Migrantski pritisk se stopnjuje – 400 migrantov prebilo mejno ograjo pri Ceuti

Ograja v Ceuti, Foto: epa

Okoli 400 migrantov je danes prebilo ograjo in vdrlo v špansko enklavo Ceuta na maroški sredozemski obali. Ograjo so prebili na dveh mestih, pri tem pa so bili poškodovani dva policista in trije migranti. Ceuta in Melilla sta majhni španski enklavi na severu Afrike. Predstavljata edino kopensko mejo Evropske unije z Afriko in sta priljubljena točka poskusov migrantov, da pridejo v EU.

Obe enklavi sicer obdajata visoki ograji in migranti pogosto srečo poskusijo tudi s plavanjem ob obali. Leta 2014 se je sicer tovrsten poskus za 15 migrantov končal tragično.

400 migrantov v Ceuti, miljoni na poti iz Turčije
Tiste, ki skušajo preplezati ograjo ali jo prerezati, pa španski policisti pogosto preganjajo tudi s solzivcem in uporabo gumijastih nabojev. Zaskrbljujoče pa je dejstvo, da je ograjo v dobro varovani Ceuti, uspelo prebiti le 400 migrantov. V Evropi pa se trenutno soočamo z grožnjo 3 milijonov migrantov, ki so zaenkrat še v Turčiji, a turški predsednik grozi, da jih bo poslal v Evropo.

Takšnega navala ne more zadržati niti izjemno dobra ograja na Makedonski meji, kaj šele “električni pastir”, ki je postavljen na slovenski meji. Naša ograja ni primerna niti za odganjanje divjadi, kaj šele, da bi zdržala pritisk stotisočev migrantov. Da je tako majhna skupina lahko prebila ograjo pri Ceuti ne sporoča nič dobrega slovencem, saj naš obotavljivi Miro ne želi močneje okrepiti naše južne meje, ki bo lahko, v najslabšem primeru, izpostavljena navalu stotisočev ljudi.

A. R., STA

 • Franc Šink

  Graditi “ograj” je stran vržen denar.To je vsak dan bolj jasno.

  • von Rhein

   Jaz sem za minsko polje.

   • Franc Šink

    Potem bodo pripeljali z seboj svoje ženske in jih spustili naprej.

    • fmg9

     Pred njimi še otroke…

   • samsara

    To sem tudi sam že omenjal kot rešitev v sili.
    Glede na omejen domet razumevanja situacije, kot ga kaže naša slamnata vlada, bi to utegnila biti zadnja in edina možnost rešitve varnosti, reda, premoženja in življenj v naši državi.

 • Mihilus

  Masovni begunski val sredi nove ekonomske krize ……. Weimar 2.0.

 • Dušan Ripoten

  Na mejo minska polja,drugače pa še strel v predelu nog – drugo jih napad na države ne bo ustavilo !!!!
  ČE SEM ŠOVINIST ?
  NE.SAMO ZA SVOJO DRŽAVO je treba poskrbet,če tisti ne,ki so plačani zato,da varujejo državljane !!!
  Se vam smilijo tisti,ki so v svojih državah pobijali ljudstvo in verne?
  Če bo treba,bomo pač DOMOBRANCI !!!

  • Borut Stari

   Dva trije metalci plamena in bo še tri dni gorelo. Z metlo pa z meje pometeš pepel.Kapiš?

 • Olga

  Trump ima prav! ZID je rešitev!

