Islandija napovedala bojkot svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji in z njo prekinila vse bilateralne stike

Foto: epa

Islandija je napovedala, da bo zaradi zastrupitve Sergeja Skripala in kot odziv na izgon diplomatov iz ZDA in držav EU to poletje bojkotirala svetovno prvenstvo. Začasno je tudi prekinila vse pomembne bilateralne stike z Rusijo.

Islandske oblasti so ruskega veleposlanika obvestile o izvedenih ukrepih. “Vsi islandski najbližji zavezniki in partnerji so se odločili, da bodo po napadu v Salisburyju ukrepali proti Rusiji, vključno z nordijskimi državami, večino držav Nata in več državami EU,” je objavljena izjava na spletni strani islandske vlade.

“Med ukrepi, ki jih je sprejela Islandija, je začasna prekinitev bilateralnih sporazumov z ruskimi organi. Zato se islandski voditelji to poletje ne bodo udeležili svetovnega prvenstva FIFA v Rusiji.” 21. svetovno prvenstvo v nogometu bo sicer potekalo v Rusiji od 14. junija do 15. julija.

Islandija bo na tekmah proti Argentini, Hrvaški in Nigeriji brez politične in diplomatske podpore rojakov (foto: Twitter)

Za takšne ukrepe so se odločili, potem ko je sedaj že več kot 20 držav, med njimi evropske države, ZDA, Kanada in Avstralija, napovedalo izgon ruskih diplomatov. Rusija še vedno zanika kakršno koli vpletenost v napad in ponuja polno sodelovanje pri preiskavi, poroča RT.

A. G.

 • RATATA

  Enkratna priložnost za nogometno reprezentanco Slovenije.
  Zlato Rusija
  Srebro Srbija
  Slovenija pa bronasta

  • francelj3

   Kje je pa Belorusija?

   • RATATA

    Ja kje je Belorusija … , južno od Litve in Latvije, vzhodno od Poljske severno od Ukrajine in zahodno od Rusije.

    • francelj3

     Oooo, strokovnjak za zemljepis!

  • anzek

   Kje so šele islandci, SLO je že pred časom bojkotirala udeležbo na SP!!
   Oprostite…. a, da se nismo kvalificirali?? Ha, ha,…

   • Michael

    preberi še enkrat. V Rusijo nogometna reprezenca potuje (zaenkrat) tja ne bo politikov,

 • Burek Burecki

  Islandiji nikakor ni potrebno iti na s.p. v rusijo. Niti jih noben ne sili v to. Vsak ima pravico izbirati…

  • zokispoki

   Tako je ! Nasi moroni, pa vsak drugi dan raje s Falconom v Moskvo, kjer tekmujejo, kdo bo lahko globje zarinil nos v Putinovo rit , kenede !

 • skorpijon93

  islandija ni multikulturna ! ima strogo priseljensko politiko že od nekdaj

 • Olga_10

  Bravo Islandci! Opravili ste z bančnim kriminalom, zato je prav, da nadaljujete v tem stilu!
  Evropa je bila tiho, ko se je začel Hitlerjev pohod na sosede! Vemo, kam je pripeljal nacizem!
  Danes komunistični diktator Putin ponavlja isti scenarij!
  Nacizem je dobil svojo kazen! Na vrsti za kazen je zločinski komunizem!

  • Janez

   Kaj pa naci pomočniki domobranci. Kdaj se bo RKC opravičila za svojo izdajstvo in kolaboracijo z naciji.

   • Olga_10

    Domobranci so branili dom! Tudi po mednarodnem pravu ima vsak pravico braniti svoje življenje! Šlo je za prisilno “kolaboracijo”, ki je po mednarodnem pravu opravičljiva!
    Angleži so na Kanalskih otokih ukazali “kolaboracijo” svojih državljanov z Nemci, saj so se želeli izogniti žrtvam med prebivalstvom!
    V Sloveniji pa je šlo ne samo za okupacijo, ampak se za komunistično revolucijo!
    Danes je Evropa komunizem obsodila in ga izenačila z nacizmom!

