Venezuela za večino slovenske levice obljubljena dežela, za tamkajšnje ženske nočna mora

Foto: printscreen/Youtube

Pomanjkanje osnovnih življenjskih potrebščin, še posebno hrane in zdravil, stiska ženske v Venezueli v kot. Skrbi jih za otroke, ki jih že imajo, pa tudi tiste, ki bi še lahko prišli. Vedno več se jih odloča za sterilizacijo, saj ne želijo, da bi njihovi otroci trpeli tako strahotno pomanjkanje.

Običajna sredstva za preprečevanje nosečnosti so izginila iz polic venezuelskih trgovin in lekarn. Ker kondomov in kontracepcijskih tablet ni več, ženske vse bolj posegajo po skrajnih sredstvih za zaščito pred neželeno nosečnostjo – sterilizacijo, poroča The Guardian.

Sterilizacija, je poleg vzdržnosti, najzanesljivejša oblika preprečevanja nosečnosti in edina trajna metoda kontracepcije. Načeloma je primerna le za osebe, ki so popolnoma prepričane, da si ne želijo otrok ali že imajo zapolnjeno družino. Kakor kaže je mnogo žensk v Venezueli že obupalo nad dano situacijo in v obupu posegajo po metodi, ki jim za vedno onemogoči rojstvo otroka.

V Sloveniji po zakonu velja, da lahko sterilizacijo opravijo le razsodne osebe, starejše od 35 let. Sterilizacija je možna tako za žensko kot za moškega (vazektomija). Opravi se lahko šele 6 mesecev po odobritvi posega, kar daje čas za razmislek in kaže na resnost in trajnost posega. Mnogo žensk si po že odobreni vlogi premisli in ne odloči za poseg sterilizacije. 

Čakalne vrste žensk pred bolnišnico
“Imeti otroka v teh razmerah, pomeni obsoditi ga na trpljenje,” je dejala Milagros Martínez, ki čaka na poseg sterilizacije zgodaj zjutraj na klopi v parku, pred občinskim zdravstvenim centrom v Caracasu na enega od “dni za sterilizacijo”. 28-letnica se je za poseg odločila potem, ko je že drugič nepričakovano zanosila.

Njeno življenje se vrti predvsem okoli pridobivanja hrane. Sredi noči vstaja in se s svojim majhnim sinkom postavi v čakalno vrsto za hrano. Ure in ure čakajoč v vrsti, je njen sin zaradi žgočega sonca dobil opekline. “Seveda me je strah sterilizacije, ampak še bolj se bojim, da bi dobila še kakšnega otroka”, pove Milagros Martínez, ki je samo ena od mnogih žensk, ki vstanejo ob štirih zjutraj in se pripeljejo iz revnih mestnih četrti v bogat Caracas na operacijo.

Na “dan sterilizacije” operacija zastonj
Grozljivo je, da v Venezueli dejansko organizirajo “dneve sterilizacij”, ko opravijo operacije zastonj. Vedno več žensk se za ta poseg odloča tudi zato, ker so kriteriji vse manjši. Če so se prej za poseg lahko odločile le ženske, ki že imajo vsaj štiri otroke in izjemno nizke prihodke, zdaj teh kriterijev več ni. “Na poseg prihajajo tudi ženske, ki imajo samo enega ali dva otroka”, pove programska direktorica te “agende smrti”  Deliana Torres.

Še v lanskem letu je bilo 40 središč, kjer potekajo “dnevi sterilizacije” v okrožju Miranda preveč, letos jih je že premalo. Trenutno je na čakalni listi kar 500 žensk, ki obupane čakajo na poseg. Porast povpraševanje po sterilizaciji so potrdile tudi tri državne bolnišnice v državah Falcon, Táchira in Mérida ter zdravstveni delavci organizacije, ki se – ironično – imenuje nacionalna organizacija za načrtovanje družine.

Gre še za en tipičen primer sprenevedanja in hinavščine neo-marksistične logike, kako po najhitrejšem postopku uničiti največjo vrednoto družbe – družino.

Preberite tudi: Splav ni človekova pravica, življenje je (članek o organizaciji Planned Parenthood, ki naj bi po svojem nazivu sodeč spodbujala starševstvo, v resnici pa je vodilna svetovna organizacija za spodbujanje in izvajanje splava. Njihov glavni namen je izvajanje splava na način, da nerojeni otrok ali vsaj njegovi organi ostanejo nepoškodovani in primerni za prodajo) 

Venezuela je večinoma katoliška država, v kateri si cerkev prizadeva za ohranjanje življenja in je prekinitev nosečnosti dovoljena le v primeru, ko je ogroženo življenje matere. Nadškof Mérida, Baltazar Porras, je za Reuters povedal, da je spodbujanje k sterilizaciji in izvajanje sterilizacij pri obupanih ženskah, skrajno barbarsko početje.

V. V.

 

 

 

 • Anton

  potem je rešitev kot na dlani, če je Venezuela obljubljena dežela levice, predlagam naj spakirajo kovčke in se čimprej za stalno odselijo tja.

