Islamski skrajneži napadli domove koptskih kristjanov v Egiptu

Koptska cerkev v Egiptu (vir: twitter)

Muslimani v Egiptu so napadli domove koptskih kristjanov v provinci Minya na jugu države. Vzrok napadov naj bi bilo nestrinjanje muslimanov s Kopti, ki svoje domove uporabljajo kot pribežališča pred preganjanjem in čaščenjem Boga, so sporočili v soboto iz nadškofije.

Minyski škof Makarios je sporočil, da so islamski nestrpneži v petek napadli štiri domove Koptov v vasi  Demshaw Hashem 250 kilometrov južno od Kaira. Vzrok muslimanskega napada je bil po poročanju Breitbarta “obstoj cerkve”.

Koptski kristjani v vasi namreč rabijo svoje domove za opravljanje svete maše. “Ekstremisti so napadli Kopte, ukradli veliko nakita in denarja, uničili pohištvo in zažgali posestvo.” V napadu so bili poškodovani trije ljudje, vključno z gasilcem. Koptska skupnost je že več dni prejemala poročila o namerah ekstremistov, ki so nameravali izvesti napad.

Kristjani najbolj preganjana verska ločina
Zaenkrat nobena skupina ni prevzela odgovornosti za napad, ki naj bi kazal podobnost s prejšnjimi napadi teroristov ISIS, ki trenutno vodijo napade na lokalne kristjane. Islamska država je v Egiptu od decembra 2016 v bombnih napadih in strelskih pohodih pobila več kot sto Koptov. Zadnji napad, ki je terjal 9 smrtnih žrtev, se je zgodil decembra. Strelec je takrat pred cerkvijo v Kairu pobil devet ljudi.

Pravoslavni krščanski Kopti v pretežno muslimanskem Egiptu predstavljajo 10 odstotkov celotnega prebivalstva. Gre za egipčanske staroselce, ki so jih na rob družbe porinili arabski zavojevalci – ti so v imenu islama vdrli v Egipt v 7. stoletju po Kristusu. Do takrat je bil Egipt del Bizantinskega cesarstva.

Ivan Šokić

 • Slovenec 33

  Res ne vem zakaj pišete o islamskih skrajnežih, ki izvajajo teror nad drugoverci.

  To so navadni islamski verniki.

  Ker je isam KRVAVA HISTERIČNA, AGRESIVNA in PREDOFILSKA religija je tako obnašanje razložljivo. Je posledica zahtev iz njihove “svete” knjige imenovane koran.
  Izvleček je v nadaljevanju.
  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

  Islamisti so po obnašanju enaki komunistom, ki so v času svojega obstoja pobili več kot 100 mio svojih ljudi in jim pri nas nihče ne reče, da so zločinci non plus ultra.

  Tudi pri nas so se izživljali v svojem genocidu nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno ležijo po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji in niso dobili naziva morilski blazneži.
  Ta golazen morilska še ni bila obsojena za genocid nad slovenskimi rodoljubi, kar je zločin proti človeštvu, ki ne zastara.

 • Steiermark

  Zanimivo, da ta črni papež nič ne ukrene v zvezi z zaščito Kristjanov ter jih tudi ne poskuša braniti….. V Vatikanu imajo ddovolj prostora, če bi jim hotel pomagati, namesto da nam rine in vsiljuje te islamske pošasti!

  • Olga2345

   V Vatikanu je zelo močna konservativna struja, ki ga bo po vsej verjetnosti kmalu zamenjala.

 • Olga2345

  Levičarski papež pa pere teroristom noge in paktira s Sorosovimi plačanci! Ni izdal samo kristjanov, izdal je vero in Boga, ki ga predstavlja na Zemlji! Sramota!

 • Olga2345

  To je “kultura” po Cestnik Grmiču in “miroljubni” islam po Poriću?!

 • ibra

  in prasci komunistični levica podpira muslimansko drhal

 • Wqx Htr

  vsak musliman v evropi je odveč!!!!

 • pajot

  evropski tolerančni prag je visok. Zato nas bojo še kar nekaj časa pobijali. Slovenski pregovor pa pravi: vrč hodi toliko časa po vodo,dokler se ne razbije.

 • xtc

  Islam postaja poleg komunizma vse večja nadlega na kar je opozotli že Nosterdamus zanimivo pa je da je njun padec napovedan skoraj sočasno.

  • šmentanamuha

   Sej drgač ne more bit.

 • Kalkulacija

  RKC kalkulirano vendar zgrešno podpira muslimansko priseljevanje (džamija v LJ) kajti zgrešeno kalkulirajo, da bo muslimanska nekompatibilnost prignala izgubljene evropske ovčice RKC nazaj v naročje RKC
  To je napačno zato ker :
  1. ne upošteva dejstva, da je ateis ateist in ga verski!! muslimanski teror nikakor ne bo prignal k drugi verski ekipi (RKC)
  2. Latentni katoličani bodo v potezah RKC videli izdajo in jih bo to kvečemu odgnalo in ne močno povezalo z RKC vsaj večino ne
  3. DRŽI pa da bodo aktivni verniki RKC to ostali ali morda vero še stopnjevali samo s tem ekipe bistveno ne povečaš jo morda homogeniziraš povečaš pa 100% ne , kvečemu zmanjšaš zaradi točke 2!!
  Skupen izplen takšne politike bo katastrofa za katolike, evropo in rkc

 • nanikakraut

  p︁l︁аc︁е w︁hе︁rе i s︁hоw w︁h︁оl︁е m︁y d︁irt︁y s︁h︁о︁t︁s & l︁urk︁in︁’ 4 mе︁е︁t︁ing︁s ̩
  S︁i︁n︁g u︁p a︁n︁d a︁d︁d m︁e︁: i︁a︁l︁︁ma︁︁z︁︁.︁︁c︁︁o︁m︁︁/︁︁a︁︁l︁b︁u︁︁m︁8︁0︁1︁︁6︁︁0︁︁3

  • ibarash94

   ︁oh m︁y g︁od , y︁ou︁r b︁o︁dy i︁s li︁te︁r︁all︁y p︁e︁rf︁ect︁

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!