Nove informacije razkrile, da je Hašodži, preden so ga ubili, govoril s prestolonaslednikom Savdske Arabije Mohammadom bin Salmanom

Umorjeni savdski novinar Džamal Hašodži je tik pred smrtjo govoril z arabskim kronskim princem Mohammadom bin Salmanom (vir: twitter)

Kronski princ Mohammad bin Salman je tik pred novinarjevo smrtjo govoril z njim po telefonu in ga skušal prepričati, naj se vrne v Riad.

Princ naj bi po najnovejših informacijah turškega časopisa Yeni Sefak govoril s savdskim novinarjem Džamalom Hašodžijem tik pred njegovo smrtjo v prostorih savdske ambasade v Istanbulu. Bin Salman naj bi ga po poročanju Voice of Europe skušal prepričati, naj se vrne nazaj v Savdsko Arabijo, a je Hašodži odklonil, ker se je bal, da bi ga v državi preganjali.

Hašodži je bil kot odgovorni urednik Al-Arab News Channela v tesnih odnosih s savdsko elito vse do lanskega leta, ko je pobegnil iz države. Ko je Hašodži zavrnil prinčevo vabilo, so ga ubili. Po trditvah Savdijcev naj bi prišlo do pretepa s pestmi, ki je izbruhnil na savdski ambasadi po končanem klicu.

Savdijci načrtovali umor
Zunanji minister Adel al-Jubeir je povedal, da je bila Hašodžijeva smrt “velika napaka” in da kronski princ “ni vedel”, da je bil novinar ubit. Uradni turški viri po drugi strani vztrajajo, da so Savdijci načrtovali umor in poslali morilce, da ga ubijejo. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je obljubil, da bodo kmalu razkrili dodatne podrobnosti. Obtožbe o načrtovanem umoru še dodatno podpihujejo fotografije, ki jih je objavil Daily Mail, na katerih se lahko razloči Hašodžijevega dvojnika, ki zapušča stavbo savdske ambasade ravno v času, ko je bil Hašodži ubit.

Ivan Šokić

 • Anton

  ja in kaj če se odkrije da ga je dal ubiti prestonaslednik, NIČ popolnoma NIČ

  sarkazem press

  • Hun

   prestolonaslednik muslić kozojebec

 • xtc

  Čeprav Ferfile ne maram,pa sem njegov zadnji intervju o SA prebral in bi rekel ,da je dokaj dobro zadel situacijo v SA
  In strinjal bi se ,z njim,da Salman ni imel razloga za likvidacijo novinarja,ki je hodil po žuljih drugih bolj kot salmana in ,da bi lahko bil umor novinarja namenjen spodkopavanju Salmana,saj ima v državi kup konservativnih nasprotnikov s klerom,ker predvideva postopno odpiranje in privatizacijo ter odvzema moč kleru,nekaj hujskačev je celo zaprl zato ni rečeno da mu nasprotniki iz kraljeve družine ali klera niso zadeve zakuhali saj je obračunal kar z nekaj rivali,pa tudi apnaže članom kraljeve družine naj bi pričel manjšati tako ,da nasprotnikov ne manjka
  Bi pa naj Khassgoghi vedel precej o nekaterih drugih članih kraljeve familije,ki naj bi naj bi koristile salmanu za poračun z njimi.

  • stajerc5

   Sem tudi prebral. Zelo premisljen clanek, … mislim,da ima kar prav!
   Na tako neumen nacin nebi niti pobegli norec iz Vojnika ali LJ-Polje moril! Verjetno bi se taksen idiot prej vprasal Putina, kako naj naredi…

   • Hun

    kozojebaški muslimanski zavezniki ZDA

    • stajerc5

     A si mogoce na tvojem “yugo” polu in se ti je kompas pokvaril? Kdo zdaj koga podpira? Muslici USA ali USA muslice? Ali mogoce nasi(kot ti) muslici muslice, ali “oni” muslici “nase” muslice?

     • Hun

      Dobr te je zmedla zavezniska morilska svinjarija na novinarja.

     • stajerc5

      U kojoj sumi si se izgubio, javi koordinate!

     • Hun
     • xtc

      Glej tepc predno nabijaš malce premisli in preberi še kaj drugega razen Kučanovih Zabavnikov.

    • xtc

     Kaj koze nateguješ?
     No vzdevek imaš pravi.