 • pajot

  Nadškofu Baltazarju porrasu je treba povedat v ksiht: “Skrajno zavrženo in barbarsko početje je to,kar počnete svojim državljanom. Greste se klinčevi socializem,ljudje pa stradajo. Marš,govnar debeloriti!”

 • Ta socializem je past; najprej obljubljajo vse; ljudje postanejo leni in pokvarjeni in to je začetek konca

  • Anton

   komunisti so hoteli načrtno uničiti po sv vojni srednji razred,kar jim je do dobršnjo mere uspelo, saj so mnoge intelektualce, ki so po vojni jim predstavljali s svojo kritično miselnostjo za njih grožnjo likvidirali tako ali drugače, oz so jih prisilili v beg.

 • garfi

  viva el comunismo e la libertad
  prevod: komunizem naj crkne za svobodo

  • MGTOW Didactics

   Prevod slovnično: Narobe
   Prevod funkcionalno: Prav

   Hm hm… :D

  • soc

   Nekam narobe si tole prevedel. Komunizem je vendar nesporno uspel (Chavezova hčerka je najbogatejša Venezuelka). Svoboda, nebodijetreba, je bila pa še vedno sovražnik komunizma in mora crknit, nikakor ne obratno.

   Se pa melanholično strinjava, da ne gresta skupaj…

 • Unikatna

  Na eni strani otroci stradajo, na drugi strani nuna zabava nove prispele migrante(sami moški)!!

  https://www.facebook.com/698507603601622/videos/vb.698507603601622/1033754096743636/?type=2&theater

 • Olga

  Kje je vsegliharski papež?! Pa naša Violeta in Luka, ki propagira takšno življenje pri nas?!!!

 • Slovenec 33

  No, pa je prišlio na dan, da naši levaki, ki so bili na ekskurziji v Venezueli niso zapitka plačali, kot so navajeni in zato ta država zdaj pospešeno propada.

 • Osti jarej

  ma,ne bo dolgo,ko bomo druga venezuela…pokradli so itak že vse in nas zapufali do golše…celo vnuke naših vnukov…..če nas prej ne bodo potamanili in/ali nabasali v logorje…..ima angela to v genih

 • TomTom

  Kaj ima naslov veze z našimi levaki. Kaj sploh ima Venezuela veze z našimi levaki. Na koncu boste rekli da so naši levaki krivi za rdeče maline?
  Dajte se malo zresnit

  • sunday

   niso krivi samo za rdeče maline, krivi so za zemljo rdečo, od krvi bratove!!!

   • FORT WORTH

    Od krvi bratove,da lahko vladajo…

    • avtohtoni neandartalec

     Južno Ameriko so kolonizirali Španci in Portugalci, zato zo verni katoliki, nimajo veze z domačini ter njihovimi tradicijami.

  • domovina mili dom

   Spomni me no, kdo je že bil na obisku od politikov v Venezueli pred kratkim? Pa prišel nazaj z balado o neizmernem socialističnem raju na zemlji.

  • cosmosjasnovidec

   Naši levaki so jih pahnili v siromaštvo tako kot slovenijo kjer so vse pokradli.

   • avtohtoni neandartalec

    Venezuela je še vedno med prvimi na vasi, južna Amerika je ogromen kup dreka, par sto let zadaj v razvoju, iz katerega se še dolgo ne bodo začeli pobirati.

 • TomTom

  In grdo je od vas hinavskih novinarjev, da bedo in trpljenje izkoriščate za neko senzacinalnost in svojo agendo.

  • indijanka

   Se pridružujem mnenju. Spoštujem te pogumne ženske.

 • sunday

  ja Venezuela to pa je res raj za levico – no zaj vidite kako raj izgleda – samo dokler jih nista obiskala naša dva poslanca iz ZL jim je šlo še kar o.k.!!!

 • Viktorh

  “Venezuela za večino slovenske levice obljubljena dežela”

  Bil bi najsrečnejši državljan, če bi se “ta večina” čim preje odločila in odpotovala v to obljubljeno deželo in…jasno, tam ostala za vedno.

  Naj uživajo v socializmu, tudi jaz sem, toda ne po svoji volji….

  • avtohtoni neandartalec

   Zakaj pa ne, tudi pobegli nacisti so se lepo znašli v južni Ameriki, potem ko so izropali pol Evrope.
   Nikamor ne smejo, za strice in tajkune bi lahko uvedli izredno smrtno kazen in nacionalizacijo vsega kar imajo njihove postsocialistične dinastije.

 • pokvarjeniSvet

  A vam nisem povedal kdo je ustvaril komunizem in da komunizem prinaša pomankanje, revščino, ljudje ratajo leni, ful odvisni od drugih, vso odločanje prepustijo državi – partiji diktatorjem.

  Nesposobnost in lenoba se nagrajujeta, medtem ko sposobnost in delavnost se pa izkorišča za tiste prve omenjene nesposobne in lene.

  komunizem uničuje tradicijo in spodbuja vse kar je NEnaravno in NEzdravo.