    • freedomfighter

     Vsak povprecen drzavljan je hotel dobro sebi in svoji druzini…ljudje ki so pa odlocali so imeli pa vedno “visje” cilje in tist ki rece domobranci so bili slabi ljudje ali pa partizani so bili slabi ljudje potem ne ve kako izgleda vojna in kako zgleda borba za prezivetje…gobezdati nam ki nas ni bilo tam in govorit kdo je bil dober in kdo slab je samo za bedake…dvomim da je sel kdo h domobrancem ali partizanom ker bi hotel slabo svoji druzini

     • Olga_10

      Merilo do dejanja! Pred ustanovitvijo domobranec so komunisti pobili več kot 1000 Slovencev, saj so izrabili nacistično okupacijo za začetek revolucije!
      Z dolomitsko izjavo so na pokvarjen način monopolizirano boj proti okupatorju, saj so selili izvesti revolucijo za vsako ceno in se znebiti nasprotnikov revolucije! TIGR je bila prva skupina Slovencev, ki se je oboroženo uprla okupaciji! Vendar so jih komunisti izdali, saj so jih ogrožali!

     • freedomfighter

      To je vse res ja in ni v nasprotju z mojim komentarjem

   • tramal

    Ko se boste vi komunajzerji opravičili za kolaboracijo z Nemci,italijani,rusi ,srbini in sedaj z muslimi.

  • freedomfighter

   Pozabila si povedati da ta komunist vodi najbolj desnicarsko nacionalisticno politiko v evropi ceprav to sploh ni vazno koga briga a je ideja levicarska ali desnicarska ce nekdo grozi sosednjim drzavam in lastnemu narodu ter je nedemokraticen avtokrat je nevaren in v takem primeru je delitev na leve in desne za ovce…je pa zanimivo da so edina prava opozicija v rusiji te ki organizirajo shode proti putinu komunisticna partija tako da mi ni cisto jasno putin je po tvoje levicar ki vodi desno nacionalisticno stranko za najvecje nasprotnike v drzavi ima pa komuniste…zdaj mi pa povej kako gre to skupaj

   • Olga_10

    Putin je nasilno anektiral Krim in aktivno podpira upornike v Ukrajini!
    Zločina v Veliki Britaniji ni mogel izveste kdorkoli!
    Sicer pa, ali bi Kučan sodeloval z desnico?
    Putin je KGB-jevec!

    • freedomfighter

     Ja to je vse res ampak ne mores reci da je zato komunist lahko reces da je diktator z agresivno politiko drugace pa ne vem kje vidite levicarsko politiko poglej si odnos do manjsin do gejev do liberalnih organizacij ubistvu putinov odnos do cesarkoli liberalnega…skratka njegova politika je totalno desnicarska ampak zate je on pokvarjen levicar a vidis to men ne gre skupaj…mene tudi briga ce se ima on za levicarja vodi cisto nacionalisticno politiko in meni je pomembneje kaj politik dela kot to za koga se ima oz ga imajo drugi…

     • Olga_10

      Putin izhaja iz KGB-ja, podpira olopigarhe, tako kot Kučan tajkune, uničuje opozicijo, tako kot Kučan, najprej manipulacija, nato likvidacija…
      To, da hodi v cerkev, ni nič posebnega, saj je pravoslavna cerkev državna vera, tako kot je bil pri nas ateizem!
      Če govori kot levičar, če se obnaša kot levičar, če ravna kot levičar, je vsekakor levičar!

