Migrant priznal, da je prišel v Nemčijo, zato da bo lahko do konca življenja živel lagodno na račun socialnih prispevkov

(Slika je simbolna) Foto: epa

Prosilec za azil iz Somalije, ki je kot migrant prispel v Nemčijo, je v intervjuju z litovskim novinarjem povedal, da je tja prišel z namenom, da mu do konca življenja ne bo treba več delati in da bo lahko živel dobro in lagodno življenje na račun davkoplačevalcev. Povedal je tudi, da bo po tem, ko bo prejel nemško državljanstvo, v državo pripeljal tudi svojo desetčlansko družino.  

Novinar iz novičarskega litovskega portala Lietuvos Rytas je azilni center obiskal v tretjem največjem nemškem mestu München, kjer se nahaja 1200 prosilcev za azil iz Libije, Somalije in Sudana.  

Litovski novinarji so bili presenečeni, ko so nekateri izmed Somalcev pri odgovarjanju na vprašanja v intervjuju razkrili, da nimajo interesa za delo. Speisa  poroča, da je eden izmed njih povedal, da se je zaradi velikodušnih prispevkov in dobrih javnih storitev odločil, da bo ostal v Münchnu.

“Rad bi se sprehajal, ne pa delal”
Abdullah je povedal, da se je sposoben naučiti nemškega jezika, in dodal, da je to stvar, ki mu bo predstavljala prioriteto. Na vprašanje, katero delo bi lahko opravljal, je dejal: “Ne, ne. Rad bi se sprehajal, ne pa delal,” in dodal, da želi živeti med tem, ko biva v Nemčiji. Migrant je brez zadržkov povedal, da je v Nemčijo prišel z namenom, da bi lahko celo življenje živel na račun socialnih prispevkov, in dodal, da bo po prejetju nemškega državljanstva v Nemčijo pripeljal tudi svoje družinske člane. “Imam zelo majhno družino, ki jo sestavlja samo 10 ljudi: moji starši, bratje in sestre.”

Foto: STA

Foto: STA

Prosilci za azil v centru dobijo zastonj hrano, jezikovno izobraževanje, medicinski pregled in zobozdravstveno oskrbo, v centru pa lahko preživijo do največ 8 tednov. Abdullah je v intervjuju razkril, da s to informacijo ni seznanjen, in dodal, da so mu obljubili, da bo lahko v centru ostal celo življenje. “Samo osem tednov? Ne, jaz bom tukaj ostal za vedno.”

N. Ž.

 • gušto

  A, to so tisti, ki imajo ” dve leve” ?

  • RATATA

   Dabl levičarji.

 • PIA PlA

  Itak se je že kdaj vedelo, da krdelo moških migrantov ni bežalo v Evropo, da branijo svoje družine, pač pa svoje lene egoistične riti.

  PS:

  Citiram iz prispevka: “… v centru pa lahko preživijo do največ 8 tednov.” in še Samo osem mesecev? Ne, jaz bom tukaj ostal za vedno.”

  Odločite se ali osem mesecev ali osem tednov. Taka šlamparija pisca prispevka kaže na malomaren odnos do novinarskega dela in priskutno podcenjevanje bralcev.

  • Andrej S

   Smo pa pikolovski pejt na 24kur al pa planet pa tam take piš pri vsakem članku ker je res potrebno k take pišejo da te mine

   • PIA PlA

    Kure bodo kar lepo brez mene, še nikoli jih nisem od blizu pogledala, pa se mi tudi ne ljubi.
    Žalostno pa je, da novinarji ne obvladajo slovenskega jezika. Podcenjevanje bralcev je pa sploh žaljivo.

  • samotoje

   Tole je pač lapsus calamis. Huje je, da Abdullah in stotisoči drugih Abdullahov niso lapsus. Ne moreš jih izbrisati.

 • Peter

  Tip je pac diplomiran luftinzenir, no.

  • tasilo

   Tip je pravzaprav doktor ekonomije z dokazano tezo: “Kako z ničelnim vložkom doseči največji permanentni finančni izplen”

   Nobelova za ekonomijo mu ne uide … in Švedi ravno prav pravičniško prifuknjeni, da mu jo bodo še res dali. Sic!

   • samsara

    Če je kandidat oz. nominiranec ‘begunec’ ali vsaj ekonomski migrant, je to prednost.
    Novi (barvni)obrazi press

 • lauraas

  Saj pa to mi vemo že dolgo, edino naše vlade tega še ne vejo!

 • Ejga

  Hotela jih je imeti, zdaj naj jih ima, gospa. Samo ne mene posiljevati z nekimi kvotami in bodočimi sodržavljani, na račun njene nepreračunljive politike. Če kdaj je zdaj čas, da slovenceljni stopimo skupaj. Ko bo enkrat kaos, nam ne bo nihče pomagal. Če ne verjamete si samo nazaj zavrtite prvi begunski val in prošnje slo Bruslju, da naj man že pošlje neko pomoč. In ta isti nam danes spet nekaj pametujejo in nas učijo kozjih molitvic. Zato prosim, da ne govorimo več o nobenih kvotah in nastanitvenih centrih.

  • Razocarana

   Za samo fjakanje migrantov čez Slovenijo je vlada zapravila 156+ miljonov, medtem ko smo iz EU dobila pomoč na ta račun v znesku 1,8 milijona. Vendar pa določeni še vedno računajo kako bodo zaslužili na račun migrantov, vendar pa ne na račun EU (kar sta Italijanska in grška vlada izkusila na svoji koži), ampak na račun svojih davkoplačevalcev. Določene ljudi briga koliko njihovi državljani trpijo in kako gre država k vragu, samo da oni lahko služijo.

 • janez.pokoncni

  Kot večina našega JS, zaposlenih v državnih greznicah in vsi levaki. Oni VEDO, da jim pripada pravica do lagodnega življenja na račun tistih, ki delamo in ustvarjamo. Na našo skupno žalost : njih je vse več tistih, ki ustvarjamo pa vse manj. Tako imamo skoraj vse najbolj obdavčeno, nizke plače ter represivno in pokvarjeno državo.

 • pajot

  Sem vedel,da je tip levičar. Rad bi lagodno živel na naš račun.Skupaj s familijo bo pokasiral kar lepe denarce. Tako kot mamka Strojan.

  • tasilo

   Alzo torej, sudanci so novi cigani.

   • moon

    Ne bo cisto drzalo, cigani so po vecini katoliki.

    • tasilo

     Aha. Vsi imajo skupno religijo: zastonjkarstvo.

   • Steiermark

    Ne samo sudanci, tudi ostali bližnjevzhodni in ostali “begunci – cigani”!

  • samsara

   Po domače se takim reče delomrzneži ali pa kar lenuhi.
   Levičar, je preveč fensi in je lahko tudi zavajajoče.

 • Kat Wilson

  Vidite, mene ne skrbi. Dokler Nemci dovoljujejo da jim afričani in arabci kradejo denar in posiljujejo ženske, je vsem tem zanesnjakom cilj Nemčija. Za Slovenijo jim prav dol visi. Kot sm rekla, Slovenčki smo zajebani. Nemci pa… No, oni so nemci, oni vedo kako poskrbeti za ta problem… kajneda :))) Zakaj bi hodili dol v Afriko jih rihtat, ko pa jih lahko zrihtajo tukaj, menda imajo razna taborišča že zgrajena ene 70-80 let, če se ne motim… To bo zabavno opazovat… Kot je zabavno opazovat Muriko in njihov pretežno nelegalni, mehiški problem… phahahahah

 • indijanka

  Kakšno srečo imamo Slovenci. Ne verjamem, da si tile želijo sprehajati po hribih. Za take podvige bi potrebovali vsaj ležalnike ob gorskih poteh. Oddahnila sem si tudi, da naše javne storitve ne bi zadovoljile zahtevnih migrantskih pričakovanj. Na sociali pri nas ljudje ne živijo lagodno, razen seveda Romov, ki svoj stanovanjski problem rešujejo po svoje, ne plačujejo položnic in nikomur ne pride niti na misel, da bi te hiše rubil. Bomo pa verjetno novo pečene Nemce in njihovo lagodno življenje občudovali, ko se bodo ustavljali pri nas med potjo na morje, kjer si bodo od sprehajanja utrujeni nabirali moči za nova sprehajanja.

  • Caetano

   To je že res, da so naše socialne premajhne in je to sedaj za nas sreča v nesreči. Mimogrede je sedaj tudi še en razlog več proti UTD. Ve pa se kdo ga forsira, ZL. Ne morete si misliti kako si marksisti manejo roke. Tisti kulturni, ki hočejo multi-kulti diktaturo, kot tisti klasični, ki vidijo novo priložnost v množici ”brezdelnega proletariata”.

  • tasilo

   Oh, zadnjič si bila kar preskromna. Cinizem ti kar leži.

   Aja, novo geslo: 100 zamorcev na Triglav.

