Kam drvi Evropa? Švedsko sodišče razsodilo, da je zakon med 14-letnico in njenim bratrancem normalen in dopusten

Foto: YouTube/Printscreen

Štirinajstletna otroška nevesta iz Sirije je prispela na Švedsko, kjer je zanosila z možem, ki je med drugim tudi njen bratranec. Švedsko sodišče je ta popolnoma nedopusten zakon označilo kot normalen in dovoljen zaradi kulturnih in verskih razlogov, prav tako naj bi 14-letna deklica izgledala dovolj odraslo za takšen zakon. 

Deklica, ki je na Švedsko prispela skupaj s svojo teto in družino, se je z bratrancem poročila že pri rosnih dvanajstih letih, poroča Speisa.

Zakon se je socialni službi zdel nezaslišan
Švedski socialni službi se je zdel tovrsten zakon med bratrancem in mladoletno sestrično popolnoma nezaslišan, zato so stvar prijavili in jo prepustili pravosodnemu sistemu. Sodnikom se glede zakona ne zdi nič nenavadnega, glede na to, da je bila deklica vzgojena v drugačnem kulturnem in verskem okolju, ki ima drugačen način vrednotenja, kaj je prav in kaj narobe. Poleg tega se sodišču zdi, da deklica pri svojih štirinajstih letih izgleda dovolj odraslo, zato naj ne bi bilo popolnoma nič narobe.

Politologinja in novinarka Sakine Madon pa je v javnosti kritično izpostavila, da je naravnost neverjetno, da je sodišče razsodilo, da je zakon dovoljen, ker naj bi bilo dekle videti odraslo. Pri tem je komentirala tudi nenavadno navajanje, da ima dekle poleg tega tudi lastno voljo in dodala, da kultura časti otroške neveste spravlja v nemočen položaj. Zakaj je sodišče torej zaprlo svoje oči?

Foto: YouTube/Printscreen

Švedska več kot očitno odobrava šeriatsko pravo, saj je sodišče v tem primeru krepko pogledalo skozi prste, s tem ko je potrdilo, da je zakon mladoletnice s sorodnikom dovoljen, s tem pa kot nič nenavadnega pritrdilo tudi nosečnosti mladoletne neveste, ki ima komaj rosnih 14 let. Razsodba bi lahko predstavljala precedens za nadaljnje uvajanje šeriatskega prava na Švedskem.

N. Ž.

 • RATATA

  Odpišimo že enkrat to prifuknjeno Švedsko.

 • Peter Marinsek

  mogoče bi migrantom še vozniše dali pri devetih letih če zgledajo 18. Budale švedske, jaoooooooo

  • sunday

   ja in onim, ki so30, 40, 50 pa priznali mladoletnost, kadar ubijajo, posiljujejo, kradejo, ropajo itd….!!!

 • Artur

  Na našem sodišču nebi bilo nič drugače .

  • Mutibarić

   Se strinjam

 • Olga

  Sodnika je treba spraviti v zapor!

 • Olga

  Kje je varstvo pravic otrok?

 • Saj tako bo tudi pri nas, ko bodo levaki dopuščali takšne poroke z mladoletnicami in istospolno usmerjenimi ljudmi. Vse to še boste tudi pri nas doživeli. Od levakov, da se obdržijo na oblasti kaj drugega tudi ni za pričakovati.
  Tako si namreč nabirajo volilne glasove za prihajajoče naslednje volitve. Žal se nam nič kaj dobrega ne obeta v prihodnosti. Samo še slabše bo dokler nam bodo vladali forum 21 in oldtajmeri iz preteklga časa.

 • Anonimno

  a ni malo stara

 • Rok

  o kakšni švedski vi pišete … ???

  švedska ne obstaja več … to je zdaj šerijatska država pokorna muslimanom

 • xtc

  Gre za zelo nevarno zadevo,ki lahko eskalira.
  Sodnik ,ki je sodil tole je idiot.Niti približno se ne zaveda,kaj počne svojim indrugim otrokom.
  Bedak uvaja nevarno prakso za Švedinje,lahko se prične dogajati to kar se dogaja v nekaterih muslimanskih deželah kjer muslimani posilijo nemuslimanke nato pa družine prisilijoz grožnjami li celo izbrisom,da se mor poročiti z muslmanom in stopiti v njihovo vero.Nemalokrat so zaradi upora ob glavo družine,kot tudi posiljene,ki jih nato obdolžijo nedovoljenih spolnih odnosov zunaj zakona.

  • sunday

   kazen je kamenjanje, tako za družine kot za te ženske oz. otroke in to je naša bodočnost še mnogo pred 2050, ko bomo vsi tako srečni – baje!!!

  • sunday

   kazen je kamenjanje, tako za družine kot za te ženske oz. otroke in to je naša bodočnost še mnogo pred 2050, ko bomo vsi tako srečni – baje!!!
   kakšen podvojen komentar – halloooo!!!

 • Unikatna

  Lahko milijon krat napišete in se nebo nič spremenilo. Ni in ni normalno! In Evropska Unija je tiho kot rit! Vse države drvijo tja od koder ni vrnitve!! Vse jim dajte in dopustite!!

 • sunday

  opažam, da je pri vseh novicah manj komentarjev in tudi manj komentatorjev – no, je pa res, da tudi vsi komentarji ne najdejo poti “sem gor”!!!

 • sunday

  kam izginjajo komentarji? – v svobodo in demokracijo !!!

 • šmentanamuha

  No, kje ste zdaj feministke, filantropinje in borke za človekove pravice, varuhi otrokovih pravic in ostala levičarska-aktivistčna svojat? Kje je zdaj vaš humanizem? Ga ni, ker ga tudi nikoli ni bilo. Tisti, ki so iskreno pomagali na začetku, so spregledali, lažne humanitarke pa so še vedno ogorčene nad opolzkimi Trumpovimi komentarji, da keš pičko primeš za tamalo, pa se ji še fajn zdi. Nobenega zgražanja in protestov pa nad muslimanskimi otroškimi porokami, posilstvi in umori, ki se odvijajo pred njihovimi očmi. Ne morm verjet! Od strašnih Vikingov, ki so tri stoletja harali po Evropi pa so ostale samo še sage-ljudske pripovedke.

 • kapibara

  …..vzgojena v drugačnem kulturnem in verskem okolju, ki ima drugačen način vrednotenja, kaj je prav in kaj narobe.
  – Ta vera tudi vrednoti rezanje glav , po za njih, nevernikom..
  – Beboti bodo to tolerirali- kaznovalii kako ??

 • tramal

  Mislim da bi morali v evropi najprej soditi večini sodnikov.Ne vem če niso vsi sodniki v evropi delali kumrovško šolo.

 • Anonimno

  Jao a vi kekci znate se kej deuzga pisat k pa od svedskw pa migrantov

 • lauraas

  In nekateri to lepo podpirajo.

 • mona lisa

  Tudi tiste ki so to odločili kaznovat. V Evropi je kultura. življenje in vse takšno kot je in noben kamelji prišlek je ne more spreminjat Drugače pa naj gre od kod se je privlekel. Sicer pa ta primer je PEDOFILIJIA.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!