     • Jože Novak

      iSamo eni pa res nimate pospravljenega podstrešja.
      Morda veš, da je zadnjih 20 vojn začela ZDA?
      Da je Gadafi financiral Sarkozy-a s 50 mio dolarjev v predvolilni kampaniji, le ta ga je pa zbombradiral par mesecev kasneje, ko je bil izvoljen? Ker je Gadafi želel vezati ceno nafte na EUR. Samo potem bi ZDA propadle. Zato so ga dali ubiti.
      Angleži so 100 % trdili, da ima Irak kemijsko orožje. So jih uničili (zaradi nafte, seveda), o kemijskem orožju pa ne duha ne sluha…
      Ta trojica je pobila na 100.000-e nedolžnih ljudi v zadnjem desetletju.
      Zdaj pa moralizirajo o nekom, ki ga je Rusija imela v zaporu, pa izpustila. Zamenjava je bila.
      In Rusi naj bi ga ubili…
      Kje tiči zajec?
      Omenjena trojica je hotela uničiti še Sirijo, pa je posredoval Rus.
      In zmagal. Zdaj so ponižani, brez naftovoda čez Sirijo (za naftovod je pravzaprav šlo – iz Savdske arabije).
      In rabijo nov konflikt. ZDA, ker je dolar vreden nič ter so zadolženi za milijarde milijard, Anglija ima problem zaradi Brexita, Francozi pa bi se radi rešili opic iz svojih bivših kolonij.
      Briga jih za tista dva. Sami so jih na tak način likvidirali na tisoče. Verjetno tudi ta dva (predvidevam da, ker sta še živa, ne bosta več dolgo).
      Pa prosim, ne me več žaliti, da sem levičar, ker nisem.

 • lili pili

  Itak so za vse krivi rusi in srbi, to so tisti, ki nasprotujejo nat-u. Vse podobne obtozbe smo ze videli.
  Nacisti so sami pozgali rajhstag, potem napadli svojo radijsko postajo, da so inscenirali napad na poljsko, v iraku se zdaj niso nasli jedrskega orozja in plina, podobno tudi ne v libiji.

  Vse samo domneve in lazi ter podtikanja, samo da prvenstvo be bi uspelo..

  • freedomfighter

   Torej ti res vrjames da so poljaki napadli nemce v drugi svetovni vojni zanimivo

   • lili pili

    Jaz ne, so pa nemci leta 39 v to verjeli in odsli v drugo svetovno vojno, ameriksnci in ostali v irak….

    Pred par leti so tudi ugotovili, da so amerikanci imeli podatke kdaj jih bodo napadli, pa so jih zadrzali, da so potem imeli vzrok za vstop v vojno..

    • freedomfighter

     Ja saj nemci so vrjeli vsemu samo da je bilo dobro za njih zato jaz za vojno krivim vse nemce in ne samo nacistov…glede iraka bom pa takole rekel napad je bil nelegalen ampak sadama je bilo treba slej ko prej odstavit…tezava iraka je ta da niso imeli nacrta kaj po okupaciji

     • exposingTruth900

      kaj pa Saudska dikatorska psihopatska družina, zakaj pa tam ZDA ne ukrepa ?? dvojna merila in hinvaščina ter sprenevedanje.

      A da ZDA več kot očitno zalaga ISIS pa je vse vredu, ZDA najmočnejša vojska na Svetu pa ne more premagati ISIS. ki ima zastarelo tehnologijo izpred 30 let.

      če bi ISIS bil resnični sovražnik ZDA bi jih morali dokončno zradirati v 2 tednih…ampak dober poslušen Gojim pač vse verjame.

 • Luka Mesec

  Vse pralne stroje in hladilnike Gorenje narejene za EU bom kupil in razdelil črnskim beguncem. SDS vi pa kupite vse Gorenjske proizvode namenjene v Rusijo.

  • Anton

   odličen primerek, naše zgrešene “Ekonomske” fakultete.

   sarkazem press

 • Artur

  Kakor NWO satanistični oligarhi okom tako butastih 20 “ovac” skokom. Tragično. Satanistična propaganda brez validnih dokazov šopa s polno paro hlapčevske budale pa jim nasedejo ker tako mora biti.
  Tajni pakt NWO zločinske cionistične gamadi proti človeštvu.
  https://www.youtube.com/watch?v=JUS4casHoR0

  http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/putin-izvan-sebe-sprema-se-teska-odmazda-1147700/

 • stajerc5

  Ko bo v Rusaji zaropotalo, se Putka zaveda, da bo v Zlovenistanu sigurno dobil azil, ja, pa kavico v parlamentarni sralnici tudi, nje!?
  Tudi Stefka je ze samovar za cajceka pristavila…

 • Dostmamrecesije

  Komunizem pokvarjen do fundamenta. Adijo pamet. Žalostno, a žal resnično.

