Hamas ne počiva: V kovčku ene izmed sester na izraelsko-palestinski meji odkrili material za izdelavo eksplozivnih naprav

Foto: iStock

Izraelske oblasti so pri varnostnem pregledu meje v kovčku prestregle skrit material, ki je namenjen izdelavi eksplozivnih naprav. Prtljaga je bila v lasti dveh sester, sicer prebivalk Gaze, ki sta imeli odobren prehod izraelsko-palestinske meje zaradi potreb zdravljenja raka, za katerim oboleva ena izmed njiju. Takšen primer nedvomno kaže na veliko nehvaležnost, ki jo Izrael nudi Palestincem iz človekoljubnih namenov. Več kot očitno vojna proti nevernikom predstavlja prioriteto, ki je nad vsem. 

Notranja preiskava je razkrila, da je eksploziv poslala skupina Hamas, ki je imela v načrtu, da bi v Izraelu v kratkem izvedla teroristični napad. Jerusalem Post poroča, da je bil zasežen material kmalu po najdbi uničen s strani krajevne enote policije.

Teroristične organizacije, vključno s Hamasom, brez zadržkov izkoriščajo humanitarno in zdravstveno pomoč, ki jo Izrael nudi prebivalcem Gaze, z namenom, da izvajajo teroristične napade v Izraelu.

Foto: iStock

Incident ni osamljen primer
To ni prvič, da je bil prebivalec Gaze, ki je imel posebno dovoljenje za prestop meje, aretiran. Junija lani je bil v sodelovanju izraelske varnostne agencije Shin Bet in izraelske policije aretiran 65-letni Palestinec Faiz Ata, ki je imel dovoljenje za prehod zaradi namenov trgovanja. Osumljenec je bil pri prehodu Zahodnega brega in Izraela odpeljan v pripor. Po navedbah Shin Bete je osumljenec v enem izmed čevljev skrival denar za Hamas in poskušal pretihotapiti več deset tisoč evrov, namenjenih za delovanje terorističnih operativcev na Zahodnem bregu.

N. Ž.

 • črnaovca

  To kar počno Izraelci Palestincem je trikrat huje kot je Dolfi naredil z Judi

  • The Truth Keeper

   Kaj pa je Adi naredil z židi? A imate v mislih “transferni sporazum” (Haavara Agreement) med Nacionalsocialisti in nemškimi Zionisti, ki je omogočil preko 60.000 židom, da so med letom 33 in 39 z vso svojo lastnino lahko emigrirali v Palestino, kjer so bankirske dinastije ustanovile svojo ilegalno državo? V javnost curlja zmeraj več idicev, da je bil Nacionalsocializem namerno provuciran ali celo inštaliran za dokončno ustanovitev Izraela! Nobena skrivnost ni, da Zionisti že od nekdaj namerno ustvarjajo pogoje za represijo nad ortodoksnimi židi, kar spretno izrabljajo za ohranjanje svojih privilegijev skozi prikazovanje samih sebe kot večnih žrtev! Pa še ena fotka za današnji dan http://shrani.si/f/1Q/DJ/3TVDbeME/c7xujjx0ais3yrjpg-large.jpg

  • Caetano

   Palestinski islamisti so bili že takrat v navezi s Hitlerjem in tudi po njegovem propadu so ohranili njegovo dediščino, načrt in vizijo glede Judov.

  • Olga

   “Ubogi” teroristi, ali ne? Njihove žrtve so pač kolateralna škoda po vaše?!

 • dob
  • RATATA

   V črnih vrečah pa deli kristjanov (?) mi je prišlo na misel.

 • Olga

  Aktivirat eksploziv, pa naj se teroristka odpelje k Alahu! Saj tja želi?

 • Caetano

  Ker smo tako bombandirani multikulturalizmom in tudi z multikulturnim katolištvom so takšne novice pravo olajšanje:

  https://www.catholicculture.org/news/headlines/index.cfm?storyid=31330

  Islam kot religija meča.

 • Goran Hvala

  Izrael nudi pomoc…ta je huda…v kaksni obliki to?..a da ti familjo postrelijo al pa zaprejo pa lazje potem shajas ker je manj stroskov al kako so mislni.?..al ko ti bajto zaminirajo pa ni treba vec stroma in vode placevat..

  • xtc

   Da si butl ni dvoma ;še enkrat preberi tekst:Sicer pa zadeve kažejo ;da bi nemara bilo res še najbolje Gazo izbrisati;teroriste polikvidirati ostalo pa izgnati v ostale muslimanke države:

   • Burek Burecki

    Mas prov bi blo treba jeruzi pocistit malo. Se tocno ve kdo je pravi terorist tle…

 • xtc

  Še en dokaz kako jeIran neterorističen in kako so v bistvu malodane vsi enaki:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!