   • indijanka

    :) v rdečih bundah bi bili ob vznožju zelo fotogenični, mi pa se ob novici, da so vsi osvojili vrh, na žalost pa so vesoljci preprečili fotografiranje, samo nasmehnili. Verjetno Soros financira tudi tisti Urad za vesoljce ali kako se mu že reče, zato nimajo pojma o njihovih navadah. Ker sem domoljubna, bi to rdečo laž z lahkim srcem sprejela, fenomen Cesarjevih novih oblačil pride celo prav, kam bi pa prišli, če bi sto drugačnih res obkolilo naš vrh..naš ponos.

  • samsara

   Ne veseli se prezgodaj. Soros-Cerarjevi podtaknjenci so že v štaru s strani države deležni mnogokratnik ugodnost, v primerjavi z dolgoletnimi davkoplačevalci, ki so zapovrh še antohtoni prebivalci, kar jih/nas v percepciji aktualne veleizdajalske vlade, dela drugorazredne. Nekakšne sužnje, ki so dobri samo dokler delajo in molčijo.

 • Artur

  Ti podli smradovi nimajo nobenega človeškega dostojanstva leni kot fuks nesposobni za karkoli edino sposobnost, ki jo kažejo je živeti po parazitsko na tuj račun , naši narodno izdajalski komunajzarji in njihovi podrepniki se dobro zavedajo kakšne nakaze že imamo in bomo imeli na grbi po njihovi zaslugi, interesi po novih volilcih so pač za njih bolj pomembni kot narodov blagor navsezadnje so pred dnevi na TV3 evro potrčkarala Fajonka , Šoltes in Bogovič na vse kriplje “papeževali” licemerje zganjali in pljuvali po Trumpu zaradi njegovega migrantskega zakona. Ma mora priti čas že enkrat, da to moralno bedo spravimo končno na smetišče zgodovine.

 • janez.pokoncni

  Državni svet, sicer totalno brezvezna inštitucija, končno 1x ni usral motke in ni izglasoval veta na zakon o tujcih. Poglejte si KDO SO tisti, ki so se podpisali pod predlog za veto. Za štruklja in semuliča (priimkov teh parazitov ne bom več pisal z veliko začetnico) je to bilo itak jasno, a med prvimi se je pocajhnal tudi “moj” predstavnik, predstavnik delodajalcev, milan lukič. Kako je postal predstavnik delodajalcev mi sicer ni jasno.

  http://www.ds-rs.si/sites/default/files/dokumenti/predlog_odlozilnega_veta_-_zakon_o_tujcih.pdf

  • totex39

   Novi izdajalci slovenskega naroda, takoj jih bi bilo treba odstraniti z udbovsko metodo.

   • janez.pokoncni

    To so že kar stari “borci” za izključno lastne interese. predstavljajo se sicer kot kvazi levičarji v resnici pa so čisti kaviar socialisti – zanje kaviar za butle, ki jh podpirajo pa vso “bogastvo” socializma.

  • Unikatna

   Dobra novica to jutro…Koliko funkcij ima ta štrukelj? DS bi bilo potrebno ukiniti!!

   • janez.pokoncni

    V bistvu ima štrukelj eno samo funkcijo; pomagati mafiji ropati Slovence.

    • samsara

     Vse funkcije vodijo v to smer.
     Če bi bil tip zmožen bilokacije, bi jih imel še eknkrat več, tako dober je v tem, za svoje šefe.

  • moon

   Beri malo zgoraj, mislim da od Boruta Starega.. Lukic pac zagovarja svoje (torej migrante), nic takega, tudi kako je postal “tvoj in moj” predstavnik ti bo po prebranem zgoraj omenjenem postu cisto jasno ;)

  • sprehajalec

   Lepa druščina, ki jo je sklical Samir, na božji misiji širjenja vere v alaha po Sloveniji. Mi pa bedaki. Pri tisti Darji je pa kuli nehal pisati. Pa so ga potem zamenjali.

   Bedaki, raje ima 200.000 Mohamedancev tukaj, on skrit v gmajni, če ne še kaj hujšega, samo da ga policaj ne bo imel pravice njega s pendrekom po hrbtu, pa bo zadovoljen. Dežela bedakov, ki jim vladajo bedaki.

   • samsara

    Na čelu katerijh je mafijski nameščenec tov Mirko. Je sam priznal, da deželi vlada mafija. On je le slamnati nameščenec te iste mafije. Če ne bi temu bilo tako, on ne bi bil to kar je.

 • luckyss

  Logično je, da bodo Nemci kmalu zaostrili pogoje za bivanje migrantov do te mere, da jim bo “zadišala” celo Slovenija..
  V vsakem primeru se jim bo bolje godilo kot našim ljudem na minimalcih…

  • črnaovca

   Seveda ker so prišli iz revščine in jim je za sedenje doma že minimalec dovolj. Vprašati se je treba zakaj so naši delavci tako slabo plačani.

   • moon

    Najbrz zato, ker vec ne naredijo.
    Daj ti meni razlozi, kako se lahko pri istem delu stevilo koncanih faz/izdelkov med delavci razlikuje za 100%? Ves, eni si se minimalca ne zasluzijo (BTW letni strosek takega minimalca z vsemi zakonskimi pritiklinami je cca 15.000 EUR)

   • Ruggedplant

    1. Monopolni trg delodajalcev
    2. Nenormalne obdavčitve realnega sektorja
    3. Neobstoječ pravni sistem
    4. Nestrokovni politično nastavljeni vodstveni kadri
    5. Državno lastništvo
    6. Birokratski javni sektor, katerega glavni cilj je uničenje podjetništva, čeprav se neposredno iz njega napaja
    7. Nereformiran trg dela
    8. Nereformiran pokojninski sistem
    9. Nereformiran iozobraževalni sistem
    10. Nizka produktivnost delavcev zaradi nemotiviranosti (uravnilovka plač)

    3x lahko ugibaš kateri politični opciji so zgornje točke edini program, ki ga imajo.

  • samsara

   Se jim že godi bolje.
   Država je nadvse darežljiva do potencialnih novih volivcev.
   Deratizacija press

 • Razocarana

  Tudi tisti pijavke ki se jim rata prisesati na socialo, niso zadovoljni s tem kar imajo in se čutijo prikrajšanje ker imajo ljudje ki delajo več od njih, kar je zelo jasno iz tega kako MENA migranti v Parizu napadajo in ropajo pridne kitajske migrante, ker imajo več kot oni in ker so prebogati in to enostavno ni fer. A da bi delali, to pa ne: http://www.express.co.uk/news/world/759995/North-African-youth-gangs-Chinese-migrants-Paris

 • totex39

  Namesto, da bi jih takoj iztrebili iz Evrope in Slovenije jim še omogočamo lagodno življenje. Dejansko bi bilo potrebno razmišljati o drugi opciji………….

 • Unikatna

  To smo takoj vedeli, le politika in aktivisti so slepci!!!

 • Borut Stari

  Nič novega za Slovenijo. Zaradi velikodušne sociale, dobrih javnih storitev (socialna stanovanja) udobnih javnih služb, se je že leta 1945 začela načrtna imigracija iz revnih jugo-republik in autonomnih pokrajin. Danes nam solijo pamet in določajo kvaliteto življenja..

 • PIA PlA

  Vlade so bolj neumne od preprostih ljudi, ko ščitijo svoje interese, nevede pomagajo nekim imaginarnim skupinam, ki so zdaj končno tu in zahtevajo svoje. Lopovi so bili še vedno bistrejši od policajev. Lenuhi pa sploh. Ko pa sodelujejo lenuh, lopov in policaj pa temu rečemo slovenska vlada.

  Začenjam razmišljati, če med te zadnje ne sodita tudi Merklca in Hollande, glave že stalno tiščita skupaj, drugi pa dobimo zaradi tega uši. Nova soci parola se glasi: “Paraziti vseh dežel združite se.”

 • tasilo

  Sudanci so novi črnogorci.

 • Artur

  Tega hrabrega možakarja je potrebno povabiti k nam na protestni shod, da namesto Janše pove kar je nujno potrebno sporočiti tudi vesoljni slovenski javnosti kako se je potrebno postaviti po robu tudi komunistični pošasti na samo njihovim parazitskim pritepencem : http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/02/01/revolucija-u-finskoj-narodu-je-dosta-a-nasao-se-i-hrabar-covjek-koji-ce-to-reci/

 • črnaovca

  Je vsaj pošten vi ga pa tukaj pribijate na prangar, povedal je to kar si želijo in pričakujejo vsi migranti. Kdo jim je napolnil glave s takimi idejami je pa drugo vprašanje

  • Steiermark

   čarovnica, ali jim ti odrekaš “zdravo pamet” oz. razum? Ali po tvoje, to niso ljudje, ki so sposobni zdravega in normalnega razmišljanja? In če ti ljudje koljejo, po naročilu “nekoga, ki jim polni take ideje v glave”, potem niso sami odgovorni za umor, posilstvo, rop? No ti si pa res pravi rasist, ko jih uvrščaš na nivo živali, ki nimajo svoje volje oz. so lahko samo zdresirani! To kar si zapisala, je pravi sovražni govor!

   • črnaovca

    Tudi tebi je nekdo napolnil glavo z nekimi idejami in sedaj niti ne misliš kaj bereš

 • Franc Šink

  Končno kanček resnicoljubnosti.

