Migrant iz Afganistana, ki je dobil azil, aretiran zaradi posedovanja detonatorjev in plinskih jeklenk

Mlade migrante sprejemni center ne zanima, še vedno posedajo na ulicah Foto: iStock

Prejšnji teden so v grški prestolnici aretirali migranta iz Afganistana. Moški je imel pri sebi kar sedem detonatorjev za eksplozive, je sporočila protiteroristična policijska enota, ki ga je strpala v pripor.

Zanimivo pa je, kako je prišla policija na sled temu migrantu, ki je imel očitno teroristične namene. Prijavil ga je namreč njegov najemodajalec, ker mu ni plačeval najemnine za stanovanje.

Policisti so med ogledom njegovega doma odkrili kar sedem detonatorjev in številne majhne plinske jeklenke, napolnjene z butanom. Moški je bil nato aretiran tako rekoč v samem središču Aten. 

Migrant je že pred tem dogodkom zaprosil za azil in ga tudi dobil, saj je vztrajal pri tem, da potrebuje “mednarodno zaščito”.

M. S.

 

 • soc

  Ob zadnjih dveh obiskih Mercatorjevega hipermarketa v Ljubljani sem opazil nekaj nenavadnih skromno oblečenih posameznikov eksotičnega videza, ki ponavadi v parih (moških, seveda) in brez kakršnihkoli košaric počasi hodijo med policami in strmo gledajo bolj kupce kot blago. Varnostniki pa nič. Zanima jih le piskanje alarmov, ko blagajničarka pozabi odstraniti zaščito na dražjem predmetu.

  Ali je v bližini potihoma nastal kak “azil” za to svojat?

  • nevtrino

   No, vsekakor jim bodo v Lublan še pomagali, cigojnerski sodrgi vseh sort, da razvijejo svoje čudovite posebnosti, veličastno neprilagojenost, prelepo primitivnost in cenjeno agresivnost, ne ?

 • nevtrino

  Grki se znajo vsaj zaščititi in obraniti v svoji državi, levi in desni, vsi skupaj.

 • Asterix in Obelix

  No od kot so prišli Otomanci?

 • Franc Šink

  Kaj niso čudoviti.Prava obogatitev evropske kulture.Ej smo pa res naivni.

  • xtc

   Sploh oni ,ki naooli tekajo z bombami in avtomati,čisti multikulti biserji.

 • Caetano

  Naj nam bodo takšne stvari za svarilo…samomorilski napadalec iz vrst Boko Harama v bombnem napadu v Nigeriji ubil štiri ljudi.

  ps://www.garda.com/crisis24/news-alerts/88676/nigeria-suicide-attack-kills-four-in-maiduguri-jan-31

 • xtc

  Rabil je “mednarodno zaščito” ,da izvede teroristično dejanje.
  Ja Grki bravo.
  Sicer pa se še sprašujete zakaj Izraelci s Palestinci na trdo-tule imaste dokaz zakaj,ti njemu zaščito on tebi bombo.

 • xtc

  Butaste Slovence bo streznilo šele to,ko bo po luftu odfrćal kak einkauf center.
  Sicer so pa tile ubožci zelo pripravni za leve,za izvedbo kakega terorističnega napada na opozicijo,saj bi takoj pričeli vreščati,da e do napada prišlo zaradi nestrpne in rasistične politike napadene stranke.

 • soc

  Priporočam branje teksta ultralevega debila Borisa Vaseva na MMC. V srednji Italiji je nekdo iz avta spustil strele na skupino “prebežnikov” v mestecu in štiri ranil. Norolevi Vasev se ob tem vpraša, če ne gre pri tem morda za rasističen izpad?

  Potem pa mimogrede zgolj omeni, da je morda kaka povezava z dogodkom pred nekaj dnevi, ko so v tem istem mestecu zaprli Nigerijca. Junak rdečih opic je razkosal in pospravil v kovček lokalno 18-letnico, Italijanko, seveda.

  Zanimivo. O tem dogodku ne Vasev ne njegovi kolegi takrat niso poročali…

 • soc

  Povedno – 82 postov na temo maršalovih gat, 10 na ključno zlo naši civilizaciji… Boriti se moramo za naš jutri, ne za njihov včeraj!

 • Steiermark

  Ne vem, zakaj takšna strogost napram temu poslovno nadarjenemu kozjej…….cu, saj je vendar pokazal, da je eden izmed tistih, ki so prinesli v Evropo, svojo “dodano vrednost” – trgovci in poznavalci teehničnih izdelkov, s katerimi bodo kmalu pomagali Evropejcem, po skrajšani poti, v nebesa…..Nagradit ga je potrebno…

 • lauraas

  Evo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!