranje zadeve pozval k boljšemu sodelovanju med afriškimi državami pri vračanju zavrnjenih prosilcev za azil nazaj v domovino. Razkrilo se je namreč, da zavrnjeni prosilec za azil prihaja iz Malija. 

Umor prostitutke v Regensburgu je očitno razjasnjen, saj so 21-letnega moškega iz Malija aretirali v ponedeljek v mestu Weiden. Preiskovalci so predvčerajšnjim predstavili več podrobnosti o rezultatih preiskovanja. Po navedbah policije so osumljenca aretirali po tem, ko so pri njem našli prenosni telefon, ki je bil v žrtvini v lasti. 

Ženska je umrla nasilne smrti
Tiskovni predstavnik policije je povedal, da so žrtev prejšnjo sredo našli mrtvo v njenem stanovanju v vzhodnem Regensburgu, patolog pa je ugotovil, da je umrla nasilne smrti. Zoper osumljenca je bil izdan zaporni nalog, ko so ugotovili, da je nesrečnico zadavil. Moški je namreč želel, da ženska pade v nezavest, da bi jo lahko okradel. Sprva je ženska močno kričala, nato jo je zadavil. Po smrti je pokojnici med drugim odtujil prenosni telefon, preden je zapustil stanovanje.

Foto: iStock

Medtem ko policija sumi, da sta se žrtev in napadalec med seboj poznala, pa je v javnost prišel podatek, da je moški ostal v Nemčiji kljub zavrnitvi azila, saj pri sebi ni imel potnega lista in je bila njegova vrnitev zato otežena. Marca letos je v Nemčijo namreč pripotoval kot prosilec za azil. Bavarski notranji minister zato opozarja, da je sodelovanje s številnimi afriškimi državami glede preskrbe s potnimi listi slabo in da je to treba izboljšati, da bo vrnitev zavrnjenih prosilcev za azil potekala bolj pospešeno kot do zdaj.

N. Ž.

 • steiermark

  Kako zanimivo, da je vračanje muslijev, tja od koder so se privlekli v EU, “oteženo”, ker bojda “azilant” ni imel potnega lista……. Ja, na podlagi česa pa jim potem dajejo oz. izdajajo dokumente in kako preverjajo njihovo zločinsko istovetnost? Naj vso to drhal spokajo in jo dostavijo na turško mejo in jih tam pustijo, dokler sami nebodo odšli , od koder so prišli! Ampak, potrebno jih je zapreti za 10 m visoke ograje – v kletke, tako da bodo še sami prosili, če lahko grejo domov! Fuj, drhal!

  • čips

   pa nič fojtrat, sm kak star kruh pa vodo… sam po moje je še to preveč za take izrodke

 • tarantela

  Običajno z golimi rokami babnico zadaviš. Če uporabljaš kakšno orožje ali orodje, je dobro imeti rokavice; zaradi prstnih odtisov. Če streljaš, je pa dobro imeti kašno pelerino in nekaj čez obraz, takole burko in špegle, da ne najdejo na tvoji obleki in obrazu ostankov purflja.. Tudi, če uporabljaš fouč, je treba pazit, da se ne urežeš in pol najdejo tvojo kapljico krvi in si pečen. Današnji forenziki so namest vraga, prec najdejo DNK.
  Po vsem tem je najboljš, de ne ubiješ babnice (ali dedca) ampak se odseliš.
  Sprejmite ta dobronameren nasvet, čeprav od ” levičarke” nasvetov ne upoštevate.

  • Franc Šink

   Tvoj komentar je namenjen tistem ki sanjajo o “perfektnem” umorih. Siguren sem da se hecaš.

  • steiermark

   Pošlji ta svoj umotvor šerijatarjem, da to vpišejo med “navodila”, kako ga izvajati, ne da bi bili kaznovani! Aja, pozabila sem na dejstvo , da šerijatarji pri nas v EU nikoli niso kaznovani za svoje zločine ampak raje kaznujejo njihovo žrtve! In kdo to izvaja? Levaška soroševa drhal, ki nas drveče pelje v NWO…….