 • xtc

  Preje se bodo Evropejci zresnili in streznili;preje bo bolje za nas:
  Zakaj?
  Ker enklavi rabijo dve dodatni elektrificirani ograji z minskim poljem vmes Na obeh straneh pa zaščiteni z dvemanormalnima mrežama:
  In dodatno Evropa se bo morala nehati kvarjati tem koliko jih je pač umrlo;ker so želeli nasilno in ilegalno v EU:
  Glede ustavitve miljonskega vala pa EU ČAKA NOVO STREZNENJE IN PRIZNANJE REALNOSTI;BREZ SUROVE SILE IN OBRAMBE MEJ Z OROŽJEM PAČ NE BO ŠLO ;ALI PA BO eVROPA IZGINILA:
  tUDI VEČINO NELEGALNIH PRISELJENCEV IN PROBLEMATIČNIH BO MORALA IZGNATI ČETUDI S SILO ALI SE JH ZNEBITI DRUGAČE;SICER NAM GROZI VELIKA VOJNA:
  Ob vseh teh dogodkih pa se bebavi EU politiki sprašujejo;zakaj med mladimi postaja branje Mein Kampfa vse bolj priljubljeno in ne le med nizko izobraženimi:
  Vse to je logična posledica odgovora na kilavo in brezpametno EU politiko in dopuščanje nekontroliranega razmaha vse bolj militantnega islama v EU:
  zATO SE NE ČUDITE;ČE SE BO ZGODBA Z DRUGE vojne v nekaterih delih ponovila:
  oZIROMA eVROPA BO MORALA Z GROBO SILO ZAVAROVATI ZUNANJE MEJE ZNOTRAJ PA OPRAVITI Z VSE VEČJO LEVO PETOKOLONO IN VSE BOLJ RADIKALIZIRAJOČIM SE ISLAMOM;ALI PA BO IZGINILA:
  Vendar pa se je treba zavedati ;da tako kot se zaradi kilave EU POLITIKE RADIKALIZIRAJO MUSLIMANI SE BO NA DRUGI STRANI ŠE SKOKOVITEJE ZAČELA RADIKALIZACIJA PROTI NJIM IN RAVNO vga tega so najbolj krivi EU POLITIKI:

  • Anja M.

   A še nisi dojel, da se to počne z namenom izvati obrambno reakcijo s strani Evropejcev? In to takšno, da bomo zaprli meje in izselili pritepence ampak takšno, da bo sledil genocidalni povratni sunek.

   • Fkrv

    On ne dojema ničesar in vse kar kadarkoli napiše je običajno napačno.. Poglej si njegove starejše poste in ugotovila boš, da se vsi dogodki razpletejo ravno obratno, kot razlaga on… Da njegovega stila pisanja sploh ne omenjam.. No zaradi tega ga tukaj jemljemo bolj “za rezervo”…

    • xtc

     Poglej komunistični trol;jaz nisem krv ;če te muči Moskva in komunizem zlezi tja in liži noge tvojem sekretarju partije v Moskvi :

     • Fkrv

      No vidiš, potrjuješ zgoraj napisano.. Tvoje brezpredmetne zbadljivke me niti malo ne ganejo, saj se le dokaz in plod tvojega osiromašenega intelekta..

     • xtc

      Če nimaš možganov in razmisleka te itak ne morejo _sicer pa levaškirusofili?
      dOMET SO MILJONI MRLIČEV IN MATI KOMUNISTIČNA rUSIJA IN GENERALNI SEKRETAR TAM_TVOJ INTELEKT POTRJUJE TO:

     • Fkrv

      Z vsako objavo le potrjuješ in dokazuješ kako omejen si in da drugega ne znaš kot lagati, blatiti, etiketirati, spletkariti ipd… S takim avstralopitkom jaz ne mislim zgubljati časa niti trošiti energije..

      Na nek način mi je žal, da si kakršen si, ampak pač narava se je pri tebi močno uštela.. Tudi to se dogaja in ti si dejanski primerek tega..

      PS: Nadaljna “pingpong” komunikacija me ne zanima, zato se umikam iz “debate”…

     • xtc

      Ko vidim komentarje proruskosocialistične drhali se niti ne čudim vzniku talibanov v Afganistanu-osli proizvedejo le osle ali še večjezato se pameten umika od take drhali.

