fbpx

Kanadski premier se je znašel v škandalu z islamskim milijarderjem, poslancem v parlamentu pa ni želel priznati, da se ni zmenil za navodila etičnega odbora

Kanadski premier Justin Trudeau (vir: twitter)

V javnost je prišel zbir poslanskih vprašanj, naslovljenih na kanadskega premierja Justina Trudeauja. Poslanci v parlamentu so bili kar 17-krat primorani postaviti vprašanje, kolikokrat se je premier sestal s člani kanadskega etičnega odbora. Trudeau na vprašanje ni želel odgovoriti, temveč je ponudil zgolj prazen odziv, ki ni zadovoljil nikogar, obenem pa pokazal, kako moralno degradiran in praznoglav kot politik je premier, ki je v preteklosti slavil kubanskega diktatorja Fidela Castra.

Kanadski levičarski premier Justin Trudeau se je nedavno zapletel v etični škandal, ko so on in njegova družina počitnikovali na zasebnem otoku islamskega milijarderja Age Khana. Kanadski etični odbor je ugotovil, da je bilo premierjevo počitnikovanje v navzkrižju s štirimi deli kanadskega zakona o konfliktu interesov.

S tega razloga je poslance v parlamentu zanimalo, kolikokrat se je Trudeau sestal s člani kanadskega etičnega odbora, na kar pa premier ni želel odgovoriti. Odgovoru na to vprašanje se je izmaknil kar 17-krat in v zameno ponudil nadomestni odziv o tem, kako je pripravljen sodelovati z etičnim odborom, rekoč: “Vesel sem, kakor bi moral biti vsak član tega doma, da lahko sodelujem z etično komisijo in odgovorim na kakršna koli vprašanja, ki bi jih lahko ta imela. To se mi zdi pomembno.”

Liberalci v imenu, skrajni levičarji v dejanjih
Poslanci so vztrajali navkljub premierjevemu posmehljivemu odnosu do namena poslanskih vprašanj, naslovljenih nanj v kanadskemu parlamentu. Iz Trudeaujevega odziva je bilo razbrati, da se ni nikoli srečal s člani etičnega odbora in da ga žali že misel na to, da bi se moral z nekom posvetovati o etičnosti svojih dejanj.

Po drugi strani takšen odziv s strani Trudeauja niti ne preseneča, saj je na volitvah zmagal ne zaradi lastnih sposobnosti, pač pa zaradi dobrega imena, ki ga je ustvaril njegov oče kot kanadski premier. Namreč, kaj hitro po izvolitvi leta 2015 se je izkazalo, da vsebina, na kateri so vodili parlamentarno kampanjo v liberalni stranki, ni takšna kot tista, ki jo je stranka kasneje implementirala. Izkazalo se je, da je kanadska liberalna stranka takšna samo še v imenu, vodijo pa jo skrajno levičarski ideologi, ki jim je več do udejanjanja kulturnega marksizma kot skrbi za lastne državljane.

Ivan Šokić