  • Franjo Trojner

   Vsak psihoanalitik ti bo povedal, da imaš težave, ker si naslajala pri opisu kako ženski vzeti živlenje. A si ti tudi ujeta v ženskem telesu in hočeš biti moški? Glej tisto z “babnico” je precej čudno izpadlo, tega ženska nikoli ne bi zapisala!

 • samotoje

  Večina vlad v Afriki, še posebej v podsaharski Afriki , ima najraje “bel” denar. Ne vem, zakaj ne bi eno od teh vlad založili z denarjem, ustanovili tam azilantski center, kamor bi vračali vse migrante, ki nočejo vedeti, kam spadajo, in potem tam ugotavljali njihovo identiteto. Do doma potem nimajo daleč.

 • rubec

  Sreča je da je to srednjeveško mesto pod okriljem Unesca ker če ne bi si čifuraj drznil tudi našo kulturno dediščino stoučt. Za babe mi je pa vseglih.

 • Egon83

  Kako ne vidite vseh lepot multikultija? Usrane mestne ulice, zasvinjani parki, mestne četrti, ki izgledajo kot 5 minut po apokalipsi, opustošenje hiš lokalcev, kopičenje smeti, grupiranje srepo gledajočih neznancev, skupine mrkih silhuet, brezposelni zlovešči postopači, ki te poskenirajo od glave do pet ko greš mimo, prerezani vratovi, odsekane glave, razsuta drobovja vsem na ogled, zadavljene ženske, oropani in umorjeni upokojenci, noži, strelivo, eksplozije, bombe, kraje, ropi, tatvine, mrtvi otroci, povožene šolarke, cel šopek novih eksotičnih bolezni, raztrgane vagine in anusi, raztreščena trupla na ulicah, v diskotekah, lokalih in na transportu, kolaps javnega prevoza, zažiranje v socialo in proračun, nemoč policije, sesutje reda in varnosti… EVROPA 2017 – lepotam multikultija ni ne konca ne kraja.

  • samsara

   Ob vsem naštetem je Merklova očitno še vedno nepotešena…
   Tudi Soros še zdaleč ni zadovoljen.

 • soc

  Imigrante brez dokumentov, ki zagrešijo težje kaznivo dejanje, s prvo tovorno ladjo v južni smeri nekam do višine Kapverdskih otokov, pa v vodo z njimi. Naj od tam fantje svobodni plavajo na svoj kontinent. Bodo gotovo do smrti fizično aktivni, kar tudi nam strokovnjaki zelo priporočajo.

 • Olga

  Moški je lahko prišel iz Malija (!) v EU BREZ dokumentov!?? Vrnitev pa je bila OTEŽENA, ker ni imel DOKUMENTOV?!!! Merklca ima vse dokumente, naj gre skupaj s kriminalcem!

 • xtc

  Kriminalce ni treba vračati ostale da,prve je treba le na vislice in problem je rešen.

 • Stajerka

  hahaha……saj se hecate (retorično vprašanje)?…….torej to pomeni samo eno – Afrika je lahko vzgled Evropi!!!…..ZAKAJ??…….v EU lahko prideš brez dokumentov kadarkoli ti poželi srce ali morilski nagon – v Afriko NIMAŠ šans, da poutješ brez dokumentov……
  banda evropska – zamislite se nad svojimi dejanji…….saj je več kot očitno, da so se Afričani odločili, da bodo svoj pošten narod zaščitili, lopove in barabe pa prepustili tistim, ki so jih pripravljeni brezpogojno sprejemat…….
  čestitke demokraciji in zdravi kmečki pameti na AFRIŠKI CELINI!!!

 • sprehajalec

  Po navedbah policije so osumljenca aretirali po tem, ko so pri njem našli prenosni telefon, ki je bil v žrtvini v lasti.

  Samo glupi so pa ko točak. Pa naj levičarji cvilijo o enakosti pa enakih sposobnostih kolikor hočejo….

 • Pezde

  Za nagrado bo dobil družbeno koristno delo, če mu bo pa kdo kdaj rekel: “Schwein!”, ker je zadavil nedolžno žensko, bodo pa tistega zaprli za 10 let zaradi sovražnega govora in verske nestrpnosti.

  • Olga

   Pri takih se obnese čebovanje! Pa naj pokaže, kdo ga je mlatil!