  • Anton

   morda komunizem kot tak niti nebi bil tako katastrofalen, če bi se ga izvajalo dsledno oz če bi vsi od a-ž do pičice dosledno živeli v skladu s komunuizmom, ne da ljudem govorijo komunzmu, sami pa živijo kot največji kapitalisti (a la tajkuni) . Da zaradi tega so države propadle, ne zaradi komunizma, zaradi nedoslednosti ljudi, zaradi neiskrenosti ljudi, ki so ljudem govorili pravljice da so komunisti in da je komunizem najboljša izbira zan njih, sami pa živeli kot kapitalisti, katere so ljudem (volilcem) prikazovali kot največjo grožnjo. Da zaradi tega ne maram komuniste ups komunajre, zaradi njihove neiskrenosti, zaradi njihove hinavščine in navsezadnje zaradi njihove operativne, vodilne nesposobnosti, kar so navsezadnje neštetokrat do sedaj dokazali, amen.

 • Mihilus

  Brezplačne sterilizacije sponzorirajo globalisti. Po mojem mnenju je to sicer scanje proti vetru, ker je rast prebivalstva kljub velikim naporom za zmanjšanje še vedno zelo močna. Iz članka je čutiti tudi podporo tej neskončni rasti prebivalstva, kar pa se ne more končati dobro.

 • cosmosjasnovidec

  V Sloveniji bodo pa v tej policijski državi katero ustvarjajo in diktaturi katera je na višku leve komunajzarske izdajalske vlade za ženske po zakonu določili obvezno sterilizacijo.
  Prekleti komunajzarski smradi so spet brez privolitve ljudstva odločili za sprejem 40 muslimanskih đihadističnih migrantov.Zaradi tega bodo slovenske ženske morale pod prisilo na sterilizacijo,ker se ta muslimanska golazen pari in razmnožuje kot podgane.

  • sunday

   in še podgane se verjetno parijo bolj kontrolirano kot ta svojat iztrebkov!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Pazi, da te ne bodo s čim takim okužili ali zastrupili, če res verjameš samemu sebi.

 • avtohtoni neandartalec

  Res zanimivo, da se nekateri raje odločijo za invalidnost kot, da bi se vzdržali do seksa. Vsak klošar se lahko zadrži, ker smrdijo in zgledajo kot kup smeti, le zgledni katoliki imajo zgleda s tem problem.
  V rodovitni Venezueli divja revščina, sicer ne taka huda kot v fevdalističnih kapitalizmih, a vendar resna beda, kljub temu se rodonosnim kravam zdi, da je še premalo otrok, ne morejo imeti dva, ne uporabljajo kontracepcije, neprestano kotino nove reveže. Morda bi bilo dovolj prostora in hrane za vse, če bi take matere po tretjem otroku odleljali v duševno bolnišnico, normalne niso zagotovo.
  Od kdaj je sterilizacija preprosta in poceni operacija, za resne probleme ni denarja, za oslarije, ki bi morale biti itak zakonsko prepovedane, se najdejo strokovnjaki in sredstva, pomeni ne gre za pravo bedo ampak zgolj za neko obliko totalitarizma, če so govorice o sterilizaciji seveda sploh resnične.
  Kako se katoliki sekirajo za druge, je pa itak jasno, enako verjetno kot bi mene skrbelo za moje namišljene prijatelje, pravljična bitja vendar ne lulajo in ne kakajo.
  Obstaja tudi naravna sterizacija, ženske so plodne samo del dni v mesecu, če se ne motim, obredni seks bi bil za Venezuelske talibane pravzaprav napredek, pa tudi splav v prvih dneh po oploditvi ni noben kompliciran poseg.

 • FraterMagnus

  ah spet te teorije zarote kar se tiče naraščanja prebivalstva, katerega število se itak z omejevanjem rojstev na dva otroka na par na svetu, kar je uradna agenda zn, statistično bliža točki limite in preobratu generacij…

 • xtc

  Najprej velja zapisati par dejstev.
  Ko sem prebral par postov sem se vprašal kako lahko opravilno sposoben odrasel človek zapiše take abotnosti.Toliko o tem.
  Sprenevedanja nekaterih komentatorjev pa so naravnost posmeha vredna,zakaj?
  Zato ,ker se delajo bebave in neumne in namerno ignorirajo,da smo tudi tukaj imeli zelo podobno situacijo ne tako daleč nazaj in v enakem sistemu sedaj pa zopet rinemo vanj in seveda v partnerstvo z Rusijo in sanjami o neki novi sicialistični Yugi ter Socializmu,ki se bo vodil za množice iz Moskve,za kosvećene pa dogovorni kapitalizem za poslovanje in bogatenje le teh,seveda pa so le ti v javnosti vsi socialisti.

 • Franc Šink

  Skoraj vse sem dal skozi kar je Bog prepovedal, ampak ta članek sem komaj prebral do konca.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!