 • Artur
 • Lisjak

  Kaj se pa volitev tiče pa je ironija v tem,več kot bodo levaki uvozili migrantov bolj bodo ljudje volili desnico(SDS),seveda pod pogojem,da bo SDS prijel bika za roge ne pa za rep.

  • Razocarana

   Ne če bodo dovolj migrantom podelili državljanstvo, eden izmed razlogov zakaj jih tako z odpritim rokami vabijo, da si zagotovijo zagarantirano volilno baso, kako pa misliš da je ratalo Hollande prilesti na stolček predsednika Francije, in zakaj je v zadnjem letu Francija tako množično podeljuje državljansto.

 • if

  “Evropejec delaj, Neevropejec bom živel na tvoj račun” je načelo Somaljica Abdullaha. Na enakem načelu sebe preživlja parazit.
  Abdullah s tem dokazuje, da Nemčiji vsiljuje svoj know-how, oziroma stanje iz katerga prihaja.
  Pogled v prihodnost!?
  Abdullah demonstrira način razkroja zahodne družbe na nivo današnje Somalije in tej državi podobnih držav do stanja IS.

 • Artur
 • tasilo

  Dva zaroštana Sudanca se pogovarjata:

  – Posluš’ Omar, toliko časa sva že v Sloveniji … Le kako bi midva postala Slovenca?
  – Dragi Abdullah, če hočeva postati Slovenca, morava — tako kot vsi pravi Slvovenci — vsaj enkrat v življenju na Triglav.

  Pot pod noge in začneta grizti v kolena. Nevajena hribov veliko počivata, Omar omaga in pravi Abdullahu:

  – Stari, jest ne morem več. Pojdi ti na vrh in v Aljaževm stolpu še meni udari en štempelj v planinsko knjižico, da bom vendar tudi jaz Slovenec.

  Čez nekaj ur se Abdullah vrne in jo primaha mimo Omarja, ki ga nestrpno pričaka:
  – Abdullah, Abdulah! Ali si mi udaril štampiljko? Ali sem zdaj Slovenec??

  Abdullah pa ga le bežno pogleda in reče:

  – Ma dej spizdi, migrant!

  • althar

   Hehe, tasilo, car :)

  • Olga

   Dober vic, vendar filma takšne integracije Abdullaha ne bomo videli nikoli! Še levičarski ideolog Žižek pravi, da integracija ni možna!

   • tasilo

    Saj ni vic. Basen je.

  • Ruggedplant

   Torej se je Abdullah malo površno asimiliral. Povprečen Cmerarja/PS/SD/DESUS voleči Slovenec bi namreč rekel prej: “Izvoli mojo penzijo, begunec.”

 • Olga

  Bravo Merklca! Sami “iženirji in doktorji” za izigravanje socialnega sistema! Jezus je rekel, da je treba ljudi naučiti loviti ribe, torej delati! Kdo od teh voluharjev pa bo delal in kdaj????

  • mona lisa

   Merklova bi morala krvavo plačat za ta drek ki ga je vabila v Evropo. To so samo paraziti in lenuhi in potencialni teroristi.

   • Olga

    Za protikandidata na volitvah si je izbrala Schultza, tako da bodo Nemci verjetno prišli z dežja pod kap! AFD so pa itak demonizirali in skušajo oslabiti njene možnosti na volitvah, kot da je boj za Nemčijo nakaj slabega! Upam, da se bo svet streznil!

 • Steiermark

  Tukaj je pa podobnost balkancev s temi afriško arabskimi migranti, saj so tudi oni, ko jih je tito filal v Slovenijo, rekli, nekako takole: nisam ja došao da radim, nego da zaradim! Ni kaj, podobnost pa taka! In takrat, pod rdečo titovo kliko smo bili tudi dolžni poskrbeti za njih, imeli so prednost pred nami, do stanovanja, socialnih transferjev, otroških dokladov, brezplačnega vrtca itd. Politika teh zblojenih gospodarjev v EU je enaka titovi!

 • Egon83

  Tako je, dragi Slovenci – in če razširimo območje, dragi Evropejci – za takele lenuhe boste delali in plačevali davke. Kot da naši paraziti niso dovolj. Paraziti vabijo parazite. Ni naključje, da imajo take države kot jih imajo: uničene, nasilne, koruptivne, revne, v prahu, v ruševinah. To se bo le preselilo. Somalec se bo seveda neomejeno razmnoževal in nekoč se bo sistem zlomil. Vendar ta Somalec ni pravi sovražnik vaše prihodnosti: to je evropska politična kasta in pa del vaših rojakov, ki bi rajši od vas imeli za soseda pritepence iz afriških in azijskih vukojebin. Po definiciji ZN gre dejansko za genocid. Še se bodo dogajale Elin Krantz, Marie Ladenburger in Christophi Lyoni.

  • mona lisa

   To bi moralo biti jasno vsem in nekaj storiti da ne bo tako.

 • FORT WORTH

  Zdaj so neuvrsceni tu.
  Evo s kom nas je (in nas se vedno) yugo-slovenska politika spoprijateljevala. Yugonostalgiki pa se kar padajo v trans !

  • sprehajalec

   Jugo graničar bi takšnega obrnil na meji, oziroma položil, pa nagradnega bi dobil potem. Ti še vedel ne bi zanj.

   • FORT WORTH

    Granicarji so dobili nagrado,ce so ubili sodrzavljana. Na tem je temeljila yugorepresija. Vec,kot 600 morisc.
    Kdo drugi pri zdravi pameti bi sploh rinil v yugovino ?!

   • Caetano

    Bi pa komisar Maslesa vedel.

   • sodnikisozločinci

    Pa še Masleša bi užival, posebno če bi begunca graničar počil direkt v čelo.

 • bojan

  mislim da so kr vsi migrantje prišli po isto

  • Svarun

   Niso vsi migranti prišli po socialne prispevke. Nekateri so prišli tudi posiljevat, pobijat in iztrebljat bele evropske nevernike, ter širiti meje islamskega imperija.

 • sprehajalec

  Nimaš kaj, to so otroci medicine belega človeka, UNICEFa, Zdravnikov brez meja, UN programov pomoči, donacij in humanitarnih pomoči tretjemu svetu. Njih ne bi bilo, če tega ne bi bilo. V Nemčiji so, ker nekdo pač misli, da se bo s tem odkupil Najvišjemu, za zlodela levičarja socialista in “delavca” Adija in da nemci zaslužijo to pokoro in se morajo za nedela svojih prednikov pokesati.

  Sedaj so tukaj pred vrati, s kulturo in navadami, kakršne imajo. Če nekdo misli, da se delovne navade, jezik, osebno higieno, odnos do nasprotnega spola, vljudnost, delo v timu, nenasilnost, doseganje česa z dialogom, spoštovanje tuje lastnine, itd. itd. da priučiti v nekaj letih, se bridko moti. Traja stoletja kot lahko vidimo v Ameriki, v Europi pa je trajalo 2000+ let.

 • Nata

  Razumljivo, da nimajo interesa delati. To imajo že v genih. Prej so skrbeli za njih kolonialisti…………….sedaj pa , ko prišli s svojimi silnimi demokratičnimi vladami na kant, ……………..se vračajo k njim??

  • Caetano

   To marksisti tudi racunajo, ces ti bodo z nami proti bivsim kolonialistom.

   • Nata

    Hm……..morda nas ja pa prav tega lahko strah ?
    Barabe držijo štango barabam.

 • if

  Člani državenga sveta (DS) …( http://www.ds-rs.si/?q=kdo-smo/drzavni-svetniki )
  Samer Khalil
  Radovan Stanislav Pejovnik
  Milan Lukič
  Drago Ščernjavič
  Zroran Božič
  Bojana Potočan
  Dušan Semolič
  Tomaž Horvat
  Darja Kuzmanič Korva
  Stevo Ščavničar
  Branimir Štrukelj
  Peter Požun
  … so bili proti uveljavitvi zakona o tujcih, ki ga je prejšnji teden sprejel DZ (48 ZA, 18 PROTI).
  Da bi preprečili njegovo uveljavitev so tukaj predstavljeni člani DS 31.1.2017 vložili predlog odložilnega veta.( http://www.ds-rs.si/sites/default/files/dokumenti/predlog_odlozilnega_veta_-_zakon_o_tujcih.pdf )
  Potencial? Varnostno in preživeteveno bi bila RS še bolj negativno izpostavljena.
  1.2.2017 je DS zavrnil odložilni veto (16 ZA, 19 PROTI).

  • totex39

   A mogoče veš od kot prihaja in kaj dela ta pezdun Samer Khalil.

   • sprehajalec

    Nekdo ga je pač volil. Mislim, da je iz Stranke Mohamedanskega Centra.

   • Peter

    Ne deli se norca, no. Iz bukev izhaja, da je rodbina Khalilov že v času Primoža Trubarja zagovarjala uporabo sloveštine v javnem življenju, no.

   • samsara

    Upam, da so dotični dobili dovolj zgovoren poduk.

  • sprehajalec

   Dobro si je zapomniti ta imena, ker ta imena želijo islamizacijo in izbris slovenskega naroda. Predstavljajte si, da če vdre 500.000 migrantov v Slovenijo (že videno 2015) bo vse postavil v vrsto in popisal ter obravnaval prošnjo za azil vsakega posebej, vseh 500.000 enega za drugim.

