Izpoved nekdanje žene borca Islamske države: S klikom sem si popolnoma uničila svoje življenje!

Foto: YouTube

Islam in Admed sta se spoznala prek spleta, medtem ko sta prek muslimanske strani za zmenkarije iskala srečno življenje v dvoje. Namesto, da bi bil njun zakon poln ljubezni in zadovoljstva, se je ta za nič hudega slutečo Islam sprevrgel v pravo nočno moro, saj se je skupaj s svojima otrokoma znašla v Siriji, kjer še danes živi v veliki negotovosti.  

Ahmed Khalil  se je rodil v afganistanskem mestu Kabul, vendar se je preselil v Veliko Britanijo in pridobil britansko državljanstvo, ko je na strani Muslima.com spoznal Islam Mitat, ki ima maroške korenine. Slednja je od nekdaj sanjala o karieri modne oblikovalke  in je svojega britanskega moža videla kot izhod iz enoličnega življenja v maroškem mestu Oujda, ki se nahaja blizu alžirske meje.

Nekaj mesecev po tem, ko sta se prvič spoznala prek spleta, je Ahmed v Maroko pripotoval skupaj z žensko, za katero je trdil, da je njegova sestra. Spoznal se je z družino Islam in zaprosil starše za poroko s hčerko, poleg tega pa priložil bančne izpiske, da so videli, da ima resne namene. Po besedah Islam je izgledal kot normalen človek in dodala, da je kljub temu od nje zahteval, naj spremeni svoj slog oblačenja in iz ozkih kavbojk in majic preide v dolge obleke. Po tem, ko se je par poročil, je odpotoval v Dubaj in se nato napotil v Jalalabad v Afganistanu, kjer se je Islam seznanila z moževo družino. Zaradi varnostnih razmer sta ostala tam le en mesec in se vrnila domov v Maroko.

Foto: YouTube

“Počitnice v Turčiji”
Khalil se je vrnil v Dubaj in Islam kmalu seznanil z novico, da je dobil službo v Turčiji in da gresta tja na dopust. Počitnice pa so se po besedah Islam začele zelo zgodaj, saj namesto, da bi se napotila v kakšno letovišče ali hotel, sta odšla v Gaziantep, ki se nahaja ob južni turški meji s Sirijo. Moški, ki je govoril samo turško, ju je odpeljal v hišo polnih moških, žensk in otrok. Ženske in otroci so bili po besedah Islam v eni sobi, moški pa v drugi. Zaradi tega je bila nekoliko zmedena in je vprašala eno izmed žensk, kam so namenjeni in je ta odgovorila, da so na poti v hijro, torej v Sirijo.

Islam je odgovor ženske začudil in spomnila se je, da ji je Ahmed pred odhodom v Turčijo dejal, da ima zanjo presenečenje, ki ga bo dobila v Turčiji. Ker je videla, koliko je ura, mu je očitala: “To je zate presenečenje, da greva v Sirijo?” Ko mu je Islam pričela ugovarjati, ji je Ahmed odvrnil, da mu kot žena ne sme ugovarjati in ga mora ubogati v vsem. Islam je povedala, da je želela turškim uradnikom na meji povedati o svoji zadregi, a ko se je skupaj z ostalimi približala meji, so na njih začeli streljati obmejni policisti, zato so pričeli bežati proti Siriji.

Ko se je skupina znašla v državi, se je odpravila proti bližnjemu mestu Jarablus, kjer je bilo gostišče, v katerem so se zbirali ljudje od povsod, tako iz Velike Britanije, Kanade, Francije, Belgije, Tunizije, Maroka, Alžirije kot Saudove Arabije. Kmalu zatem, ko so prispeli, so Ahmeda poslali na enomesečno vojaško usposabljanje, noseča Islam pa je bila medtem prepuščena sama sebi.

Ahmed Khalil (Foto: YouTube)

Smrt v bitki
Ko je Ahmed opravil urjenje, ga je Islamska država poslala v boj. Na prvi dan bitke pri Kobani je umrl v boju, zaradi česar je bila Islam prestrašena, saj ni vedela, kaj naj stori. Ker ji je bilo prepovedano, da govori z ostalimi Sirci, je bila prisiljena še naprej ostati znotraj kalifata. Nato se je preselila k bratu pokojnega moža in njegovi družini, ki so prav tako prispeli v Sirijo. Ko pa so v bitki ubili tudi moževega brata, jo je Islamska država nastanila v gostišču, kjer je ostala, dokler ni rodila sina Abdullaha.