 • freedomfighter

  Joj kako so ljudje smesni spet se kaze kako nihce ne more nic sploh pa ne drzave kot je britanija…rusi izvedejo kemicni napad na njihovem teritorijo povracilni ukrep je pa izkljucitev diplomatov hahaha a to se kdo dela norca putin okupira drzave izvaja kemicne napade ustrahuje cel svet na zahodu pa taki bogi ukrepi…tudi hitlerju so popuscali predolgo in temu tipu je treba pokazat da nekje je meja

  • prdo

   Tudi srbija je bila napadena brez mandata Irak brez dokazov in kakšni so bili ukrepi

   • freedomfighter

    Srbija kdaj v devedesetih bi jih mogli se bolj zbombandirat ker to je edini nacin da umiris te blazne narode ki mislijo da lahko delajo kar hocejo…srbi so tako zmesani da so resno vrjeli da bodo premagali nato…to se zgodi ko nacionalizem zamegli razum

  • Štalmajster

   Prečitaj raje to knjigo, namesto da strelaš kozle !
   http://www.realhistorychannel.org/THE%20BAD%20WAR2apdfversion.pdf

 • Miran

  Ne ne bojo bojkotirali svetovnega prvenstva, samo njihovih voditelejv ne bo v Rusijo. Še ena laž izrojene desnice

  • Olga_10

   Izrojena je samo levica!

   • freedomfighter

    Politika je vsa izrojena z redkimi izjemami

    • garfi

     a bejž no

   • mojadezela

    Izrojeni ste vsi deklariranci!!!! Bedaki na 3. Eni in drugi ste ogabni in butasti. Zabetonirani v svoj prav ki je v resnici vse ena velika laž!

    • Borut Stari

     Intelektualni reveži verjamete v butl socializem.

  • garfi

   vladate radikalni komunajzli 70+ let kriva je pa desnica

  • mojadezela

   Vsi ste izrojeni tako levuhi kot desnuhi, pa še bebci ste!!! Ko da bi bral neumnosti in prepire najstnikov!!!! Kreteni na kozlanje mi že greste!!!

 • prdo

  Zakaj ne prekinejo gospodarsko sodelovanje

  • tramal

   Rusija pa tako nima gospodarstva razen plina.Cela rusija je ena sama sirotišnica.

   • freedomfighter

    In take drzave so najbolj nevarne…ljudje obubozani sprani z nacionalizmom in podprti z ogromno vojsko…to je recept za vojno

   • macon

    Ima precej raznoraznih industrij, je pa revna in predvsem skorumpirana do šalter nivoja. Pa veliko uličnega kriminala je pri njih.

 • hle
 • dob

  Erjavc je prekinu vse stike sam s sabo.

 • Franc Bizjak

  Kot pravijo Slovenija ne more mimo bratskih vezi in nudi sprejem vseh Rusov, ki jih bodo izgnali iz demokratičnih držav. Bratske vezi, ki so se stkale ob junaških komunističnih množičnih likvidacijah lastnih državljanov doma in uspešnih pobojih drugače mislečih ljudi v tujini, so za Slovenijo preveč obvezujoče, da Rusom ne bi priskočila na pomoč. Poleg tega pa nedvomno prihaja čas, ko bosta morali obe državi kaj kmalu tovrstno dejavnost intenzivirati. In ve se..united we’re strong.

  • hle

   Potem bi morali podpret Britance ki so jim takrat dobrohotno pošiljali polne vagone materijala za streljanje

  • mojadezela

   Spet nebuloze!!! Pa če bi vedel kdo je čistke delal v takratni sssr ne bi sral take klanfe kot jih! Boljševiki so bili židje ki so pobili 20 mio Rusov! Tvoji ljubi židje so hočeš nočeš izumili komunizem….pa ne da se mi več ukbarjat z vami indoktriniranimi idioti….