 • sprehajalec

  Bi bilo dobro poiskati statistiko, kdaj je avtohtoni Hans zadnjič v zgodovini zadavil žensko? Po moje je bil eden zadnjih v Europi Trobčev Metod, če vzamemo v ozir staroselce po nam bližnji okolici.

 • RATATA

  V rimskem času se je ozemlje današnje Bavarske imenovalo Vindelicija. V tem imenu se jasno odražajo Vindi (Vendi, Veneti). Ljudstvo, ki se je izoblikovalo v Lužiški kulturi, na območju današnje vzhodne Nemčije. Po 1200 pr. Kr. so se Veneti v več selitvenih tokovih napotili na vse strani Evrope. Prinašali so novo kulturo, Kulturo žarnih grobišč, in so bili nosilci poznejše kulture Hallstatt (starejša železna doba), ki se začenja po letu 800 pr. Kr.
  Ko so Rimljani leta 15. pr. Kr. osvojili deželo, kjer se je v prispevku opisani umor zgodil, je niso poimenovali drugače kot Vindelicija, po Vindih (Vendih), ki so v tej deželi tedaj prebivali.
  Predniki nas, Slovencev, so bili prekrščevani skupaj z Bavarci (Conversio Bagoariorum et Carentanorum (okoli 873)) oz. se je prekrščevanje dogajalo z Bavarskega. V tistem času so v teh okrožjih še vedno govorili jezik kateremu danes rečemo Slovenščina.
  Po letu 745 sta karantanska princa Gorazd in Hotimir na otok Awa (danes Herreninsel) na jezeru Chiem na Bavarskem obiskovala samostansko šolo. Njun vzgojitelj je bil menih Lupus. Takrat so v tem okrožju, ki je prej spadalo k Noriku govorili še vendsko (slovensko).
  Na Bavarskem, odkoder je pokristjanjevanje prihajalo med Karantance (Slovence) je bil slovenski jezik v obdobju po 750 še vedno prisoten. Misijonarji, poslani iz Ivava (Solnograd, nem. Salzburg), so vsekakor še znali slovensko. Samo tako je lahko njihovo krščansko poslanstvo imelo v Karantaniji uspeh.
  Vendski oziroma slovenski jezik se je ohranil na Bavarskem vsaj do 11.stol.
  Tudi med bavarskim plemstvom naletimo na kako slovensko ime, ki ni prevzeto od zunaj, temveč je podedovano iz starejšega vendskega obdobja. Naprimer slovensko ime Ratbod (sv. Rasso), ime bavarskega veljaka in svetnika, ki je živel v 10 stol.
  No, torej zadavljena, pa čeprav prostitutka, je lahko tudi malo “naša”, po skupnih prednikih.

  • ljubinica

   Ni cisto tako ….
   Res je, da so juzni Nemci genetsko precej razlicni od severnih.
   Juzni (hallsttatska kultura) so genetsko v glavnem potomci Keltov.
   Slovenci smo genetsko podobni Avstrijcem (zanimivo je, da so Avstrijci genetsko precej drugacni od Nemcev, je pa njihova genetska slika skoraj enaka kot od Madzarov in Slovakov ….).
   Slovenci smo v najvecji meri potomci
   zahodne veje Slovanov, pa tudi Keltov, Germanov, juzne veje Slovanov, ljudi z BV ….
   Slovani so se na nase danasnje ozemlje priselili v dveh valovih: s severa (zahodna veja Slovanov) in z vzhoda (juzna veja). (To so dokazali jezikoslovci na podlagi razvoja staroslovanskega ejevskega glasu, imenovanega jat.
   Cvet- cveit proti cviet
   Svet – sveit proti sviet
   Ko so Slovani prisli, so bili manjsina, ampak avtohtonemu prebivalstvu so vsilili svoj jezik.
   To se pogosto dogaja: Npr. Madzari so danes genetsko enaki Avstrijcem.
   V 10. st. so iz osrednje Azije prisla madzarska plemena, osnovala drzavo, se pomesala z avtohtonim prebivalstvom in raznimi priseljenci in vsilila svoj jezik. Njihovi geni so se pa porazgubili ….