   • xtc

    Težava je v tem ;da ljudje zelo težko dojemate bistvo ;dejansko je Evropa v primežu parih težav_prvo imigrantski val lahko povežemo z zgodovinso videnim_vpadi Turkov in vzpostavitvijo islamskega imperija:DRUGO KAR NASTAJA JE DOMAČA LEVA PETA KOLONA;KI HOČE RESTVRACIJO KOMUNIZMA IN TRETJA VEJA SO RUSOFILNIKOMUNISTI;KI PRIKRITO SPODBUJAJO NACIONALISTIČNE STRANKE Z FINANCIRANJEM iz Moskve od prvega komunista ;ki se transformira v nacional socialista z namenom vzpostaviti SZ imperij in še nekaj:
    Povedano drugače;gre za zvito komunistično islamsko sprego;kako iz dokaj normalneEvrope preiti preko refleksa samoobrambe nazaj v komunistični Sz raj delno pa v islamsko suženjstvo:
    Ne pozabi korak od komunista do nacional socialista je izredno majhen in Hitler;Duce kot Putin to uspešno dokazujejo
    nE POZABITI SOCIALISTI_komunisti in nacionalsocialisti so v bistvu le socialisti_eno
    in isto njim pot na oblast drugim diktatura in jme;brezna in grobišča:

 • dež

  Dokler bodo uporabljali gumijaste naboje bodo imeli težave.

 • Razocarana

  Dokler bo Evropa vsem migrantom ponujala ‘zastonj’ stvari in možnost da se prisesajo na Evropsko socialo, namesto da bi se jih takoj deportiralo, se vdor ilegalcev ne bo nehal.

  Prvo kar more Evropa storiti, je to da vse države ukinejo motivatorje ki privabljajo ilegalne migrante v Evropi in prevzamejo postopke ki jih za ilegalce uporablja Avstralija. Kar pomeni vsi ki so v Evropo prišli ilegalno izgubijo doživljensko možnost da kadar koli lahko vstopijo v Evropo legalno in so takoj odstranjeni iz Evrope.
  .
  Potrebno ukinit socialo za migrante, ter vse ki niso z vojnih območij, takoj vrniti nazaj v njihovo državo.
  Za tiste ki so iz vojnih območij, pa se relocira v varni del njihove države in se jim ponudi možnost izobrazbe, ki jo bodo lahko uporabili za to da bodo zgradili ali obnovili infrastrukturo ko bo vojne na njihovem območju konec.
  Za vse ki hočejo migrirati v Evropo in si tam s svojim delom ustvariti boljše življenje, pa že obstajajo uradni kanali, kjer si lahko to uredijo že zdaj, in si vse dokumente za legalno migracijo pridobijo še preden stopijo na Evropska tla.

  • Nata

   ++++++++++++++

 • Jim Doe

  Totalna blokada migrantskih novic in problemov povezanih z njimi s strani naših medijev(rtv slo, večer, 24ur), poročajo samo propagando za katero imajo zeleno luč.Za bruhat.

  • Primoz Papez

   Teh 400 migrantev sigurno ne bo prišlo iz Afrike v Slovenijo..
   Kaj delate zdrahe…

   • Steiermark

    Za razmišljanje in logične zaključke, je potrebno imeti možgane – neoprane in funkcionalne! Četudi tistih 400 ne bo prišlo v Slovenijo, bodo pa drugi, saj jih že v celi evropi kroži več kot 1,5 miliona teh divjakov, 3 milione nam jih obljublja muslimanski turk…. in kam misliš da bodo š šle stotine milionov (bojda 200 milionov) divjakov, ki so namenjeni v Evropo. Ali misliš, da jih bo Merklovka in Juncker pobrala ter si jih domov odpeljala! Ne, vsi ti, bodo sleej kot prej, nadaljevali z klanjem, terorjem in posiljevanjem po Evropi in na vrsti boš tudi ti – upam, da te bo obdelal kakšen črni afričan, z izrednimi dimenzijami!

    • Primoz Papez

     Članek je za 400 migrantev iz Afrike

     • von Rhein

      Članek je o tem kako so divjaki podrli ograjo.Uporabi malo logike.

