Kitajski kanibal, ki je v Kanadi na avtobusu obglavil potnika, spuščen na prostost

Kanadski kanibal Will Baker znan kot Vince Li (vir: youtube)

Kitajski imigrant, ki je v Kanadi leta 2008 brutalno umoril in obglavil sopotnika na avtobusu, je bil spuščen na prostost. Kakor trdijo kanadske oblasti, naj ne bi bilo razloga za nadaljnje pridržanje, saj obsojeni kanibal naj ne bi predstavljal nevarnosti za javnost.

Kanadsko sodišče je ugotovilo, da Will Baker, bolj znan kot Vince Li, ni kazensko odgovoren za obglavljanje sopotnika in kanibalizem na avtobusu, kar se je zgodilo leta 2008. Presenetljiva odločitev dopušča kanibalu prosto gibanje po državi brez kakršnega koli nadzora oblasti.

Li je leta 2008 na avtobusu zaklal svojega sopotnika, 22-letnega Tima McLeana, ker ga je ta ogovoril. Li je povedal, da je slišal glas, ki mu je povedal, da mora McLean “nemudoma umreti”. Li je svojo žrtev razkosal pred očmi ostalih potnikov, ki so panično bežali iz avtobusa. Kmalu je tudi sam sestopil, v roki pa je držal glavo svoje žrtve. Nato se je vrnil na avtobus, kjer je nadaljeval razkosavanje McLeanovega trupla, med tem je nekatere dele telesa tudi zaužil.

Žrtev brutalnega umora Tim McLean (vir: Twitter)

Kanadska tožilka Mary Goska je ob presenetljivi odločitvi kanadskih oblasti izpostavila, da bi morilec lahko predstavljal nevarnost za družbo, če neha jemati zdravila. “Jasno je, da predstavlja grožnjo v določenih okoliščinah,” je povedala. Lija so po poročanju CBS Newsa na sojenju razglasili za neprištevnega, ker naj bi trpel za shizofrenijo.

Prazne obljube, da bo kanibal jemal zdravila
Lijev odvetnik je poskušal javnost pomiriti z izjavo, da je obsojeni kanibal “obljubil, da bo jemal zdravila in sodeloval s skupino, ki skrbi zanj”. Lijev zdravnik pa verjame, da njegov pacient ne predstavlja nevarnosti za družbo, če bo redno jemal zdravila. V vseh teh izjavah se zdi najbolj sporno prav zanašanje na besedo človeka, ki trpi za duševno motnjo.

Mati brutalno ubitega je dejanje kanadskih oblasti označila za katastrofalno. “Nimam besed,” je zapisala na Facebooku ob objavi odločitve, da bo Li lahko na prostosti brez kakršnega koli nadzora države, in izpostavila, da ni nikakršnih zagotovil, da bo morilec njenega sina tudi zares jemal zdravila.

Ivan Šokić

 • tanja

  Sodnica se pise Goska…nomen est omen!

 • Steiermark

  Mislim , da v takih primerih, kot je ta kanibalski, kakor tudi posiljevalsko, roparsko morilski, ki se zadnja leta dogajajo, predvsem po Evropi, s strani islamcev ali kogarkoli drugega , ko storilcev niti ne zaprejo ampak jih celo nagradijo, moramo odločitve sprejeti v svoje roke, mi ki ostanemo…… Oko za oko, zob za zob! Vse te bolane izrodke je potrebno odstraniti na kakršenkoli način ali se jim “povrne kar so sami storili drugim” ali pa doživljensko zapre, za preživetje pa morajo delati in si sami poskrbeti……..

 • Dromla

  Tudi če bo zdravila jemal vpričo zdravnika, ni zagotovila, da ne bo ponovno koga napadel takoj izven zdravstvene ustanove.

 • samsara

  Oblastniki delajo v prid globalnega kaosa na vseh ravneh in podravneh…
  Kaj pa, če bi žrtev bila neka sodniku/ci draga ali celo sorodna oseba?
  Kaj če bo sodniku/ci bližnja oseba naslednja žrtev tega bolnika?
  Aja, potem bi bila oz. bo sodba nedvomno drugačna.

 • xtc

  Hm?
  Tud Janez cepec,Hun,Župnik cefizelj,Janez Sv,Luckyss itd so obljubili da bodo jemali zdravila pa se ne držijo obljub…………….

 • xtc

  Skratka,tistega ,ki ga je izpustil bi morali na psihiatrijo.

 • Caetano

  Kanadi vladajo izrojeni filoislamistični levičarji tako, da stvar pravzaprav ne preseneča…

 • Caetano

  Islamisti iz vrst al Šebaba so v Somaliji sprožili eksplozije dveh avtomobilov bomb in pobili 45 ljudi.

  https://www.reuters.com/article/us-somalia-blast/death-toll-from-somalia-blasts-rises-to-45-government-official-idUSKCN1G720U

 • Darko Bukovec

  Justin Trudenau razmišlja kot neka 12 letna liberalna pubertetnica brez nadzora. Pač tip nima vse koleščke na mestu.

 • soc

  Nora družba, mali Trudeau jo pelje v smer Švedske. Stari Pierrre je bil klasični liberalec, mali Justin pa odklopljeni levak. Ni čudno, da najbolj fanatični Trumpovi levaški sovražniki javno “grozijo”, da se bodo odselili tja.

  BTW, kot mi je znano, statistike v zadnjem letu niso zaznale povečane migracije v smeri ZDA -> Kanada… Levaški gobci kot levaški gobci – bleferji povsod.

 • Morala

  Katastrofa… bo požrl sodnika, ki ga je spustil na prostost…

  • stajerc5

   Malo nerodno napisano… Katastrofa bi bila, ce ga nebi pozrl!

   • Morala

    saj… :)

 • šmentanamuha

  Svet gre u kurac bi rekli, če bi se hoteli malo bolj robato izraziti. Ker pa se želimo lepo izražati, bo bolj primerno reči Trudeaujeva Kanada gre u pičko materno. Upam, da model požre še one sodnike, ki so ga spustili na prostost…pa dober tek.

 • WatsonForus

  upam , da bo svojega odvetnika obglavil. Takmu sam šus v čelo , pa zagrebst!

 • Matt_von_Glanz

  tako fin kot Hannibal Lector vendarle ni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!