   • RATATA

    Kdaj pa so “slovani prišli”? Kdo pa je pisal o tem prihodu?
    Kje so pa viri, da so Bavarci germansko pleme(?) a je mentor mentorju povedal, kot je navada v zgodovinopisju pri nas (pa tudi na nemškem, kjer trditve, da so Bavarci Nemci ne podkrepijo z ničemer, na vprašanja pa odgovorijo z molkom).
    Oho…”Slovenci in Avstrijci podobni….” praviš… bravo…ja kaj pa druzega, saj smo oboji nasledniki Karantancev, tisti, ki so pa dol rinli in govorili neponaše so le tujek!
    Ker so predniki Madžarov okrog l.900 prijezdili v Panonijo in “zabili klin” v sredino območja, kjer so prebivali Sloveni (Sclabenoi) in jih razdelili na dva dela, od katerih se severni zdaj imenujejo Slovaki, južni pa Slovenci (prej Sloveni-Slovinci..) so naredili sranje.
    Uradne zgodovine nikakor ne maram! Ne nemške, avstrijske, niti jugoslovanske, slovenske… Ti si preveč pod vplivom uradne zgodovine in uradnega jezikoslovja(!) Ne zgodovini in ne jezikoslovju ni dovoljeno uradno oporekati s strani neuradnih, ne glede na verodostojnost in uporabljene vire/dokaze in vzročno posledične korelacije dejstev.
    Pri nas uradbim “zgodovinarjem priskočijo na pomoč celo režimski mediji (primer knjige o Venetih 1989 in napad nedeljca s pluvalskim feljtonom …).
    Ne govori pa o Slovanih pred 19 stoletjem niti ne o Nemcih pred 16.
    Prevzvišena prevzetnost in presranost samotituliranih važičev me blazno moti. Žalostno je, da moram pozabiti mnogo tega, kar so me učili in kar piše v obveznih šolskih učbenikih. Še trideset let po koncu osemletke razkrivam pokvarjeni nateg uradne zgodovine, da bi nas, Slovence prikazali, da smo bili vedno hlapci, da smo bili brez plemstva, da grofje celski niso bili Slovenci, da so nas osvobodili Srbi, da imamo prvič v zgodovini državo…. ja bulšit je to, kot tudi to, da je kajkavščina hrvatsko narečje …. na taužente bruharij lahko naštejem in jih tudi podkrepim!

    • ljubinica

     1. Slovani so prisli v 6. in 7. stoletju. Po propadu rimskega cesarstva. Tu so takrat ziveli Kelti.
     2. Juzni Nemci so v glavnem potomci Keltov. Saj sem napisala.
     3. Narodi v danasnjem pomenu besede so nastali v zadnjih 200+ letih.
     Oblikovali so se iz VOLJE. Tisti, ki so hoteli biti narod, so se organizirali v narod. O tem sem ze enkrat pisala.
     4. Slovenci in Avstrijci in Madzari in Slovaki pa tudi Cehi in severni Hrvati … so genetsko zelo podobni. Saj se to ze v videzu razodeva.
     5. Avstrijci in Slovenci – nasledniki Karantancev?
     Avstrijci in Slovenci so nasledniki Keltov, Slovanov, Germanov, ljudi z BV, Judov….
     Karantanija je bila drzavna tvorba Slovanov.
     6. Uradne zgodovine ne maras?
     Ne gre za to, kaj maras. Gre za to, kaj je res.
     7. Ne razumem, zakaj hocete nekateri zanikati ocitno dejstvo, da je slovenscina slovanski jezik? A je to kaj slabega?