Prisiljena v novo poroko
Ko so se začeli približevati kurdski borci, je Islamska država dejala Islam, da se mora poročiti in zbežati na bolj varno območje. Zaradi strahu se je poročila s prijateljem svojega moža, ki je bil poznan kot Abu Talha Al-Almani. Najprej jo je novi mož odpeljal v Manbij, ki se nahaja severovzhodno od Aleppa, nato pa zaradi vdora Kurdov v mesto Raqqa. Po mesecu dni je novemu možu dejala, da se želi ločiti, ker ji ni dovolil, da zapusti hišo. Islam je za CNN povedala, da je strah igral glavno vlogo, da se ni odločila za takojšen odhod, saj so ji številni povedali, da so tistim, ki so skušali zbežati, odvzeli otroke ali pa so bili prisiljeni obiskovati večtedenske intenzivne islamske študije.

Ves ta čas je Islam poskušala pobegniti, a je bilo to oteženo, saj je Islamska država poskrbela za to, da pripadniki kalifata niso imeli stikov z lokalnim prebivalstvom, saj bi jim ti lahko pomagali pri pobegu. Glede pomoči pri pobegu so po besedah Islam oklevali tudi tihotapci, saj so se bali, da bi jih usmrtili v primeru, če bi jih ujeli, nekateri pa so za plačilo zahtevali tako visoke zneske – do 5.000 ameriških dolarjev, da je bila Islam zaradi tega in pritiskov Islamske države prisiljena v to, da se vnovič poroči.

Foto: YouTube

Življenje v Siriji: “Občutek imaš, kot da si mrtev. To ni življenje!”
Tokrat se je poročila z moškim Abu Abdallah Al-Afghanijem, ki ga opisuje kot nežno dušo. Islamska država je sicer zatrdila, da je njen novi mož afganistanskega porekla, Islam pa trdi, da je imel avstralsko državljanstvo. Po besedah Islam propaganda teroristične skupine navzven sporoča, da mesto Raqqa predstavlja raj vernikom in dodala, da je vse prej kot to. “Občutek imaš, kot da si mrtev, to ni življenje,” se spominja. Islam pravi, da jo je bilo vedno strah, ko je slišala eksplozije bomb in streljanje. V njenih zadnjih mesecih bivanja je pričelo vedno bolj primanjkovati hrane, vedno večji pa so bili premori brez vode in elektrike. S tretjim možem sta dobila hčerko Mario in zaradi vedno slabše situacije je želela čim prej pobegniti.

Foto: YouTube

S pomočjo tihotapcev prispela na kurdsko nadzorno točko
Islamska država je od njenega moža zahtevala, da se udeleži bojev in pomaga pri obrambi mesta Tabqa. Njen mož je umrl kmalu po tem, ko se je pričel bojevati, zato se je Islam ponudila dobra priložnost za pobeg. Smrt moža je ohranila kot skrivnost pred sosedi in znanci ter prodala vse, kar je imela, da je pridobila dovolj denarja za pobeg. Tihotapci so jo skupaj z otrokoma spravili do kurdske nadzorne točke YPG. YPG oziroma Enota za ljudsko zaščito se bori proti Islamski državi v severnem delu Sirije. Ta je Islam in njena otroka prepustila obveščevalnim službam, ko je ugotovila, da Islam govori resnico, zato so jo premestili v varno hišo YPG v severovzhodni Siriji.

Foto: YouTube

 

YPG je maroško veleposlaništvo v Bejrutu obvestilo o primeru Islam, poiskali so jo tudi novinarji CNN. Oče od Islam zdaj upa, da bo kralj Mohamed VI opazil prispevek CNN-a, ki govori o hčerki in bo naredil vse, da ji omogoči vrnitev v Maroko. Islam pa si ne prizadeva preveč za vrnitev, saj se boji za varnost svojih otrok. Upa na to, da bo družina dobila britanski potni list, glede na to, da je oče njenega prvega otroka imel britanski potni list.

Nadeja se tudi avstralskega državljanstva, glede na to, da je imel oče njene hčerke avstralsko državljanstvo. Po odisejadi, ki jo je vodila iz Maroka v Dubaj, Afganistan, Turčijo in v Sirijo, se počuti zmedeno ter dodaja, da ne ve, kam se bo napotila, saj je njeno življenje uničeno. “Najbolj žalostno pa je, da se je vse začelo le s klikom na spletno stran.”