   Kako bo to izgledalo? Uradnik si bo vzel (pa mislim da je 9 uradnikov na državni dojki za te namene) 0,5 ure (pa si ne bo, vzel si bo dneve, kot kaže praksa in mesece) za vsakega. To je 250.000 ur.

   250.000 ur, če bo delal 24 ur na dan (pa ne bo, povprečje kaže, da je 4 ure že maksimum) je to 10.416 dni, če bi eden delal 24 ur na dan. In to je 28,5 let po 24 ur dela na dan po pol ure na vsakega. Nič malice, nič vikendov, nič dopustov, vseh 28,5 let. Če sedaj to prenesemo v naše razmere, 9 uradnikov, štiri ure na dan, pa recimo 0,5 ure na enega. Pa 9 uradnikov = 19 let da bi obdelali to množico z našim povprečnim tempom dela uradnikov. Pa čeprav bi si za vsakega vzeli samo pol ure.

   S tem, da mehanizem izgona po zavrnitvi azila sploh ni razvit.

   Svetovni norci torej, zapomnite si ta imena.

  • Artur

   Imena protinarodnih elementov so tu ta imena imajo tudi naslove In ko se bo , če se bo njihova willkomen narodnoizdajalska agenda začela izvajati tako, kot se izvaja že po Evropi po zaslugi njihovih evropskih kameratov kar se že pozna po njihovem načrtovano uvoženem kaosu in ekspanziji islama potem se ve koga bo narod ko bo pri nas zaradi tega zarohnelo tudi poklical na odgovornost.

  • Olga

   Sami paraziti!

  • Ruggedplant

   Našteti so le eksekutorji, tako kot celotna protislovenska Cmerarjeva vlada, a kakorkoli obrnemo, so naročniki volilci, ki vsako leto volijo levo in na ta način zadržujejo lustracijo oziroma očiščenje slovenskega prostora totalitarnih protislovenskih elementov. In ONI so tisti, ki bi jih bilo potrebno najprej klicati na odgovornost. Torej sosedov Franc in Jožica.

  • samsara

   Pribeleženo in shranjeno.

 • althar

  Menda obstaja neko novinarsko pravilo, ki pravi, da ni novica, če pes ugrizne poštarja, pač pa, če poštar ugrizne psa. Nova, prosim, upoševajte to preprosto novinarsko načelo in nehajte smetiti kibernetski prostor s predvidljivimi prispevki tipa “po noči pride dan, “migranti so prišli v EU živet na račun naših davkov” ali “migranti malo posiljujejo ženske nevernikov”. Če pa boste slučajno naleteli (na sicer komaj verjetno) bombastično informacijo, da so zalotili mohamedanskega migranta, ki za plačilo pospravlja skladišče, potem pa to le objavite. Garantiram tisoče klikov nejevernih evropskih davkoplačevalcev.

  • Peter

   Hihihihi…

  • Caetano

   V redu… to vse je res na dnevnem redu, ampak treba je porocati o teh stvareh, tudi da se poleg nastetega dojame, da radikalni islam izvaja jihad na zahodu. Ko je Trump zdaj omejil imigracijo je ze padla prva zrtev tega ukrepa. Vceraj je radikalni islamist ustrelil policaja, ki je nadzoroval tranzit.

  • Ruggedplant

   Tega načela se držijo več ali manj vsi mainstream slovenski in celo zahodni mediji in zato skoraj polovica Evropejcev živi v iluziji, da k nam dejansko prihajajo dela in asimilacije željni kadri s potencialom vzornega državljana.

 • jan

  Migrant priznal, da je prišel v Nemčijo, zato da bo lahko do konca življenja živel lagodno na račun socialnih prispevkov
  *********
  Očitno imajo enake ideje kot (mnogi) levičarji. Ni čudno, da se podpirajo. Samo pozabljajo, da vabijo v Evropo konkurenco za socialne prejemke.

 • južnificirana_si

  pa naj še kdo reče, da med migrati ni pametnih ljudi

 • Antonius

  Ne razumem, zakaj bi se Somalijec, z dodano vrednostjo neizobražene lenobe, sploh matral z napornim potovanjem?! Preprosto naj se sredi Mogadiša na prostoru dostopnem z avtom po tleh komotno razprostre in naroči rešilca, da ga bo sproščeno ležečega dostavili v Evropo.
  V Evropi je dovolj politikov in človekoljubnih organizacij, ki se jim niti sanja ne o kakšni dodani vrednosti, da ga bodo njegovim željam in potrebam in evropskemu socialnemu standardu primerno, humano poskrbeli.

  • Peter

   Sarkazem v najboljšem pomenu besede. Nam kaj drugega sploh še ostane, no?

   • sodnikisozločinci

    Kake zarjavele vile iz Breivikove ropotarnice za gnoj skidat.

    • Peter

     Iz Breivika kakšnega heroja jaz ne bi delal. Pobil je veliko nedolžnih, mladih ljudi in to ni nič bolje, kot to delajo prišleki, no.

     • elh

      on je kot lakmusov papir, prvi, ki je začutil preveliko ‘zakisanost’ evropske politike.

      dobri politiki bi lahko v tem prepoznali razlog, zakaj se ne smejo igrati s prevelikim mešanjem ljudi različnih kultur, prepričanj in lahko tudi ras.

      ljudje smo kakršni smo in med nami so tudi breviki na vsakih nekaj milijonov, ki bi lahko služili kot varovalke, če bi jih pravilno razumeli.

     • Peter

      Ja, samo njegov odgovor je bil vse drugo, kot primeren, no.

     • Ruggedplant

      Dejansko imata prav oba.

     • Peter

      Ne. Bom zelo politično nekorekten zdaj, ker sem pač izzvan. Pobijanje svojih zato, da pokažeš, da tuji vdirajo v državo? Se ti ne zdi malo čudno, no, da ne grem naprej?

     • Ruggedplant

      Odvisno kaj imaš za “svoje” in kaj za “tuje”. Ali torej ljudi presojaš po barvi kože ali vrednotah (ideologiji). Breivik je žrtve več kot očitno izbral po slednjem in to se mi v vsej tej srhljivi zgodbi zdi še najbolj “pozitivno” oziroma “zdravorazumsko” (pri takšnem sociopatskem zločinu je zelo težko uporabiti obe besedi brez narekovajev). Če bi pobijal le in zgolj tujce, bi šlo za rasizem, tu pa o tem ne moremo govoriti.

      Kot sem že nekajkrat omenil – sam imam zaradi vrednot večino Poljakov, Avstrijcev, Japoncev, Hrvatov veliko bolj za “svoje” kot pa veliko večino sodržavljanov s katerimi nimam praktično ničesar skupnega razen geografskega kraja rojstva.

     • Peter

      Ja, res je, pobijal je mlade socialiste, ampak tudi mi smo bili mladi pa neumni, pa nas je nekje na poti srečala pamet in se zavedamo, kam sodimo.
      Je tole vprašanje, ki ni lahko in zahteva veliko dela….Še vedno pa ne odobravam ubijanja nedolžnij ljudi, nikakršnega, no.

     • Ruggedplant

      Vsekakor. A potrebno se je zavedati dejstva, da so prav ta gibanja mladih socialistov/cheguevarovskih reviolucionarjev najbolj agresivna v svoji propagandi in uličnih pritiskih na vlade zahodnih držav in njihov vpliv na politiko niti pod razni ni tako mezanemarljiv – sploh v državah, kjer mladi hodijo na volitve in lahko postavijo/zrušijo vsako vlado tako kot pri nas upokojenci. Mlad ali star – vsi polnoletni državljani nosimo polno odgovornost nad svojimi dejanji in wilkomerji so pri zločinih svojih gostov sokrivi, saj so zanje neposredno moralno odgovorni. Žal še ne tudi kazensko, zato pa se njihov populizem celo po vsem terorju širi po svetu kot gobe po dežju.

   • mona lisa

    Ja ostane nam še da se resnično upremo kar bi bil že skrajni čas. Skubijo nas domači politiki in tako imenovani tajkuni in kar ostane gre tem lenim kamelarjem ki bodo oživeli samo ko bo treba rezat naše glave.

  • samsara

   Tudi Falcon udbokučofevda bi prišel v poštev za tak prevoz, saj je kot narejen za prevoz ranjencev. Je povedal Bandelj, ko so ga nabavili.

 • Feriss.H

  Zdaj že skoraj iz minute v minuto lahko opazujemo v kaj se bo Evropa “progresivno” spremenila v precej krajšem času kot se je to mislilo do pred kratkim. Seveda, spremenila se bo v Tretje Svetovno greznico in to je DEJSTVO. Tretji Svet je po vseh merilih prostor kjer se je domicilna populacija navzela lastnosti ki so imanentne golazni. To so:

  1. Številčnost, zaradi že geometrijsko hitrega razmnoževanja
  2. Kot kobilice gredo kjer je in žrejo dokler je – DOKAZ je tudi v tem članku
  3. Prenašajo infektivne bolezni na katere smo neodporni in ni zdravila. Stavim da je trenutna epidemija smrtonosno nevarne “gripe” posledica njihove prisotnosti. DOKAZ – vsi ki delajo z njimi ob prvem sprejemu ali reševanju nosijo maske. Tudi fanatični “humanitarci” ki jih imajo tako radi.