    • avtohtoni neandartalec

     Tvoji možgani, če bo Trump začel seliti iindutrijo v Indijo in Brazilijo, lahko Evropo preplavi tudi milijarda azijskih muslimanov, o tem se pa nič ne piše, čeprav Nato rine vojsko na meje z Rusko federacijo, od koder bi verjetno najprej kipnili.

 • mona lisa

  Te zadrži samo orožje.

 • VERZIFIKATOR

  IZ TURISTIČNE PONUDBE MMC:
  http://www.rtvslo.si/tureavanture/podobe-slovenije/slovenijo-bo-preckala-se-ena-evropska-pespot-od-italije-do-hrvaske/409448

  Sirius Africanus Nemo

  NOVA EVROPSKA PEŠPOT

  Berem, nova pot da se odpira,
  pešpot to je, neka panevropska,
  pohajalcev vir dežela tropska,
  pešcev namreč mnogo tam izvira.

  Drugi vir je vzhodno Sredodemlje,
  tam mendá turistov mrgoli,
  željnih priti vsaj za nekaj dni
  na slovensko ljubljeno ozemlje.

  Od Sečovelj tja do Ankarána
  pot široka zdaj da se trasira,
  zanjo jih na tisoče trenira,
  pot nadvse bo kmalu obiskana.

  Po zahodni strani bo Balkana
  na pohod šla pešcev invazija,
  naša pa seveda je vizija,
  da je pot kar najbolj jim postlana.

  Da se pešcem skrajša čas prehoda,
  bržčas se prevoznik bo potrudil,
  v Trst prevoz zastonjski jim ponudil,
  firmi pravi tej se« Zvezda vzhoda«.

  Ena skrb Slovence le navdaja,
  pravzaprav turistično dejavnost,
  da prepriča domačine, javnost,
  naj turist čim dlje pri nas ostaja.

  Delovnih bo mest kar mrgolelo,
  ko ljudi bo treba oskrbeti,
  nahraniti, jih pod streho vzeti,
  na obali vse bo zacvetelo.

  Zaposlitve bodo res brezmejne
  saj v turizmu moč bo zaposliti
  množice ljudi in jih voditi
  zopet preko tople vode – žejne.

 • Caetano

  In potem obsodijo na Nizozemskem politika in borca za svobodo govora g. Wildersa, ker je samo rekel, da se bo zavzemal za zmanjšanje imigracije iz Maroka.

  http://www.rtvslo.si/svet/sodisce-obsodilo-wildersa-zaradi-spodbujanja-diskriminacije-ne-pa-tudi-sovrastva/409654

  Evropsko zavezništvo z islamskimi državami še kako deluje.

 • Bastian

  Hej mašinca zagodi in red bi bil zagotovljen.

 • avtohtoni neandartalec

  Neumnost, Turčija ne more nikogar nikamor pošiljat, pomagajo muslimanski bratovščini, za katere je Turčija druga Švica in računajo na razne koristi, ko se bo situacija umirila, saj so most proti EU, za vse mogoče.
  Zaman zganjate šovinizem, vsi se delajo norca iz zarukancev, nikogar ni in tudi ne bo k nam, se bo pa do konca leta našel pri nas prostor vsaj še za tisoč Hrvatov, bosancev in Albancev, isto kot vsak mesec, in to traja že kat nekaj časa.

 • Caetano

  In še Wildersova zaključna beseda pred sodiščem. Tudi za nas slovenske demokrate je prav, da se postavimo na stran svobode govora:

  https://www.youtube.com/watch?v=hNVfMG6jfIY

  • Nata

   Hvala za link . Šele danes sem poslušala njegov zaključni govor. Sijajno !!!!!
   Sijajno je razložil , kaj je to rasizem !!!
   Poslušajte ga vsi . Celega

 • Nata

  Ograja ne. Kakšni tanki , pa še kaj pa !!
  Mi je prav žal! Takole pa ne bo več šlo. Osli evropski. A to so begunci ?