 • Hilarion ozmerja papeža

  V uvodu je Hilarion omenil preganjanje kristjanov po vsem svetu, nato pa je na podlagi zadnjih podatkov raziskovalnega inštituta Pew in nekaterih drugih raziskav predstavil zaskrbljujočo, vendar stvarno podobo problemov, s katerimi se krščanstvo trenutno sooča zaradi migracije in zahodne sekularizacije. Spregovoril je tudi o prihodnosti krščanstva, kakršno si predstavlja brez globokih in napornih poskusov evangelizacije

 • garfi

  sumljiva zadeva napada s strupom, ki je izdelan samo v rusiji
  putn je zloba ni pa tako neumen

 • xtc

  Islanci so lahko v marsičemu vzor Slovencem tudi z počiščenjem banksterjev.

 • Slovenec87

  Ne bodite zaslepljeni!

  Razlog za izgon diplomatov in diplomatski napad na Rusijo ni razlog v zastrupitvi ampak v tem, da iščejo vsemogoče načine in izmišljotine, da razbijejo močno Rusijo, ki ne želi postati lastnica judovskih lobistov, banksterjev in nevladnih organizacij tipa Soros, ki imajo v lasti kup zahodnjaških EU držav.
  Mediji pod njihovim plačilnim okriljem prodajajo floskule o dokazih za ruski strup z namenom, da polarizirajo večino ljudi s protiruskimi težnjami in ne c tem, da bi mi s poslušanjem dejansko dobili dokaz ali je strup izdelan res v rusiji in bil uporabljen s strani ruske vlade. Kdo mi lahko to dokaže preko mafijsko plačanega tv ekrana?
  V globaliziranem svetu je pa enostavno možno, da ga izdela tudi Američan ali kdo drug.
  Cilj je podjebavanje naroda prek medijev(tako kot to manipulirajo z JJ-jem), da lahko v primeru izrednih razmer prisilijo rusijo v vojno in s tem uporabijo zavedeno protirusko množico, ki se bo zoperstavila proti “zlobnim” Rusom in naredila medvedjo uslugo EU plačancem s strani lobistov, da razbijejo rusko vlado in s tem demokratizirajo državo in tako lahko vturajo v državo migrante, LGBT aktiviste in podobne drekarije, ki bodo uničile Ruski narod tako kot Švedsko in internacionalizirali še tisto državo, ki se postavlja po robu tem internacionalnim mafijašem.
  Vedite, da so vsi bančni mafijaši in LGBT aktivisti, istospolni iztirjenci ter nevladni klošarji v Rusiji prepovedani in samo taka politika lahko reši narode v Evropi.

  Spomnite se, da je Orban gostil Putina.

  • Matija

   Se prekleto strinjam s tabo

  • macon

   Dosti je bilo primerjati medijsko obravnavo med obleganjem Alepa in obleganjem Mosula. Prvo (Rusi in Assad proti ISIS) je bilo en sam teror nad civilisti in otročki, pri drugem (Američani in Irak proti ISIS) vse tiho je bilo. Zadevi popolnoma primerljivi (milijonski mesti) in sovražnik obakrat džihadisti.

   Zdajle je spet enako: Turki lomastijo po Kurdih in Afrinu- vse je v redu. Assad in Rusi po Vzhodni Guti, predmestju Damaska- fašiiiizem, otročki, bombardiranje civilistov, zločini proti človeštvu….

 • Borut Stari

  Slovenska kura bo počepnila pred ruskim petelinom in pustila svoje jato na cedilu. Sicer pa to ni edini ruski zločin proti človeštvu.

  • mojadezela

   Ameriških zločino pa se sploh prešteti ne da!!!!! A boš njih tudi kritiziral? Sam vprašam.

   • Borut Stari

    Ne, ker jih ni. Mislim na zločine nad lastnim ljudstvom. Komunizem je brat fašizma obeh diktatur pa v administraciji US of A ne najdemo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!