  Za razliko od mrčesa, ta humanoidna golazen poseduje lastnost ki jo naravna golazen ne pozna – SOVRAŠTVO do gostitelja.

  Njihova invazija je bolj pogubna kot vsaka vojna. Po vojni vedno pride obnova, človeška in okoljska, za temi pa ne bo več kaj obnavljati, oni sami bodo ta “obnova”. Tako “obnovljena” Evropa pomeni KONEC Evrope.

  Edina obramba pred takim uničenjem je uničiti VSO Levičarsko zalego ki je glavni krivec za to kar se dogaja. Čeprav so idejni očetje in dirigenti socialnega “progresa” Evrope že znani centri moči, brez Ultra Levo Retardiranih mas nikoli ne bi mogli sprovesti tak projekt. Problem je tudi v tem, da v skupnem seštevku ki ga tvorijo Levičarji in ostali normalni, zelo malo ljudi, na obeh straneh, sploh ve za kaj gre pri tej “imigraciji”.

  Celo v državah ki jih je multikulturalizem že praktično povozil, Amerika, Švedska, Nemčija, Britanija, Francija na primer, vsega slaba tretjina volivcev se sramežljivo odziva na apele Desnih strank, razen v Ameriki, in to IZKLJUČNO zahvaljujoč enemu, a izjemno odločnem liderju – Trumpu. Američani, izvirni Evropski Američani so v zadnjem momentu le dojeli da je vrag vzel šalo in so izbrali Trumpa.

  Čeprav so odreagirali, na žalost pa kaže da že prepozno. Namreč mirno, brez izjemno radikalnega posega v ta problem, im je vseeno že odklenkalo. Matematika je tu neizprosna kar je razvidno iz naslednjih podatkov:

  V Ameriki je Leta 1960 bilo 6.3 milijona Latinosov, danes že nekih 60 milijonov, predvsem Mehičanov, in samo manjši del teh so Hispanosi (Hispanic Whites). Večina teh so legalni državljani in večina je že rojena v Ameriki. V protestih, zlasti po Kaliforniji, mnogi vihtijo Mehiške zastave in napovedujejo “vrnitev” Kalifornije Mehiki. Ni kaj, “zvesti Američani”. Po univerzah so najbolj zagnani protestniki. Po ocenah (US Census Bureau) ih bo leta 2060 – 119 milijonov.

  Temu dodajmo še domače Črne, potem čedalje bolj številne Azijate in Muslimane ter NAJHUJŠE od vseh LEVUHARJE, in Bela Tradicionalna (Trumpova) Amerika bo povožena. Čeprav se tega ne zaveda, ali pa tudi, samouničevalna Levuharija bo izginila še hitreje.

  Kako pa Bankstersko-Korporativna mafija in njihovi Washingtonski hlapci mislijo obvladovati vso to tretje razredno maso, pa se mi niti sanja ne. Enako za Evropo.

  • samsara

   “Kako pa Bankstersko-Korporativna mafija in njihovi Washingtonski hlapci
   mislijo obvladovati vso to tretje razredno maso, pa se mi niti sanja ne.
   Enako za Evropo.”

   S tem vprašanjem se ni obremenjevati (saj vem da se ne).
   VOditeljem iin ustanoviteljem NWO ne bo hudega, če gre po njihovih načrtih. Z drhaljo opravijo lažje kot z neko organizirano družbo ali državami. Ko bo razvoj NWO v približno taki fazi (upam da se jim dosti prej izjalovi) bodo zlahka posegli po kaki metodi ‘deratizacije’, vse z častnim namenom ohranjanja reda, miru blaginje, saj zsamo z ato se borijo kajne. Sami humanitarci, s Srosom na čelu. Glavni pa so tako skromni in sramežljivi, da se raje ne izpostavljajo žarometom in slavi.
   BTW
   Si opazil kako Reuters iz dneva v dan postaja povsem očiten ekvivalent kučofevdskega Dela in njega dni, Slobotove Politike? Reuters je že dolgo v lasti in pod vplivom Rothschildov. Trump očitno ni bil njihova ‘najintimnejša opcija’. V to sem postal prepričan, ko so po Ameriki izpostavili njegovo golo lutko. Podobno kot ne A. Lincoln in J.F.K. V udbofevdu pa nekdaj ‘Dobri človek iz Negove’ Podobno kot nekdanja predsednika ZDA, je tudi Trump nakazal posege v FED.

 • Caetano

  No, takim je Trump ze stopil na prste. V Somaliji je razsirjena Al Kaida in se druge islamisticne milice. Zato je se toliko bolj upraviceno, da je Jaka imigracijo od tam prepovedal.

 • mona lisa

  Skrajni čas je da za take zapremo meje tiste ki so že tu pa po hitrem postopku poslat od koder so prišli. Sami delamo komaj za preživetje ti pa bo se radi prisesali na nas kot pijavke. Ali pa še huje nas bodo pobijali ko bodo videli da se ne morejo samo sprehajat in živet v izobilju. Potem gorje nam.

 • elh

  to je jasno vsakemu, ki stvari ne premisli samo do prvega ovinka, že od samega začetka.

  eu rešuje lenuhe in mimogrede vzpostavlja islam. dve napaki na en mah.

  amnesty international in podobne institucije vključno z združenimi narodi, sorros in podobni levi banditi pa to destrukcijo še dodatno podpirajo.
  te lenuhe preimenujejo v begunce in s podobnimi propagandnimi prijemi, ki čredi vzbujajo slabo vest in jih prepričajo, da so slabi, če ne čutijo solidarno z begunci, najbolj trapaste od ovc se spravijo celo na ceste, da kriče v podporo lenuhom pod krinko skrbi za ranljive, pregnane…in se imajo za boljše.

  se opravičujem za neuporabo začetnic, tehnične težave z eno od rok.

 • Artur

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/02/01/revolucija-u-finskoj-narodu-je-dosta-a-nasao-se-i-hrabar-covjek-koji-ce-to-reci/ Vsak človek potrebuje svojega idola po katerem se lahko zgleduje !
  Moji idoli so vsi domoljubi v dosedanjih protestnih shodih proti migrantski invaziji a idolov nikdar preveč tale hrabri možakar iz Finske je vreden, da ga uvrstim med njih. http://shrani.najdi.si/?47/C6/3CQ1Y1xb/1/nova-slika-6.jpg

 • Peter

  Prosilec za azil iz Somalije…čakte, grem na gugl erth, aha, je prepotoval vsaj 5 – 10 držav, kjer bi lahko zaprosil za azil, če se je v svoji Somaliji čutil tako ogroženega, da mu tam več živeti ni bilo.
  In pride u Vilkomen Đermani, zapros za azil in eto, je rešu svoj problem.

  Ej, bom šu jest jutr brez useh paperjov probat pridet dol do Somalije pa tam zaprost za azil, bom poroču sprot, kako mi gre, prou, no?

  • sprehajalec

   Prav vsakemu v Europi je jasno, zakaj se gre, le peščica njih se dela norca iz 99,9999 europejcev. Kot naprimer facebook profil refugees wellcome, ki išče stanovanja za njih.

   Številk se ne da ukaniti ali sfrizirati, so povsod dostopne.

   Če bi danes uvozil 200 milijonov Afričanov v Europo, ob 750 milijonih Europejcev, bi bilo leta 2080 v Europi 1100 milijonov Afričanov in 950 milijonov Europejcev. Takšen proces je bil namreč od leta 1950 sem, ko so začeli beležiti te statistike.

   Samo bedak bi to storil, oseba ki je nevarna za družbo, ker jo sovraži iz nekega razloga. Uničil prihodnost svojim potomcem.

   • Ruggedplant

    Žal tvoj prvi stavek niti približno ne drži. Politiko odprtih vrat so sprejele demokratično izvoljene vlade, torej vlade, ki imajo v svojih državah več kot 50% podporo. Državljani Evrope, ki tega niso hoteli, a so izvolili vlado, ki je to naredila preko njihove volje, so pač naivni nategnjenci in prav je, da za svoje maloumje tudi plačajo, tudi “delanje norca” iz njih je povsem na mestu, če jih bo le kaj izučilo do naslednjih volitev. Uf, kako me pogreje, ko kakšen protijanšist danes tarna proti islamski invaziji nad zahodom, kot da ni SAM OSEBNO izvolil politične opcije, ki jih pri tej invaziji celo finančno podpira.

    • sprehajalec

     Mislim, da je problem vseeno v načinu življenja Europejcev in njihovih vlad, razumnikov, javnih osebnosti akademikov in podobnega, v zadnjih generacijah sem.

     Da ne smeš na glas reči tega kar misliš. In tega je ogromno. Skriva se pod inštitucijami kot humanizem, politična korektnost, vljudnost itd. V bistvu gre pa za samocenzuro, ki jo pridobi bolj ali manj vsak europejec skozi proces odraščanja in socializacije. Kjer ga naučijo, kaj so tabu teme. Rasa, religija (razen če si levičar ateist pri nas, potem lahko pljuvaš po župniku), NOB (tudi ta si prizadeva za status tabu teme, o kateri se sme govoriti le v določenih zatirjenih smernicah). Tako da ljudje sami že prečistijo, kaj bodo rekli. Enako politiki.

