Na Hrvaškem odmeva afera s pokvarjenim mesom v trgovinah

Foto: STA

V okviru akcije okrepljene kontrole mesa, ki so jo na Hrvaškem izvedli ta vikend, so v desetih distribucijskih centrih največjih trgovinskih verig na Hrvaškem ugotovili nepravilnosti v zdravstveni izpravnosti mesa. Hrvaška carina pa poroča, da je prišla na sled državljanu s hrvaškim potnim listom iz mesta Sekulići, ki je obdeloval in predeloval meso, ki ga predhodno ni registriral pri pristojnih organih kot to sicer narekuje zakon. 

Proti moškemu je bila izrečena ustna prepoved izvajanja neregistrirane dejavnosti obdelave in predelave mesa, Večernji list pa poroča, da bo proti odgovorni osebi vložen tudi nalog s strani prekrškovnega organa.

5 ton mesa bo uničenega
Veterinarska inšpekcija je na podlagi svoje pristojnosti ugotovila kršenje Zakona o higieni in mikrobioloških kriterijev za odpravo neposredne nevarnosti za hrano. Iz Carine so sporočili, da naj bi inšpektorji sprejeli odločitev, da bodo v skladu z varnim odstranjevanjem mesa živalskega izvora, meso uničili.

Ilegalna mesnica je bila odkrita s pomočjo carinskih uslužbencev Oddelka mobilne enote Zagreb, v sodelovanju z veterinarskimi inšpektorji iz Službe za veterinarsko inšpekcijo na hrvaškem ministrstvu za kmetijstvo.

Prejšnji vikend v znamenju mesne afere
V okviru akcije okrepljene kontrole mesa, ki so jo na Hrvaškem izvedli med vikenom, so v desetih distribucijskih centrih največjih trgovinskih verig na Hrvaškem ugotovili nepravilnosti v zdravstveni izpravnosti mesa, zaradi česar bo to tudi uničeno, je poročal Jutranji list.

Hrvaški minister za kmetijstvo Tomislav Tolušić, ki je na začetku leta pričel z izvajanjem akcije kontrole mesa, je dejal, da so se pojavili celo primeri, ko so trgovci meso kateremu se je iztekel rok trajanja ali je bil tik pred iztekom, zamrznili, prepakirali in nato nanj dodali napis podaljšanja roka trajanja za obdobje dveh let.

N. Ž.

 • črnaovca

  Kaj mislite kaj se je na Hrvaškem med turistično sezono posebej v hotelih in restavracijah ki se borijo s stroški in kaj prodajajo turistom v trgovinah. To je pravi obraz gnilega kapitalizma kjer je važen dobiček četudi preko trupel

  • cosmosjasnovidec

   Ne samo na hrvaškem ampak tudi v sloveniji kjer so prevzeli oziroma odkupili trgovine.V mesnih izdelkih je vsa mažna nesnaga podtaknjena v slovenijo.

 • Olga

  Vsem manjka deset Božjih zapovedi!

 • avtohtoni neandartalec

  Kadar se odkrije oporečnost Hrvaških živil, je treba podvojiti inšpekcijske organe za nadzor uvoza živil iz Hrvaške, vsaj to je upam jasno.

 • cosmosjasnovidec

  5 ton mesa se bo uničilo namesto,da bi pod prisilo z njim nahranili kamelotrajbarske musliče.

 • koza

  a o ptičji gripi v Nemčiji pa nič še ne veste, puranja farma, v drugih krajih EU krivijo ptice, ki so se vrnile, pa ne še zdaj, prejšnjo zimo, a ravno zdaj je vun vdarla;
  je pa prikladno, da je ravno zdaj toliko pokvarjenega mesa, ko so predlagali dodatne obremenitve za meso, da bi ga čim manj pridelovali in seveda jedli, predlog ZN

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!