     • RATATA

      Ah. Saj ne bom veliko.
      Seveda je slovanski naš jezik, ja kaj pa druzga?
      Sevrni hrvati (?) a to so tisti, ki niso šli s svojimi na jug o katerih piše Porfirogenet, v istem sestavku, kjer piše tudi o Srbih(?) ali misliš na tiste sevrne hrvate iz Kraljestva Slovenjeh, ki se je razprostiralo tja do Volkovarja? Lahko, da misliš na tisti del hrvatov, ki so prebegnili pred “turki” gor na gradiščansko v 15.stol, saj tistih hrvatov, ki so jim dovolili se naseliti v okolici Zagreba, Varaždina in Križevcev jim dali ozemlja in jih (plemstvo) naselili med Slovene (Slovince). da so jim ti postali podložni že zdavnaj ni več.
      Uspešen je bil Ljudevit Gaja (pravo ime Ludwig Gay), doma iz zagorskega mesta Krapina, njegovi predniki pa so bili ponemčeni francoski hugenoti, ki so se v Zagorje priselili iz današnje Slovaške. Dobro je organiziral hrvate, za katere so vsi dobri.
      Predniki današnjih Madžarov, nekdaj odlični jezdeci po stepah, ki imajo na reg.tablicah HUN nikar ne mešaj med nas!
      Kelte si lahko FF nekam zatlači, pa Frankovski nemci tudi.
      Tako kot tista bosa, da so prišli neki Rimljani … ja kam so pa prišli, ja med naseljene ljudi, kjer so imeli kaj za jest…
      Zakaj ne maram “uradne ” zgodovine sem pojasnil in če skrajšano ponovim: se ne ujema!!
      Zlagano, brez dokazov v virih in nikdar omenjeno prihajanje naših prednikov (samo in le zato, ker je v virih omenjen prihod hrvatov in srbov, pa tudi zato, ker so priseljevani “kasnejši nemci” prihajali dol ne mislim tu dokazovati, saj nihče ni dokazal, da so se naši predniki sem priselili.
      Vprašaj se raje, kaj in zakaj prikrivajo tisto, kar so izkopali v Lublan, verjetno ne zato, ker bi propadel praznik Emone.
      Katerih “Slovanov” državna tvorba pa je bila Karantanija?
      Bodenskemu jezeru so nekdaj zanimivo rekli Lacus Venetus (zemljevidi iz 2.stol). In ko se govori o Bavarcih in Karantancih (vir sem navedel zgoraj) je meja med njimi izvir reke Drave.
      Slaba šola te je učila, počasi začni dvomiti o naukih.
      Sem že preveč napisal spet.

     • ljubinica

      Vse mesas: jezik in genetiko, zgodovino in pravljice.
      Ne vem, kaj hocete “venetologi”.
      O jezikoslovju ne veste nic, “uradne” zgodovine ne marate, bajate o Slovencih/Venetih …
      Domovina Slovanov je v danasnji Rusiji. Najblizji sorodniki Slovanov (v jezikovnem smislu) so Balti: Lìtovci in Latvijci.

     • RATATA

      Prav zanimivo bo kdaj izvedeti katere študije si opravila.
      Verjetno le uradne in na nekritičen način. Ne vidim te kot tiste, ki bi lahko kdaj podvomila v karkoli, kar ti je bilo servirano. Če bi bila drugačna, bi ti lahko marsikaj serviral jaz, vsaj 300 študioznih naslovov, tako pa ti poenostavljeno zbirko prilepim, da te le malo ujezim.
      http://www.hervardi.com/slovenijeh.php

     • RATATA
     • RATATA
     • ljubinica

      Prebrala sem ta clanek.
      In sem se nasmejala.
      Avtor trdi nic manj kot to, da je praslovenscina bila Adamov jezik ….
      Seveda lahko do takega zakljucka pride samo popoln amater, kar se jezikoslovja tice.

      Po njegovi metodi lahko za cisto vsak jezik trdimo isto.
      Vsak naravni jezik izhaja iz starejsega jezika in ta iz se starejsega in ce gres dovolj dalec v preteklost prides do Adama ….

     • RATATA

      Lepo, za drugo polovico zdravja poskrbi sama, za tvoj smeh sem pa jaz.

 • samsara

  Merklova še vedno ni prišla na svoj račun?
  Naj se malo sprehodi naokoli brez varovanja po kakšnem parku. Po možnosti v mraku in mesečini, ko je bolj romatično, pa luna dela svoje.
  Obogatena Nemčija press

 • Franjo Trojner

  Mrzijo križ, našo kulturo, običaje/tradicijo pa vseeno masovno lezejo k nam, naj gredo k svojim! A, kot vse izgleda se bojim, da jih tudi ti nočejo!

  • ljubinica

   Sem prihajajo, da zavzamajo to lepo in bogato Evropo …. Saj so jo z orozjem hoteli osvojiti ze pred stoletji .

   • stop levičarskim izdajalcem

    tako je!!