     Da smeš naenkrat govoriti o tabu temah, je nekaj novega za nas, poskušajo pa to ukiniti s pojmom “sovražni govor”.

     Migranti so to spoznali in se dobesedno delajo norca iz cele inštitucije tabu tem in tabu vzorcev, ki veljajo v Europi. Tu je njihova moč in tu je nemoč Europe. Še najbolje to počne Isil, ki izbira načine napadov, ki so takšna znanstvena fantastika za Europejca povprečne pameti, ter takšen tabu, da je potem povsem v šoku. Ker se delajo dobesedno norca iz europskih inštitucij, kot so humanizem, renesansa, liberalnost, bratstvo, svoboda. Ter živ posmeh tistim, ki želijo prihajajoče migrante vključiti v te inštitucije.

     • Ruggedplant

      Drži, a napisano v nobeni točki ne sesuje dejstev, ki sem jih navedel v svojem komentarju. Dejstvo je, da se vsak posameznik lahko odloča s svojo glavo (veliko bolj kot kdajkoli prej v zgodovini) in se torej ZAVESTNO odloči ali bo po malomeščansko živel zeitgeist (duh časa) ki ga opisuješ, ali pa bo izstopil iz črede enoumja in lastnorazumsko udejanjal evolucijsko poslanstvo homo sapiensa.

     • samsara

      To so namesto migrantov spoznali kreatorji VWO in spretno, brezkompromisno in brezvestno, zlorabili obstoječe stanje.
      Migranti so le vojščaki, prostaki. Trenutno uporabni in pozneje lahko pogrešljivo ko/če se bo nadaljevalo z depopulacijo planeta.

   • samsara

    Če izpostavim kontingent po željah in vizijah, ter strokovnih ocenah tovariša Hanžka, bi njegovih 200.000 podtaknjencev leta 2080 torej predstavljalo 1.100.000 ‘novoslovencev’.
    Menim pa, da bi jih bilo več, saj bi lahko v par letih vsak navlekel še 5 do 10 primerkov svoje žlahte in bi bil rezultat l.2080, mnogokratnik predhodno navedenega. Slovenci bi bili zatirana in brezpravna manjšina, če bi kateri sploh še vztrajal v Slovenistanu.

    • sprehajalec

     Ja, tako bi bilo, z vključitvijo njih v oblastne in odločevalske strukture bi bila vrata odprta za priseljevanje odkoder že so. Zaradi ugodnih življenskih razmer, bi bil reprodukcijski proces še hitrejši, tako da je številka 1,1 milijona minimum. Slovenija bi bila samo še zgodovinski pojem, novo ime pa bilo prilagojeno kakšni swahilščini, morda slawawa ali kaj podobnega. Slovenije kot je poznamo ne bi več bilo, bila bi bolj podobna nekemu čebelnaku, kjer bi črne matice legle jajca, delavke pa bi jih oskrbovale s potrebnim.

     Konec koncev je v predelih Južne amerike črnsko prebivalstvo povsem prevladalo, Kuba, Brazilija itd.

     • samsara

      Državni svetnik Samer Khalil (!), je včeraj že predstavil prvi poskus v tej smeri. Kako zelo zaskrbljen je možicelj, na račun različnih tolmačenj s strani dveh (ali večih) pravnikov pa kako zelo ga skrbijo odkloni od mednarodnih konvencij, zakonov. Joj, kako ga to skrbi.
      Velja si ga zapomniti.

 • plamen100

  saj to je bilo za pricakovati, od 1.500.000 migrantov v nemciji dela pescica Sirijcev mislim da enih 20.000. Tu pa tam se najde kaksen Sirijec saj je bila Sirija dokler ji niso dali probati ameriske demokracije ena najbolj naprednih drzav. Sedaj se npr v Srbiji nahaja 7000 migrantov iz Pakistana, Afganistana, Bangladesa, Irak in Iraka, ki iz dneva v dan poiskusajo na razlicne nacine priti v Evropo. In cisto vsi so ekonomski migrantje (pa ne za delati ampak za lagodno zivljenje na racun sociale), z nekaj kupljenimi otroci za 100 eur katere nato kazejo varnostnim organom ali pa TV, ko pa mejo prestopijo pa jih odvrzejo in potem ti otroci postanejo “otroci brez spremstva” in taksnih odvrzenih je na hrvaskem ze nekaj 100.

  • Ruggedplant

   1. Kaj konkretno te moti na demokraciji, da se ti zdi neprimerno njeno širjenje po svetu?
   2. Nobena “napredna država” nima na čelu diktatorja. Če pa Asad zate ni diktator, potem to nista bila niti Tito niti Sadam. Bi znal tole malo obrazložit?

   • pokvarjeniSvet

    če je to demokracija sem jaz pecikl…je velika razlika v pravi demokraciji kjer je resnično volja večine ljudstva upoštevana ali pa to kar imamo danes v EU Sloveniji….v ZDA (tam sicer je družba razklana medtem ko Trump more dokazat da resno misli…torej pustimo čas) pa je samo varka prevara…ker v resnici je vedno in samo vedno ugodeno volji priviligirane peščice ki se gredo svoje psihopatske in pokvarjene marksistične agende.

    Prava demokracija je direktna javna demokracija kjer obvelja volja večine…poserjem se na manjšino…ne more peščica ljudi odločati o večini to je v pravi demokraciji nespremejemljivo.

    Zdaj če imaš ti paranojo da je večina Sloveniji rdečih marksistov pol se pač moraš izselit jebi ga.

    Ampak jaz ne verjamem v to da jih je večina….to je zgolj špekulacija in vemo kdo so špekulanti marksisti…tudi Lenin in Tito so špekulirali.

    • Ruggedplant

     O kakšni javni demokraciji spet lupečeš, ubogi človek? Na tem portalu sem ti že vsaj 20x povedal, da je čas, da začneš krotiti svoje združenolevičarske protiimperialistične blodnje, sploh če se hkrati želiš predstavljati za nasprotnika komunizma. Na svetu je edina demokracija, ki preverjeno deluje, parlamentarna demokracija, ki jo imajo več ali manj vse razvite države sveta. ta temelji na volji večine, ne razumem kaj bi še zraven? Seveda da peščica upravlja z državo, saj vendar ne morejo vsi državljani, ključno pa je, da državčjani dajejo mandat svojim predstavnikom, da to počnejo zanje. V normalnih demokracijah, kjer imajo torej pluralno družbo in je informacij na pretek, je praktično nemogoče, da bi ljudstvo dobilo predstavnike, ki NE BI delali zanje, pri nas pa temu enostavno ni tako, ker imamo ponoven partijski monopol, enoumje v vseh sferah družbe in torej državljani takorekoč ne morejo izvoliti po svoji lastni zdravi presoji, saj nimajo pravih informacij za kaj takega.

     Izvoli, naštej mi torej države, ki so ta hip po tvojih merilih demokratične (in zakaj), pa bova hitro videla kam pes taco moli.Najbolj jasen in objektiven dokaz delovanja demokracije, je uspešnost države in tu tvoj protiamerikanizem flopne tako kot tvoji ideološki predniki leta 89.

     • pokvarjeniSvet

      citiram:
      —————————————————————————
      Na svetu je edina demokracija, ki preverjeno deluje, parlamentarna demokracija, ki jo imajo več ali manj vse razvite države sveta
      ——————————————————————————-

      deluje ? no ja če si član kake mafije oz JS pol ti verjamem da za tvojo rit in tvoje koristi deluje – generalno ne deluje ker vedno samo v korist elite in lokalnih parazitov se izide na koncu…pa ni važno če gledamo Slovenijo EU ali celotni Zahodni Svet ali celotni Svet.

      po taki logiki si cela Evropa razen višegrajcev si močno večinsko želijo migrante ane ? tudi mediji pišejo po volji ljudstva….

      samo pol me nekaj zanima kje so dokazi da so večina za ta dejanja ?? kje so javno odprte ankete kjer bi dokazovale tvojo trditev da si večina želijo to ?? spet neka bleferska izjava levičarja…ali pa mogoče preveč bereš transparente ljubljanskih džankijev ki so samo eni od propagandnih trobil…. dejansko nas hočeš na vse načine in na vso moč prepričat da imajo levičarji večino in da se večina strinja z njimi…vsekakor smrdi po mraksistični taktiki v smislu mi smo večinska proletariat mokre sanje vsakega diktatorja oz oligarhov.

      ti kar delaš špekulantske zaključke da je v Sloveniji 70% podpornikov tega diktatorskega sistema pol trdiš da to kar delajo Evropski in Slovenski politiki je volja večina…ja pa ja ne…še kaj boš povedal ?? da hočejo večina evropejcev se obesit…

      nevem ali si trol ali provokator ….ampak to kar ti pišeš to tudi elita želi da vsi mislimo…češ nič ne morem spremeniti ko pa je 70% ljudi za te ukrepe in dejanja….in tako si še manj uporen in bolj pasiven….to kar si tudi ti psihopati želijo. Ti s tvojim pisanjem pa pomagaš ustvarjat tako pasivnost in dajati občutek ljudem češ večina je za njih, mi smo samo nemočna manjšina…na vse načine nam želiš vcepiti to razmišljanje..že iz večih tvojih komentarjev sem razbral.

      prava demokracija je večinska volja ljudstva….in tudi to da se večkrat povpraša mnenje naroda (predvsem zelo pomembne teme kot so novi programi v vrtcih, GSO, kemikalije, odprte ali zaprte meje in podobne za celotni narod pomembne teme)…ne pa da se vse dela po svoje…vsi ki so pa proti se jih pa demonizira….to je dokaz da mi smo Svetlobna leta od demokracije pa naj si bo to Slovenija ali pa EU.