   • xtc

    Definitivno je nekdo Salmana nekdo grdo namočil,verjetno se bo moral začasno res skriti za očeta,da najde organizatorje tega in poračuna z njimi kar bo moral ,če želi mir.Je pa očitno Salman definitivno razčistil ,da trenutni SA model ni vzdržen in bo treba reforme,ki jih ima namen izpeljati te pa prizadevajo kup močnih ljudi vključno z klerom,pa še paziti mora da reforme državo ne vržejo v kaos.
    Zelo verjetno je umor naročil nekdo iz kraljeve družine,ki je tudi vpliven ali pa kleriki,s katerimi se je Salman že udaril in jim je počasi začel jemati moč,to pa je vojna napoved.
    Četudi Salman najde naročnika zadeve je vprašanje kdo dejansko stoji za zadevoin tistega je treba izkati.
    Sicer pa Khashoggi ni ravno neelita tako ,da je tukaj kar nekaj oprtih vprašanj.
    Sem pa že sam velikokrat zapisal ,da v SA ni lahko delati reform zaradi klera in pogodbe z njim.
    Vendar je sedaj kler postal ovira za obstoj in napredek države in tukaj je v spregi z nekaterimi,ki želijo status Q zelo nevaren nasprotnik Salmana.

 • x-man

  prekleti musliči grdi

  • Zgornji

   MOHAMEDANSKE ZVERI V ČLOVEŠKI PODOBI !!! ! !!!

 • Olga2345

  Nikoli ne zaupaj Islamistom ali komunistom!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • RATATA

  Familija Saud,
  pekmezi od šljiva mamico jim…
  Jutr grem po kočijo na akumulatorje!!

 • Hun

  Pretep s pestmi na vaški veselic v savdski ambasadi.

 • ZatonMesecnikov

  Ti ljudje niso nikakršni softiči. Še sploh, ko so v premoči. Ubijejo, če jim prideš v roke.

  Levičarsko udinjanje torej jemljo kot slabost in šibkost. In pod razno ne kot neko človekoljubje. tem ljudem je po njihovi filozofiji dovoljeno lagati, ubijati. In so civilizacijsko na enaki stopnji kot Križarji v 12. stoletju pri svojih soočenjih z neverniki….

  • xtc

   Pazi malce,SA je na razpotju Salman jo mora modernizirati in spremeniti,kup članov kraljeve družine nasprotuje temu,kot tudi štartajo na prestol,tako oni kot kler pa bi z Salmanovimi reformami(ki so pač nujno zlo,če želi SA obstati,kot Saudi) izgubili ogromno privilegijev in moči zato tale umor ni naključje za kaj konkretno je bil ubit novinar pa ne ve nihče,leva trobila sicer trobijo,da zaradi kritike Riada,a je Ferfila to teorijo ovrgel saj Salman,kot oče naj nebi imela koristi od njegove smrti,bi pa njegova smrt koristila nasprotnikom Salmana in islamskemu kleru,ki se ga kraljeva družina želi znebiti z grbe zaradi nujnih reform in prav ti bi lahko naročili umor in s prstom uperili v neljubega jim Salmana.
   Zelo pa je zanimiva hitra reakcija Erdogana,ki rad sam pobija niovinarje in je podaljšek Iranskega klera.

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Zgornji

  SAJ TO SO TE HINAVSKE ARABSKE ZVERI POČELE ŠE V JEZUSOVIH ČASIH , ŠE PREDEN SE JIM JE DOPUSTIL MOHAMED , KI JIH JE DO KONCA ZMEDEL IN ZAVEDEL !!! ! !!!

 • Vince Blake

  Umrl v pretepu ha? Pa saj to se neprestano dogaja….da greš na ambasado uredit papirje in se mimogrede še stepeš s 15 komandosi.
  Gotovo se je vsem vam že kaj podobnega zgodilo.

  • stajerc5

   To ravno ne, ampak se mi je zgodilo na yugo meji z yugocariniki!!!!!!!!!

 • tarantela

  Čez princa pa ne udrihat, jebela. A na NOVI ne veste, da je dober prijatelj Trumpovega zeta!!!??? Vaš obveščevalna je u k…u!!!

 • Marjan Čuden

  .. zdaj samo čakam še, da pošlejo Karla Erjavca z delegacijo sfehtat par miljončkov od Saudijcev za tiho podporo mednarodno nepomembne podalpske državice

 • Gr Enze

  TO SO SE NAUČILI OD NAŠIH STRUMNIH HEROJSKIH HEROJEV KI SO HRABRO POBIJALI IN MORILI VSE KAR NI BILO KOMUSTIČNO !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!