 • cosmosjasnovidec

  Pritiska stotisočev kamelotrajbarjev,če do tega pride ne bo zdržala niti Avstrija kaj šele Slovenija.
  Ta pobesnela golazen sodeč po posnetkih z neta kaj počenjajo na demonstracijah tisti kateri so že tukaj v europskih mestih je že dokaz za to.
  Slovenijo bo drhal kar pohodila in zgnečila z vojsko in policijo naenkrat kakor tudi državljane.
  Če se v kratkem ne bo dvignila cela europa ter vzela v roke orožje,da prežene vso to sodrgo bo počasi v njej vsa muslimanska kamelotrajbarska arabija.

  • plamen100

   dokler bo evropi vladal neoliberalizem se to zagotovo ne bo zgodilo, ko bo horda na nasih mejah pa bo prepozno za vse, ker bi jih lahko zaustavilo le orozje, kar pa slovenska vlada ni v stanju odrediti, medtem ko je v nekem intervjuju avstrijski oficir na vprasanje novinarja zakaj imajo vojaki ob meji s slovenijo dolgocevno orozje, odgovoril ja zato da ga uporabijo ce drugace ne bodo mogli odvrniti nezakonitega vstopa v Avstrijo. To pa bi bil lahko nasim nesposobnezem jasen znak, da to za Slovenijo pomeni fizicni konec!!

 • plamen100

  predlog za slovensko ograjo: 4 m visoka zicnata ograja s kolobarji rezilne zice na vrhu. 4 m od te ograje se ena enaka ograja. V prazen 4 m prostor med ograjama pa naseliti trope divjih svinj. Tukaj je se varianta da se prva ograja na vrhu kjer so koli ki drzijo ograjo se na te kole nabijejo glave divjih prasicec katere bodo vojaki in policaji, ki bodo opravljali obhode ograj, pojedli na piknikih,
  to neumno vrtno oz panelno ograjo ki pa so jo sedaj postavili pa res lahko postavi samo kaksen uradnik iz pisarne, ki v zivljenju ni imel v roki scipalnih klesc za 5 Eur. Ce bi bila ta drzava saj malce pametna bi postavila ograjo kot se zagre ali pa nic, to kar pa je sedaj pa je tipicno Cmerarjevo, neodlocno, vse skupaj kilavo kot je Cmerar in ni v stanju zadrzati 3 migrantov ne pa 3 milionov, ki bi dobesedno poteptali Slovenijo vmes pa posilili nase vojacke in policaje, saj kot je znano oni kaj dosti ne izbirajo!

 • sunday

  ¸moramo se zavedati, da prihod treh milionov komadov primitivne golazni pomeni za to oblast odrešitev – če nas 2 mil. popolnoma izmaličijo in pobijejo naredijo tej oblasti popolno uslugo – nihče več jih ne bo kritiziral ali jim gledal po prste – sicer bo res za hordo iztrebkov ostal golosek ampak oni bodo ostali gospodarji tega goloseka in to šteje!!! vendar se jim niti ne sanja, da bodo alahovi iztrebki iztrebili tudi njih – kar si edino zaslužijo in bi bilo edino pravično!!!

 • AlojzZ

  Ne slepimo se. Ograja lahko samo upočasni tok prebežnikov, prekiniti ga pa ne more. Prekine ga lahko samo vojak za ograjo, ki strelja na upočasnjene prebežnike.

  streljanje na sirske begunce na meji s Turčijo
  https://www.domovina.je/nove-razseznosti-sirske-vojne-streljanje-na-sirske-begunce-na-meji-s-turcijo/

  • airways

   Na slovensko mejo postavit “mrtvo stražo”! V primeru aktivistov, naj tudi za njih v obratno smer velja “mrtva straža”!!

 • Nata

  Draga Nova ………..kako sedaj naprej ?
  Bomo lahko komentirali samo migrante in Lgbt ?
  Selekcijo bi moral delati moderator , a ne ? Škoda no !

  • gušto

   Danes je sobota – ljudje so utrujeni……..pa vendar raziskujejo naprej.

   • Nata

    Vem in jim prav nič ne zavidam delo z nami ……….hm ?
    Moram malo čivkati , no ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!