      Velika Britanija je vsaj imela referendum ….če je bil pošten nevem ker ni bilo javnih glasovnic…ampak jaz verjamem v tem primeru rezultatom da so je večina Britancev dejansko proti zbetonirani od temeljev naprej politiki Bruslja… zato je vseeno večina glasovala za Izstop, ne glede, da so vsi tujci z Britanskim državljanstvom, vsa elita JS in delomrzniška liberalna mladina glasovala za obstanek v EU – saj imajo za večno ali začasno študentarijo same bonuse.

      glede komunizma (celotno represivno ekonomsko političnega) in vseh ostalih oblik marksizma, sem že večkrat napisal kateri so idejni očetje tega in tudi današnji financerji ki so tako kot Lenina danes financirajo na Zahodu vse te zboljene organizacije in politične stranke (die linke – združena levica in ostale marksistične stranke – označba levi desni ?? raje bi rekel marksisti (pro globalisti pro monopolisti) in antimarksisti (anti globalisti in anti monopolisti) – tako nekako bi jaz politično delil mnenje v politiki). Problem je da ponekod skrivajo bleferji in kvazi pripadniki političnega pogleda – tako da je prave in odločne težko najti – če se jih pa že pa se že začne medijska gonja in demoniziranje teh.

      ——————————————————————
      Izvoli, naštej mi torej države, ki so ta hip po tvojih merilih demokratične (in zakaj), pa bova hitro videla kam pes taco moli.Najbolj jasen in objektiven dokaz delovanja demokracije, je uspešnost države in tu tvoj protiamerikanizem flopne tako kot tvoji ideološki predniki leta 89.
      ——————————————————–
      napačno razmišlanje in ne ni res, ni tako.

      Če sem iskren, demokracija ni pogoj za dobro gospodarstvo, razvoj in blaginjo.

      Dokaz za to imaš že iz zgodovine Nemško Cesarstvo, Astro Ogrska, Cesarska Japonska, Nacistična Nemčija…popravi me če se motim….nobene od teh držav ni bila demokratična, ampak gospodarstvo, razvoj in blaginjo so imeli visoko.

      mislim da nikjer ni čisto prave demokracije so pa neke razlike in se to da opaziti.

      ZDA pa res niso neki Svetli primer dobre države z dobrim standardom…imajo pač veliki trg in veliko ugodnih neomejenih kreditov potrošništvo in veliko revnega prebivalstva na drugi strani imajo tudi veliko bogatašev – pa vendarle statstično gledano ZDA ni država z največjim številom bogatašev ki rezidentirajo tam.

      Dokaz da ni tako dobra kot me vi prepričujete ste ravno vi amerofili ki še vedno živite v Sloveniji kljub neskončnim hvalam in hvalospevom. Ali ste tolko nesposobni da bi šli tja ali pa v resnici nočete.

      Je pa potrebno povedati na kaki način ZDA sploh ima taki standard. Če gledamo export je več uvoza kot izvoza. Sama Silicijeva dolina je impresivna moram priznati + filmska industrija ampak to ne omogoča državi s prebivalstvom 324,473,000 ljudi taki standard. Poglejmo njihov dolg, obsežno velikim JS…edina sreča je da se lahko neomejeno zadolžujejo po nižji obrestni meri kot ostale države. Pol pogledamo da imajo eno najdražjih in največjih vojska na Svetu s katero si zagotavljajo monopol na področju resursov…. toliko o odprtem in poštenem trgu.

      Samo monopol nad trgovanjem nafte v Dolarjih (petrodolarjih) krije povečini njihovo gospodarstvo – to si zagotavljajo samo z vojsko in ne z produktivnostjo, inovativnostjo in storilnostjo.
      Da je poraba nafte tako visoka je pa spet krivo to da imamo globalno gospodarstvo kjer stvari ki bi jih lahko doma proizvajali raje uvažamo od daleč stran…tako je izraba nafte na velikem obsegu, onesnaženje okolja in prevelika odvisnost od nafte in transporta.
      Pač ekonomsko-finančno se poklapa… to je res in ne zanikam tega. Samo včasih mora človek se zavedati da denarja ni mogoče jesti če bomo furali sistem kjer bomo tisto kar bi lahko sami na svoji zemlji proizvajali raje uvažali od drugo…na dolgi rok to ne bo šlo. Enako ne hiper masovna proizvodnja nekvalitetnih izdelkov je tudi dober primer nepremišljene izrabe resursov. Je pa res, da zaradi Petrodolarja največ od tega profitirajo ZDA. Nafta je najbolj zaželjeni in potrošni material na zemlji trenutno. Če je recimo zmanjka se takoj ustavi dobava hrane in vse ostalih izdelkov.

      Poglejmo za Primerjavo Japonsko – nima petro Yena ali kakeršnikoli monopol nad resursi vse drago plačuje…ampak brez vojske in resursov visoko prosperira….. ima visoko produktivnost inovativnost in je glavna v razvijalka v tehnolgoji…najboljši v robotiki in elektroniki tudi zelo močna avtomobilska industrija ter ostalih strojev. In kljub temu da so večji del proizvodnje preselili v tujino v države s poceni delovno silo je še vedno celotni dizajn in inžiniring ostal pri njih doma, plus da bodo domačo proizvodnjo rešili s pomočjo avtomatizacije in robotov… in ne z migracijami kar je pa pravilna politika saj jih upada prebivalstvo tako kot vsem Zahodnim državam ampak s to razliko da jo ne povečuje z migracijami ampak pusti padati in delno rešuje s dobro socialno politiko ki je prijazna do avtohtonega prebivalstva (stimuliranje domačinov da imajo otroke) – tako mogoče ne bo tako strmega padca…ampak zaustavit ga v celoti več ne morejo. So pa najbolj varna država na Svetu, velika Zaposljivost in praktično no bene brezposelnosti.

      Evropa in ZDA pa rešujeta s migracijami in to prinaša celo vrsto težav ki so bolj škodljive kot koristne. Velika nezaposlenost v Nemčiji in ZDA v primerjavi s Japonsko-

      Če Gledamo skozi zgodovino je dober primer uspešne države ki je uspešno propsperirala v Kapitalizmu je bila Astro-Ogrska ki je brez kolonij so držale visoki standard to spet pove o tem kako produktiven in storilen si lahko brez vojaške moči in monopola nad resursi.

      Tako da veliko pove da če ZDA izgubi kontrolo nad Nafto njihov standard pade kot hišica iz kart….in tega se tudi zavedajo zato vedno bolj povečujejo vlaganje v vojsko da si zagotavljajo monopol nad nafto v BV in Severni Afriki. Če kdo poskusi jim konkurirati s svojo valuto kot je primer Libije in Iraka se državo napade in Vlado/režim zamenja…kar je gre dejansko za okupacijo in niti pod razno za širjenje demokracije.
      ————————————————————————-
      združenolevičarske protiimperialistične blodnje
      ———————————————————————-

      hahaha zdaj boš meni podtikal to da sem rekel xD ok, to je potrditev da ti je zmanjaklo argumentov….in si že izmišljuješ pravljice in levičarsko taktiko da nasprtonike označijo za levičarje ker njim je vseeno kako jih označih njim je samo namen narediti zmedo in demonizirat nasprotnike da lahko svojo agendo furajo naprej.

      ni ti pomoči karkoli že počneš al prenehaj s temi substancami ali začni na novo s kako boljšo robo za boljšo presojo in več realnosti manj virtuale.

      nasvidenje.

     • Ruggedplant

      Here we go again. Ne hvala, sem že prevečkrat prehodil to neskončno zanko in nisva niti korak bliže skupnemu jeziku. Sicer cenim, da si si znova vzel čas za dolg odgovor, tvoje razmišljanje je v segmentih čisto pravilno, a problem je v tem, ker neprestano zahajaš s teme. Izogibaš se kratkim in neposrednim odgovorom, potem pa kolovratiš naokoli kot kakšen Žižek/Kučan. Marsikaj od povedanega je že res, a kaj ko to ni tema pogovorov. Na kratko replika temu in vsem najinim dosedanjim polemikam: prej kot boš dojel, da s(m)o v demokratičnih ureditvah ljudje tisti, ki posredno in neposredno odločamo o tem kdo bo na odločevalskih položajih, bolje bo zate in bliže boš pojmu demokrata (če si to sploh želiš biti). Posledično to pomeni, da je tudi na nas vsa odgovornost za grehe, ki jih elita (ki smo jo posredno ali neposredno izbrali) naredi. Če bi jim vzeli moč in jo dali pravičnim zastopnikom, je lopovi več ne bi imeli, je to tako težko razumeti?