N. Ž.

 • Gregor Kastelec

  po toči zvoniti je prepozno

 • Sloven”c

  kdo ji kriv…vazno da je lohka z različnimi deci povrgla zrebeta in da je bila skos breja ne glede na situacijo. Zdej jo bodo pa druge drzave zivela pa njene pamze al kaj…tem mulcem se pa ze zdej vidi v ksiht da bodo cez 15 let delal probleme

 • montyamp

  Tako se selijo podgane po vasi od hiše do hiše .
  Židje so naredili sranje na bližnjem vzhodu .
  Adolf je imel prav .

 • Demonkrat
 • Demonkrat

  Oranžni pa nadalnuje demokratično širjenje demokracije po načelu mi smo prvi.

 • Caetano

  Ko omenja mesto Tabqa. Ravno danes zjutraj je bila razglašena popolna osvoboditev tega mesta s strani Kurdov in SDF. Kljub Erdoganovim strelom v hrbet.

 • Levicar nikoli!

  Le dajte, Evropejke, porocajte se s kozjejebci, ki so tako drugacni, zanimivi… krave!!! Vseeno kje je mohmedanc rojen, vedno bo ostal le ostuden mohamedanc! Ali: ce se osel skoti v Lipici, se ne pomeni, da je lipicanec!

 • Artur

  Khalil ???!!! Enega imamo pri nas na sončni strani Alp . Da nista morda kaj v sorodu.

 • Olga

  Vsaka pametna ženska naj se na kilometer izogiba muslimana! Islam je zločinska ideologija! Otroci in ženske ne pomenijo NIČ!

  • samsara

   “Vsaka pametna ženska naj se na kilometer izogiba muslimana!”

   Se strinjam, a kaj, ko vsaka ženska ni pametna.
   Izkazuje se celo celo obratno…

 • lauraas

  In to prihaja k nam, mi jih pa velikodušno sprejemamo!

 • šmentanamuha

  Zanimivo pri tej zgodbi je to, da sploh še nista vedla, kje bosta živela in od česa, niti v kateri državi, ona bi še kao delala neko kariero modne oblikovalke al ne vem kaj in pol najprej od vsega naštimata otroka. In pol sem in tja pa drugi mož pa tretji mož pa še en otrok pa če ne bi ti možje tako hitro pomrli (očitno slabo izurejeni) bi bil kje na poti že tretji otrok. In zdaj bi se rada pridevala v Evropo in se obesila na proračun evropskih prebivalcev. In eni to še celo podpirate. Ženska je naivna in neodgovorna, to je vse. Za otroke pa naj poskrbi njena družina. Ne vem zakaj bi imel kdorkoli odgovornost do nje in njenih pamžev. To je preračunljivka, ki ji matematika ne gre najbolje.

 • garfi

  islamisti in rdečkarji so večna nevarnost

  • Zgornji

   AMENNNNNNN !!! ! !!!

 • šmentanamuha

  Še živali se ne obnašajo tako neodgovorno.

 • Nata

  In kaj je spozbaje v tej zgodbi ? Ženske, če niste muslimanke, se vsakega muslija izognite v velikem loku !!!
  Nešteto primerov poznamo.
  Žalostno pa je, da same muslimanke pričakujejo preveč !!In, potem naj bi jim pomagali ” beli ” ???? No, ja . . . . .

 • totex39

  Če so babe potrebne in butaste še povrh, pol za njih ni važno a je zepečeni muslič ali afričan, ko pa je že prepozno pa začnejo stokati.

 • Dragan Krstič

  To muslimanko pa Alah ne bo mogu v nebesih podtakniti hrabrim muđahedinom kot devico. Mogoče jo bo vzel kakšen partizanski oficir. Ti so se po vojni radi ženili s kurbami nemških oficirjev.

  • MladiLiberalec

   Verjamem da se je tud kej takega vcasih dogajalo. Mnogim moskim je rajclih odvzet sovrazniku zensko posebi ce je huda. Mogoce bi blo tud men nwm.

 • Caetano

  Nov zločin ISIS-a. Poboj 37 beguncev iz Iraka in Sirije, ki so bežali pod zaščito Kurdov. Med njimi tudi tri mesece star dojenček.

  https://anfenglish.com/news

 • Zgornji

  Ojooooooojjjjjjj, uboga revica naivna, … :-(

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!