 • DOVOLJ JE

  zaustavimo levičarstvo , ker uvažajo zlo na naša krščanska tla!!!!!!!!!!!!!

 • Razocarana

  Da se zavrnjeni prosilci za azil ne deportirajo je stvar namerne nesposobnosti, kajti Evropa že ima vzvode da priprave afriške in arabske države da odprejo svoja vrata svojim državljanom: ukinitev tuje pomoči – foreign aid, trgovske sankcije in ukinitev viz.

  To da se teh vzodov ne uporablja samo kaže kako nezainterisirani za deportacijo ilegalnih migrantov so trenutne evropske vlade in kašen pesek v oči evropskih davkoplačevalcev je vse tisto vijanje rok in jamranje na raznih ‘visokih’ sestankih, metanje denarja v brezno brez dna – razne podkupnine Turčiji, Libiji, etc, ter jokcanje kako je potrebno zmetati še več denarja v Ariko, ignorajoč vse tiste miljarde tuje pomoči, ki so se tam porazgubile in katerih edina dva rezultata sta: visok dvig afriške natalitete in polni računi raznih afriških voditeljev.

 • Franz Kobilar

  Strašni problem s tistimi begunci, ki delajo zgago in kriminal bi včasih uredili v par tednih in to tako, da nobeden še stopit ne bi upal v Evropo.

  No, “demokratične civilizacijske norme” pa so prinesle tako velik in nesluten napredek, da se še par barbarov na da več spravit v red…

 • šmentanamuha

  Prvo vprašanje je, kako je “skoraj še otrok, bi rekle naše levičarke” prišel v njeno stanovanje. In zelo verjeten odgovor je, da ga je sama povabila, ker se je hotela malo pozabavati z njim, potem pa mu mogoče ni hotela plačati, kar je on pričakoval. Tile dečki vseeno niso čisto neumni in vedo, da švabice hodijo na seks turizem v Afriko, kjer za par tednov zganjajo romantiko z najetimi ljubimci. In to je samo še en primer “begunca”, ki jeprišel v Džermani for money. Zakaj pa bi se vračal domov, če je tukaj dovolj neumnih žensk iz katerih lahko zvlečeš denar.

  • ljubinica

   Ti si res cudna. “Komentiras” kar nekaj v tri dni. Ne da bi clanek sploh prebrala. To srm opazila ze zadnjic in sem ti to tudi napisala ….
   Tvoja ugibanja so brezpredmetna.
   Saj je vse jasno napisano.
   Zenska je bila prostititka.
   Placati bi moral ON.
   Hotel jo je onesvestiti, da bi jo potem oropal.
   Nacrt se mu je ponesrecil.
   —-
   Iz spostovanja do sokomentatorjev preberi clanek, preden zacnes ugibati ….

   • šmentanamuha

    Ja, maš prav, res sem spregledala besedo prostitutka na začetku, Res tudi ne preberem vedno natančno vsake besede, se posipam s pepelom, ampak ne mi slučajno zdej one farmacevtke ven prvlečt, prosim. Vsega pač ni možno prebrat od A do Ž, bi šlo preveč časa.

    • ljubinica

     Nihce te ne sili, da vse preberes.
     Nihce te tudi ne sili, da tule vsevprek komentiras, t.j. da ponujas svoje poglede na zivljenje in ljudi, pa ce je to kaj v zvezi s clankom ali pa ne ….

     • šmentanamuha

      Neumen odgovor. Tudi tebe nihče ne sili, da bereš moje komentarje in pametuješ drugim, pa vseeno to počneš in komentiraš. Poglej se v ogledalo. Če lahko ti, zakaj ne bi smela jaz? In kdo si ti, da boš dovoljevala, kaj in kako sme kdo komentirati? Vsak, ki komentira izraža svoj pogled na življenje in ljudi, zato je tale tvoja pripomba povsem deplasirana. Hočeš biti bolj pametna, kot si v resnici. Pa še prepirljiva si. Vseeno hvala, ker si me opozorila, da sem spregledala nekaj v članku. Ampak ona farmacevtka se mi vseeno ne smili.

     • ljubinica

      Jaz vedno preberem clanek, na katerega se nanasa komentar.
      Za vsako besedo stojim.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!