   • plamen100

    pa kako moras kaj taksnega vprasati ko pa je danes ze vsakemu jasno, da sirenje evropskoameriske demokracije na divjanljudstva preprosto ne gre in se nikjer ni obneslo. Evropskoameriska demokracija je prezivela ogromno razvojnih stopenj od zgodnjega krscanstva preko feudalizma in francoske revolucije do industrijske revolucije in na koncu do obeh svetovnih vojn. Vsa ta obdobja so nekaj pustila v evropskih druzbah. Vendar tudi ce nekatere evropske narode izoliras kot so bile vzhodno evropske drzave 1945-1990 pa lahko ljudstva teh drzav prevzamejo demokracijo zahodne evrope brez posledic za narodovo telo v nekaj dneh saj so tudi ta ljudstva sla skozi zgoraj navedena obdobja! Cisto nekaj drugega pa je ko bos ta model demokracije hotel prenesti v nek prostor kjer narodi zivijo na nacin kot smo mi pred 500 leti, sai gre za nekaj cisto drugega in ti ljudje tega sploh ne razumejo ker zivijo v drugem svetu. Ta resnicni dogodek pove cse, pove tudi o trku civilizacij: v neki afganistanski vasi ameriski marinci ze dalj casa opazujejo kako zenske vsako jutro hodijo z vrci po vodo v 3 km oddaljen kraj. Ker so se jim zenske zasmilile ker so morale toliko casa vlaciiti to vodo nekega dne polozijo vodovod in jim pripeljejo vodo v sredisce vasi. Cez nekaj dni zjutraj pa najdejo vodovod popolnoma podrt. Ko so sli ugotavljati kdo je to naredil so ugotovili da prav te zenske ki so hodile po vodo. V nadaljevanju so jim povedale, da jim je vodovod vzel edino kar so imele in sicer druzenje ob nosnji vode, odkar pa je bil napeljan vodovod pa so morale biti po cele dni doma in brez kontaktov z ostalimi. No in tako nasa demokeacija deluje na ta pla.emena, cel bliznji vzhod je se danes sestavljen iz plemen, tam je pripadnost plemenu pred pripadnostjo drzavi. Enako je razdeljenost vseh na Sunite in Šiite in ko so americani odstranili diktatorja SAdam Huseina so podrli prav to ravnotezje! In te drzave rabijo diktatorje kot sta bila Sadam in Gadafi ker le diktatorji lahko drzijo skupaj vsa ta plemena, lahko si nastimajo taksnega da je naklonjen njim ampak se vedno je diktator da lahko vlada, zadnji taksen primer je Erdogan, on je navadni diktator ampak mora biti da lahko obvlada vse to sranje v Turciji. Zakaj ga Evropa in ZDA ne odstavita?? Ker bo jutri konec Evrope saj jo bo preplavilo 3 mil migrantov. No tu se tudi vidi dvolicnost EU clovekove pravice pa to, nekaj se spravljajo na nas a Erdogana le bozajo in mu dajejo denar in boga prosijo da bo vzdrzal pred navalom migrantov in tako zavaroval zahodno demokracijo pred navali islamistov!

 • WatsonForus

  in takih Abdulahov je 99,90 % . Upam da Neža Kogovšek Šalamon bere tole! Kar dam si naj jih vzame in jih futra na svoje stroške.

 • Primoz Papez

  koliko je v SLOVENIJI takih..sosede oba slovenca zivita od socjalke otrok kolikor jih je bog dal…
  otroci v vrtcu od zjutraj do poznega popoldneva tako da grejo skoraj zadnji domov…
  globoko verna kristjana medtem greta k masi potem na karitas,kjer vse obleke niso dobre za njiju.
  potem pa kofetkanje celo dopoldne….

  • sprehajalec

   Koliko jih je? Imaš kakšen podatek, ali gre spet samo kot ponavadi “uf, tega je ogromno”.

  • Martin Herman

   ^^ Tvoje halucinacije o slovenskih “sosede”, ki živijo samo od socialne podpore in molitev, obstajajo samo v tvoji glavi kot stranski učinek LSD-ja.
   Na tvojo žalost, lahko državljani zlahka preverimo spiske prejemnikov neprofitnih stanovanj, pokukamo v čakalnice CSD-jev in na bankah opazujemo kdo dviguje denar 21. v mesecu.

 • Artur

  Zdaj pa dost .Dobro si oglejte prizore nasilja po Evropi podgane izdajalske. Vkolikor se bo to začelo dogajati pri nas in ne daj bog , da kateri od vaših parazitskih nasilnih primitivnih varovancev dvigne roko nad mojo vnukunjo ali še kaj hujšega mišje rupe bodo premajnhe za vas . One by one ….. https://www.youtube.com/watch?v=4Kil9tRSeB0

 • Dolvstrelitmigrante

  Ma kaj se te grejo, pi…m… kaj mislijo da so ..

  • karlina

   Lepo je biti v Evropi migrant, to si mislijo.

 • MEFISTO

  Naši levičarji in drugi rdečkarji nam pa razlagajo, da so migranti sami deloholiki.

  • samsara

   Pa izobraaženi. Joj kako so izobraaženi.
   Kdo pri zdravi pameti bi se odrekel zastonj mladih zdravih znanstvenikov, samih perspektivnih ved in smeri.
   ‘We are all doctors and economists press’

  • karlina

   Itak, sami zdravniki, znanstveniki, profesorji, inzenirji, no.

 • Poštenje velja

  OPICE SO ZA ŽIVALSKI VRT!

  • Adolf Hitler

   spet bomo zanali nase nove kz!

 • karlina

  Pozbil je povedati, da bi rad tudi posiljeval, grozno, res.

  • Dragan Krstič

   Naše levaške feministke komaj čakajo.

 • macon

  Lepo, da je priznal, kaj bi rad. Sistem bi mu nato moral take predstave izbiti iz glave.Delaj ali pa domov v Somalijo.

 • Artur

  Nova24TV čimveč takšnih prispevkov pa tudi na vašem tv programu bi pričakoval več tega kar nam TV kure vztrajno prikrivajo tale preveden video pošljite v eter , priporočam :
  https://www.youtube.com/watch?v=QJC2ggpZV3w

 • Adolf Hitler

  to bo že videl ko ga bodo uporabili za rezervne dele! kei pa mislite zakai več ko polovicoih ie zginlo brez sledu hahahahahahohahahaha evropa ne potrebuie delovne sile temveč delovne organe a še ne štekate kamele prihaiao na schlachtbank!

  • cosmosjasnovidec

   Če jih lahko jih naj vsaj uporabijo za dele.
   Vendar dvomim,ker so vsi okuženi z nam neznanimi bolezni in paraziti.

 • Adolf Hitler

  Neger fleisch!

 • koza

  se spomnite delavke, ki je odkrila izkoriščanje sociale, največ jih je iz Sudana … http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/skandal-potresa-njemacku-otpustili-djelatnicu-koja-je-razotkrila-prijevare-azilanata-sad-protiv-njih-pokrenuta-istraga-996321/#axzz4XXwg0Hes … sem zadnjič na Nat.geog. gledala kako se Somalijci preživljajo, ugrabljajo ne samo velike ladje, ampak tudi jahtice, ljudi držijo ugrabljene po 2 leti in hočejo odkupnine, J.afriška država ni hotela plačati 10m dolarjev, ampak Italijanska vlada je posredovala, ker je mož imel dvojno državljanstvo; nakar ljudje v Senegalu nimajo več rib za lovit, kriva EU, pravijo, ogromno tujih ladij lovi ribe tam, če bi imeli denar bi prišli

 • samsara

  “Sve ću, sve ću, samo radit neću”, tale je znana iz časov jugovine.
  Zdaj pa jih bodo spoznavali Evropejci, bodoči podložniki in hlapci (tisti, ki se bodo pustili) Sorosovih invazivnih muslimanshih hord.

 • andreas82

  Oh takih imamo tudi pri nas, kako lepo je Tito poskrbel za mešanje kultur;)! Lepo je počistil po Sloveniji, navozil pa novih državljanov;)!

 • garfi

  murgelski odmevi: italijanska obalna straža danes “REŠILA”!!! 1400 MIGRANTOV, KI SO BILI NA POTI V EVROPO
  to golazen še naprej uvažajo
  Dr. Granda: EVROPA HOČE, DA BI BILA SLOVENIJA HOT SPOT ZA ISLAMISTE
  Dr. Granda na radiu ognišče – svpm 2017 01 30 http://audio.ognjisce.si/oddaje/Spoznanje_vec_predsodek_manj/2017
  http://audio.ognjisce.si/oddaje/Spoznanje_vec_predsodek_manj/2017/svpm_2017_01_30.mp3?l=54 audio

 • Bastian

  On in njemu podobni kar so skoraj vsi bodo delali samo če jih predelamo v žajfo.

  • Artur

   Edina korist od njih , da se jih dehidratizira in s primernim postopkom predela in uporabi kot pelete za kurjavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!